![]() |
Ludzie Marcelo za darmo? Jak Jego menago i jeszcze jakieś prowizje wyszły prawie 400tys Euro więc taki za darmo do końca nie był. Za to ten przykład pokazuje ze czasem warto szarpnąć nawet na prowizje, by potem z dobrym zyskiem sprzedać zawodnika.
|
Cytat:
Aktualnie gra jako lewy pomocnik w Łodzi, ze względu na dobrą formę Dudu Paraiby, jak i dosyć defensywne zestawienie preferowane przez Widzew. Osobiście nie rozpaczałbym z powodu jego transferu, bo zawodnik ciekawy, a swego czasu niezwykle ciekawy, ale chyba rzeczywiście lepiej poczekać i popatrzeć co będzie w aktualnym sezonie sobą prezentował, a dopiero potem zastanowić się nad ewentualnym transferem jego osoby. |
Cytat:
Cleber przyszedł za pierwszym razem z wolnego transferu |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html widocznie będzie trzeci bramkarz ciekawe w miejsce kogo Pawełka,Kurto czy tego nowego??
|
Bramkarz też się przyda, chociaż nie wierzę w zakontraktowanie tego Dubravki- nie my jedyni będziemy go chcieli.
bardziej paląca sprawa to boczni obrońcy- szczerze mówiąc nadal nie mogę w to uwierzyć, że wyruszamy na podbój ligi z dwoma gotowymi do gry:( |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
To ma do rzeczy, że pokazuje jaki jest poziom zawodników w Widzewie. Jestem za słaby na ligę brazylijską, jestem za słaby na ligę bułgarską, przyjeżdzam do drugiej ligi polskiej i jestem lepszy od reprezentanta kraju...
|
Teraz 2 tyg przerwy zobaczymy może kogoś jeszcze zakontraktują ?? oby w sobote wybieram się na resovie ciekawe jak w tym sparingu Maaskant zestawi obronę ?
|
Cytat:
kolega junior przegapił zamknięcie okna transferowego które miało miejsce wczoraj |
A kolega senior chyba nie zakodował, że można pozyskiwać zawodników z kartą na ręku. Nie wierze, że przynajmniej jednego z bocznych nie zakontraktują. Bo to by była kpina
|
A kolega zapomniał, że wolnych zawodników można zatrudniać poza okienkiem transferowym.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mimo, że na nasze transfery zawsze patrze jak najbardziej pesymistycznie to obecnie wydaje mi się niemożliwością brak podpisania kontraktu z jakimkolwiek obrońcą... Ale od razu zastrzegę, że już nie jedna taka niemożliwość stawała się możliwa w najnowszej historii naszego klubu... |
Mam na myśli jakiegoś wolnego obrońce i to w miarę szybko aby zdążył się przynajmniej poznać z drużyną do meczu z jagą bo o zgraniu to można porozmawiać po rundzie jesiennej o ile ktoś w ogóle będzie:-/. Ciężko przegapić stratę dwóch zawodników defensywnych i to na godziny przed zamknięciem okienka transferowego:>
|
Cytat:
I myślę, że pora przestać się łudzić, że ktoś jeszcze dojdzie, bo NIC TAKIEGO SIĘ NIE WYDARZY. |
Cytat:
|
Zastanawiałem się skąd nagle nasze zainteresowanie Lisowskim. Dopiero teraz sobie przypomniałem, że Maaskant rozmawiał z Leeeeeooooooo.
To może jeszcze Zahorskiego byśmy łyknęli? Co do braku obrońców, mamy idealny skład na znaną taktyke 3-5-7. |
Nasz nowy dyrektor przy dobrych wiatrach moglby miec z piątaka na transfery... ciekawe czy bedzie potrafil dobrych pilkarzy nasprowadzac haha
W Cikosa jak juz zainwestowalismy 200tys euro to ciekawy jestem ile jeszcze za to drewno trzebaby doplacic... |
Cytat:
Medialnie przeprowadzaliśmy bowiem rekordowo potężną "ofensywę transferową", w teorii wspaniale sprzątaliśmy bałagan wewnątrzklubowy i rozwijaliśmy jego struktury, paru informatorów prężnie cały czas dbało o medialną atmosferę w środowisku kibicowskim kreśleniem urzekających obrazów niezagrożonej świetlanej przyszlości nawet w dobie najbardziej spektakularnego w historii klubu demontażu obrony, medialnie już dawno zaczęliśmy skręcać w stronę pomarańczowego profesjonaliizmu, ba, nawet miasto wpisało się w całość medialnie prawie oddając stadion w doskonałym stanie i o doskonałej funkcjonalności. Ze sprawnym oświetleniem, z niezłomną wiarą w aktualność chyba 1005 razy poprawianego harmonogramu zakończenia prac. :evil: Medialnie i w teorii to było absolutnie przełomowe i unikatowe okienko. Wznieśliśmy sie w nim na wyżyny gospodarności, operatywności, rozsądku, finansowego sukcesu, przyszłościowego myślenia, długofalowych planów. :evil: Zbymak i Maci0ś mogą iść na zasłużony urlop po dobrze wykonanej pracy. Będzie mi ich autentycznie brakowało do zimy, już medialnie po raz enty zapowiedzianej jako czas "uderzenia transferowego" o jakim nikomu się nawet nie śniło. |
Cytat:
Przekonałeś mnie Dudu jest mega wymiataczem, nie dziwię się już że po jego przyjściu Lisowski nie miał czego szukać na lewej obronie. Przecież jest również z niego znakomity skrzydłowy o czym mogliśmy się przekonać w niedawnym meczu Wisły z Widzewem. |
Cytat:
Wolę by pewne transfery były zrobione później a przyszli lepsi piłkarze aniżeli mielibyśmy się śpieszyć i ściągnąć kogoś ala Hristov... |
Cytat:
Niemożliwe? Jest jakiś powód, dla którego trzymają tych zawodników na ławce, geniuszu... I od razu podpowiedź - nie po to, żeby kolegom na boisku było raźniej. Markus - szczerze przyznam, że wczoraj to mi jednak szczęka opadła. A myślałem, że na wszystko jestem przygotowany... |
Sytuacja w obronie jest po prostu zła i nie można udawać, że jest inaczej - żaden szanujący się klub nie wchodzi w rundę zaledwie z dwoma nominalnymi skrajnymi obrońcami i to wątpliwej jakości. Żaden też nie robi z defensywą tego, co zrobiono mijającego lata u nas.
Wchodzimy też w rundę bez środka pola, z maksymalnie jednym naprawdę wartościowym skrzydłowym pozyskanym w ostatniej chwili (o ile Maaskant zdoła go odbudować), z jednym rokującym dobrze napastnikiem, i bramkarzami mającymi duże wady. To nie jest jakościowo skład, który pozwala realnie myśleć o wygraniu ligi. |
Cytat:
Cytat:
oczywiście że nie zapomniałem , ale jest to jedno ale . dobry , w szczególności boczny obrońca , jest bardzo porządanym kąskiem dla wielu klubów , ci , którzy byli do wzięcia za darmo i prezentowali klase która kwalifikowała by ich do gry w Wiśle juz dawno znaleźli sobie dobry klub . Liczenie że przyjdzie do nas świetny zawodnik na boczną obrone po zamknieciu okienka , za darmo jest jak liczeniem na upały w grudniu . W ostatnich 10 latach do klubu po zamkniecu okna transferowego z kartą w ręku przychodziło zaledwie kilku zawodników , najcześciej byli to piłkarze z Afryki ( ala Dudu ) którzy szybko kończyli swoją 'przygode ' z Wisłą . Jak już przychodzili do nas wartościowi zawodnicy z kartą w ręki ( np Penksa ) to odbywało się to w trakcie trwania okienka gdzie piłkarze intensywnie poszukiwali sobie klubu . Nie zdziwi mnie także , jeśli w najbliższych dniach zacznie się w Wiśle serial " testowanie bocznego obrońcy " który skończy sie najwcześniej w styczniu 2011 , jak ostatnio wypadały testy przypadkowych zawodników wszyscy wiedzą . Włączyc Nalepe na stałe do kadry pierwszego zespołu i niech go Maakant szlifuje , śmiem wątpic czy będzie gorszy na środku od Kowalskiego , a na prawej obronie będzie prezentował przynajmniej poziom Cikosa . Widze jedynie takie rozwiązanie na dzień dzisiejszy . Nalepa ma papiery na naprawde dobrego obrońce . |
A ten cały Alemao czy jak mu tam klub znalazł? Jak nie to raz dwa telefon wykonają i obrońca gotowy.
A tak serio to po co oni ten kontrakt z Singlarem rozwiązywali. Diaza sprzedali bo kasa wpadła ale Peter na polską ligę wystarczył, w razie czego nawet na lewej obronie by pograł. |
Cytat:
|
Cytat:
radze przeczytać wywiad z nim na oficjalnej , facet ma na głowie operacje syna i na pewno woli najbliższe miesiace spedzic z rodzina niz w klubie . Poza tym przez 2 lata częściej się u nas leczył niż grał . |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście lepiej nic nie robić i płacić jeszcze parę lat 300tys euro takiemu drewnu jak Łobo, który za niedługo będzie miał problem z załapaniem się do składu ME. Myślisz, że nasi kopacze są na tyle tępi, że wolą obcinać kupony zamiast gry??? Połowa zespołów z naszej ekstraklasy chciałaby Łobo, a ty walisz smuty, że szok. On na pewno też chciały grać a nie trenować z ME. Zobacz na przykłady ze świata. Sneijder czy Robben dostali w Realu znak, że mają szukać nowego klubu i tak zrobili chociaż chcieli zostać. Powiedzieli im, że nie będą na nich stawiać i momentalnie poskutkowało. To samo teraz Vaart. Chciał zostać w Madrycie, to go Mourinho wywalił na trybuny i chłopak momentalnie zmienił decyzje. Może to i chamskie ale 99% klubów na świecie tak robi i nikt nie narzeka. |
Mam tylko nadzieje że skończy się kult "wielkich informatorów".
|
Ciekawy jestem, czy Pan Prezes będzie zadowolony ze swojej roboty, gdy 30 tys kibiców na otwarciu całego stadionu w meczu z Legią będzie mu ,,dziękowało" za wspaniałe okienko transferowe. No chyba, że zaskarbił sobie dozgonną wdzięczność i parawan ochronny ze strony SKWK za zwolnienie Łaciaka.
Współczuje Maaskantowi, gdyż ma do dyspozycji niezgraną, mało liczebną i słabą piłkarsko obronę. Można oczywiście pomyśleć nad przesunięciem Kirma na bok obrony, a Sobola na środek, ale tylko w ramach łatania dziur, które niechybnie w trakcie sezonu powstaną. W trakcie tego okienka pokazano jak nie należy prowadzić polityki transferowej. Jeśli ktoś liczył, że przyjście Basałaja wprowadzi nową jakość, to chyba się przeliczył. Dla mnie ten pan jest bardziej likwidatorem, aniżeli budowniczym. W tym roku o mistrzostwo mogł być naprawdę łatwo. Legia jest słaba, Lech również, a Polonia może nie wytrzymać presji. Można było sprzedawać piłkarzy, ale należało kupić sensownych zastępców i być faworytem do MP. My mistrzostwo oddajemy walkowerem. |
tak dla rozluźnienia emocji co oni robią? bo wygląda to jak kolonia dla ....:)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...reningu/39654/ http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...reningu/39654/ |
A ja wciąż nie mogę zrozumieć jak mogli rozwiązać kontrakt z Singlarem nie mając nikogo pewnego na jego miejsce. Nie rozumiem tego.
To samo z Diazem. Ja rozumiem że kończy mu się kontrakt i warto było by wziąść za niego jakąś kaskę (nie wierze w te 1,5 mln EURO, nie wierzę nawet w 1 mln EURO za piłkarza z ligi polskiej któremu za rok kończy się kontrakt) ale najpierw trzeba znaleźć zmiennika. Jeśli takiego nie ma to zawodnika się nie sprzedaje! Moim zdaniem trzeba powiedzieć jasno i wyraźnie: Holendrzy dali ciała! Dla mnie to falstart. Znalazłem cztrery nazwiska które pojawiły się w kontekście zainteresowania Wisły: Lisowski (to potwierdza sam Widzew), Jens (pisała o tym wczoraj interia), Golański (wiadomość z netu) i Blind (syn byłego reprezentanta Holandii, 20 latek z Ajaxu. Fakt pisał że chłop o mało nie umarł ze śmiechu gdy któryś z naszych zaproponował mu wypożyczenie do Wisły). Z tych czterech nazwisk realny pozostał jeszcze Golański. |
Cytat:
|
Jedyna nadzieja jest taka, że zarząd nie chciał zbytnio szastać kasą na tym rynku transferowym dlatego kupił dość tanio, a dużo i postawił głównie na wypożyczenia. Możliwe, że dopiero od teraz kiedy jest dyrektor sportowy i zaczyna się pojawiać coś takiego jak scouting uda się ograniczyć ściąganie przypadkowych zawodników i pojawi się kasa na prawdziwe transfery.
W pewnym sensie rozumiem obawy prezesa, bo co może powiedzieć taki scout jak Kapka o zawodniku? Powie, że jest dobry klub wyda 1mln euro a koleś się nie sprawdzi. Liczę na transfery zimą. |
No przecież skończyło się okienko stresu to chłopaki musiały się rozluźnić. Nie płaczcie już po Diazie, dobrze że go sprzedano. Jeśli to prawda że poszedł za 1,5 mln. euro to jest to duże osiągnięcie Basałaja i jego ludzi. Takiego piłkarza w polskiej lidze kupimy za 300 tyś. zł.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl