Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Snow 09.07.2009 14:47

Nie rozśmieszajcie mnie ludzie.
Jedyna możliwość, że macie większe pojęcie o budowie naszego stadionu od forumowicza dannato jest taka, że jesteście forumowymi wcieleniami pana Obtłuowicza. Innej nie widzę.

Cieszy mnie plan likwidacji pleksi między sektorami. Szczególnie na sektorze D jest to spore utrudnienie dla chociażby niektórych opraw meczowych. Nie rozumiem, natomiast co macie przeciw metrowym barierkom, które powstaną w ich miejsce.

dannato 09.07.2009 14:51

nie znam się na budowlance i nigdy nigdzie nie napisałem, że się znam...nie taka moja rola - ale gdzie ten wykop na parkingi dla autobusów na 12m? Jeśli się mylę, poprawcie mnie.http://img291.imageshack.us/img291/8...jzachodnia.jpg

Kamson 09.07.2009 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 759095)
Cieszy mnie plan likwidacji pleksi między sektorami. Szczególnie na sektorze D jest to spore utrudnienie dla chociażby niektórych opraw meczowych. Nie rozumiem, natomiast co macie przeciw metrowym barierkom, które powstaną w ich miejsce.

Cała trybuna razem za bary nie poskacze :>
Wielu ludziom sie wydaje, że jak są za taką barierką to już w młynie nie są i śpiewać nie muszą. Błąd. Bez barierek cały sektor będzie tworzył jedność. Najlepszym rozwiązaniem była by zamiana pleks na schody, które i tak były by w czasie meczu zajęte przez ludzi. Rozwijaniu sektorówek, transparentów również barierki nie sprzyjają aczkolwiek jeśli miały by tylko metr wysokości to myśle, że problemu by nie stanowiły.

Coach 09.07.2009 15:02

Poskacze bo chyba są "troche" wyżsi niż metrowe barierki

Wicked 09.07.2009 15:02

Oczywiście nie chodziło o wykop o głębokości 12 metrów. Autor zapewne miał na myśli ścianke szczelinową, której spód znajdować się będzie na poziomie - 15 metrów ( o ile pamiętam przy trybunie wschodniej też mówiono o głębokości dochodzącej do 12 metrów) Na taką głębokość kopane będą tylko cienkie rowy, w której owa ścianka będzie się znajdować. Z pierwszego lepszego przekroju można odczytać wszystkie dane dotyczące części podziemnej:
Dla przykładu przekrój przez oś E:
Dolny poziom ścianki szczelinowej -15m
Dolny poziom płyty dennej w zależności od miejsca -7,14; 6,64; 4,67; 4,27
Wewnętrzne wysokości w zależności od miejsca: 4,55, 2,98

dannato 09.07.2009 15:06

Ściana szczelinowa w zależności od miejsca będzie nawet głębiej sięgać niż 15m - ale nie o niej była mowa, a o wykopie pod podziemny parking - nie mówię o artykule na twsd a o postach w tym temacie.

Zwierze 09.07.2009 15:09

Nie wiem jak inni ale jak dla mnie jak coś ma mieć 15m to będą kopać 15m a za przeproszeniem ch... mnie obochodzi że to będzie pod ściankę czy kibel

P.S. A żeby jeszcze tylko dodać do tego że niby jestem fanem Pana O czy innego Z.
jako gówniarz siedziałem na stadionie pól dnia i cieszyłem się jak likwidowali bieżnię od strony A i B, kładli kostkę, instalowali krzesełka na C, potem likwidowali łuki z których długo jeszcze nic nie powstało. To dlaczego do jasnej cholery mam teraz płakać jak powstaje stadion z prawdziewgo zdarzenia... A że będzie wyglądał troszkę inaczej niż się komuś marzy to mnie mało interesuje. Cieszyłem się kiedy pierwszy raz za "ery Cupiała" przyszło 16tys ludzi na mecz z Legią potem już przy nowych trybunach udało się dobić do 20tys teraz jest szansa na ponad 30tys a tu płącze że coś tam. Opanujcie się ludzie i przypomijcie sobie jak to było jeżeli ktoś to wogule pamięta

rafkur 09.07.2009 15:47

Ja pamiętam jak było kiedyś i cieszę się że będzie lepiej. Natomiast martwi mnie to że za te pieniądze mogło być jeszcze lepiej i tyle. ( chociaż nie uważam że jest tragicznie )))

Pero 09.07.2009 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dannato (Post 759127)
nie mówię o artykule na twsd a o postach w tym temacie.

no właśnie nie wiem o co za bardzo Ci chodzi... sam przeczytałem ten artykuł i kiedy ktoś zapytał jaki będzie wykop to napisałem że 12 metrów, więc pisząc o tym że się nie znam obrażasz mnie i źródło z którego korzystałem. Może faktycznie autor miał na myśli zatapianie ścianki ale napisał wyraźnie WYKOP. Projektów niestety nie przeglądałem, więc faktycznie nie orientuję się we wszystkim, ale to nie znaczy że Ty największy omnibus na temat budowy stadionu możesz mnie i innych obrażać. Po prostu jeśli masz jakieś ciekawe info to je przekaż a nie napinaj się na wszystkich

dannato 09.07.2009 17:38

Hmm...to ja się napinam?
Chyba czytam jakieś inne forum...napisałem tylko żeby nie pisać bzdur, że wykop pod trybunę będzie miał 12m (nie o ścianie tu mowa...bo chyba wszyscy widzieli jak to wyglądało na C...ściana i tak i tu niżej będzie schodzić jeszcze...i jak powstaje też wszyscy widzieli...). A zarzucono mi brak wiedzy na temat parkingów na autobusy...(??)
Ciebie absolutnie obrażać nie miałem zamiaru...jeśli jednak tak to odczułeś to przepraszam.

pbciderek 09.07.2009 17:42

Dobra nie kłóćcie się czy to aż takie ważne czy wykop będzie miał 6, 8 czy 12 metrów? Dla nas najważniejszą informacją jest na pewno, że znikną te bezsensowne "hokejowe" bandy!

troj88 09.07.2009 17:43

Ku**a wszyscy się spinacie ile metrów będzie miał wykop i po co on w ogóle... co nas to obchodzi? Ważne żeby trybuna stanęła i wszystko było dobrze. Kilka osób zgrywa fachowców gówno o tym wiedząc. Bez sensu, tyle z mojej strony, pozdro ;)

Fifiorek 09.07.2009 17:46

A czy można prosić aktualny link do kamerki (nie do zdjęć robionych co 5 minut) z budowy C ?

troj88 09.07.2009 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fifiorek (Post 759294)
A czy można prosić aktualny link do kamerki (nie do zdjęć robionych co 5 minut) z budowy C ?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/

Fifiorek 09.07.2009 17:57

Trybuna wschodnia C:

(częstotliwość robienia zdjęć: co 5 minut)

umiesz czytać ?
Chodziło mi o kamerkę a nie zdjęcia co 5 minut ;p Jeżeli oczywiście taka jest

troj88 09.07.2009 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fifiorek (Post 759307)
Trybuna wschodnia C:

(częstotliwość robienia zdjęć: co 5 minut)

umiesz czytać ?
Chodziło mi o kamerkę a nie zdjęcia co 5 minut ;p Jeżeli oczywiście taka jest

Bez napinki co? Nie doczytałem że chodzi o C, tyle.

Wojtas 09.07.2009 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 759111)
Cała trybuna razem za bary nie poskacze :>
Wielu ludziom sie wydaje, że jak są za taką barierką to już w młynie nie są i śpiewać nie muszą. Błąd. Bez barierek cały sektor będzie tworzył jedność. Najlepszym rozwiązaniem była by zamiana pleks na schody, które i tak były by w czasie meczu zajęte przez ludzi. Rozwijaniu sektorówek, transparentów również barierki nie sprzyjają aczkolwiek jeśli miały by tylko metr wysokości to myśle, że problemu by nie stanowiły.

Naprawde super ze pleksy znikną

nastapi koniec podzialow na d3 ,d2 itd ,koniec podzialow na sektory=cala tryybuna staje sie mlynem ,ludzie z sektorow beda sie widziec,i bedzie tez latwiej dostrzec kto nie spiewa nawet z gory sektora itd

to znaczaco wplynie na popraw dopingu i ulatwi go Guliemu

Super wiesc :)!! je***** pleksy

sayek89 09.07.2009 18:09

Mam nie odparte wrażenie że drugi poziom trybuny C będzie wyglądał tak:

http://img132.imageshack.us/img132/2...ny1024kopi.png

Dozamet1 09.07.2009 18:11

22 rzędy na takim kawałku nie możliwe

Svartis 09.07.2009 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 759323)
Mam nie odparte wrażenie że drugi poziom trybuny C będzie wyglądał tak:

Złe masz wrażenie. Będzie zdecydowanie wyższy ten poziom, będzie się zaczynała trybuna na równi z wysokością tych słupów górnych.

sayek89 09.07.2009 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Svartis (Post 759327)
Złe masz wrażenie. Będzie zdecydowanie wyższy ten poziom, będzie się zaczynała trybuna na równi z wysokością tych słupów górnych.

Drugi poziom będzie w takim razie znacznie bardziej stromy.

GJ1906 09.07.2009 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emilio (Post 755664)
http://i42.tinypic.com/30sc97a.png
czerwone - zrobione, żółte - w trakcie budowy

Z tego planu wynika że dokładnie tak będzie.

sayek89 09.07.2009 18:14

No to dobrze myślę ;) będzie tak jak naszkicowałem ...

Dozamet1 09.07.2009 18:15

tak faktycznie..sorki

chojrak 09.07.2009 19:13

Mam takie pytanie, nie wiem, czy była o tym mowa, mianowicie, dlaczego ten ostatni 'stopień' pierwszego poziomu jest tak wysoki, ma się tam coś znajdować? Na drugim poziomie jest on raczej normalny, więc o co kaman?

royalmichael 09.07.2009 19:25

Tam będą 2 rzędy dla vipów

dj_ibutti 09.07.2009 19:25

Odgrodzenie SkyBoxów od motłochu ;)

Wrona 09.07.2009 19:26

I dlatego jest ciut wyżej, żeby mogli siedzieć, jak reszta niżej będzie stać... :-o

Donki 09.07.2009 19:32

Nie dla vipów tylko dla niepełnosprawnych!

Konrad. 09.07.2009 19:33

No właśnie ktoś ma pewne informacje czy dla vipów czy dla niepełnosprawnych?

radekogi 09.07.2009 19:48

Na 100% na tym podwyższeniu bedą miejsca dla VIPów, tak wynika z planów które zostaly umieszczone w projekcie stadionu. Będą to 2 rzędy przed Skyboxami. Tak sie robi na całym świecie, żeby widoczność była lepsza i nikt stojący im nie zasłaniał. Gdyby były to miejsca dla niepełnosprawnych to po pierwsze nie byłoby jednego stopnia w dół tylko jedna wysokość. Zresztą podwyższenie będzie na całej długości trybuny a miejsc dla niepełnosprawnych jest zdecydowanie mniej.

Tu macie rendery projektu, który tworze. Trybuna jest co do 1cm taka jak będzie w rzeczywistości, więc juz nie musicie rysować szkiców 2 poziomu w paincie. Narazie jest ona w stanie surowym, ale z biegiem czasu będe wrzucał kolejne rendery.

http://img20.imageshack.us/img20/7809/32080313.th.png

http://img191.imageshack.us/img191/1503/18569345.th.png

dannato 09.07.2009 19:52

i dla tych i dla tych - 9 VIP boxów w środkowej strefie trybuny i dwa sektory po bokach dla niepełnosprawnych na wózkach po 25miejsc (+25opiekunów)

http://img25.imageshack.us/img25/6193/1wschodnia.jpg

szejkspir 10.07.2009 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dannato (Post 758864)
Było to już milion razy...(i absolutnie nie bronię architekta...ale trzeba być czasem obiektywnym):
- trybuny są takie szerokie bo pierwotnie miało nie być narożników
- basen przeciekał - a może to wina słabego wykonawstwa a nie projektanta?
- i sztania - wg. pierwotnego projektu wyjście piłkarzy miało się znajdować w narożniku - pawilonie medialnym, druga szatnia (gości) miała znajdować się w trybunie głównej (symetrycznie oddalona od wejścia) - zgodzę się jednak, że błędem jest (było) umieszczenie basenu i szatni na pierwszym piętrze...

Dannato, tak z ciekawości, czy nie uważasz, że w przyadku braku narożników, odległość trybun wschodniej i zachodniej od siebie by się nie zmieniła?

Myślę, że w przypadku, gdy szerokie trybuny północna i południowa zawierają w sobie już narożniki, a zewnętrzna elewacja trybun E i W leżałaby na wysokości końca trybun północnej i południowej, paradoksem byłby brak skośnego ustawienia siedzeń w kornerach.

Pozdrawiam

dannato 10.07.2009 07:50

Jasne, masz rację - te trybuny nie są najlepsze delikatnie mówiąc i myslę, że przy większym wysiłku pan projektant mógł przy nowym projekcie jakoś to lepiej rozwiązać...ale nie chcę już do tego wracać.
Tego akurat już nie da się zmienić.

Fifiorek 10.07.2009 12:40

A można prosić o kamerkę z budowy C ? Chodzi mi o kamerkę a nie o zdjęcia z oficjalnej robione co 5 minut :)

Adasss 10.07.2009 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fifiorek (Post 759703)
A można prosić o kamerkę z budowy C ? Chodzi mi o kamerkę a nie o zdjęcia z oficjalnej robione co 5 minut :)

A może do takiej nikt nie ma dostępu, bo gdyby był taki to już dawno ktoś by go tu umieściłby?

Arapaho 10.07.2009 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 758815)
Jasne, to wszystko to jest normalnie koszmar, który powoduje, że oglądanie meczu jest katastrofą. Po prostu tragedia na miarę tej hecy z Edypem.
Tak, pisanie w takim tonie to jest malkontenctwo.

No dobra nie ma juz do Ciebie pytań....Ciekawe co miałoby być w takim razie koszmarem....wracamy więc do wyjścia czyli postu Bronowianina: dziury w dachu i brak krzesełek :D.
dannato napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
Było to już milion razy...(i absolutnie nie bronię architekta...ale trzeba być czasem obiektywnym):
- trybuny są takie szerokie bo pierwotnie miało nie być narożników
- basen przeciekał - a może to wina słabego wykonawstwa a nie projektanta?
- i sztania - wg. pierwotnego projektu wyjście piłkarzy miało się znajdować w narożniku - pawilonie medialnym, druga szatnia (gości) miała znajdować się w trybunie głównej (symetrycznie oddalona od wejścia) - zgodzę się jednak, że błędem jest (było) umieszczenie basenu i szatni na pierwszym piętrze...

Pierwotnie miało nie być narożników ale krótko po rozpoczęciu prac przy pierwszej trybunie okazało sie ze będą i był czas na przeprojektowanie , szczególnie ze i tak były opóźnienia Budimexu.Poza tym zmiany w projektach na etapie wykonawstwa są powszechną praktyką. O drugiej trybunie nie wspominam bo zawalili pierwszą i drugą stwierdzili że zrobią taką samą żeby nie było różnic.
Są różne opinie na temat basenu.Ja obstaję przy tej że konstruktor który byl w zespole O. nie uwzglednił tego że trybuna będzie poddana w czasie meczów znacznie wiekszym obciążeniom dynamicznym niż bywa to w innych budynkach uzyteczność publicznej.Dlatego wystąpiły pękniecia i później grzyb.
Szatnie od początku miały być w jednej trybunie bo takie są przepisy UEFA nie wiem kto puścił plotkę że miały być w dwóch trybunach.Może mówisz o jakiejś wstępnej koncepcji bo jej nie znam. Wiem że w projekcie wykonawczym miały być a się nie znalazły

Ktoś tam napisal jeszcze że mamy odsłonięte elewację w angielskim stylu i że tak jest na Stamford Bridge . Tylko ze ja nie pisałem o elewacjach bo to kwestia gustu tylko o centralach wentylacyjnych obscenicznie wiszących na trybunach.Byłem na stadionie Chelsea i jakoś takich nie widziałem

Adasss 10.07.2009 23:03

Arapaho: nie wiem jak Ty, ale ja rozróżniam między rzeczami drugorzędnymi a pierwszorzędnymi. Chyba, że jeśli wiesz, że samochód jest kiepskiej marki i ma wiele niedoróbek wymawiasz się przed wsiadnięciem do niego obawą, że na drodze rozleci się na części?
A nasz stadion może i będzie miał wiele felerów, ale jakoś nie wpadło mi do głowy spoglądać co parę minut na dach czy nie zleci mi na głowę.
A mniej więcej tak wygląda jęczenie Bronowianina (typowe dla niego w wielu postach).

kryzek 11.07.2009 14:20

Zaczęli wielkoluda demontować, to znaczy że będą go przenosić bliżej "E"

Grzadq 11.07.2009 14:35

A czemu pod starym A cisza? Ktoś coś wie na ten temat?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl