Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Slayer666 07.01.2009 19:05

To ten piękny dżolo, co występował jakoś pod koniec rundy na Canalu? Myślałem, że on już zakończył swoją karierę. No cóż, na pewno dostał taką ofertę, że nie mógł odmówić :p

AYALA 08.01.2009 09:19

Lech kupił kolejnego Reprezentanta Bośniackiej młodzieżówki 21 letniego rozgrywajacego Salcinovica.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Szczurek_PB 08.01.2009 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nowy_piotrek (Post 653606)
Niewesolo w Bytomiu, najpierw kopacze nie wyszli na trening, dzisiaj wszyscy zostali wystawienie na liste transferowa.

Nie wszyscy tylko 8, a to nie znaczy, że wszyscy mają odejść z klubu. Dzisiaj będzie sprzedany Przybylski do Zabrza i będzie kasa na spłatę zaległości i pewnie na kupno jakiegoś grajka zostanie.

studio 08.01.2009 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nowy_piotrek (Post 653606)
Niewesolo w Bytomiu, Podobny strajk w ŁKSie. Poszlo oczywiscie o kase..

Zastanawiam się czemu w przepisach dotyczących przyznawania licencji nie ma zapisu o zapewnieniu pieniędzy na wszystkie wypłaty w ciągu rundy.

saklak1906 08.01.2009 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 653986)
Zastanawiam się czemu w przepisach dotyczących przyznawania licencji nie ma zapisu o zapewnieniu pieniędzy na wszystkie wypłaty w ciągu rundy.

Bo wtedy moze 8 klubow by gralo w ekstraklasie

studio 08.01.2009 10:04

Wole te 8 klubów wiedząc, że przeciwnik na murawie myśli o piłce a nie o tym kiedy wypłata będzie. A potem się dziwimy, że mamy taki poziom a nie inny

killzone 08.01.2009 10:34

http://sport.onet.pl/0,1248675,1892933,wiadomosc.html

jak do tego dojdzie, to ubywam Wam jak i nam jeden kandydat do Mistrzostwa xD

Marszałek 08.01.2009 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 654000)
http://sport.onet.pl/0,1248675,1892933,wiadomosc.html

jak do tego dojdzie, to ubywam Wam jak i nam jeden kandydat do Mistrzostwa xD

Ja rozumiem,że czlowiek w rozpaczy poodejmuje dziwne kroki, odejście Janasa, Garguły, ale ****a do tego stopnia? Garguła ma natychmiast przyjechać do Krakowa, zanim Doktorek weźmie go pod swoje skrzydła.

Vinci 08.01.2009 10:50

Swoją drogę ten trener to prawdziwy fenomen. Z roku na rok wyniki słabsza, a on ciągle cieszy się popularnością wśród właścicieli klubów...jak on to robi? :)

spirit 08.01.2009 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 654006)
Swoją drogę ten trener to prawdziwy fenomen. Z roku na rok wyniki słabsza, a on ciągle cieszy się popularnością wśród właścicieli klubów...jak on to robi? :)

Może ma fajną prezentacje multimedialną na laptopie?

:rotfl:

Mnie tam to generalnie zwisa, tylko jak to słusznie imć Marszałek zauważył wolałbym, żeby Doktor nie zbliżał się do Garguły a już broń boże uczył go swojej koncepcji futbolu.

wolfy 08.01.2009 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 654030)
Może ma fajną prezentacje multimedialną na laptopie?

:rotfl:

Mnie tam to generalnie zwisa, tylko jak to słusznie imć Marszałek zauważył wolałbym, żeby Doktor nie zbliżał się do Garguły a już broń boże uczył go swojej koncepcji futbolu.

Myślę, że to może przyśpieszyć przyjście Garguły - nie będzie raczej pasował Majewskiemu do koncepcji. Za niski, zbyt techniczny. Nie można przecież pozwolić, żeby przypadkowo zdobyty gol zepsuł całą koncepcję taktyczną...

Co do zarządu GKS - widocznie są w szoku i trudno im się dziwić. Nie pamiętam, aby wcześniej którykolwiek trener polskiej ligi zrezygnował tylko dlatego, bo osłabiono mu skład. Oczywiście, rozumiem decyzję Janasa - to na niego spadłaby krytyka za ew. porażki, pewnie nawet wcześniej czy później i tak zostałby za nie zwolniony...

Nehiar 08.01.2009 18:59

http://sport.onet.pl/0,1248675,1893305,wiadomosc.html
Kolejne wzmocnienie Pasów

Uran235 08.01.2009 19:02

Jak dla mnie przyjście Majewskiego do Bełchatowa to fatalna wiadomość. Nasza liga powinna być coraz mocniejsza, a nie coraz słabsza. Bełchatów w tej chwili to drużyna bardzo chimeryczn, a z Doktorem są skazani na trwałe obniżenie lotów. Co gorsza boję się o kilku zdolnych piłkarzy takich jak np. Gol i Cetnarski, przecież ten tłuk może im kariery zwichrować, a to są kopacze z potencjałem reprezentacyjnym.

Nehiar 08.01.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 654236)
Jak dla mnie przyjście Majewskiego do Bełchatowa to fatalna wiadomość. Nasza liga powinna być coraz mocniejsza, a nie coraz słabsza. Bełchatów w tej chwili to drużyna bardzo chimeryczn, a z Doktorem są skazani na trwałe obniżenie lotów. Co gorsza boję się o kilku zdolnych piłkarzy takich jak np. Gol i Cetnarski, przecież ten tłuk może im kariery zwichrować, a to są kopacze z potencjałem reprezentacyjnym.

Mogło być gorzej ... mógłby zostać selekcjonerem polski :rotfl:

4fan_player 08.01.2009 19:24

Ulatowski trenerem GKSu Bełchatów informuje gazeta.pl

vote-for-mikey 08.01.2009 19:28

och!
a co z wielkim Leosiem? Jak Rafał mógł go opuścić?!

4fan_player 08.01.2009 19:34

Będzie jednocześnie trenerem Bełchatowa i Asystentem Leo. Jestem ciekaw jakie będzie jego stanowisko w stosunku do Guły czy będzie go chciał koniecznie mieć na rundę wiosenną czy nie :)

tommiyacht 08.01.2009 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 654262)
Będzie jednocześnie trenerem Bełchatowa i Asystentem Leo. Jestem ciekaw jakie będzie jego stanowisko w stosunku do Guły czy będzie go chciał koniecznie mieć na rundę wiosenną czy nie :)

badz pewien że tak. Byc moze to wlasnie Ułatowski "podsunął" Gułe Leonowi do kadry.

wislak68 09.01.2009 02:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 654262)

A ja sobie myślę że Ulatowski zabezpiecza sobie tyły. Chyba dostał już cynk że dni Leo są policzone i znalazł sobie z wyprzedzeniem ciepłą posadkę. Ale to chyba znaczy że Gargamel bedzie w Wiśle dopiero w lipcu:evil: .

AYALA 09.01.2009 08:02

rekordowy budżet Lecha na ten rok 45 mln zł.Na zimowe transfery jest 1,5 miliona Euro a po ewentualnym wygraniu ligi kolejne 2 miliony Euro na wzmocnienia
http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1073197...l?ticaid=174a8

Nadchodzą trudne czasy dla klubów sponsorowanych przez Państwowe Spółki http://www.futbol.pl/index_2501.php?...4112a494e52976

4fan_player 09.01.2009 08:05

Kolejnych dwóch milionów mieć nie będą. Więc tego nie musiałeś pisać :)

szczebrzeszcz 09.01.2009 09:25

http://sport.onet.pl/0,1248675,1893748,wiadomosc.html

Cytat:

- Chcemy przyjrzeć się zjawisku finansowania klubów przez spółki Skarbu Państwa. Musimy mieć pewność, że to finansowanie nie było podyktowane decyzją polityczną i odbywało się na zdrowych zasadach rynkowych, w ramach których działają spółki prywatne. Musimy pamiętać, że to są pieniądze podatników - powiedział minister sportu Mirosław Drzewiecki cytowany przez "Przegląd Sportowy".
- Co dobrego dla polskiego sportu wynika z tego, że jeden czy drugi klub za grube pieniądze zatrudnia kilkunastu obcokrajowców? Gwiazdor przyjedzie do Polski, weźmie milion złotych i już go nie ma. Gdzie zysk dla polskiego sportu? - powiedział.
- Jeśli firmy państwowe chcą reklamować się poprzez sport, niech wspomagają poszczególne federacje. Mogą finansować szkolenie młodzieży. Niech nawet reklamują się poprzez wspieranie całych lig. Nie boję się tego, że kilka klubów upadnie - dodał.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
jupijajej
...pomijając część tego co mówi pan minister

darotsok73 09.01.2009 10:36

Lech potrzebuje dużo pieniędzy, przecież niedługo prokurator się z a nich weźmie i jeśli ich nie zdegradują to na pewno będzie jakaś bardzo wysoka kara finansowa.

Chyba że powiedzą że są z Wronek.......

skttrbrain 09.01.2009 11:04

Jakbyś się trochę orientował w temacie, to byś wiedział, iż nikomu poza Jagiellonią (zależy, które przepisy PZPN zastosuje) degradacja raczej nie grozi. I to niezależnie, czy potraktują Lecha jako Lecha, czy jako Amikę.

GJ1906 09.01.2009 11:11

Nie potraktują Lecha jako Lecha tylko jako Amicę, już kiedyś Amica (dziś Lech) wyparła się przed wierzycielami swoich długów mówiąc że już nie są Lechem.

darotsok73 09.01.2009 11:27

skttrbrain;
A Ty co? pracujesz może we wrocławskiej prokuraturze? ,znasz zakres zarzutów?, wiesz o jakie "konkrety" chodzi? Wiem że temat jest dla Was niewygodny, ale "prawda nas wyzwoli" ,pożyjemy-zobaczymy.
Zdobyliście (obydwa wasze kluby Lech i Amica) puchary Polski dzięki PRZEKUPSTWU czyli OSZUSTWU.
To są fakty, już powoli nagłaśniane . Nie sądzę żeby Wam to uszło na sucho.
Obstawiam punkty ujemne i duużą grzywne.

skttrbrain 09.01.2009 11:55

Ok, ale pisałeś o degradacji. A tej nie będzie, bo PZPN tak przemajstrowało przepisy, że są jakby dwie możliwości prawne, wskazujące dwa odmienne rozwiązania. I tylko w przypadku Jagi możliwe jest wyrzucenie z ligi, w które szczerze wątpię, bo wystarczy że się odwołają i PZPN jest w dupie.
Dostaniemy pewnie tak jak napisałes, karę plus ujemne punkty. Niemniej, zdaję sobie sprawę, że dzięki temu nam się upiecze. Osobiście mam duży żal o ten nieszczęsny PP z 2004 roku, o głupi mecz ze Świtem który sobie przehandlowali. Psuje to całą wymowę tego sukcesu, pamiętny finał z Legią który był genialnym dwumeczem. Cóż, zdegradują czy nie, karę trzeba ponieść. Choć degradacja dla Lecha w tym momencie to byłby strzał w stopę, bo zatrzymałby na parę lat to, co ma nastąpić w Lechu, czyli ogromny rozwój na jaki mamy szansę. I to byłaby największa kara dla nas.

Poza tym, czemu do cholery są tak pobłażliwi w PZPN dla piłkarzy?! Zbigniew W. (ehh, w życiu bym nie pomyślał, że może meczami kupczyć) praktycznie nie poniesie kary, bo i tak karierę by kończył, a powinien mieć cywilny proces wytoczony przez związek za kalanie dobrego imienia polskiej piłki. Podobnie jak reszta sprzedawczyków. W pakiecie z dożywotnią dyskwalifikacją, poza przypadkami, kiedy wplątywano kogoś przypadkowo/na siłę (np. Hermes z Kielc).

darotsok73 09.01.2009 12:09

I tu trafiłes lechito w "10"!
Szlag mnie trafia jak widzę usmiechniętych, rżnących głupa skorumpowanych prezesów,sędziów,TRENERÓW , czy piłkarzy.

Pierwszym krokiem sądu czy pzpn powinien być całkowity i bezterminowy zakaz pracy w sporcie czy to amatorskim czy zawodowym od C-klasy począwszy!.
A oni ciesza gębę i wymądrzają sie w mediach lub działają w związkach bo przeciez nie ma jeszcze wyroku, więc jest domniemanie niewinności, gośc jest niby czysty i może dalej robić swoje "geszefciki" , mataczyć lub zacierać ślady.

ToTylkoJa 09.01.2009 12:14

a ja jestem za abolicją dla klubów. Nie dla poszczególnych ludzi, bo im to kara się należy.

Ja nie wierzę, że Legia czy też Wisła czegoś nie uhandlowała (nieważne, czy sprzedali czy kupili). Może jestem małej wiary, ale wg mnie każdy ma coś na sumieniu, jeśli chciał coś ugrać (awans, utrzymanie, środek tabeli itp). Po prostu nie dało się inaczej.

Pablooo 09.01.2009 12:17

http://s24.pl/milosc_zatrzymala_gore-s54010.html

Podobna do Żmudy-Trzebiatowskiej ;-)

Vinci 09.01.2009 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 654534)
skttrbrain;
A Ty co? pracujesz może we wrocławskiej prokuraturze? ,znasz zakres zarzutów?, wiesz o jakie "konkrety" chodzi? Wiem że temat jest dla Was niewygodny, ale "prawda nas wyzwoli" ,pożyjemy-zobaczymy.
Zdobyliście (obydwa wasze kluby Lech i Amica) puchary Polski dzięki PRZEKUPSTWU czyli OSZUSTWU.
.

Zwłaszcza dawny finał Pucharu Polski, gdzie Amica grała z Aluminium Konin. Klasyka przekrętu - zwłaszcza na tym stopniu rozgrywek. Nie bardzo wiedziałem czy wtedy bardziej wypadało się śmiać czy dziwić...? :>

lodecki 09.01.2009 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 654548)
a ja jestem za abolicją dla klubów. Nie dla poszczególnych ludzi, bo im to kara się należy.

Ja nie wierzę, że Legia czy też Wisła czegoś nie uhandlowała (nieważne, czy sprzedali czy kupili). Może jestem małej wiary, ale wg mnie każdy ma coś na sumieniu, jeśli chciał coś ugrać (awans, utrzymanie, środek tabeli itp). Po prostu nie dało się inaczej.

ja tez nie wierze w to, ze Wisla czy Legia nie mialy z tym nic wspólnego. po prostu jak Legie i Wisla umoczą to juz nikt nie bedzie tego ogladał. Dlatego Leszkom tez sie nic nie stanie bo sa modni. dostana kilka złotych kary i po wwszystkim.

eye63 09.01.2009 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 654548)

Każdy klub coś uhandlował - KAŻDY. Ale! Brany pod uwagę jest okres ostatnich kilku lat (od 2003 bodajże - nie pamiętam, dlatego przepraszam jak się mijam z prawdą). Wisła w tym okresie była finansowana przez Cupiała i mogła osiągać najlepsze wyniki bez pomocy ustawek. Wydaje się, że w tym okresie jesteśmy czyści. Nie wiem jak tam z Legią, ale też wydaje mi się, że była to druga "najmniej" umoczona drużyna w ostatnich latach.

Dubi 09.01.2009 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 654555)
Każdy klub coś uhandlował - KAŻDY. Ale! Brany pod uwagę jest okres ostatnich kilku lat (od 2003 bodajże - nie pamiętam, dlatego przepraszam jak się mijam z prawdą). Wisła w tym okresie była finansowana przez Cupiała i mogła osiągać najlepsze wyniki bez pomocy ustawek. Wydaje się, że w tym okresie jesteśmy czyści. Nie wiem jak tam z Legią, ale też wydaje mi się, że była to druga "najmniej" umoczona drużyna w ostatnich latach.

równiez jestem za abolicją,skonczyc z tym raz na zawsze. Jesli chodzi o Legię to nie zapominajmy ze trenerem był Dariusz Wdowczyk,Legia rozegrała w ten czas KILKA bardzo dziwnych spotkań wygrywajac po rzutach karnych ... nie chce jednoznacznie osadzac nikogo,ale nie wierze w niewinnosc Pana Wdowczyka,jego czyste sumienie w Legii ( i nie tylko ) , by nagle, w nastepnych sezonach notorycznie sprzedwac/kupowac mecze,zostac jednym z najbardziej skorumpowanych ludzi w polskiej piłce ...

saklak1906 09.01.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 654560)
równiez jestem za abolicją,skonczyc z tym raz na zawsze. Jesli chodzi o Legię to nie zapominajmy ze trenerem był Dariusz Wdowczyk,Legia rozegrała w ten czas KILKA bardzo dziwnych spotkań wygrywajac po rzutach karnych ... nie chce jednoznacznie osadzac nikogo,ale nie wierze w niewinnosc Pana Wdowczyka,jego czyste sumienie w Legii ( i nie tylko ) , by nagle, w nastepnych sezonach notorycznie sprzedwac/kupowac mecze,zostac jednym z najbardziej skorumpowanych ludzi w polskiej piłce ...

Przeciez ten sezon kiedy Legia z Wdowczykiem zdobyla mistrzostwo byl przez PZPN ustawiony bo przeciez kazda kolejke grali z przeciwnikiem z ktorym Wisla grala tydzien wczesniej.
A co mialo kolosalny wplyw bo lapali kartki jak na zawolanie a zwlaszcza kiedy przy kolenej kolejce musieli palzowac, i tak nie raz wypadalo po trzech zawodnikow na mecz z Legia. Do tego zmeczenie poprzednim spotkaniem bo wiadomo ze z Wisla musza zagrac na maxa zeby nie dostac lania.

gigant 09.01.2009 12:53

Abolicja już była, chyba do marca 2006 lub 2005 można się było przyznać do czynów korupcyjnych. I co? Gówno, nikt się nie przyznał.Więc teraz karać do upadłego.

darotsok73 09.01.2009 12:56

Wdoczyk duże "sukcesy" mógł też miecw KS Polonia, ,zdobyli mistrza , ale nie słyszałem o jakichś zarzutach za ten okres, tym bardziej że jest( byłoby) przedawnienie.

Moiom zdaniem (subiektywnym) , żadnej abolicji!.

Może nie degradacja ale klub-oszust powinien boleśnie odczuć karę za machloje.

saklak1906 09.01.2009 13:07

Po co degradowac - 20 pkt na poczatek sezonu plus wysoka kara finansowa by zalatwila robote. Ale przedweszystkim nieuchronnosc kary, zeby potem nie bylo takich cyrkow jak z Widzewem czy Zaglebiem.

Do tego sedzie, dzalacz klubowy czy zawodnik 15 lat zakazu pracy w sporcie w Polsce( wliczywszy A iB klase a nawet wychowawce wu-fu w szkole) to by im dalo do myslenia i zastanowili by sie 100 razy czy oplaca im sie wziasc kase za ustawke.

7 kotów 09.01.2009 13:13

zadne 15 lat.
Dozywocie dla s****ysynow.

For_FuN_ 09.01.2009 13:32

A w Lechu nie gra jeszcze przypadkiem najwiekszy kanciarz ostatnych lat - Piotr Reiss ;)? Facet, ktory ustawial mecze, bo byly korzystne kursy u buka...nie osmieszajmy sie najezdzaniem na jednego grajka Zbigniewa W., skoro cala druzyna byla zamieszana w ten proceder.

To ze byl umoczony kazdy, to nie pozostawia watpliwosci, ale rozpatrujemy okres od kiedy obowiazuje prawo dotyczace korupcji w sporcie(i od kiedy to jest przestepstwem). Naiwnoscia jest tez wiara w to, ze w ustawianiu meczow uczestniczyli tylko trenerzy, jacys dzialacze czy pilkarze...caly klub musial o tym wiedziec(pewnie odbywalo sie z to za zgoda prezesa), bo inaczej predzej czy poznie by to wyszlo...a u nas to trwalo przez ostatnie kilkadziesiat lat. Poza tym kluby(!) odnosily z tego wielkie korzysci...granie w najwyzszej klasie rozgrywkowej, a co za tym idzie duze wplywy...
Dlatego w zadnym wypadku zadnej abolicji. W niektorych przypadkach kluby(np. takie jak Arka) nalezaloby wykluczyc ze struktur PZPN'u albo zdegradowac do A klasy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl