![]() |
Cytat:
Tak więc drogi royalmichael, chodź wydaje się że jesteś za młody żeby to pamiętać bardzo się wszyscy dziwimy że Brożek jest w stanie... a teraz byś płakał mamie w ramię jak by odszedł. P.S. I szkoda że nie przypomniało ci się to np w meczu z Cracovią, ale pamięć bywa zawodna nawet w młodym wieku |
Cytat:
|
jedyna wada Cwielonga jest skutecznosc, tylko to poprawi (a moze!) i mamy dobrego piłkarza. bo chyba nie przesuniemy go na def. pomocnika no nie ;] ?
|
dla mnie on może świetnie grać w pomocy, bo gra z głową. Ma mądre zagrania. A do tego jest szybki, dynamiczny i mocny na nogach. Gdyby nie ta skuteczność...
|
Cytat:
Zieńczuk miał jeden genialny sezon i tyle. Ogólnie nie schodził poniżej pewnego poziomu. Ale ani szybkość, ani technika to nie są jego mocną stroną, największą zaletą jest celne dośrodkowanie. Gdybyśmy nie mieli Brożka w zeszłym sezonie i byli skazani na Ćwielonga w ataku to o żadnym MP nie byo by mowy. A tak Ćwielong jest rozgrzeszany i ma wielkiego farta bo jak marnuje setkę za setkę to wyręcza go drużuna i Wisła i tak wygrywa.. chociaż z Leviadią to nie wypaliło, zmarnował w jednym meczu 3 setki i nie miał go kto wyręczyć no to odpadliśmy. Tak mówicie "jak naskoczy", "jak zacznie strzelać" hmm ale czy kiedyś takie coś miało miejsce? Przecież to nie od roku w Wiśle ma problemy ze skutecznością tylko odkąd pamiętam nie potrafi prosto kopnąć piłki, tak było w Ruchu kilka lat temu, tak jest teraz. Jak gość nie ma wyregulowanego celownika to dlaczego gra w napadzie? |
Akurat Ćwielong jak jedyny strzelił Levadii ;p
|
Kiedy juz Cwielong utwierdzil wszystkich w przekonaniu, ze jest rasowym antynapastnikiem, zaczeto na sile robic z niego skrzydlowego. Ja osobiscie w tej roli go nie widze, gdyz do tego by byc dobrym skrzydlowym, potrzeba odpowiednich predyspozycji. Po pierwsze ofensywny pomocnik tak jak i napastnik powinien miec umiejetnosc wykanczania akcji celnym strzalem, a po drugie powinien miec dobra centre ze skrzydla, czego Cwielong nie ma. Dla mnie ten "wykapany drugi Brozek" jest niestety zawodnikiem mocno przecietnym, co udowodnil zarowno w Wisle jak i w Ruchu. Czasem bywa przydatny, innym razem jak chociazby w ostatnim meczu nie wnosi do gry niczego, a jeszcze innym razem potrafi zespsuc doslownie kazda akcje i kazde zagranie jak w meczu z Arka i kilku innych w poprzednim sezonie.
Uwazam ze najrozsadniej byloby znalezc kogos lepszego w jego miejsce, tak szybko jak to mozliwe. Chocby takiego drugiego Jana Pauliste, ktory grajac najczesciej jako pomocnik, zawsze te kilka bramek w sezonie ustrzelil. |
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam! |
Seria analiz pomeczowych została zawieszona z powodu urlopów, czy przestało to funkcjonować?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wielkie dzięki, nawet z opóźnieniem warto opublikować artykuł ja go chętnie przeczytam inny myślę że również.
|
Nie będę osądzał Ćwielonga, ani nic z tych rzeczy.
Chcę tylko spytać czy od teraz o każdym piłkarzu, który seryjnie marnuje sytuacje bramkowe będzie się mówiło, że "to drugi Brożek", "dajmy mu czas"? Moim zdaniem nie jest to żadna zależność :D i w żadnym wypadku nie jest powiedziane, że jak ktoś dochodzi do sytuacji i nie strzela to kiedyś w końcu zacznie. Brożek akurat wypalił i z tego należy się cieszyć, ale więcej jest przykładów zawodników, którzy nie "zaskoczyli". A Ćwielongowi życzę wszystkiego najlepszego i 15 goli na sezon z korzyścią i dla nas i dla niego. |
Cytat:
Ćwielong dochodzi do sytuacji - to bardzo dużo. Teraz po prostu trzeba cierpliwie czekać na rozwój sytuacji. Był kiedyś na forum taki temat "Spieprzyć jak Franek..." i nie odnosił się on bynajmniej do jego zachowania po meczu z Panathinaikosem. Mieliśmy już też takich geniuszy, co to chcieli Brożka sprzedać za półtora miliona euro, "bo i tak nic z niego nie będzie" i lepiej jakiegoś grajka z transfermarktu kupić. Po co wyciągać ten temat? Musi zawsze być ktoś "na tapecie", na kogo wszyscy najeżdżają? Aż tak bardzo tego potrzebujemy? |
wolfy - to nie że mieliśmy geniuszy, tylko jak ktoś gra przez dłuższy czas permanentną kichę to cięzko by go nie krytykować.To akurat czy w przyszłości będzie grał lepiej, czy pozostanie kiepskim grajkiem - tego nie da się ot tak przewidzieć.
Ja lubię oceniać to co widzę a nie to co może kiedyś a może wcale, zobaczę. A czy musi być ktoś zawsze na tapecie...może nie zawsze ale zazwyczaj, szczególnie że co by nasi 'dziś' nie robili , to przez jakiś czas, plama Levadii pozostanie, a w takich momentach łatwiej o krytyczne oceny. |
Gorszą sytuacją niż to że Ćwielong nie strzela jest kontrakt Małeckiego który to dalej nie jest podpisany, a w relacji pisamków zaczyna się chłopak niecierpliwić. Kurde niech jaj nie robią walną parafki bo chłopak jest w gazie a ktoś mu sypnie 2 mln Euro w zimie i może mieć ładny kołowrotek w głowie...
|
Garguła.
Jak to jest z jego kontuzją? Zagra w tej rundzie jeszcze? Strasznie kiepsko to wygląda z nim... |
Cytat:
|
Łukasz z piłką już trenuje. Ważniejsze jest kiedy zacznie trenować na 100% razem z resztą drużyny, a nie sam, 10 minut po rehabilitacji pokopie piłkę :)
|
oby tylko doszedł do dawnej formy i grał jak w Bełchatowie.
Co do Cwielonga to zamiast wystawiac go w ataku już chyba lepiej przekwalifikowac go na środkowego pomocnika albo niech rywalizuje z Kirmem o miejsce na lewej pomocy |
Alez Cwielong caly czas rywalizuje z Kirmem o lewą pomoc.
|
|
Gargula powinien byc gotowy na druga polowe pazdziernika, czyli realna forme uzyska dopiero na runde wiosenna. Trudno zeby wskoczyl do skladu i odrazu brylowal.
|
Jakieś źródło? Ja słyszałem, że koniec września - tak kiedyś pisało na oficjalnej.
|
To kiedy wróci rodzi od razu pytanie kiedy odzyska optymalną formę i okaże się realnym wzmocnieniem Białej Gwiazdy? Mam nadzieję i życzę Łukaszowi z całego serca by nie podzielił losu Kuźby, Dawidowskiego czy ostatnio Niedzielana, którzy po kontuzjach byli już całkowicie innymi piłkarzami niż przed urazami. Powodzenia Łukasz!
|
Tez trzymam kciuki i czekam az Gargula wroci.
Bo moze byc tak ze wroci i bedzie jak z Niedzielanem,ale moze byc tez super forma... Ehh ..ciezko to jakos wyrokowac,obysmy nie musieli potem placic za pilkarza z ktorego nic nie bedzie (odpukac) |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Taka, że jak Mauro nie gra to się mu zarzuca że jest darmozjadem a jak gra to się też znajdzie jakiś pretekst, żeby mu dowalić.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl