![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakos nie chce mi sie wierzyc ze trener sciagniety z 'osmej ligi mistrzow' dostaje prawdopodobnie wiecej niz najlepiej oplacani u nas pilkarze :)
|
Już trzy miesiące temu pisałem, że tego błazna należy wywalić.
Tak słabej Wisły nie było od dwudziestu lat. Bez stylu, bez pomysłu, z ciągłym oddawaniem inicjatywy. Do kompletu powinno być wyrzucenie Junco i Marzenki. Zrobiliście z Wisły pośmiewisko i śmietnik dla amatorów z pastwisk z Hiszpanii. W trzeciej lidze w Polsce jest wielu lepszych od Ramireza. |
Cytat:
KOALIK Ta dwójka uratowała klub przed 4 ligą. Trochę szacunku... |
Zwolnienie trenera dwa mecze przed końcem rundy wygląda słabo. Powinien dograć pozostałe dwa mecze.
Jeżeli dopuszczono do tego że piłkarze grają na zwolnienie trenera to cóż sen o nowym cywilizowanym zarządzie się właśnie skończył i wracamy do naszego ligowego bagienka. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem czy opinie dotyczące Kiko to efekt lenistwa umysłowego, czy czegoś innego. Zastanawia mnie wszakże jedno, dlaczego tak szybko i chętnie skazuje się trenerów, a nie bierze pod uwagę tego, że być może ściągamy szrot piłkarski, który wyżej dupy nie podskoczy. Ogólnie mija kolejny rok opowiadania bajek, ze mamy piłkarzy z papierami na czołowe lokaty, zmieniamy 8-9 trenera, a efekt zawsze ten sam, czyli dla forumowych krzykaczy niesatysfakcjonujący.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Teraz mamy kontynuację modelu z wymienionym hiszpańskim trenerem na drugiego speca ze średnią punktową, która powinna wszystkich "zwalać" z nóg. Dziewczynka i chłopaki z zarządu nie mają pojęcia o tym biznesie czego dowodem są kolejne fantastyczne ruchy kadrowe. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dla mnie osobiście szokująca decyzja bo za trzy dni gramy derby.
Choć na pewno uzasadniona. Od początku sezonu graliśmy fatalnie w ataku pozycyjnym, stałe fragmenty, zarówno w defensywie jak ofensywie kulały. Z niezłej organizacji gry w obronie nic nie zostało. Z drugiej strony sprzedano mu srodek pola. Taki Carlitos przyznał, ze przyszedł do Wisły ze względu na namowę Kiko. Co z Hiszpanami? Mam mieszane odczucia. |
Ja widze dwie mozliwosci.
Zarzad (czytaj Junco) jest przekonany o zajebistosci posciaganych zawodnikow wiec wine musial ktos poniesc najblizej to trener - Kiko. Jak dla mnie wcale ci zawodnicy nie sa tacy zajebisci... Zarzad potrzebuje desperacko gry w 8 (wielsza kasa i od sponsprow o od C+) wiec wykonuje ruchy pozorowane (sami przyznali ze transferow nie bedzie, czytaj nie mamy kasy na kolejnych magikow) czytaj zmiane trenera. Chcialbym z tego miejsca podziekowac trenerowi Ramirezowi za ciezka prace dla Wisly Krakow przez ostatni rok oraz zyczyc powodzenia w dalszej karierze. Mam nadzieje ze nie bede swiadkiem kolejnej gwiazdy trenerskiej pokroju Skorzy, Rumaka, Stokowca czy innego zakutego lba z PMS. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale i tak miałem trochę śmiechu przy uzasadnieniu że tych wszystkich słabych Hiszpanów to Kiko ściągnął :> I czemu znowu wrzuca się Sobolewskiego na minę w postaci derbów? |
"Teraz mogę iść do przodu, a gdy byłem w Wiśle Kraków, to moja kariera szła do tyłu. Cieszę się, że wygraliśmy, a czy Kiko Ramírez się cieszy, że mnie w Wiśle nie ma, to mnie nie interesuje. Dzięki Bogu, to nie takie osoby decydują o mojej karierze, tylko ja sam. Równie dobrze, że takie osoby nie pojawiły się na początku mojej kariery, kiedy ważne było, żeby iść do przodu. Wiśle Kraków życzę natomiast żeby wygrała derby" - Stilić po dzisiejszym meczu. Może i słusznie go puściliśmy, ale bez powodu nie mówi się takich słów na gościa, którego znałeś pół roku i nic nie zawinił.
Kurz https://twitter.com/knuram/status/939901976753725440 Nie chodzi o 'gniewanie się', tylko jako piłkarz wiesz co lubisz i co umiesz grać, a to, co narzucał im Kiko można śmiało nazwać antyfutbolem. Ogromne odległości między formacjami, brak jakiegokolwiek ruchu, pokazywania się do gry, gra zachowawczo, niepodejmowanie ryzyka, bardzo dużo długich piłek, gdzie nas atak to Carlitos, Małecki/Imaz, Boguski- ~173cm wzrostu? Do Piasta to może i by się on nadał, ale nie do krakowskiej piłki, a moim zdaniem do takiej mamy grajków. |
Cytat:
Co do drugiego... Stokowiec wykonał kawał dobrej roboty w Zagłębiu. Wisła Skorży grała najpiękniejszą piłkę od czasów Henia Kasperczaka |
@Koalik
Przegiąłeś z tym zarządem Wisły. Jeśli Twój post nie jest zwykłą prowokacją, to bądź proszę obiektywny. |
Cytat:
Samograja Skorzy nie bede komemtowal. Natomiast co do Stokowca to drogi kolego w Zaglebiu jest troche inna sytuacja finansowa, przypominam ze taki Czerwinski wybral gre tam a nie u nas. Dlatego biorac pod uwage w jakich warunkach Stokowiec pracowal w Lubinie naprawde nie rozumiem jakim cudem utrzymal sie tam tak dlugo, nie wierze ze poradzi sobie w Wisle. edit Stokowiec, Srokowiec, potejto potato ;) |
Ok, rozumiem Twoje argumenty.
Kto w takim razie? Na kogo nas stać? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Rumak? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Problemem dla kazdego sensownego nowego trenera bedzie brak mozliwosci zatrudnienia swojego sztabu, mamy Kmiecika, Sobola, Feio i uj wie kogo jeszcze. |
Mnie ten "nowy" Hiszpan ani troche nie przekonuje... Taki Ramirez vol. 2.0
|
Cytat:
|
Feio i Jodar zostają?
|
wolfy
Sa w nizszych ligach na prawde dobrzy trenerzy, ktorzy daliby sie pokroic za taka szanse :-) Przyklad? Papszun i Rakow Czestochowa. Ze srednim skladem awansowal do 1 ligi a teraz jako beniaminem 3 miejsce. Ale to trzeba chciec dojrzec takiego trenera i dac mu szanse... |
Ja bym tu wdział Marcina Brosza,ale nie do ruszenia i nie do wyciągnięcia
|
Jodar nie
234327589345 |
Biorąc pod uwagę co Junco mówił o Ramirezie przedstawiając go na konferencji prasowej (taktyk, świetna organizacja gry etc) to aż boję się kolejnych wyborów naszego zarządu na stanowisko nowego trenera.
Problem w tym że Junco nie za dobrze obraca się na krajowym podwórku, nie mając tu zbyt dobrego rozeznania. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl