Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

KOALIK 01.09.2010 10:45

Wisła ma zamiar zostać pierwszym klubem w historii, który zdobył Mistrzostwo bez nominalnych bocznych obrońców. Z tym, że Pi.Brożek na ligę wystarczy.

bridgeburner 01.09.2010 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 972684)
Z tego co pamiętam to Baszczyński grzał wtedy ławe, a na prawej pomocy grał Błaszczykowski.
Wciąż mam nadzieję, że pojawi się informacja o pozyskaniu przynajmniej jednego obrońcy... strasznie naiwny jestem

Nie przejmuj sie nie tylko ty
ja co 10 minut zerkam na oficjalna
majac cicha nadzieje, że może chociaz 1 obronca podpisal
chociazby Golanski

mgła 01.09.2010 10:51

Prezentacja naszego nowego nabytku Boukhariego jutro ( facebook oficjalnej info w komentarzu) więc może coś jest na rzeczy i jeszcze ktoś przyjdzie :p

ArturRosner 01.09.2010 10:51

bridgeburner :) ja tez :D widze ze o tym samym myślimy heehhe
jak wczoraj diaz poszedł to też lukałem i myśle jeszcze 6 godzin okienka może coś wpadnie :D i nagle jest :)

ArturRosner 01.09.2010 10:54

mgła :D no ja mam taką nadzieje :) faktycznie jakby nie było na rzeczy to on dziś miał prezentacje, minimalnie jeden :D może dwóch :P ale myślę ze to będą jakieś znaczące nazwiska.
Tak btw fajnie ze Zieniu przyszedł do Lechii :D

mgła 01.09.2010 11:04

Ja poważnie licze na jeszcze jakieś wzmocnienie bo z tą obroną to będzie nieciekawie... No ale zobaczymy oby ta jutrzejsza prezentacja była conajmniej podwójna :p

pchelas 01.09.2010 11:09

Wzmocnienia obrony to się robi przed sezonem a nie w środku (zresztą i tak ich nie ma :P).

Galonek 01.09.2010 11:48

Jeżeli nie będzie wzmocnień na bokach obrony, to na miejscu Maaskanta szykowałbym się do zmiany systemu na grę trójką w obronie.

szprotson 01.09.2010 11:48

prezentacja Boukhariego jutro.

IncognitoTSW 01.09.2010 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 972403)
Spoko, Valckx był swego czasu dobrym obronca
a jak na nasze warunki to nawet bardzo dobrym
miesiac po trenuje i i tak bedzie lepszy niz Kowalski:rotfl:

TS Girl - dobre, naprawde dobre:lol:

No ewentualnie Marek Zając zagra, albo Adam Musiał.

Titto 01.09.2010 12:00

Jeśli byłby jakiś transfer dokonany przez klub przed zamknięciem okna transferowego na pewno bylibyśmy o tym poinformowani więc nie oczekujcie, że jutro na prezentacji Boukhariego zobaczymy jeszcze jakieś nowe twarze. Co najwyżej możemy spodziewać się przyjścia jakiegoś wolnego zawodnika, a tacy zawodnicy nie są z najwyższej półki.
Awans do następnej edycji Ligi Mistrzów jest naprawdę mało realny. Cała linia obrony jest do przebudowy Cleber w grudniu kończy karierę, Chavez wraca z wypożyczenia po roku to samo pewnie z Cikoszem, któremu zarząd zapewne nie przedłuży kontraktu. Wydaje mi się, że lepiej by było kupować zawodników już gdzieś sprawdzonych, a nie najpierw wypożyczać jakiś gości i co roku wypożyczać nowych oni wszyscy muszą się zgrać... W ogóle wydaje mi się, że okres dwóch lat jakie daliśmy Holendrom na zbudowanie drużyny z prawdziwego zdarzenia to za mało, na to trzeba pracować dłuższym latami...

mgła 01.09.2010 12:08

Ktoś już tu wczoraj pisał, że nadzieja umiera ostatnia... więc ja też się jeszcze łudze, że może jakiś gracz pokroju Singlara (nie mieszczący się w skłądzie, ale nie tak kontuzjogenny) z lepszej od naszej ligii rozwiązał kontrakt i ustalamy z nim warunki.
Wiem że to mało realne ale choć 1 obrońca jest obecnie chyba minimum, o ile nie chcemy dostawać batów jak z Ruchem?! Bo po co puszczać Singlara można było się go pozbyć w grudniu a tak zabezpieczyć nawet na PP. Bez zmiennika to jest dziwna decyzja, nie mówiąc o naszym jedynym obecnie lewym obrońcy, bardziej pomocniku.

Kon®ado 01.09.2010 12:14

no na nowego zawodnika nie ma raczej szans nie chce oceniać czy ten Boukhari napewno jest teraz najbardziej potrzebnym wzmocnieniem okaze sie w praniu, ale wolalbym obronce prawego no ale zobaczymy jak to bedzie byleby do zimy jakos dopchac ;p

kolend 01.09.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 972718)
Bo po co puszczać Singlara można było się go pozbyć w grudniu a tak zabezpieczyć nawet na PP. Bez zmiennika to jest dziwna decyzja, nie mówiąc o naszym jedynym obecnie lewym obrońcy, bardziej pomocniku.

Dżizas, niektórzy nie potrafią pewnych rzeczy załapać... Kiedy widziałeś Singlara grającego w meczu? Poważnym meczu? Gość od +- roku nie grał i nie wiadomo było kiedy i czy będzie znowu grał na wysokim poziomie. Rozwiązano umowę z piłkarzem, który widniał w kadrze tak na prawdę na papierze.

Titto 01.09.2010 12:16

Wcześniej ktoś pisał, że Stan valckx nie będzie już ściągał nowych zawodników, bo jest wielu ciekawych zawodników z wolną kartą w takim razie jestem ciekawy czy posiada on jakąś listę takich zawodników, bo być może są jakieś wyjątki i w Holandii by się ktoś ciekawy znalazł na razie to jakaś padaka.

Pan Jotka 01.09.2010 12:17

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html Przeczytajcie sobie ile dostał bramkarz w Roda Kerkrade i odniescie to do zarobków Łobodzińskiego. Liga holenderska jest mocna(tylko bez durnych gadek o 2 mocnych zespołach-bo to bzdura), konkurencja duża a jak widać na zarobki trzeba nieźle zapracować. A u nas rozdawnictwo, opierprzanko, 3 msce wakcji zimowych i są ciągle przemęczeni. Jak sie kluby nie opamiętajcą to skończą jak kkluby żuzłowe w tym roku, albo jak Odra Wodzisław po przegrzaniu się finansowo.

Zlatan93 01.09.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 972715)
. Co najwyżej możemy spodziewać się przyjścia jakiegoś wolnego zawodnika, a tacy zawodnicy nie są z najwyższej półki.

Marcelo był z wolnego transferu.

bridgeburner 01.09.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 972727)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html Przeczytajcie sobie ile dostał bramkarz w Roda Kerkrade i odniescie to do zarobków Łobodzińskiego. Liga holenderska jest mocna(tylko bez durnych gadek o 2 mocnych zespołach-bo to bzdura), konkurencja duża a jak widać na zarobki trzeba nieźle zapracować. A u nas rozdawnictwo, opierprzanko, 3 msce wakcji zimowych i są ciągle przemęczeni. Jak sie kluby nie opamiętajcą to skończą jak kkluby żuzłowe w tym roku, albo jak Odra Wodzisław po przegrzaniu się finansowo.

Tez na to zwrocilem uwage
Ekstraklasa to typowy przykład przerostu popytu nad podażą
rodzime kluby JUŻ maja pieniądze
ale JESZCZE nie mają scoutingu
a do tego szkolenie w Polsce leżało i kwiczało dobrych kilkanaście lat
teraz zbieramy tego efekty
Ale pod tym wzgledem chyba idzie ku lepszemu -
bo kopacze którzy jeszcze kilka lat temu bezproblemowo za swoja stawke znalezliby klub w ekstraklasie
albo sa na bezrobociu(Jarzebowski, Szala, Szamotulski)
albo w 1 lidze na gorszych warunkach(Piechniak, J.Kowalczyk, zaciąg w Niecieczy)
albo musieli uciekać aż na Syberie, żeby finansowo nie stracic(Kowalewski, Grzelak)
Właściwie rynek psuje juz tylko Wojciechowski proponujący zawodnikowi klasy Nowaka grubo ponad 300 tys E za sezon

bartekd16 01.09.2010 12:40

A może tak jak wspominał kiedyś Andrzej Iwan szykują Kirma na lewą bądź prawą obronę

Zlatan93 01.09.2010 12:40

Tak samo można powiedzieć, że kiedyś rynek psuł Cupiał. Wojciechowski robi co mu się podoba i na co ma pieniądze. Jak nie będzie sukcesu wycofa się momentalnie i tyle go widziano.

tofik 01.09.2010 12:41

Nikogo nie kupiliśmy bo nikogo nie wyskautowaliśmy. Miało być oglądania typa pół roku, żeby dobrze ocenić, czy się nadaje do składu. W ciemno od menedżera nie ma sensu szrotu brać.
Najwyżej możemy z wolnego transferu kogoś sensownego sprowadzić, ale z tym nie trzeba było spieszyć się przed zamknięciem okna transferowego. Wg mnie tak to wygląda w tym momencie. Trzeba było Staszka i Roberta zatrudnić pół roku wczesniej, mielibyśmy wzmocnienia teraz.

For_FuN_ 01.09.2010 12:42

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wis...wiadomosc.html - nie wiem, czy bylo. Pewnie czyste spekulacje, ale ciekawy bramkarz ;).

mgła 01.09.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 972746)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wis...wiadomosc.html - nie wiem, czy bylo. Pewnie czyste spekulacje, ale ciekawy bramkarz ;).

Oby to znaczyło, że na poważnie szukamy bramkarza i w grudniu adios Pawełek

AYALA 01.09.2010 12:55

Kopunek ze Spartaka Trnava którym sie intersowaliśmy przeszedl do Saturna Moskwa
http://aktualne.centrum.sk/sport/fut...57&tro6475_1_0

Troche szkoda bo to reprezentant Słowacji i ma 26 lat wiec mógł dla Wisły kilka lat pograc

Titto 01.09.2010 12:56

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wis...wiadomosc.html
Naprawdę niezła konkurencja byłaby wtedy w bramce Wisły choć wtedy pewnie nie przedłużą kontraktu Pawełkowi i odejdzie w każdym razie mieć dwóch naprawdę dobrych, perspektywicznych bramkarzy (Jovanić,Dubravka) Problem w tym, że obecnie potrzebni są nam solidni boczni obrońcy, a nie bramkarz.

Kon®ado 01.09.2010 12:56

ale myślicie że bramkarz który bedzie gral w LM przejdzie do nas gdzie tylko teoretycznie ma taka perspetywe..??

tormenthor 01.09.2010 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 972715)
Jeśli byłby jakiś transfer dokonany przez klub przed zamknięciem okna transferowego na pewno bylibyśmy o tym poinformowani więc nie oczekujcie, że jutro na prezentacji Boukhariego zobaczymy jeszcze jakieś nowe twarze. Co najwyżej możemy spodziewać się przyjścia jakiegoś wolnego zawodnika, a tacy zawodnicy nie są z najwyższej półki.
Awans do następnej edycji Ligi Mistrzów jest naprawdę mało realny. Cała linia obrony jest do przebudowy Cleber w grudniu kończy karierę, Chavez wraca z wypożyczenia po roku to samo pewnie z Cikoszem, któremu zarząd zapewne nie przedłuży kontraktu. Wydaje mi się, że lepiej by było kupować zawodników już gdzieś sprawdzonych, a nie najpierw wypożyczać jakiś gości i co roku wypożyczać nowych oni wszyscy muszą się zgrać... W ogóle wydaje mi się, że okres dwóch lat jakie daliśmy Holendrom na zbudowanie drużyny z prawdziwego zdarzenia to za mało, na to trzeba pracować dłuższym latami...

Śmieszą mnie teksty, w których podnosi się, że na budowę drużyny potrzeba czasu, że możemy ten sezon spisać na straty itp. Czasu potrzeba, ale na ogrywanie takich zawodników jak Bunoza czy Czikosz, a wcześniej Marcelo czy Diaz, którzy przed przyjściem do Wisły nie widzieli profesjonalnego futbolu. Jeśli sprowadza się klasowego, inteligentnego piłkarza, to ten po kilku jednostkach treningowych łapie styl drużyny, a po pół roku w pełni dopasowuje się do zespołu. Ile lat grają ze sobą Brożki, Boguski, Małecki, Sobol, Jirsak. Idąc takim tokiem myślenia Wisła powinna grać jak z nut, gdyż piłkarze znają się jak łyse konie. Oczywiście aspekt zgrania jest ważny, ale ważniejsza jest jakość piłkarzy. Śmiem twierdzić, że przypadkowo dobrana 11 średnich piłkarzy z ligi niemieckiej, francuskiej czy włoskiej spokojnie poradziłaby sobie z wszystkimi polskimi drużynami.

Wiśle potrzeba przede wszystkim nowej jakości. Do tego są potrzebni klasowi gracze i słusznie, że pozbywamy się jak największej ilości piłkarzy, którzy są naznaczeni symptomem porażki. Niemniej jednak niepokoi brak sensownej reinwestycji pieniędzy uzyskanych z transferów. Jeżeli nie dołączy do nas co najmniej jeden klasowy, boczny obrońca, to nasza polityka transferowa będzie zakrawała o sabotaż.

Lacrima 01.09.2010 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 972757)
ale myślicie że bramkarz który bedzie gral w LM przejdzie do nas gdzie tylko teoretycznie ma taka perspetywe..??

Żilina pewnie nie awansuje z grupy, więc wiosną i tak nie będzie grał w LM.

Chociaż i tak mi się nie chce wierzyć, że on do nas trafi... :-)

Titto 01.09.2010 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 972759)
Śmieszą mnie teksty, w których podnosi się, że na budowę drużyny potrzeba czasu, że możemy ten sezon spisać na straty itp.

Tego nie napisałem. Miałem na myśli to, że nie od razu będzie widać skutki pracy Holendrów i potrzebują jeszcze trochę czasu, żeby rozbudować skauting w tym klubie i ogólnie zrealizować swoją wizje klubu. Prawdą jest to, że nie udało im się wzmocnić obrony powinni przygotować się na to, że Diaz może odejść stąd nie wiem z jakiego powodu zrezygnowali z Bonetto. Myślałem też, że jeśli kontrakt z Singlarem został rozwiązany to mają jakąś alternatywę na jego pozycję.

pibitox 01.09.2010 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartekd16 (Post 972739)
A może tak jak wspominał kiedyś Andrzej Iwan szykują Kirma na lewą bądź prawą obronę

je piernicze... Nie moge jak czytam takie komentarze... Kirma na obronę?? Przecież ten człowiek nie wie nic o odbiorze piłki... Nie stosuje pressingu, nie atakuje rywala, nie walczy o górne piłki. Jak wy chcecie go dać na obronę. trochę pomyślcie zanim coś palniecie... Przepraszam ale takiego głupiego pomysłu to nie słyszałem od bardzo dawna...

K4millo 01.09.2010 13:53

http://www.widzewiak.pl/newsroom/162...ew-jej-odmowil

Jakie my mamy cele na ten sezon, jeżeli chcieliśmy kupić na lewą obronę zawodnika który przegrał rywalizację na tej pozycji w swoim klubie?

Griszka30KR 01.09.2010 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 972756)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wis...wiadomosc.html
Problem w tym, że obecnie potrzebni są nam solidni boczni obrońcy, a nie bramkarz.

To fakt,ale jak ważny jest dobry bramkarz ,to mysle,że Legia w tym sezonie to potwiedzi :P

bridgeburner 01.09.2010 13:56

Jakby miał przyjsc gosc pokroju Lisowskiego
to lepiej próbować Bunoze w ostatecznosci Paljica na obronie
Wydawanie pieniedzy na takiego zawodnika mija sie z celem
Drugi Kowalski na obrone nie jest rozwiazaniem

twardybidon 01.09.2010 13:57

A Alvarez w II lidze greckiej:
http://www.90minut.pl/news/133/news1...serraikos.html

Titto 01.09.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zlatan93 (Post 972735)
Marcelo był z wolnego transferu.

Ok, ale taki piłkarz zdarza się raz na kilka w przypadku naszego klubu kilkanaście lat, bo jesteście wstanie wymienić mi jeszcze jednego piłkarza, który okazał się wielkim wzmocnieniem Wisły, a przyszedł z wolnego transferu? Wątpię, żeby teraz skautom udało się wytropić kogoś takiego jak Marcelo chyba, że coś się za Valckxsa zmieniło i ściągnął jeszcze jakieś osoby na to stanowisko(?)

fanfan 01.09.2010 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez twardybidon (Post 972794)

Raczej w pierwszej lidze . Teraz Pablo będzie grał przeciwko PAO, AEK Ateny itd.

westersyl 01.09.2010 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 972789)

Jakie my mamy cele na ten sezon, jeżeli chcieliśmy kupić na lewą obronę zawodnika który przegrał rywalizację na tej pozycji w swoim klubie?

Bardzo trafne pytanie...to co oni wyprawiają w tym klubie jest już komedią.

For_FuN_ 01.09.2010 14:22

Zalezy jakie Valckx dostal zalecenia z gory, tzn. od samego wlasciciela. Wyglada na to, ze zmieniamy cele na przyszle sezony i stad te oszczednosci(pensje, a takze opieranie sie na wypozyczeniach), a takze mniejsze inwestycje w pilkarzy innej klasy(od tych ktorzy przychodzili wczesniej). Wszystko w tym klubie zalezy od Cupiala. Po tym sezonie dostaniemy kilka odpowiedzi, ale to okienko jest juz sygnalem. Zobaczymy co czeka nas zima, bo jesli odejdzie Malecki, Brozkowie, to chyba nie jest to nic optymistycznego.

Marszałek 01.09.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lacrima (Post 972760)
Żilina pewnie nie awansuje z grupy, więc wiosną i tak nie będzie grał w LM.

Chociaż i tak mi się nie chce wierzyć, że on do nas trafi... :-)

A czemuż to nie wierzysz,że może do nas nie trafić. W Zilinie pogra w LM,ale u nas podejrzewam,że zarobi dużo więcej,do tego lepsze stadiony,kibice. Inna liga. Poza tym CHFC jakby go chciała kupić to i od nas by go kupiła,bo dla nich to bez różnicy,więcej niż 5 mln euro za zawodnika z takich lig jak Polska czy Słowacka nie dadzą. A dla takiego gościa gra u nas jest awansem,może nie sportowym ale finansowym na pewno.

AYALA 01.09.2010 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 972789)

kiedyś jak Wisła miała kilka razy większy budżet od każdego ligowego klubu to nie było problemów z kupnem najlepszych zawodników z ekstraklasy.Teraz Widzew ma tylko o kilka milionów mniejszy budżet od nas który nie wzrasta od kilku już lat :-/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl