![]() |
Cytat:
a jak na nasze warunki to nawet bardzo dobrym miesiac po trenuje i i tak bedzie lepszy niz Kowalski:rotfl: TS Girl - dobre, naprawde dobre:lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja żałuje że nie opchnęli Piotrka Brożka. Gdyby tak się stało to mielibyśmy chyba pierwszy przykład drużyny która w ciągu okienka opchnęła całą obronę (włącznie z rezerwowymi): Singlar, Alvarez, Marcelo, Głowa, Jop i Diaz. Clebiego nie liczę bo w ostatniej rundzie wiele sobie nie pograł. To samo Burliga. Naprawdę szkoda że nie puścili Brozia :>. Jak szaleć to szaleć.
Ciekawe jest też to że złym ruchem było zatrudnianie trzydziestoletniego Włocha (zresztą na lewą obronę gdzie mamy ewidentny deficyt) ale zatrudnienie holenderskiego Araba w tym samym wieku (na pozycję gdzie już obecnie mamy trzech piłkarzy) jest ok :-/. Coś te holenderskie rządy zaczynają się od dziwnych ruchów. Obyśmy nie musieli przekonywać się że opinia o naszym dyrektorze sportowym wyniesiona z PSV to niestety smutna prawda. |
cos mi sie wydaje ze transfer tego pomocnika to przygotowania do systemu 4-3-3,i to jest mysl optymistyczna ale jak narazie jedyna, pozbawienie sie 2 obronców daje nam duzo do myslenia -albo maja gotowych kandydatów do podstawowej 11 i do 24 beda transfery, albo stwierdzili ze CI dwa zadownicy sa tak slabi ze nie ma co ich trzymac, zdecydowanie wolałbym ta pierwsza możliwość ale za niecale 2 godziny sie przekonamy, jak to naprawde jest...
|
Jestem bardzo zaskoczony całym tym okienkiem transferowym.
Z jednej strony, niecodziennie klub pozbywa się w jednym okienku niemal całej linii obrony. Z drugiej strony, zawodnicy jacy przyszli na ich miejsce to są w mojej ocenie transfery bez precedensu w naszej lidze. Czytam to, co piszą tutaj niektórzy i zastanawiam się, czy naprawdę nie widać, że Wisła pozyskała w tym okienku: 1. Maciej Żurawski, 4-krotny mistrz Polski, 3-krotny mistrz Szkocji oraz mistrz Cypru, 72 krotny reprezentant Poslki, 17 goli w kadrze, jeden z najlepszych napastników we współczesnej historii naszego klubu - zresztą co daje taki zawodnik widać po Frankowskim w Jadze czy teraz po Żewłakowie w GKS. 2. Cezary Wilk - młodzieżowy reprezentant, w perspektywie następca Sobolewskiego, już po kilku spotkaniach pokazał, że sobie poradzi. 3. Andrés Lorenzo Ríos - reprezentant U-20 Argentyny, 37 meczy w River Plate 4. Dragan Paljić - ponad sto czterdzieści spotkań w trzeciej i drugiej lidze niemieckiej, dwukrotnie wywalczył awans do Bundesligi. Tylko nie wiedzieć czemu niektórym się chyba wydaje, że druga i trzecia liga niemiecka jest słabsza od naszej ekstraklasy. 5. Milan Jovanić - wreszcie nowy bramkarz, reprezentant Serbii (przede wszystkim młodzieżówki, ale debiutował już w zwykłej kadrze), występował w najwyższej klasie rozgrywkowej Serbii. 6. Osman Chávez - reprezentant Hondurasu, uczestnik ostatnich MŚ, w eliminacjach rozegrał 11 spotkań, a na MŚ wystąpił we wszystkich trzech spotkaniach Hondurasu. Podstawowy zawodnik reprezentacji, łącznie rozegrał 31 spotkań. W najwyższej lidze Hondurasu rozegrał niemal 150 spotkań. 7. Erik Čikoš - młodzieżowy reprezentant Słowacji (16 spotkań), łącznie w lidze słowackiej rozegrał już 100 meczy 8. Gordan Bunoza - młodzieżowy reprezentant Bośni i Hercegowiny (8 spotkań), rozegrał w pierwszej lidze chorwackiej 27 spotkań. 9. Nourdin Boukhari - grał w Sparcie Rotterdam, Ajaxie (17 meczy w Lidze Mistrzów !) Alkmaar i Bredzie. Reprezentant Maroka (14 spotkań), łącznie zagrał w Holandii w 231 spotkaniach strzelając 45 bramek. Śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o wartość "na papierze" zawodników pozyskanych w tym okienku, to chyba do tej pory w historii naszego klubu nie ściągnięto tylko reprezentantów i młodzieżowych reprezentantów, piłkarzy posiadających doświadczenie liczone w setkach spotkań rozegranych w znacznie lepszych ligach niż nasza ekstraklasa. Do tego dochodzi bardzo ciekawy trener i dyrektor sportowy. Nie rozumiem czemu wszyscy zachowują się jakby rozsprzedano Wisłę - jedyny naprawdę cenny zawodnik, który od nas odszedł to był Marcelo. Pozostali piłkarze to zawodnicy słabsi od tych, którzy do nas przyszli. I nie, nie uważam, żeby na obecnym etapie można było kogoś z nowo pozyskanych skreślać. Marcelo też nie od razu stał się ostoją defensywy. Mamy okres przygotowawczy przepracowany z trenerem, który nie potrafił zmotywować piłkarzy do walki do upadłego z Gruzinami, więc mam poważne wątpliwości, czy okres przygotowawczy został dobrze spożytkowany. Obecny skład może rodzić problemy aklimatyzacyjne i komunikacyjne. I to wszystko nie wyklucza rzecz jasna, że niektóre transfery okażą się niewypałami. Ale to jest normalna rzecz, która nie wpływa na fakt, że w życiu nie myślałem, że Wisła sięgnie po takich piłkarzy. Nie wiem czy nikt nie zauważył, że Wisła po raz kolejny wyprzedza całą ligę o krok, idzie w kierunku pozyskiwania piłkarzy przystosowanych do gry na zachodzie, tj. do profesjonalizmu, którego brakuje Polakom - a czego skutkiem była Levadia, Karabach, a wcześniej Valerenga i Tbilisi. |
Bogdan sobie zażyczył że ma dość wyników 1-0.
Mają być bramki i już. Basałaj spełnił prośbę szefa. W obronie katastrofa plus ofensywne ustawienie = widowiskowe spotkania pełne emocji ;) |
Cytat:
A pisałem tak. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Diaz to był w ogóle last minute - albo 'dziś' albo za rok odchodzi za free, bardziej można mieć pretensje o sprzedaż Głowackiego bo tam tylko o kasę chodziło(nie groziło jego odejście) A co do bocznego obrońcy to mam takie(może niesłuszne) przekonanie że oni mają kogoś.Singlar dziś rozwiązał i jest poza okienkiem do wzięcia, myślę że takich zawodników i do tego lepszych będzie więcej. |
Cytat:
|
nie wiem czy był czy nie było,ale dopiero przed godzina wróciłem z roboty i nie mialem czasu wszystkiego przegladać.
http://wislasoccer.com/news_item_11515.htm |
Cytat:
|
Co tak kręcicie nosami na tego Marokańczyka? Jakby 34-letni Kosowski wrócił,to wielu dostałoby orgazmu,a wam 30-latek wadzi.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wojciech Łobodziński - wielokrotny reprezentant Polski w kadrze juniorskiej i seniorskiej. W 2001 roku zdobył złoty medal z reprezentacją Polski U-18 na Mistrzostwach Europy w Finlandii. W towarzyskim spotkaniu z reprezentacją Czech zdobył bramkę, pokonując Petra Cecha w sytuacji sam na sam. Oficjalny serwis PZPN uznał go za najlepszego zawodnika tego meczu, podkreślając że Łobodziński nie tylko strzelił gola, ale również imponował spokojem, rozwagą i nieszablonowym dryblingiem. Któż nie chciałby mieć takiego zawodnika :rotfl: A tak poważnie, to masz sporo racji, na papierze to całkiem przyzwoite transfery. Sam natomiast podchodzę dość sceptycznie do poczynionych zakupów, uważam , że co najwyżej 2-3 zawodników z tych co wymieniłeś się sprawdzi (Rios, Wilk, być może Chávez i Boukhari) , reszcie natomiast będziemy musieli podziękować w najbliższym okienku. W przeciwieństwie do panikarzy, uważam, że idzie ku dobremu - najważniejsze transfery jakie dokonaliśmy to w kolejności: dyrektor sportowy i trener. Będzie dobrze. |
Cytat:
|
Transfer Diaza jakoś mogę zrozumieć kończyła się umowa kasa wpadła ma to jakieś racjonale przesłanki, ale dlaczego rozwiązali umowę z Singlarem ??
Na prawej obronie mamy teraz jednego zawodnika. No chyba że jest zaklepany już jakiś transfer i dlatego dali mu wolną rękę |
Powiem krótko - może i jestem pesymistą, ale jaką my mamy obronę? Samych nieznających się ludzi z różnych stron świata. Nie ma już genialnego duetu Głowa - Marcelo, nie ma Diaza, za chwile nie będzie Clebera. (wg mnie na chwilę obecną jedyny kompetentny obrońca) Polityka transferowa Wisły wcale mi się nie podoba, bo w tym okienku jedynym udanym transferem moim zdaniem był Rios. (ew. jeszcze Pajlić) Reszta nie jest godna mianować się następcami tych, którzy odeszli z Krakowa.
Ogólnie mam wrażenie że to wszystko jest jakoś za bardzo nastawione na wyzysk... |
Cytat:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...minute,1525573 |
Cytat:
To by było na tyle. Z dużej chmury mały deszcz. Cytat:
|
Ktoś porównywał Nourdina Boukhari do pyzy. :D Może dodam coś od siebie:
http://img843.imageshack.us/img843/4...inboukhari.jpg :lol: A tak zupełnie serio, to uważam, że transfer bardzo ciekawy, jeden z lepszych w tym okienku. Ciekawe tylko czy Maaskant szykuje go na środek pola, czy na lewą stronę. I tak ma dość duże pole manewru na obu pozycjach (Kirm, Pietia, Paljić - lewa strona, Garguła, Jirsak - środek). Mam nadzieję, że Boukhari nie będzie dochodził pół roku do formy, nie połamie się na pierwszym treningu i okaże się wzmocnieniem na miarę jego ciekawego CV. |
Cytat:
Natomiast to, o czym piszesz nie uwzględnia jednej rzeczy - to nie są Polscy pseudoprofesjonaliści, tylko piłkarze grający w poważniejszych ligach z nastawieniem do wygrywania, a nie do odbębniania meczu. I o ile CV polskiego piłkarza należy traktować z przymrużeniem oka, to taki Marokańczyk, Paljic czy Chavez to jednak zupełnie co innego, to inna kultura pracy. |
Moim zdaniem Wisła nie ma problemu z zawodnikami ale z trenerami.
Nikt nas nie umie przygotować zwłaszcza na puchary. W lidze zreszta też jest padaka pod względem motoryczno-taktycznym. Z takimi zawodnikami przy dobrym trenerze nasza gra powinna wyglądać znacznie lepiej. Tacy zawodnicy jak Łobodziński, Kirm, Paweł Brożek, Żurawski, Garguła, Sobolewski czy Pawełek daliby nam mistrzostwo z palcem w d... gdyby ich przygotować do sezonu dobrze. Co do sprzedanej obrony. Podejrzewam ze do zimy musimy strzelać 2-3 bramki na mecz zeby wygrać. |
Cytat:
Tak naprawdę nawet jeśli kogoś podpisali w ostatniej chwili to teraz siedzą już w domach przed TV, info podadzą jutro na konferencji prezentując tego Marokańczyka i wtedy ewentualnie nowych. |
Cytat:
Z Cikosem, Bunozą i Chavezem trzeba poczekać, pisałem już, że mam wątpliwości czy dobrze przepracowano okres przygotowawczy i czy komunikacja w zespole jest na odpowiednim poziomie. Trudno żeby po 5 kolejkach drużyna, w której wymieniono niemal cały skład od razu się rozumiała - będzie można oceniać zawodników po całej rundzie. |
Cytat:
Taki punkt widzenia - 'zawodników mamy wspaniałych tylko trenerzy to dziady' - powoduje właśnie non stop rotacje na stanowisku i złudne nadzieje że jak przyjdzie inny to będzie lepiej. ps nie mówię że trenerów to mamy wspaniałych, tyle że wystarczy oglądnąć mecz by zobaczyć że to są techniczne dziwolągi i Mourinho by po pół roku przy nich zwolnili. |
Cytat:
Szybcy są... |
Cytat:
A po drugie nie grał on w młodzieżówce. |
Cytat:
Łobodziński czy Kirm najlepiej grali zaraz po przysciu do nas... |
Z oficjalnej:
Cytat:
|
Cytat:
on jest szczuplutki, co widac po tym zdjeciu http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...2694138080.jpg widzialem jego bramke w barwach Ajaxu jak sie rozebral, tuz to byl drugi Diaz, i nic sie nie zmienil.. akurat sie usmiechnal na tej focie, policzki nabraly powietrza i tyle ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Hmmm... umknęły mi pewne informacje względem kończącego się okienka transferowego. Jakie gaże roczne mają u nas Palijć, Bunoza, Cikos, Chavez, Rios i Wilk ? Bo Żuraw zakładam że coś około 300 tys euro. |
Cytat:
|
Spokojnie panowie. Zagramy futbol totalny. 1-2-6-2 :D Jestem dobrej myśli. Po naszych wynikach nikt juz nie krzyknie : Hej heja heja *racovia mistrzem hokeja :D Osobiście nie ma nic do tych transferów z jednym wyjątkiem:gdzie są następcy!?!??!??!
|
Wygląda jednak na to, że nowy trener i dyrektor sportowy chcieli transferów "last minute".
Trochę dziwne, bo obecnie mamy 3 lewoskrzydłowych: Kirma, Pajlica i marokańskiego Pączka, a zaledwie 1 lewego obrońcę, który w ostatnim meczu przesiedział cały mecz na ławce (Piotr Brożek). Mam nadzieję, że dojdzie 1 obrońca mogący grać na prawej i lewej stronie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl