![]() |
Ja też bym się skłaniał ku temu, że do pół roku zacznie się piąć do góry, ponieważ wykopy będą nie dość, że głębsze, to będą tam jeszcze robić parkingi dla drużyn, działaczy i VIPów .
|
Cytat:
|
Patrząc na kolejne słupy pojawiające się na górnej części trybuny, patrze i myślę... kurcze ale to będzie wielkie. Też macie takie wrażenie?
|
Niestety nie. Ale mam wrażenie że niestety będzie w sam raz. Wczoraj oglądałem program o nowym stadionie Cardinals - no, to jest ogromne...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bronowianin dobrze pisze więc nie wiem czemu Wicked się idiotycznie czepiasz. Nieudolność i błędy aż kłuja w oczy , kto ma zreszta wiedzieć jak powstawał projekt ten wie i tyle.O niektórych kwestiach juz nawet tu pisano i cieszenie się jak murzyn z bateryjki "że wogóle coś powstaje" dowodzi krótkowzroczności niektórych
|
Cytat:
Nie pier...cie jeden z drugim. |
Tak kiedys juz wspominano ze robia najpierw z lewej pozniej z prawej... a nie mozna by od strony E postawic kolejnego krana i robic rownoczesnie ? Zdecydowanie szybciej by byla trybuna... o ile to nie ma wielkiego znaczenia przy C tak przy AB bedzie mialo bardzo duze, jesli beda robic podobnie..
|
problem z linkami do kamerek rozwiązany.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/ |
Cytat:
|
Cytat:
ogolnie tez chodzi mi bardziej czy jakies wzgledy techiczne temu przeszkadzaja, anizeli finansowe... |
Tylko i wyłącznie kwestie finansowe mają znaczenie. Żadna firma nie będzie na siłę kończyć wcześniej budowy. Do przetargu wystartowała z ceną w której uwzględniono koszty prowadzenia budowy przez dany okres, a wcześniejsze zakończenie budowy (mowie o celowym skracaniu jej) wcale nie musi się jej opłacać.
|
Cytat:
Czy dostanie z tego tytułu więcej pieniędzy ? Nie Czy w związku z tym poniósłby większe koszty ? Tak Czy jeśliby zaproponował pracę na dwa dźwigi i za większe pieniądze, wygrałby przetarg ? Nie Czy firmy budowlane, to instytucje charytatywne ? Tu sam sobie odpowiedz... |
Cytat:
|
Spokojnie,akurat będą kończyć trybunę wschodnią w listopadzie,poczekamy z miesiąc aż skończą się wykopy i zbrojenia i zachodnia pójdzie w górę :)
Aż się serce raduje jak spoglądam na kamerkę i praktycznie co godzinę nowe elementy przybywają :) Nie orientuje się ktoś czy wybrano w końcu schemat krzesełek ? bo to juz w sumie najwyższa pora... |
Cytat:
|
Cytat:
|
A to niebendzie taki schemat?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ozstrzygniety/ |
Cytat:
|
Może by tak w ogóle nie robić żadnego wzoru na trybunie tylko niebieskie krzesełka i żółte schody???
|
Dokładnie! Tak zeby wyrozniala sie tylko trybuna D z młynem...
|
to juz lepiej wogole szare i bez oparc :D
Dobry wzor na krzeselka to podstawa :) - moze nie dla wszystkich, ale bez watpienia chocby do zobaczenia stadionu przyciaga: - wszelkiich pasjonatow stadionow - dzieciaki i mlodziez i przede wszystkim charakterystyczna trybuna staje sie swego rodzajem symbolem stadionu, motywem charakterystycznym Poza tym najwiekszym bledem na poczatku bylo wybranie niebiskiego koloru jako dominujacego. Niebieski razi w oczy w wypadku niewielkiej frekwencji. Gdyby byl czerwony wszelkie puste miejsca wygladalyby inaczej. |
Oczywiście,że jakiś wzór powinien być.
Mnie sie np podoba ten co wygrał na konkursie ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Druga trybuna - trudno powiedzieć bo zaplecze będzie ....kiedyś... To jest wg Ciebie malkontenctwo ?Czy może obawa że na większych trybunach może być więcej " niespodzianek" |
Cytat:
co do niezabudowanych elewacji to takie mają na Stamford Bridge i nikt nie podcina sobie żył z tego powodu , ba stadion jest piękny z duszą , typowo angielski , zresztą nasz zachowując proporcje będzie takim Polskim Stamford Bridge , nie wiem jak ty ale ja i zapewne większość forumowicz co miałem już okazję zauważyć preferuje angielski styl , wole starodawny kanciasty styl niż nowoczesną oponkę której trudno o bycie charakterystyczną w tej chwili. zdecydowana większość stadionów w lidze angielskiej tak została właśnie wybudowana , czyli poprzez ciągłe przeróbki itp oczywiście łatwiej jest budować od podstaw ale stadion po "przejściach " nabiera charakteru , unikalnego wyglądu , kibice się z nim identyfikują , poczytaj co myślą o nowym stadionie kibice Arsenalu , z architektonicznego punktu widzenia jest piękny , genialny zostawiający daleko w tyle poprzedni stadion ale kibice inaczej na to patrzą , większość uważa że nowy nie posiada tej niezwykłej atmosfery |
Ok Cistek rozumiem twoja argumentacje, ale przeciez ocena powinna byc prowadzona wzgledem lepszych a nie gorszych
porównywanie naszej sytuacji do Gdanska , Wroclawia i innych sprzed Euro i zakladanie, ze podziwianoby nas to swego rodzaju minimalizm bierzmy przyklad z lepszych i probojmy caly czas sie udoskonalac, dazyc do idealu a nie cieszmy się z pozycji lidera i spoczywajmy na laurach. Dotyczy sie to kazdej dziedziny. |
Cytat:
Tak, pisanie w takim tonie to jest malkontenctwo. |
Cytat:
- trybuny są takie szerokie bo pierwotnie miało nie być narożników - basen przeciekał - a może to wina słabego wykonawstwa a nie projektanta? - i sztania - wg. pierwotnego projektu wyjście piłkarzy miało się znajdować w narożniku - pawilonie medialnym, druga szatnia (gości) miała znajdować się w trybunie głównej (symetrycznie oddalona od wejścia) - zgodzę się jednak, że błędem jest (było) umieszczenie basenu i szatni na pierwszym piętrze... ...i naprawdę, proponuję dajcie już spokój...przy tym projekcie bierze udział dużo więcej ludzi związanych ze stadionami, sytuacja jest zupełnie inna, wiele rozwiązań zostało zmienionych w trakcie tworzenia dokumentacji... ...skupcie się na tym co się dzieje, macie pomysły rozwiązań, coś wg was nie pasuje już teraz...piszcie, a nie krytykujcie bezsensownie, bo niczego to nie wnosi. P.S. i ostatnia sprawa...naprawdę, co do rozwiązań projektowych, etapu budowy, itp...niech może zabierają głos Ci, którzy coś na ten temat wiedzą bądź mając doświadczenie widzą co i jak...wypisywanie rzeczy jak np., że wykop pod AB będzie miał 12 metrów...po co? Jak ktoś nie ma informacji, to niech nie wprowadza w błąd innych. Pozdrawiam, |
Mnie zawsze zastanawiało czy jest możliwość dogadania się z klubem/miastem(?) i zlikwidować Pleksi na D.Czy w ogóle da się ściągnąć nie uszkadzając trybuny.
|
Praca wre przy budowie C, cieszy mnie to ogromnie...
|
Cytat:
|
po co te jakieś metrowe barierki, skoro schody mogą być tym niby koniecznym "przerywnikiem" pomiędzy sektorami w przypadku dużej ilości ludzi na imprezie masowej - o czym też była mowa..
|
Cytat:
|
A czy prawdą jest, że wszystkie krzesełka na stadionie będą wymieniane na składane? Jeśli tak, to byłaby możliwość zmienienia koloru dominującego na czerwony.
|
Dannato wielki znawca budowy stadionu a nawet podstaw nie wie ;) O parkingach na autobusy to słyszałeś ?
Z resztą sorry przecież Ty wiesz lepiej ;) Nie chce Cie obrażać ale to zawsze Ty uznajesz się tutaj za wyrocznie co do budowy stadionu więc wreszcie pasuje Ci uświadomić że nic nie wiesz |
Cytat:
|
Poza tym chciałbym co poniektórym "Bobom budowniczym" przypowmnieć że nie tylko z takich świat się składa i każdy wie wszytko na temat budowlanki. A że potem wychodzą takie klopsy jak kolegi Donnato to inna sprawa.
Żeby nie rozmywać na jakim etapie jest budowa narożników bo coś słabo widać?:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl