![]() |
Jirsak naprawdę sobie dobrze radzi, poza tym obecnie chyba jedyny zawodnik który posiada umiejętności strzelania z dystansu jakbyśmy mieli zawodnika jak gatusso który by mu dawał swobodę gry to myślę że Garguła by go długo nie przegonił, mam nadzieje że w tym sezonie wreszcie zaskoczy i uratuje nam tyłek bo póki co nie zanosi się na żadne fajewerki transferowe. Inna sprawa że ciężko grac playmakerom jak nie mają komu na skrzydła dogrywać...
Tyle że pierwsza połowa pokazała że jakiś pomysł na granie jest a nie dziiiiiiiiiiiiiiiidaaaaa na Pawła :D |
Cytat:
i nie porównujmy Łobo do Mączyńskiego bo od razu trzeba przyjąć inną skale wymagań |
Cytat:
A dwa, aktywność aktywność, ale jest jeszcze coś takiego, jak efektywność. Aktywność jest rzeczą normalną, chyba każdy piłkarz powinien być aktywny. To żadne "chalo". A Łobodzińskiemu nie wychodziło 90% zagrań. Więc zaufaj tym, co widzieli oba mecze a nie koncentruj się na skrócie. |
Cytat:
|
Dotąd myślałem że asystę można zaliczyć do efektywnych zagrań. Widać myliłem się.
Skrzydłowy to nie jest zawodnik, który musi mieć duży procent udanych zagrań. On musi próbować, dużo improwizować, oraz robić tak zwany "wiatr"(Łobo nie jest akurat tego typu zawodnikiem). Ważne żeby miał kilka udanych zagrań na mecz, i to wystarczy. To nie środkowy pomocnik. |
Mam nadzieję, że nie zaśmiecam ale Co z Nikol wyszła już ze szpitala?
|
Problemy są te same od dawna.Skrzydła i atak. Nie zmieni tego jedna, czy dwie wygrane w sparingach. W ataku potrzeba gracza silnego, dobrze grającego w powietrzu i w ataku pozycyjnym. Natomiast na skrzydle więcej kreatywności, dynamiki, dobrego dryblingu. Nie może pozostać taki stan jak teraz. Musi być albo dokupiony napastnik, albo skrzydłowy. Lepiej napastnik, wtedy można Małeckiego próbować na skrzydłach, gdzie potrafi się przedrzeć i asystować.
Cieszy oczywiście ogólna poprawa gry, piłkarze starają się budować akcje, a nie wykopywać bez pomysłu. Ale zobaczymy jak to będzie wyglądało w poważnym spotkaniu o stawkę. |
Cytat:
|
Nom. Ogólnie skończcie jeździć zawodnikom, bo to im nie poprawi skilla :) a na lepszych kasy brak.
|
[QUOTE=Gucio25;921562]skończcie najeżdżać na Łobo. wyjdźcie i grajcie sami.[/QUOTE
Łobo zaliczył asyste :) i trzeba przyznać, że piękną :) |
Cytat:
Daleko zajdziemy z takimi ambicjami... |
Cytat:
Morgenes, po prostu różnimy się w ocenie Łobodzińskiego. Ty oceniasz go w kategoriach nieudolnego następcy Kosowskiego, stąd (słuszne) pretensje o schematyczne kiwki, nieumiejętność przyjęcia piłki etc. Ja nad tym przeszedłem już dawno do porządku dziennego i wiem że pewnego poziomu ten piłkarz nie przeskoczy. Jednak we wczorajszym sparingu drużyna miała z niego wymierną korzyść - zdobył sporo rzutów rożnych i wolnych po faulach na nim, wykreował co najmniej 3 groźne akcje ofensywne. Generalnie biegał i walczył, więc jak na jego poziom grał nieźle. Wiem tyle, że graliśmy tylko tą stroną, po której biegał Łobodziński - strona, po której miał biegać Piotrek Brożek z Diazem nie istniała. Pietia jako lewoskrzydłowy się nie sprawdza, robił zagrożenie tylko wtedy jak wchodził do środka (stąd i bramka). Porównywanie Łobodzińskiego z tłuściochem Pinto to jednak zagranie poniżej pasa. El Gordo człapał po boisku, w momencie gdy byliśmy przy piłce symulował trucht, udając że wychodzi na boisko. Nie atakowany, ze stojącej piłki nie potrafił zagrać crossa na 15 metrów do nieobstawionego Piotra Brożka. Nie potrafił wygrać ani jednego pojedynku 1 na 1. Miał góra 3-4 udane podania, z czego zaledwie jedno do przodu. Zanotował może z 2 odbiory piłki, co najmniej 3 razy tyle strat. Ten zawodnik w naszych barwach to obraza ponad 100-letniej tradycji. Jagul, pełna zgoda co do Kurto ale czeka go jeszcze sporo nauki. Potencjał ma, co pokazał przy kilku efektownych paradach. Dobrze gra na linii. |
Cytat:
Cytat:
|
nie pamiętacie meczu z Lechią 2 sezony w tył?
|
Cytat:
|
no, napisałem to z lekkim przekąsem%-))
no ale trzeba przyznać, to był chyba jego mecz życia%) |
Ja się powstrzymam z ocenianiem do końca zgrupowania w Niemczech. Tu była trenowana siła i kondycja więc trudno zweryfikować czyjąś formę.
|
Cytat:
|
Etamene jest szansa,że jak będzie miał więcej szans to czymś przekona do siebie. Natomiast tamci dwaj to jakieś jaja. Wybór właściwy ale też z góry było to wiadome,że tak będzie. Po cichu liczę na to,że Etamane okaże się na tyle solidnym graczem,że go podpisza. Naprawdę potrzeba nam konkurencji w ataku.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pojechali bez Pawełka, ale z Boguskim i Żurawskim
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...m_i_zurawskim/ |
Cytat:
|
Zawodnicy Wisły Kraków zameldowali się już w Barsinghausen. Wiślacy na miejsce dotarli niedługo po godzinie 21. (+ foto)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_w_niemczech/ |
Pytania dwa:
1. Czy będą jakieś relacje video z treningów Wisły,czy nie posiadamy źródła w Niemczech, które mogłoby coś takiego wykonac? 2. Czy bedzie transmisja/skrót meczu z Dreznem w środe? |
Bramki/skróty ze sparingów powinny jakieś być na oficjalnej. Chociaż głowy sobie uciąć nie dam. Sparing jest jutro.
EDIT: mój błąd, kalndarz mi się pokręcił :) dodatkowo było tak napisane na str. 30, wt. Sorry. |
A nie w środę ?
|
Cytat:
|
hey Panowie mam pytanko:
Jutro chlopaki graja z Dynamo, z tego co wiem nastepny sparing mialby w sobote za Hapoelem. Chcialbym na ten sparing pojechac i narobic troche fotek ale na naszej stronce jakos tego meczyku nie ma, jednak sie nie odbedzie? |
Mecz powinien sie odbyć, ale nie potwierdzono jeszcze, z kim zagramy...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl