Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Bronex 29.08.2008 11:31

Informacja o tych dwóch Brazylijczykach którzy potencjalnie zasilą nasz klub może jest i trochę sensacyjna ale sądzę ,że bardziej realna niż Tristan, Kluivert i Kallon. Najważniejszy argument to ten ,że wkrótce kończą im się kontrakty co jak wiemy jest dla RN Wisły czynnik o kapitalnym znaczeniu. Bardzo interesujące jest też to ,kto wypuścił informacje stanowiące przesłanki do sporządzenia takiego newsa ponieważ zaliczył bym go do tych z serii ni stąd ni zowąd. Biorąc pod uwagę wiek tych piłkarzy, doświadczenie ligowe i pozycje na których obecnie występują sądzę ,że by się na pewno przydali. Ja mam pełne zaufanie do Bednarza . Jeżeli stanie się tak ,że tych dwóch chłopaków zawita na Reymonta to jestem pewien ,że zrealizują się pozytywnie. Będzie to chyba sygnał dla nas ,że Bednarz nawet przedstawiając listę tych 17 zawodników RN i natrafiając na mur z jej strony, nie składa broni i cały czas szuka.
Najmniej wiarygodny jest ten fragment tej informacji :

Docelowo Marcello może zająć miejsce Clebera, Głowackiego, lub Baszczyńskiego. Jeden z nich po rundzie jesiennej raczej opuści Wisłę. Z kolei Romeu przygotowywany jest do zajęcia miejsca po Cantoro, ewentualnie Sobolewskim. Ta dwójka też może dostać „zielone światło” do odejścia z Krakowa.

mario69 29.08.2008 11:41

Szczerze mówiąc chciałbym wierzyć, ale patrząc na dokonania Wisły w tym okienku transferowym jakoś nie widzi mi się żeby ktoś nowy się u nas pojawił. Pamiętam Tristana za dawnych lat w Deportivo, kiedy grało ono w LM, ale wiem, że teraz może to być niewypał, jakim był Matusiak. Oczywiście lepiej sprowadzić kogoś, chociażby jednego dobrego napastnika, a nóż się uda ;) Doniesienia o Brazylijczykach miały zapewne za zadanie przekonać kibiców, że zarząd klubu nie śpi i sprowadzi dwa młode talenty, lecz uważam, że są to spekulacje, a co więcej nawet sami grajkowie nie są tak znakomici. W głębi serca jednak chce wierzyć, że mają styl i klasę no i oczywiście, że niedługo zawitają na Reymonta.

Raporter 29.08.2008 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 594360)
Informacja o tych dwóch Brazylijczykach którzy potencjalnie zasilą nasz klub może jest i trochę sensacyjna ale sądzę ,że bardziej realna niż Tristan, Kluivert i Kallon. Najważniejszy argument to ten ,że wkrótce kończą im się kontrakty co jak wiemy jest dla RN Wisły czynnik o kapitalnym znaczeniu. Bardzo interesujące jest też to ,kto wypuścił informacje stanowiące przesłanki do sporządzenia takiego newsa ponieważ zaliczył bym go do tych z serii ni stąd ni zowąd. Biorąc pod uwagę wiek tych piłkarzy, doświadczenie ligowe i pozycje na których obecnie występują sądzę ,że by się na pewno przydali. Ja mam pełne zaufanie do Bednarza . Jeżeli stanie się tak ,że tych dwóch chłopaków zawita na Reymonta to jestem pewien ,że zrealizują się pozytywnie. Będzie to chyba sygnał dla nas ,że Bednarz nawet przedstawiając listę tych 17 zawodników RN i natrafiając na mur z jej strony, nie składa broni i cały czas szuka.
Najmniej wiarygodny jest ten fragment tej informacji :

Docelowo Marcello może zająć miejsce Clebera, Głowackiego, lub Baszczyńskiego. Jeden z nich po rundzie jesiennej raczej opuści Wisłę. Z kolei Romeu przygotowywany jest do zajęcia miejsca po Cantoro, ewentualnie Sobolewskim. Ta dwójka też może dostać „zielone światło” do odejścia z Krakowa.

Tyle że to akurat raczej jest wniosek samego dziennikarza który musiał coś przecież napisać żeby artykuł zajął całą stronę:) Może to też wskazywać na to że coś usłyszał co rzeczywiście miało miejsce, tylko nadał temu większy realizm już od siebie:)

Nehiar 29.08.2008 11:45

Tylko po co sprowadzamy Def. Pomocnika skoro mamy ich aż nad to ? Cantoro, Sobolewski, Varga, Barreto ? Środkowego obrońce jeszcze można zrozumieć(chociaż wypadałoby dać więcej szans Kowalskiemu). Ofensywe trzeba wzmacniać ...

Raporter 29.08.2008 11:54

Mi się ten news podoba z pewnej przyczyny. Marzę aby chociaż było zainteresowanie właśnie takim typem piłkarzy. Młodych którzy być może jeszcze nie pokazali całości potencjału i mogą zawsze czymś zaskoczyć. Np. taki Rafał Murawski jest świetnym piłkarzem ale jakoś mam wrażenie że on prochu nie wymyśli(i pewnie dlatego nie gra jeszcze w dobrym klubie, a np. Dudka ogólnie piłkarsko był słabszy ale Murawskiego w środku zazwyczaj potrafił zdominować na boisku).

Dlatego za skauting to wielki plus tego pana dziennikarza ze Sportu. Może jego by zatrudnić na dyrektora sportowego?:)

nesta 29.08.2008 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 594402)
"Praktycznie przesądzone są transfery dwóch Brazylijczyków, z których jeden już pojawił się w Krakowie. "

no to panowie, był ktoś na lotnisku? widział ktoś czarnoskórego człowieka? :)

zrodlo?...

amauri1990 29.08.2008 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 594402)
"Praktycznie przesądzone są transfery dwóch Brazylijczyków, z których jeden już pojawił się w Krakowie. "

no to panowie, był ktoś na lotnisku? widział ktoś czarnoskórego człowieka? :)

przyjechał busem z Portugalii :P
wysiadł pod AGHem :P
mam nadzieję że news nie okaże się plotką... :rotfl:

nesta 29.08.2008 13:14

Kto wie jak to bedzie... Anglicy to chyba drugi po Niemcach rynek gdzie placi sie najwiecej za prawa do transmisji. Wiec wplywy beda na pewno najwyzsze sposrod wszystkich rywali, ktorych mogla wylosowac Wisla. Mozna miec jakas mala nadzieje, ze RN tak na to spojrzy. Tottenham - pewne, duze pieniadze, niezaleznie od wyniku. Levski - malo medialny rywal, zblizony poziom do Wisly - czyli najgorsze losowanie z ekonomicznego pkt widzenia.

brasilia79 29.08.2008 13:19

http://sport.onet.pl/0,1248712,1815764,wiadomosc.html

Ostatnie zdanie

Wasiu 29.08.2008 13:20

- UEFA do poniedziałku przedłużyła okienko transferowe. Mogę powiedzieć jedynie tyle, że pracujemy, ale w kwestii wzmocnień będziemy informować w poniedziałek - zakończył Ochalik.

Cały czas wierzyłem i ciągle wierzę, jeszcze 3 dni nerwów.

wiśnia 29.08.2008 14:31

jeszcze cos o Tristanie:)

Od pewnego czasu mówiło się o transferze Diego Tristana do krakowskiej Wisły. Na początku tygodnia obie strony zakończyły rozmowę. Dziś poznaliśmy jej kulisy. Firma managerska Mark & Law, która współpracuje z MSM Ambit Soccer (przedstawiciel Tristana) podaje dość zaskakujące fakty.

"Przede wszystkim chciałbym zaprzeczyć, jakoby nasz piłkarz zażądał od krakowskiego klubu blisko 800 tysięcy euro. Dysponujemy roczną ofertą Wisły, którą podpisał zawodnik, a która bardzo daleko odbiega od kwoty podawanej przez media" - mówi "Wirtualnej Polsce" zaskoczony przedstawiciel firmy Mark & Law, Krzysztof Maciejczuk. "Chcę podkreślić, że to Wisła zaproponowała sumę, a Diego Tristan na nią przystał. Podpisany dokument trafił na biurko dyrektora sportowego Wisły, Jacka Bednarza i na tym cały transfer się zakończył" - dodaje Rafał Małkiński.

Bronex 29.08.2008 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 594741)
jeszcze cos o Tristanie:)

Od pewnego czasu mówiło się o transferze Diego Tristana do krakowskiej Wisły. Na początku tygodnia obie strony zakończyły rozmowę. Dziś poznaliśmy jej kulisy. Firma managerska Mark & Law, która współpracuje z MSM Ambit Soccer (przedstawiciel Tristana) podaje dość zaskakujące fakty.

"Przede wszystkim chciałbym zaprzeczyć, jakoby nasz piłkarz zażądał od krakowskiego klubu blisko 800 tysięcy euro. Dysponujemy roczną ofertą Wisły, którą podpisał zawodnik, a która bardzo daleko odbiega od kwoty podawanej przez media" - mówi "Wirtualnej Polsce" zaskoczony przedstawiciel firmy Mark & Law, Krzysztof Maciejczuk. "Chcę podkreślić, że to Wisła zaproponowała sumę, a Diego Tristan na nią przystał. Podpisany dokument trafił na biurko dyrektora sportowego Wisły, Jacka Bednarza i na tym cały transfer się zakończył" - dodaje Rafał Małkiński.

cytując PSY ; I to jest ****a skandal. ... proszę pana

Marszałek 29.08.2008 14:37

Podpisał,przesłał faksem i nie wie czy będzie grał czy nie:) Pewnie negocjuje z innymi klubami, i na pytanie czy jest wolny Tristan odpowiada ,ze chyba jest,bo w sumie kontrakt podpisał, ale może podpisać drugi:) to jest i bardziej bezsensowne i śmieszniejsze od tego co zrobił Bassart.

A propos, Bassart mężu opatrznościowy Wisły czy specjalizujesz się także w ocenie mięsa koszykarskiego, które znajduje się na rynku?

nesta 29.08.2008 14:39

Umowa czeka na akceptacje RN pewnie... Chociaz to tez bezsensu, bo najpierw powinni zaakceptowac, a pozniej podpisac.

Zaczekajmy do poniedzialku jak mowil Ochalik po prostu.

nesta 29.08.2008 14:45

Nie no ludzie, ale jesli podpisal tak jak mowia prawnicy to musi miec to jakas wartosc prawna... Zauwazcie, ze Ochalik powiedzial O transferach bedziemy informowac w poniedzialek. Czyli moze czekaja na zapiecie wszystkich spraw zeby powiedziec o wszystkich naraz za 3 dni. Troche tu spekuluje, ale nie jest to wcale takie nierealne...

Bronex 29.08.2008 14:47

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...6837&_ticrsn=5 ten cały artykuł robi wrażeni ... ale tam jest bałagan

flamengista 29.08.2008 14:49

Dobre.

W tym okienku naprawdę nie próżnowano. Kallon, Kluivert, Nei i teraz Tristan.

Do tego zakontraktowanie dwóch młodych, a już doświadczonych Brazylijczyków, każdy warty ponad 1 mln €.

Nasz dział PR działa jak zwykle bez zarzutu. Aż dziw, że nie pozyskaliśmy Rivaldo - ubiegli nas działacze z Uzbekistanu. A szkoda.

nesta 29.08.2008 14:49

Oto treść e-maila, jaki trafił do prezesa Wisły, Marka Wilczka

"Miałem spotkanie z panem Jackiem Bednarzem w sprawie mojego klienta Diego, i on powiedział mi, że Wisła jest zainteresowana pozyskaniem zawodnika" - pisze Marc Salicru z MSM Ambit Soccer. "Na początku, pan Jacek oferował nam kontrakt do końca grudnia z opcją przedłużenia w przypadku zadowolenia obu stron ze współpracy. Zaakceptowaliśmy propozycję i przystąpiliśmy do negocjacji".

"Nieco później, pan Jacek zmienił nieco postawione warunki. Chodziło o przedłużenie czasu umowy z piłkarzem. My ponownie na nie przystaliśmy. Wreszcie, po 2-3 dniach wysyłania e-maili, dzwonienia i pisania sms-ów, doszliśmy do porozumienia, i klub z Krakowa skontaktował się z moim współpracownikiem w Polsce, Krzysztofem Maciejczukiem, że klub jest gotowy zaakceptować warunki zawodnika. Miało to miejsce 25 sierpnia o godz. 22".

"Następnie porozumiałem się z Diego, który warunki zaakceptował i podpisał dokumenty. Rano 26 Sierpnia szykowałem swój bagaż, przed lotem do Krakowa, kiedy mój partner Krzysztof powiedział mi, że pan Jacek nie jest już zainteresowany transferem, ponieważ Diego Tristan nie był gotowy na podpisanie rocznego kontraktu. Byłem bardzo zaskoczony i wysłałem Jackowi papiery mówiące o tym, iż Diego chciał zaakceptować roczną umowę".

"W dalszej części wiadomości kierowanej do prezesa Wisły Kraków menadżer informuje, że wielokrotnie próbował skontaktować się z Jackiem Bednarzem, który nie odpowiada na telefony. Pisze też, że chce usłyszeć wyjaśnienia w tej sprawie, i że zawodnik jest ciągle zainteresowany związaniem się rocznym kontraktem z klubem z Krakowa".

Co to za JAJA Oo ?

westersyl 29.08.2008 14:54

Niezłe jaja, pewnie Bednarz czekał na losowanie UEFY :D

Późne transfery to na pewno element taktyki, po co kupować tak wcześnie przecież utrzymanie piłkarza też kosztuje...

Martinus 29.08.2008 14:55

Jeżeli to jest prawda to jest łagodnie okreslając skandal.
Cóż trzeba czekac na wyjasnienia.

Raporter 29.08.2008 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 594768)

"Miałem spotkanie z panem Jackiem Bednarzem w sprawie mojego klienta Diego, i on powiedział mi, że Wisła jest zainteresowana pozyskaniem zawodnika" - pisze Marc Salicru z MSM Ambit Soccer. "Na początku, pan Jacek oferował nam kontrakt do końca grudnia z opcją przedłużenia w przypadku zadowolenia obu stron ze współpracy. Zaakceptowaliśmy propozycję i przystąpiliśmy do negocjacji".

"Nieco później, pan Jacek zmienił nieco postawione warunki. Chodziło o przedłużenie czasu umowy z piłkarzem. My ponownie na nie przystaliśmy. Wreszcie, po 2-3 dniach wysyłania e-maili, dzwonienia i pisania sms-ów, doszliśmy do porozumienia, i klub z Krakowa skontaktował się z moim współpracownikiem w Polsce, Krzysztofem Maciejczukiem, że klub jest gotowy zaakceptować warunki zawodnika. Miało to miejsce 25 sierpnia o godz. 22".

"Następnie porozumiałem się z Diego, który warunki zaakceptował i podpisał dokumenty. Rano 26 Sierpnia szykowałem swój bagaż, przed lotem do Krakowa, kiedy mój partner Krzysztof powiedział mi, że pan Jacek nie jest już zainteresowany transferem, ponieważ Diego Tristan nie był gotowy na podpisanie rocznego kontraktu. Byłem bardzo zaskoczony i wysłałem Jackowi papiery mówiące o tym, iż Diego chciał zaakceptować roczną umowę".

"W dalszej części wiadomości kierowanej do prezesa Wisły Kraków menadżer informuje, że wielokrotnie próbował skontaktować się z Jackiem Bednarzem, który nie odpowiada na telefony. Pisze też, że chce usłyszeć wyjaśnienia w tej sprawie, i że zawodnik jest ciągle zainteresowany związaniem się rocznym kontraktem z klubem z Krakowa".

Co to za JAJA Oo ?

chyba tak, a może załatwiał 2 transfer? Ten co ma rzekomo wejść w życie w Grudniu i dlatego olał Tristana? Ja bardziej wierzę w 2 wersję. Czyli coś się dzieje...
albo Rada Nadzorcza nie zaakceptowała transferu i tyle. Czyli poraz kolejny wystawiony do wiatru pan Jacek.

Marszałek 29.08.2008 14:59

Cytat:

. [/i]

Co to za JAJA Oo ?

O ile jest to prawda to żeby Nas tylko jakieś konsekwencje za to nie spotkały w stylu zakazu transferowego.
Takie coś to są jaja i to dość poważne. A tak myśląc serio to po co menago Diego miałby rozgłaszać,że jego klient ma już podpisany kontrakt? niczemu to nie służy. Jesli to się do poniedziałku nie wyjaśni to znaczy, że mamy mały kłopot.

Nesta masz więcej takich listów? Poczytałbym sobie chętnie.

Bronex 29.08.2008 15:05

Ten bałagan z Tristanem to pewnie ohydna intryga w całości ukuta przez członków RN ,żeby wreszcie pozbyć się Jacka Bednarza. Jak się chce kogoś uderzyć to kij się znajdzie ;-)

flamengista 29.08.2008 15:11

Marszałku

pomijając już absurd całej sytuacji (skąd mamy wiedzieć, czy mail jest autentyczny), to kluczowy jest fragment:

Cytat:

Następnie porozumiałem się z Diego, który warunki zaakceptował i podpisał dokumenty. Rano 26 Sierpnia szykowałem swój bagaż, przed lotem do Krakowa, kiedy mój partner Krzysztof powiedział mi, że pan Jacek nie jest już zainteresowany transferem, ponieważ Diego Tristan nie był gotowy na podpisanie rocznego kontraktu. Byłem bardzo zaskoczony i wysłałem Jackowi papiery mówiące o tym, iż Diego chciał zaakceptować roczną umowę
Gdzie masz tu informację, że Wisła podpisała umowę i się z niej wycofała?

Nawet jeśli wierzyć temu menedżerowi, to z jego relacji wynika jedynie to, że Tristan przystał na nasze warunki a Wisła nagle zrezygnowała z transferu. Może to mało eleganckie, ale legalne.

Deever 29.08.2008 15:15

Cytat:

w ciągu 24 godzin Wisła musi dograć wszelkie formalności związane ze sprowadzeniem wspomnianej dwójki do Krakowa. Nie tylko między klubami, ale też między PZPN i brazylijską federacją piłki nożnej
Niestety, to się nie uda. Wszystko będzie "dogadane na 99,9%" ale jakiś papier nie dotrze z Brazylii do Krakowa. W związku z tym będzie można bezproblemowo i przy aplauzie części kibiców podziękować za współpracę dyrektorowi Bednarzowi, którego nieudolność obróciła w niwecz ambitne dążenia Rady Nadzorczej do wcielenia w życie nowej strategii Bogusława Cupiała.

A na miejsce nieudacznika: Edek Socha.

Trzyma się kupy? :>

Trzyma.

* * *

Uprzedzając ataki transferomaniaków informuję, iż na drugie imię nie mam "Nostradamus" i nie przewiduję przyszłości. Ale nie takie rzeczy się już w tym klubie działy. I jest to niestety scenariusz znaczniej bardziej realny od tego optymistycznego, bo tańszy i prostszy w realizacji.

Raporter 29.08.2008 15:17

Coś się dzieje więc może jakiś transfer wypali do poniedziałku. Oby dobry i właściwy. Chociaż na szybko to nie wiem czy się dobre transfery robi. Pod jednym względem nam się opłaca. Nigdy piłkarz o takim nazwisku nie grał w Wiśle.

Wniosek z tego taki że Jacek specjalnie mówił że Tristan chce 1mln Euro żeby nam go nie sprzątneli, a cały czas negocjował.

Teraz pojawia się problem. Z Tottenhamem zagramy zapewne tym samym składem bo to nie długio. A jak ktoś zauważył szanse mamy pewnie około 25% przy dobrych wiatrach że zagramy na swoim normalnym poziomie na WHL co się ostatnio nam rzadko zdarza na wyjazdach.

I po co wtedy nam Tristan? Przydałby się jeżeli dojdzie do formy. Ale może się okazać że jak dojdzie do formy to już za rok w pucharach w Wiśle nie zagra:)

Bronex 29.08.2008 15:20

A propos podpisanych i niepodpisanych dokumentów !!!
Jak się skończyła sprawa Adasia "oddam się Beenhakkerowi" Kokoszki
Widać chłopak pewny swego..
http://www.empolicalcio.it/scheda.php?id=178
http://www.empolicalcio.it/foto.php?id=3288

DEEVER . Bednarz jest niewygodny bo nie jest bierną ciotą ,która bierze pieniądze i daje sobą pomiatać. Dlatego taki człowiek w amatorsko-folwarcznym kółku speców Cupiała nie ma racji bytu.

grzesiek632 29.08.2008 15:32

ejj a moze tym napastnikiem z którym jestesmy dogadani jest tristan? ;P

juz nie moge sie doczekac poniedziałku i tego co bedza mówic pan Bednarz i Wilczek

flamengista 29.08.2008 15:41

Deever, przebiłeś mnie w pesymiźmie.

Szacun.

depeche87 29.08.2008 15:58

Deever,
No tak lepiej się mile rozczarować niż robić sobie nadzieje i być pewnym na 99.9%,ze WIsla ma nowych zawodników. Moim zdaniem coś w Wiśle ruszyło i wkońcu przychodzą wartościowi piłkarze jak Singlar.
Najgorsze to jest teraz te czekanie 3 tygodnie na Tottenham bo gdyby był przeciwnik z Ukrainy albo innej Bułgarii to bym w ogole o transferach i meczu nie myślał.
No i jeszcze ta liga w której Lech ostro goni Wisłe.

teo 29.08.2008 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 594801)
Marszałku

pomijając już absurd całej sytuacji (skąd mamy wiedzieć, czy mail jest autentyczny), to kluczowy jest fragment:

Gdzie masz tu informację, że Wisła podpisała umowę i się z niej wycofała?

Nawet jeśli wierzyć temu menedżerowi, to z jego relacji wynika jedynie to, że Tristan przystał na nasze warunki a Wisła nagle zrezygnowała z transferu. Może to mało eleganckie, ale legalne.

Legalne...

Z taką "renomą" to żaden wartościowy zawodnik nie będzie chciał w ogóle rozmawiać z Wisłą...

Karherop 29.08.2008 15:59

Co do Tristana to jak dla mnie nawet lepiej by bylo gdyby nie podpisał Wisłą kontraktu . Facet ma 32 lata , najlepszy okres swojej kariery za sobą , nie mógł znaleźć angażu gdzie indziej w Europie, więc skusił się na oferte (?) Wisły , bardzo mnie zaskakuje fakt że tak gładko przystał na warunki Wisły . Według mnie to kolejna kaczka dziennikarska po Kluivercie .

Sprawa tych dwoch brazylijczyków żywcem przypomina historie Kazimierczaka i Grzelaka , Grigorie i Galamaza . Dopuki nie zobaczę ich w koszulkach Wisły , nie uwierzę że coś jest naprawde na rzeczy , choc pomarzyć dobra rzecz .

Interesujący jest fakt że 'o kwestiach transferowych poinformujemy w poniedziałek " . To daje sporą nadzieję że jednak Singlar nie będzie jedynym transferem tego lata . Wkońcu gdyby nie było nic na rzeczy to po co robić apetyt na jakiś transfer w ostatnich dniach ?

treneiro 29.08.2008 16:03

Na początku okienka transferowego trener Skorża mówił o 4ch graczach, którzy mają wzmocnić Wisłę. Mamy więc info o Tristanie, 2ch Canarinhos a kto jest tym 4tym?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deever (Post 594806)
Niestety, to się nie uda. Wszystko będzie "dogadane na 99,9%" ale jakiś papier nie dotrze z Brazylii do Krakowa. W związku z tym będzie można bezproblemowo i przy aplauzie części kibiców podziękować za współpracę dyrektorowi Bednarzowi, którego nieudolność obróciła w niwecz ambitne dążenia Rady Nadzorczej do wcielenia w życie nowej strategii Bogusława Cupiała.
A na miejsce nieudacznika: Edek Socha.
Trzyma się kupy? :>
Trzyma.

Mam nadzieję, że ten scenariusz nie stanie się faktem. Głupotą byłoby zwalniać człowieka, który dobrze wykonuje swoja pracę i po raz kolejny płacić gigantyczną odprawę z tytułu zerwania kontraktu.

St@chu 29.08.2008 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez treneiro (Post 594843)
Mam nadzieję, że ten scenariusz nie stanie się faktem. Głupotą byłoby zwalniać człowieka, który dobrze wykonuje swoja pracę i po raz kolejny płacić gigantyczną odprawę z tytułu zerwania kontraktu.

Oj nie nie...

Byłoby to bardzo zręcznym chwytem, który usprawiedliwiłby naszą bierność na rynku transferowym...

Przy okazji za jednym zamachem pozbyto by się człowieka, który potrafi się publicznie postawić RN i prezesowi.

wolfy 29.08.2008 16:21

Cytat:

Co to za JAJA Oo ?

Nesta - już wszystko w porządku;)

EDIT: OK, w takim razie w porządku. Ciekawe, czy faktycznie boski Diego wystąpi na Reymonta:>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez werterstyl
I to nie jest tak, że na WP wkleili to po wpisie nesty bo widziałem to przedtem.

Uwierz, nawet mi to nie przyszło do głowy:D Nie zawsze mam czas sprawdzać wszystkie linki, tym bardziej teraz, przed derbami:-/

treneiro 29.08.2008 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 594847)
Oj nie nie...
Byłoby to bardzo zręcznym chwytem, który usprawiedliwiłby naszą bierność na rynku transferowym...
Przy okazji za jednym zamachem pozbyto by się człowieka, który potrafi się publicznie postawić RN i prezesowi.

Z punktu widzenia ludzi, dla których Jacek Bednarz jest niewygodny, to rzeczywiście idealne rozwiązanie. Tyle, że konsekwencje będą analogiczne do karuzeli trenerskiej z sezonu 2006/2007.

westersyl 29.08.2008 16:23

wolfy :
masz źródło:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...6839&_ticrsn=3

I to nie jest tak, że na WP wkleili to po wpisie nesty bo widziałem to przedtem.

K_2 29.08.2008 16:51

Tych 2 canarinhos ,wywodzi sie z dobrych klubow Brazylii(Fluminense i Santos) czyli cos tam umieja.
Tristana bym chcial ,mimo ze ma 32 lata ,to jak sie oglada na youtube co robil w Deportivo ,to chociaz 10 % tego umie co kiedys ,to bedzie przydatny dla Wisly :)

nesta 29.08.2008 16:52

Jeszcze tak dobrze nie ma zebym mial dostep do skrzynki mailowej Wilczka :D

Martinus 29.08.2008 17:05

Najwyższa pora spróbowac się wkrasc:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl