![]() |
Pepinho, podzielam Twoje obawy.
|
Piotrek Mandrysz
|
Cytat:
Z drugiej strony patrząc na wyniki historyczne to ilość punktów nie uzasadniała zwolnienia Kiko. Być może poziom hejtu był zbyt wysoki, a tak będzie, że kazaliście zwolnić trenera to teraz mordy w kubeł. |
Cytat:
wspaniała volta :alleluja: , teraz wypadałoby napisać parę postów krytykujących zarząd za pochopną decyzję :P |
Ale serio.....jeden przyzwoity mecz we Wroclawiu i moze z Sandecją......a co z resztą? jak to wygladało?
Pierwsze mecze to fuksy ,rajdy po omacku i szceście Carlitosa ....debry ...do dzis dawajcie za ten wynik na tacę. Pozniej szczescie zaczelo sie konczyc,Carlitos byl juz coraz bardziej czytany. Trener ktory ani nie potrafil ustawić obrony zeby chciac meczów nie przegrywać (chocby Legia,Gornik) ani ofensywy ,bo w sumie taktyki to tu nie bylo zadnej. Bylismy slabi fizycznie,dwu mecz w Kielcach to bylo podsuwanie pracy "motorycznej " Kiko. I byc moze po dwumeczu w Kielcach juz powien wyleciec. |
Cytat:
2017/18 - 19 kolejek 28 punków 2016/17 - 19 k - 25 2015/16 - 19 k - 23 2014/15 - 19 k - 32 2013/14 - 19 k - 34 2012/13 - 19 k - 26 2011/12 - 19 k - 28 2010/11 - 19 k - 37 |
Arkadiusz.Czerepach a ty dalej swoje wypieprzmy zarząd za zwolnienie twojego pupilka
|
Zwolnienie Kiko ani mnie jakoś szczególnie nie smuci, ani nie cieszy. Wyniki, jak na potencjał składu, robiliśmy zupełnie przeciętne, przyzwoite. Problemem było to, że zespół się nie rozwijał. Taktycznie tkwimy w tym samym miejscu już od kilku ładnych miesięcy. Choć mamy zawodników niezłych technicznie, nie potrafimy grać kombinacyjnej piłki. Notorycznie jesteśmy za daleko od siebie w środku pola i gramy długimi piłkami, choć nie mamy ani jednego zawodnika, który dobrze czuje się w takiej taktyce.
Zniknęła też gdzieś wola walki do ostatnich minut meczu. Te nasze zwycięstwa w końcówkach, "Kiko time", z perspektywy czasu wydają się być głównie uzależnione od formy Brleka, który potrafił samodzielnie pociągnąć grę i zrobić różnicę. Indywidualnie piłkarze też zdają się utrzymywać ten sam poziom. Przy Kiko rozwinął się Petar, Perez przestał być katastrofalny i zrobił się przeciętny i... to by było chyba na tyle jeśli idzie o postępy. Z drugiej strony Małecki jeszcze przed kontuzją zupełnie zgubił wysoką formę i zgasł Bartosz, który potrafił regularnie dawać dobre zmiany. Biorąc pod uwagę ile szans dostał Ze Manuel, wcale nie mam przekonania, że Ramirez optymalnie dobierał skład i wycisnął maksimum możliwości ze swoich piłkarzy. Nie sądzę też by ich jakoś szczególnie dobrze wprowadzał do składu (np. Wojtkowski, Halilović) lub doprowadzał do formy po kontuzjach (np. Małecki, Llonch). Ogólnie, Wisła pod wodzą Kiko reprezentowała pewną bezpieczną przeciętność. W tej chwili ani nie mamy katastrofy, ani drużyny, który choćby w pojedynczym meczu potrafiłaby powalczyć z Legią, czy tam innym Lechem. To, że następca ma być przedstawiony tak szybko, pokazuje że klub od dłuższego czasu chciał wymienić szkoleniowca. Oby z perspektywy czasu to była dobra, przemyślana decyzja. |
Cytat:
żebyś zrozumiał KONTEKST musiałbyś przeczytać post MaLK , potem Wieśniaka , potem mój , potem jeszcze raz Wieśniaka... szkoda na to czasu , lepiej sobie idź marzyć o Guilerme mi dzisiaj np nie jest do śmiechu , i nie z powodu "pupilka" bynajmniej |
Mam nadzieję że Feio mistrz stałych fragmentów poleci razem z Kiko.
|
Pewnie przyjdzie gość ze swoim sztabem.
|
Biorąc pod uwagę ilu mamy zawodników w kadrze, uważam że wielu z nich cieszy sie ze zmiany trenera i "nowej" szansy. Jedną z rzeczy jaka osobiscie zarzucalem Ramirezowi to tendencyjnosc w wybieraniu składu. Wiele nielogicznycj decyzji, preferowanie krajanow.
Sytuacja że zwolnili go już teraz mnie zaskoczyla, bo ewidentnie bardziej na rękę bylaby taka zmiana po zakończeniu rundy. Niemniej jednak zawodnicy zagrali dziś na jego zwolnienie. Jeśli jest inaczej to tym bardziej Ramirez zasłużył na wypowiedzenie. |
Cytat:
PS. Poza tym tak naprawdę nikt z nas nie wie jakie cele na ten sezon przed Kiko postawil zarzad. |
Cytat:
|
|
O 3 kolejki za późno
|
Cytat:
Dlaczego zasłużył na wypowiedzenie? Bo dostał kilkunastu anonimowych piłkarzy o nieznanych możliwościach, zaniedbanych fizycznie i nie zrobił z nimi cudu? Bo sprzedano mu dwóch, którzy mieli jakąkolwiek wartość i zostawiono emerytów, którzy są coraz słabsi? Niesamowite jest to, że duża część kibiców wywróżyła sobie, iż to na pewno masa niesamowitych grajków, a Kiko to wuefista. Te wszystkie teksty o możliwościach na papierze są z dupy, od lat. I żeby nie było, tu nie chodzi o Kiko, który jak wielu poprzednich, jest mi obojętny. Chodzi o dobrą diagnozę... bez której niewiele się zmieni, jak pokazuje historia ostatnich lat. |
https://twitter.com/enkikos/status/939954668653961217
O jakich on rozwiązaniach on pisze, tych z meczu z Płockiem? No i kto mi wytłumaczy że przeciwko Kiko zagrali Hiszpanie. Bo zagrać bardziej przeciwko trenerowi niż Perez to chyba się nie dało??? Najlepsi na boisku za to byli, moim zdaniem, Polacy - Sadlok i Wojtkowski, może jeszcze Basha... Naprawdę Viktor Perez to wartość dodana w porównaniu ze Sztiliciem (celowo spolszczyłem, bo zauważyłem że większość nie umie poprawnie wypowiedzieć nazwiska grajka, który znaczy coś w historii klubu)??? |
Cytat:
|
Feio powinien polecieć, jeden gol na sto rożnych to wynik jakiego po prostu nie da się obronić.
Dla jasności, może ma on jakieś ukryte walory i przydać się w klubie, ale nie jako osoba odpowiedzialna za stałe fragmenty, bo, jak ktoś już to pisał, wykonywane przez naszych piłkarzy rożne to jeszcze większa kpina niż ich obrona przed rożnymi przeciwnika. W większości zamiast przynosić nam gole kończą się kontrami. |
Nie jestem rozczarowany zwolnieniem Kiko.
Nie podobała mi się jego koncepcja gry i minimalizm. Wyniki były niezłe, okresami dobre lub bardzo dobre. Gra za to była fatalna. Oczy bolały od patrzenia w wielu przypadkach. A Kiko nawet jak przez przypadek trafiał na jakiś lepszy pomysł (np. Halilović w środku) to szybko powracał do poprzedniego stanu rzeczy. Ja do teraz łamię sobie głowę jak po rozegraniu dwóch chyba najlepszych meczy w rundzie pod względem piłkarskim (nie mówimy o suchym wyniku, ale o grze) można zławkować na stałe gościa współodpowiedzialnego za ten stan rzeczy (Halilović od tamtego czasu nawet nie powąchał murawy). Z drugiej strony jestem zaskoczony zmianą trenera - myślałem, że mimo wszystko jego pozycja w klubie jest mocniejsza niezależnie od mojej opinii na jego temat. Cieszy mnie fakt, że włodarze nie podzielali ślepej wiary dużej części forumowiczów i rozliczali nie tylko za wyniki ale również za styl gry. Bo ten jest od dłuższego czasu skandaliczny (z pojedynczymi wyjątkami). |
Cytat:
Gdyby to zdarzyło się pierwszy raz... Ale dzisiaj brzmi ta sama pieśń co w poprzednich 8 czy 9 przypadkach, a wyników, jak nie było, tak nie ma. Ale mamy zajebisty skład, jak zwykle. A na papierze jeszcze lepszy:rotfl: Wystarczy zmienić trenera. Czy leci z nami pilot i kiedyś zakończy to szaleństwo? |
Większość patrzy na tą zmianę w dość wąski sposób. Ja bym mimo wszystko zachował szerszą perspektywę. I paradoksalnie Kiko nie musi być w tej ocenie na pierwszym miejscu.
Trzeba wrócić do momentu zatrudnienia Kiko - Wisła była wtedy w dużo słabszej kondycji finansowej, z nieporównywalnie węższa kadrą. I Kiko był dobrym trenerem na tamten moment. Na takiego było klub stać. Wiadomo było, że ma swoje ograniczenia - trener, który głównie pracował w 4 lidze. Nie ma cudów. I zaklinanie, kolorowanie rzeczywistości, że oto w Hiszpanii jest taka konkurencja, która nie pozwoliła przebić mu sie wyżej były komunikatami na zewnątrz. I teraz kiedy klub może sobie pozwolić na więcej, decyduje się na trenera lepszego. Przynajmniej na papierze. I wcale nie trzeba odrazu wyrokować czy Kiko jest dobry czy zły. Miał pewną rolę, którą wypełnił. Klub idzie do przodu i dokonuje zmiany. Zmiana nie jest zła sama w sobie. Jak masz napastnika, który strzela 5 bramek na sezon, a możesz sprowadzić takiego, który zdobywą średnio 10 to robisz to. I wcale to nie oznacza, że ten pierwszy jest słaby. |
Cytat:
https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860 Nie wiem dlaczego zakończył pracę w Videotonie, miał 2,42 PNM. Nie poradził sobie w Almerii - 11 meczów/0,55 W Hajduku Split miał 39 - 1,82 |
Co do wypowiedzi Stilicia, to była riposta na wywiad sprzed kilku dni: http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,3...-stilicia.html.
Jutro w PSie Trela i "Sieroty po Ramirezie. Ból głowy Sobolewskiego" patrząc na to, że jeszcze wczoraj na swoim blogu bronił Kiko. |
Cytat:
Ze Manuel - gral prosto z samolotu. Bez sensu. Balaniuk - gral prosto z samolotu. Bez sensu. Halilovic - dawal dobre zmiany. Zagral 2 fajne pelne spotkania. Po czym nie powachal murawy przez 3 spotkania. Imaz dostal od razu 1 skład. Kostal mial dobre wejścia, nie powachal już murawy. O reszcie mi sie nie chce pisac. Derby pokażą jaki skład wystawi obiektywniejszy Sobol. Większość tych " anonimowych" piłkarzy nie była anonimowa dla Kiko, bo byli z jego polecenia. |
http://weszlo.com/2017/12/10/kiko-ra...nskie-osiedla/
Ja się pod tym mogę podpisać. Zakładam, że cała reszta "sierot po Ramirezie" będzie pisać podobnie. Cytat:
|
Ja Ci już dziś powiem:
Buchalik - Cywka, Wasilewski, Arsenic, Sadlok - Basha, Perez - Boguski, Wojtkowski, Małecki - Carlitos Ewentualnie Brożek za Wojtkowskiego, Llonch za Pereza. |
Perez nie zagra przez karki w derbach
|
No to ten temat mozna zamknac, 16 wygranych, 16 porazek, 6 remisow nie sa to powalajace statystyki.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mamy kasę? Nie. Dobrzy trenerzy z sukcesami się cenią? Tak. Dobry trener chce mieć dobrych piłkarzy, bo w końcu firmuje projekt nazwiskiem? Tak. Więc czego nie rozumiesz? Ja mam się ogarnąć, czy może Ty - dorosnąć? Za rok i tak będziesz darł ryja o zmianę trenera, tak na 90%. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mi w powodach zwolnienia brakuje omówienia jednego:cieżkostrawnej gry i marnowania szans w ważnych meczach.
Co na stadion przychodzilismy w dużej liczbie to był piach i/lub wtopa. Wiadomo mamy rozbuchane oczekiwania, ale zarząd by zarabiać musi im wyjść naprzeciw. Tymczasem Kiko nie dawał rady w ważnych z punktu widzenia budżetu meczach. Frekwencja stoi. Tą ogólną stagnacja w rozwoju drużyny przekładają się wprost na budżet |
Cytat:
|
Cytat:
Dziecko, nie chcę Ci robić przykrości ale jesteśmy biedni i gramy w gównianej lidze. Stoimy w jednym szeregu z Koroną Kielce czy Arką Gdynia. Takie Zagłębie Lubin to już za wysokie progi, kupują graczy za kasę, taki Czerwiński olał nas ciepłym moczem a do nich przeszedł. Cytat:
|
Cytat:
Cuesta grał lepiej niż Buchalik w poprzedniej kolejce. |
Cytat:
|
Cytat:
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert...crank2018.html Chociaż zrobiliśmy wynik (2.875) prawie taki jak Holendrzy (2.9). Oraz lepszy niż Belgia (2.6) :> |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl