![]() |
Cytat:
Każdą dolegliwość można zdiagnozować - jeśli dany lekarz tego nie potrafi (co oczywiście się zdarza), to świadczy to bardziej o lekarzu, niż chorobie. Piłkarze to nie kosmici, by nie można było ustalić, co z nimi jest nie tak i gdzie leży problem. Dlatego jeśli jakiś przypadek danego lekarza przerasta (jak wyraźnie ma to miejsce u nas), to niestety, ale trzeba zwrocić się po pomoc do innego konowała. W kwestii Boguskiego sprawa wyraźnie wygląda tak, że najpierw w maju Urban dał ciała, a teraz po jego zwolnieniu "ciała dają" zastępujący go doktor z ME i fizjoterapeuta - bo dalej nikt nie jest w stanie określić, co jest źle i kiedy zawodnik konkretnie może wrócić. Pokazowa gra w siatkonogę niestety o niczym nie przesądza i nie świadczy. Smuci mnie to, bo Boguski to dobry piłkarz, podobnie jak Garguła, który też jak słyszymy jest tak "doskonale" rehabilitowany, że co rusz odzywają się jakieś stare urazy. To nie tak powinno wyglądać. |
A tymczasem w meczu kadry U21 brameczki strzela Patryk Małecki :) Cieszy forma, dobrze że nie pojechał na seniorów - ma jeszcze czas. Tu przynajmniej sobie pokopie, nabierze pewności. No i chyba lepiej dla psychiki być gwiazdą, liderem w jednej grupie niż 4-5 napastnikiem w innej, nawet lepszej.
|
Oby tylko Mały zmądrzał trochę... I wtedy doczekamy się Wiślaka pełną gębą i z pełnią umiejętności:) Patryk wierzę w Ciebie:)
PS Tym bardziej,że z Suwałk pochodzisz:) |
Naprawdę z tym Brożkiem to są jakieś JAJA, za każdym razem kiedy jedzie na kadrę łapie jakiś mniejszy lub większy uraz, nie przypominam sobie sytuacji gdy nie pisali o "lekkich problemach zdrowotnych Polskiego snajpera" ...
|
Przynajmniej nie zagra, wyleczy tą 'kontuzje' i na lige bedzie gotow :]
|
PAWEŁ http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...ish-Pawel.html
PATRYK http://www.goal.com/en-gb/news/2557/...ted-with-wisla Nie wiem czy to plotki czy co? Ale jak sie potwierdza to bedziemy mieli nieciekawie |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak ktoś chce zobaczyć w akcji Mączyńskiego to włączać tvp sport leci Górnik-Łks a mączka w pierwszej 11 :D
|
Ogladam ten mecz i zastanawiam się dlaczego u nas na środku pomocy graja Diaz z jirsakiem a nie Mączyński? :D Zajebisty jest :D
|
Cholera mączka gra dobry mecz,gdyby był u nas teraz to nie było by problemu zastąpić Sobola,duet Mączyński,Jrisak nie wyglądał by źle,ale pan Maciej Skorża boi stawiać na młodych w meczach o stawkę, trudno by się zmieniło najwyżej po 45 minutach a w ŁKS dobrze gra mało co a by asystę zaliczył a nawet bramkę strzelił.Chłopie ogrywaj się i wracaj i bądź z formą jak mały i boguś :D
|
brylant17
Dokładnie, Mączyński naprawdę dobrze gra. Nie jest gorszy od Jirsaka. Widać że wypożyczenie dla młodego piłkarza to podstawa. Przecież w ten sposób sami wykreowaliśmy wcześniej Boguskiego i Małeckiego dzięki wypożyczeniom gdzie mieli szansę grać:) |
Szkoda że poszedł do I ligi, a nie do jakiegoś Bełchatowa czy innego zespołu Ekstraklasy. Tam zespoły się przeważnie bronią, a w meczu było widać że Mączyński to inny poziom ;)
Gdy reszta wybija piłki na oślep, on bierze ciężar na siebie i gra ekstra piłki. Ciekawe czemu nie dostał u nas prawdziwej szansy, skoro tak gra jak widać. |
Patrzcie z jaką lekkoscią on rozgrywa, ile widzi ten spokoj, jak wroci z wypozyzzenia to mam nadzieje ze wygryzie kogos z dwojki Sobol Garguła :D
Kulwik: Może to jest typ zawdnika meczowego? Na treningu słabo a w meczu zajebiscie? :D |
Krzysiek Mączyński jeździł na Wisełkę jako kibic. Dlatego mam nadzieję, że w przyszłości doda Białej Gwieździe jeszcze więcej blasku.
|
http://www.youtube.com/watch?v=QkNfaZOtqfs w kazdej akcji widac Kirma, nie zawsze brał w niej czynny udział w prawdzie ale jednak ;D 1 ładny strzał.
|
Ciekawe czy chłopaki z Wisły pomogą Kirmowi w awansie bezpośrednim. Oby. Fajnie by było chociaż Kirma widzieć w akcji w RPA.
|
Ćwielong do połowy 0-0
Na sportowychfaktach jest relacja Live prosto z Sandomierza. |
Cytat:
|
Oby Paweł doszedł do siebie przed meczem z Lechem. Nawet w słabszej formie Brozio to podstawa naszego ataku. Mam nadzieje że wszytko się dobrze ułoży:)
|
Cytat:
No tez mnie troche zaniepokoil fakt ze nie bylo go nawet na lawce z Czechami ,ale zostal jescze tydzien czasu. Kuruj sie Paweł ,kuruj :) |
Cytat:
Mam nadzieję, że wkrotce zosbaczymy też wreszcie na murawie Boguskiego. Chyba, że po raz n-ty znów ktoś coś spieprzy w procesie rehabilitacji zawodnika. |
Markus ja bym mu dal pograć w ME żeby się obgrał i dopiero wtedy wpuszczać na 15-20 min
|
Cytat:
Dawidowski i Niedzielan "do formy" i pierwszej drużyny wracali przez ME, gdzie się ogrywali i ogrywali w pozornym spokoju do za przeproszeniem usranej śmierci - i wielkie g. to dało. Nie o to chodzi. Wpuszczanie kogoś najpierw na mecze do ME nie zawsze ma uzasadnienie - to w znaczniej mierze tylko taka nasza polska "moda". Powrót do formy musi się odbywać przede wszystkim poprzez treningi. |
Cytat:
Wydaje mi sie, ze celem jest sprawdzenie jak zawodnikowi po kontuzji reaguje na wydarzenia boiskowe, takie jak atak dwoma nogami obroncy w twoje kolana :) Rozmawialem kiedys z czlowiekiem z niemieckiej ekstraklasy - u nich kontuzjowani wracali do meczu przez druzyne rezerwowa (w Niemczech zwanymi amaratorami), ale zdrowi zawodnicy z pierszej druzyny nigdy nie grali w druzynie rezerwowych. Od kiedy bylo sie zdrowym, wszystko nalezalo udowodnic na treningu. W druzynie rezerwowej grali tylko mlodziezowcy i wracajacy do zdrowia. |
Panowie, przestańcie.
To dopiero PIERWSZY trening na pelnych obrotach. Po kilku/kilkunastu takich mozna wlaczyc zawodnika do meczowej osiemnastki na mecz Ekstraklasy. Ewentualnie, gdyby mecz sie nie ukladal, na nastepny dzien dac mu zagrac w Mlodej Ekstraklasie. Z takimi graczami po takich kontuzjach trzeba ostroznie. |
Cytat:
Piłkarz nie musi grać po 15-20 minut zawsze w rezerwach, czasem, jeśli prezentuje się na tyle dobrze, może i od razu grać ów kwadrans w pierwszym zespole. Wisła po to podpisywała z nim kontrakt, aby jej w miarę możliwości pomagał, także powoli dochodząc do optymalnej formy, a nie by mógł dochodzić do siebie wyłącznie w rezerwach. Trener powinien podejmować decyzje w oparciu o jego bieżącą dyspozycję, a nie dogmatyczne schematy. |
Wtorek 17:45 - Będzie można oglądać poczynania Małeckiego w reprezentacji U21, TVP Sport
http://www.dvbnews.pl/news/3064/pols...ia_w_tvp_sport |
To może być dobry mecz. Ciekawe jak się chłopaki zaprezentują
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystko zalezy chyba od sytuacji na boisku i poziomu ligi. W polskiej mozna sobie na wiecej pozwolic i graczy nie w pelni sil probowac w czasie meczow. Nie zawsze jest to dobry pomysl w doroslym, zawodowym futbolu. |
A co się dzieje z Gołosiem? Kontuzjowany jeszcze?
|
Mały nie strzelil przed chwila karnego...
|
Mały nie strzela gola z karnego w meczu z Holandią
|
Cytat:
|
za lekki i bardzo przwidywalny strzał.bramkarz odbił piłke a obronca wybił poza aut bramkowy
|
|
Troche mnie dziwi wysylanie na takie spotkanie Macieja Papieza. Wszystko fajnie, ale te dzieciaki czekaja zapewne zeby spotkac tych znanych, najbardziej przez nich podziwianych idoli - Brozka, Glowe itp.
Wszystkiego dobrego dla mlodego zawodnika Wisly, okazji do takich spotkan bedzie mial zapewne w przyszlosci wiele. A poki co podchodzmy na powaznie do tego typu incjatyw. |
Cytat:
Nie rozumiem skąd ten pośpiech .... Wg mnie nie 1 ale conajmniej 2 mecze w ME rozegra Boguś, zanim wejdzie na 15 min w lidze. Cytat:
Kompletnie nie rozumiem wypowiedzi dot. kontraktu ... czy sugerujesz że Boguski nie chce grać w 1 skladzie tylko brać kasę za grę w ME ???, a Ty Markus natomiast uważasz, że kontrakt go obliguje do grania od razu w pierwszym składzie ??? O ile znam Bogusia ... to wogóle o takiej sytuacji nie ma mowy. Jaką to dramatyczną sytuację w lidze mamy by tak "na siłę" ratował nas Boguski ? Mam nadzieję że jednak sztab szkoleniowy woli Boguskiego 2 tygodnie później oraz wiosną na boisku niż 15 minut w "arcyważnym" meczu np z Piastem .... |
Najważniejsze, żeby Boguski nie zaczął za szybko trenować i grać z pełnym obciążeniem - bo zaraz znów coś naderwie zanim dojdzie do sił.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl