Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Maćko 04.09.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 974470)
Wyobrażam sobie, że gra na obronie w lidze Hondurasu, a gra na obronie w Polsce, to jednak dwa światy.Może dwa sporty nawet :) Chyba będzie mu potrzeba z pół roku na przestawienie się.

Pamiętacie jak zaczynał Marcelo(pierwsze pół roku)? No właśnie.

1q2 04.09.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 974472)
Pamiętacie jak zaczynał Marcelo(pierwsze pół roku)? No właśnie.

Tyle że jak Marcelo przyszedł, mieliśmy Clebera i Głowę - nie było żadnego pośpiechu.Chavez jak rozumiem miał/ma być zawodnikiem który od razu wchodzi i gra na wysokim poziomie.Do tego jak wiadomo najpewniej będzie z nami tylko do końca sezonu więc wypadało by żeby się szybko aklimatyzował bo może nie zdążyć.

Wojtas 05.09.2010 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 974476)
Tyle że jak Marcelo przyszedł, mieliśmy Clebera i Głowę - nie było żadnego pośpiechu.Chavez jak rozumiem miał/ma być zawodnikiem który od razu wchodzi i gra na wysokim poziomie.Do tego jak wiadomo najpewniej będzie z nami tylko do końca sezonu więc wypadało by żeby się szybko aklimatyzował bo może nie zdążyć.

No wlasnie Chavez mial przyjsc do nas jako lek na fatala obrone i wszytsko naprawic

Co do Marcelo to pamietacie jak z duzym zalem zegnalismy Clebera ktory jakos tak nagle podpisal z Terekiem?wtedy mimo wszytsko te balismy sie o defensywae mmo ze Marcelo byl juz z nami,Dopiero potem u nas sie "wyrobil"

Acapelo 05.09.2010 00:25

Boukhari troche z sylwetki i ze sposobu poruszania się przypomina Bruno z Polonii. :) Jak za darmo to chyba sie przyda...
Rios ma fajny strzal, ciekawe czy go wykupimy:) mielibysmy drugiego Franka chyba...

Fuks 05.09.2010 00:55

jakiego Franka? Frankowski w zyciu nie cofał sie po piłke zeby rozegrac ..

For_FuN_ 05.09.2010 01:06

Najsmieszniejsze jest to, ze dostalo mi sie tutaj, kiedy podkreslilem, ze Chavez cala kariere spedzil w Hondurasie(jaki poziom moze miec tamtejsza liga ;)? Pewnie zblizona do II lub III naszej).

eye63 05.09.2010 02:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 974539)
No wlasnie Chavez mial przyjsc do nas jako lek na fatala obrone i wszytsko naprawic

Co do Marcelo to pamietacie jak z duzym zalem zegnalismy Clebera ktory jakos tak nagle podpisal z Terekiem?wtedy mimo wszytsko te balismy sie o defensywae mmo ze Marcelo byl juz z nami,Dopiero potem u nas sie "wyrobil"

Chłopaki. Wyluzujcie. Marcelo przychodził jako wielki talent i od nas (o wielkie zaje... dziwo) jako wielki talent odszedł. Chavez przyszedł do nas jako obrońca klasy występu na mundialu i mamy rok, żeby zweryfikować jego umiejętności.

Obrona to nie jest układanka, tu musi być wszystko posklejane we właściwy sposób i wtedy można powiedzieć, że jeden obrońca gra tak, a tak. Na razie martwmy się o to - czy bośniacki talent ma miarę brazylijskiego, bo jeśli tak, to obronę nie musimy wcale tak bardzo się obawiać... Gorzej jest z przodem. Nawet z takim rywalem jak Resovia, powinny być na tym etapie ze cztery brameczki...

63.5 Kg 05.09.2010 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 974559)
Najsmieszniejsze jest to, ze dostalo mi sie tutaj, kiedy podkreslilem, ze Chavez cala kariere spedzil w Hondurasie(jaki poziom moze miec tamtejsza liga ;)? Pewnie zblizona do II lub III naszej).

Napewno nie jest slabsza niz nasza bo ciezko zeby jakas liga byla gorsza od naszej...

serek.c2 05.09.2010 08:54

For-Fun - rozumiem, że po skrócie meczu z Resovią i kilku treningach gdzie wg subiektywnych opinii kilku uczestników tego forum Chavez spisuje się słabo masz już o nim wyrobioną opinię? Przecież nawet w meczu o stawkę go nie widziałeś...

Ogryzek 05.09.2010 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 974587)
For-Fun - rozumiem, że po skrócie meczu z Resovią i kilku treningach gdzie wg subiektywnych opinii kilku uczestników tego forum Chavez spisuje się słabo masz już o nim wyrobioną opinię? Przecież nawet w meczu o stawkę go nie widziałeś...

Nikt nie ma wyrobionej opinii - natomiast ten skrót meczu Resovia- Wisła pokazał że straciliśmy 1 bramkę po błędzie Chaveza a mogliśmy stracić jeszcze jedną po jego jeszcze większym błędzie. (Oczywiście rozumiem ten kilku minutowy skrót meczu widziałeś). Chavez gra bardzo niepewnie, wg mnie tak jak Junior Diaz kiedy przyszedł do nas z Kostaryki. Potrzebował kilku miesięcy żeby zaskoczyć. I niestety pewnie podobnie będzie z Chavezem.

snyrting 05.09.2010 09:01

Mam wrażenie, że powstała kolejna plota, tym razem, że Chavez słabo sobie radzi na treningach. Może wszyscy wstrzymajmy się z ocenianiem tego zawodnika aż rozegra przynajmniej jeden mecz ligowy.

serek.c2 05.09.2010 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 974591)
Nikt nie ma wyrobionej opinii - natomiast ten skrót meczu Resovia- Wisła pokazał że straciliśmy 1 bramkę po błędzie Chaveza a mogliśmy stracić jeszcze jedną po jego jeszcze większym błędzie. (Oczywiście rozumiem ten kilku minutowy skrót meczu widziałeś). Chavez gra bardzo niepewnie, wg mnie tak jak Junior Diaz kiedy przyszedł do nas z Kostaryki. Potrzebował kilku miesięcy żeby zaskoczyć. I niestety pewnie podobnie będzie z Chavezem.

i oczywiście z Twoim zdaniem się zgadzam, jednak For Fun ujął to nieco inaczej, tak jakby z góry zakładał, że to cienki bolek. A wg mnie i jak widzę także wg Ciebie najprawdopodobniej zaskoczy w dłuższej lub krótszej perspektywie. Nie będzie to drugi Marcelo, jednak taki to nam się już pewnie nigdy nie trafi.

westersyl 05.09.2010 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 974592)
Mam wrażenie, że powstała kolejna plota, tym razem, że Chavez słabo sobie radzi na treningach. Może wszyscy wstrzymajmy się z ocenianiem tego zawodnika aż rozegra przynajmniej jeden mecz ligowy.

Na sparingach wygląda biednie. Osobiście jak ponownie obejrzałem mecz Hondarusu na MŚ nie było dla mnie wątpliwości że Chavez to najsłabsze ogniwo defensywy. On jest po prostu zbyt wolny i za mało zwrotny.

AYALA 05.09.2010 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 974604)
Na sparingach wygląda biednie. Osobiście jak ponownie obejrzałem mecz Hondarusu na MŚ nie było dla mnie wątpliwości że Chavez to najsłabsze ogniwo defensywy Honduarsu. On jest po prostu zbyt wolny i za mało zwrotny.

z Twojego opisu wynika jak by to był drugi Jop.

Reiro 05.09.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 974608)
z Twojego opisu wynika jak by to był drugi Jop.

Jego ocenami nie ma się co przejmować ;p
On to by nawet Ronaldinho potrafił opisać jak Łobodzińskiego...

Według mnie Chavez ma umiejętności niemniejsze niż taki Astiz z Legii tyle, że potrzebuje czasu jak każdy zawodnik, który przyjeżdża do Europy z innego kontynentu. Rios również za pół roku powinien być dwa razy lepszy niż dziś, kwestia przyzwyczajenia się do innego stylu gry, co u Riosa już zaczyna powoli następować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 974633)
Albo dwa razy gorszy. Nasza piłka działa jak kryptonit na supermana. Odbiera umiejętności, Im dłużej tu siedzisz tym gorzej :)

Co racja to racja :)

tofik 05.09.2010 10:41

Albo dwa razy gorszy. Nasza piłka działa jak kryptonit na supermana. Odbiera umiejętności, Im dłużej tu siedzisz tym gorzej :)

For_FuN_ 05.09.2010 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 974587)

Masz chyba klopoty z czytaniem tekstu...uspokoj sie i przeczytaj jeszcze raz, co napisalem. Gral tylko w lidze swojego kraju? Tak. I to ty wyciagasz odrazu wnioski, ze jest slaby. Ja tylko to dostrzegam i widac wyraznie, ze musi sie zaadoptowac do ekstraklasy. Nie widzialem, zeby ktos napisal, ze jest cienki.

szprotson 05.09.2010 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 974656)
Masz chyba klopoty z czytaniem tekstu...uspokoj sie i przeczytaj jeszcze raz, co napisalem. Gral tylko w lidze swojego kraju? Tak. I to ty wyciagasz odrazu wnioski, ze jest slaby. Ja tylko to dostrzegam i widac wyraznie, ze musi sie zaadoptowac do ekstraklasy. Nie widzialem, zeby ktos napisal, ze jest cienki.

to ja to napisze.

Wygląda na cienkiego.

naprawde chciałbym by był mega kotem, ale skoro nie grał w poprzednich meczach w naszej przemega super obronie, to chyba to jest sytuacja a`la Georgi Hristow.

serek.c2 05.09.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 974656)

For fun - ależ ja jestem niesamowicie spokojny :) Wniosków w mioch postach odnośnie umiejętności piłkarskich Chaveza nie znajdziesz ponieważ nie oglądałem jego gry wystarczająco długo by takowe wyciągnąć.

Twój post brzmiał dla mnie mniej więcej tak: A nie mówiłem? - grał w cienkiej lidze, musi być cienki. Tylko na jakiej podstawie uważasz ligę Hondurasu za słabą tego nie wiem. Jeśli oglądasz mecze tej ligi to z chęcią przyznam Ci rację, jeśli nie to Twoje zdanie jest nieuzasadnione.

ps. tak - na skrócie w meczu z Resovią wypadł słabo.

TS Girl 05.09.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 974559)

Ich reprezentacja chociaż wystąpiła na Mundialu.

Nie ma co wydziwiać, dopóki Chavez nie rozegrał chociaż jednego meczu ligowego, który byście WIDZIELI. Widzę, że sytuacja z Bunozą, który został żywcem spalony po pierwszym meczu z Karabachem, a teraz jako tako sobie poczyna, nikogo niczego nie nauczyła. Smutne.

PS. Przed chwilą na dole strony pojawiła mi się reklama kuchenek Amica :lol:

Acapelo 05.09.2010 12:28

a nie myslicie ze skoro koles był na mundialu to jest po prostu na innym etapie przygotowan teraz?

szprotson 05.09.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 974679)
a nie myslicie ze skoro koles był na mundialu to jest po prostu na innym etapie przygotowan teraz?

i zapomniał jak się ustawia, odbiera piłke, kryje? To nie oznaka profesjonalisty.

hiszpan00 05.09.2010 13:57

W Stali Rzeszów jest taki młody perspektywiczny lewy obrońca K. Hus, robi niesamowite postępy. Gra w młodzieżowej reprezentacji Polski. Na mistrzostwach Polski juniorów drużyna Stali Rzeszów zdobyła brązowy medal minimalnie przegrywając z triumfatorami ekipą z Lubina a Hus na tym turnieju był jednym z najlepszych zawodników. Przebojem też dostał się do pierwszej drużyny i regularnie występuje w podstawowej jedenastce będąc jednym z najlepszych obrońców na II ligowym froncie. Myślę że warto bliżej przyjrzeć się temu zawodnikowi bo to jest nieprzeciętny talent. Ja osobiście widziałbym go już w oknie zimowym w naszym zespole. Na pewno nie w I zespole bo na to zdecydowanie za wcześnie ale nawet zrobić tak jak Polonia z Sadlokiem. Ale niestety nie wiem jak ze skautingiem w naszym klubie w niższych klasach rozgrywkowych.

szprotson 05.09.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hiszpan00 (Post 974752)
W Stali Rzeszów jest taki młody perspektywiczny lewy obrońca K. Hus, robi niesamowite postępy. Gra w młodzieżowej reprezentacji Polski. Na mistrzostwach Polski juniorów drużyna Stali Rzeszów zdobyła brązowy medal minimalnie przegrywając z triumfatorami ekipą z Lubina a Hus na tym turnieju był jednym z najlepszych zawodników. Przebojem też dostał się do pierwszej drużyny i regularnie występuje w podstawowej jedenastce będąc jednym z najlepszych obrońców na II ligowym froncie. Myślę że warto bliżej przyjrzeć się temu zawodnikowi bo to jest nieprzeciętny talent. Ja osobiście widziałbym go już w oknie zimowym w naszym zespole. Na pewno nie w I zespole bo na to zdecydowanie za wcześnie ale nawet zrobić tak jak Polonia z Sadlokiem. Ale niestety nie wiem jak ze skautingiem w naszym klubie w niższych klasach rozgrywkowych.

Boże widzisz i nie grzmisz....

Hus gra w Jadźce./

troszke wstyd, jesteś z Rzeszowa.

hiszpan00 05.09.2010 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 974753)
Boże widzisz i nie grzmisz....

Hus gra w Jadźce./

troszke wstyd, jesteś z Rzeszowa.

Nie jednemu psu burek na imię :rotfl: Widzę że wszystko wiesz. To przejrzyj aktualne składy nie wiem powinno coś być na Wikipedii zanim coś napiszesz. Do Jaki poszedł Krzysztof. A ja pisałem o Konradzie :lol: http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16615&id_sezon=75

tomek9 05.09.2010 14:16

Jacek Pawłowski > http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=10865&id_sezon=75

dzisiaj testowany

szprotson 05.09.2010 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hiszpan00 (Post 974755)
Nie jednemu psu burek na imię :rotfl: Widzę że wszystko wiesz. To przejrzyj aktualne składy nie wiem powinno coś być na Wikipedii zanim coś napiszesz. Do Jaki poszedł Krzysztof. A ja pisałem o Konradzie :lol: http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16615&id_sezon=75

Pisałeś o Konradzie? Bo mogłem to wywnioskować z czego? Z tego K.Hus?
Widzialem Stal kilka razy w tamtej rundzie, wiec kojarze tych co grali.

regularne występy = 3 mecze? I po tym twierdzisz że jest wyróżniającym się na II ligowym froncie? A na żywo z tego frontu kogo scoutowałes?

ok, masz racje, co do 3 występow źle zobaczyłem.
Ale własnie sobie przypomnialem ze widzialem tego chłopaka w sparignu w Lipcu z Partyzanten Targowiska wygranym przez Stal 1-0.
I na tle beniaminka III ligi się nie wyróżniał.

hiszpan00 05.09.2010 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 974762)
Pisałeś o Konradzie? Bo mogłem to wywnioskować z czego? Z tego K.Hus?
Widzialem Stal kilka razy w tamtej rundzie, wiec kojarze tych co grali.

regularne występy = 3 mecze? I po tym twierdzisz że jest wyróżniającym się na II ligowym froncie? A na żywo z tego frontu kogo scoutowałes?

Nie wiem czemu nie odpuszczasz choć nie masz racji http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16615&id_sezon=77 w tym sezonie wystąpił we wszystkich meczach. 3 występy to dane s tamtego sezonu :rotfl: no właśnie widzisz a nie grzmisz... :rotfl: Sam osobiście widziałem go w kilku meczach na żywo i sory ale nie prezentował się gorzej niż wczoraj Pietia z Resovią. Szkoda że nikt z naszego skautingu go nie obserwował bo myślę że za małe pieniądze można by było kogoś nieźle zapowiadającego sie sprowadzić.

marcin19876 05.09.2010 19:33

wiecie jak sluchalem naszego dyrektora sportowego w ostatnim wywiadzie to można powiedziec tylko jedno - odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku, widac ze facet zna sie na swoim fachu, a co do transferów do konca przerwy na lige ma sie zakonczyc sprawa transferu bocznego obrońcy. do tego przeniosł bym z Młodej Wisły czterech zawodników - 18 letniego Michała Chrapka, Kamila Jelenia, Michała Nalepe oraz ostatnio pozyskanego 18 letniego Michała Szewczyka, zeby juz teraz wprowadzac ich do pierwszej drużyny bo to moze byc przyszłość Wielkiej Wiselki:-)

wolfy 05.09.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 973813)
Dodatkowo śmieszy mnie to, że tak 'doświadczony' forumowicz, ba - były moderator, ma najzwyklejsze w świecie problemy z czytaniem ze zrozumieniem :D Moje gratulacje, czapki z głów :D Bo przecież ja nigdzie nie napisałem, że jesteśmy tacy sami lub mocniejsi niż przed sezonem. Ale OK, luzik, już się zaczynam przyzwyczajać Wolfy, że lubisz przekręcać wypowiedzi tych z którymi dyskutujesz tak żeby tylko pasowały do Twojej riposty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone
Gramy bezbarwnie, ale nie można powiedzieć, że jesteśmy gorsi niż w poprzednim sezonie. Nie mamy obrony to fakt, ale pomoc i atak imo lepszy, już nie trzeba na Pawła jak na świętą krowę w ataku patrzeć tylko ma grać jak jest w formie. Nowy trener z ambicjami i dyrektor sportowy, który ma budować wielką Wisłę.

Przyznam szczerze, że o ile z przeczytaniem Twojego postu nie miałem większych problemów, o tyle zrozumienie go faktycznie sprawiło pewne kłopoty. Ale tu zapewne potrzebny jest dyplom psychiatrii, najlepiej w połączeniu z kilkuletnim doświadczeniem klinicznym w leczeniu schizofrenii.

No bo jak to, mamy "lepsze" atak i pomoc, nowego trenera z ambicjami, trzaskamy te punkty. Nie można powiedzieć, że jesteśmy gorsi - czyli zostają dwie opcje: jesteśmy tacy sami lub lepsi. Niestety, post później okazuje się, że to jednak nie to. Nie jestem ( jak już wspomniałem ) specjalistą, ale dla mnie te objawy są lekko niepokojące.

Tak więc fakt - mam problemy ze zrozumieniem Twoich postów, ale nie sądzę, żebym to ja był tutaj winien...

pawelo84 05.09.2010 23:16

To by było spore wzmocnienie Wisły:

http://wislaportal.pl/news.php?id=18464

Falmokirak 05.09.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 975077)
Przyznam szczerze, że o ile z przeczytaniem Twojego postu nie miałem większych problemów, o tyle zrozumienie go faktycznie sprawiło pewne kłopoty. Ale tu zapewne potrzebny jest dyplom psychiatrii, najlepiej w połączeniu z kilkuletnim doświadczeniem klinicznym w leczeniu schizofrenii.

No bo jak to, mamy "lepsze" atak i pomoc, nowego trenera z ambicjami, trzaskamy te punkty. Nie można powiedzieć, że jesteśmy gorsi - czyli zostają dwie opcje: jesteśmy tacy sami lub lepsi. Niestety, post później okazuje się, że to jednak nie to. Nie jestem ( jak już wspomniałem ) specjalistą, ale dla mnie te objawy są lekko niepokojące.

Tak więc fakt - mam problemy ze zrozumieniem Twoich postów, ale nie sądzę, żebym to ja był tutaj winien...

o jeju mamy zupełnie nowy zespół więc trudno komuś ocenić czy jest to gorszy zespół niż w tamtym roku czy może lepszy, zagrali raptem kilka meczy.

Czasem czytając Twoje posty mam wrażenie że masz jakieś kompleksy a to forum pozwala Ci się dowartościować. Zupełnie wyjęte z kontekstu teksy typu "klinicznym w leczeniu schizofrenii" pokazują o czym My, a o czym Ty.

s1mone 06.09.2010 02:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 975077)

Spieszę z tłumaczeniem. Uważam, że personalnie jesteśmy conajmniej tak samo mocni jeśli nie mocniejsi - a, że nie przekłada się to na jakość gry (bo z wynikami w naszej buraczanej nie jest przecież źle) to na to trzeba czasu, musi się stworzyć zespół - jak uzupełnimy obronę o 2 bocznych obrońców i jednego stopera będę szczęśliwy. Szczerze powiedziawszy teraz tacy piłkarze jak Sobol, Brożek czy Mały pokażą z czego są zrobieni i ile naprawdę są warci - albo będą zapierdalać albo będą ławkować. Nie sprzedaliśmy żadnego znaczącego napastnika czy pomocnika, a nowo sprowadzeni wygryźli naszych wcześniejszych ze składu.

Obrona wygląda bardzo słabo i to każdy widzi, ale nie ma co się z tego powodu sadzić i rozdzierać szat tylko cierpliwie poczekać na uzupełnienie tej formacji.

Jak już pisałem - obstawiam miejsce w pierwszej piątce, ale się to może szybko zmienić - wszystko zależy od tego kiedy nasz zespół zacznie zaskakiwać i kim uzupełnimy obronę.

Na pewno wolę to od żelaznej jedenastki z poprzedniego sezonu i 3 gościami na ławce rezerwowych. I modlenie się, żeby naszym się chciało, albo żeby Brożek wreszcie zaczął grać na swoim poziomie, albo żeby Marcelo najwyżej wyskoczył do główki.

Wylewaj dalej własne frustracje i wal jadem bez opamiętania na lewo i prawo:D Czekam na kolejne podwórkowe wrzuty pod moim adresem, może nauczę moje dzieciaki paru jak się okażesz wystarczająco elokwentny.

Acapelo 06.09.2010 05:13

No tak ale wydaje mi się, że Wisła chciała powalczyc o Marcina Kowalczyka, ktorego kontrakt wygasa w grudniu...
Golanski moim zdaniem lepszy, ale bardziej kontuzjogenny i starszy...

Ale przynajmniej Cikos bedzie mial okazje do gry w razie czego:)

tormenthor 06.09.2010 07:00

Golański według mnie mentalnie przypomina Wojtusia Łobodzińskiego. Niemniej jednak przy obecnej bidzie na obronie, nie pogardziłbym tym kopaczem, ale pod warunkiem kontraktu na max 2 lata i przy systemie z wyjściówkami.

Marszałek 06.09.2010 09:18

Kowalczyk?Odkąd transferów dokonują Holendrzy jestem spokojny,że tak słabi kopacze nas nie zasilą. Jedynym atutem Kowalczyka jest to,że wygasa mu kontrakt,nie widzę innych merytorycznych przesłanek dla których ten chłopiec miałby do nas trafić. Okropne,że tak owe pomysły niektórym przez myśl przechodzą. A co do Golańskiego,to doskonały jest post powyżej.

m_staszek 06.09.2010 09:23

Nie spodziewałbym się podpisania kontraktu z Golańskim, chyba, że na naprawdę dla nas atrakcyjnych warunkach. Valckx wyraźnie powiedział, że nie szukamy na gwałt prawego obrońcy. Dla mnie na tą rundę dwójka: Cikos, Burliga + ME zupełnie wystarczą, a potem będzie można przeprowadzić ewentualnie jakiś przemyślany transfer na tą pozycję. Nic na siłę...

FraMat 06.09.2010 09:30

Golański jednak to nie to samo co Łobodzinski. On naprawdę grał silnym klubie i trenerzy na niego tam stawiali. Nie dogadywał się jedynie z Becalim (właściciel klubu), który uważał go za cyrkowca i komedianta.
Jak dla mnie Golański byłby wzmocnieniem na prawej obronie i zmusiłby do Cikosa do nieustannego progresu

westersyl 06.09.2010 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 975137)
Golański jednak to nie to samo co Łobodzinski. On naprawdę grał silnym klubie i trenerzy na niego tam stawiali. Nie dogadywał się jedynie z Becalim (właściciel klubu), który uważał go za cyrkowca i komedianta.
Jak dla mnie Golański byłby wzmocnieniem na prawej obronie i zmusiłby do Cikosa do nieustannego progresu

Jesli Paweł byłby zdrowy to zmusiłby Cikosa do siedzenia na ławie. Osobiście uważam go za prawego obrońce bo nie jestem sobie wstanie przypomnieć jego dobrych występów na lewej flance.
Jak na zawodnika urodzonego w Polsce dysponuje naprawdę dobrą techniką. Przypominam, że spędził sporo czasu na prawej pomocy także potrafi dobrze rozwiązać akcje w ofensywie. Nie są to Alvarezowe wrzutki tylko porządne zagrania.
Jego największą wadą jest podatność na kontuzje.

Cytat:

Golański według mnie mentalnie przypomina Wojtusia Łobodzińskiego.
Gdyby to był zawodnik o mentalności Łobodzińskiego to po pierwsze nie wyjechałby do Rumuni, po drugie nie dałby tam rady w przeciwieństwie do Pawła, który potrafił wywalczyć sobie miejsce w pierwszym składzie. Nawet gdyby tam grał to wróciłby po kilku tygodniach z powrotem do polski bo chłopak załamałby się gdyby był tak traktowany jak Golański przez Becaliego.

For_FuN_ 06.09.2010 12:12

Byly podstawowy, prawy obronca w naprawde silnym klubie(o przynajmniej klase lepszym od Wisly) nie bylby wzmocnieniem dla naszego klubu :D?? Niektorzy to maja wymagania ;).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl