![]() |
byłem dziś w Zkp na Treningu i powiem że ciekawie prezentuje się ten Etamane. niezłe warunki, dobry strzał, gra głowa i dużo biega.. szuka pozycji
Natomiast ten "pączuś" Pinto to pozal sie boże... dośrdokowania z boku, a on czysto w piłke trafic nie może:) dośrodkowac też zbytnio nie umie, przynajmniej mu nie wychodziło Natomiast Jovanic po jednej z interwencji doznal urazu barku, raczej nie groźnego. rozsmieszył mnie gdy po jednej z interwencji gdy piłka po palcach wpadla mu do bramki krzyknął: "Ty ****o jedna!!" :) czyli nie zle łapie... przynajmniej jak narazie łacine:) |
W tym linku który zapodał grzesiek632 jest chyba napisane że zapadła decyzja o przenosinach do
Wisły...:D Biedny człowiek jak języków nie zna...:P:P |
Na ile ja znam włoski to Makinwa w Wiśle :)
|
kolega, który coś tam po włosku mówi, pisze, że w drugim linku jest tylko napisane, że ma dojść do krótkiego spotkania w sprawie transferu. Czyli żadnych konkretów. Jak ktoś zna Włoski to niech sprostuje
|
mniej wiecej
co do linku http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...dnotizia=12880 "Agent Makinwy: Mamy nadzieje ze dzis sie wszystko wyjasni. Do Polski moze przeniesc sie napastnik Lazio Stephen Ayodele Makinwa. W kilka godzin moze sie wszystko wyjasnic. W negocjacjach biora udzial Claudio Lotito Biancocelesti (ktos z Lazio), prezes Wisly Bogdan Basalaj i .. bodaj agent Makinwy "Tak, zaplanowano na dzis rano w Mediolanie spotkanie, w ktorym wszystkoi powinnno sie wyjasnic, mowi Paolo Fabbri, agent Makinwy, bede tam w celu sprawdzenia sytuacji. Zobaczymy, czy za kilka godzin bedzie mozna zlozyc podpis. Larissa? Nie rozmawialem z zadnym Greckim przedstawicielem. Oni tylko wysylali faks w ktorym prosili o spotkanie. Ale Wisla jest zdecydowana .. cos tam co do tego http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=214797 Ze ma dojsc do krotkiego spotkania.. i wszystko powinno sie wyjasnic.. tylko koncowka jakas dziwna.. jakos tak "nigeryjski napastnik w zespole Wisly Krakow" od 1 do 2 linku troche czasu dzielilo.. widocznie rozmowy nie trwaly dlugo ;) moglem jakas literowke zaliczyc wiec nie bic ;)) |
Cytat:
http://www.footballpress.net/index.p...ad&idsel=63439 |
Cytat:
Specjalne dla takich krzykaczy jak ty zrobiłem porównanie, ja nie wiem czy ty to widziałeś czy tylko zdjęcie z pierwszego posta. Ale nie bedziesz wmawiał że to nie prawda, że coś pokazałeś. Bo oprócz postu na poziomie dna to nic nie pokazałeś. Dlatego sobie zobacz, ale pewnie dalej będziesz cwaniaczył że to na 100% nie prawda. http://img267.imageshack.us/img267/8848/etame2.jpg |
Panowie tam na tej stronce w prawym górnym rogu jest wersja angielska. Pisza tylko tylko, że są "plotki" co mówią że Makinwa jest blisko Wisły...nic więcej
|
Cytat:
Czytać to proszę cie sam się naucz.. Napisałem: "A tu masz caly dokumet w pdf z kadrami zespołów z tego turnieju. http://www.fifa.com/mm/document/tour...yers_57410.pdf " I tez nie zauważyłeś tego co napisałem na samym początku: że podobny to on sobie może byc.. ale to jest inna osoba. Wiele murzynów jest podobnych i czy to musi oznaczać że mamy na świecie 15 Kalu Uche i 20 Makinw? :lol: Dlatego stul dziób i przyznaj się to tego że popełniłeś głupotę. Kończę rozmowę z toba bo wyraźnie próbujesz zabłysnąć. I nie mówię że ten piłkarz nie ma przekręconego rocznika w papierach ale ten przypadek który podałeś chyba należy wykluczyć. |
Panowie, nawet jeśli ten koleś faktycznie ma 24-25 lat zamiast 19 to i tak najmniej dotknie to nas ;)
Wyjaśniam: jeśli koleś jest dobry to pogra u nas 3-4 lata i się albo z niego zrezygnuje albo wytransferuje gdzie indziej. To kolejne kluby będą miały z nim problem bo wtedy zamiast rzeczonych lat 25 będzie już pod trzydziestkę. ;) Oczywiście post napisany pół-żartem, pół-serio bo dla mnie patrząc na to zdjęcie co wkleił K4millo to i ten z 6 jakby wyhodował zarost wyglądał by tak samo ;) Z Traore sprawa była troszkę inna bo on jednak cały czas przedstawiał się tym samym imieniem i nazwiskiem, a różnych Etame Blebleble to w Afryce pewnie jak psów. |
A niech sobie i ma te 23-24 lata, jak bedzie sie dobrze prezentowal i wzmocni nasz atak to co to za roznica, nie rozumiem tych wszystkich dochodzen i podchodow ;)
|
Cytat:
Murzyny, Chińczyki i inne dziwactwa prawie wszystkie do siebie podobne. |
Cytat:
|
nie ma co szukac sensacji ze ten Etamane jest z 5 latstarszy!!!! Chlopak pewnie tylko tak wyglada i nic wiecej:)
|
"Secondo indiscrezioni raccolte da Tmw all'Atahotel Executive di Milano, ci sarà a breve un incontro tra la Lazio e il procuratore di Stephen Ayodele Makinwa (27). La squadra interessata all'attaccante nigeriano è il Wisla Cracovia." (http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=214797)
czy tu czasem nie jest napisane ze wedlug niepotwierdzonych informacji do spotkania jednak NIE dojdzie? niech to przetlumaczy ktos kto zna wloski lepiej niz ja. |
Oby wreszcie coś sie udało z tymi transferami, bo w poniedziałek wyjazd na zgrupowanie. Nie ukrywam że byłem bardzo spokojny i do tego nawoływałem jednak mimo że nadal wieże w klub to przydało by sie, aby przynajmniej 2 zawodników już doskoczyło do kadry.
|
Cytat:
|
Ja chciałem tylko dodać, że wychwalany pod niebiosa na tym forum Glik grał w Hiszpanii dokładnie w tej samej klasie rozgrywkowej co Etamane Zuluguludzięcioł, Tercera Division. Jeśli tylu tutaj widziałoby tego obrońcę w naszym skłądzie, to nie rozumiem sprzeciwów wobec testowania Kameruńca ;)
|
Co do Makinwy tego meczu nie zapomnę długo.
http://www.youtube.com/watch?v=BVEOb6Iabgs Do momentu gdy nie grał w Lazio spisywał się naprawdę bardzo dobrze we Włoszech. Napewno sporo lepiej niż Ba we Francji. Jak Heniek do niego trafi, to będzie ogromne wzmocnienie. |
Cytat:
TŁUMACZENIE TEKSTU PRZEZ PRZEGLĄDARKĘ GOOGLE CHROME: Według niedyskrecji zebrane przez TMW all'Atahotel Executive Milan, nie będzie krótkie spotkanie pomiędzy Lazio i adwokat Stephen Ayodele Makinwa (27). Zespół zajmuje nigeryjski napastnik Wisły Kraków. |
Też 75% użytkownikow tego forum
wciąż ma nadzieje, że dobry los uchowa nas przed oglądaniem popisów Glika na codzień |
Cytat:
Na razie wychodzi na to, że jeśli mieliśmy do czynienia z jakąś "zasłoną dymną", to stawiali ją wśród kibiców tzw. dobrze poinformowani informatorzy, odwracając uwagę od prawdziwych posunięć klubu, które widzimy dziś "na testach". Ale jest jeszcze czas, mam nadzieję, że się tu pomylę. Na chwilę obecną, potężnie osłabiliśmy się (Głowa + grupa "odstrzelonych"), a dalej bardziej prawdopodobne są kolejne oslabienia niż wzmocnienia, którą są póki co niczym słynny Latający Holender - gdzieś płyną w odległej mgle, ale nikt nie wie gdzie i czy rzeczywiście. To nie wygląda dobrze. A Legia znów pokazuje, że klub z równie istotnym długiem, potrzebami kadrowymi, w dodatku bez wpływów z pucharów i sprzedaży filarów obrony, jest w stanie spokojnie, szybko i sprawnie kontraktować wielu zawodników mających być dużymi wzmocnieniami. Stawiają tym samym wysoko poprzeczkę naszym działaczom, pokazując jak bardzo Ci ostatni są nieoperatywni i "w lesie". Niestety. Ale czy można się temu dziwić widząc takiego Zdzisia? |
Cytat:
|
|
Cytat:
Garguła to wielka niewiadoma. Trzymam mocno kciuki, by wrócił do dawnej dyspozycji, bo na razie to jedyna szansa na to, by Wisła grała lepiej. Słusznie zauważyłeś (to takie uzupełnienie do mojej diagnozy) - na chwilę obecną tylko Paweł Brożek jest zdrowy. W dzisiejszym Dzienniku Polskim mowa o: - drobnej kontuzji Małeckiego - bolącej bliźnie Boguskiego + enigmatyczne stwierdzenie Kasperczaka, że "piłkarz musi to zaleczyć". Więc na chwilę obecną mamy raptem 1 (słownie: jednego) zdrowego napastnika. Pomijając to, że Boguski i Małecki to nie są typowi snajperzy. |
http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...dnotizia=12884
o Makinwie. Jakby ktoś mógł to dobrze przetłumaczyć to niech wrzuci na forum |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pogrubionym pisze mniej więcej, że "Czekają na powrót zawodnika z Nigerii. Trzeba uważać na Greków (??)". Można chyba wywnioskowac, ze jakis grecki klub sie nim interesuje. Zobaczymy
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl