Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

PasiorWKS 11.07.2009 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 760519)
Miło, że nareszcie jest ten niezbędny dla niektóryc dopisek, jednak za takie posty powinny być i tak bany.

Co złego widzisz w tych postach? s-f to s-f.

AYALA 12.07.2009 09:40

rok temu był pomysł wypożyczenia Costlyego z Bełchatowa.Może warto sie nim zainteresowac ponownie ?
Co chwile słysze że strzela gole dla Hondurasu.Pozatym myśle że to troche lepszy napastnik od Beto/
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html

TSW06 12.07.2009 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Terinho (Post 760351)
Jak się żaden menager sam do Wisły nie zgłosi z dobrym zawodnikiem to Bednarz nikogo nie znajdzie . Chyba że brata bliźniaka Jirsaka .

idź do tarcia chrzanu bo twoje wypowiedzi nie poprawiają morale tego forum. jest dopiero 12. lipca a my mamy już dwóch nowych zawodników. od kiedy Bednarz jest w klubie tak intensywnego okienka nie mieliśmy więc nie wiem czym się martwisz. trudno Nurković nie przyjdzie Braz nie podpisuje o nikim innym nic nie wiadomo. ale może za dwa dni Braz podpisze kontrakt do klubu przyjdzie jakiś super bramkarz a Wisła wyda 700k euro na Nikolaya Dimitrova i wtedy będę chciał przeczytać twoje wypowiedzi. Dajemy radę

Barocco 12.07.2009 12:28

bramkarz na testy ;-) ;-) ;-)

mial kontrakt do 30.06.2009
Yosgart Gutiérrez

TSW06 12.07.2009 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barocco (Post 760615)
bramkarz na testy ;-) ;-) ;-)

mial kontrakt do 30.06.2009
Yosgart Gutiérrez

może jestem tępy ale nie za bardzo rozumiem w jakim kontekście to napisałeś =]
to informacja czy propozycja?

Barocco 12.07.2009 13:29

no niestety propozycja z zakresu wishful thinking :P za dużo tych marzeń heh, tyle tego czekania, takie życie kibica że urozmaicić czasem trzeba żeby nie paść z nudów, propozycja wydawać mogłoby się sensowna. Mechiko - tam dobrych bramkarzy paru było , klub taki że i ogórków nie przyjmuje i z kolei nie na tyle na topie, żeby propozycja testów była obrazą, gościowi skończył się kontrakt - w klubie jak widać jest jeszcze dwóch bramkarzy - jeden za 2 paczki i drugi za parę groszy. Może to oznaczać że mamy tu piłkarza o niezłych umiejętnościach który jest blokowany przez jeszcze lepszego bramkarza. To tylko teoria, ale często sie sprawdza. Dodatkowa sprawa - w kadrze tego klubu mamy na chwilę obecną 38 piłkarzy - lekka nadpodaż, kupić mu bilet - niech przyleci ; )

Jorge Villalpando

a tu kolejny ta sama sytuacja kontraktowa a klub jeszcze słabszy (= większe szanse że przyleci jeśli się go zaprosi ;)

sessegnon10 12.07.2009 21:51

http://www.futbol.pl/artykul/57884.html

Krol strzelcow ligi wegierskiej, o ktorym chyba niedawno juz ktos pisal.Ale jakos mnie nie przekonuje.Niby strzelil 20 bramek, ale w slabej lidze wegierskiej, a do tego ma 28 lat wiec perspektywiczny juz nie jest...

PvD 12.07.2009 21:55

Ze Standardu Liege Aragon Espinoza nadal wolny ale trzeba się spieszyć bo rozmawia z nim już Charleroi :)

KOALIK 12.07.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 760860)
Ze Standardu Liege Aragon Espinoza nadal wolny ale trzeba się spieszyć bo rozmawia z nim już Charleroi :)

Co tak ciągle piszesz o tym Aragonie?

PvD 12.07.2009 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 760863)
Co tak ciągle piszesz o tym Aragonie?

miał trafić do Wisły na testy wg PS, nie chce juz grać w Belgii (mówił w wywiadzie) ale nie ma ofert więc rozmawia z Charleroi no i interesowała się nim Benfica Lizbona jakiś czas temu więc jakieś umiejętnosci ma no i za darmo jest...

PhantomRanger 13.07.2009 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 760874)
miał trafić do Wisły na testy wg PS, nie chce juz grać w Belgii (mówił w wywiadzie) ale nie ma ofert więc rozmawia z Charleroi no i interesowała się nim Benfica Lizbona jakiś czas temu więc jakieś umiejętnosci ma no i za darmo jest...

Tylko pytanie pierwsze czy zadowoli on Kazimierskiego i 2 czy stać nas na jego pensje, bo jak na polską ligę 350tys euro kontraktu to można powiedzieć gigantyczne pieniądze, a wątpliwe jest aby chciał mniej.

arti 13.07.2009 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW06 (Post 760588)
idź do tarcia chrzanu bo twoje wypowiedzi nie poprawiają morale tego forum. jest dopiero 12. lipca a my mamy już dwóch nowych zawodników. od kiedy Bednarz jest w klubie tak intensywnego okienka nie mieliśmy więc nie wiem czym się martwisz. trudno Nurković nie przyjdzie Braz nie podpisuje o nikim innym nic nie wiadomo. ale może za dwa dni Braz podpisze kontrakt do klubu przyjdzie jakiś super bramkarz a Wisła wyda 700k euro na Nikolaya Dimitrova i wtedy będę chciał przeczytać twoje wypowiedzi. Dajemy radę

Jak Bednarz zaczynał pracę to przyszli (wrócili) Boguski, Kosa, Niedzielan, Cebanu. Obyśmy teraz poprawili ten "rekord":)

funkykoval 13.07.2009 12:45

http://sport.onet.pl/0,1248711,20074...wiadomosc.html
Pewnie ten obrońca to Heinze - chce podobno 400 tys euro kontraktu rocznie - a z lewej przestawi się go na prawą i będzie dobrze :D

PS.

Domas 13.07.2009 13:04

bramkarz, 31 lat - nie wiem co tu dokladnie pisze http://derstandard.at/fs/12465418954...gut-ueberlegen

ale ten pan chetnie się przeniesie od Krakowa, obecnie szuka klubu, jest do wziecia za darmo, ma doswiadczenie w Europie, ograny w meczach kadry, napewno stac nas na niego, ma jeszcze 3-4 lata grania na international level przed sobą.

Maciuś 13.07.2009 13:06

International level to gra w Gorniku.

TSW06 13.07.2009 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 761012)
Jak Bednarz zaczynał pracę to przyszli (wrócili) Boguski, Kosa, Niedzielan, Cebanu. Obyśmy teraz poprawili ten "rekord":)

z tego Boguski i Kosa wrócili z wypożyczeń więc Jacek nie miał z ich transferami nic wspólnego. dodaj jeszcze Jirsaka on wtedy te przyszedł.

16:25 - tak myślę czy tym tajemniczym prawym obrońcą nie jest czasami Matej Krajcik...

matizaq 13.07.2009 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW06 (Post 761138)
16:25 - tak myślę czy tym tajemniczym prawym obrońcą nie jest czasami Matej Krajcik...

Jeżeli by brać pod uwagę zawodników ,których nazwiska już były łączone z Wisłą to rzeczywiście można podejrzewać że to Krajcik albo Alvarez z Regginy....
Myślę jednak ,że będzie to zawodnik o którym nikt do tej pory nie słyszał ( w kontekscie transferu do Wisły)

Na konferencjii z Jopem na pewno się tego nie dowiemy ,ale w najbliższych dniach pewnie się okaże...

Uran235 13.07.2009 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW06 (Post 761138)

z tego co się orientuję Krajcik trenuje/trenował ze Slavią Praga, więc raczej odpada. Wspomniana tutaj Benfica Lizbona coś mi przypomniała. Pamiętacie niejakiego Marcelo Moretto? Kiedyś się o niego staraliśmy oficjalnie, sam zawodnik to przyznał, ale przegraliśmy rywalizację z Benficą. Teraz Moretto jest u nich trzecim bramkarzem i może udałoby się go wyciągnąć. Co prawda jest to przedstawiciel gatunku "szalonych bramkarzy", ale ma takiego farta i/lub umiejętności, że umie wyjśc obronną ręką z każdej sytuacji.

Wojtas 13.07.2009 18:10

A mi sie wydaje ze to bedzie ktos o kim bylo cicho ,ale jesli ma przejsc testy ,czyli zaden ogorek

Dobrze ze ktos przejarzal na oczy i juz takich zawodnikow nawet nie testujemy bo szkoda czasu,(no byl Vincius-ale to tylko jeden )

Prawy obronca niezbedny,zwlaszcza po dzis Inf o Singlarze

ciacho 13.07.2009 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 761231)
A mi sie wydaje ze to bedzie ktos o kim bylo cicho ,ale jesli ma przejsc testy ,czyli zaden ogorek

A najpewniej to nikogo takiego nie ma, tylko znów jakiś wymysł..

emjot 13.07.2009 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 761231)

Dobrze ze ktos przejarzal na oczy i juz takich zawodnikow nawet nie testujemy bo szkoda czasu,(no byl Vincius-ale to tylko jeden )

Prawy obronca niezbedny,zwlaszcza po dzis Inf o Singlarze

jak to mówił dziś Skorża Wojtek prezentuje się świetnie na prawej obronie
więc....

ps. :rotfl: :rotfl:

leyzer87 13.07.2009 19:17

Akurat coś mi się wydaje, że Łobodziński w końcu złapał formę, nieźle przepracował zgrupowanie i będzie "ciągnął" naszą drużynę w tej rundzie, ale prawa obrona, to chyba nie jest jego pozycja.

DJ Hazel 13.07.2009 20:30

Ale nie mamy wyjścia Łobo musi tam grać choć swoją drogą słyszałem że ma przyjść do nas jeszcze jeden prawy obrońca jednak uwierzę w to jak zobaczę oficjalne potwierdzenie.

PvD 13.07.2009 21:25

Ja dalej o Aragonie :)

Nadal nie znalazł klubu jest do wyciągnięcia za darmo. W sobotę był na testach we francuskim klubie Boulogne-sur-Mer, który uzyskał awans do Ligue 1.

Podkresla się jego duży wkład w mistrzostwa Standardu.

Markus 13.07.2009 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 761264)
jak to mówił dziś Skorża Wojtek prezentuje się świetnie na prawej obronie
więc....

ps. :rotfl: :rotfl:

Cóz, jak widać Skrorża nie rozgrywa tego małego meczu z RN i Cupiałem zbyt dyplomatycznie. Dobrze, że nie powiedział jeszcze, iż np: Diaz świetnie prezentowałby się na bramce - bo możliwe, że wówczas o zmienniku dla Pawełka moglibyśmy zapomnieć na długie lata...:wink:

grogoriogreg 13.07.2009 21:34

PvD nawet jesli bedziesz codziennie pisal jaki ten Aragon jest wspanialy Bednarz się nim nie zainteresuje. Nie widze innego celu w Twoim postepowaniu niz nabijania postow

PvD 13.07.2009 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 761336)
PvD nawet jesli bedziesz codziennie pisal jaki ten Aragon jest wspanialy Bednarz się nim nie zainteresuje. Nie widze innego celu w Twoim postepowaniu niz nabijania postow

tak masz rację muszę zadbać o licznik postów :rotfl:

dodam na koniec, że dobre recenzje zebrał po sobotnim występie przeciwko Lens zachowując czyste konto.

ciacho 13.07.2009 21:39

Szkoda tylko, że Skorża chyba naprawdę tak uważa.. wręcz jestem pewien, że tak jest skoro uparcie go tam chce wystawiać..

Markus 13.07.2009 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD

dodam na koniec, że dobre recenzje zebrał po sobotnim występie przeciwko Lens zachowując czyste konto.

Czyżby SKWK miało problem z zasugerowaniem mu tego w bardziej bezpośredni sposób?

Przy okazji, tak z czystej ciekawości - czy najnowsza informacja na stronie SKWK, że Braz jednak przyjdzie, pochodzi od tego samego źródła, które niegdyś donosiło, że Jodłowiec jest na 99% w Wiśle?

Nie doszukuj się w tym pytaniu złośliwości. Po prostu zastanawiam sie, czy warto nadal mieć nadzieję...

PvD 13.07.2009 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 761344)
Czyżby SKWK miało problem z zasugerowaniem mu tego w bardziej bezpośredni sposób?

ale jaki problem z sugerowaniem komu ? Masz na mysle sugerowaniu Bednarzowi?
to zeby byla jasnosc nie podaje tych newsow na poważnie raczej w formie s-f zeby sobie licznik nabić :) i trochę podkręcić forumowiczów. Wkoncu PS pisał ze ma przyjechać wieć niech kabarecik leci dalej :)

jutro może znow poszukam u Bułgarów jakieś notki na temat Da Costy i tego drugiego...

Cytat:

Przy okazji, tak z czystej ciekawości - czy najnowsza informacja na stronie SKWK, że Braz jednak przyjdzie, pochodzi od tego samego źródła, które niegdyś donosiło, że Jodłowiec jest na 99% w Wiśle?
Nad początkowym zdaniem zastanawiałem się czy go nie zmienić, na być może zostanie piłkarzem Wisły ale co zostało napisane to zostało ale dalsza tresc newsa rozwiea wszelkie wątpliwości o co chodzi. Chyba, dokonam jednak modyfikacji bo widzę ,że zgodę na transfer interpretuje się jako dokonanie transferu lub bliską finalizację.

Nie jest napisane Braz przyjdzie/przychodzi do Wisły to - 1
Jest napisane Braz jednak zagra w Wiśle?! znak zapytania z wykrzyknikiem to - 2
Zgoda na transfer nie znaczy transfer dochodzi do skutku albo już został podpisany kontrakt to - 3

Nie ja prezentowałem newsa o Jodłowcu więc nie wiem czy jest to samo źródło.A news o Jodłowcu się potwierdził.

Cytat:

Właściwie to byłem już z Wisłą dogadany. Wszystko szło zgodnie z planem, gdy właścicielem mojej karty był pan Drzymała. Kiedy sprzedał ją panu Wojciechowskiemu, to zapadła jednoznaczna decyzja, że Polonia nie będzie wzmacniać konkurenta w walce o mistrzowski tytuł. I choć pakowałem się już na wyjazd do Krakowa, to musiałem zostać w Polonii
dlatego było 99% a nie Jodłowiec w Wiśle Kraków na 100%!

Nie doszukuj się złośliwości w pytaniu ale czemu nie padały pytania o źródła informacji w przypadku Nurkovicia? Pisano wtedy Jest, nie ma, jest , nie ma ( w Wiśle Kraków)

Dla grogoriogreg zła wiadomość wkrótce kolejne informacje o Aragonie i innych :)

Romy S. 14.07.2009 05:22

"Jest zgoda na transfer Michaela Owena..."

Taką informację na swojej stronie podali kibice.odry.pl .

"Michael Owen w Odrze"
napisał na forum jaśko 36

Dwa dni później po ogólnoświatowej euforii kibice.odry.pl dodają:
"... za trzy skrzynki jabłek, nie więcej"

http://wislakrakow.com/forum/images/smilies/smile.gif

Wiślak1994 14.07.2009 09:06

Info nie w 100% pewne ,ale od osoby ,która ma prawo posiadać pewne wiadomości :

To prawda ,że Wisła interesowała się Rorys Aragonem ..Negocjacje nie zostały jednak rozpoczęte ,ponieważ żądania finansowe piłkarza były zbyt wygórowane.
Toczą sie aktualnie rozmowy z bramkarzem z Austrii, który ma swoją kartę na ręku. Podobno jest tak dobry,że nie potrzebne są testy. Jeżli obie strony nie dojdą do porozumienia to innego kandydata już nie ma i pewnie będą kolejne testy no-namów....

Jeżli chodzi o prawą obronę to numerem 1 na liście Pana Bednarza był Segundo Castillo,ale podobnie jak Aragon miał zbyt duze wymagania finansowe...
Toczą sie rozmowy z Urugwajczykiem mającym za sobą występy w Serie A - Alvarezem. Jeżeli transfer nie dojdzie do skutku to jest podobno jeszcze jedna opcja - zawodnk rodem z Węgier z kartą na ręku...

Są także dwie opcje dotyczące wzmocnienia ataku. Narazie Wisła wysłała wstępne zapytania ,ponieważ do transferów tych może dojść jedynie w przypadku odejścia Andrzeja Niedzielana...
Numrem 1 na liście jest Słoweniec ,który przez kilka lat występował w lidze greckiej ,ale ostatnio grał w jakimś innym klubie (tego mi się nie udało dowiedzieć), w razie nie powodzenia pozostaje jeszcze kandydatura ...estońska.

crate digger 14.07.2009 09:15

dobra, ustawcie fazery na paraliżowanie i szukajcie smoków :D

leyzer87 14.07.2009 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 761457)
(...)
Są także dwie opcje dotyczące wzmocnienia ataku. Narazie Wisła wysłała wstępne zapytania ,ponieważ do transferów tych może dojść jedynie w przypadku odejścia Andrzeja Niedzielana...
Numrem 1 na liście jest Słoweniec ,który przez kilka lat występował w lidze greckiej ,ale ostatnio grał w jakimś innym klubie (tego mi się nie udało dowiedzieć), w razie nie powodzenia pozostaje jeszcze kandydatura ...estońska.
(...)

Mi się z tym kojarzy tylko Mirnes Sisić. Grał od lat w wieeelu greckich klubach(min. Olympiakos i Iraklis), a ostatnio grał w Crven'ej Zvez'dzie. Tyle, że z tego co pamiętan, to częściej go widziałem z prawej strony skrzydła.

Ale to tylko taki strzał. Kto wie, co ma Bednarz w głowie.:-)

Dla mnie ważne jest to, żeby po prostu ktoś jeszcze przyszedł, chociaż na jedną z trzech pozycji(napastik, bramkarz, prawy obrońca) i będę zadowolony.

matizaq 14.07.2009 09:30

Kojarzę tego Sisica o ,którym mówisz z Olympiacosu i naprawdę gość wymiatał.Nie sądze ,żeby Wisłe było stać na wykupienie go z Crveny bo pewnie jest jej czołowym piłkarzem....

Pewnie ten Estończyk to z Levadii Talin ?? Takie bajki to nie dla mnie.....

szlaQ 14.07.2009 09:36

Cytat:

Jeżli chodzi o prawą obronę to numerem 1 na liście Pana Bednarza był Segundo Castillo,ale podobnie jak Aragon miał zbyt duze wymagania finansowe...
Toczą sie rozmowy z Urugwajczykiem mającym za sobą występy w Serie A - Alvarezem. Jeżeli transfer nie dojdzie do skutku to jest podobno jeszcze jedna opcja - zawodnk rodem z Węgier z kartą na ręku...

Jeśli to prawda to wydaje się że mógłby to być Laszlo Bodnar który grał ostatnio w Red Bull Salzburg

matti220 14.07.2009 10:18

Cytat:

w razie nie powodzenia pozostaje jeszcze kandydatura ...estońska.

Z kartą w ręku i na miarę Wisły z napastników estońskich jest jedynie A.Oper i to pewnie o niego chodzi , tylko ,że jest już wiekowy (31l.).

Eleusis 14.07.2009 10:26

To że jest wiekowy, to nic. Gdyby przyszedł do Białej Gwiazdy byłby dużym wzmocnieniem, to snajper z ogromnym doświadczeniem, tzwn. "lis" pola karnego.:)

PasiorWKS 14.07.2009 10:31

Ten Oper to bardzo ciekawa opcja, zawodnik ograny, największa gwiazda w Estonii, jest w stanie jeszcze z 2 sezony na wysokim poziomie pograć :-D
Bramkarz z Austrii to zapewnie Jurgen Macho

sekimTS 14.07.2009 11:05

gdybym byl Bednarzem to zainteresowalbym sie:
http://www.transfermarkt.de/en/spiel...no/profil.html
reprezentant kolumbii,gol w repie, 10 bramek w rumuni na 38 spotkan, 23 lata, do rezerw zeslanyteraz nie wiem czemu....?

ciekawe czy zechcialby grac w Wisle....?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl