Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

cinekw 04.07.2011 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1120867)
Odszedł z Lechii Buval, ciekawe czy zostanie w lidze polskiej? Na srodek tabeli dobry, mlody napastnik ;p

Tylko powiedz mi, w czym on jest dobry? 25 lat to młody? Haha :D

Wizard 04.07.2011 11:42

Czasem się zastawi. Chociaż płacić piłkarzowi 50 000 po to aby się zastawił (oczywiście na boisku, nie w lombardzie) to chyba trochę przesada. Jakby co to ja się zgodzę za 1/5 tego, a też się troszkę pozostawiam :) Po co przepłacać? ;) Bo Bediemu na pewno - strzelać nie kazano.

Kociewiak 04.07.2011 11:48

Co to za napastnik co bramek nie strzela?

sandbender 04.07.2011 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1120877)
Co to za napastnik co bramek nie strzela?

A to nie różni się niczym od dużej części ekstraklasowych "wyjadaczy".

HEDu 04.07.2011 13:25

Buval nie strzela hmm... moze w Lechii, ale powiedzcie mi kto oprocz w Traore w Lechii cokolwiek strzelał? Cała gra pod niego

http://www.youtube.com/watch?v=vEuEGdXlk5c
wystarczy chociaz półtora minuty tego filmu obejrzec ze ma umiejetnosci, ale w PL nie w pelni wykorzystany potencjal

Kociewiak 04.07.2011 13:28

heh wiesz ile Buval miał okazji do strzelenia bramek? Baaardzo dużo. A wiesz ile strzelił? DWIE
To ja nie wiem ile jeszcze tych okazji mu potrzeba żeby wykorzystał swój potencjał :rotfl: A umiejętności to on ma fakt, ale do marnowania sytuacji.

HEDu 04.07.2011 14:35

styl Lechii to nie styl Buvala. a ja nie widzialem niestety tez zmarnowanych setek. szkoda tylko ze nikt nie pamieta jak Imbrahimovic, Rooney czy Henry marnowali setke za setka i strzelali 5 bramek na sezon, mimo ze grali po 90 min. Buval mial tylko rok szansy.

Kociewiak 04.07.2011 14:37

Bredzisz chłopie

Ogryzek 04.07.2011 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1120975)
styl Lechii to nie styl Buvala. a ja nie widzialem niestety tez zmarnowanych setek. szkoda tylko ze nikt nie pamieta jak Imbrahimovic, Rooney czy Henry marnowali setke za setka i strzelali 5 bramek na sezon, mimo ze grali po 90 min. Buval mial tylko rok szansy.

Duże znaczenie ma ile kosztował ten rok szansy. Przypuszczam że Buval był jednym z lepiej zarabiających piłkarzy Lechii - stąd pzrelicznik 2 bramki za pewnie coś koło 200 tysięcy euro (zgaduje) daje marną średnią 1 bramka za 100 tysięcy euro:)

Gdyby gość w utrzymaniu kosztował tyle co Pietrowski czy inny młody, grałby dalej w Lechii (wg. mnie).

Kociewiak 04.07.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1120985)
Gdyby gość w utrzymaniu kosztował tyle co Pietrowski czy inny młody, grałby dalej w Lechii (wg. mnie).

Powiem tak, pewnie by był w kadrze. A tak nie potrzebny jest piłkarz który nic nie wnosi praktycznie a pieniędzy pobiera sporo. Gdyby nie kontuzja to Wiśnia dawno by go ze składu wygryzł. Teraz jeszcze jest Sazankou który może wkońcu coś pokaże i będzie zdrowy.

HEDu 04.07.2011 15:27

a Dawidowski czemu stracil miejsce w skladzie kiedy to w zeszlym sezonie fajnie pogrywal w pomocy ale i w ataku? Pewnie tez dlatego ze prawie nic nie strzelał.

AYALA 04.07.2011 15:45

Rafał Waksmundzki trenuje z Górnikiem
http://www.90minut.pl/news/161/news1...Gornikiem.html

Wizard 04.07.2011 15:46

HEDu, jak się nie zna tematu to szkoda się wypowiadać. Dawidowski stracił miejsce w składzie przez kontuzję, która go wyeliminowała do końca sezonu. Buval z kolei cąły czas był zdrowy, a do gry wnosił - jeśli nie nic, to naprawdę niewiele. Jedyne co mu całkiem nieźle wychodziło to strzelanie w trybuny (konkretnie w Zegar albo sektor gości). No i zastawianie się ;)
Mógłby zostać jako element rywalizacji w ataku, ale nie za taką pensję. Zredukować jego pensję do 1/5 to mógłby zostać. A tak to bye, nikt za nim tęsknić nie będzie.

HEDu 04.07.2011 17:11

nie mowie ze w Gdansku, ale w Ekstraklasie moglby zostac

szprotson 04.07.2011 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1121040)
nie mowie ze w Gdansku, ale w Ekstraklasie moglby zostac

na ch** skoro zarabia w ....u i bramek nie strzela
a potem dziwimy sie ze młode polskie talenty chcą dużo hajsu za grę.

obcokrajowcy powinni być w najlepszych ligowych klubach, a w szarakach polacy.
Sredni obcokrajowcy w ogole nie sa nam potrzebni.

kreseq 04.07.2011 17:28

Jesli gosc przez sezon zagra tych 12-15 spotkan i strzeli 1-2 bramki jako napastnik to jest to juz lepiej go odstrzelic i dac ogrywac sie mlodym. Nie wierze ze w Mlodej Ekstraklasie nie ma 2-3 mlodych napastnikow, ktorzy lepiej sie spisza niz taka "gwiazda".

mitmichael 04.07.2011 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1121060)
Jesli gosc przez sezon zagra tych 12-15 spotkan i strzeli 1-2 bramki jako napastnik to jest to juz lepiej go odstrzelic i dac ogrywac sie mlodym. Nie wierze ze w Mlodej Ekstraklasie nie ma 2-3 mlodych napastnikow, ktorzy lepiej sie spisza niz taka "gwiazda".

Ten napastnik co strzelił 2 gole w sparingu (czy jakos tak) co z nim było nie tak, ze nie został w Legii - wiesz moze?

Mario Nh 04.07.2011 17:54

Jest taka zasada, że jeśli obcokrajowiec ma występować w pierwszej jedenastce musi być wyraźnie lepszy od krajowego piłkarza z którym przychodzi mu rywalizować na danej pozycji. Pomijając aspekty finansowe i wszystkie inne. To samo się tyczy hierarchii w drużynie.Na bycie w szerokiej kadrze też trzeba sobie czymś zasłużyć. Koniec kropka.

ToTylkoJa 04.07.2011 17:58

Clottey strzelił gola i zaliczył asystę. Jego gra spodobała się Skorży (ale nie wziął go pewnie dlatego, że nie ma 250 cm wzrostu). Podobno mają go nadal obserwować.

emj10 04.07.2011 21:13

Nowy Mag(i)era ma wzmocnić Legię.
Cytat:

28-letni napastnik Lukas Magera jutro przyleci do Warszawy, a w środę rano przejdzie badania lekarskie. Jeśli wszystko będzie w porządku podpisze kontrakt z Legią. Czech jest lewonożny i mierzy aż 195 centymetrów. Zagrał cztery razy w reprezentacji swojego kraju ale bramki nie zdobył. Ma też na koncie 13 występów w kadrze młodzieżowej gdzie strzelił dwa gole. Piłkarz jest napastnikiem Timisoary i od trzech lat występuje w lidze rumuńskiej. W ostatnim sezonie biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki zagrał w trzydziestu meczach, strzelił 6 goli.

Klub zalegał z wypłatami Magerze od stycznia, efektem tego był brak przedłużenia umowy. Zawodnik twierdzi, że dzięki temu jest wolnym piłkarzem i zamierza swoich pieniędzy dochodzić na drodze sądowej.

Piotson 04.07.2011 21:23

http://www.90minut.pl/news/161/news1...eer-Sheva.html
Z ataku Korony wszyscy znaczący piłkarze odchodzą.
Tataj, Niedzielan, Edi i teraz Janczyk.

tofik 04.07.2011 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1121204)
Nowy Mag(i)era ma wzmocnić Legię.

Ah o takim taranie Maciek śnił po nocach.

Antystenes 04.07.2011 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1121077)
Jest taka zasada, że jeśli obcokrajowiec ma występować w pierwszej jedenastce musi być wyraźnie lepszy od krajowego piłkarza z którym przychodzi mu rywalizować na danej pozycji. Pomijając aspekty finansowe i wszystkie inne. To samo się tyczy hierarchii w drużynie.Na bycie w szerokiej kadrze też trzeba sobie czymś zasłużyć. Koniec kropka.

Jeśli ja był bym właścicielem klubu piłkarskiego, to wystarczyło by mi, że obcokrajowiec byłby tańszy w zakupie i w utrzymaniu od Polaka, przy takich samych umiejętnościach to wybrał bym zdecydowanie obcokrajowca.
I to robi Stachu z Robertem.

Dlaczego pomijasz aspekty finansowe? Czy pieniądze rosną na drzewach a piłkarze mają kontrakty na zasadach wolontariatu?

Dziwi mnie te wasze Piechnikowskie podejście do obcokrajowców.
Analogiczna sytuacja: Dlaczego nie kupisz sobie polskiego Poloneza, za którego Polak chce 5tys zł, tylko wolisz np. za tą samą kasę Golfa IV?
Jeśli wolisz polski szajs to sobie kupuj. Twoja kasa. Cupiał na szczęście trochę siedzi w temacie i poznał się na polskim profesjonaliźmie i podejściu do zawodu. Teraz czas na LM:-D

MłodePokolenie 04.07.2011 21:34

Lukas Magera 1,93 cm. Chcemy więcej! Chcemy więcej!

Ja proponuję popatrzeć Skorży na siatkarski lub koszykarski rynek transferowy ;)

Angmir 04.07.2011 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1121220)
Lukas Magera 1,93 cm. Chcemy więcej! Chcemy więcej!

Ja proponuję popatrzeć Skorży na siatkarski lub koszykarski rynek transferowy ;)

Z drugiej strony ciekawy jestem w jakim systemie ma zamiar Legia grać w przyszłym roku ??

Brazylia z lat 50 ?? 1-1-1-8 ??

Bo mają Ljuboje Kucharczyka Hubnika testują czarnuszka i jeszcze im mało ?? To na ławce Kucharczyk z hubnikiem czy Ljuboja usiądzie ?

Wojtas 04.07.2011 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1121211)
http://www.90minut.pl/news/161/news1...eer-Sheva.html
Z ataku Korony wszyscy znaczący piłkarze odchodzą.
Tataj, Niedzielan, Edi i teraz Janczyk.

To juz ten Janczyk nie moze isc gdzies blizej tylko pcha sie do Izraela? głupota........

ToTylkoJa 04.07.2011 21:41

Czarnuszek Clottey jest już odesłany do domu. Angmir nie chwytasz myślenia Skorży, Clottey był za niski :D

PODpalacz 04.07.2011 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1121225)
Z drugiej strony ciekawy jestem w jakim systemie ma zamiar Legia grać w przyszłym roku ??

Brazylia z lat 50 ?? 1-1-1-8 ??

Bo mają Ljuboje Kucharczyka Hubnika testują czarnuszka i jeszcze im mało ?? To na ławce Kucharczyk z hubnikiem czy Ljuboja usiądzie ?

Ljuboja usiądzie nie ma opcji żeby wygryzł Kuchara albo Hubnika

Angmir 04.07.2011 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1121231)

to była ironia ...

swoją drogą ktto wie czy Ljuboja nie okaże się plażowiczem.

emj10 04.07.2011 21:59

Prędzej Maciuś do pomocy wrzuci Hubnika, Kucharczyka i Ljuboję i będzie grał 2-7-1 niż zagra dwójką z przodu :D

arti 05.07.2011 06:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1121231)

Ljuboja już się popsuł jak gdzieś czytałem (pachwina?).

willow 05.07.2011 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1121228)
Czarnuszek Clottey jest już odesłany do domu. Angmir nie chwytasz myślenia Skorży, Clottey był za niski :D

To po kiego grzyba gadają z tym?:

http://www.youtube.com/watch?v=d1OMUVfwNCA

1,74 cm wzrostu... no chyba, że po kryjomu przed Skorżą :) Maciuś jak go zobaczy, dostanie zapaści sercowej ;)

rw88 05.07.2011 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1120869)
Jedynie czego brakowało to wzrostu w drużynie.

Im brakuje przede wszystkim odpowiedniej siły fizycznej. Tzn. nie takiej na zasadzie "drwala" oczywiście. Chcą grać jak Portugalczycy czy Brazylijczycy, ale tamci poza techniką są wręcz przy tym atletami, Izrael natomiast trafiając na drużynę walczaków, wybieganą, dobrze ustawioną taktycznie, męczy się niemiłosiernie.

Dodatkowo mają delikatnie mówiąc bardzo przeciętną defensywę, dla zobrazowania sytuacji powiem tylko tworzą ją piłkarze z klubów: RDC Mallorca (bramkarz, wręcz legenda ich piłki na tej pozycji), Omonia Nicosia, Portsmouth i Cardiff (Championship) i Standard Liege (transfer z Kortrijk w tym oknie), z tym że Ben-Haim w Portsmouth nie zagrał w przeciągu całego poprzedniego sezonu ani razu. Weźmy tutaj np. porównanie do nas: Arsenal Londyn, Borussia Dortmund, FC Sochaux, Trabzonspor, Trabzonspor / Werder. A przecież nasza kadra, a tym bardziej obrona do najsilniejszych w Europie nie należy, jeszcze bardziej delikatnie rzecz ujmując...

Dlatego Izraelczycy często kręcili się w grupie około trzeciego miejsca - słabszych ogrywali efektownie, a na tych lepszych byli zbyt słabi. Teraz natomiast wiele wskazuje na to, że w tych eliminacjach mogą ten niezdobyty próg przeskoczyć, bo grają naprawdę nieźle i w miarę skutecznie, są lepiej zdyscyplinowani taktycznie.

A Maor jest tutaj świetnym przykładem, jak tylko grał u nas na silniejsze drużyny, bardziej zdyscyplinowane taktycznie to już nie był ani tak widowiskowy, ani specjalnie efektywny, natomiast słabszych rywali rozjeżdżał właściwie samodzielnie. W Izraelu zresztą był z tego znany, że grając na lepsze drużyny zbyt często szedł na faul, próbował w ten sposób zdobywać pole gry, a nie niekonwencjonalnymi zagraniami, ot taki "nasz" do niedawna Radovic, to był jeden z powodów dla których grał w drużynie środka tabeli, a nie czołówki ligi.

domenica90 05.07.2011 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1121340)
Weźmy tutaj np. porównanie do nas: Arsenal Londyn, Borussia Dortmund, FC Sochaux, Trabzonspor, Trabzonspor / Werder.

Mówisz o aktualnym stanie kadry, tak? Czyli Arsenal Londyn, Borussia Dortmund, Lech Poznań, Polonia Warszawa, Legia Warszawa. Faktycznie, nazwy powalają:> Ewentualnie można zamienić PW na megahipermocne AS Bari.
Ktoś kiedyś widział Perquisa, Głowackiego, Piotra Brożka albo Boenischa grających w kadrze? Jeśli tak, to dawno i nieprawda.

Semper Fidelis 1985 05.07.2011 11:10

heh...
teraz cracovia bierze żyda:

http://sport.interia.pl/raport/trans...acovia,1663877

szprotson 05.07.2011 11:33

LOL
Melikson jeszcze jako takie nazwisko
ale BLUMSZTEJN

pomijajac ze jakby nie STAN Valckx, to nikt w Polsce by nie wiedział ze w Izraelu w piłke grają.

rw88 05.07.2011 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1121377)
Mówisz o aktualnym stanie kadry, tak? Czyli Arsenal Londyn, Borussia Dortmund, Lech Poznań, Polonia Warszawa, Legia Warszawa. Faktycznie, nazwy powalają:> Ewentualnie można zamienić PW na megahipermocne AS Bari.

W porównaniu do Omnii Nicosia, dwóch średniaków z angielskiej drugiej ligi czy Standard Liege to Arsenal Londyn czy Borussia Dortmund to nazwy z kosmosu, nawet Bari wygląda lepiej niż pierwsza trójka...A przecież jest tak jak mówisz, nazwy te ogólnie nie powalają.

Poza tym porównuje nasz najsilniejszy skład do ich najsilniejszego składu, co było obiektywne, na tym się skupiłem, ale też nie na zasadzie pokazania jacy to my nie jesteśmy mocni, ale raczej jakiej to oni nie mają słabej defensywy. Widzimisie Smudy mnie średnio interesuje, bo często ma się nijak do naszego najsilniejszego stanu osobowego, co jest powszechnie punktowane nawet na tym forum, czyż nie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1121377)
Ktoś kiedyś widział Perquisa, Głowackiego, Piotra Brożka albo Boenischa grających w kadrze? Jeśli tak, to dawno i nieprawda.

Patrz wcześniejsze moje zdanie.

gypsy 05.07.2011 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1121396)
heh...
teraz cracovia bierze żyda:

http://sport.interia.pl/raport/trans...acovia,1663877

Szukają drugiego Meliksona hehe...

noff 05.07.2011 13:32

Wygląda na to, że Śląsk kupuje króla strzelców 2. ligi holenderskiej Johana Voskampa ze Sparty Rotterdam. 29 bramek w 32 meczach :)

AYALA 05.07.2011 13:35

co tu dużo mówic świetny transfer Śląska,widac że na poważnie myślą o awansie do ligi europejskiej.
Tutaj jego 8 bramek w jedym meczu: http://www.youtube.com/watch?v=Jnda8kQ_AcI

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl