![]() |
Zamiast pokazać transparenty Solidarności to oni pokazują jakieś ,,Dziennik Polski". Nie ma nawet w spocie nic o Janie Pawle II, najwięcej miejsca poświecono zburzeniu Muru Berlińskiego. Wogóle jak zwykle stawiają Polskę w cieniu, oczywiscie nie twierdze, ze to tylko Polacy doprowadzili do upadku Komunizmu, ale zrobili to napewno w dużej mierze
|
Cytat:
net przestaje być usługą. Usługą jest nie dostęp do netu a dostęp do domen w necie. Tak więc dostawca będzie mógł pakietować serwisy Cytat:
Po pierwsze nie rozumiem dlaczego miałaby być tam Solidarność, skoro Mur Berliński obalono w Krakowie, po drugie to rok 1989 to zgwałcenie Solidarności - a zgwałcona w społeczeństwie przez delikatność wobec niej, jest zazwyczaj omijana szerokim łukiem. Reasumując - bardzo dobrze, że nie ma tam Solidarności, Róża Jugendstein reaguje prawidłowo - protestuje |
Cytat:
znajdź różnicę |
Jak prawica nie wygra wyborów do europarlamentu w Krakowie to zaczne chodzić na te marsze gejowskie(żart). Kraków od wieków miasto prawicowe i Stolica Polskości. Powiem otwarcie i prosto z mostu : Głosujcie na PiS :)
|
Propagandzista:P
Ziorro wygra niestety a niestety bo dla mnie to zwykły karierowicz i młodociany konfident:> on ma kompletnie w dupie nasze miasto a jego bytność w Brukseli? - styknie na przegrane procesy.Równie dobrze mozna by głosować na manekina którego by się postawiło na stołku. |
Oto artykuł mojego kolegi, niejakiego Jacka Tomczaka, chłopak ma 18 lat ale pisze niezwykle sensownie! Może dla niektórych przydługawy, ale zdecydowanie wart przeczytania szczególnie dla PiSowczyków oraz tych, którzy nadal jeszcze wierzą w piękne frazesy i obiecanki Słońca Peru. Wskazuje on na wiele podobieństw pomiędzy PO i PiSem, których gołym okiem nie widać, aczkolwiek po baczniejszym przyjrzeniu się wychodzą na jaw i ukazają obłudę obydwu partii...
Cytat:
Adam Wielomski opisuje partię Ganleya z punktu widzenia polskiej prawicy. Bardzo ciekawy i szczery, zdecydowanie wart przeczytania dla wszystkich, a szczególnie dla tych, którzy myśleli nad oddaniem głosu na Libertas, aczkolwiek nie byli pewni niektórych szczegółów. Pozdrawiam |
Cytat:
A jeśli chodzi o sam artykuł to widać że pisał go 18 latek. Tekst jest bowiem tyleż napuszony co naiwny. Fajnie że ktoś ma ochotę dyskutować jeszcze o ideach ale niestety z realną polityką ma to niewiele wspólnego. Sam sposób argumentacji (PiS nie jest prawdziwą prawicą, jej działalność i istnienie w rzeczywistości osłabia szansę na powstanie prawdziwej prawicy itp) jest charakterystyczny dla wszystkich "kanapowców" którzy przez ostatnie dwadzieścia lat znajdowali się na politycznym outcie (np: KPN o OKP, LPR o AWS, Samoobrona o PSL czy SDPL o SLD). Charakterstyczne jest również to że po wejściu do mainstreamu okazuje się że istniejący system (outujący mniejsze ugrupowania) jest całkiem ok. Z większością postawionych w artykule tez się nie zgadzam ale nawet gdyby były one prawdziwe to z punktu widzenia polityki nie mają żadnego znaczenia. To nic wiecej jak takie sobie .......... o Chopinie. W momencie dojścia do władzy okazuje się że nie ma żadnego znaczenia jak bardzo ktoś jest "prawicowy" ale to co jest w stanie faktycznie dokonać. I moim zdaniem w tym elemencie Kaczyński jest na prawicy jedyną osobą która oprócz gadania jest w stanie jeszcze coś zrobić (jak do tej pory np: likwidacja WSI, obniżka składki ZUS, CBA, porządki w wymiarze sprawiedliwości, polityka zagraniczna itp.). Zadaniem jakie stoi przed uczciwymi Polakami (i to zarówno tymi z lewa jak i z prawa) w ciągu najbliższych lat to uporządkowanie Państwa (likwidacja korupcji, usprawnienie sądownictwa, odbudowa służb, walka z patologiami w gospodarce, poprawa administracji, itp). Moim zdaniem jedynym który może spróbować to zrobić jest właśnie Kaczyński. Nie widzę żadnej innej realnej alternatywy. Ewentualne przyszłe dyskusje jak miałyby wygladać dalsze zmiany (z Kaczyńskim czy bez niego) należałoby chyba odłożyć na późniejszy okres. Cytat:
Ale po kolei: 1. Oczywiście że "posiłkuję się opiniami innych jako argumentowi na słuszność poglądów". Tak samo jak pewnie 99,99% istot ludzkich (włącznie z Tobą szanowny polemisto). Powiem więcej: wydaje mi sie że trzeba być bardzo ograniczonym żeby w swojej ocenie czyichś poglądów nie brać pod uwagę opinii innych ludzi którzy być może na danym temacie znają się lepiej a co do których wiedzy/kompetencji mam zaufanie. Trzeba być bardzo "dziwnym" żeby postepować inaczej. 2. "Już kiedyś Ci to zarzuciłem i jak widać nic nie poskutkowało"....Kurcze...no nie wiem co powiedzieć :-/ . Chyba tylko tyle że jeśli uważasz że czytam internet po to żeby analizować Twoje zarzuty z nadzieją że "poskutkują" to muszę przyznać że jesteś niezłym oryginałem (żeby nie powiedzieć wręcz dziwakiem). Ale dla Twojej informacji: Twoje zarzuty względem mojej osoby są mi dość obojętne a pomysł że miałbym się nimi przejmować jest hmm..bardzo ekstrawagancki. 3. "Wydajesz mi się być osoba która nie ma własnego zdania a Twoje przekonanie o słuszności/braku słuszności wynika z tego że 5 napisało tak ,jeden nie , więc trza być w tej piątce". Jeśli chodzi o mój stosunek względem Twojej percepcji mojej osoby to patrz punkt 2. Dodam tylko że wyrażanie opinii o konformiźmie osoby której się nawet nie zna jest bardzo niepokojącym zjawiskiem psychologicznym (psychicznym?). Szczególnie jeśli opinia taka jest wyrażana przez zwolennika najbardziej oportunistycznego zjawiska ostatnich lat w Polsce . Ale to już Twój problem. 4. 'Wy'. Patrz punkt 3. |
Cytat:
Zresztą w szeroko-rozumianej polityce to w ogóle z tymi racjami jest ciężka sprawa bo często obie strony tak na prawdę mają ją, lub nie mają a zależy to od tego kto co dla siebie/dla kraju - uważa za dobre bądź nie.Pomijam tu oczywiście przypadki gdzie sprawa jest jasna/uniwersalna, dla każdego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Numer 1 w Krakowie z list PO:
Róża Maria Gräfin von Thun und Hohenstein PS Musiałem :D |
Hłe hue.
A ten aparat Carnecki to Richard Henry Czarnecki - choc do Róży to się nie umywa. |
heh, ta polityka taka zagmatwana, ale jedno jest pewne - wszyscy kradną
|
No proszę - Polacy pomagali mordować Żydów - tak sądzi zasłużona dla PO niemiecka gazeta, której przedruki często widniały na łonecie a wykształciuchy niejednokrotnie czuły wstyd i czerwoni na twarzach byli, że żyć muszą w takim kraju, rządzonym przez najgorszy podły element.
No i ta gazeta przywaliła taki tekst, że wykształciuch winien być czerwony ale ze złości. Cóż jednak robi Minister Spraw Zagranicznych? Ależ oczywiście, że nawet paluszka wskazującego nie pokaże gazetce, która tak walnie przyczyniła się do zwycięstwa jedynie słusznej opcji. Zasługi bowiem gazeta ma tak wielkie jak namiestnik Keyserling, kiedy wysłany przez Carycę Katarzynę II, zapewnił zwyciestwo jedynie słusznej opcji Stanisława Antoniego Poniatowskiego a siłę rażenia gazeta ma obecnie podobną do siły Keyserlinga - dlaczego się narażać szefowi? Wszak jest wskazany przez Ministra ten co powinien paluszek wystawić - zwany przez wykształciucha Instytutem Podłości Narodowej |
www.latarnikwyborczy.pl- jak nie wiecie na kogo głosować w wyborach do europarlamentu ten teścik wam pomoże wybrać jaka partia jest wam najbliższa. Mi wyszło tak jak powinno czyli PiS-93% zgodności a PO dla porównania 37% zgodności o dziwo na 2 miejscu był PSL. Piszcie komentarze co Wam wyszło i na kogo oddacie głos tak dla porównania.
|
Cytat:
1. UPR (92%) 2. Prawica RP 3. PSL i tu lekki szok przyznam, znowu ten PSL :) |
A ja daje ,,dalej'' i wraca mi do testu , bez pokazania wyników .
IE uzywacie czy jakiejs innej przegladarki ? Wilku odniose sie do Twojego posta pozniej , zebys nie myslal , ze unikam odpowiedzi :) tutaj jeszcze jedna ,,sciagawka'' tego typu(+mozna dla ciekawosci porownac swoje preferencje z wszystkimi partiami europejskimi startujacymi w tych wyborach ) , ktora juz wklejalem kilka stron temu . http://euprofiler.eu/ |
Identycznie jak wyżej, tyle że 93% UPR.
Fajna zabawka;) Przez Zawisze i Libertas myślałem, że Prawica RP już nie istnieje. |
Mam nadzieję że w Krakowie wygra kandydat z Polski a nie jakaś pseudo żydówka.
|
Wyszło mi, że powinienem zagłosować na Prawicę RP Marka Jurka.
Natomiast w Europie najbliższa mi jest ponoć Azzjoni Nazzionali (Malta). Ciekawa zabawka. |
wyszlo mi na 1. UPR , a 2 Libertas :)
|
Cytat:
Gratuluje wnikliwej analizy mojej osoby.Czy Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę o czym Ty piszesz?Rozumiem że jestem ułomny bo jestem w mniejszości do kilku osób tu piszących:D?.To forum to jakaś wyrocznia ułomności bądź nie?.Bycia dziwakiem?Wyjdź na pole, równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę, powołując się na trochę większą grupę badawczą niż tylko temat polityczny na forum Wisły i wyszło by że większość naszego społeczeństwa to dziwacy bądź ułomni bo nie zgadzają się z Twoim sposobem myślenia.A może powinienem stwierdzić że w takim wypadku to Ty jesteś ułomny?:>.Myślisz że większość tu piszących z drugiej strony barykady przejęła by się że prezentuje poglądy które są w mniejszości?Czuli by się bardziej ułomni z tego powodu?:) Więc daj sobie spokój z próbami robienia z inaczej myślących niż Ty, ułomnych a zajmij się merytoryczną krytyką danego poglądu. A co do tematu ankiety to ja na niej wymiękłem i to szybko.Dobrnąłem do końca ale połowa pytań to dla mnie odpowiedź - nie mam opinii w tej sprawie, co nie znaczy że nie wiem o co biega i nie mam przemyśleń, tylko nie mam żadnych szczegółowych danych by wiedzieć czy....jestem definitywnie za lub przeciw -przyjęcia Turcji do UE -przestrzegania ochony środowiska -wspólnego stanowiska vs największych mocarstw -wejścia euro, dostaw gazu i wielu innych ... Za apelem qazwsx123 - genialnym skądinąd - Tak zagłosuje za pseudo żydówke a odpuszcze sobie Polaka |
Cytat:
Jesli jest tak - to "liberałowie" wszelkich kolorów wystąp!..:/ Cytat:
Frank serio był starotestamentowcem? ps. Czy nikt nie widzi ze Donio się tutaj błaźni? :/ |
Cytat:
Libertas 91% PSL 80% W Irlandii Libertas 75% Ale glosuje na lewakow z Sinn Feinn. |
u mnie wyszlo PPP 77% <-- nawet ich nie znam za bardzo
PiS 75% <--- do tych mi najblizej ( obok UPR ) PSL 69% <--- na chlopska partie w zyciu nie zaglosuje tak jak na SLD Libertas 69% <--- nie lubie zagranicznych przeszczepow PR 67% <--- nie maja szans na przekroczenie progu wyborczego itd PO <-- zawiodlem sie na nich jak cholera SO <--- z daleka sie trzymam SLD <--- odrzuca mnie na kilometr LPR <---- niby nic do nich nie mam ale mojego glosu nie dostana UPR <-- lubie, sympatyzuje a nawet popieram ale sile przebicia to oni maja nikla |
No chłopaki, zwijamy temat. Jak tak dalej pójdzie, to w Dzienniku ukaże się artykuł o kibolach-antysemitach co na forum "krakowskiej drużyny" lżą Unię Europejską.
http://lukaszwarzecha.salon24.pl/106...skuje-kataryne |
Dziennik i Kataryna: Kto podniesie rękę na władze ludową...
|
1q2... mamy demokracje :)
,,Róża Thun wystosowała list do przewodniczącego PKW o ponowne rozważenie jej wniosku, by na liście kandydatów PO dla europarlamentu była zarejestrowana pod swoim skróconym nazwiskiem, a nie pod nazwiskiem w pełnym brzmieniu: Róża Maria Graefin von Thun und Hohenstein.` A tutaj trochę informacji o niej ... Róża Thun - właściwie - Róża Woźniakowska Gräfin von Thun und Hohenstein, bliski współpracownik KOR - "komandosi, [KOR powstał z najbardziej antypolskich struktur partyjnych: WKP(b), KPZU, KPU(b), KPB(b), KPF, KPD(Niemiec), MOPRu.]. Członkini Klubu Katolickiej Inteligencji( rodowód żydowski), od 2003 członek zarządu w Warszawie , W latach 1992 do 2005 była Dyrektorem Generalnym, a potem prezesem zarządu Fundacji im. Roberta Schumana. Od 2005 roku Szefowa Reprezentacji Komisji Europejskiej w Polsce. Od 1981 jest żoną Franza Grafa von Thun und Hohenstein. Strasznie uboga ta przeszłość polityczna. Aż się zdziwiłem, że Platforma takich niewykształconych kandydatów wystawia w tak ważnym okręgu wyborczym. Trzeba być naprawdę zatwardziałym liberałem z odchyleniem na lewo żeby na nią zagłosować ale takich tez nie brakuje. Cytat:
|
Cóż coraz nam bliżej do państwa totalnego poprzez stosowanie specyficznej cenzury prewencyjnej. Tematem tabu są ukraińskie zbrodnie na Kresach Wschodnich, gdzie wystarczy interwencja ukraińskiej amabasady aby z uczestnictwa w konferencji naukowej wycofali się przedstawiciele MSZ-tu
http://www.rp.pl/artykul/153227,3084..._bez_MSZ_.html czy też gdzie wręcz po interwencji tejże ambasady konferencja taka na Uniwersytecie Wrocławskim została odwołana, a pretekstem miała być jedynie obecność jako prelegenta księdza Tadeusza Isakiewicza-Zaleskiego. http://www.rp.pl/artykul/2,309414_Ks...iwersytet.html Łacząc to ze skundlonym postępowaniem pseudo dziennikarzy pokroju Michalskiego, Zielińskiego i Czubkowskiej wobec Kataryny, kiepsko się rysuje perspektywa tzw. "wolności słowa". |
Cytat:
A co ma przeszłość polityczna do wykształcenia :lol: ? Pomijam jakieś absurdy o ,,pseudo-żydowstwie'' . Co to wogóle za kategoria ? Ktoś kto nie ma pochodzenia żydowskiego , ale powinien mieć :lol: ? Jak ktoś zniża się do tego poziomu by przekręcać jej naziwsko używającw tym celu nazwisk nazistowskich zbrodniarzy , albo wyzywa ją z powodu nazwiska od ,,pseudo żydów'' , to reprezentuje sojusz robotniczo chłopski i słoma mu z butów wystaje , nic więcej . Co do testów latanik PO 75 % poźniej dużo niżej centrolew - 59 % europrofiler gospodarczo na poziomie PSL , a integracja europejska na poziomie PO . Czyli lokuje się gdzieś pomiędzy tymi partiami . W perspektywie ogólnoeuropejskiej najbliżej mi do Partido Popular (hiszpania) i Centerpartiet (Szwecja) |
[quote=Mareq;732125]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja byłem uczony, że nazwisko to powód do dumy, uznanie i szacunek. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dokładnie napisałeś . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli uważasz ją za ,,pseudo-żyda'' bo nosi szlacheckie nazwisko swojego męża , to owszem mogę cię nazwać ciemnogrodem , bo takie zagrywki są żenujące . Wielu tutaj wielbi Polaka Mikkego , wielu zapewne popierających PiS głosuje na Polaka Wassermana , ale jak pojawia się kandydatka z PO , która po mężu ma takie a nie inne nazwisko , to oskarżana i wyśmiewana(na dramatycznie niskim poziomie) jest z góry na dół . Nazwisko to powinna być kwestia marginalna(o ile w ogóle) przy ocenie polityka/człowieka i czy ktoś się nazywa Hujarski , Graffin von thun und hohenstein czy Sikorski to nie powinno mieć żadnego znaczenia. Cytat:
Geje, to też fajne wilczki co nie ? A może komuniści ? ....lub sataniści ? lista nie ma końca. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A w Donalda to już wierzą po prostu. Nie licz na refleksję. :) http://marucha.files.wordpress.com/2009/05/thusk.jpg Z Dziennika gajowego Maruchy -------------- Prawica RP - 88% UPR - 83% Libertas - 81% PSL - 75% PiS - 65% Polska Partia Pracy - 62% Samoobrona - 55% PO - 45% SLD-UP - 11% A głosuje oczywiście na PiS. :) Ta sonda jest lipna. |
Cytat:
Tylko nie pisz , że czerpiesz swoją wiedzę min. z tej listy gdzie występują bracia Kalkstein znani powszechnie jako Jarosław i Lech Kaczyńscy . Chociaż pobieżna analiza twoich postów wskazuje na 99 % , że jednak korzystasz z cudownych zasobów Poloniki. |
Cytat:
qazwsx123 - gratuluje kolejnej wnikliwej analizy:) |
To już jest przegięcie:
http://www.youtube.com/watch?v=nhS55x8J7pw Wg was jakbyście byli widzami tego spotu i nie posiadali wiedzy historycznej na ten temat to kto obalił komunizm na Świecie? Szwaby zawsze przypisują sobie Polskie zasługi. KE to ich własność jak widać, bo to niby ten nowy poprawiony spot. Ani momentu o tym że Polacy pierwsi obalili komunizm. |
Cytat:
|
Cytat:
http://bham.pl/en/aktualnosci/lesson...auschwitz.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl