Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 06.09.2010 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 975175)
Byly podstawowy, prawy obronca w naprawde silnym klubie(o przynajmniej klase lepszym od Wisly) nie bylby wzmocnieniem dla naszego klubu :D?? Niektorzy to maja wymagania ;).

Jasne że byłby wzmocnieniem, ale niekórzy maja np. upatrzonego Maicona i dopóki nie przyjdzie będa narzekać nawet na Dani Alvesa.
Pomijąc to, że nikt nie wie co aktualnie prezentuje Golańśki.
Jedyne co niepokoi,to że dalej nie ma informacji o tym że podpisał.

K4millo 06.09.2010 12:38

Golanski to ten sam gwiazdor co chciał robić karierę tylko za granicą i jeszcze niedawno mawiał że do Polski wróci tylko do ŁKSu?

szprotson 06.09.2010 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 975181)
Golanski to ten sam gwiazdor co chciał robić karierę tylko za granicą i jeszcze niedawno mawiał że do Polski wróci tylko do ŁKSu?

Polski piłkarz w momencie uderzenia sodówki jest w stanie powiedzieć wszystko, wiec z przymrużeniem oka :)

FraMat 06.09.2010 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 975181)

Ebi Smolarek też się śmiał kiedyś gdy zadawano mu pytanie o to czy kiedyś zagra w polskiej lidze

tofik 06.09.2010 12:50

Psikusa nam zrobi, jak się nie dogadamy. Ale pretensji mieć nie będę. Nie chciałbym kolejnego sowicie opłacanego rekonwalescenta z 5 letnim kontraktem.
Może mam trochę spaczony obraz tego piłkarza, ale kojarzy mi się z Jackiem Bąkiem. O którym się mówiło, że jak otwiera lodówkę to łapie przeziębienie.

Tenzen 06.09.2010 13:10

Ale czy w tym okienku którykolwiek z transferów wyciekł wcześniej do mediów? Czy klub oficjalnie potwierdził zainteresowanie Golanskim?

Bo jak na razie wydaje mi się że wszytko co wiedzą media to że Wisła szuka a Golański jest wolny.

Choć dobrze by było gdyby do nas trafił. Na pewno byłby wzmocnieniem obrony. Dodatkowo może grać po obu stronach. Oraz to Polak a takich nam ostatnio brakuje...

martin_6 06.09.2010 13:55

Cytat:

Ale czy w tym okienku którykolwiek z transferów wyciekł wcześniej do mediów?
Wilk. Ale 1/9 to i tak świetny wynik :)
Ale Golański sam chyba przyznał, że jest oferta z Wisły, więc coś jest na rzeczy. Ja bym nie miał nic przeciwko, by transfer wypalił.

Jaapowy 06.09.2010 14:45

wywiad z Grosickim z onet.pl

-Jeśli dostałby pan ofertę transferową z Wisły Kraków, przyjął by ją pan?
Kamil Grosicki: - Na pewno rozważył.

tormenthor 06.09.2010 16:54

Grosickich i jemu podobnych w Wiśle nie trzeba. Tu trzeba 8 pracusiów, wyrobników w stylu Sobola, Głowackiego czy Diaza + 3 gwiazdy w ofensywie, które robią różnicę i są w stanie w pełni prezentować swe umiejętności nawet na tle niezłych europejskich drużyn.

Wasiu 06.09.2010 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 975193)
Ale czy w tym okienku którykolwiek z transferów wyciekł wcześniej do mediów?

Przede wszystkim to Chavez.

anthony09 06.09.2010 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 975271)
Grosickich i jemu podobnych w Wiśle nie trzeba. Tu trzeba 8 pracusiów, wyrobników w stylu Sobola, Głowackiego czy Diaza + 3 gwiazdy w ofensywie, które robią różnicę i są w stanie w pełni prezentować swe umiejętności nawet na tle niezłych europejskich drużyn.

Ciekawe co powiesz jak Grosicki będzie grał w Bundeslidze, w "11" repry i strzelał bramy Bayernowi/Niemcom ?? Chłopak ma potencjał i za to go lubię, ma już doświadczenie w wieku 22 lat, grał za granicą, w kadrze i wydanie na na niego ok.750 euro nie jest sumą zaporową :) Chłopak ma talent, potencjał i jeśli miałby taką skuteczność jak Franek to nie grałby w PL tylko w Premiership! Bo drybling, szybkość ma bardzo dobrą :)

mic 06.09.2010 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 975306)
Ciekawe co powiesz jak Grosicki będzie grał w Bundeslidze, w "11" repry i strzelał bramy Bayernowi/Niemcom ?? Chłopak ma potencjał i za to go lubię, ma już doświadczenie w wieku 22 lat, grał za granicą, w kadrze i wydanie na na niego ok.750 euro nie jest sumą zaporową :) Chłopak ma talent, potencjał i jeśli miałby taką skuteczność jak Franek to nie grałby w PL tylko w Premiership! Bo drybling, szybkość ma bardzo dobrą :)

Normalnie nowy Messi sie narodzil...

;)

Rozumiem ze to prawdopodobnie Twoj ulubiony zawodnik, ale bez przesady

Pawlolek 06.09.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 975306)
Chłopak ma talent, potencjał i jeśli miałby taką skuteczność jak Franek to nie grałby w PL tylko w Premiership! Bo drybling, szybkość ma bardzo dobrą :)

A jakby Paweł Brożek miał taką siłę jak Drogba, drybling jak Messi, strzał jak Ronaldo ohohoho... Tylko wiesz co? Nie ma tego, więc nie ma o czym mówić.

QBAS 06.09.2010 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 975308)

;)

Przesadzasz mic, ten avatar to przypadek ;)

Tenzen 06.09.2010 18:16

Gorzej jak nas Grosik zniszczy w sobotę ;)
No ale do zimy to ten temat jest tylko o wolnych obrońcach.

MCX 06.09.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 975275)
Przede wszystkim to Chavez.

Wilk również.

felipe 06.09.2010 18:19

Cytat:

;)

:lol:

Podobne przemyślenie mnie naszło :) Nie wiedziałem, że gdzieś daleko na wschodzie biega taki brylant.

PANDEM0NIUM 06.09.2010 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 975271)

Bzdura, przecież Grosicki aktualnie jest lepszy niż którykolwiek zawodnik z naszej ofensywy. Prezentuje większą wartośc dla swojego zespołu niż którykolwiek z naszych. Bo niby kto? Brożek? Rios? Małecki?Boguski?Jirsak?Paljic?Boukhari?

AYALA 06.09.2010 18:20

Cytat:

może Grosicki to nie Messi ale Wisła to też nie Barcelona.Napewno na skrzydło by sie przydał ktoś bez problemu potrafi związac 2-3 rywali i do tego celnie strzelic.Ma dopiero 22 lata, Łobo tak dobrze sie nie prezentował w Lubinie zanim do Nas przyszedł.

tofik 06.09.2010 18:21

To jest przeciętny kopacz. Tylko tacy grają w tej lidze. Nie ma się czym zachwycać, bo przy kontaktach Valckxa możemy trafić wolnego piłkarza, który będzie od niego lepszy.

Acapelo 06.09.2010 18:30

ta napinka przed meczem na szczycie

Filippo123321 06.09.2010 18:42

Ten 'przecietny kopacz' tydzien temu w pojedynke rozwalił Lecha :)

Powiedzcie mi, ktory to z naszych swietnych grajkow jest obecnie lepszy od Grosickiego? :>

arbuz 06.09.2010 18:48

Moim osobistym zdaniem Grosicki to naprawde dobry pilkarz ale jezeli jego forma zwyzkuje w ostatnim czasie a on niema zamiaru zostawic naszej kopanej ligi dla lepszej to ja dziekuje. Jak dla mnie czeka tylko na dobry kontrakt w polsce i tyle, troszke wiecej ambicji grosik.

JrQ- 06.09.2010 18:49

Tylko że Grosicki rozegra jeden znakomity mecz na 10, 4 dobre, reszta go nie widac.

IncognitoTSW 06.09.2010 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 975340)
Moim osobistym zdaniem Grosicki to naprawde dobry pilkarz ale jezeli jego forma zwyzkuje w ostatnim czasie a on niema zamiaru zostawic naszej kopanej ligi dla lepszej to ja dziekuje. Jak dla mnie czeka tylko na dobry kontrakt w polsce i tyle, troszke wiecej ambicji grosik.

Był już w lepszej lidze.

Blaszczu16 06.09.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 975335)
Ten 'przecietny kopacz' tydzien temu w pojedynke rozwalił Lecha :)

Powiedzcie mi, ktory to z naszych swietnych grajkow jest obecnie lepszy od Grosickiego? :>

Myślę, że obojętnie kogo bym wymienił to i tak byś zanegował mój wybór. Ale, że jestem ciekaw jak będzie próbował mnie wyprowadzić z "błędu", to napisze, że Patryk Małecki.

wolfy 06.09.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 975097)
Szczerze powiedziawszy teraz tacy piłkarze jak Sobol, Brożek czy Mały pokażą z czego są zrobieni i ile naprawdę są warci - albo będą zapierdalać albo będą ławkować. Nie sprzedaliśmy żadnego znaczącego napastnika czy pomocnika, a nowo sprowadzeni wygryźli naszych wcześniejszych ze składu.

A wiesz dlaczego? Bo nie było kogo sprzedać z pomocy i ataku. To były dwie najsłabsze formacje do czasu, aż pozbyliśmy się całej obrony. Daruj więc sobie demagogię, bo wyjdzie na to, że znaczący są zawodnicy w rodzaju Łobo, Kirma czy Jirsaka o których mniej więcej wiadomo, że się nie sprawdzili.

Cytat:

Obrona wygląda bardzo słabo i to każdy widzi, ale nie ma co się z tego powodu sadzić i rozdzierać szat tylko cierpliwie poczekać na uzupełnienie tej formacji.

A niby czemu nie? Nie każdy chce żyć w Nibylandii.

Cytat:

Wylewaj dalej własne frustracje i wal jadem bez opamiętania na lewo i prawo:D Czekam na kolejne podwórkowe wrzuty pod moim adresem, może nauczę moje dzieciaki paru jak się okażesz wystarczająco elokwentny.

Cokolwiek byś nie napisał na mój temat - nie ma żadnej wartości. Nie znasz mnie, nie wiesz o mnie nic.

Nie jestem sfrustrowany ( ale tak najłatwiej przecież zbić krytykę ), co najwyżej zniesmaczony i czasami po prostu zły. Co więcej - uważam, że jako kibic Wisły mam ku temu podstawy. A wizje Twoje, maci0sia czy zbymaka obchodzą mnie niewiele - liczą się fakty. A te są dla nas bardzo przykre - po zakończonej wyprzedaży mamy spaloną ziemię, nieprzygotowany, niezgrany, ba - niekompletny ( PO ZAKOŃCZENIU OKIENKA ) zespół, który gra koszmarnie.

EDIT: Pomijając już, że to niewłaściwy temat, żeby rozmawiać o Grosickim, to on ma jedną dyskwalifikującą wadę - silne uzależnienie od hazardu. Dlatego właśnie pozbyli się go w Legii - żeby go uratować przed kompletnym stoczeniem się. Chłopak może jakoś funkcjonować na zadupiu, gdzie pokus zbyt wielu nie uświadczysz. U nas mógłby mieć poważne problemy. Zwłaszcza, jeżeli trafiłby w nieodpowiednie towarzystwo ( a jest w Wiśle z kim obstawiać czerwone ).
Jest powód, dla którego o Grosickiego nikt się nie bije, mimo, że na nasze warunki to niezły kopacz. Dlaczego nie sięgnie po niego Groclin albo Amica? Czemu nie wróci do Legii?
Wystarczy nam jeden Sypniewski.

sasiad11 06.09.2010 21:34

A propos tansferu Juniora Diaza do Brugge, to Wisła zgarnęła za ten transfer 750 tys. Euro (prawdopodobnie płatne w dwóch ratach). Skąd wiem wolę nie pisać bo znowu bana dostane.
Dziękuję za uwagę.

KOMINEK 06.09.2010 21:36

W Jadze Grosicki dobrze gra, mały klub nie ma ciśnienia, dobra atmosfera, jest tam kimś. Obawiam się, że gdyby przyszedł do Wisły mogłby się zacząc odzywać stare problemy, stare pokusy. Dlatego niech lepiej zostanie w Jadze.

Baala 06.09.2010 21:51

Właściciel Jagi jest właścicielem największych klubów w Białymstoku, także Grosik nie ma jak uciec przed nim ze smyczy. W Białym jak Grosicki piwo kupi to za godzine dzwoni do niego ktoś z klubu z pytaniem czy za szybko go nie wypił. Kibice Jagi sami dzwonią do klubu z newsem, że Grosickiego na mieście widziano. Dlatego jeszcze numerów w Białymstoku nie wywinął. Jak przejdzie gdzieś gdzie nie ma takiego nadzoru to stoczy się tak jak w Warszawie.

pchelas 06.09.2010 22:21

Może za to łoi ostro w domu. Ale nie, z pewności pani z monopolowego by dała cynk w klubie.

Lysy 06.09.2010 22:29

Jakby się Grosicki z małym skumplowali, nie byłoby mocnych zarówno na boisku jak i poza nim :)

wolfy 06.09.2010 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pchelas (Post 975468)
Może za to łoi ostro w domu. Ale nie, z pewności pani z monopolowego by dała cynk w klubie.

Tu nie chodzi o picie, bo piją wszyscy, tylko o hazard.

pchelas 06.09.2010 23:45

No to przy cichaczem przemyconej do mieszkania flaszeczce, grzmoci w kasynach online.
Olśniło mnie dzisiaj, że ksywa "Grosik" odwołuje się nie tyleż do nazwiska, co stanu konta.
No i mów, że wszyscy przychodzą zabombieni na trening.

wolfy 07.09.2010 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pchelas (Post 975503)
No to przy cichaczem przemyconej do mieszkania flaszeczce, grzmoci w kasynach online.
Olśniło mnie dzisiaj, że ksywa "Grosik" odwołuje się nie tyleż do nazwiska, co stanu konta.
No i mów, że wszyscy przychodzą zabombieni na trening.

W najgorszym wypadku na kacu. Jeżeli uważasz, że nasi piłkarze nie piją i dobrze się prowadzą...

Podobnie - wielu z naszych piłkarzy miało mniej lub bardziej przejściowe przygody z kasynem w tle. Czym innym jest jednak zwykła głupota, a czym innym - uzależnienie. Chłopak już raz próbował popełnić samobójstwo. Zresztą, mamy na tym polu swoje własne problemy, nie trzeba ich jeszcze pogłębiać.

kuba16 07.09.2010 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 975472)
Jakby się Grosicki z małym skumplowali, nie byłoby mocnych zarówno na boisku jak i poza nim :)

pochlali by za bardzo, stawiali by sie do kogos, dostali by knypki po plaskaczu i do domu

AYALA 07.09.2010 07:56

Golański w Wiśle,Polonii lub Koronie
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Kolejnymi kandydatami do gry w Wiśle według "SE" mają być 28-latek z Serbii i 30-latek z Brazylii. Ich nazwiska nie zostały jednak ujawnione.

skeba 07.09.2010 08:06

*AYALA - Jestes tutaj od 2006 roku, a nie wiesz, ze nie jest to dział na tego typu sprawy. Przegląd Sportowy to loteria, wrzuc to do dzialu Nibylandia

rw88 07.09.2010 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 975532)
Kolejnymi kandydatami do gry w Wiśle według "SE" mają być 28-latek z Serbii i 30-latek z Brazylii. Ich nazwiska nie zostały jednak ujawnione.

28-letni serbscy defensorzy bez kontraktu:

- Bojan Neziri
- Nino Pekaric

30-letni brazylijscy defensorzy bez kontraktu:

- Vinicius Bergantin
- Anderson Cleber
- Flavio Pinto
- Edinho
- Rafael Pereira

snyrting 07.09.2010 08:37

Użytkownik, który puścił wczoraj tę plotę w obieg zaznaczał jeszcze, że Ci tajemniczy piłkarze maja za sobą karierę reprezentacyjną.

Swoja drogą chciałem pozdrowić wszystkich czytajacych to "dziennikarzy", którzy poprzez zdobywanie informacji rozumieja czytanie forów internetowych i zrzynanie z nich. Czesc chłopaki, gratuluje dobrej roboty!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl