Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

wierność83 27.11.2023 14:50

Bardzo fajny wpis Panie Oskarze. Cóż można powiedzieć, mało wiemy..
Trzeba mieć po prostu nadzieję, że J. Królewski ma na to wszystko jakiś swój plan. Nic innego nie pozostało.

Piknik1906 27.11.2023 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OSC.N. (Post 1612710)
Pikniku,

w temacie "rosnącego lawinowo długu" mam trochę inne zdanie. Dług oczywiście wzrasta, bo wzrastać musi.

Dostałem odpowiedź od członka rady nadzorczej. To bardzo miłe.

Dziękuję za te obszerne wyjaśnienia. Kłopot jest taki, że jest tam sporo tez i założeń, które w mojej ocenie mocno zakłamują rzeczywistość. Szczególnie wśród użytkowników o mniejszej wiedzy i doświadczeniu w kwestiach finansowych i korporacyjnych.

To wiele często drobnych rzeczy, ale w sumie bardzo mocno zniekształcają one obraz. To nie jest zarzut. Każdy ma prawo do swojego zdania, ale wg mnie z tego tekstu wynika bardzo mocne lekceważenie potężnych zagrożeń dla spółki i tendencja do tłumaczenia posunięć wprost szkodliwych i skrajnie odbiegających od górnolotnych obietnic i zapewnień.

Dzisiaj nie uda mi się precyzyjnie odpisać (jestem w podróży i mam dostęp tylko do telefonu), ale pozwolę sobie jednak skomentować przedstawione tezy w najbliższym możliwym czasie.

nero 27.11.2023 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1612708)
Może przestaniemy się bawić w takie argumenty - ostatnie 5 lat działań Cię nie przekonało, ale moja odpowiedź by Cię przekonała? :)

Wiesz nie chodzi tylko o mnie, ale również o inne osoby, które czytają czy to teraz czy natkną się w przyszłości. Zwróć uwagę, że nie wymieniamy wiadomości prywatnych tylko piszemy na publicznym forum i każdy może to przeczytać. Jest też coś takiego jak całokształt, który buduję się przez jakiś czas i może jedna odpowiedź nikogo nie przekona, ale czytasz jedną, kolejną, a to jakaś akcja, a to człowiek starszy o rok i inaczej patrzy na życie niż rok temu i to wszystko tworzy całość, która powoduje, że jednak zachcę wstąpić do Socios. W sytuacji, gdy zadaję pytanie odsyłasz mnie do opłacenia składki i przeczytania sobie na zamkniętej grupie raczej działasz na niekorzyść Stowarzyszenia, które reprezentujesz.

Możesz nie kojarzyć mojej osoby, ale raczej mam neutralne podejście do Stowarzyszenia, czyli zapewne znajdziesz jakieś moje posty atakujące Socios, ale znajdziesz również takie, które broniły Socios jak ktoś tu pisał jakieś odklejone oczekiwania od Was.

Wydawało mi się, że jednak Twoja rola w Stowarzyszeniu wymaga profesjonalizmu. Inaczej odbiera się gdy jakiś członek Stowarzyszenia odpiszę spadaj dziadu, chcesz się coś dowiedzieć to daj hajs wtedy będziesz na zamkniętej grupie, a inaczej gdy Ty to robisz. Oczywiście nie oczekuje od Ciebie, że będziesz tutaj na każde zawołanie jakiegoś no-name z forum, który zadał pytanie, ale jeżeli nie masz czasu lub nie masz ochoty mi odpisać to lepiej tego nie robić, niż robić to w takiej formie.

W mojej ocenie nie napisałem Ci nic odkrywczego i to wszystko co Ci napisałem to Ty dobrze o tym wiesz i albo po prostu chciałeś mi konkretnie dogryź albo miałeś zły dzień i tak wyszło. Wierz mi, to że nie ma mnie w Stowarzyszenie nie oznacza, że jestem Waszym wrogiem i źle życzę Tobie czy całemu przedsięwzięciu.

serek.c2 27.11.2023 17:12

Wybacz - gdy kolejny raz czytam manipulacje, które wprost mają na celu dyskredytację stowarzyszenia, które kolejny raz wypisuje ta sama osoba, to zwyczajnie ręce opadają. Podpiąłeś się pod to, stąd moja odpowiedź.

Jeśli pojawiała się tutaj na forum krytyka czy wątpliwości odnośnie działalności stowarzyszenia, wyrażane było to w normalny sposób, poparte jakimiś sensownymi argumentami, to zawsze starałem się normalnie dyskutować i nigdy komentarza nie odmawiałem.

skarabeus 27.11.2023 18:00

Czyli odpowiedzialnosc zbiorowa, bo ktos napisal pytanie pod moim komentarzem :)

Brawo :-) tego nie trzeba komentowac :-) "Broni" sie samo :-)

Tez sie odniose do kolegi Niezabitowskiego, ale nie wczesniej jak w srode.

serek.c2 27.11.2023 18:27

Myślę, że jasno odpisałem koledze Nero i spokojnie zrozumie, skąd ton mojej odpowiedzi do niego. A Ty sobie bajdurz, manipulancie, dalej.

krysztal 27.11.2023 18:33

Sorry ale to jest takie .......enie Oskara że się rzygać chce.Wychodzi na to że nikt z naszych ligowych rywali nie prowadzi akademii,drużyny rezerw nie wynajmuje stadionu i nie trenuje.Członek rady nadzorczej na forum pyta kibiców gdzie ciąć.Proponuję Panie Oskarze popytać w innych klubach gdzie ciąć i jak spokojnie funkcjonować za 1/3 tego ile przepala się u nas.Z tego wodolejstwa wychodzi,że obecnie żeby spiąć budżet potrzebujemy prawie 50 mln rocznie.

Drozd 27.11.2023 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1612724)
Sorry ale to jest takie .......enie Oskara że się rzygać chce.Wychodzi na to że nikt z naszych ligowych rywali nie prowadzi akademii,drużyny rezerw nie wynajmuje stadionu i nie trenuje.Członek rady nadzorczej na forum pyta kibiców gdzie ciąć.Proponuję Panie Oskarze popytać w innych klubach gdzie ciąć i jak spokojnie funkcjonować za 1/3 tego ile przepala się u nas.Z tego wodolejstwa wychodzi,że obecnie żeby spiąć budżet potrzebujemy prawie 50 mln rocznie.

To rodzinna atmosfera tyle kosztuje. No i bardzo dobry profesjonalny sztab, zwłaszcza w taktyce bardzo dobry.

nero 27.11.2023 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1612720)
Wybacz - gdy kolejny raz czytam manipulacje, które wprost mają na celu dyskredytację stowarzyszenia, które kolejny raz wypisuje ta sama osoba, to zwyczajnie ręce opadają. Podpiąłeś się pod to, stąd moja odpowiedź.

Jeśli pojawiała się tutaj na forum krytyka czy wątpliwości odnośnie działalności stowarzyszenia, wyrażane było to w normalny sposób, poparte jakimiś sensownymi argumentami, to zawsze starałem się normalnie dyskutować i nigdy komentarza nie odmawiałem.

W 100% rozumiem, nie ma sprawy.

Piter00 28.11.2023 10:17

Ciekawe ile na czysto mamy przychodu z dnia meczowego za wszystkie loże. Coś mi się wydaje, że JK mówiąc, że potrzeba 15tys na meczu by klub wyszedł na zero, celowo pominął dochód za loże. Bo coś tu mi nie gra. Przecież to są wielkie kwoty i nikt nie dociekał, czy on je w te swoje rachunki wliczał czy cwanie pomijał. Warto przypomnieć, że Sarapata też mówiła o 15 tys kibiców...

Jaroo1 28.11.2023 11:07

Przecież Królewski po raz kolejny pokazuje jak leje na wszystkich i na wszystko ciepłym moczem. Stworzył pozory transparentności, tymi swoimi nagrywkami Q&A na YT, wszystko jest ubrane w ładną formę, że Socios super, wszyscy super, współpraca się pięknie układa, dziękujemy za wszystko kibicom, szczególnie Socios itd
Tymczasem, formalnie wyłożył już lachę na Socios i całą RN. On rządzi i on się nikomu ze swoich decyzji spowiadać nie musi, nawet nie przegadał tematu ograniczenia dostępu do informacji RN, z RN czy ogólnie Socios.

Gościu na Was leje, a Wy udajecie, ze deszcz pada. I typ nadal jest nietykalny.
Oszust, kłamca i manipulant, a przez Socios i trybuny nadal głaskany. Doprowadził do spadku klubu z ekstraklasy, braku awansu rok temu, prawdopodobnie braku awansu teraz, powiększył dług, nie zaakceptował oferty MADA, samemu nie mając kasy :D Do tego buduje wizję, że wszystko ma pod kontrolą, że współpraca z każdym się super układa, gdy w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.

Ciekawe co on jeszcze musi zrobić, aby niektórym się oczy otworzyły.

A co do cięcia kosztów, to sprawa jest niezwykle prosta. Wisła i Królewski prowadzi skrajnie s.......oną i nieudolną politykę klubową, gdzie koszty prowadzenia drużyny, koszty wydatków na pensje są niewspółmierne do wyników. Gdzie klub przewyższa wydatkami na pensje innych po kilkakroć, a mimo to ma miejsce w top4 czy połowie tabeli.
Oznacza to jedynie, że umiejąc pracować, umiejąc prowadzić klub, można by o połowę ściąć koszty wydatków na piłkarzy, w ich miejsce sprowadzić tańszych, a i tak byli byśmy w czołówce klubów pod względem płacenia piłkarzom w I lidze. Skoro bylibyśmy pod tym względem w czołówce, wystarczyło by dołożyć dobry sztab do prowadzenia klubu, kibice do robienia atmosfery są, i to powinno wystarczyć do zajmowania czołowych miejsc w I lidze, a nawet do łatwego awansu bo mamy własnie ten handicap w postaci kibiców, czy ogólnie marki klubu, więc z dopingiem oraz dzięki temu, że piłkarz x chętniej powinien przyjsc do Wisły niż np Ruchu I ligowego, albo Arki, powinno to działać na nasza korzyść i tworzyć przewagę.
Tymczasem m wydajemy w brud kasy, a i tak nawet nie potrafimy byc w top 2, gdzie inne kluby wydają połowę mniej kasy a sa w tabeli nad nami :D

Nie mogę znaleźć danych za ten rok.
Ale rok poprzedni. Wydatki na pensje:

1 Wisła Kraków 16,96
2 Ruch Chorzów 8,67
3 ŁKS Łódź 8,33
4 Arka Gdynia 7,97
5 Podbeskidzie Bielsko-Biała 7,77
6 Puszcza Niepołomice 7,62
7 Górnik Łęczna 6,77
8 Sandecja Nowy Sącz 6,66
9 GKS Tychy 6,44
10 GKS Katowice 5,83
11 Zagłębie Sosnowiec 5,37
12 Resovia Rzeszów 5,36
13 Chrobry Głogów 5,15
14 Odra Opole 5,10
15 Stal Rzeszów 3,82
16 Skra Częstochowa 3,69
17 Chojniczanka Chojnice 2,40

Nie wiem jak to się kształtuje w tym sezonie, aczkolwiek na pewno między nami, a większością ligi te różnice nadal są ogromne. To jest żenada, żeby wydawać na kopaczy 2 razy więcej niż czołówka, praktycznie ze 3 razy więcej niż średnio kluby w I lidze, a być w środku tabeli. Żenadą też jest mówienie, że tu nie ma z czego ciąć kosztów. Żenada jest też brak wymagania wyników od Sobola i kopaczy i mówienie kolejne pół roku, że forma i wyniki przyjdą, że w sumie gra nie wygląda źle. Owszem, nie wygląda źle, wygląda chujowo. Bo albo się wydaje 2-3 razy więcej niż reszta na pensje i się od początku do końca sezonu siedzi na 1 miejscu w lidze, albo się wydaje tyle co każdy i się walczy o to miejsce 1-2 i awans.

To co robi Królewski z Wisłą to jest niepojęte. A nadal ma klakierów :D

manson777 28.11.2023 12:10

klakierów miała też blond piękność więc co cię niby dziwi?
głupota ludzka?

otwórz oczy
popatrz dookoła

Jagul 28.11.2023 12:39

Tak naprawdę to większość kibiców nie śledzi wnikliwie wielu informacji, raportów, artykułów. Bazują na wypowiedziach Królewskiego i biorą je za pewnik.

Tutaj na forum jest grupa zapaleńców, którzy wnikliwie analizują to wszystko ale zdecydowanie nie jest to "średnia" kibicowska. Dlatego finalnie wszystko sprowadza się do wyników, a że tych aktualnie nie ma to Królewski jest jebany ale jakby nagle wyniki wróciły to będą zachwyty nad tym jak wspaniale prowadzi klub.

DeadOrAlive 01.12.2023 22:33

Sobolewskie, Zające, Królewskie, Błaszczykowskie, Biedrzyckie, Kawule, Łaciaki, Ratony, Baeny, Urygi, Dudy - WSZYSCY WON.

Jaroo1 01.12.2023 22:44

Na koniec roku powinien być kontener na śmieci zamówiony (bo taczka za mała) i powinno się w tym kontenerze wywieźć tych wszystkich szmaciarzy z klubu, na czele z Królewskim i Sobolewskim.

Delgado 01.12.2023 22:53

*Królewskim i Błaszczykowskim

Colin 02.12.2023 01:10

Mam nadzieję, że ...

Mam nadzieję, że Jarosławowi Królewskiemu nie przyjdzie do głowy pomysł żeby nie przyjąć dymisji Radosława Sobolewskiego. Można powiedzieć, że w końcu i dymisją były już trener Sobolewski ratuje resztki honoru. To, że Jarosław Królewski nie zdecydował się samemu wyprzedzić ten ruch wcześniej słabo świadczy o tym jak w ostatnim czasie czuje drużynę i pracę sztabu trenerskiego prezes Wisły. Nie pisałem na forum od dłuższego czasu ale stwierdziłem, że napiszę swoje przemyślenia odnośnie warsztatu Radosława Sobolewskiego i jako osoba z zewnątrz opierająca się wyłącznie na oglądaniu meczów i informacjach z internetu, prasy napiszę swoje przemyślenia bo teraz nadejdzie bardzo ważna decyzja kogo zatrudnić w zamian na stanowisko trenera by jeszcze uratować ten sezon i wywalczyć awans już praktycznie tylko możliwy przez baraże. To co rzucało się w oczy patrząc na pracę byłego już (mam nadzieję) trenera Sobolewskiego to:
- brak kompetencji odnośnie komunikacji z zespołem i przekazania osobiście tego co chce żeby grał jego zespół (jeśli trener nie zna hiszpańskiego to obowiązkiem jest żeby znał terminologię i czuł piłkę nożną w języku angielskim - podejrzewam, że conajmniej połowa Hiszpanów zna język angielski np Rodado super mówi po angielsku). Nie kupuję tu roli tłumaczy. To trener osobiście ma większości zawodników tłumaczyć co chce żeby grali jego zawodnicy i na bieżąco to poprawiać. W przeciwnym razie niech tłumacz będzie trenerem. Efekt będzie ten sam. Podobna sytuacja była z kadrą i Fernando Santosem i jego braku komunikacji z zespołem głównie przez brak znajomości języka angielskiego.
- nie kupuję, że nasi Hiszpanie nie nadają się do twardej gry bo Junca, Satrustegui, Carbo to nie są zawodnicy którzy odstawią nogę tak więc pozostaje tylko kwestia zbudowania zespołu, zcalenia Hiszpanów z Polakami, wytłumaczenia każdemu jak ma grać, się ustawiać i to jest rola sztabu.
- SFG to był dramat Radosława Sobolewskiego. Pamiętam te mecze gdzie rywal miał kilku zawodników nie krytych na 16 metrze od naszej bramki i takich sytuacji było w każdym meczu kilka.
- rzucanie zawodników po nie swoich pozycjach tak jakby w ten sposób Sobolewski chciał pokazać, że "pracuje z zespołem". Ten kto zatracił swoje walory po takich rotacjach pozycji szedł w odstawkę. W ten sposób wielu naszych zawodników zaliczyło zjazd formy albo w końcu zostali zmuszeni odejść z zespołu.
- mamy naprawdę jakościowych zawodników ściąganych przez Kiko jak na I ligę, budżet na drużynę największy w I lidze ale tego kompletnie nie widać. Kiko niech dalej wykonuje swoją pracę jako dyrektor sportowy. Potrzeba doświadczonego i sprawdzonego trenera, całego sztabu razem z fizjoterapeutami, trenerami bramkarzy, asystentami, którzy będą także językowo potrafili zcalić naszych jakościowych Hiszpanów z Polakami.
- praca fizjoterapeutów - kontuzje mięśniowe Junci, Muli w poprzednim sezonie, ostatnio Goku. Takich kontuzji można uniknąć kiedy zawodnicy są na bieżąco monitorowani i na bieżąco przechodzą zabiegi regeneracyjne, także odpowiednie przygotowanie i rozciąganie przed meczem i regularnie w tygodniu poprzedzającym.
- praca trenera bramkarzy gdzie z czasem u każdego z naszych bramkarzy zanikła gra na przedpolu.

To tak na szybko moje główne przemyślenia. Generalnie chodzi o to żeby w końcu zatrudnić osobę kompetentną (nie z kręgu legend), doświadczoną, super gdyby znała język hiszpański a jeśli nie to ma być kompetentna w komunikacji po angielsku. Potrzebny jest trener, który odciśnie swoje piętno na zespole, przede wszystkim stworzy drużynę, żeby gra Wisły nie wyglądała po wielu miesiącach jakby zawodnicy spotkali się po raz pierwszy jak się często gra na orliku ze znajomymi. Ten zespół ma umiejętności ponad tą ligę. Potrzeba trenera, sztabu który będzie potrafił wydobyć potencjał tkwiący w tych zawodnikach i naszym zespole.

skarabeus 02.12.2023 01:30

Wyjebac wszystkich. Wziac Hiszpana z 2-3 "asystentami" i dac im pracowac.

Boje sie jednak, ze odklejony odjebie numer stulecia i przekona parodyste do pozostania.

doktor granat 02.12.2023 02:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1612905)
Wyjebac wszystkich. Wziac Hiszpana z 2-3 "asystentami" i dac im pracowac.

Boje sie jednak, ze odklejony odjebie numer stulecia i przekona parodyste do pozostania.

Wizjoner spod Gorlic może też mieć tak puste kieszenie, że rzeczywiście zostawi Sobola albo zmieni go na Zająca, Kiko czy Jopa.
Na Hiszpana, który cokolwiek rokuje tzn. np. popracował tam stosunkowo niedawno chociaż parę sezonów w 2 lidze i nie spadł z niej kilka razy albo awansował z 3 do 2 to też trzeba mieć parę euro.
Bo byle trenera stamtąd to już mamy - Kiko.

KOALIK 02.12.2023 02:12

Ale przecież obecna sytuacja jest pokłosiem fałszywego odnowienia, braku reakcji na układ truskolaski, który mógł robić co chciał i całej reszty wielokrotnie omawianej.

Dzisiaj należy zastosować prostą rzecz - wszyscy won!

nero 02.12.2023 02:24

Chciałem przypomnieć, że zatrudnienie trenera nie wygląda jak zamówienie pizzy. Druga strona musi wyrazić chęć pracy u nas.

Jaroo1 02.12.2023 09:08

Sobol zachował resztki honoru podając się do dymisji? A może po prostu już mu psycha siadła i ucieka?

Generalnie bardzo dziwna decyzja i sytuacja. Było tak super i nagle uciekamy? Kolejny chytry plan wielkiego Jarosława sypie się sam. Każdy świetnie pracuje, wszystko jest dobrze, chłopaki dobrze robią, aż do momentu jak sami zaczną spierdalać w podskokach.

To się samo komentuje.

skarabeus 02.12.2023 10:28

Nie ogladalem. Opieram sie na relacjach znajomych i osob z otoczenia klubu.
Szatnia zagrala przeciwko trenerowi i otwarcie to w szatni zostalo powiedziane.
Stad nawet raz sie nie podniosl z lawki, bo wiedzial, ze i tak go oleja.

Coz... szatnia ma wiecej jaj niz pseudoprezes.

Pulpet 02.12.2023 11:07

Taaaak zostało otwarcie powiedziane. Wobec tego w jakim celu po Gieksie zrobili i nagrali teatrzyk z klaskaniem w rytm "Radek Sobolewski"?

skarabeus 02.12.2023 11:15

To jest troche jak "to bylo takie szczesliwe malzenstwo, tak pieknie razem wygladali, jeszcze tydzien temu na weselu kuzynow sie tak pieknie bawili" :-)

Kurz 02.12.2023 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1612935)
Nie ogladalem. Opieram sie na relacjach znajomych i osob z otoczenia klubu.
Szatnia zagrala przeciwko trenerowi i otwarcie to w szatni zostalo powiedziane.
Stad nawet raz sie nie podniosl z lawki, bo wiedzial, ze i tak go oleja.

Coz... szatnia ma wiecej jaj niz pseudoprezes.

To myślenie życzeniowe. Relacje znajomych i ludzi z otoczenia klubu są gówno warte i już wielokrotnie w przeszłości okazywały się nieprawdziwe. Był tutaj całkiem niedawno przedstawiany scenariusz jak to szatnia gra przeciwko Sobolowi. Jak to zawodnicy chcą go zwolnić. Więcej nawet. Nowy trener był już w drodze. Nie pamiętam ile przetrwała tamta teoria spiskowa, ale chyba kilka dni i zakończyło ją wysokie zwycięstwo Wisły.

Sprawa jest prosta. Nic co był w stanie zrobić Sobol, nie działa. Nie ma sensu tego ciągnąc. Szkoda tylko, ze refleksja przyszła u niego tak późno.

Elendil 02.12.2023 12:04

Tym niemniej dziwne zachowanie Sobola w trakcie meczu, nigdy nie widziałem żeby nie podnosił się z ławki, ewidentnie coś było na rzeczy.

Drozd 02.12.2023 12:12

Moim zdaniem już przed meczem było wiadomo że to koniec. Może tym razem kogoś już dogadali wcześniej.

Jaroo1 02.12.2023 12:16

No co było? Może doszedł do wniosku, że już nie ma sensu palić dalej głupa, że go to przerasta. To, że wczesniej udawał jak to jest słodko i ma kontrolę nad wszystkim itd to mogła być dobra mina do złej gry. Decyzję mógł podjąć już przed meczem, stąd te wywalone jaja.

Niemniej pokazuje to właśnie profesjonalizm Sobola. Jeśli nic się nie wydarzyło i po prostu sam tak zadecydował, to olanie meczu, wygaszenie emocji w sytuacji gdzie nadal jeszcze tym trenerem był, pokazuje jak mu zależało i jak się przykładał do pracy.
Jeśli coś się wydarzyło i piłkarze go zbojkotowali, to pokazuje standardy pracy całej ekipy.

Ogólnie, dopóki to zakłamanie, życie w kłamstwie i s....ysyństwo Królewskiego, które opanowało cały klub, się nie zmienią, to zawsze koniec końców wyjdzie cyrk z tego klubu.
Żyjemy w ułudzie etosu pracy, profesjonalizmu, legend itd Puste słowa wmawiane na konferencjach, w wywiadach itd za tym nie idzie żadna wartość. Zero prawdy, zero pracy nad sobą, zero pracy dla klubu i w klubie. Z takim podejściem i standardami na pewno daleko się zajedzie.

Co nas teraz czeka? Proste. Wywiad Królewskiego, w którym będzie .......ił jak dużo świetnej pracy wykonał trener Radosław Sobolewski, jaki to profesjonalista, jak się zna na taktyce i w ogóle wystawimy mu laurkę. Oczywiście nie zaszkodzi dodać, że sport to sport i nie zawsze praca przekłada się na wynik ale Królewski będzie pod wrażeniem tego ile świetnej pracy wykonał Pan Trener i jakim jest profesjonalistą.

Super to brzmi. Szkoda tylko, że prawdy w tym 0 i za takie coś to by się przydało na oddział zamknięty pod obserwację skierować Królewskiego.

wierność83 02.12.2023 12:39

Sorry, ale to się średnio klei z tym graniem przeciwko i nie chodzi o zabawę w szatni, bo to była pokazówka, żeby udobruchać kibiców. Ale ciężko przypuszczać, że grając przeciwko trenerowi stać by ich było na taki zryw, takie danie z siebie wszystkiego jak końcówce meczu z GKS, raczej by olali i przyjęli wynik.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl