Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

TonyWiślak 25.07.2012 11:03

Mam problem z wirusem Ukash.Może mi ktoś w przystępny sposób wyjaśnić jak można się tego pozbyć ?

wislak93 25.07.2012 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 1264706)
Dwa pytanka.

Pierwsze: Dostałem mandat jakiś czas temu, na zapłatę jest tam kilka dni, chyba 7, a ja z tym zwlekam i zwlekam. Co się stanie jeśli zapłacę w któryś tam dzień po 2 miesiącach załóżmy, a na drugi dzień zaglądając do skrzynki zobaczę list, a tam, że już mi potrącono z wypłaty należność za mandat + doliczone koszta. :) ?

ja ostatnio zapłaciłem po 1,5 miesiąca i nie miałem żadnych listów ani nic ;)

przemo 25.07.2012 11:23

Cytat:

Dwa pytanka.

Pierwsze: Dostałem mandat jakiś czas temu, na zapłatę jest tam kilka dni, chyba 7, a ja z tym zwlekam i zwlekam. Co się stanie jeśli zapłacę w któryś tam dzień po 2 miesiącach załóżmy, a na drugi dzień zaglądając do skrzynki zobaczę list, a tam, że już mi potrącono z wypłaty należność za mandat + doliczone koszta. :) ?

Kupel zwlekał z zapłaceniem jakieś pół roku i dopiero wtedy dostał pisemko, nie wiem czy wszędzie tak jest i czy za każde przewinienie. On miał od straży miejskiej za nieprawidłowe parkowanie

Marcinnno 25.07.2012 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemo (Post 1264756)
Kupel zwlekał z zapłaceniem jakieś pół roku i dopiero wtedy dostał pisemko, nie wiem czy wszędzie tak jest i czy za każde przewinienie. On miał od straży miejskiej za nieprawidłowe parkowanie

Ja kiedyś dostałem od straży miejskiej za spożywanie alkoholu :D... Z tego co mówił to spokojnie można nie płacić przez 2 tygodnie bo jest trochę procedur . Później dostałem pierwsze upomnienie po jakiś 3 miesiącach bodajże, a następnie było przed sądowe wezwanie do zapłaty.

LanceTS 25.07.2012 12:19

Bo tak jest. Mi miejscy wlepili też za picie (w urodziny jeszcze) i mówili że mam tydzień na zapłacenie. Znalazłem na necie coś że do 3miesięcy nie naliczane są odsetki. Zapłaciłem jakoś kilka dni przed tym jak minęły 3 miesiące i żadnego problemu nie ma. Pewnie dlatego po 3 miesiącach dostałes dopiero upomnienie.

gypsy 25.07.2012 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1264602)
Potrzebuję zdjęcie ( Baszcza, Głowackiego, Żurawia i innych piłkarzy ) razem jak dziękują za doping, albo jak śpiewają z kibicami, najlepiej dużej ilości :) dziękuje:) Druga sprawa , potrzebuję kupić kłódkę ( z możliwością wygrawerowania napisu) chce sprawić prezent ukochanej osobie, gdzie w Krakowie jest coś takiego możliwe?

http://i.iplsc.com/-/0001ERX96W4TQBBP-C303.jpg
http://www.transferfield.com/wp-cont...yl_3827141.jpg
http://wislalive.pl/img/news/141/141_1.jpg

Marcin_fan 25.07.2012 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 1264711)
W miejscowości Podbiel odbij na Zuberec. Droga od skrętu trochę kręta ale malownicza. Jeżdżę zawsze tamtędy na Chopok na narty. I pamiętaj że na obwodnicy Trsteny (R3) nie jest wymagana winieta.

Dzięki. Może sie przydać ;]

brylant17 25.07.2012 14:53

Cytat:

Dwa pytanka.

proszę o odp. z góry dzięki :)

Po pół roku(jak nie zapłacisz tyle czasu) odwiedzi cię Pan z urzędu skarbowego i albo mu zapłacisz albo będzie zajmował ci twoje rzeczy,jeżeli masz np.auto na siebie to będzie ci auto zajmował.

Marcin_fan 25.07.2012 15:15

Odbierał Wam dziś w okolicach 9-15 Rmf Fm ?

Lacrima 25.07.2012 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1264804)
Odbierał Wam dziś w okolicach 9-15 Rmf Fm ?

Nie, wczoraj też nie. W aucie odbierał normalnie, w domu już nie.

Pytałam już w innym temacie, ale zapytam jeszcze tutaj:
czy karnet ze zniżką SKWK trzeba kupować osobiście, czy wystarczy dać komuś kartę?

szprotson 25.07.2012 17:23

no kiedys byla taka slawna historia co chłop jechał na nie swojej legitce i miał lipe
http://e-prawnik.pl/forum/domowy/pra...gitymacja.html
poczytaj

jurukuru 25.07.2012 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264832)
no kiedys byla taka slawna historia co chłop jechał na nie swojej legitce i miał lipe
http://e-prawnik.pl/forum/domowy/pra...gitymacja.html
poczytaj

Pierd*le, kupię normalny :)

Squirtle88 25.07.2012 22:20

Mam pytanie ile się czeka na sprawę w sądzie ? lub ile czasu ma osoba aby taką sprawę założyć ?

MatMario 26.07.2012 07:41

Od kilku miesięcy do nieskończoności...

Zależy za co, jaki sąd, jaka sprawa. Rozwód, pobicie, majątek, zabójstwo, administracyjna... W stanach zabójstwo się nie przedawnia, ale jest ścigane z oskarżenia publicznego :)

Squirtle88 26.07.2012 12:12

MatMario*
Ktoś oskarży o pobicie , pełnoletniego ; )

labtec 26.07.2012 19:15

Trzy rozmowy z konsulatem Play`a i trzy różne odpowiedzi na pytanie:

Który tryb sieci ustawić, by najlepiej się korzystało z telefonu ?
Najlepszy zasięg, brak szumów i urywania połączeń.

1) TRYB PODWÓJNY ?
2) UMTS ?
3) GSM ?

Telefon Nokia C5, ale to raczej bez znaczenia

http://moobilni.pl/wp-content/galler...ia-c5-main.jpg

masterlag 26.07.2012 20:06

Pilnie potrzebna pomoc, a właściwie odpowiedź na małe pytanko.
Mianowicie: czy jadąc ul. J. Brożka -> S. Grota-Roweckiego dojadę pod Kaufland?
Wiem, że są tam na Ruczaju jakieś remonty, więc chciałam się upewnić czy ta "traska" (chodzi o samą S. G.-R. i skręcenie pod Kaufland) jest przejezdna?

Odp najlepiej na priv ;)
Z góry dzieki za pomoc!

TSW Fanatyk 26.07.2012 20:26

wybiorę jakiegoś dobrego laptopa za ok 1500 zł? czy lepiej dołożyć jakieś grosze? Jest jakaś cenowa granica "przyzwoitych laptopów"?

LanceTS 26.07.2012 21:50

Problem jest z telefonem. Mam nokie 500, kupiłem sobie słuchawki douszne jakieś najtańsze. I teraz jak włączam muzykę, podłączam słuchawki włącza mi się komunikat: ""Teraz mów", muzyka się wyłącza, telefon czeka przez pare sekund, potem pokazuje "nie znaleziono odpowiedników" i muzyka włącza sie z powrotem. Wszystko byloby ok, gdyby to się włączało co jakiś czas. A zaczyna to potęznie w....iać jak w ciągu 1min wlączy się 4 razy. Szukałem coś w ustawieniach, ale jako że pierwszy raz mam telefon z jakimś systemem to nie za bardzo wiem gdzie to wyłączyć. Ktoś coś poradzi?

wiślak 86 27.07.2012 11:02

Czy ma ktoś może do ściągnięcia: Krzysztof Myszkowski - Oswojony
Kurde na pebie jest link ale z tego serwera nie chce mi ściągnąć.
Poratuje ktoś ?

Mistel 27.07.2012 16:32

Gdzie w Małopolsce można kupić/pożyczyć piżmowoła?

rafil 27.07.2012 20:21

Ma ktoś może konto Alior Sync? Warto założyć tam konto?

szprotson 27.07.2012 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 1265210)
Gdzie w Małopolsce można kupić/pożyczyć piżmowoła?

W Wypożyczalni piżmowołów?
albo sam sobie zrob, wez koze, żubra i krowe i kombinuj. tylko nie wiem jak zrobic zeby mu sie piżmo z dupska wydzielało :myśli:

laurence 27.07.2012 23:40

Czy w Kraku można zamówić korytka z mięsem, kapuchą i pierogami na jakieś imprezy okolicznościowe? Proszę również o ewentualne opinie czy było smaczne.

Mistel 28.07.2012 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1265239)
W Wypożyczalni piżmowołów?
albo sam sobie zrob, wez koze, żubra i krowe i kombinuj. tylko nie wiem jak zrobic zeby mu sie piżmo z dupska wydzielało :myśli:

Pytam poważnie.

StelmiOriginal 28.07.2012 13:11

Witam, mam sprawę. Pracuje ktoś w kinie Multikino/Cinema City czy jakimkolwiek innym w Krakowie? Chciałem się zapytać czy jest możliwość zdobycia jakiegoś plakatu z najnowszych filmów. Rodzina mnie męczy o to :-)

Mistel 28.07.2012 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 1265317)
Witam, mam sprawę. Pracuje ktoś w kinie Multikino/Cinema City czy jakimkolwiek innym w Krakowie? Chciałem się zapytać czy jest możliwość zdobycia jakiegoś plakatu z najnowszych filmów. Rodzina mnie męczy o to :-)

Podejdź do kina i spokojnie Ci dadzą za darmo.

StelmiOriginal 28.07.2012 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 1265330)
Podejdź do kina i spokojnie Ci dadzą za darmo.

Właśnie byłem w 3 kinach, i w każdym mówią, że są rezerwacje, że juz 3 osoby sie zapisaly na dany plakat itd...

Stąd szukam troche mniej oficjalnej drogi ;)

Chodzi o plakat z TDKR.

Proud 29.07.2012 14:55

witam,

Panie i Panowie jest ktoś na forum kto gra na gitarze i jest leworęczny?

Chciałem kupić sobie gitarę, ale jestem leworęczny i nie wiem jak wygląda potem nauka gry w takim przypadku. Czy jest dużo kombinowania?

Gdzie najlepiej kupić gitarę? W sklepie czy w internecie?

Arkas 30.07.2012 08:17

Potrzebuję kupić klapki Kuboty :D Wie ktoś gdzie można to cudo dostać?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl