![]() |
Cytat:
haha sam się nad tym zastanawiam , może wyznaczymy ostateczny "deadline" np. 1 października :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mar85 weź się ogarnij. Każdy twój post to frustracja. Każdy widzi co się dzieje i nie musisz jęczeć o tym codziennie.
Zresztą ludzie wierzą w co chcą. Jak ci się nie podoba wszystko to powiedz mi po co kibicujesz Wiśle. Palnij sobie w łeb z rozpaczy. Wszystko jest nie po twojej myśli wiec po co żyć ? |
O której jest konferencja ?
|
Cytat:
Skoro jesteś takim znawcą i wiadomo było że drużyna potrzebuje zgrania to powiedz mi dlaczego Polonia Warszawa zaskoczyła? Dlaczego nas Ruch ograł? Ano powiem Ci. U nas leży i kwiczy wszystko, gdybyśmy sprowadzili odpowiedniego trenera na początku czerwca i kupili graczy którym chce się trenować tobyśmy na boisku wyglądali o niebo lepiej pod względem fizycznym. Pan Basałaj wiedział że u nas problem jest ze wszystkim to należało nie rozwalać drużyny do końca, nie mając odpowiednich zastępców. Ok można było sprzedać ale nie tych graczy. Marcelo ok, ale pozbycie się np. Łobodzińskiego, Jirsaka, Pawełka to powinien być piorytet. Nic nie wnoszą do gry a kasę doją. Zamiast zarobić na tym że zwolnią ich z kontraktu lepiej mieć braki po sprzedaży lepszych a trzymać tych sepów co nas doją....a wyniki są jakie są. Zgranie to wynik wyprzedaży, każdy klub ma z tym problem, ale u nas za rok też będzie problem ze zgraniem bo trzeba wywalić pół składu, ale mi chodzi o jakoś sprowadzonego gracza bo nikt mi nie powie że każdy zawodnik ma takie same podejście do trenowania. Trener też się w tym zawiera |
Cytat:
Podaj posty gdzie jęczy codziennie? |
Cytat:
|
Cytat:
Strzeliłeś sobie sam w kolano, wiesz dlaczego Real nie może od 8 lat przejść 1/8 finału LM, dlaczego przegrywa z Barca, dostaje lanie od amatorów w Pucharze Króla? Bo co sezon wyprzedaje graczy, zmienia trenerów, taki Snejder czy Robben odeszli i co?, pociągneli drużyny do finału LM. Oni już od paru lat się zgrywają i nic ugrać nie mogą. U nas trzeba zacząc stabilizację, ale z czym do ludzi? Wypożyczeniami, czy Cleberem na obronię i Żurawskim w ataku?? Może darmowymi ogórkami??\ |
Cytat:
ciezko cokolwiek dodac. Szacunek A tak na powaznie, poczytałem troche jacy sa wolni boczni obroncy chociażby z Francjij naprawde jakby ktos sie postarał to jest wciaż w stanie nie tylko uzupełnić ale wzmocnić nasz zespoł nawet teraz i nawet za darmo |
Konferencja ma być, była wczoraj informacja o tym na facebooku, a to, że o 12:30 to już może być wymysł pokemonów.
|
klub wysłał maila do redakcji, że konferencja z prezentacją nowego zawodnika jest o 12:30. ludzie opanujcie się :D
|
Nie wiem po co obserwujemy tego słowackiego bramkarza. Hipotetycznie będziemy mieć dwóch drogich bramkarzy (nie wiem czy dobrych bo Jovanic mnie jak dotąd nie zachwycił), a z przodu goła d.pa. Poza tym co z Kurtą? Jeśli jest taki dobry to dać go na drugiego i niech pogra od czasu do czasu albo wypożyczyć żeby gdzieś (nie w ME) grał o coś. 19 lat to pora żeby zaczął grać w seniorskiej piłce - twardsza walka, presja itd.
|
Cytat:
Rewolucje to można sobie robić jak się ma pieniędzy jak lodu. My jesteśmy skazani na powolne zamienianie graczy którym kontrakty się skończą, na graczy których ma sprowadzić duet holenderski i którzy w założeniu będą kosztować tyle samo a prezentować przynajmniej średni europejski poziom. Tylko na takie działania to 2 lata to mało. . . . Zadanie na zimę to próba spieniężenia Boguskiego, Piotra Brożka, Kirma. Ich ktoś jeszcze kupi, a nie prezentują oni w naszym zespole nic specjalnego. Oczywistym warunkiem powyższego jest zastąpienie ich lepszymi piłkarzami, bo sprzedaż dla samej sprzedaży jest próbą sprawdzenia za pomocą zapalniczki czy jest jeszcze benzyna na dnie beczki. Niby można, ale skończy się katastrofą. |
Cytat:
a co do Łobo i innych darmozjadow bo inaczej tego nazwac nie mozna to ja nie wiem do kiedy maja kontrakty ale mysle ze jak w kazdej umowie za zerwanie pewnie klub musialby bulic a kolejek po tych zawodnikow nie bylo raczej |
A Singlar odnalazł się w Koszycach. Za darmo (czy przypadkiem nie od Koszyc chcieliśmy Milinkovicia?). Jak Holendrzy będą dalej robić takie interesy to ja dziękuję. Ktoś ich wpuścił w kanał czy co? Czyste frajerstwo.BC ma prawo się zdenerwować.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
czy moge prosic o link który byl podany wczesniej, gdzie bedzie pokazywana konferencja prasowa, z gory dziekuje.
|
Cytat:
Jakim frajerem trzeba być, żeby myśleć, że zawodnik po jakimś roku nie grania nagle wróci i będzie solidnym wzmocnieniem składu? Za dużo fify, gdzie to zawodnikowi kończy się kontuzja i od następnego meczu gra na najwyższym swoim poziomie, a rzecz jasna po kontuzji ani śladu. |
Cytat:
|
Cytat:
naprawdę prezentacja jakiegoś grajka jest taka fascynująca? |
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,83...ostatniej.html
Kolejny złośliwy artykuł Jawora na temat Wisły. (gazeta Wyborcza) |
Cytat:
wiec zaproponował rozwiazanie za porozumieniem stron a klub widzac, ze ostatnio nie ma z niego pożytku to sie zgodził Tak tylko spekuluje, ale jakby ktos miał informacje od kogo wyszła propozycja to byłbym wdzeczny za podzielenie sie nią Krzyma - a co tam jest złośliwego?? |
Cytat:
Mam też w opisie WIERNOŚĆ. Zeby ułatwić: WIERNOŚĆ nie oznacza głupotę. Nie zacznę łazić na Pasy, Legię czy Polonię W. Ale nie oznacza to , że nie moge mówić co jest źle i wyrażać swoich(i nie tylko moich) obaw co do dalszych losów drużyny.A jak widzisz jest tragicznie źle. Nie ma ani jednej formacji, a stadion do zapełnienia. Ja tam nie wiem jak ty stoisz finansowo ale ja nieźle.Co nie znaczy, że pobiegnę na R22 wywalę 40 plnów na bilet oraz 40 pn na dojazd na ten mecz , a w zamian wybiegnie banda nieprzygotowanych do walki piłkarzy, złapanych z przypadku(byleby byli) i w koszulkach Wisły zaprezentuje żenującą grę. Jak takie coś ma być to ja swoją WIERNOŚĆ dopełniąć będę przed TV. Nie mieszajcie pojęć. Kibicowanie to jedno, ale obiektywne stwierdzenie SPORTOWEJ SYTUACJI KLUBU to drugie. |
Cytat:
1. Rozwiązuje się kontrakt z Singlarem nie mając jego następcy na PO. Zostajemy na tej pozycji z juniorem Cikoszem. Singlar następnego dnia podpisuje umowę z Koszycami od których chcieliśmy kupić Milinkovica. 2. Sprzedaż Juniora bez znalezienia następcy na LO. 3. Wypożyczenie holenderskigo Araba (za jak rozumiem grubą kasę, Bredy nie było stać na niego) na lewą pomoc (bardzo mocno obsadzoną) przy jednoczesnym zaniechaniu kupna Włocha na lewą obronę (gdzie mamy dramatyczny wręcz deficyt piłkarzy). Czy to się trzma kupy? Czy może jest to podstawa do tego żeby spekulować o "managerskich" interesach Holendrów? Żeby była jasność: życzę Holendrom jak najlepiej. Co więcej uważam że suma summarum ich wynajęcie to był dobry ruch ze strony klubu. Ale patrzmy im na ręce dwa razy uważniej niż Polakom. I punktujmy wszystkie decyzje które wydają się być kontrowersyjne/niezrozumiałe. Tak będzie lepiej dla wszystkich. |
Cytat:
jego syn ma mieć wkrótce operację oka. Myślę że dlatego chciał wrócić na Słowację. |
Cytat:
|
Cytat:
|
o 12:30 bedzie prezentacja tego nowego marokanczyka - tutaj bedzie transmisja na zywo http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...awodnik-wisly/
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=r6wWx3x49c0 Druga sprawa to zawodnicy których chciałbyś spieniężyć, ja ciągle w nich wierzę. Boguski nie zapomniał jak się gra w piłkę , ma dopiero 25 lat i wierzę , że się odbuduje i będzie strzelał równie cudowne bramki jak przed dwoma sezonami, więc trening indywidualny, lub półroczne wypożyczenie. Piotr Brożek - oddanie go Polonii to byłby strzał w stopę dla nas! To w dalszym ciągu bardzo dobry obrońca, przypomnę kto był najlepszym zawodnikiem meczu z Barceloną? -> http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE Kirm To dobry zmiennik i jest uniwersalny, może grać na każdym skrzydle , jaka również na środku pomocy, więc zostawiłbym. |
Stan: "Dżen dobłry" :))
|
"To podziękuj i do widzenia.
Jakim frajerem trzeba być, żeby myśleć, że zawodnik po jakimś roku nie grania nagle wróci i będzie solidnym wzmocnieniem składu? Za dużo fify, gdzie to zawodnikowi kończy się kontuzja i od następnego meczu gra na najwyższym swoim poziomie, a rzecz jasna po kontuzji ani śladu." Kolego kolend: z łaski swojej postaraj się być bardziej bardziej oględny stosując różne określenia w odniesieniu do innych uczestników forum. Internet bynajmniej nie jest anonimowy i może się zdarzyć że niektórzy będa mieli ochotę udowodnić Ci że jeśli ktoś jest frajerem to bynajmniej nie oni a raczej ten kto stosuje takie określenia. Być może tego nie wiesz ale w pewnych okolicznościach przyrody za takie wstawki mógłbyć stracić np: swoją cnotę. Odpuść. A jeśli chodzi o stronę merytoryczną Twojej wypowiedzi to napisze tylko że jak widać na załączonym obrazku Koszyce nie miały tych obaw które wymieniłeś w swoim poście. "Moze on sam z jakis wzgledów chciał wrócić na Słowacje wiec zaproponował rozwiazanie za porozumieniem stron a klub widzac, ze ostatnio nie ma z niego pożytku to sie zgodził Tak tylko spekuluje, ale jakby ktos miał informacje od kogo wyszła propozycja to byłbym wdzeczny za podzielenie sie nią" Ja rozumiem problemy osobiste piłkarza (emjot pisze o operacji dziecka) ale mówimy o profesjonalnym piłkarzu który podpisał profesjonalny kontrakt i jest zobowiązany do jego realizacji. Tym bardziej że na jego pozycji jest akurat wyraźny deficyt piłkarzy. Klub może oczywiście iść pilkarzowi na rękę (np: urlop na czas operacji dziecka) ale przecież nie może byc to podstawa do rozwiązania rocznego jeszcze kontraktu z piłkarzem który jest drużynie potrzebny. Tym bardziej jeśli w następnym dniu piłkarz (nie ogladajac się na operacje) podpisuje umowę z innym klubem. Co więcej z klubem który żyłował nas ile wlazło gdy negocjowaliśmy kupno od niego ich piłkarza (Milinkovic). |
Cieszy mnie ten nabytek, tyle powiem.
Taki OT - zawsze załamuje mnie jak "główni aktorzy" prezentacji pojawiają się na tym wydarzeniu w ciuchu jakby szli na zakupy lub do klubu na browara. NIepojęte jak dla mnie, jakby nie było jest to praca jak każda. Valckx potrafi założyc garnitur, Maasant też potrafił (o zeszłym tygodniu mówię) i zupełnie inny ma to wydźwięk. Marokańczyk i tak jako tako wygląda, najbardziej niszczą mnie oczojebne dolczegabany i tym podobne :) Wiem, że to nie tylko polski zwyczaj, ale siara jak dla mnie. |
Cytat:
|
Cytat:
- Ty - działania osób z klubu możesz nazywać frajerstwem, - Ja - w odpowiedzi przekonań innych osób frajerstwem nazwać nie mogę, a do tego czekają na mniegroźby, tak? |
Cytat:
|
"Jak sprzedasz wielbłady to karawana nie jedzie. A jak nie jedzie to stoi.A jak stoi to się cofa na piechotę. A jak się cofnie ileś to może od razu się położyć i czekąc na dogorywanie. To wszystko. Mam też w opisie WIERNOŚĆ.
Zeby ułatwić: WIERNOŚĆ nie oznacza głupotę. Nie zacznę łazić na Pasy, Legię czy Polonię W. Ale nie oznacza to , że nie moge mówić co jest źle i wyrażać swoich(i nie tylko moich) obaw co do dalszych losów drużyny." Jasne ale co te wyrażanie obaw wnosi do tematu??? Ten wpis powoduje że tylko wpisujesz się stado pokemonów co pewnie nigdy na meczu nie było oglądając wszystkie mecze na necie ta grupa (tak wiem ze pewnie znajdzie się parę osób w stosunku do których mój osąd będzie niesłuszny,uznajmy wiec ze każdy kto przeczyta ten post a sapie i płacze w tym temacie zaliczy się do tego nielicznego grona tak by nie wysilać się nad odpowiedzią.Sztuka oszukiwania samego siebie i koloryzowania rzeczywistości jest w dzisiejszych czasach użyteczną umiejętnością) Uważam ze to się dzieje w klubie jest doskonale widoczne....ale po kiego uja sapać i spamować ten temat identycznymi "opiniami"często powielanymi w innej formie co stronę? To co się dzieje w klubie jest niepokojące też mi zależy na dobrej grze naszego klubu natomiast chyba zapominacie że to nie jest najistotniejsze.... podstawa to NASZA postawa,działania,autorytet na scenie kibicowskiej. (Tak na koniec dla wyjaśnienia napisałem "nasza" a nie "ludzi chodzących na r22 wyjazdy i biorących udział w życiu kibicowskim"ponieważ uznajemy oczywiście za dogmat że kazdy pokemon na tutejszym forum jest zagorzałym kibicem mającym na koncie 400 wyjazdów setki zdobytych barw oraz 30 letni staż na R22 :P) |
Komentarz GW dotyczący polityki transferowej Wisły:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,83...ostatniej.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl