Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9750)

Szneka 10.12.2017 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1489088)
Musi być ktoś za Bartkowskiego (może Arsenic na po albo powrót Cywki) i może drugi napastnik do Carlitosa

Tak musi. Ja napisałem wersję wg byłego juz trenera. Powystawiać defensywę i chuja grać. To było jego motto.

Bartosz 10.12.2017 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1489151)
Chuja Kiko zarabiał.

12k € miesięcznie to nie jest chu**...

Szneka 10.12.2017 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1489129)
a po podaniach, ze to my byliśmy Barceloną

Znakomita większość podań w bok lub w tył ewentualnie dzida do przodu. Dystans przebiegnięty również głównie w poprzek.

krzaq12 10.12.2017 19:51

Cytat:

Kuba to Ty?! :D

bob85 10.12.2017 19:52

Jakos nie chce mi sie wierzyc ze trener sciagniety z 'osmej ligi mistrzow' dostaje prawdopodobnie wiecej niz najlepiej oplacani u nas pilkarze :)

KOALIK 10.12.2017 19:52

Już trzy miesiące temu pisałem, że tego błazna należy wywalić.

Tak słabej Wisły nie było od dwudziestu lat. Bez stylu, bez pomysłu, z ciągłym oddawaniem inicjatywy.

Do kompletu powinno być wyrzucenie Junco i Marzenki.

Zrobiliście z Wisły pośmiewisko i śmietnik dla amatorów z pastwisk z Hiszpanii.

W trzeciej lidze w Polsce jest wielu lepszych od Ramireza.

ashkeczup 10.12.2017 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1489189)

Osobiście w to nie wierze. Ponoć na starym kontrakcie miał 3k€.

KOALIK
Ta dwójka uratowała klub przed 4 ligą. Trochę szacunku...

GBO 10.12.2017 19:54

Zwolnienie trenera dwa mecze przed końcem rundy wygląda słabo. Powinien dograć pozostałe dwa mecze.

Jeżeli dopuszczono do tego że piłkarze grają na zwolnienie trenera to cóż sen o nowym cywilizowanym zarządzie się właśnie skończył i wracamy do naszego ligowego bagienka.

rozarian 10.12.2017 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1489184)
Decyza nie jest pochopna tylko spóźniona o dwa miesiące. Swoją drogą Kiko nie zasłużył aby stracić pracę w tak żenującym stylu, po zasłużonej porażce na R22 z drużyną prowadzoną przez... Alana Urygę.

Mecze w Kielcach to był ten sygnał, że dalej tego eksperymentu ciągnąć nie należy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1489196)
Zwolnienie trenera dwa mecze przed końcem rundy wygląda słabo. Powinien dograć pozostałe dwa mecze.

Chciałbyś wpuścić tak zdemolowaną drużynę na derby z tym trenerem?

South 10.12.2017 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1489194)

Tak słabej Wisły nie było od dwudziestu lat. Bez stylu, bez pomysłu, z ciągłym oddawaniem inicjatywy.

.......nij ze sobie baranka w ścianę.

Kurz 10.12.2017 19:58

Nie wiem czy opinie dotyczące Kiko to efekt lenistwa umysłowego, czy czegoś innego. Zastanawia mnie wszakże jedno, dlaczego tak szybko i chętnie skazuje się trenerów, a nie bierze pod uwagę tego, że być może ściągamy szrot piłkarski, który wyżej dupy nie podskoczy. Ogólnie mija kolejny rok opowiadania bajek, ze mamy piłkarzy z papierami na czołowe lokaty, zmieniamy 8-9 trenera, a efekt zawsze ten sam, czyli dla forumowych krzykaczy niesatysfakcjonujący.

czaro 10.12.2017 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1489194)

A niech was wszystkich wolfy wyzywa od debili, nie zasługujecie na nic więcej. Wymeldowuje się stąd.

wolfy 10.12.2017 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1489201)
Nie wiem czy opinie dotyczące Kiko to efekt lenistwa umysłowego, czy czegoś innego. Zastanawia mnie wszakże jedno, dlaczego tak szybko i chętnie skazuje się trenerów, a nie bierze pod uwagę tego, że być może ściągamy szrot piłkarski, który wyżej dupy nie podskoczy. Ogólnie mija kolejny rok opowiadania bajek, ze mamy piłkarzy z papierami na czołowe lokaty, zmieniamy 8-9 trenera, a efekt zawsze ten sam, czyli dla forumowych krzykaczy niesatysfakcjonujący.

A za pół roku, rok, półtora Ci sami geniusze będą się domagać głowy kolejnego trenera.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1489203)
A niech was wszystkich wolfy wyzywa od debili, nie zasługujecie na nic więcej. Wymeldowuje się stąd.

Sam sobie ich wyzywaj, mnie już szkoda zdrowia. Sieroty po Cupiale, roszczeniowe do poziomu śmieszności.

Pepinho 10.12.2017 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1489196)

Jeżeli dopuszczono do tego że piłkarze grają na zwolnienie trenera to cóż sen o nowym cywilizowanym zarządzie się właśnie skończył i wracamy do naszego ligowego bagienka.

A czym niby nasz zarząd miałby się różnić od zarządu Piasta, Wisły Płock. Takich banialuk, które opowiadał Junco i Pani Marzena to powiem dawno nie słyszałem.
Teraz mamy kontynuację modelu z wymienionym hiszpańskim trenerem na drugiego speca ze średnią punktową, która powinna wszystkich "zwalać" z nóg.
Dziewczynka i chłopaki z zarządu nie mają pojęcia o tym biznesie czego dowodem są kolejne fantastyczne ruchy kadrowe.

pomeran 10.12.2017 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1489198)
Mecze w Kielcach to był ten sygnał, że dalej tego eksperymentu ciągnąć nie należy.

Też tak uważam. Zagraliśmy w Kielcach skandalicznie a na dodatek delikatnie olany został pp - Małecki i Carlitos poza 18 + Balaniuk z autobusu. To symptomatyczne ze jak Smudzie w ostatnim podejściu żarło - to skonczylo po olaniu pp. Teraz to samo z Ramirezem. Zresztą naprawdę trzeba mnóstwo subiektywizmu w ocenie żeby mówić o jakimkolwiek stylu Wisły pod wodzą Hiszpana. W ostatnich meczach oczy krwawiły.

ashkeczup 10.12.2017 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1489201)

Łatwiej jest wymienić 15 piłkarzy, którym nie odpowiada trener, czy jednego trenera? Szuka się człowieka, który będzie najbliższy ideologi piłkarzy w klubie.

Kurz 10.12.2017 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1489204)
A za pół roku, rok, półtora Ci sami geniusze będą się domagać głowy kolejnego trenera.

Będą... Historia lubi się powtarzać.

Bene Nati 10.12.2017 20:07

Dla mnie osobiście szokująca decyzja bo za trzy dni gramy derby.
Choć na pewno uzasadniona.

Od początku sezonu graliśmy fatalnie w ataku pozycyjnym, stałe fragmenty, zarówno w defensywie jak ofensywie kulały.
Z niezłej organizacji gry w obronie nic nie zostało.

Z drugiej strony sprzedano mu srodek pola.

Taki Carlitos przyznał, ze przyszedł do Wisły ze względu na namowę Kiko.
Co z Hiszpanami?

Mam mieszane odczucia.

AgresywnyChomik 10.12.2017 20:11

Ja widze dwie mozliwosci.

Zarzad (czytaj Junco) jest przekonany o zajebistosci posciaganych zawodnikow wiec wine musial ktos poniesc najblizej to trener - Kiko.

Jak dla mnie wcale ci zawodnicy nie sa tacy zajebisci...

Zarzad potrzebuje desperacko gry w 8 (wielsza kasa i od sponsprow o od C+) wiec wykonuje ruchy pozorowane (sami przyznali ze transferow nie bedzie, czytaj nie mamy kasy na kolejnych magikow) czytaj zmiane trenera.

Chcialbym z tego miejsca podziekowac trenerowi Ramirezowi za ciezka prace dla Wisly Krakow przez ostatni rok oraz zyczyc powodzenia w dalszej karierze.

Mam nadzieje ze nie bede swiadkiem kolejnej gwiazdy trenerskiej pokroju Skorzy, Rumaka, Stokowca czy innego zakutego lba z PMS.

Kurz 10.12.2017 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1489208)
Łatwiej jest wymienić 15 piłkarzy, którym nie odpowiada trener, czy jednego trenera? Szuka się człowieka, który będzie najbliższy ideologi piłkarzy w klubie.

To łatwe wytłumaczenie. Rzucasz takie i już nie musisz zastanawiać się nad tym jak jest naprawdę. Problem polega na tym, że nasi piłkarze zawodzili w poprzednich latach, nawet jeśli była chemia w drużynie. I teraz wcale nie musiało jej brakować. Basha nie wyglądał na pogniewanego, Wojtkowski też nie.

wolfy 10.12.2017 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1489209)
Będą... Historia lubi się powtarzać.

W końcu to będzie debil, wuefista, z takim składem to minimum puchary.
Ale i tak miałem trochę śmiechu przy uzasadnieniu że tych wszystkich słabych Hiszpanów to Kiko ściągnął :> I czemu znowu wrzuca się Sobolewskiego na minę w postaci derbów?

ashkeczup 10.12.2017 20:12

"Teraz mogę iść do przodu, a gdy byłem w Wiśle Kraków, to moja kariera szła do tyłu. Cieszę się, że wygraliśmy, a czy Kiko Ramírez się cieszy, że mnie w Wiśle nie ma, to mnie nie interesuje. Dzięki Bogu, to nie takie osoby decydują o mojej karierze, tylko ja sam. Równie dobrze, że takie osoby nie pojawiły się na początku mojej kariery, kiedy ważne było, żeby iść do przodu. Wiśle Kraków życzę natomiast żeby wygrała derby" - Stilić po dzisiejszym meczu. Może i słusznie go puściliśmy, ale bez powodu nie mówi się takich słów na gościa, którego znałeś pół roku i nic nie zawinił.

Kurz
https://twitter.com/knuram/status/939901976753725440

Nie chodzi o 'gniewanie się', tylko jako piłkarz wiesz co lubisz i co umiesz grać, a to, co narzucał im Kiko można śmiało nazwać antyfutbolem. Ogromne odległości między formacjami, brak jakiegokolwiek ruchu, pokazywania się do gry, gra zachowawczo, niepodejmowanie ryzyka, bardzo dużo długich piłek, gdzie nas atak to Carlitos, Małecki/Imaz, Boguski- ~173cm wzrostu? Do Piasta to może i by się on nadał, ale nie do krakowskiej piłki, a moim zdaniem do takiej mamy grajków.

Bene Nati 10.12.2017 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1489213)
Zarzad (czytaj Junco) jest przekonany o zajebistosci posciaganych zawodnikow wiec wine musial ktos poniesc najblizej to trener - Kiko.

Mam nadzieje ze nie bede swiadkiem kolejnej gwiazdy trenerskiej pokroju Skorzy, Rumaka, Stokowca czy innego zakutego lba z PMS.

Zgadzam się z pierwszym zdaniem.
Co do drugiego...
Stokowiec wykonał kawał dobrej roboty w Zagłębiu.
Wisła Skorży grała najpiękniejszą piłkę od czasów Henia Kasperczaka

Barti 10.12.2017 20:18

@Koalik
Przegiąłeś z tym zarządem Wisły. Jeśli Twój post nie jest zwykłą prowokacją, to bądź proszę obiektywny.

AgresywnyChomik 10.12.2017 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1489218)
Zgadzam się z pierwszym zdaniem.
Co do drugiego...
Stokowiec wykonał kawał dobrej roboty w Zagłębiu.
Wisła Skorży grała najpiękniejszą piłkę od czasów Henia Kasperczaka

A w 1683 rozdupcylismy Turkow pod Wiedniem wczesniej Krzyzakow pod Grunwaldem a pozniej jeszcze Ruskich pod Warszawa.

Samograja Skorzy nie bede komemtowal.

Natomiast co do Stokowca to drogi kolego w Zaglebiu jest troche inna sytuacja finansowa, przypominam ze taki Czerwinski wybral gre tam a nie u nas. Dlatego biorac pod uwage w jakich warunkach Stokowiec pracowal w Lubinie naprawde nie rozumiem jakim cudem utrzymal sie tam tak dlugo, nie wierze ze poradzi sobie w Wisle.

edit Stokowiec, Srokowiec, potejto potato ;)

Bene Nati 10.12.2017 20:19

Ok, rozumiem Twoje argumenty.
Kto w takim razie? Na kogo nas stać?

Kurz 10.12.2017 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1489217)
"Teraz mogę iść do przodu, a gdy byłem w Wiśle Kraków, to moja kariera szła do tyłu. Cieszę się, że wygraliśmy, a czy Kiko Ramírez się cieszy, że mnie w Wiśle nie ma, to mnie nie interesuje. Dzięki Bogu, to nie takie osoby decydują o mojej karierze, tylko ja sam. Równie dobrze, że takie osoby nie pojawiły się na początku mojej kariery, kiedy ważne było, żeby iść do przodu. Wiśle Kraków życzę natomiast żeby wygrała derby" - Stilić po dzisiejszym meczu. Może i słusznie go puściliśmy, ale bez powodu nie mówi się takich słów na gościa, którego znałeś pół roku i nic nie zawinił.

Sprawa ze Stiliciem oczywista. Ma ambicję i słusznie, ale gdy odchodził w drużynie był Brlek i Semir przegrał z nim rywalizację. Domyślam się, że nie marzyła się mu rola wiecznego zmiennika, wiec zmienił klub. Nie ma sensu dorabiać do tego żadnych teorii.

Kurz 10.12.2017 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1489224)

Wybraliśmy już trenera, wiec chyba nie trzeba sobie zaprzątać tym głowy.

AgresywnyChomik 10.12.2017 20:21

Cytat:

Nie wiem ale mam nadzieje ze osoby decyzyjne maja liste z doglebnie przemyslanymi nazwiskami.

wolfy 10.12.2017 20:21

Cytat:

:>

Rumak?

AgresywnyChomik 10.12.2017 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1489228)

Rumak?

Daj spokoj, nie prowokuj

szprotson 10.12.2017 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1489228)

Rumak?

nie.ten Hiszpan co byl w Splicie

AgresywnyChomik 10.12.2017 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1489231)
nie.ten Hiszpan co byl w Splicie

Ja bym sie wstrzymal z pewnymi info do czasu az gosc podpisze, Jurcic juz byl na parkingu w Myslenicach.

Problemem dla kazdego sensownego nowego trenera bedzie brak mozliwosci zatrudnienia swojego sztabu, mamy Kmiecika, Sobola, Feio i uj wie kogo jeszcze.

teo 10.12.2017 20:37

Mnie ten "nowy" Hiszpan ani troche nie przekonuje... Taki Ramirez vol. 2.0

wolfy 10.12.2017 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1489237)
Mnie ten "nowy" Hiszpan ani troche nie przekonuje... Taki Ramirez vol. 2.0

A kogo się spodziewałeś? Dobry trener chce dużych pieniędzy, transferów, zatrudnienia sztabu i odszkodowania za zwolnienie. Czyli wszystkiego tego na co nas nie stać.

Maciek17 10.12.2017 20:43

Feio i Jodar zostają?

teo 10.12.2017 20:47

wolfy
Sa w nizszych ligach na prawde dobrzy trenerzy, ktorzy daliby sie pokroic za taka szanse :-) Przyklad? Papszun i Rakow Czestochowa. Ze srednim skladem awansowal do 1 ligi a teraz jako beniaminem 3 miejsce.
Ale to trzeba chciec dojrzec takiego trenera i dac mu szanse...

brylant17 10.12.2017 20:51

Ja bym tu wdział Marcina Brosza,ale nie do ruszenia i nie do wyciągnięcia

szprotson 10.12.2017 20:52

Jodar nie

234327589345

Pepinho 10.12.2017 20:55

Biorąc pod uwagę co Junco mówił o Ramirezie przedstawiając go na konferencji prasowej (taktyk, świetna organizacja gry etc) to aż boję się kolejnych wyborów naszego zarządu na stanowisko nowego trenera.
Problem w tym że Junco nie za dobrze obraca się na krajowym podwórku, nie mając tu zbyt dobrego rozeznania.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl