![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Łobo dostaje 300 tys a Garguła 350 tys Gwarantowane z tego mają połowe a reszta zależy od wkładu do drużyny czyli obecnie żadnego. |
Cytat:
i pewnie Jop bo grał w końcówce w pierwszym |
Sprzedaliśmy całą obronę. Oczywiście jakby grała w ustawieniu:
Alvarez-Głowacki-Marcelo-Diaz Praktyczne pozbyliśmy się tego co mieliśmy najlepsze. Czemu nikt nie potrafił sprzedać Pawełka, Łobodzińskiego, Jirsaka??? Czemu nikt nie ma jaj, aby rozwiązać z nimi kontrakty??? |
Cytat:
|
Cytat:
żeby rozwiazać kontrakt,to zawodnik musi sie na to zgodzić. |
.......onie o szopenie. Od 3 lat ci zawodnicy nie spełniają określonych oczekiwań i już dawno można było podjąć odpowiednie kroki, żeby ich się pozbyć.
|
Cytat:
Zaproponuj coś. |
Cytat:
Takiego finezyjnego rozwiązania nikt jeszcze nie wymyślił. Jak rozumiem - pisząc "można było podjąć odpowiednie kroki" - masz na myśli wynajęcie płatnego zabójcy, by ich odstrzelił? Bo chyba nie myślałeś o tym, by rozwiązać z nimi kontrakty bez ich zgody? |
Jestem bardzo ciekawy zimowego okienka transferowego , może być naprawde ciekawie .
Co do obrony to coż do zimy mniejmy nadzieje że taka wystarczy . Piotrek.B może grać na lewej obronie , Chavez na środek jeśli grać potrafi ... |
Jesteśmy kolosem na glinianych nogach w pi.zd..u napastników pomocników i po jednym ( nie licząc obecnie kontuzjowanych) bocznym obrońcy na każdą stronę w tym jeden to raczej pomocnik niż obrońca to się dobrze skończyć nie może - chyba że o czymś jeszcze nie wiemy w co niestety wątpię.
|
Niedługo będzie Burliga, a tak to myślę, że Łobo z powodzeniem może grać na prawej obronie, a i na lewą obronę w ostateczności kogoś się znajdzie.
Liczę i tak na niespodziankę dzisiaj. |
Cytat:
Cytat:
Może "szykują" Pawła Brożka na obronę....:-/ To jest tragedia! |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._mlodej_wisly/
Osiemnastoletni Michał Szewczyk został zawodnikiem Młodej Wisły. Młody napastnik przyszedł do drużyny Białej Gwiazdy z Zatorzanki Zator. Z klubem z Reymonta 22 podpisał trzyletnia umowę. |
|
Jak Wisła będzie grała 3-4-3 to po co jej kilku obrońców ?
Sześciu obrońców w zupełności wystarczy... 9 pomocników do selekcji na 4 :D iii 5 napastników do selekcji na 3 :D Tak właśnie przypuszczam ze to może tak wyglądać, tylko kwesta jak w składzie 3-4-3 Wisła będzie grać? Jaga to dobry przeciwnik i czy trenerowi uda sie już wtedy wyjść z taką koncepcją :) |
no nareszcie Szewczyk w Wiśle!:D
|
Cytat:
Tak sobie myślę że Nourdin Boukhari to jest to wielkie światowe nazwisko które obiecywał nam prezes. To które będzie przyciągać na nowy stadion dziesiątki tysięcy widzów :-D |
Cytat:
6 obrońców powiadasz? No to policzmy: 1. Cleber za chwilę kończy karierę. 2. Cikos to jest dopiero kandydat na obrońcę. 3. Kowalski nawet kandydatem na kandydata nie jest. 4. Z Chavezem jest jak z Yeti. Wszyscy wiedzą, że jest, ale nikt go jeszcze nie widział. 5. Bunoza fakt, gra z meczu na mecz coraz lepiej, ale do zawojowania pucharów mu daleko jak stąd na Madagaskar. 6. No i został Piotr Brożek. Liczbowo to się może i zgadza, ale na prawdę wierzysz, że z tymi nazwiskami czeka nas jakaś przyszłość? Już nie mówię o pucharach, ale nawet w lidze? Pomijam tak oczywisty fakt, jak możliwość złapania kontuzji czy kartki... |
Kiedys gralismy 3-5-2 i wygladalo to zaskakujaco dobrze :).
Siedzicie tu i piszecie... piszecie... Kazdy wie, ze nawet swietnie wygladajace druzyny na papierze moga grac kiepsko. Jakos mnie nie martwia te oslabienia. Diaz, tylko ostatnio wrocil na lewa obrone, moim zdaniem popelnia bardzo duzo bledow przy ustawianiu. Singlar w ogole nie gral, wiec trudno tu mowic o jakims oslabieniu. To, ze tylko Diazowi sie chcialo grac moge skwitowac jednym slowem: .......icie... |
Ale po co tak lamentować i płakać? Myślę, że Dr sprowadzi kogoś z kartą w ręku i na pewno będzie to gracz przyzwoity...poczekajmy do końca tygodnia spokojnie
|
Cytat:
Mam takie dziwne przeczucie,że skoro w Holandii są taki problemy finansowe,to może mają kogoś upatrzonego,kto rozwiąże kontrakt,bo klub nie wywiązuje się wobec niego z płatności i na zasadzie wolnego transferu przyjdzie do nas. |
Cytat:
Z innych rozwiazan, pozostaje zatrudnienie prawdziwego psychola w MESie, ktory juz by zadbal o to, zeby Wojtek nigdy nie byl niedotrenowany (czyt."zajebany" po 45 min.gry) i tak intensywnie pracowal nad jego kondycja, ze rozwiazanie kontraktu za porozumieniem, staloby sie faktem po kilku tygodniach wspolnej pracy :) |
Może trenerzy obrońców z Młodej Ekstraklasy wezmą i będą ich wprowadzać? Na przykład Michał Czekaj i Michał Nalepa? Bo jakiś obrońców w kadrze to powinniśmy mieć.
|
Cytat:
Nikt nie rozrywa szat, że odszedł Diaz czy Singlar. Problem w tym, że nikogo na ich miejsce nie pozyskano. A zdajesz sobie na pewno sprawę z tego, że zgranie całkiem nowego bloku defensywnego to nie jest kwestia nawet rundy. To kwestia sezonu! |
Cytat:
Wolni obrońcy: Kurt Elshot Pierre Wome Vinícius Bergantin |
Nie wiem czy mam się tym podniecać czy nie...
WISŁA FACEBOOK: Zbliża się 11, a wciąż nie mamy informacji o prezentacji Boukhariego. Czyżby było coś jeszcze..? Są ku temu przesłanki... |
pierwszym krokiem z Szewczykiem powinno być przesunięcie go od razu do trenowania z pierwszą drużyną.
Chłopak ma 18 lat(!), ponoć wielki talent - dlatego nie warto zaprzątać mu głowy treningami z ME, niech od początku trenuje wraz z nowym trenerem i z kopaczami z 1 zespołu. Że będzie za słaby i nie będzie się łapał do 18stki meczowej? Trudno, pojedzie w weekend na mecz Młodej Ekstraklasy, ale niech trenuje na obciążeniach treningowych rodem z Holandii i niech się przyzwyczaja do profesjonalnego futbolu. Za granicą 18-latkowie regularnie grywają w 1 składach drużyn(pierwszy z brzegu - Wilshere w Arsenalu), w Polsce też powinniśmy zmienić podejście. |
Weźcie jednak pod uwagę ze to nie jest facebook oficjalnej, ale tez liczę na jakaś niespodziankę ;)
|
Cytat:
|
Mam nadzieję, że nasi nie będą przebijać JW za Golańskiego, bo skończy się jak z Gargułą...
|
Na waszym miejscu nie podniecałbym sie tym co piszą na facebooku, wczoraj tez pisali wieczorem ze beda jakas pozytywne informacje i na tym sie skonczylo, ktoś niepotrzebnie robi zamieszanie, trzeba czekac do nastepnego okna transferowego bo jak sam powiedział nasz dyrektor sportowy od 1 września szykuje sie do zimowego okienka. a co do tego mlodego 18-latka to zgadzam sie z poprzednikiem ze chlopak jesli naprawde to taki talent to powinien odrazu przejsc do pierwszej druży i niech sie tam uczy, na zachodzie takie zawodnika ma sie na lawce rezerwowej i czasem gra juz w meczach, dlatego jesli chcemy isc w dobrym zachodnim kierunku to nie ma na co czekac.
|
cytat z historii Aston Villi, klubu który był na dnie, a odrodził się ja feniks z popiołów (na szczęście :)):
Atkinson został zwolniony w listopadzie 1994 po fatalnym starcie ligowego sezonu, półtorej roku po zdobyciu mistrzostwa, wysokim miejscu w pucharze UEFA i zdobyciu pierwszego poważnego trofeum od dziesięciu lat. Następca Atkinsona, Brian Little, rozpędził stado zdemoralizowanych gwiazdek i latem 1995 rozsprzedał starszych zawodników, a za uzyskane fundusze zakupując młodych, świetnych graczy. Nowa "dostawa" futbolistów zawierała takie talenty, jak: Alan Wright, Gary Charles, Ian Taylor, Mark Draper, Savo Milosević, Gareth Southgate czy Tommy Johnson. Kilku "rodowitych" graczy także poczynało sobie udanie w Villi, głównie czarnoskórzy Dwight Yorke i Ugo Ehiogu. Pod wodzą Little'a Aston Villa zanotowała ogromny postęp w sezonie 1995/96. Zwyciężyli oni Puchar Ligi, dotarli do Pucharu Anglii i zdobyli czwarte miejsce w Premiership. Dwight Yorke był teraz uważany za napastnika klasy światowej, podobnież Ehiogu oraz Southgate zbierali same pochwały i budowali swoją pozycję w międzynarodowym futbolu. Piszę jak większość się domyśla, bo w wyboldowanym fragmencie spora tu analogia do naszego klubu. Nie ma co się kierować sentymentem, tylko zrobić porządki. Mówiono o Kasperczaku, że nowa miotła itd., ale on nic nie zdziałał. Myślę, że Maaskant "przewietrzy" trochę skład i pokaże co poniektórym, że nie są nie do ruszenia. |
http://www.youtube.com/watch?v=irSfj9xUVV8 bramka Szewczyka z meczu Zatorzanka - Wisełka
|
Ok ściągamy dość dobrego fachowca z Holandii?
chcemy żeby przemeblował nam drużynę i stworzył wreszcie coś co ma ręce i nogi, nie pozostaje nam teraz nic innego jak po prostu uwierzyć w kompetencje Pana Roberta. Bo nasze gdybanie i narzekanie nic tu nie da, on jak obejmował drużynę doskonale wiedział co będzie robił miał już nakreślony plan działania. Trzeba mu zaufać, może się to nie skończy tak jak zwykle... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Prezentacja naszego nowego skrzydłowego będzie jutro.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wciąż mam nadzieję, że pojawi się informacja o pozyskaniu przynajmniej jednego obrońcy... strasznie naiwny jestem |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl