![]() |
Wrzucasz jakies pier doly z wpolityce cytujacej rzepe, po czym wrzucasz te same pier doly z poloniachristiana cytujacej .... rzepe. Ogarnij sie. Zreszta komu ja tlumacze. Czolem, czesc.
|
Ogarnąłem się i trafiłem na coś takiego ze swetru.Niestety ale rycho dalej cwałuje na" RUBIKONIU"
https://pbs.twimg.com/media/CZUIZloWEAAb87x.jpg |
Ktoś z UK może powiedzieć czy ten reportaż był emitowany w telewizji, jakie godziny itp.?
https://www.youtube.com/watch?v=I6e-Xdr-qGg |
Kto normalny oglada BBC?:D
O jak widac ponizej szybko zweryfikowane to zostalo. BBC to propagandowa tuba robiaca ludziom papke z mozgow. |
Cytat:
http://www.biuroprasowe.pl/artykuly/...u-bbc-o-polsce :D ale jaja ale jaja ! |
Cytat:
no jaja jak berety zwłaszcza z tym wytłuszczonym fragmentem |
weźże chłopie czytaj cały artykuł a nie tylko nagłówek :/
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
natomiast jeśli w nagłówku jest słowo mogła być a potem w artykule jest że na pewno na milion stodziesięć procentów promili to to jest a) albo ściema b) albo pomówienie c) albo głupota tego kto to pisał zresztą .... nevermind |
Cytat:
|
Na nasze nieszczęście jest tak jak mówisz. Dodać jeszcze można fakt, że dużą większością telewizje zostały opanowane przez opcje po lewej stronie. Stąd wśród zachodnioeuropejskich ludów taka s.......izna umysłowa. 20 lat rządów PO więcej i nasze społeczeństwo byłoby takie same.
|
Kowalski jak zwykle celnie i dosadnie https://www.youtube.com/watch?v=cPvS_dB4-SQ
|
Miałem już pochwalić TVP za dobrą zmianę bo wieczorem po wiadomościach gościem rozmowy dnia był Marian Kowalski, który generalnie ma bana na telewizję publiczną ale jak się dowiedziałem, że tvp info transmitowało dzisiaj cały godzinny wykład Kaczyńskiego z uczelni Rydzyka to stwierdziłem, że zmiany pozostają "na zero".
|
Taaa, na zero. W końcu w mediach publicznych widać głos normalnych ludzi - i ci ludzie sami się obronią. Takie Korwiny, Kukizy, RNy, Kowalscy, Brauny jak tylko będą pokazywani w mediach to spokojnie trafią do ludzi. I tu jest wielki plus dla PiSu.
Ta zmiana - której na razie nie ma co oceniać zbyt szybko ale jak dotychczas paradoksalnie pokazuje, że Korwin się myli w założeniach, że wszystko co publiczne to złe, że trzeba media prywatyzować itd. Tak na prawdę wszystko musi być w rękach dobrych ludzi i wtedy będzie funkcjonowało prawidłowo. Gdyby dziś sprywatyzować TVP to by zostały same niemieckie szmatławce, same TVNy i inne gówna i co? I nadal by Korwin ani przykładowy Kowalski do głosu nie dochodzili. Dlatego założenia Korwina to w dużej mierze utopizm bo on zakłada, że każdy jest dobry, że będzie obiektywny albo, że prawda sama się obroni. Otóż nie. I to własnie pokazuje przykład mediów gdzie na dzisiaj te wszystkie prywatne stacje to gówno a TVP wchodzi na normalny poziom, gdzie kasę mają Niemcy i oni nam media przejmują. No bo własnie nie każdy jest taki dobry i obiektywny i ten niemiecki kapitał przejmując media tworzy swoją propagande w Polsce. I prawda się sama nie obroni zawsze bo uczciwy człowiek często nie ma powiązań ani środków aby zbudować swoje media bo go koncerny ze swoją kasą zjedzą. Także publiczne media, którymi JKM gardzi stają się obecnie tymi najrzetelniejszymi i najbardziej sprawiedliwymi w Polsce. |
A kto komu broni założyć polską stację ?
|
No własnie kto komu broni? Konkurencja broni i jak się staje w konkury z TVNem, Polsatem, jak się nie ma takiej kasy jak oni to jest problem. Z innymi środkami przekazu to samo, jak się konkuruje z czymś co jest finansowane przez bogate niemieckie firmy to trudno to przebić. To nie jest piękna bajka, że wystarczy chcieć i już wszystko można, tylko świat pełen podłych ludzi, interesów i biznesów i dlatego system łatwo za wygraną nie daje. Nie zauważyłeś tego?
To samo masz teraz na linii UE-Polska (PiS). I to samo było z Orbanem. Jak się stawiasz tym ....om to robią wszystko żeby Cię udupić, nieważne czy mają prawo czy nie. Zaraz Cię finansowo będą chcieli dojechać za karę. Bo to też nie jest bajka, że sobie robisz porządek w Polsce i wszyscy Ci przyklasną z UE. I wracając do mediów w efekcie nie liczy się kto ma lepszy przekaz czyli meritum sprawy jeśli chodzi o media, tylko o to kto ma więcej kasy, lepsze układy. Tak samo posłami nie zostają najlepsi tylko bogatsi lub z lepszymi układami a też można powiedzieć, "kto nam broni"? Bo w kapitalizmie konkurencja nie zawsze jest równa i przeważa cwaniactwo, znajomości i kasa. Za taki kapitalizm ja dziękuję, a Korwin własnie nie zauważa, że świat nie jest taki prosty. |
Cytat:
|
A ja na przykład zaczyna wierzyć w obietnice pani Kopacz.
Czytam PB.pl (Puls Biznesu) Raczej tam jest mało komentarzy pod artykułami . czasami 0, czasami 5 nigdy nie widziałem więcej niż 20. Od niedawna, w sensie od wyborów pojawiają się trole które nie merytoryczne jadą na PIS. Artykuł o amerykańskiej giełdzie i komentarz jaki to PiS ujowy nie jest. Bez sensu. Ale Rozumiem że pani Ewa dotrzymała słowa i teraz w .nowoczesnej PO maja komórkę netowych hejterów... e W sumie w kapitaliźmie, każdy ma te same szanse. OK. Np ja jestem synem Kulczyka a kolega żula, inteligentniejszy niż ja. Tylko ja kończę Oksford, a kolega wyuczył się na murarza. Ja otwieram stacje TV, kolega kupuje transportera i ma 3 pracowników. Dorobił się, prawda? Mniej radykalnie? OK Ależ proszę Mój tata jest dyrektorem, średniego szczebla, ma np 15-25tys netto, kończę prawo, tato zna ludzi, po studiach mam dobrą pracę + ścieżkę kariery,. Kolega inteligentniejszy ode mnie ma tatę robotnika, kończy studia, zarządzanie i marketing. I zakładam że udało mu sie znaleźć "normalną" prace. Za 10 lat będzie miał tyle co ja po 2 latach. Równe szanse to ściema. Oczywiści są jednostki, ale jak to się mówi wyjątki potwierdzają regułę... Niestety. I żaden Korwin, PiS, SLD, czy inna platforma tego nie zmieni. Specjalnie pominąłem PSL bo oni to maja w genach i prawie w programie... :) |
Cytat:
|
Cytat:
Tak samo z niewidzialną ręką rynku, która wszystko sama wyreguluje i wszystkich nakarmi. To jest utopizm Korwina. Może kiedyś to by zagrało ale dzisiaj świat tak się zmienił, że czasami trzeba najbiedniejszych poratować socjalizmem, że trzeba interweniować i polskim przedsiębiorcą pomóc bo w starciu z zagranicznymi korporacjami szans mieć nie będą, że trzeba regulować pewne sprawy bo inaczej media będą u nas np tylko niemieckie i nieobiektywne jak TVNy a inne media się nie przebiją. |
A kto pisze o zlikwidowaniu KRRIT? I ze po tej likwidacji media beda super obiektywne?
Za to po prostu trzeba sie wziac, inaczej nic sie nie zmieni i dalej i krrit i wszystkie pozostale trybunaly, sady beda co wybory przechodzic to w jedne, to drugie rece. Odnosnie polskich przedsiebiorcow to nie jest socjal, a odblokowanie rynku. Niewidzialna reka rynku nie jest od karmienia ani regulowania. To jest nic ponad WERYFIKACJE RYNKOWA powstajacych/powstalych biznesow! Wolisz, by o powodzeniu biznesu decydowal konsument czy upierrdalajaca te reke do samych barkow biurokracja, urzednicze baty, drakonskie podatki i jeszcze bardziej drakonskie kary finansowe? |
Wolę żeby decydował o wszystkim człowiek uczciwy i tam gdzie będą problemy żeby ten człowiek interweniował. A Korwin zakłada, że każdy sobie sam poradzi, że media i wszystko inne się samo obroni.
Dla niego kapitał nie ma narodowości a dla mnie ma. Co pokazuje sytuacja w mediach gdzie Niemcy mogą dziś bez problemu szczuć Polaków bo mają udział w naszych mediach mediach 70%. Dla mnie nie tylko kapitał się liczy ale i interes państwa i narodu. Nigdzie nie napisałem, że chce biurokracji, że chcę wielkiego socjalizmu. Napisałem tylko, że tam gdzie to potrzebne trzeba interweniować żeby pomóc Polakom i Polsce w konkurowaniu i trzeba czasami nawet pomocy socjalnej udzielić niektórym. |
|
Jeszcze jedna perełka z soboty
https://www.facebook.com/PRAWAStrona...9619800253477/ Ja wiem, że 80% tych ludzi nie wie po co tam jest, ale bez przesady... |
Lisenko ostatni raz na zywo w publicznej, pijemy!
Towarzycho (dobor slowa celowy) - bolek, bronek, cimuś, kłoda pod nogi gospodarki. Najgorsze, ze odcinek zapewne bedzie mial wybitna ogladalnosc, a przydalby sie blamaz. |
Ja sam bym z chęcią obejrzał jak świnie będą u Lisa kwiczały ale grają ręczni więc wiadomo, że lepiej obejrzeć mecz na żywo a .....i zawsze można w innym terminie zobaczyć. Trzeba mieć w życiu priorytety ;)
Czasami fajnie popatrzeć na ich propagandę, żeby orientować się co się dzieje w obozie wroga i żeby utrzymywać świadomość jakie to są łajzy. |
Cytat:
|
Cytat:
I rak będę cieszył miskę :haha: Jeszcze coś dla singli z marszu kodu https://pbs.twimg.com/media/CZlQg1GUkAA8d0L.jpg |
http://www.bankier.pl/wiadomosc/PKO-...m-7300712.html
"Banki nie odważą się podnieść cen usług" :lol: |
Przeciez to bylo oczywiste. Nie chce mi sie nawet szukac swoich i nie tylko swoich wpisow na ten temat i jako przeciwwage wpisow "zaginaczy" rzeczywistosci w postaci naszych pisowskich ulubiencow. Tak samo bedzie z tymi 500zl na dzieci, ze caly .... z tego wejdzie ponownie do obiegu. Poszerzona zostanie tylko szara strefa i zwiekszony przemyt, ewentualnie zarobia na tym najtansze, zagraniczne dyskonty typu Biedra:D
|
wiesniak842 "zarobia na tym najtansze, zagraniczne dyskonty typu Biedra:D"
Nie zapominaj o przemyśle spirytusowym i tytoniowym :lol: |
Przeciez napisalem, ze przemyt wzrosnie. Fajki i woda ukrainska z mety.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zobaczymy co dalej ale obstawiam, że będzie stabilizacja... stabilizacja chujowizny finansowej Dopóki nie zrozumieją, że problemem jest: 1. ZUS 2. Bzdurne wydatki 3. Chore inwestycje, które są nierentowne i tak naprawdę niepotrzebne bo Polakom bardziej od aquaparku czy hali sportowej przydałby się zakład pracy a dopiero później przyjemności typu infrastruktura 4. Ogólnie mniejszy socjalizm, mniejsza biurokracja a większa wolność dla pracodawców i pracowników, uproszczenie prawa i nie okradanie ludzi milionem podatków i składek To będzie źle. Ale ja już się pogodziłem z tym, że te półgłówki PiSowskie jak i inne PO-PSLowskie itp nic w tej materii nie zrobią. To są ludzie, którzy są oderwani od życia. W życiu pieniądza normalnie nie zarobili to skąd mogą wiedzieć na czym to polega? Dla nich kasa się nie bierze z pracy tylko z podatków, kombinowania, przywilejów itp więc tworzą ten socjalizm i biurokrację bo przecież z tego jest kasa. |
Stabilizacje chujowizny finansowej bralbym na dzien dzisiejszy w ciemno. Wszystko jednak wskazuje na to, ze bedzie gorzej. Rozdawnictwo, spelnianie pojebanych obietnic wyborczych, zwiekszanie podatkow, sciganie ludzi w zwiazku z ZUSami, citami, pitami itp itd bedzie tylko deficyt budzetowy powiekszac a nie pomniejszac jak to sobie PIS ubzdural. Szara strefa w PL oscyluje na poziomie 200miliardow rocznie. Rzad sobie wymyslil, ze przywlaszczy sobie kawalek tego tortu "ulepszajac" sciagalnosc daniny, zapominajac jednoczescnie o tym co jest glownym powodem istnienia tej szarej strefy.
|
Stabilizacja chujowizny czyli chodziło mi o to, że będzie chujowizna, później znowu chujowizna i tak stabilnie co roku będą dokąldać tej chujowizny ;)
Cytat:
Debile, debile i jeszcze raz debile. Ale o czym my rozmawiamy. To z ludzi robi socjalizm. Przecież to sa kolesie ponad prawem z immunitetami, którym dupę wożą szoferzy, którzy za frico mają tablety, przejazdy w PKP, PKS, którzy żrą za państwowe, wszystko mają pod mordę podstawione a do tego na dokładkę dostają pensję, diety itd. No trochę taki casus imigrantów. Tamtym się należy kasa w Niemczech, auta itd ci mają też wszystko za darmo i trochę się i tym i tym w główkach .......i bo nie rozumieją co to jest pieniądz i praca. Tak jak bród ma swoje pojmowanie pieniądza tak polityk ma swoje pojmowanie ekonomii. Najbardziej przykre w tych 500 zł na dziecko jest chyba to, że przez tę obietnicę Polska w najbliższych latach nie wyjdzie na zero czy kilka miliardów in minus w kwestii deficytu budżetowego. Gdyby odjąć te 20 czy 30 mld co pójdzie na ten socjal to by już nam pomogło zbliżyć się do znaczącego ograniczenia deficytu rocznego. A tak to z rok na rok będzie trzeba te kilkadziesiąt mld wyczarować. Ale nic tam. Ja .......nie to wszystko to może wyjdzie tak jak na Islandii czyli kurestwo pójdzie do więzienia, naród zrobi jakąś magiczna sztuczkę i od zera się zacznie wszystko w Polsce (to jest optymistyczna wizja w tej negatywnej odsłonie Polski) |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Nie daje zadnej wiary w te agencje ratingowe zalozone przez gosci, ktorzy byli wplatani w wielki kryzys USA w latach 20 ubieglego wieku. Z prostego wzgledu - dla nich stabilna, rzeczowa sytuacja oznacza brak zarobku, gdyz zarobek to wahania w jedna, badz druga strone.
|
"The Big Short" dobrze opisało mechanizm ratingów, a dokładnie koszyków (rozmowa w kasynie w Vegas), ale jednak jakieś odniesienie do rzeczywistości ratingi mają, bo bez tego nie byłoby spektakularnego zjazdu PLN i zakupów po 4,5 euro.
Całe szczęście w nieszczęściu, że jeszcze gro kasy trzymam na kontach eurowych ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl