![]() |
Dobrze że Diaza sprzedano. Za rok i tak by odszedł, a jest to zawodnik przeciętny jak na polską ligę. Jakby grał w takim Ruchu czy Jadze czy Lechii to by się pewnie nie wyróżniał niczym.
Gość był chaotyczny, mało zwrotny i do tego słaby w obronie. Wyciągnięcie za niego 1,5 mln. euro to jest naprawdę duża sztuka. Brawo Basałaj. |
Cytat:
|
I bardzo dobrze ze zaczeto robic czystki w zespole, nie placzcie tak za tym Diazem.
Nie potrzeba nam anorektykow, wiatr zawieje i Diaz lezal, nam potrzeba twardych zawodnikow, dobrze stojacych na nogach. Wam to naprawde nigdy nie dogodzi... Graja pilkarzyki padake-zle Sprzedajemy i zaciagamy sie nowymi zawodnikami zle bo za darmo. Wole bysmy tym sezonie byli na 7 miejscu , ale za to by to Robert poukladal i stworzyl monolit na przyszly sezon. Nie placzcie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
zreszta jak mozna porownywac chlopa, ktory rozegral prawie 70 spotkan w Ajaxie do Beto.. Ty to tylko wiesz.. Cytat:
, wystarczy porownac to z klubami Manchesteru C czy Realu Madryt, tyle pieniedzy wpompowanych... i ? i nic... |
Ja nie rozumiem. Czemu nie mozna penetrowac zawodnikow, ktorzy graja po reprezentacjach takich jak Chile, Kamerun, Nigeria, Kolumbia,Ghana - tam graja zawodnicy w 1 reprezentacji, ktorzy byliby na nasza kieszen. Graja w rodzimych ligach i z pewnoscia przeniesliby sie do Europy, w ktorej mogliby sie wypromowac wyzej.
|
Za niekonstruktywne narzekanie,w stylu narzekanie dla narzekania,podważanie wartości nowego nabytku bez wcześniejszych obserwacji chłopa będzie ban,godzinny ale będzie. Chłop ma 200 spotkań w lidze holenderskiej a ci ,że do Beto podobny. Ludzie jak ktoś gra 200 spotkań w Holandii to taktycznie i technicznie bije na głowę naszych koślawych ligowców,o Diazie nie wspominając. Więc pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie.
|
Jedyny kłopot, że mamy 5 obrońców i Kowalskiego
jak dla mnie ciezka do wyobrażenia sytuacja widzac ile kartek juz zdazyl zlapac Cikos plus za darmo mijesce dla Brożka w skłądzie pewne Ciezka runda moze byc |
Pamiętam jak grywałem kiedyś kiedyś w Football Managera, upatrywałem sobie wielkich zawodników takie typowe gwiazdy za parę milionów i podczas okienka transferowego próbując ich kupic sprzedawałem tych najdroższych ze swojej drużyny. Suma sumarum często okazywało się, że kasy na wzmocnienia starczało jednak zawodnicy nie chcieli podpisywac kontraktów z takim klubem jak mój :D
Może nasze władze grają za dużo w FM`a ? |
Cytat:
Jak nic się nie wydarzy, to będziemy płakać... ;) |
Jesli naprawdę za Diaza wpadło 1,5 mln euro, to Wisła zrobiła lepszy interes niż Amica na Lewandowskim. Drewniak i tyle. Gdy przeczytałem newsa o pozbyciu się go samo zanuciło mi się w głowie " oto jest dzień który dał nam pan". Wiem ze wielu ma inne zdanie, ja zegnam go bez najmniejszego żalu, ba wrecz z radościa.
|
Juz niedlugo juz niedlugo nowy zawodnik . Odliczajcie minuty :D i przestancie sie uzalac . Oficjalna juz pewnie tylko opisuje w skrocie jego kariere i zaraz info na stronce . I zaraz zaczna sie kurze orgazmy na forum
|
Patrzac na to, ze Cikos i Kowalski w pilke grac raczej nie potrafia(a napewno nie na tym poziomie), a Bunoza moglby grac co najwyzej w Gorniku Zabrze(chociaz i tutaj mialby klopot z wygryzieniem Jopa), to zostalismy z 2 stoperami - Cleberem, ktory zaraz konczy kariere i z Chavezem, ktory jest jedynie wypozyczony. Mozna miec pewnosc, ze w rundzie jesiennej czekaja nas wieksze jaja, niz pierwsze 45 minut z Azerami, czy spotkanie z Ruchem.
P.S - W profesjonalnym klubie kadra bylaby zamknieta przed pierwszym obozem przygotowawczym. Pozniej sie jedynie zespol uzupelnia. A my bedziemy cos czuje jeszcze we wrzesniu i w pazdzierniku szukac bocznych obroncow na gwalt(z wolnego transferu) :D. Nie wiem, kiedy to cale towarzystwo sie bedzie zgrywac? Biorac poprawke na to, ze narazie nie przyszli pilkarze pokroju Marcelo, Glowackiego czy Alvareza(wiec zajmie im to odpowiednio troche wiecej czasu). edit. Widze, ze na weszlo juz maja niezla polewke ;). |
Cytat:
|
To okienko nie wygląda zbyt dobrze, ale za rok to dopiero będzie zabawa, gdy tej naszej "ofensywie transferowej" pokończą się wypożyczenia i zostaniemy z..? No właśnie. Z kim?
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A w temacie, to naprawdę nie wolno deprecjonować osiągnięć naszego nowego nabytku, ale co do tego czy wystarczy mu motywacji do gry to można się zastanawiać... |
Cytat:
Halo, budzimy się, jutro do szkoły. Kiedyś obrona była najlepszą formacją Wisły. Kokoszka odszedł dlaczego? Bo się nie mieścił. Bo nie miał szans z Głowackim i Cleberem, potem doszedł Marcelo. Na pewno potrzebny jest zawodnik na lewą obronę, ale póki co mamy to co mamy i nie narzekajmy. Szkoda tylko, że miejsce w kadrze zajmuje taki Łobo czy Boguski. |
Nie zdziwie sie jak nowym lewym obrońcą zostanie Tomasz Lisowki
|
Cytat:
|
Cytat:
Powiedz mi więc, proszę. Stokes to amatorzy, czy powyższa trójka to uzupełnienie składu? Jedziecie wszyscy po Wiśle jak po łysej kobyle, a nikomu do głowy nie przyszło, że RM ma swoją koncepcję i zgodził się na strarę kogoś z dwójki Diaz/Brożek. |
Cytat:
Jeśli oceniasz nowych piłkarzy Wisły po kilku meczach, w których żaden z zawodników (pomijając Riosa) nie pokazał na boisku nic kreatywnego (in plus) tylko kopanie się po czole. To GRATULUJĘ (mimo wszystko) głupoty. Bez wspólnego zgrania i zrozumienia się na boisku, niemożliwym jest sprzedanie swoich umiejętnoiści. Mecze piłkarskie (nawet te w naszej kopanej) to nie reklama pepsi. |
Cytat:
Ostro jedziesz |
Cytat:
P.S - Skad tyle agresji? Rozumiem, ze stwierdzenie pewnych faktow jest niektorym nie na reke. Porozmawiajcie moze z ludzmi siedzacymi w pilce, ktorzy kopali na poziomie ekstraklasy, a nawet wyzej, to moze przejrzycie na oczy(mowie do pseudo-ekspertow, ktorzy twierdza, ze wyprzedaz polowy druzyny w 1 okienku jest ok i ze kompletowanie kadry 31 sierpnia tez jest okej). Bez komentarza, naprawde. |
Jeszcze tylko niech zrobią Last Minute na księdza Boguskiego, który nigdy nie był dośc dobry na Wisłe i zostanie naprawde niewielu nieudaczników do pozbycia się w zimie. Wiem, zagrał parę meczów niezłych, tylko jakoś nigdy mnie do siebie nie przekonał.
|
Łobo Jirsak Kowalski w pierwszej kolejnosci
dłuuuugo przed Boguskim w kolejce do wylotu Jakoś mu nie moge super meczu z Beitarem zapomnieć westesrsyl --> wytocz proces Basałajowi |
Boże, skąd oni wytrzasnęli tę "marokańską pyzę"?:lol: Doprawdy niezbadane są wyroki naszych skautów:lol:
|
Wyluzujcie już.
Ile razy można czytać to samo? |
Cytat:
|
Dzisiaj już nikogo nie pozyskamy Valckx mówił nie dawno że na koncu okienka nie planuja jakis szczegolnych ruchów transferowych.Wspomniał coś że dużo piłkarzy jest bezrobotnych i że zawsze moża pozyskac kogos ciekawego a więc panowie nie napalajcie się tak.Może się okazać ze jutro,pojutrze za tydzien przyjdzie jakis piłkarz z karta w ręce i będzie radocha :/
|
sprzedali co było najlepszego do sprzedania w tym okienku (Diaz,Marcelo,Głowa,rezygnacja z Alavreza) .Szkoda że nie poszukali chętnych na kupno Jirsaka,Łobo,Kowalskiego czy Kirma
|
Ale to kto teraz będzie grał na obronie, bo ja tego nie ogarniam ? ;] Akcja "zero zmienników" ? ;>
Z lewej został Brożek, na którego narzekam odkąd jestem na tym forum - wiem, nie aż tak długo jak niektórzy. Z prawej został Cikos i Burliga środek Chavez, Bunoza i Cleber na tę rundę. No i Kowalski. Trochę to cienko widzę |
Mi się podoba transfer czy tam wypożyczenie Boukhariego do Wisły. Liznął piłki na bardzo wysokim poziomie swego czasu i wierzę, że samym doświadczeniem i talentem będzie wzmocnieniem na buraczaną Ekstraklasę.
|
Dawno się niewypowiadałem ale od początku kiedy Basałaj pojawił się w Wiśle mówiłem że nastąpi grabież...bo jak można zrozumieć sprzedaż graczy za 6 mln euro, rozwalić jako jedyny klub na świecie całą obronę. O zainwestowaniu choćby połowy z tej kwoty w kupno sprawdzonego obrońcy żal pisać. Interesuje się piłką od 20 lat ale czegoś takiego niewidziałem aby klub vicemistrz kraju pozwalał sobie na takie postępowanie...czy my jesteśmy na skraju upadku??? Ciekawe co będzie za rok...Clebera nie będzie, Chavez ma kontrakt z innym klubem, Cikos wypożyczony, zostajemy z Bunozą i Kowalskim...ciekawe kiedy dojdą do wniosku że i tak trzeba będzie sprowadzić obrońcę, ale i tak pewnie wybór padnie na taniego ogórka
|
Cytat:
chcieli wszyscy Wisły grającej ładną piłkę, no i jest ! |
Dwie godziny, tak jak pisałem. Nic więcej raczej już nie zobaczymy, ale najazd na mnie był ostry.
Widocznie nie mają nic w zanadrzu, lepiej było teraz sprzedać Diaz'a niż później frajersko oddać go za darmo, tyle w temacie... |
Czyli co nasz trener to wpadł z deszczu pod rynne.
Ja uważam że Diaz i tak by w grudniu odszedł, a tak to skasowaliśmy jakieś pieniądze. A w lidze to jakos to będzie. Nazwiskowo jesteśmy mocni w ofensywie i jakoś to powinno wygladać. Kiedyś całą rundę grał Baszczyński ze Stolarczykiem i wyglądało to dobrze. Teraz będzie grał Cikos z Brożkiem i powinno im to wyjść tylko na dobre. Przynajmniej nie będą się stresować że po jednym słabszym meczu zostana na ławce. No i chwycą jakiś rytm meczowy. Wisła musi tylko złapać dobrą formę kondycyjną a wyniki same przyjdą bo ci zawodnicy potrafią grac. Panowie kiedyś graliśmy całą rundę 1 składem , do tego dochodziło 2-3 rezerwowych i to było na tyle. Przyszło ilu - 8 , 9 nowych graczy. Tutaj trzeba wyselekcjonować pierwszą 11 i zgrywać towarzystwo. |
Miała być ofensywa transferowa to i jest. O defensywie nikt nie wspominał :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl