![]() |
Gotowi na złamane serca 2023/24?
Po dodaniu ostatniego sezonu statystycznie potrzeba: Kod:
punkty meczów średnia zwycięstw |
Przed sezonem przez bukmacherów jesteśmy stawiani jako zdecydowany faworyt - warto odnotywać
typ - 1 liga - zwycięzca W. Kraków 3.00 Legnica 5.50 W. Płock 9.00 Nieciecza 9.00 Lechia 10.00 Arka 12.50 Podbeskidzie 30.00 |
Cytat:
|
Ciekaw3 jaki był kurs na puszcze w tamtym sezonie ? ;)
|
Jak to jaki, byli jednym z głównych faworytów!....
...do spadku :D |
Cytat:
Podawałem kursy rok temu. |
Cytat:
|
Kto robił te kursy, które podał Masada?
Rok temu robił to STS. Nie trafił ani jednego z trójki, która awansowała, trafili 2 spadkowiczów: Kod:
|
A te kursy skad? Wydaje sie wrecz niemozliwe zeby przed sezonem ktos dawal 1,4 na awans obojetnie kogo, a co dopiero Niecieczy czy nasz przy 1,6.
Udalo mi sie znalezc z fortuny z tamtego roku. 1,7 bylo na awans, na brak awansu 2,01:lol: |
Uważać Wisłę za faworyta do awansu? Niedorzeczne.
|
Cytat:
|
Cytat:
Od indywidualnych umiejętności Hiszpanów zależy, czy uda nam się zdobyć jakieś bramki a w efekcie punkty. W takim układzie awans to kompletna mrzonka. |
Cytat:
gramy bez trenera, bez środka pola, bez porządnej obrony, bez klasowego napastnika, bez klasowego bramkarza, bez trenera napastników, bez trenera bramkarzy, bez własnego stadionu (bo nawet nie jesteśmy operatorem), bez młodych Polaków, bez starych Polaków, bez Żydów (Hugi odszedł), bez kiełbasek i bez musztardy na sektorach, Kurna... skąd inne kluby biorą na to kasę? |
Cytat:
Aha. Kurde, w zeszłym sezonie straciliśmy awans w dużej mierze przez błędy trenera i krater w środku pola, który nie umiał zaasekurować obrony po stracie piłki w ataku albo też robił idiotyczne straty... Ale lepiej nie widzieć problemu, rozmywać temat. "Taktyka", którą chce grać Sobolewski (czyli jak to mówi: danie Hiszpanom dużej swobody w ofensywie) wymaga bezwzględnie zamurowania środka pola - ale co tam, odpuśćmy to, grajmy Tachim. |
Możecie iść z hejtem na trenera do tematu o trenerze?
|
To teraz już każda krytyka to się hejt nazywa?
|
no jesli jest spamowaniem w niezwiazanych z nim tematach to tak
|
Cytat:
|
To co wklejałem to było z STS i zakład o zajęcie 1 miejsca w I lidze, a nie tylko o sam awans.
Tu macie na awans: https://m.sts.pl/zaklady-bukmachersk...84/30860/99972 Skopiuję to na przyszłość żeby się znowu pośmiać za rok: Cytat:
|
Cytat:
|
Póki co zagram na Łęczną. Pieniążki rozdają :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zapisałem w swoim archiwum. Zobaczymy za rok ... |
Po tym meczu statystycznie moge wam powiedziec ze ni chuja z awansu z Sobolem na ławce
|
Staty po pierwszym meczu w domu.
Można się pocieszać, że jeszcze nie przegraliśmy, choć lepiej raz przegrać i raz wygrać niż dwa razy zremisować. Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd |
Aby awansowac do Ekstraklas trzeba miec 2 pkt na mecz
ABy sie utrzymac pewnosc daje 40 pky czyli 1.2 pkt/mecz. Czasami wystarczy 1pkt/mecz. Mamy teraz 5 pkt czyli wychodzi 1 pkt mecz co daje utrzymanie na 70% (patrzac wstecz) |
Pierwsza gra chu*nię z grzybnią więc staty tylko dla Rezerw. Dziś wygrali 1:10. Dzięki temu awansowali na 5 miejsce.
Kod:
Wisła II Kraków razem dom wyjazdMam dane tylko z 2 sezonów więc te 88 punktów do awansu jest takie bardzo umowne. Link do wykresów w stopce, w tym porównanie pierwszej z zeszłym sezonem. |
Miarodajne dane masz nawet z 1 sezonu, wszakże jeszcze w sezonie 21/22 (wtedy gdy z IV ligi awansowała Wieczysta) 4 liga to była grupa wschodnia i zachodnia. Po połączeniu grup to już są dużo trudniejsze rozgrywki.
Chcac myśleć o awansie można sobie pozwolić na stratę punktów w max 6-7 spotkaniach w przeciągu całego sezonu. My już jedna stratę zanotowaliśmy. |
Ja bym bardziej obserwował różnicę między nami a 1 miejscem. Zwłaszcza, że w związku z 19 drużynami będzie 38 kolejek (36 meczów).
Co więcej, po 4 kolejkach tylko jedna drużyna nie straciła punktu - LKS Jawiszowice, ale mają mecz zaległy z powodu złego stanu boiska w Jawiszowicach. |
Pierwsza wygrała więc najpierw staty pierwszej.
Dla TL;DR - nie ma jeszcze paniki, da się odrobić nawet do lidera. Kod:
Rezerwy znów wygrały i 90 minut daje nas na 2 miejscu ale są 4 drużyny z 10 punktami. Nie mam ochoty kłócić się z najlepszym polskim portalem piłkarskim. :)
Niestety i tak liczy się tylko 1 miejsce. Na razie lider ani razu nie przegrał (i nie pauzował). Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd pauza |
Cytat:
I tu jest pies pogrzebany. |
Ponieważ pepe72 zamknął się w sobie, to trochę inne statystyki po 7 kolejkach kabaretu "Sobolewski&Legends":
Mecze z czołówką - 1/9 (....a mać, ja .......ę - mój komentarz) Mecze ze środkiem tabeli - 4/6 (zaliczam tu Arkę mimo braku pieniędzy na wypłaty i cyrku właścicielskiego) Mecze z dołem tabeli: 4/6 Mecze u siebie: 4/9 czyli 1.3(3) punktu na mecz Mecze wyjazdowe: 5/12 czyli 1.25 punktu na mecz Średnia: 1.29 Myślę że z takim punktowaniem uda się utrzymać, pewnie nawet przed ostatnią kolejką. O niczym innym nie ma sensu marzyć. |
Jak weźmiesz dowolnie krótki okres to statystycznie udowodnisz wszystko.
Po 6 kolejkach i 2 meczach 7 to nawet nie wiadomo kto będzie w top6. Zwłaszcza, że po meczu z nami Miedź straciła pierwsze miejsce. Pod warunkiem, że któraś z drużyn na miejscach 2-5 wygra swój mecz. A co do "zamknięcia się w sobie" to staty zazwyczaj podaję jak wiadomo jaki jest układ tabeli (top2 i top6) więc niedziela albo poniedziałek. :) |
Cytat:
|
Rezerwy po wygranej 8:0 z Niwą, dzięki szczęśliwemu układowi meczów osiągnęły 1 miejsce. Więc teraz patrzymy za siebie.
Kod:
Wisła II Kraków razem dom wyjazd pauza |
Po koszmarnym błędzie tracimy 2 punkty ale mecz mógł się podobać.
Kod:
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl