Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

emgje 19.08.2016 09:43

SKWK tylko zaciera ręce i już nie może się doczekać nowego sezonu w IV lidze z ich własnym klubem TS Wisła 1906.

To ich powinniśmy wywieźć na taczkach, razem z Meresińskim.

thechris 19.08.2016 09:44

Informuję, że z dniem 18 sierpnia 2016 roku zaprzestałem współpracy z klubem Wisła Kraków i wbrew zapowiedziom nie będę odpowiadał za projekt sportowy w sezonie 2016/17. Jest to moja samodzielna decyzja, którą podjąłem na podstawie obserwacji tego, co się dzieje w klubie i w jego bezpośrednim otoczeniu.

Jest mi bardzo przykro, że zostałem wielokrotnie wprowadzony w błąd przez pana Jakuba Meresińskiego i nie chcę być łączony z jego działalnością. Zapewniam, że nie miałem wiedzy na temat przeszłości nowego właściciela Wisły Kraków i żałuję, że tak zasłużony klub trafił w niepowołane ręce. Poczuwam się do odpowiedzialności, że nie zweryfikowałem życiorysu osoby, którą niejako uwiarygodniłem własnym nazwiskiem. Powstałe szkody postaram się jak najszybciej naprawić, poprzez znalezienie godnego inwestora, który odkupi klub i przywróci mu świetność. Jestem nawet przekonany, że takiego znalazłem, ale pan Jakub Meresiński nie zgodził się sprzedać swoich udziałów.

Z zamiarem powyższej decyzji nosiłem się od dawna, a zwłoka wynika z faktu, że szukałem rozwiązania sytuacji – takiego, które byłoby korzystne dla przyszłości zasłużonego klubu i zapewniło mu przetrwanie w naprawdę trudnym momencie. Zdarzenia, których jednak byłem świadkiem sprawiają, że nie mogę dłużej firmować działalności pana Meresińskiego i być dla niego parasolem ochronnym.

Marek Citko

Ale burdel...

A skąd ta pewność, że przygodę w IV lidze rozpoczniemy z SKWK na czele a nie z Meresińskim?

Marcinkrakwoj 19.08.2016 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bassart (Post 1449866)
ciekaw jestem czy TF też tak kable sprzedaje ;) wystarczą listy intencyjne i ruszamy :)

to samo miałem pisać. Myślę, że to co zyskają na sprzedaży Wisły i tak stracą na tym jak to zrobili.

Dlatego teraz nie mogą odzyskać klubu, bo muszą iść w zaparte że zrobili to profesjonalnie.

Paweł 19.08.2016 09:51

Odnośnie researchu wykonanego przez TF, to jest chyba najlepsze podsumowanie:

http://oi65.tinypic.com/ws49kh.jpg

Lukasz 19.08.2016 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1449843)
Po co przy takim założeniu TFK zlikwidowała zadłużenie Wisły w kwocie 62 mln zł oraz zredukowała zadłużenie zewnętrzne o dalsze kilka milionów złotych ???
Gdyby był plan taki jak opisujesz powyżej, to przecież TFK "zarządzałaby" upadłością Wisły jako główny wierzyciel upadłego w Radzie Wierzycieli.....

Bo Cupiał miał wewnątrz TF oponentów którzy nie chcieli widzieć wisły w grupie TF. Oni szukali inwestora i nie chcieli widzieć i wierzyć że jest to słup, choć było to oczywiste. Zadbali jednak o dupochrony w postaci gwarancji bankowych i listów intencyjnych by uwiarygornić przed Cupiałem Meresińskiego.

Bez znaczenia czy gwarancje są czy ich nie ma - IMO obecnie tymi gwarancjami można sobie posladki podetrzeć bo nikomu do czego nie są potrzebne. Spełniły już swoją rolę tak jak Citko.

momo 19.08.2016 09:56

Dla chcących zrobić coś więcej niż plotkowanie:

https://www.change.org/p/wis%C5%82a-...h-kibic%C3%B3w

zobaczmy ilu nas jest i czy jesteśmy w stanie cokolwiek zrobić.

Franeklowcabramek 19.08.2016 09:57

Jeszcze ktoś ma wątpliwości czemu Marek Citko uciekł? Nieźle chciał podreperować swojej finanse będąc w Wiśle.
https://twitter.com/SzJadczak/status/766543985645019137

1q2 19.08.2016 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1449837)
Czy Cracovia w III lidze miała pustki na stadionie?

Z tego co pamiętam to tam chodziło po kilkaset osób.Bandę mieli natomiast dobrą.U nas wbrew pozorom potencjał 'fanatyków' był średni i to w czasach gdzie młyn miał 5 koła.Wystarczyło zobaczyć kto tam siedzi.Do tego agresywna postawa WSH i to przecież nie od 'dziś' doprowadziła do tego że wielu kumatych z różnych dziedzin(ultraska,wyjazdy,graffiti) odbiła, poodbijało sporo ludzi z osiedli widząc co się odpierdala.Nawet taki przykład niedaleko mnie gdzie pogonili(choć z kłopotami;)) chłopa co trzymał w ryzach osiedle.Żeby było jasne ZA NIC, tzn za dobrze mu się wiodło i ustatkował się w miarę(rodzina itp). Teraz osiedle biduje a sądzę że nie jest to odosobniony przykład a takie rzeczy działy się dawno przed wiadomymi przetasowaniami zgodowymi.
Sąsiadka jest w jeszcze większej dupie ale po co równać z dnem.Stąd moje zdanie że Wisła w 4 czy 3 lidze będzie miała potencjał kibicowski mizerny. To nie Celtic* czy choćby Widzew.

ps. Wisłę uratowała by dobra gra i walka o MP i puchary.Średnia 20 koła gwarantowana.Nawet przykład Amiki pokazuje że jak nie ma wyników to są pustki, zresztą ....a wszędzie jak nie ma wyników to są pustki, nawet na Legii;)

/edit
* chodziło mi oczywiście o Rangersów.

funkykoval 19.08.2016 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1449856)
Jakiego majątku? Przecież SA nic nie ma. To co dostaliby za piłkarzy pewnie zabrałby ZUS i US. Telefonika jakby coś dostała to grosze.

Ale tym samym mieliby odpis podatkowy w podatku dochodowym od nieściągniętych należności zakończonych upadłością, więc finansowo dla TFK korzystniejsza byłaby upadłość niż to co zrobiła....

MatMario 19.08.2016 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1449857)
A kiedy ty widziałeś upadłość likwidacyjną w której wierzyciele dostają swoja część? :D Po drodze jest sąd, syndyk, ZUS, US, daniny , potem ci zabezpieczeni rzeczowo i gdzies na samym końcu byłaby TF. Poz atym co chciałbyc licytować? Stadion nie był spółki,ośrodek treningowy jest dzierżawiony, piłkarze plus herb to jedyne aktywa. A jak się nie płaci piłkarzowi to on sam staje sie wierzycielem haha

Że SKWK TS i WSH mają w tym interesem jestem pewien na 100%. Zastanawia mnie czy działają bezpośrednio przez JM czy liczą na to co sam wymyśli i nie przeszkadzają mu niszczyć dalej bo to też im na rękę.

Jeśli pierwsze to za rok zaczynamy w IV lidze.

Jeśli druga to ratunek jest taki że ktoś poważny mógłby to kupić i próbować wyciągnąć na prostą.

Ja mówię wprost i do ostatniego dnia, nie popieram od dziś żadnego działania SKWK i TS w sferze piłki nożnej! Jeśli pojawi się nowy właściciel możecie robić sobie protesty, strajki i .... wie co jeszcze wasze głowy spłodzą.

Zmieni sobie nazwę na Frugo Kraków? Brawo. Mam na to wyjebane. Będzie was chciał jakiś kolejny Bednarz przegnać, proszę bardzo. Zabiorą wam gniazdo bo tak będzie chciał nowy właściciel. Proszę bardzo.

NIE MA DLA MNIE OD DZIŚ HASŁA CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM!

Gracie na swoje profity to grajcie, zobaczymy czy wam wyjdzie.

funkykoval 19.08.2016 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1449857)
A kiedy ty widziałeś upadłość likwidacyjną w której wierzyciele dostają swoja część? :D Po drodze jest sąd, syndyk, ZUS, US, daniny , potem ci zabezpieczeni rzeczowo i gdzies na samym końcu byłaby TF. Poz atym co chciałbyc licytować? Stadion nie był spółki,ośrodek treningowy jest dzierżawiony, piłkarze plus herb to jedyne aktywa. A jak się nie płaci piłkarzowi to on sam staje sie wierzycielem haha

Widziałem niejedną upadłość z racji wykonywanego zawodu. Miałem do czynienia z upadłością, gdzie nie tylko wszyscy wierzyciele zostali zaspokojeni, ale skapły resztki z pańskiego stołu na rzecz akcjonariuszy - jeżeli jesteś bardziej zainteresowany szczegóły w prive.
Aktualnie mam do czynienia z upadłością, gdzie 3 kategoria wierzytelności zostanie zaspokojona w ok. 70 %, ale głównym skutkiem upadłości dla wierzyciela nawet jeżeli z masy dostanie ochłapy są skutki podatkowe....

Franeklowcabramek 19.08.2016 10:03

Wjechał właśnie wywiad na oficjalnej z właścicielem.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/

arth_ur 19.08.2016 10:04

Agencja TASS donosi http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/

funkykoval 19.08.2016 10:06

Ja pier...dole rzecznik prasowy Wisły przeprowadza wywiad z właścicielem. Tego Mrożek z Ionesco by nie wymyślili. Curva ale Kyrk

hunter 19.08.2016 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1449884)
Ja pier...dole rzecznik prasowy Wisły przeprowadza wywiad z właścicielem. Tego Mrożek z Ionesco by nie wymyślili. Curva ale Kyrk

Nie bardzo rozumiem czemu się dziwisz? Polecenie służbowe - znasz takie pojęcie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emgje (Post 1449867)
SKWK tylko zaciera ręce i już nie może się doczekać nowego sezonu w IV lidze z ich własnym klubem TS Wisła 1906.

Walnij łbem o ścianę.

nesta 19.08.2016 10:14

Dupa mu sie pali... Jeszcze wczoraj decyzja o sprzedaży miała być ostatecznością. Dziś juz to poważnie rozważa.
Kwestia czasu myśle.

mr_kwolf 19.08.2016 10:14

"To nas uspokoili"

Biedny meres, cały świat przeciwko niemu.

JacekFan 19.08.2016 10:17

On tak .......i w tym czymś że mnie już zęby zaczynają boleć, jacy ....ą sponsorzy jakie transfery .......i trzy po trzy , wszytko zaplanowane na kiedyś. Taki pan Kiedyś z niego. .......ona gimbaza.

Davey777 19.08.2016 10:17

Czyli jak zwykle zero konkretow. Jedyny pozytyw tego wywiadu, że rozważa sprzedaż Wisły

gdsmk 19.08.2016 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1449886)
Dupa mu sie pali... Jeszcze wczoraj decyzja o sprzedaży miała być ostatecznością. Dziś juz to poważnie rozważa.
Kwestia ceny myśle.

fixed that for you

Wiślak88 19.08.2016 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1449884)

Jestem pewny na 100% że meresinski dyktował pytania :-D szkoda tego rzecznika. Sam napisał na twitterze mi odpisał, że on tylko "dba o przecinki" myślę, że to wiele wyjaśnia :D

funkykoval 19.08.2016 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1449885)
Nie bardzo rozumiem czemu się dziwisz? Polecenie służbowe - znasz takie pojęcie?

NIe chodzi mi o rzecznika tylko o formę - przecież mógł wydać oświadczenie i tyle, a tutaj forma wywiadu - debilizm..

nesta 19.08.2016 10:20

A moze taki był plan? Wejdę, zrobię burdel, kupiłem za bańkę, sprzedam za 2 i jestem po miesiącu bogatszy o bańkę. A za pół roku wszyscy zapomną o JM

Pan Jotka 19.08.2016 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1449881)
Widziałem niejedną upadłość z racji wykonywanego zawodu. Miałem do czynienia z upadłością, gdzie nie tylko wszyscy wierzyciele zostali zaspokojeni, ale skapły resztki z pańskiego stołu na rzecz akcjonariuszy - jeżeli jesteś bardziej zainteresowany szczegóły w prive.
Aktualnie mam do czynienia z upadłością, gdzie 3 kategoria wierzytelności zostanie zaspokojona w ok. 70 %, ale głównym skutkiem upadłości dla wierzyciela nawet jeżeli z masy dostanie ochłapy są skutki podatkowe....

Masz rację i Ci wierzę. Tylko pomyśl ile trwa postępowanie układowe. Nie wiemy czy TF nie musiało dostać tego kredytu na już/a raczej na wczoraj/ ;)

anthony09 19.08.2016 10:21

Meres wyżej sra niż gówna ma.
Fajne jest to ze nowy właściciel będzie porównywany do Meresia a nie do Cupiala. Dużo łatwiej mu będzie.

hunter 19.08.2016 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1449892)
NIe chodzi mi o rzecznika tylko o formę - przecież mógł wydać oświadczenie i tyle, a tutaj forma wywiadu - debilizm..

Kwestia formy komunikacji to już sprawa drugorzędna - co to za różnica czy wywiad, czy oświadczenie? Chodzi o przekaz do odbiorcy i tyle. Oświadczenie ma bardziej suchą formę, wywiad wydaje się czytelnikowi bliższy. Biedny pan właściciel walczy przeciwko całemu światu. Najpierw wstrętne media mu utrudniły pracę, a teraz jeszcze Citko (jego wysokość zadłużenia w bankach też daje do myślenia jeśli chodzi o intencje).

Myślę, że jest kwestią kilkunastu dni maksymalnie jak zaczniemy grać kadrą rezerw. Jeśli nic się nie zmieni to po prostu czeka nas ucieczka piłkarzy.

Herbi1303 19.08.2016 10:23

to jest Nasza Wisła a nie Twoja!!! Jezu 3 tygodnie temu mówili, że zarząd będzie po tygodniu, następnie przesunęli o tydzień, w kolejnym o następny tydzień i teraz znowu o tydzień. Miej honor człowieku i odejdź!!! Aha zapomniałem, że w gimnazjum mogli jeszcze nie uczyć o takich wartościach jak honor...

Paweł 19.08.2016 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1449893)
A moze taki był plan? Wejdę, zrobię burdel, kupiłem za bańkę, sprzedam za 2 i jestem po miesiącu bogatszy o bańkę. A za pół roku wszyscy zapomną o JM

Prokuratura nie zapomni. Zastanawiam się tylko, co trzeba mieć w głowie, żeby będąc obiektem zainteresowania 2 różnych prokuratur, robić takie "interesy" w świetle kamer. Gdyby kręcił z dyskoteką, warsztatem, sklepem ok, ale klub piłkarski?

I jeszcze jedno, ciekawe jak wygląda sprawa tych gwarancji bankowych. Któryś dziennikarz pisał, że mogły być sfałszowane. Jeśli tak, to M. działałby jako recydywista, bo ma już wyrok za fałszowanie dokumentu (matura).

funkykoval 19.08.2016 10:25

Biorąc pod uwagę doniesienia z DP to cały czas przynajmniej formalnoprawnie TFK może odstąpić od umowy sprzedaży akcji. Tylko problem jest jeden czy TFK będzie tego chciała ???

radek2323 19.08.2016 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Herbi1303 (Post 1449897)
to jest Nasza Wisła a nie Twoja!!! Jezu 3 tygodnie temu mówili, że zarząd będzie po tygodniu, następnie przesunęli o tydzień, w kolejnym o następny tydzień i teraz znowu o tydzień. Miej honor człowieku i odejdź!!! Aha zapomniałem, że w gimnazjum mogli jeszcze nie uczyć o takich wartościach jak honor...

CYRK !!! Meresinski won z Wisly!!!

hunter 19.08.2016 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1449900)
Biorąc pod uwagę doniesienia z DP to cały czas przynajmniej formalnoprawnie TFK może odstąpić od umowy sprzedaży akcji. Tylko problem jest jeden czy TFK będzie tego chciała ???

Nie będzie. Wynika to jasno z wczorajszego oświadczenia. Dla TFK etap Wisły to historia zamknięta.

WislaFan123 19.08.2016 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pete29 (Post 1449864)
To są bzdury

Leśnodowrski kupił Legię w styczniu 2014 r

za 2013 budżety klubów przedstawiały się następująco

Legia 120 mln , Lech 60 , Śląsk 35 , Wisła 30.

To ITI stworzyło podstawy to takiego rozwoju klubu ,który obecnie widzimy , Leśny po prostu tego nie spieprzył.

Co najśmieszniejsze w Wiśle też takie podstawy były , wystarczyło otrzymać płynność finansową w 2011 r.

Rozgrywki w 2012 były tak żałośnie słabe , ze Wisła ze swoim składem powinna spokojnie obronić tytuł a przynajmniej wejść do pucharów.
Przy sensownym zarządzaniu Wisła powinna mieć teraz ok 50 mil budżetu

Od stycznia 2013 Leśniodorski byl Prezesem Zarzadu, Przychody za 2013 mieli ok 94mln, w 2011 65mln, a chyba 2012 ok 75-80 (nie mam danych na wierzchu) takze on na dobre ta maszynke rozkrecal i budowal struktury...

funkykoval 19.08.2016 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1449903)
Nie będzie. Wynika to jasno z wczorajszego oświadczenia. Dla TFK etap Wisły to historia zamknięta.

E tam nie będzie - nie dostaną 2 transzy, i dalszych to mogą zmienić zdanie ;-) A JM za transze nie będzie mógł płacić ze środków klubu, bo KE patrzy na rączki :-)

silver03 19.08.2016 10:30

Ja pier.dol.e ten wywiad to kuriozum, tego cwela trzeba siłą zmusić bo sam po dobroci nic nie zrobi. Mereś jeszcze potwierdził, że SKWK czeka na stołki, a to jest najzwyklejsza w świecie zdrada.

wściekłe pięści węża 19.08.2016 10:37

Cytat:

TFK to Monika Cupiał, która Wisły nienawidzi i miała gdzieś komu i za ile ją sprzedaje. Chciała się tylko jej pozbyć. W związku z tym, nie ma żadnych szans na to, że TF będzie probować ratować klub, chyba, że Boguś wróci, da niemądrej córeczce w ucho i zacznie podejmować decyzje. A na to się nie zanosi.

A na tego idiotę Meresińskiego nawet patrzeć nie mogę. To jest typowa cecha idiotów, że myślą, że cały świat jest tak samo głupi jak oni.

Chciałbym jeszcze zwrócić się do tych, którzy tak domagali się odejścia Cupiała. Jesteście zadowoleni?! Bo przecież gorzej niż za BC być nie mogło, nie?
Save
Save
Save

anthony09 19.08.2016 10:38

Cupial przez 19 lat tylko kilka razy miał kupca. Teraz jest jeden ale jeżeli Meres zacznie tak działać jak działa to może na BBC o nas powiedzą i znajdzie się jakiś szejk który zacznie działać i postawi fortece przy R22

As 19.08.2016 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1449834)
W ten sposób będziemy napełniać sakwy Meresińskiemu. To chyba żart. Wierzysz w to, że gość wtedy odejdzie, jak będzie miał samonapędzający się rower? Tutaj trzeba gościa odciąć od kasy i to drapieżnie. Wtedy może szybko zrezygnuje. Trzeba go przestraszyć. Kibicować zza stadionu. Menedżerów piłkarzy namówić by nie sprzedawali swoich graczy, piłkarzy i trenera też poprosić o cierpliwość. Trzeba wykurzyć tego szkodnika stąd.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1449830)
Jakub Meresiński lubi to.
Będzie więcej kaski do wyprowadzenia z klubu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1449839)
Tylko jak to zrobić żeby ta kasa poszła na piłkarzy, innych pracowników i zobowiązania Wisły, a nie do kieszeni oszusta???

Z tego co sie rientuje, to mamy zalozony nadzor finansowy z komisji licencyjnej wiec chyba w takim ukladzie kase najpierw dostaja wierzyciele.

Gin 19.08.2016 10:40

Cytat:

Na dzień dzisiejszy nie chce , chyba ze zajdą nadzwyczajne okolicznosci które mogłyby zaszkodzić TF

funkykoval 19.08.2016 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1449908)
TFK to Monika Cupiał, która Wisły nienawidzi i miała gdzieś komu i za ile ją sprzedaje. Chciała się tylko jej pozbyć. W związku z tym, nie ma żadnych szans na to, że TF będzie probować ratować klub, chyba, że Boguś wróci, da niemądrej córeczce w ucho i zacznie podejmować decyzje. A na to się nie zanosi.

Nie znam na tyle córki BC, ale z drugiej strony po co TFK dokonywała spłaty kolejnych 4 mln zł zobowiązań Wisły ???

Paweł 19.08.2016 10:42

No to właśnie wychodzą. Chcąc, nie chcąc ta cała sytuacja uderza w wizerunek TF.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl