Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

piotrus1985 28.06.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 922313)
Piotrek mówił że ta obrona lewa nie za bardzo ze woli pomoc

a to nie, jak pan pilkarz mowi ze nie za bardzo to nie bedziemy go absolutnie zmuszac:shock:

7 kotów 28.06.2010 10:16

Zurawski "trzymjacy za pysk" Maleckiego to takie samo SF jak Malecki ustawiajacy na boisku Sobolewskiego.
Malecki czuje respekt tylko przed samym soba.

Ale Zuraw to znakomity pilkarz. Sama obecnoscia na boisku zrobi tyle miejsca Pawlowi, ze ten znow walnie ponad 20goli.

SĘDZIA ZGRED 28.06.2010 10:16

Co do Żurawia mam , mieszane uczucia- na naszą ogórkową ligę napewno się nadaje tylko pytanie czy jest sens ściągania zawodnika 33 letniego na atak, jeśli np sprzedajemy Głowę który w obronie teoretycznie na wyższym poziomie może pograć dłużej.Chyba że to jest zabieg czysto marketingowy. Bo jeśli dojdzie do nas jeszcze Makinwa to jestem za, noi wzmocnienia na inne pozycję mam nadzieję że rónież będą w tym tygodniu, tak jak się tu coponiektórzy rozpisują.

kolend 28.06.2010 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 922278)
Cudowna wiadomość o powrocie Żurawia :). Moim zdaniem bez wątpienia najlepszy piłkarz w erze Cupiała, mimo swoich lat znacząco podniesie poziom sportowy całej drużyny... Atak się powoli krystalizuje, jeszcze Makinwa a będzie lux :). Czas na obronę :)

taaa a Kalu Uche? to jest jedyny piłkarz, który robi jakąś karierę europejską, Żurawski przy nim to popierdółka, w Szkocji, Grecji a nawet na cyprze oszałamiającej kariery nie zrobił... lecz - na naszą ligę może być ciągle całkiem dobrym napastnikiem (patrz Franek), ciekawe tylko, czy się będzie - jak to po zmianie klubu - rok aklimatyzował...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 922318)
czysto marketingowy zabieg który ma sprowadzić jeszcze więcej kibiców na stadion :)

taaa faktycznie, zawojował Europe, teraz ludzie będą przed nim klękać...
ciekawe na ile jego ewentualne przyjście przekreśli przyjście porządnego, jakoś perspektywicznego napastnika (Makinwa)? I czy Makinwa nie był tak na prawdę ściemą, by nie wydały sie negocjacje z Zurawskim.

Jedno wg mnie jest bardzo pozytywne - Wisła, oprócz testów jakiś kolesi z nadwagą z egzotycznych lig potrafi bardzo po cichu załatwiać jakieś transfery, co daje nadzieję, że na inne pozycje również prowadzone są przymiarki, a potem z zaskoczenia zostaną ogłoszone nazwiska

Leh71 28.06.2010 10:24

.

Frekwencja frekwencją, ale nikt mi nie wmówi, że doping tam był przynajmniej porównywalny z Wisłą i że mecz np. APOEL - Omonia wzbudzał u Żurawia podobne emocje co Wisła - Legia...:)[/QUOTE]

Jeśli chodzi o doping i atmosfere to tam dopiero maja "korbe".
Nigdy nie zapomnę kibiców Omonii jak robili doping i bawili sie u nas na meczu w Krakowie.
Lepszej ekipy od nich juz później na Reymonta pod względem dopingu nie zobaczyłem.

Blaszczu16 28.06.2010 10:24

Ciekawostką jest to że Żurawski jest sportowym idolem Małeckiego. Pamiętam taki wywiad, "Nocne rozmowy" chyba się nazywał. Przeprowadzało go dziewczyna z Wislakrakow.com, całkiem możliwe, że ta, która miała wypadek ostatnio ;/. Przeprowadziła wywiad z Małeckim i Ćwielongiem. Tam padło takie pytanie: sportowy idol, coś w ten deseń. Ćwielong wymienił Frankowskiego, Małecki... Żurawskiego.

T-michal-S 28.06.2010 10:25

Wie ktoś o której konferencja z Żurawskim ?

szczaq21 28.06.2010 10:27

14.30 konferencja

MCX 28.06.2010 10:27

Ciekawe jaki numer na koszulce dostanie Żurawski. Boguski odstąpi mu 9? A może 7 jak w Celticu?

PiotrG 28.06.2010 10:30

Będzie jakaś transmisja z konferencji w internecie, czy znowu trzeba czekać na newsy i obejrzeć fragmenty na YT?

KOALIK 28.06.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolend (Post 922326)
taaa a Kalu Uche? to jest jedyny piłkarz, który robi jakąś karierę europejską, Żurawski przy nim to popierdółka, w Szkocji, Grecji a nawet na cyprze oszałamiającej kariery nie zrobił... lecz - na naszą ligę może być ciągle całkiem dobrym napastnikiem (patrz Franek), ciekawe tylko, czy się będzie - jak to po zmianie klubu - rok aklimatyzował...

taaa faktycznie, zawojował Europe, teraz ludzie będą przed nim klękać...
ciekawe na ile jego ewentualne przyjście przekreśli przyjście porządnego, jakoś perspektywicznego napastnika (Makinwa)? I czy Makinwa nie był tak na prawdę ściemą, by nie wydały sie negocjacje z Zurawskim.

Jedno wg mnie jest bardzo pozytywne - Wisła, oprócz testów jakiś kolesi z nadwagą z egzotycznych lig potrafi bardzo po cichu załatwiać jakieś transfery, co daje nadzieję, że na inne pozycje również prowadzone są przymiarki, a potem z zaskoczenia zostaną ogłoszone nazwiska

Kuba niby nie robi?

JrQ- 28.06.2010 10:30

7 ma Sobol...

speedfashion 28.06.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 922335)
Ciekawe jaki numer na koszulce dostanie Żurawski. Boguski odstąpi mu 9? A może 7 jak w Celticu?

Taaaa, i na pewno Sobol odstąpi mu szczęśliwą liczbę.

Świetnie, że Żuraw wraca. Może w końcu trochę zapanuje nad rozkapryszonym towarzystwem. No i Żuraw to marka, więc może przyciągnąć sporo ludzi na stadion. Z niecierpliwością czekamy na kolejne transfery i dzień 22lipca. :)

wiślak1906forever 28.06.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczaq21 (Post 922333)
14.30 konferencja

Pewne ?
Skąd masz info?

brylant17 28.06.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 922335)

Gdzie 9 czeka :D a z 7 nie gra przypadkiem Sobol? a może 97 :D Raczej bym wolał 9 dla niego to szczęśliwa liczba :P

Blaszczu16 28.06.2010 10:30

Zgaduje, że... oba. Pewnie będzie grał z numerem 79, bo wątpię, żeby Boguski zgodził się odstąpić numer, a tym bardziej Sobolewski, który gra z numerem 7.

kosaTS 28.06.2010 10:31

http://wisla-online.pl/news/zurawskii-milinkovic-1140

Możliwe jest przedstawienie zawodników na jednej konferencji prasowej(poniedziałek, godz. 14.30) - wszystko zależne jest od tego, o której godzinie do Krakowa dotrze Milinković i ile będziemy musieli czekać na wyniki testów. ( zawodników, czyli mowa o Żurawskim i Milinkoviciu )

willow 28.06.2010 10:32

snyrting => zasadniczo masz rację, ściągnięcie Żurawia to świetny ruch marketingowy, choć jestem pewien, że na boisku też jest jeszcze w stanie pomóc chłopakom, choćby jako cofnięty.

Milinković - ostatnio takiego perspektywicznego gracza ściągnęliśmy w osobie Marcelo. I tu się obawiam, czy Marcelo zostanie. Jeśli ma dojść jeden dobry zawodnik kosztem odejścia drugiego dobrego, to o d...ę to potłuc. jeśli pieniąde za Marcelo są potrzebne aby ściągnąć Milinkovica, to wolę, żeby został Marcelo. Bo od bidy na lewej stronie ma kto grać, a na stoperze już nie.

JrQ- 28.06.2010 10:39

Nie rozumiem, czemu ubzduraliście sobie, że Marcelo odejdzie.
Jak dla mnie to jest to NIEMOŻLIWE.

Klub wie, że po ewentualnych dobrych występach w LE cena skoczy.
Poza tym odszedł Głowacki.
Nie WIERZĘ, że stracimy 3/4 z obrony.

Bez przesady, do tego nawet nasi działacze nie są zdolni ;]

japko197 28.06.2010 10:41

Jest transmisja konferencji?

kolend 28.06.2010 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 922337)
Kuba niby nie robi?

sorki - miałem na myśli 'pierwszą' erę Cupiała... do której wehikuł czasu nas teraz przenosi

wojtole14 28.06.2010 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 922342)
Zgaduje, że... oba. Pewnie będzie grał z numerem 79, bo wątpię, żeby Boguski zgodził się odstąpić numer, a tym bardziej Sobolewski, który gra z numerem 7.

Z tego co mi wiadomo, Żurawski będzie grał z nr 11.

Syn Kangura z 1984 28.06.2010 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez japko197 (Post 922348)
Jest transmisja konferencji?

A była kiedys?

kondzio500 28.06.2010 10:45

moze na Orange Sport info, bo czasem tam puszczaja, ale nie wiem czy w necie bedzie, trzeba poszukac, dajcie link jak znajdziecie z orange Sport Info w watku Ogladaj mecze wisly

snyrting 28.06.2010 10:49

Też mam nadzieje, że Marcelo nas jeszcze nie opuści.

Moje zadowolenie z ewentualnego transferu Milikovica wynika stąd, że wygląda to na przemyślany i "wyskautowany" ruch. Takiej polityki transferowej bym sobie życzył- ściągamy młodych, obiecujących i niedrogich zawodników.

Pozyskanie Marcelo to- w moim mniemaniu- po prostu fart. Ściągneliśmy anonimowego zawodnika z Brazylii, który okazał się świetnym zawodnikiem. Wolałbym jednak, żeby kolejne wzmocnienia były przeprowadzane z głową.

LooNatyk 28.06.2010 10:49

no Zuraw na pewno sie przyda, i nie rozumiem tych narzekan co poniektorych, ze to juz nie ten sam zawodnik.

Zurawski nawet w wieku 33 lat przerasta poziomiem prawie wszystkich graczy naszej orandz ligi.

Arapaho 28.06.2010 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 922354)
Też mam nadzieje, że Marcelo nas jeszcze nie opuści.

Moje zadowolenie z ewentualnego transferu Milikovica wynika stąd, że wygląda to na przemyślany i "wyskautowany" ruch. Takiej polityki transferowej bym sobie życzył- ściągamy młodych, obiecujących i niedrogich zawodników.

Pozyskanie Marcelo to- w moim mniemaniu- po prostu fart. Ściągneliśmy anonimowego zawodnika z Brazylii, który okazał się świetnym zawodnikiem. Wolałbym jednak, żeby kolejne wzmocnienia były przeprowadzane z głową.

Marcelo - fart? Zawodnik pierwszej drużyny Santosu ?

wojti11795 28.06.2010 10:56

A może na tym Małopolska.tv co ostatnio był mecz. Komentator na meczu chyba mówił że kiedys transmitowali konferencje z nowym zawodnikiem parchów ale niewiem jaki to był zawodnik

TymonPRO 28.06.2010 11:01

Ten Milinkovic w przyszłości może być piłkarzem dużego kalibru ,brałbym bez zawachania.Oby Marcelo jednak został choć on jest za dobry na ten nasz klub :)

cinekw 28.06.2010 11:10

Orientuje się czy będzie transmisja z konferencji? Orange Sport?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl