Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

Jaroo1 15.11.2009 16:39

Nom one juz od poczatku tak maja. Tylko czemu ja skoro jestem od nich lepszy pilkarsko i zrobilem z Wisły dobry zespol nadal mam tak niska reputacje?

Damianek_ABG 15.11.2009 17:59

Czyli dawać podanie na posade selekcjonera mozna tylko jak przy danym karju nie bedzie zadnego nazwiska??

Al_29 15.11.2009 20:20

1.jak zaplanowac sparing.?
2.czy da sie jakos zobaczyc jakich pilakrzy zza granicy mozna sciagnac z wolnego transferu? czy tylko szukac po klubach? : )
3.Czy jak obejme posadę selekcjonera jakiegos panstwa, to strace prace w klubie? bede mogl prowadzic jednoczesnie klub i panstwo?

brylant17 15.11.2009 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 817155)
1.jak zaplanowac sparing.?
2.czy da sie jakos zobaczyc jakich pilakrzy zza granicy mozna sciagnac z wolnego transferu? czy tylko szukac po klubach? : )
3.Czy jak obejme posadę selekcjonera jakiegos panstwa, to strace prace w klubie? bede mogl prowadzic jednoczesnie klub i panstwo?

Ad.1

Wchodzisz w terminarz i tam masz zaplanuj sparing

Ad2.Tak poprzez 2 opcje jedna to w wyszukiwarkę wpisujesz no club a 2 to transfery-->wyszukiwanie i edytuj fility i tam wybierasz kraj który cię interesuje.

Ad.3 Nie ja w 4 sezonie pracuje i w Wiśle i Egipcie i nikt mnie nie zwolnił

sevenheaven 16.11.2009 11:24

Ja po sprawdzeniu tych gwiazd jestem 1 pkt za Lechią na półmetku .. ( o przegranych meczy, ale sporo remisów ;/ )
w lidze mistrzów mam szanse na 3 miejsce tylko z PSV musze wygrać, bo z Bordeux raczej nie wygram

i zastanawiam się czy nie zaczne grać od 6 ligii angielskiej .. wybrałem sobie zespół najsłabszy z wszystkich, w 1 składzie mam dużo juniorów, a na transfery 0 kasy , może w 2 sezonie uda mi się awansować

będzie ciekawsza gra :)

Jaroo1 16.11.2009 11:49

Cytat:

i zastanawiam się czy nie zaczne grać od 6 ligii angielskiej .. wybrałem sobie zespół najsłabszy z wszystkich, w 1 składzie mam dużo juniorów, a na transfery 0 kasy , może w 2 sezonie uda mi się awansować
wczoraj tez na to wpadłem! :P
Wczoraj wieczorem zaczałem sobie gre zespołem z 6 klasy rozgrywkowej w Anglii czyli z Blue Square North. Gram zespołem Southport - wczoraj sie dowiedziałem o nim hehe
Maksymalnie sie zirytowałem tym graniem Wisla gdzie nie mozna rozwijac zespolu :( Teraz mecze sie w 6 lidze angielskiej. Chce sprawdzic swoj kunszt trenerski i mozliwosci FMa. Jestem ciekaw czy z 6 ligi ang mozna zbudowac klub ktory bedzie mial renome np Chelsea, czy klub sie rozwinie czy w pewnym momencie jak Wisła zatrzyma sie w rozwoju. Gra jest "fenomenalna" :D Powolne tempo, niedokladne podania, podania wprost pod nogi rywali, podania za plecy, slimacze tempo strzalow z dystansu, zawodnicy ze statystykami przerazajacymi, budzet transferowy 15 tys zł, płacowy 115 tys zł... nie ma szans zby kogos kupic za kase, tylko z wolnego transferuu trzeba brac a jak sie nie ma farta to byle jaki klub zlozy oferte i zabierze nam zawodnika o ktorego chcielismy powalczyc, puste trybuny (no po 500 osob chodi na mecze ;p), klub połzawodowy, trenig tez polzawodowy (!).

Przewidywane miejsce mojego zespolu na koniec sezonu to miejsce 4 jednak poczatku gry latwe nie były. 3 porazki po 1:2. Pozniej zmiana ustawienia i 3 remisy. Pozniej zmienilem trening, ulozylem jakis trening ktory byl z 2 razy bardziej wymagajacy niz ten ktory jest przypisany automatycznie no i w nastepnym meczu juz 4:1 rozwalilem rywali! Z czego nawet strzałem z dystansu zdobylem gola ;)

Ulozylem nawet piosenke. Oeeee aoooo wygra Southport my wierzymy w to :D

KacpiTSW 16.11.2009 12:44

Da się ustawić wygląd taki jak w fm 2009? bo nie mogę sie przyzwyczaić. ;d

Eleusis 16.11.2009 13:20

Skopiuj sobie skina z FM 09 i spróbuj, chociaż raczej nie polecam...Ponoć może 'rozwalić' grę. Twój wybór rzecz jasna.

janko04 16.11.2009 13:23

gdzie moge znaleść shortliste zawodników z PA 170 itd jak wgrałem je już do folderu odpowiedniego? chodzi mi o to aby w grze widział ich, da sie?

Al_29 16.11.2009 13:58

http://yfrog.com/0mbeztytuugiuj
moglby ktos jasniej wytlumaczyc? ;>

edit:
nie stosujesz, bo nie chcesz, czy to nic nie daje?;>

lorddavy 16.11.2009 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 817333)

Jak grasz z kims teoretycznie slabszym od siebie mozesz w przedmeczowej rozmowie z zawodnikami powiedziec im, ze nie wymagasz od nich zwyciestwa. Wtedy beda chcieli Ci udowodnic, ze i tak wygraja. Ja tego nigdy nie stosuje ;)

Eleusis 16.11.2009 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 817325)
gdzie moge znaleść shortliste zawodników z PA 170 itd jak wgrałem je już do folderu odpowiedniego? chodzi mi o to aby w grze widział ich, da sie?

Lista życzeń- Importuj listę życzeń i importuj tą listę;)

kamilll1906 16.11.2009 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 817333)

edit:
nie stosujesz, bo nie chcesz, czy to nic nie daje?;>

albo zycz szczescia lub ze moga wygrac mecz

czasem daje ale przy dluzszym stosowaniu juz pozniej słabo skuteczne

na podstawie 2009 :p

pirat.z.karaibow 16.11.2009 18:01

Ustawiacie polecenia piłkarzom według już podanych schematów, czy modyfikujecie je?

janko04 16.11.2009 18:19

ja gram taktyką bardzo podobna do tej mojej z Fm09 i działa w drugim sezonie jak juz zgrane sa gwiazdki moje to 4:0 z Lechem dla mnie na wyjeździe 6 zwyciestw 0 porażek 7 oczek przewagi nad drugim PODBESKIDZIEM...

Qbz 16.11.2009 18:55

Ja już w FM2010 jestem w kwietniu 2011 grając Spartakiem Moskwa.. Skorżę zwolnili, pozatrudniali beztalencia (Broniszewski, Wieczorek), które oczywiście sprzątnąłem za pomocą edytora. Transfery do klubu średnia wieku 32-33. Tragedia, co z tą Wisłą w grze zrobili, Lech dla kontrastu wygrał ligę i teraz też będzie w czołówce (transfery np. Piszczka za darmo, czy Janczyka za bodajże 1mln euro), Wisła jest 9., Śląsk za to drugi.

sevenheaven 16.11.2009 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 817302)
wczoraj tez na to wpadłem! :P
Wczoraj wieczorem zaczałem sobie gre zespołem z 6 klasy rozgrywkowej w Anglii czyli z Blue Square North. Gram zespołem Southport - wczoraj sie dowiedziałem o nim hehe
Maksymalnie sie zirytowałem tym graniem Wisla gdzie nie mozna rozwijac zespolu :( Teraz mecze sie w 6 lidze angielskiej. Chce sprawdzic swoj kunszt trenerski i mozliwosci FMa. Jestem ciekaw czy z 6 ligi ang mozna zbudowac klub ktory bedzie mial renome np Chelsea, czy klub sie rozwinie czy w pewnym momencie jak Wisła zatrzyma sie w rozwoju. Gra jest "fenomenalna" :D Powolne tempo, niedokladne podania, podania wprost pod nogi rywali, podania za plecy, slimacze tempo strzalow z dystansu, zawodnicy ze statystykami przerazajacymi, budzet transferowy 15 tys zł, płacowy 115 tys zł... nie ma szans zby kogos kupic za kase, tylko z wolnego transferuu trzeba brac a jak sie nie ma farta to byle jaki klub zlozy oferte i zabierze nam zawodnika o ktorego chcielismy powalczyc, puste trybuny (no po 500 osob chodi na mecze ;p), klub połzawodowy, trenig tez polzawodowy (!).

Przewidywane miejsce mojego zespolu na koniec sezonu to miejsce 4 jednak poczatku gry latwe nie były. 3 porazki po 1:2. Pozniej zmiana ustawienia i 3 remisy. Pozniej zmienilem trening, ulozylem jakis trening ktory byl z 2 razy bardziej wymagajacy niz ten ktory jest przypisany automatycznie no i w nastepnym meczu juz 4:1 rozwalilem rywali! Z czego nawet strzałem z dystansu zdobylem gola ;)

Ulozylem nawet piosenke. Oeeee aoooo wygra Southport my wierzymy w to :D

widzisz .. ja to dopiero jestem hardcorem :D mój zespoł prognoza - 17 miejsce
15 k i 115 tys na pensje .. dla mnie marzenie
ja mam 0 k i 4k na pensje :P

rozegrałem 1 mecz i 1:4 u siebie ..
teraz wracam do gry zobacze czy mi się uda coś wyciągnać z tego zespołu ..
bo możliwe, że to będzie walka z wiatrakami .. organizowałem specjalnie sparingi z dobrymi przeciwnikami, żeby mieć na pensje .. 1 sparing = 1 pensja miesięczna wszystkich graczy hehe

Al_29 16.11.2009 21:19

poszukuje jakiegos mlodego talenta do Wisly, bo samych staruszkow juz mam ;>
polecacie kogos?! ; )
pozycja:
albo DP Ś, albo O PL lub OP Ś :)

Eleusis 16.11.2009 21:26

Anthony Annan, Janusz Gol bardzo dobrzy DP, na lewą obronę ciekawy jest...wychowanek Michał Jania, na OPŚ Marco Verratti i Anton Sosnin

Kamson 16.11.2009 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 817414)
Ustawiacie polecenia piłkarzom według już podanych schematów, czy modyfikujecie je?

Chodzi ci o polecenia indywidualne? Ja modyfikuje tylko ustawianie się przy stałych fragmentach i ewentualnie krycie (strefa/1-1) i swobode.

KacpiTSW 17.11.2009 14:31

A macie kogoś na prawą lub lewą obronę do Wisły?

pirat.z.karaibow 17.11.2009 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 817660)

Zanev, lewy obrońca. Bułgar jeśli dobrze pamiętam.

Donki 17.11.2009 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 817660)

Pekcinović, Ignjatović
WYMIATAJĄ!!

*Michael* 17.11.2009 15:49

Michał Jania się bardzo dobrze zapowiada ;) jak to już wcześniej napisał Eleusis ;)

Lecz ja też polecam na prawą strone Michała Czekaja też nasz wychowanek bardzo dobrze mu idzie i po jakims czasie skacza mu do gory umiejetnosci ;) Warty obejrzenia tez jest Chrapek ;) również wychowanek naszego kochanego klubu gra na środku pomocy :)

janko04 17.11.2009 17:45

Fake PL - plik zmieniający nazwy rozgrywek na prawdziwe oraz odblokowujący reprezentacje Niemiec i Holandii

o co w tym chodzi?

Donki 17.11.2009 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 817720)
Fake PL - plik zmieniający nazwy rozgrywek na prawdziwe oraz odblokowujący reprezentacje Niemiec i Holandii

o co w tym chodzi?

Prawdziwe nazwiska w tych reprezentacjiach i zmiana nazw rozgrywek.

janko04 17.11.2009 17:56

danek:) a wy też tak macie ze każy mecz o 15:00 jest??
i gdzie tego Fake PL wkleic?

Kamson 17.11.2009 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 817723)
danek:) a wy też tak macie ze każy mecz o 15:00 jest??
i gdzie tego Fake PL wkleic?

A skąd go ściągnąć? :D

wislak2214 17.11.2009 18:26

Ja osobiscie polecam Adama Stachowiaka z Odry juz pierwsze 5 meczów w lidze z czystym kontem:)

janko04 17.11.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 817730)
A skąd go ściągnąć? :D

http://www.megaupload.com/?d=E17EIOKU

to jak ? gdzie to wkleić?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl