![]() |
SKWK tylko zaciera ręce i już nie może się doczekać nowego sezonu w IV lidze z ich własnym klubem TS Wisła 1906.
To ich powinniśmy wywieźć na taczkach, razem z Meresińskim. |
Informuję, że z dniem 18 sierpnia 2016 roku zaprzestałem współpracy z klubem Wisła Kraków i wbrew zapowiedziom nie będę odpowiadał za projekt sportowy w sezonie 2016/17. Jest to moja samodzielna decyzja, którą podjąłem na podstawie obserwacji tego, co się dzieje w klubie i w jego bezpośrednim otoczeniu.
Jest mi bardzo przykro, że zostałem wielokrotnie wprowadzony w błąd przez pana Jakuba Meresińskiego i nie chcę być łączony z jego działalnością. Zapewniam, że nie miałem wiedzy na temat przeszłości nowego właściciela Wisły Kraków i żałuję, że tak zasłużony klub trafił w niepowołane ręce. Poczuwam się do odpowiedzialności, że nie zweryfikowałem życiorysu osoby, którą niejako uwiarygodniłem własnym nazwiskiem. Powstałe szkody postaram się jak najszybciej naprawić, poprzez znalezienie godnego inwestora, który odkupi klub i przywróci mu świetność. Jestem nawet przekonany, że takiego znalazłem, ale pan Jakub Meresiński nie zgodził się sprzedać swoich udziałów. Z zamiarem powyższej decyzji nosiłem się od dawna, a zwłoka wynika z faktu, że szukałem rozwiązania sytuacji – takiego, które byłoby korzystne dla przyszłości zasłużonego klubu i zapewniło mu przetrwanie w naprawdę trudnym momencie. Zdarzenia, których jednak byłem świadkiem sprawiają, że nie mogę dłużej firmować działalności pana Meresińskiego i być dla niego parasolem ochronnym. Marek Citko Ale burdel... A skąd ta pewność, że przygodę w IV lidze rozpoczniemy z SKWK na czele a nie z Meresińskim? |
Cytat:
Dlatego teraz nie mogą odzyskać klubu, bo muszą iść w zaparte że zrobili to profesjonalnie. |
Odnośnie researchu wykonanego przez TF, to jest chyba najlepsze podsumowanie:
http://oi65.tinypic.com/ws49kh.jpg |
Cytat:
Bez znaczenia czy gwarancje są czy ich nie ma - IMO obecnie tymi gwarancjami można sobie posladki podetrzeć bo nikomu do czego nie są potrzebne. Spełniły już swoją rolę tak jak Citko. |
Dla chcących zrobić coś więcej niż plotkowanie:
https://www.change.org/p/wis%C5%82a-...h-kibic%C3%B3w zobaczmy ilu nas jest i czy jesteśmy w stanie cokolwiek zrobić. |
Jeszcze ktoś ma wątpliwości czemu Marek Citko uciekł? Nieźle chciał podreperować swojej finanse będąc w Wiśle.
https://twitter.com/SzJadczak/status/766543985645019137 |
Cytat:
Z tego co pamiętam to tam chodziło po kilkaset osób.Bandę mieli natomiast dobrą.U nas wbrew pozorom potencjał 'fanatyków' był średni i to w czasach gdzie młyn miał 5 koła.Wystarczyło zobaczyć kto tam siedzi.Do tego agresywna postawa WSH i to przecież nie od 'dziś' doprowadziła do tego że wielu kumatych z różnych dziedzin(ultraska,wyjazdy,graffiti) odbiła, poodbijało sporo ludzi z osiedli widząc co się odpierdala.Nawet taki przykład niedaleko mnie gdzie pogonili(choć z kłopotami;)) chłopa co trzymał w ryzach osiedle.Żeby było jasne ZA NIC, tzn za dobrze mu się wiodło i ustatkował się w miarę(rodzina itp). Teraz osiedle biduje a sądzę że nie jest to odosobniony przykład a takie rzeczy działy się dawno przed wiadomymi przetasowaniami zgodowymi. Sąsiadka jest w jeszcze większej dupie ale po co równać z dnem.Stąd moje zdanie że Wisła w 4 czy 3 lidze będzie miała potencjał kibicowski mizerny. To nie Celtic* czy choćby Widzew. ps. Wisłę uratowała by dobra gra i walka o MP i puchary.Średnia 20 koła gwarantowana.Nawet przykład Amiki pokazuje że jak nie ma wyników to są pustki, zresztą ....a wszędzie jak nie ma wyników to są pustki, nawet na Legii;) /edit * chodziło mi oczywiście o Rangersów. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli pierwsze to za rok zaczynamy w IV lidze. Jeśli druga to ratunek jest taki że ktoś poważny mógłby to kupić i próbować wyciągnąć na prostą. Ja mówię wprost i do ostatniego dnia, nie popieram od dziś żadnego działania SKWK i TS w sferze piłki nożnej! Jeśli pojawi się nowy właściciel możecie robić sobie protesty, strajki i .... wie co jeszcze wasze głowy spłodzą. Zmieni sobie nazwę na Frugo Kraków? Brawo. Mam na to wyjebane. Będzie was chciał jakiś kolejny Bednarz przegnać, proszę bardzo. Zabiorą wam gniazdo bo tak będzie chciał nowy właściciel. Proszę bardzo. NIE MA DLA MNIE OD DZIŚ HASŁA CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM! Gracie na swoje profity to grajcie, zobaczymy czy wam wyjdzie. |
Cytat:
Aktualnie mam do czynienia z upadłością, gdzie 3 kategoria wierzytelności zostanie zaspokojona w ok. 70 %, ale głównym skutkiem upadłości dla wierzyciela nawet jeżeli z masy dostanie ochłapy są skutki podatkowe.... |
Wjechał właśnie wywiad na oficjalnej z właścicielem.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/ |
Agencja TASS donosi http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/
|
Ja pier...dole rzecznik prasowy Wisły przeprowadza wywiad z właścicielem. Tego Mrożek z Ionesco by nie wymyślili. Curva ale Kyrk
|
Cytat:
Cytat:
|
Dupa mu sie pali... Jeszcze wczoraj decyzja o sprzedaży miała być ostatecznością. Dziś juz to poważnie rozważa.
Kwestia czasu myśle. |
"To nas uspokoili"
Biedny meres, cały świat przeciwko niemu. |
On tak .......i w tym czymś że mnie już zęby zaczynają boleć, jacy ....ą sponsorzy jakie transfery .......i trzy po trzy , wszytko zaplanowane na kiedyś. Taki pan Kiedyś z niego. .......ona gimbaza.
|
Czyli jak zwykle zero konkretow. Jedyny pozytyw tego wywiadu, że rozważa sprzedaż Wisły
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A moze taki był plan? Wejdę, zrobię burdel, kupiłem za bańkę, sprzedam za 2 i jestem po miesiącu bogatszy o bańkę. A za pół roku wszyscy zapomną o JM
|
Cytat:
|
Meres wyżej sra niż gówna ma.
Fajne jest to ze nowy właściciel będzie porównywany do Meresia a nie do Cupiala. Dużo łatwiej mu będzie. |
Cytat:
Myślę, że jest kwestią kilkunastu dni maksymalnie jak zaczniemy grać kadrą rezerw. Jeśli nic się nie zmieni to po prostu czeka nas ucieczka piłkarzy. |
to jest Nasza Wisła a nie Twoja!!! Jezu 3 tygodnie temu mówili, że zarząd będzie po tygodniu, następnie przesunęli o tydzień, w kolejnym o następny tydzień i teraz znowu o tydzień. Miej honor człowieku i odejdź!!! Aha zapomniałem, że w gimnazjum mogli jeszcze nie uczyć o takich wartościach jak honor...
|
Cytat:
I jeszcze jedno, ciekawe jak wygląda sprawa tych gwarancji bankowych. Któryś dziennikarz pisał, że mogły być sfałszowane. Jeśli tak, to M. działałby jako recydywista, bo ma już wyrok za fałszowanie dokumentu (matura). |
Biorąc pod uwagę doniesienia z DP to cały czas przynajmniej formalnoprawnie TFK może odstąpić od umowy sprzedaży akcji. Tylko problem jest jeden czy TFK będzie tego chciała ???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja pier.dol.e ten wywiad to kuriozum, tego cwela trzeba siłą zmusić bo sam po dobroci nic nie zrobi. Mereś jeszcze potwierdził, że SKWK czeka na stołki, a to jest najzwyklejsza w świecie zdrada.
|
Cytat:
A na tego idiotę Meresińskiego nawet patrzeć nie mogę. To jest typowa cecha idiotów, że myślą, że cały świat jest tak samo głupi jak oni. Chciałbym jeszcze zwrócić się do tych, którzy tak domagali się odejścia Cupiała. Jesteście zadowoleni?! Bo przecież gorzej niż za BC być nie mogło, nie? Save Save Save |
Cupial przez 19 lat tylko kilka razy miał kupca. Teraz jest jeden ale jeżeli Meres zacznie tak działać jak działa to może na BBC o nas powiedzą i znajdzie się jakiś szejk który zacznie działać i postawi fortece przy R22
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to właśnie wychodzą. Chcąc, nie chcąc ta cała sytuacja uderza w wizerunek TF.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl