Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wiesniak842 02.02.2016 20:11

Chyba jest drobna roznica miedzy spotkaniem glowy panstwa wegierskiego z "dyrygentem" partii rzadzacej w Polsce a spotkaniem kolezkow z jednej partii w przerwie obrad w sejmie? Zachowujac jednak umiar i znajac zycie Pisiory tez tak beda robic ale w tym akurat przypadku takie wypominania sa bez sensu absolutnie.

Jaroo1 02.02.2016 20:23

Cytat:

Pisiory tez wpieprzają ośmiorniczki za państwową kasę.
Ale ty jesteś głupi. Część wyborców PiSu ma kisiel zamiast mózgu ale śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o wyborców PO i reszty bandy to 99% ich wyborców ma tenże kisiel.

Kocur 02.02.2016 21:13

Ciekawa debata o służbach leci na TVP1 już dłuższy czas - polecam od początku oglądnąć jak ktoś nie widział.

Nie z żadnymi posłami - ale ludźmi co siedzą w tym od lat.

emj10 03.02.2016 13:46

Nie wiem co może być ciekawego w PiS TVP, podobnie jak w nowoczesnej TVN, ale niech będzie.

Z ciekawszych rzeczy polecam raport dotyczący polityki gospodarczej Orbana. Nawet dla mnie, zaciekłego przeciwnika ów premiera kilka wskaźników wskazuje skuteczność socjalnych reform jego rządu. Nie zmienia to jednak faktu, że dopiero w tym roku PKB Węgier powróciło do stanu sprzed 2008 roku, co można uznać za straconą dekadę pod względem gospodarczym.
http://www.instytutwolnosci.pl/image...tu_Wolnoci.pdf

ZawszeSztywny 05.02.2016 13:49

TVP Historia z nowym pasmem dokumentalnym „Półkowniki III RP”.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...sza-o-te-filmy

jendrus 05.02.2016 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1428095)
Sieć obywatelska Watchdog skierowała skargę do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego przeciw Prawu i Sprawiedliwości. Organizacja zarzuca partii "bezczynność", która ma polegać na nieudzieleniu odpowiedzi na pytania dotyczące okoliczności oraz przebiegu spotkania Jarosława Kaczyńskiego z Viktorem Orbanem. Watchdog, dociekając szczegółów spotkania, otrzymał faktury za spotkanie, które opiewają na łączną kwotę 13,385 złotych.

Pisiory tez wpieprzają ośmiorniczki za państwową kasę.

Weź pod uwagę ze tam są uwzględnione wszystkie wyliczenia w tym ochrona boru. A tajniacy muszą obserwować i przeszukać objekt juz dzień wcześniej. Wiec suma nie jest wygórowana. A panowie z osmiorniczkami za 11 kafli nie mieli ochrony tylko je zjedli a potem wysrali. I jeszcze dali się nagrać łamic tajemnice państwowe. I powinni siedzieć. Bo niejest to miejsce do takich rozmów.!

emj10 05.02.2016 16:16

Ja nie jest to miejsce skoro do jednej z tych knajp mieli tuż przez płot (MS -> Amber Room wystarczy przeskoczyć ogrodzenie) :p

TSWthedues 06.02.2016 12:47

Telewizja to business!

https://www.youtube.com/watch?v=29kvYaFFLJ0

MMK w formie :) bardzo trafne spostrzeżenia!

ZawszeSztywny 06.02.2016 15:17

Szkoda Rydzyka dla dwudziestu milionów
http://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/id,80...-milionow.html

kerim1906 08.02.2016 10:19

Urbanoplatfusiarnia idzie jak czołg, kilka miesiecy i tylko zgliszcza

https://pbs.twimg.com/media/Card2omVIAAgznj.jpg

ABGwislakABG 08.02.2016 10:35

Marketing Wisły leci jak widze na 2 etat w PO.

W temacie - bariera 1 dziecka nadal nie przelamana, szlaki pisu i Orbana sie rozchodza. A szkoda.

kerim1906 08.02.2016 12:20

Mainstream w natarciu.Ta rodzina dowiedziała sie właśnie że dostała sztabke złota.Próba jednak nie ta......No i stąd poczwórny foch

https://pbs.twimg.com/media/Care9eLW8AAtdVh.jpg

For_FuN_ 08.02.2016 15:54

http://www.dziennikwschodni.pl/lubli...jewodzkim.html - komuchy zabijają polskie sklepy, markety i ograbiają normalne rodziny(bo zaczną się zwolnienia, nie mówiąc o pracodawcach).

ABGwislakABG 08.02.2016 16:13

http://eurocash.pl/grupa-eurocash/wl...-eurocash.html

Faktycznie polskie :D nie mniej jednak nie da sie nie zgodzic z meritum. Niestety pisiory zapominaja, ze w zagranicznych firmach pracuja polscy pracownicy.

For_FuN_ 08.02.2016 17:42

O czym ty mówisz? Na polskim rynku są polskie sklepy, sklepiki, sieci sklepów, markety. Popytaj znajomych, co zatrudniają kilka/kilkanaście osób u siebie, ile dodatkowo będą płacić i co spotka niektórych pracowników.

ABGwislakABG 08.02.2016 17:53

Ale to nie lewiatan :)

kerim1906 08.02.2016 17:56

Co tam podatki , takie wzruszające rzeczy sie dzieja a wy o sprawach przyziemnych.Olechowski i empatia,

https://pbs.twimg.com/media/CatF9SSWcAA-JO1.jpg

For_FuN_ 08.02.2016 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1428529)
Ale to nie lewiatan :)

Oczywiście, a do Lewiatana też nikt nie powinien się przypierdalać(wystarczy poczytać). Na tym proteście byli nie tylko pracownicy stamtąd.

"Marcin Mastalerek został nowym dyrektorem wykonawczym ds. komunikacji korporacyjnej w spółce PKN Orlen - donosi portal 300polityka.pl. Zastąpił na tym stanowisku Tomasza Filla, który tę funkcję sprawował od 2010 roku. A zaledwie kilka lat temu były rzecznik PiS na Twitterze napisał: Zamiast kraść jako dyrektor, fabrykant, sekretarz czy inny prezes, lepiej już kraść par excellence jako złodziej. Tak jest chyba uczciwiej."

A to to w ogóle jakaś żenada. Znam ludzi z lepszym wykształceniem, co pracują w ZUSie za 2 tysiące miesięcznie :D, a tu proszę, pan dyrektor.

ABGwislakABG 08.02.2016 19:15

http://ndie.pl/500-zl-na-dziecko-takze-dla-uchodzcow/

Na ciapaciątka. Miro, zapodales temat - odniesiesz sie? Moze ktos inny z callcenter? Moze nawet sam kierownik przypomnie sobie "dysputy" kto islamistom zaplaci i czy to na pewno unia wszechmogaca?

kerim1906 08.02.2016 20:04

Co tu jest do odnoszenia, jeżeli to prawda to uważam to za regularny skandal i to do kwadratu.Jak pamiętam pińcset miało być dla osób posiadających obywatelstwo polskie.Jeżeli ta stronka to nie fejk to potwierdzam że to skandal i karykatura.

edit.płakałeś albo przynajmniej sie wzruszyłeś jak olechowski?

Jaroo1 08.02.2016 20:10

Ale można w łatwy sposób wyrolować imigrantów posiadających jedno dziecko! Wystarczy im dać zasiłek powyżej 800 zł na osobę i już się 500 zł na pierwsze dziecko nie należy!

Ja bym im kierwa dał 500 zł... i tak samo PiSowi, ja bym im kierwa dał za to pajacowanie...

Podejrzewam, że zrobi się ładny sajgon przez te 500 zł. Wystarczy, że Polak trochę przykombinuje, wykaże dochód poniżej 800 zł i już ma na jedno dziecko kasę. Kolejny Polak narobi dzieci bo jednak teraz zarabiając 2 tys i dostając na dwoje dzieci po 500, mamy 3 tys zł na rodzinę 4 osobową, z tego da się wyżyć - mówię o życiu na wsi a nawet i w mieście w centralnej Polsce. Do tego niech mama podejmie pracę i za 4-4,5 tys już jest spoko życie. Bez żadnej spiny.
I w ten sposób może się zaraz okazać, że trzeba kolejnych miliardów złotych na 500+. A dług publiczny i odsetki rosną, oj rosną. Zajebiście.

PS A jak się ludziom zabierze te 500 zł bo się rad zmieni albo już Polska finansowo nie będzie wstanie tego unieść to dopiero będzie jazda. Po pierwsze ludzie się w....ią a po drugie im się życie zawali bo nagle sie okaże, że 3 dzieci jest do wykarmienia, do posłania na studia itp ale już nie ma 1 500 zł (czyli normalnej wypłaty). Z 2-3 wypłat (zależy czy mama będzie robiła) zostanie 1-2 i 5 osób do utrzymania. I wtedy się zacznie bida, i zasiłki kolejne bo przecież w biedzie będą ludzie wtedy żyć. Tak to jest się w socjale bawić.
Dlatego pamiętajcie socjaliści wszystkich krajów, nigdy się ludziom nie daje kasy za darmo bo kiedyś ta bańka musi pęknąć i dopiero się gówno zacznie wylewać. Kasę trzeba sobie zarobić i wtedy każdy wie na czym stoi, wie, że jak państwo nie sypnie groszem to sam może wziąć sprawy w swoje ręce, podjąć pracę lub samemu otworzyć firmę i zarabiać za produkt/usługę a nie czekać na jałmużnę.

SOCJAL IS BRUTAL!

ABGwislakABG 08.02.2016 20:15

Cytat:

Miroslaw raczyl napisac:

Co tu jest do odnoszenia, jeżeli to prawda to uważam to za regularny skandal i to do kwadratu.Jak pamiętam pińcset miało być dla osób posiadających obywatelstwo polskie.Jeżeli ta stronka to nie fejk to potwierdzam że to skandal i karykatura.
Podejmiesz stanowcze kroki jak w przypadku usuniecia avataru z polska wersja Underwooda?

Alzheimer? Ja przyklasnalem dzialaniu pisu odnosnie tk, poszedlbym nawet jeszcze dalej, ale brakuje widac cojones w pisie.

kerim1906 08.02.2016 20:22

Mam popełnić sepuku za kilku ciapatych? Usunięcie avatara miało konkretne podłoże.Tutaj jeszcze nic pewnego bo jak pisałem wydaje mi sie że jest to dla obywateli polskich.Poza tym to teoretycznie "drobna" sprawa żeby kłaść się Reytanem? Chyba przyznasz?

ABGwislakABG 08.02.2016 20:25

Samozaoranie. Gratuluje.

Dla Twojego dobra podpowiem, ze istnieje na forum opcja "usun post". Powinienes jej zaczac uzywac.

Jednak to prawda. Pislamisci.

AS82 08.02.2016 20:34

Marcin Mastalerek obejmuje funkcję dyrektora wykonawczego ds. komunikacji korporacyjnej PKN ORLEN - potwierdza dla Onetu biuro prasowe spółki.

Zmiana świń przy korycie...

kerim1906 08.02.2016 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1428558)
Samozaoranie. Gratuluje.

Dla Twojego dobra podpowiem, ze istnieje na forum opcja "usun post". Powinienes jej zaczac uzywac.

Nie wiem co sobie ubzdurałeś i czego oczekujesz? Napisałem co myślę i dodałem że nie uważam tego za szczególnie ważne zagadnienie jeżeli to prawda.Z mojej strony uważam temat za zakończony.

ABGwislakABG "Ja przyklasnalem dzialaniu pisu odnosnie tk"

Łaskę zrobiłeś? Sprawa jasna i czytelna , chyba że wzruszyłes sie jak olechowski i miałeś wątpliwości?

Jaroo1 09.02.2016 17:32

Gościu postury Kalisza w 9 minut zniszczył wszystkich socjalistów z Okrągłego Stołu
https://www.youtube.com/watch?v=lbvo...ature=youtu.be

Chociaż pod koniec z tymi Ukraińcami dojebał tak samo grubo jak grubo wygląda.

I Wilk pozamiatał socjalistyczne okruchy:
https://www.youtube.com/watch?featur...28&app=desktop

ABGwislakABG 09.02.2016 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Miroslaw (Post 1428561)
Nie wiem co sobie ubzdurałeś i czego oczekujesz? Napisałem co myślę i dodałem że nie uważam tego za szczególnie ważne zagadnienie jeżeli to prawda.Z mojej strony uważam temat za zakończony.

ABGwislakABG "Ja przyklasnalem dzialaniu pisu odnosnie tk"

Łaskę zrobiłeś? Sprawa jasna i czytelna , chyba że wzruszyłes sie jak olechowski i miałeś wątpliwości?

Wzruszylbym sie, a nawet plakal jakby towarzysz bolek mnie wydymal jako swoj elektorat. Na szczescie to pisowcy (w tym Ty) maja z tym problem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1428661)
Gościu postury Kalisza w 9 minut zniszczył wszystkich socjalistów z Okrągłego Stołu

I Wilk pozamiatał socjalistyczne okruchy:
https://www.youtube.com/watch?featur...28&app=desktop

Krotko, zwiezle, na temat.

TSWthedues 09.02.2016 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1428661)

Co się ze mną dzieje:) po obejrzeniu tego filmu ten gość niemal mnie przekonał, że ten pomysł 500+ może być jedynie kulą u nogi tego Państwa.

BTW sprawa tych singli to chyba dotyczy osób od 15 roku życia... przerażające jest to, że gdyby przyjąć nawet te 40% to mamy niesamowity problem.

Powiem wam tak, oglądałem Loże Prasową w ostatni weekend i tam Pan Kwieciński powiedział bardzo ważne zdanie. Jeśli PiS wprowadzi 500+ to wygra kolejne wybory. Kto zagłosuje za 4 lata na Nowoczesną PO, jak te partie pierwsze co zrobią to zlikwidują ten kosztowny program?

Zobaczcie sami co robi teraz marketingowo Platforma?

Jaroo1 09.02.2016 19:42

Ludzie się chcą bawić, dorabiać, chcą żyć wygodnie a nie z "dziećmi na głowie". I coś w tym jest. W sumie ile by się nie zarabiało to przecież dziecko można odchować, w biedzie bo w biedzie, na socjalu, na pomocy z MOPSu ale można. Tylko właśnie obecnie Europejczyk woli wolność i wygodę niż za wszelką cenę wychowywanie dzieci. I to jest problem. Kasa również ale samo podejście do tematu rodziny.
No ale jeśli w państwie dopuszcza się parady pedałów, pokazuje się chłopów przebranych za baby to czego oczekiwać od ludzi? Do tego lansowanie aborcji, opluwanie kościoła a więc i instytucji małżeństwa bo przecież na kocia łapę też można siedzieć itp itd
Chcieli zniszczyć instytucję rodziny i zniszczyli. Udało się lewakom. Zmieni się myślenie to zmieni sie przyrost naturalny.

adas123 09.02.2016 20:01

Bardzo trafne wytkniecie przez Panów z Kukiza paranoi tego pomysłu. 1850 brutto 1350 na reke - bardzo prosty i trafny przykład. Drażni mnie u Kukiza wiele rzeczy, retoryka fragmentami nie na miejscu, ale jeśli chodzi o sprawy kradzieży pieniędzy przez kraj - 100% racji. A ten program tylko i wyłącznie do tego się sprowadza. Odpodatkować pracujących , wspierać tych co faktycznie potrzebują. Takie proste, a takie trudne. No ale trzeba się wywiązywać z obrzydliwych propagandowych pomysłów z kampanii- za nasze pieniądze, bo innych przecież nie ma...

AS82 09.02.2016 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1428671)
Ludzie się chcą bawić, dorabiać, chcą żyć wygodnie a nie z "dziećmi na głowie". I coś w tym jest. W sumie ile by się nie zarabiało to przecież dziecko można odchować, w biedzie bo w biedzie, na socjalu, na pomocy z MOPSu ale można. Tylko właśnie obecnie Europejczyk woli wolność i wygodę niż za wszelką cenę wychowywanie dzieci. I to jest problem. Kasa również ale samo podejście do tematu rodziny.
No ale jeśli w państwie dopuszcza się parady pedałów, pokazuje się chłopów przebranych za baby to czego oczekiwać od ludzi? Do tego lansowanie aborcji, opluwanie kościoła a więc i instytucji małżeństwa bo przecież na kocia łapę też można siedzieć itp itd
Chcieli zniszczyć instytucję rodziny i zniszczyli. Udało się lewakom. Zmieni się myślenie to zmieni sie przyrost naturalny.

Oj ci wstrętni lewacy i homoseksualiści zabronili Polakom zakładać rodziny :lol:
Człowieku nie ma przyrostu naturalnego , bo jest bieda , brak pracy , nisko opłacana praca , ludzi nie stać na kredyty mieszkaniowe, mieszkają z rodzicami. To są główne powody ,że ludzie nie zakładają rodziny a nie twoje obsesje o lewakach

wiesniak842 09.02.2016 20:59

Az korci zeby zacytowac Korwina:lol: Na poczatku XX wieku w Polsce bylo takie bogactwo, wysoko oplacalna praca, kredyty wysokie, ze sam chlop byl w stanie utrzymac 10 osobowa rodzine:lol:

Jaroo1 09.02.2016 22:01

Cytat:

Oj ci wstrętni lewacy i homoseksualiści zabronili Polakom zakładać rodziny
Człowieku nie ma przyrostu naturalnego , bo jest bieda , brak pracy , nisko opłacana praca , ludzi nie stać na kredyty mieszkaniowe, mieszkają z rodzicami. To są główne powody ,że ludzie nie zakładają rodziny a nie twoje obsesje o lewakach
Zabronili czy nie zabronili. Istnieje coś takiego jak "rząd dusz". Lewactwo przejęło władzę nad umysłami i teraz swoje chore ideologie wtłacza w umysły ludzi. I wtłoczyli ludziom do głów chore zasady, rozbili komórkę rodziny.

A z tym, że nie ma przyrostu naturalnego bo jest bieda to się ładnie ośmieszyłeś. Tam gdzie jest bieda to ten przyrost własnie największy jest. W Azji, Afryce mnożą się jak króliki. Jakoś nikt nie czeka az wille wybuduje tylko mieszka w lepiance z gówna wielbłąda ale dzieci ma.
Tam ludzie nie patrzą na kasę i rozwój tylko na tworzenie potomstwa. A w Europie jakoś inaczej jest. Bogatsi jesteśmy od tych wszystkich murzynów i ciapatych razem wziętych a się przestaliśmy rozmnażać. A uważam, ze właśnie dzieję się tak przez rozbijanie wartości rodziny, odejście od kościoła i pęd za kasą.
Jakoś jeszcze za komuny, w tej biedzie i nędzy się rozmnażaliśmy normalnie. A nastały czasy lewackiego patrzenia na świat, po prostu wystarczyło jedno pokolenie, zmiana postrzegania wartości. Zaczęła się liczyć tylko kasa, kariera, wiarę zaczęto wyśmiewać, pedalstwo lansować i sie wszystko zmieniło.
Nawet sobie na wikipedii możesz obczaić statystyki urodzeń i zgonów i tam masz ten współczynnik dzietności podany. I jakoś dziwnym trafem od lat 90tych XX wieku ten współczynnik zaczął ostro pikować w dół, pierwszy raz poniżej 2.0 (dwoje dzieci na rodzinę) pojawił się w 1992 roku (przyrost 1.91) a później to już tylko gorzej aż spadło do 1.22 i teraz trochę odbiło ale nadal to co poniżej 2.0 to jest wymieranie Polaków.

kerim1906 09.02.2016 22:11

ABGwislakABG "Wzruszylbym sie, a nawet plakal jakby towarzysz bolek mnie wydymal jako swoj elektorat. Na szczescie to pisowcy (w tym Ty) maja z tym problem."

Co Ty wiesz o tych czasach ? miałeś tak ze 4 latka i bolek był Ci legal.Na bolku wielu sie przewiozło ale większość szybko przejrzała na oczy i wskazała mu miejsce w szyku..Ciekawe jakbys miał ze 20 lat wiecej co byś zrobił, nie mówie o dzisiejszej perspektywie tylko tamtej.W sumie nie było wyboru bolek albo żydek? chociaż powiem że głosowałem świadomie.Miał szansę faktycznie być bohaterem przyznając się do współpracy ale wachowski czuwał.Było badzo blisko ale okazuje sie że bardzo ale to bardzo daleko.Raczej nie wypominałbym tego epizodu nie mając swiadomości tamtych czasów.

Jaroo1 09.02.2016 22:23

Cytat:

Ciekawe jakbys miał ze 20 lat wiecej co byś zrobił, nie mówie o dzisiejszej perspektywie tylko tamtej.
I to jest piekne pytanie. Mówisz oceń nie z perspektywy czasu tylko tamtej. I przenosząc je na dzisiejsze czasy to ty oceń co robisz/robicie wy?
- głosujecie na socjalistów, którzy zniszczą finanse Polski już do końca
- głosujecie na ludzi od okrągłego stołu
- akceptujecie komuchów w PiSie
- głosujecie na ludzi, którzy już rządzą chwilkę i na razie nie zanosi się aby jakkolwiek komuchów/POwców i innych zdrajców osadzili i im ukrócili życie jak w bajce
- głosujecie na ludzi, którzy się wyrzekają suwerenności liżąc rowa jebanej UE
- głosujecie na ludzi, którzy chcą nam na glowę sprowadzić terrorystów i jeszcze im dac 500 zł na dziecko
- popieracie ludzi, którzy podpisali Traktat Lizboński

Czasami właśnie warto trochę wybiec w przyszłość, odkleić się od swoich obecnych poglądów i pomysleć jak będa nasze działania oceniane w przyszłości bo czas najlepiej weryfikuje wszystko.

kerim1906 09.02.2016 22:39

Zdecydowanie nie pisałem do ciebie ale odpowiem.My głosujemy i akceptujemy a ty piszesz regularnie bzdury.Co lepsze?

Jaroo1 09.02.2016 23:11

Akceptujemy
- socjalizm
- utratę suwerenności
- przyjmowanie terrorystów

itp itd. Na prawdę jest się czym chwalić i jeszcze bezczelnie powiedzieć, że ja bzdury piszę. Ty jesteś takim wyborcą Bolka z lat 90tych i piewca Bolka z lat 80tych. Tylko jeszcze jesteś "tu i teraz" i nie potrafisz zrozumieć, że się mylisz. Minie x lat to wyjdzie do jakiego gówna PiS doprowadził. Tak samo jak musiało minąc x lat zanim ludzie przejrzeli na oczy w sprawie Bolka. A najlepiej to w ogóle wszystko ocenia nowe pokolenie, którego nie łączy żadna więź z politykami/partią, bo ci co żyją tym na bieżąco to często stają się takimi wojownikami partii - żelazny elektorat. I czy Bolek będzie Bolkiem czy PiS się pożyga od socjalu to co tam. PiS to ja, ja to PiS i nie zmienia się nic!

Patrząc chociażby na same przemówienia posłów to trudno oprzeć się wrażeniu, że PO/Nowoczesna/PSL nie mają nic mądrego do powiedzenia, PiSowi czasami coś się uda ale ogólnie tot eż partia obłudy i debili a takie Kukizy co sobie weszły do sejmu mówią najrozsądniej. To nie jest przypadek, że internet promuje przemówienia ludzi od Kukiza. Po prostu oni mówią prawdę często a PiS już w ten system wszedł i jest jego częścią.
Na razie w żadnym punkcie PiS nie robi gruntownej zmiany i nie stoi w obronie Polski. A mogliby spokojnie pluć na tych czarno-burych imigrantów i tak jak Węgrzy czy Słowacy ich nie chcieć przyjmować, mogliby komuchów i POwców osądzać ale na razie to nic nie robią w tej sprawie.
Są tylko takie małe gierki i głównie socjal oraz przejmowanie koryta.

regan 09.02.2016 23:19

https://www.youtube.com/watch?v=vPJI...ature=youtu.be

Dobrze podsumował te wariactwo co proponuje pis

wiesniak842 09.02.2016 23:36

http://forsal.pl/artykuly/921999,rej...-f-gazowa.html

Moze ktos posiada, tak na wszelki wypadek.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl