![]() |
Oczywiście, że ta podwyżka jest związana z waloryzacją, a dokładnie ze wskaźnikiem względem średniego wynagrodzenia. Tyle, że rodzaj tej waloryzacji (kwotowa/procentowa/kwotowa-procentowa), bądź jej brak jest zależny stricte od decyzji politycznych, a nie widzimisię władzy, bądź tego co sobie zażyczył Tusk lub Kopaczowa (nowelizacja budżetu).
Zobaczymy co czeka nas w najbliższym czasie, bo przecież zapowiedziano całościowe zmiany, które objąć mają również przedsiębiorców. |
Widzę, że teraz każdy news jest traktowany jako zarzut w stronę PiS :lol:
|
Specnaz z Limanowej zawsze czuwa ;)
|
|
W budżecie na rok 2016 nie ma ani słowa o podwyższeniu kwoty wolnej od podatku o nawet 1 zł.
Czyżby Populizm i Socjalizm oszukał swoich wyborców? |
Dodac mozna jeszcze fakt, ze w budzecie tym zaplanowano najwyzszy do tej pory deficyt. Mialy byc pieniadze z podatkow od bankow, hieprmarketow na wszyskie obietnice. I co? I zwiekszamy deficyt:lol: Tak jak zawsze pisalem, ze dla zwyklego Kowalskiego bedzie bez roznicy czy u steru sa zlodzieje z PO czy socjalisci z PISu, tak teraz zmierzam powoli ku postawieniu tezy, ze za PISu Kowalskiemu bedzie nawet gorzej niz za PO bo przeciez tych pieniedzy nie wyczaruja tymbardziej, ze Macierewicz pozbyl sie juz Harry'ego Pottera:(
|
ale nas helmuty golą z forsy...http://wpolityce.pl/polityka/276556-...eckie-koncerny
|
Cytat:
a) jak uszczelnią pobieranie podatków od szarej strefy to wtedy będzie można w 2017 roku zwiększyć kwotę wolną od podatku - czyli? Czekajcie, najpierw dojedziemy jednych i dopiero wtedy oddamy drugim. Logika chora z 2 powodów. Po pierwsze nie powinno się zabierać tylko przestać represjonować ludzi podatkami bo podatek = dla wielu koniec działalności. Po drugie zwiększenie kwoty wolnej od podatku przełożyłoby się na wzrost wpływów do budżetu b) wystąpienie Szydło i .......enie, że - bodajże PO - się sprzeciwia politycy prorodzinnej i "jak im nie wstyd". Tu mogę się mylić bo czytałem tylko nagłówek ale zapewne chodziło o 500 zł na dziecko. .... z taką polityką prorodzinną gdzie się ludziom najpierw zabiera a później daje, gdzie się będzie szarą strefę dojeżdżało - czyli własnie te najbiedniejsze rodziny (uszczelnienie podatków). To PiSowi powinno być wstyd, że zabiera ludziom pieniądze i po odliczeniu od nich kwoty na administrację oddaje po 500 zł na dziecko. .... z taką polityką prorodzinną, w której obecni i przyszli rodzice (czyli te dzisiejsze dzieci, o które sie martwi PiS) będą miały do spłacania dług publiczny, który powiększy się w przyszłym roku o kolejne miliardy za sprawą budżetu z deficytem. Ehhh, jebać socjalizm i skretyniałych socjalistów, którzy prostych praw nie rozumieją i jeszcze przez swoją niewiedze i głupotę wszystkich nie zgadzających się z socjalizmem opluwają. Zobaczymy co dalej. Można było spodziewać się, że pierwszy rok będzie ciężki - sam fakt przejęcia władzy, wejścia w tę machinę. Zobaczymy co w przyszłym roku na spokojnie wymyślą. Narazie ekonomicznie zanosi się na dramat. |
Cytat:
Rozmawiałem z jednym z Was, na 2016 rok to nigdy nie miało wejść co najwyżej od 2017, był przecież spór o to;) Uchwalone miało być w 2016 ale wejść w życie z nowym budżetem w 2017. Jak będzie zobaczymy. Każdy z was chciałby aby obietnice spełnili po 2 miesiącach... BTW jeśli nie wjedzie w 2017 to muszę spełnić pewną obietnicę :P Wczoraj uchwalono (czytałem rano na pasku TVN), podatek bankowy a więc coś w ramach obietnic się dzieje. Nie od razu wszystko zostanie wprowadzone mają na to 4 lata a nie 4 miesiące! To tak na marginesie Wiesniak;) co do tego Harrego Pottera to za Pana ".... Dupa i Kamieni Kupa" byli zatrudnieni jeszcze lepsi Hobbici;) http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sienk...zyszlosc/qr2ty Cytat:
|
A co mnie w tym momencie obchodzi co bylo za PO. Jak PIS bedzie kradl to bedziesz tlumaczyl to tym, ze PO kradlo wiecej? Z podatkiem bankowym to niby co to za obietnica?:D Co to ma wspolnego z wyborcami jak i tak te pieniadze pojda na zwiekszenie wydatkow na aparat urzedniczy. Zreszta ten najwiekszy deficyt w historii nie wzial sie znikad. Jeszcze dodac do tego Szalamache, ktory gwarantuje sie zmiescic w takim budzecie ( po wczesniejszym uwzglednieniu roznicy miedzy faktycznym a planowanym deficytem na 2015 przez PO) to juz istny kabaret ale w sumie w kwestiach gospodarczych to czego mozna sie bylo spodziewac. Co do obietnic to sam tutaj pisalem, ze mam wielka nadzieje, ze PIS ich absolutnie nie bedzie mial zamiaru dotrzymac ( chodzi o wydatki ).
|
Leże i kwiczę:) napisałeś:
Cytat:
Cytat:
P.S. to była obietnica, że opodatkują Banki i Supermarkety, i została spełniona możesz odhaczyć. Pieniądze z tego sektora mają iść jak to ładnie opisujecie: " na patologię, która ma dużo dzieci -500+" P.S. dzięki za poprawę humoru na początku dnia :) pozdrawiam:) |
Przeczytales to co napiselm w nawiasie czy nie?
https://www.youtube.com/watch?v=HDaBbVsmknE Masz ogladaj, powtarzaj az zrozumiesz o co chodzi. |
A tak z ciekawości to gdzie są te ustawy, którymi Szydło wymachiwała w debacie? Wyciągnęła teczkę mówiąc "mamy gotowe ustawy, o tu je mam nawet ze sobą".
|
Niektóre potrzebują tzw. konsultacji społecznych :P
|
Cytat:
|
Jak na 5 tyg. to nie wdrazaja tego co mowili, program 500+ juz nie na kazde dziecko, kwota wolna od podatku juz nie dla kazdego i nie jednorazowa podwyzka do 8 tys tylko stopniowo rocznie o 1000.
Jak zwykle przypominanie PO w ramach obrony dzialan PISu. PO nie bylo takie zle. Przypomne 45 lat komunizmu albo 123 lata zaborow. |
Cytat:
.......isz coś o kwocie wolnej od 2017, mówisz że nigdy nie miała wejść od 2016, więc posłuchaj swojego guru Andrzeja, który obiecał kwotę wolną od podatku 8k od stycznia 2016. Dobry jest też ten fragment o "zminiejszeniu opresyjności aparatu finansowego państwa". Jak to się ma do zapowiedzi powołania specjalnych prokuratur do ścigania przestępstw finansowych i nowej ustawy o policji, która będzie mogła znacznie bardziej ściśle inwigilować przedsiębiorców (tzw. niejawne pozyskiwanie informacji o jednostkach jak to się pięknie nazywa). Wg mnie zmierza to wszystko w bardzo złą stronę. |
Cytat:
Potwierdzenie rowniez tego, ze glownym programem pisu jest bycie ciut lepszym od platformy. Mnie natomiast cieszy tak znaczaca liczba (jak zostaliscie nazwani) turboniepokornych. Jednak "dysputy" z Mirkiem czy quasineomonetarysta68 przyniosly satysfakcjonujace mnie efekty :) Dzieki Fialo ze wstawke z Maliniakiem. O tym wlasnie pisalem z callcenter. Niestety nie raczyli odpowiedziec. Kierownik i supervisor nie powiedzieli co maja myslec. |
Zmieniają się daty co rusz, aby pasowało do koncepcji oraz nie trzeba było wybrać się do sklepu po pierwszy lepszy pack trapistów, chociażby popularnego w sieciówkach Leffe.
http://www.rmf24.pl/ekonomia/news-mi...ln,nId,1946031 Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Napisałem i prowadziłem dyskusje o tym kiedy to rząd wprowadzi! a nie PAD - czytaj ze zrozumieniem... Cytat:
Boisz się? masz coś na sumieniu? Zwykły obywatel ma to w dupie. Podsłuchy chyba nie zakłada się za kradzież batonika w Żabce... :/ Sprawami przedsiębiorców zajmuje się Urząd Skarbowy, chyba ,że mnie coś ominęło i w policji ma powstać nowy wydział do spraw firm i przedsiębiorców. Cytat:
Cytat:
Kończę na ten rok ;) bawcie się dobrze w Sylwestra i samych sukcesów w nowym Roku 2016 również dla WAS. |
Mirek ma bana, że call center zlecił posterunek w okresie międzyświątecznym?
|
Ale prawda jest taka, że na razie PiS ani zbytnio nie pomógł Polsce - jej finansom - bo co z tego, że opodatkują banki i hipermarkety (pomijam, że to się odbije na konsumentach bo taki bank czy market po prostu podniesie koszty swoich usług i przerzuci podatek na konsumenta) skoro i tak budżet uchwalili z deficytem. Polakom też zbytnio nie pomogli bo jakoś podatków nie obniżają, dadzą te 500 zł, które będzie po prostu patologią - niektórzy to wydadzą źle, koszty administracyjne rozdysponowania tych 500 zł też jakieś będą.
Dopóki ci głupi politycy nie zrozumieją, że bogactwo bierze się z obniżania podatków a nie ich nakładania, że pieniądz bierze się z pracy a nie z socjalu to zawsze będzie lipa bo ot jest błędne koło. Przykładowo, dajesz 500 zł rodzinie, do tego musisz 100 zł dać urzędasowi żeby się zajął rozdysponowaniem tej kasy. I co? Towarów i usług nie przybywa a 600 zł trzeba skądś wziąć. Do tego z roku na rok teoretycznie będzie się rodzić więcej dzieci bo te 500 zł będa kusić = co raz większe wydatki na ten projekt. Zrozumcie, że to jest patologia. W takie cuda, że się kasę dostaje z nieba to się można bawić jak się nie ma długu publicznego, jak się nie ma budżetu z deficytem itd. Najważniejsze dla ludzi to jest żeby im się Państwo nie wpierdalało w przedsiębiorczość. Gdyby dać ludziom pracować, odczepić się od przedsiębiorców to by moim zdaniem jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki uzdrowiło wszystkie problemy. A tak to gdzie się nie obejrzysz to składki, podatki, przepisy, czy pracodawca czy pracobiorca, jesteśmy jechani jak jakies szmaty. Dajesz ludziom normalnie się rozwijać/pracować = każdy sobie zarobi na to dziecko = Państwo nie musi dawać tylu rodzinom 500 zł = ludzie zarabiają więc wytwarzają dobra i usługi = zarabiają czyli pieniądze wydają do budżetu Państwa i ten ma pieniądze = ludzie są bogatsi, Państwo jest bogatsze to wtedy można myśleć o wyrwaniu się ze szponów zagranicznych banków, marketów = masz swoje markety/banki = masz z nich kasę do budżetu. Nie wiem tylko dlaczego politycy tak prostych rzeczy nie rozumieją i wszystko robią od dupy strony. Dom się buduje od fundamentów a nie od dachu a oni zawsze chcą najpierw zabrać ludziom żeby później im ewentualnie trochę oddać w socjalu, tylko, że tu nie ma z czego zabierać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak, ma powstać specjalna prokuratura do spraw "zwalczania przestępstw gospodarczych" co będzie równać się totalnej policji skarbowej. Ja pierrrdole - a czy to ważne, czy mam coś na sumieniu? Może mam, może nie. Ale do ....y nędzy jak teraz służby i policja bez zgody sądu (!!!!) będą mogli wejść na Twoje konto na FB i przeglądać wiadomości, przeglądać historię przeglądania Internetu, oraz podsłuchiwać rozmowy telefoniczne to mnie dreszcz przechodzi po plecach. W dupie mam to, że Populizm i Socjalizm przejmuje media (ok, wygrali wybory niech sobie robią 'porządki' w podległym im instutycjach), ale tak głęboka inwigilacja obywatela to już mocno pachnie Rokiem 1984. |
Wygląda na to że jeszcze kilka dni i zacznie się zgrupowanie zimowe reżimowej ekipy z woronicza :D
https://twitter.com/dicanio1900/stat...25027676913664 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po Pawłowicz to raczej ciężko się spodziewać czegoś na poziomie...zastanawia mnie to jakiej grupy wyborców ona trafia, że jest trzymana na świeczniku.Chociaż niektórym rozwrzeszczana podstarzała panna z wachlarzem imponuje jak widać...
Chyba że to FEJKOWE konto ktoś jej założył! widzę spisek! |
Cytat:
Przeskoczymy z jednego matrixa w jeszcze lepszy matrix, choć wydaje mi się, że do tych mediów nie wejdą Wildstein i RAZ. PS. Może wrócą Semka z Kurskim ze swoim "Refleksem"? ;) |
Każdemu opowiadającemu o zamachu PiSu na "wolne mendia" proponuję następującą zabawę :
obejrzenie na tubie TVP wywiadów Lewickiej z Glińskim i Petru. proponuję także wywiad Tadli z Ziobrą. |
Koledzy jak mniemam kilka miejsc na zgrupowaniu zimowym zostało.Niektórzy pojadą obowiązkowo na resocjalizację jak wymienieni przez Pawłowicz.Troche się jeszcze dookoptuje, a reszta może zgłaszać się samodzielnie.Na pourbanoplatfusową resocjalizacje nigdy za pózno.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobre pytanie bez dobrej odpowiedzi, bo wiadomo, że to podobnie lichy poziom dziennikarstwa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kerim a co niepoważnego napisałem? Równie ciężko mi się ogląda zarówno Lisa, Kraśko i tą od Glińskiego jak i Rachonia i Hejke atakujących ww. panów. |
Cytat:
Nie warto ale zobaczymy jaka będzie zmiana mało to rozsądnych dziennikarzy jest a PIS nie może sobie pozwolić na taką nagonke bezpodstawna jaka ma miejsce w publicznych mediach.Trzeba byc fanatykiem zeby tego nie widzieć, moim zdaniem. |
IncognitoTSW "jak i Rachonia i Hejke atakujących ww. panów."
Wydaje mi sie że Kukiz "odleciał" a nie był atakowany.Wskaz jeden cytat tego ataku.W rozmowie Rachonia z Braunem to raczej Braun atakował.Oglądaliśmy inne wywiady? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl