Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Zwierze 17.08.2009 07:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz1906 (Post 780020)
Przypomne tylko ilu z Was "fachowcow" jechalo na tym forum po Brozku i Zienczuku. ZENADA

Dokładnie
Tak więc drogi royalmichael, chodź wydaje się że jesteś za młody żeby to pamiętać bardzo się wszyscy dziwimy że Brożek jest w stanie... a teraz byś płakał mamie w ramię jak by odszedł.
P.S. I szkoda że nie przypomniało ci się to np w meczu z Cracovią, ale pamięć bywa zawodna nawet w młodym wieku

mic 17.08.2009 07:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 779996)
WOW Ćwielong zdobył bramkę w MESIE !!! Ten dzień przejdzie do historii, nie wiem jak to możliwe. Ciekawe czy dobijał na pustą??

Nie kopię, nie sądziłem że On jest w stanie trafić w światło bramki a tu taka nowina

No to sie zdziwiles i pewnie jestes w szoku.

HEDu 17.08.2009 08:53

jedyna wada Cwielonga jest skutecznosc, tylko to poprawi (a moze!) i mamy dobrego piłkarza. bo chyba nie przesuniemy go na def. pomocnika no nie ;] ?

Proud 17.08.2009 09:48

dla mnie on może świetnie grać w pomocy, bo gra z głową. Ma mądre zagrania. A do tego jest szybki, dynamiczny i mocny na nogach. Gdyby nie ta skuteczność...

royalmichael 17.08.2009 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 780023)
Dokładnie
Tak więc drogi royalmichael, chodź wydaje się że jesteś za młody żeby to pamiętać bardzo się wszyscy dziwimy że Brożek jest w stanie... a teraz byś płakał mamie w ramię jak by odszedł.
P.S. I szkoda że nie przypomniało ci się to np w meczu z Cracovią, ale pamięć bywa zawodna nawet w młodym wieku

Przecież w Brożku było widać potencjał, ciągnął tą drużynę do przodu, przepychał obrońców, nie bał się pojedynków 1-1 i bramki strzelał w przeciwieństwie do Ćwielonga i to nawet w pucharach.
Zieńczuk miał jeden genialny sezon i tyle. Ogólnie nie schodził poniżej pewnego poziomu. Ale ani szybkość, ani technika to nie są jego mocną stroną, największą zaletą jest celne dośrodkowanie.
Gdybyśmy nie mieli Brożka w zeszłym sezonie i byli skazani na Ćwielonga w ataku to o żadnym MP nie byo by mowy. A tak Ćwielong jest rozgrzeszany i ma wielkiego farta bo jak marnuje setkę za setkę to wyręcza go drużuna i Wisła i tak wygrywa.. chociaż z Leviadią to nie wypaliło, zmarnował w jednym meczu 3 setki i nie miał go kto wyręczyć no to odpadliśmy.
Tak mówicie "jak naskoczy", "jak zacznie strzelać" hmm ale czy kiedyś takie coś miało miejsce? Przecież to nie od roku w Wiśle ma problemy ze skutecznością tylko odkąd pamiętam nie potrafi prosto kopnąć piłki, tak było w Ruchu kilka lat temu, tak jest teraz. Jak gość nie ma wyregulowanego celownika to dlaczego gra w napadzie?

Ejdzbiol 17.08.2009 12:36

Akurat Ćwielong jak jedyny strzelił Levadii ;p

Eustachy 17.08.2009 13:07

Kiedy juz Cwielong utwierdzil wszystkich w przekonaniu, ze jest rasowym antynapastnikiem, zaczeto na sile robic z niego skrzydlowego. Ja osobiscie w tej roli go nie widze, gdyz do tego by byc dobrym skrzydlowym, potrzeba odpowiednich predyspozycji. Po pierwsze ofensywny pomocnik tak jak i napastnik powinien miec umiejetnosc wykanczania akcji celnym strzalem, a po drugie powinien miec dobra centre ze skrzydla, czego Cwielong nie ma. Dla mnie ten "wykapany drugi Brozek" jest niestety zawodnikiem mocno przecietnym, co udowodnil zarowno w Wisle jak i w Ruchu. Czasem bywa przydatny, innym razem jak chociazby w ostatnim meczu nie wnosi do gry niczego, a jeszcze innym razem potrafi zespsuc doslownie kazda akcje i kazde zagranie jak w meczu z Arka i kilku innych w poprzednim sezonie.
Uwazam ze najrozsadniej byloby znalezc kogos lepszego w jego miejsce, tak szybko jak to mozliwe. Chocby takiego drugiego Jana Pauliste, ktory grajac najczesciej jako pomocnik, zawsze te kilka bramek w sezonie ustrzelil.

Zwierze 17.08.2009 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 780114)
Przecież w Brożku było widać potencjał, ciągnął tą drużynę do przodu, przepychał obrońców, nie bał się pojedynków 1-1 i bramki strzelał w przeciwieństwie do Ćwielonga i to nawet w pucharach.

Pomału, pomału a może troszkę się cofniemy w czasie, polecam poczytać biografię Pawła
Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 780114)
Tak mówicie "jak naskoczy", "jak zacznie strzelać" hmm ale czy kiedyś takie coś miało miejsce? Przecież to nie od roku w Wiśle ma problemy ze skutecznością tylko odkąd pamiętam nie potrafi prosto kopnąć piłki...

No w końcu gra całą masę spotkań tak jak swego czasu Paweł
Pozdrawiam!

matti123 17.08.2009 18:34

Seria analiz pomeczowych została zawieszona z powodu urlopów, czy przestało to funkcjonować?

IncognitoTSW 17.08.2009 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz1906 (Post 780020)
Przypomne tylko ilu z Was "fachowcow" jechalo na tym forum po Brozku i Zienczuku. ZENADA

Dziwnie naprawdę, jeśli ktoś zaznaczy że zawodnik cały mecz chował się po boisku albo nie wyszło mu żadne dośrodkowanie... to chyba musi być jakiś kompletny kretyn ten co tak robi, no nie?

Uran235 17.08.2009 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 780326)
Seria analiz pomeczowych została zawieszona z powodu urlopów, czy przestało to funkcjonować?

Seria analiz została "przerwana" dlatego, że przeszło tydzień nie miałem neta( od niedzieli po meczu z Ruchem do poniedziałku po meczu z Zagłębiem- wszędzie na osiedlu kopią i szlag trafił neostradę). Aktualny artykuł dopiero "się pisze", bo chciałem obejrzeć powtórkę meczu na spokojnie. Powinienem się z tekstem wyrobić na jutro rano, o ile oczywiście po takim czasie będzie sens go publikować. Niestety oczy mam tylko jedne i nie zawsze wytrzymują długotrwałe siedzenie przed kompem, z drugiej strony są wakacje i też w dzień wolę iść pokopać łaciatą, a nie siedzieć przed kompem.

matti123 17.08.2009 20:48

Wielkie dzięki, nawet z opóźnieniem warto opublikować artykuł ja go chętnie przeczytam inny myślę że również.

MCX 17.08.2009 21:34

Nie będę osądzał Ćwielonga, ani nic z tych rzeczy.
Chcę tylko spytać czy od teraz o każdym piłkarzu, który seryjnie marnuje sytuacje bramkowe będzie się mówiło, że "to drugi Brożek", "dajmy mu czas"? Moim zdaniem nie jest to żadna zależność :D i w żadnym wypadku nie jest powiedziane, że jak ktoś dochodzi do sytuacji i nie strzela to kiedyś w końcu zacznie. Brożek akurat wypalił i z tego należy się cieszyć, ale więcej jest przykładów zawodników, którzy nie "zaskoczyli". A Ćwielongowi życzę wszystkiego najlepszego i 15 goli na sezon z korzyścią i dla nas i dla niego.

wolfy 17.08.2009 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 780421)
Nie będę osądzał Ćwielonga, ani nic z tych rzeczy.
Chcę tylko spytać czy od teraz o każdym piłkarzu, który seryjnie marnuje sytuacje bramkowe będzie się mówiło, że "to drugi Brożek", "dajmy mu czas"? Moim zdaniem nie jest to żadna zależność :D i w żadnym wypadku nie jest powiedziane, że jak ktoś dochodzi do sytuacji i nie strzela to kiedyś w końcu zacznie. Brożek akurat wypalił i z tego należy się cieszyć, ale więcej jest przykładów zawodników, którzy nie "zaskoczyli". A Ćwielongowi życzę wszystkiego najlepszego i 15 goli na sezon z korzyścią i dla nas i dla niego.

Proponuję odpuścić sobie głupie odzywki i po prostu cierpliwie poczekać. Sprawdzi się - świetnie, nie - odejdzie. Nagonka jeszcze nikomu nie pomogła się rozwinąć, a chciałbym przypomnieć, że jechano już na tym forum po Boguskim i Małeckim ( że to niby gracze nie na miarę Wisły ) , jechano po Diazie i po Marcelo. Młodzi zawodnicy mają to do siebie, że często trudno im pokazać w trakcie meczu swoje rzeczywiste umiejętności.
Ćwielong dochodzi do sytuacji - to bardzo dużo. Teraz po prostu trzeba cierpliwie czekać na rozwój sytuacji.
Był kiedyś na forum taki temat "Spieprzyć jak Franek..." i nie odnosił się on bynajmniej do jego zachowania po meczu z Panathinaikosem.
Mieliśmy już też takich geniuszy, co to chcieli Brożka sprzedać za półtora miliona euro, "bo i tak nic z niego nie będzie" i lepiej jakiegoś grajka z transfermarktu kupić.
Po co wyciągać ten temat? Musi zawsze być ktoś "na tapecie", na kogo wszyscy najeżdżają? Aż tak bardzo tego potrzebujemy?

1q2 17.08.2009 23:59

wolfy - to nie że mieliśmy geniuszy, tylko jak ktoś gra przez dłuższy czas permanentną kichę to cięzko by go nie krytykować.To akurat czy w przyszłości będzie grał lepiej, czy pozostanie kiepskim grajkiem - tego nie da się ot tak przewidzieć.
Ja lubię oceniać to co widzę a nie to co może kiedyś a może wcale, zobaczę.
A czy musi być ktoś zawsze na tapecie...może nie zawsze ale zazwyczaj, szczególnie że co by nasi 'dziś' nie robili , to przez jakiś czas, plama Levadii pozostanie, a w takich momentach łatwiej o krytyczne oceny.

MatMario 18.08.2009 00:24

Gorszą sytuacją niż to że Ćwielong nie strzela jest kontrakt Małeckiego który to dalej nie jest podpisany, a w relacji pisamków zaczyna się chłopak niecierpliwić. Kurde niech jaj nie robią walną parafki bo chłopak jest w gazie a ktoś mu sypnie 2 mln Euro w zimie i może mieć ładny kołowrotek w głowie...

Tenzen 18.08.2009 07:57

Garguła.

Jak to jest z jego kontuzją? Zagra w tej rundzie jeszcze? Strasznie kiepsko to wygląda z nim...

mic 18.08.2009 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 780497)
Garguła.

Jak to jest z jego kontuzją? Zagra w tej rundzie jeszcze? Strasznie kiepsko to wygląda z nim...

Jak na taka kontuzje to jest z nim bardzo dobrze. Do miesiaca powinien zaczac trenowac z pilka

vote-for-mikey 18.08.2009 09:17

Łukasz z piłką już trenuje. Ważniejsze jest kiedy zacznie trenować na 100% razem z resztą drużyny, a nie sam, 10 minut po rehabilitacji pokopie piłkę :)

AYALA 18.08.2009 09:23

oby tylko doszedł do dawnej formy i grał jak w Bełchatowie.

Co do Cwielonga to zamiast wystawiac go w ataku już chyba lepiej przekwalifikowac go na środkowego pomocnika albo niech rywalizuje z Kirmem o miejsce na lewej pomocy

Maciuś 18.08.2009 09:26

Alez Cwielong caly czas rywalizuje z Kirmem o lewą pomoc.

yogul 18.08.2009 11:13

http://www.wislasoccer.com/news_item_10989.htm

For_FuN_ 18.08.2009 11:45

Gargula powinien byc gotowy na druga polowe pazdziernika, czyli realna forme uzyska dopiero na runde wiosenna. Trudno zeby wskoczyl do skladu i odrazu brylowal.

yogul 18.08.2009 11:55

Jakieś źródło? Ja słyszałem, że koniec września - tak kiedyś pisało na oficjalnej.

_ukoL 18.08.2009 11:58

To kiedy wróci rodzi od razu pytanie kiedy odzyska optymalną formę i okaże się realnym wzmocnieniem Białej Gwiazdy? Mam nadzieję i życzę Łukaszowi z całego serca by nie podzielił losu Kuźby, Dawidowskiego czy ostatnio Niedzielana, którzy po kontuzjach byli już całkowicie innymi piłkarzami niż przed urazami. Powodzenia Łukasz!

Wojtas 18.08.2009 18:54

Tez trzymam kciuki i czekam az Gargula wroci.

Bo moze byc tak ze wroci i bedzie jak z Niedzielanem,ale moze byc tez super forma...

Ehh ..ciezko to jakos wyrokowac,obysmy nie musieli potem placic za pilkarza z ktorego nic nie bedzie (odpukac)

FraMat 19.08.2009 10:06

Bardzo wymowne zdjęcie:

http://foto.gks.com.pl/foto/2009-201....jpg&show=full

brasilia79 19.08.2009 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 780957)

to nie jest czasem sytuacja z karnym? Mauro jakby szedł do ławki rezerwowych

mic 19.08.2009 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 780957)

A jaka jest jego "wymowa" ?

IncognitoTSW 19.08.2009 10:22

Taka, że jak Mauro nie gra to się mu zarzuca że jest darmozjadem a jak gra to się też znajdzie jakiś pretekst, żeby mu dowalić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl