![]() |
Jeszcze lewy obrońca, prawy i git :lol: Dobry transfer
|
Pozbywamy się dwóch bocznych obrońców, wypożyczamy pomocnika...
|
Cytat:
|
out
2x obrońca in 1 pomocnik bilans się nie zgadza... |
Cytat:
|
Cytat:
|
W sumie od kilku godzin było to wiadome. Piłkarz chyba mimo wszystko lepszy od Diaza skoro kiedyś kopał w Ajaksie. Solidne CV też ma. Jak dla mnie może być,dobra wymiana.
|
jego CV jak na nasze warunki robi wielkie wrażenie, przydał by się jeszcze jakiś obrońca..
|
W sumie od kilku godzin było to wiadome. Piłkarz chyba mimo wszystko lepszy od Diaza skoro kiedyś kopał w Ajaksie. Solidne CV też ma. Jak dla mnie może być,dobra wymiana.
|
Cytat:
|
Ja tam nie panikuje. Ale też nie pochwalam tych ruchów które teraz wykonuje Wisła.
Jest nowy trener Maaskant, który nie sporawdzał nikogo kto teraz gra w Wiśle. Do tego facet ma obiecane 2 lata spokojnej pracy. W tym czasie może zrobić wszystko, nawet zając 8 pozycje w lidze , byle za 2 lata były wyniki. Cupiał nie da pieniędzy na nowych zawodników jak robi teraz Wojciechowski. Pamiętajmy że drużynę buduje się od obrony. Nowy trener chce wszystko budować sam. Więc pozbywamy się każdego za kogo ktoś chce zapłacić. Valckx załatwił transfer Marcello do PSV, teraz Diaza bo Bruugi. Nie myślmy sobie że Mielcarski by sprzedał tych zawodników. Valckx ma dobre kontakty i to też nie jest przypadek że obaj zawodnicy poszli do krajów Beneluksu. Teraz będzie wymiana w obie strony. I będziemy sprzedawać i będziemy kupować. Holendrzy mają zrobić wynik i temu będzie wszystko podporządkowane. Cupiał pozwolił Basałajowi na to że jak kogoś klub sprzeda to pieniądze zostaną w klubie. Więc Valckx sprzedaje i organizuje sobie kase na transfery. Jeden problem może być wtedy jak będziemy sprzedawać za 1,5 miliona euro a potem kupować gości za grosze a kasa będzie w dziwny sposób wyparowywać. Wtedy Cupiał zostanie bez zespołu i bez pieniędzy. |
Coś czuję że pan Maaskant słuchał pana Andrzeja Iwana i naszym 'nowym' lewym obrońcą będzie...Andraż Kirm xD
|
Nourdin Boukhari piłkarzem Wisły
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/ http://www.youtube.com/results?searc...Boukhari+&aq=f |
Cytat:
widać, że koleś z niejednego pieca chleb jadł - taki upasiony! |
Pamiętam go z meczów ligi holenderskiej jak mecze puszczali jeszcze na Polsacie Sport :) Solidny zawodnik, napewno jest to wzmocnienie :)
|
Skoro grał ostatnio w Bredzie to znaczy że Maaskaanta go dobrze zna więc jestem pozytywnie nastawiony do tego transferu.
PS. Chociaż na lewej pomocy gra Paljic ze "statystykami którego go bronią" więc pewnie będzie nie do wygryzienia. |
http://www.youtube.com/watch?v=irip8rfgfHk
Próbka umiejętności naszego nowego nabytku - dziesięć z jego goli dla Ajaxu |
No, kogoś jeszcze jednak udało się zakontraktować. Chociaż wolałbym obrońcę.
|
Czy to znaczy, że zdążą jeszcze sprzedać Małeckiego?
|
Dziwię się z powodu braku wszechobecnej radości, w końcu Dragan 'tz. szrot z 2 Bundesligi' Paljić zapewne trafi na ławkę. Co do samego transferu, miły pozytyw. Ładna kariera, Ajax to nie byle jaki klub, chyba nikogo nie trzeba co do tego przekonywać. Dobrze Maaskant, dobrze. Wyszukaj tylko jeszcze jakiegoś obrońcę w tej swojej Holandii.
|
czyli pewnie Paljic sobie nie pogra ...
|
zaznaczę że ten pan ma już 30 na karku, więc młodzieniaszek to z niego nie jest jednak
|
nie chcę wam psuć poprawionego humoru, ale ten facet zagrał w zeszłym sezonie tylko w 4 meczach
Palijić go wygryzie :> na szczęście tylko na rok Boukhari może grać także jako ofensywny pomocnik, więc na tę pozycję szykuje go Maaskant chyba się przeraził widząc Jirsaka w akcji |
Piotr Brożek nie ma dalej konkurenta na skrajnej obronie... Tu przydało by się dwóch zawodników pozyskać.
Cikos też nie ma konkurenta na drugim skrzydle... A pomocników już za dużo, można by jeszcze Łobo próbować sprzedać na promocji. |
Lubi postrzelać. Może on będzie grał napastnika razem z Riosem ?
|
ja myśle, że maskaant ma jednak cos do powiedzenia bo np. sprawa z tym włochem została ucięta własnie zaraz po jego przyjściu, tak jakby to on z niego zrezygnował, ale jak jest naprawde to wie tylko zarząd i sam trener :P
|
Mam nadzieje, że nie będzie tak jak w Cracovii z tym Ntibazonkizą, że nie będzie miał z kim grać, na tyle odstaje od reszty ;)
|
Interia mówi, że chcą niejakiego Jensa Janse z NAC Bredy... a to nie tam, gdzie pracował wcześniej Maaskant?
|
Wszystko fajnie, tylko piłkarzy mogących grac na lewej pomocy mamy teraz z pięciu (Paljić, Piotr Brożek, Małecki, Kirm, Boukhari), natomiast żadnego lewego obrońcy i jednego prawego.
|
Witamy Nourdina, z powyższego filmiku wychodzi na to, że to rzeczywiście będzie wzmocnienie, jeśli zgra się z naszymi gwiazdkami. Martwi tylko ta 30 na karku, ale może to i nawet plus. No i to tylko wypożyczenie, żeby nie było takiej sytuacji jak z Alvarezem. Teraz tylko obrońca potrzebny na wczoraj.
|
Cytat:
|
pewnie jeszcze na lewa obrone przyjdzie ten wloch Bonnetto, a na prawa ten holender
|
na pocieszenie przypominam
Nourdin Boukhari może grać także jako ofensywny pomocnik! |
ja na lewej obronie postawiłbym kirma
|
Żadne pocieszenie, nam trzeba snajpera. Brożek nawet w sytuacji na pusta bramkę musi sobie przyjąć piłkę. Patrz gol z Szawlami.
|
Czyli brakuje jeszcze 1 klasowego stopera, 1 klasowego prawego obronce, 2 lewych obroncow, ofensywnego pomocnika i dobrego napastnika. Wydaje mi sie, ze do 24 powinni sie wyrobic :).
P.S - Tak patrzac na ta fotke, to Boukhari troche "zapuszczony"...pamietam, ze to byl raczej szczuply pilkarz ;). |
Czyli na nowym stadionie będą kebaby zamiast kiełbasy? ;/
|
Cytat:
|
1998–2002 Sparta 76 (13) wchodzi do zespołu jako 18 latek, wychowanek klubu i gra dobrze. Przechodzi do Ajaksu
2002–2006 Ajax 69 (14) Dobre występy w Ajaksie, klub nawet chce mu zaproponować kontrakt i dalszą współpracę mimo że nie ma dla niego miejsca w składzie. 1 wypożyczenie 2003–2004 → NAC Breda (loan) 28 (5) Dobre występy w średniaku, facet się odbudowuje 2006–2007 Nantes 9 (2) Rezygnuje z kontraktu który mu proponują w Ajaksie i wyjeżdza do Francji , gdzie mysli że będzie gwiazdą. Ale niestety jest tylko rezerwowym. Ciężko mu się z tym pogodzić. Grał w LM, w Ajaksie, ma wysokie mniemanie o sobie a tu tylko ławka rezerowych. 1 depresja 2007 → AZ (loan) 10 (0) Francuzi go wypożyczają bo widzą że się chłopak męczy. W AZ z miesjca staje się gwiazdą , zespół bardzo dobrze gra. AZ daje mu kontrakt, on odrzuca ofertę. Nantes spada do 2 ligi Boukhari staje się wolnym zawodnikiem 2007–2008 Sparta Rotterdam 32 (8) Jako wolny zawodnik wraca do swojego macieżystego klubu gdzie zostaje kapitanem. 2008 Al-Ittihad Jeddah 0 (0) Tytaj zaczyna się cyrk. Araby ściągają go do siebie. Kwota transferu ma wynosić 1,5 miliona euro. Ale Araby robią błąd podpisują 4 zawodników z obcymi paszportami ale mogą mieć w klubie tylko 3. Boukhari nie może wrócic do Sparty bo tej nie stać na jego kontrakt. Boukhari-emu nie płacą przez 6 miesięcy i tyle nie gra po czym. 2009 NAC Breda 17 (5) Podpisuje umoe jako wolny zawodnik , zespół gra świetnie 2009– Kasımpaşa 4 (0) Odchodzi do Turcji gdzie znów siada na ławce. W Istambule płacili mu z 500-600 000 euro rocznie 2010– → Wisła Kraków (loan) 0 (0) Wypozyczenie do Wisły Nie wiem jak goscia oceniać. Z jednej strony widac że w Holandi go szanują. Zawsze jak tam grał to te zespoły zwyżkowały. Natomiast jak wyjezdzał to wiadać że sobie nie radził. Czy to w Nantes czy teraz w Turcji. Nie wiem może w Holandi ma nazwisko wiec trenerzy na niego stawiali. Liga Mistrzów, Ajaks to sprawiało że w Holandi pewnie mu sporo wybaczano w tych słabszych klubach. Tymczasem we Francji i Turcji jak trzeba było sobie wywalczyć miesjce w składzie to już bywało gorzej. Maaskant go zna i pewnie obiecał mu że zagra całą rundę, ma pewny plac i miejsce w podstawowej 11. W naszym zespole będzie grał jako rozgrywający. |
A przepraszam, na stadion chodzisz kibicować, czy coś zjeść? :P Koleś grał w NAC Breda, widocznie pasuje Maaskantowi do jego wizji gry.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl