![]() |
Tristan w Wisle hehe ,chlopaki nie proznuja, by zapewnic nam jeszcze troche dobrego humoru przed zamknieciem okienka.
|
|
O ile są jakieś transfery w planach na to okienko to o ewentualnych podpisach zadecyduje losowanie. Jeśli trafimy na Milan to ja się nie łudzę, że przyjdzie ktokolwiek.
|
"Wisła bierze gwiazdy !"
Cytat:
|
Z Brazylii daleko... Jak zdołają dolecieć i pokażą, że faktycznie są dobrzy to się będziemy cieszyć...
|
http://santos.globo.com/arquivos/id_...rceloficha.jpghttp://santos.globo.com/imagens/esp.gif
Santos powyżej http://www.fluminense.com.br/fotos/fotoElenRomeu.jpg Romeu Nome: Romeu Pereira dos Santos Posição: Volante Naturalidade: Itamaraju (BA) Nascimento: 13/02/85 Último Clube : Fluminense Jogos Nasze nowe gwiazdy :D - Pożyjemy zobaczymy [ |
|
Romeu to defensywny pomocnik wg. Wikipedi a w transfermarkt to rozgrywajacy.
|
Ten Marcelo to ten sam trop co w tej angielskiej wikipedii. To ten sam obrońca. Ma bardzo dobre warunki fizyczne i jeżeli jest do tego szybki to by było super.
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=18942 Myśle że można by go spróbować jeszcze raz namówić na grę w Wiśle , ale musiałby mieć kontrakt motywacyjny. To by go zmusiło do pracy a wtedy by może odbudował swoją forme.
|
Też zajrzałem na angielską wikipedię i okazało się, że ten Marcelo od 2007 r. zagrał w 48 meczach Santosu i strzelił 3 bramki, a na początku tego roku Szachtar dawał za niego 3 mln $, ale jak widać do transferu nie doszło. Zaś co do Romeu to od 2005r. zagrał w 118 meczach Fluminense i strzelił 3 bramki (więc chyba def. pomocnik jednak).
A w newsie "Wisła bierze gwiazdy" na wp.pl jest jeszcze jedno zdanie: Cytat:
|
Cytat:
Zwykle wylewanie smutkow, jak by byli tak nim zachwyceni to by podpisali 5 letni kontrakt z mlodym talentem to po pierwsze. Po drugie ich stac na takich zawodnikow, ile oni maja takich dzieciakow u siebie 4,5 ,6 a moze i wiecej. Mlody moze bedzie dobrym grajkiem a moze tylko przecietnym a moze w cale nie bedzie dobry |
a mam pytanie bo na wp.pl pisze o 1 września... To na moje oko dzien za pozno bo nie zagraja w UEFA! Przeciez mozna kontraktowac zawodnikow do 30.08. Klapa by byla jednym slowem.
|
Jeśli prawdą jest to co jest na transfermarkt to ...
Marcelo: Vertrag bis 31.08.2008 czyli kontrakt do.... znaczy gościu jest za darmo Romeau: Vertrag bis: 31.12.2008 czyli prawie już jest za frii Czyli wpisują się w naszą politykę transferową Tyle tylko że ta niemiecka strona do zbyt wiarygodnych nie należy :lol: :rotfl: podobnie jak i samo info o transferach :lol: |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ale z tego co wiem to Piekarski też w Brazylii grał regularnie w 1 lidze a u nas furrory jakoś nie zrobił:) A może to Cleber ściąga swoją rodzinę:) oby:) Jeżeli to prawda to zwycięztwo z Barcą napewno ich dodatkowo zmotywuje do podpisania z nami kontraktu. |
Aha ok dzieki! ale..." To oznacza, że w ciągu 24 godzin Wisła musi dograć wszelkie formalności związane ze sprowadzeniem wspomnianej dwójki do Krakowa. Nie tylko między klubami, ale też między PZPN i brazylijską federacją piłki nożnej" Oni sa w stanie zalatwić wszystkie formalnosci w 1 dzien? Jak pamietam certyfikat z Rumuni jednego pilkarza szedl ok 2 dni:(
|
W sumie to dobrze że to okienko zamyka się w poniedziałek - skończy się wreszcie komentowanie różnych, delikatnie mówiąc dziwnych faktów prasowych.
|
Kolejny wymysł dziennikarzy, którzy nie mają o czym pisać.
Wisła już nie takie gwiazdy "miała" w szeregach i jak zwykle kończyło się na przysłowiowej: fidze |
Cytat:
Romeu ma rozegrane 127 meczy w I drużynie, 3 bramki : http://www.fluminense.com.br/FluFcFu...ism=3&idn=4566 Marcelo: 66-3 http://santos.globo.com/futebol_jogador.php?cod=702 |
Cytat:
Więc może rzeczywiście jakiś kontakt z tymi piłkarzami był. A czy przyjdą? Bednarz parę razy już nas zaskoczył, kolejny raz potwierdziłby że jest szczwanym lisem. Tyle że myślę że piłkarze zanim wybiorą klub to porządnie się zastanawiają w takim wypadku(młody za free). Często pewnie dzwonią, wypytują i tak pewnie info trafia do prasy. A tutaj było dziwnie cicho przez całe okno w sprawie tych piłkarzy. Z drugiej strony ciężko w to uwierzyć chociaż być może to tłumaczyłoby nasz brak zainteresowania Hernanim? I fakt że Bednarz mówił iż o obronę by się tak nie martwił. W końcu to by było 2 defensywnych niezłych graczy dodatkowo do kadry. Co ważne ten defensywny pomocnik ma niezłe warunki fizyczne. A uważam że na tej pozycji dobrze jak piłkarz jest silny. Np. Jirsak by był idealny na tej pozycji jakby był trochę silniejszy fizycznie. Czy dzisiaj jest jakaś konferencja prasowa po losowaniu? |
Dwie bomby transferowe? Tacy zawodnicy przydaliby nam się.
Ja bym jeszcze spróbował z Matusiakiem. Skorża wyraźnie na niego nie stawiał, bo miał świadomość, że za chwilę odejdzie. Teraz się to mogłoby zmienić. Oby te transfery doszły do skutku. Tylko nie miejmy złudzeń, że te grajki będą miały szybko wpływ na grę Wisły. Będą się musieli jakiś czas przystosować i do gry i do klimatu w drużynie i nowym kraju. pzdr |
Cytat:
Tristan porozsyłał oferty do WIELU klubów, na Cypr nawet. Z resztą jakie "NAWET".. cypryjskie drużyny jadą Olympiakos, Crveną Zvezdę, i AEK Ateny :rotfl: Wziął atlas, popatrzyl na te słabsze kraje. Otworzył google, poznajdywał kto jest w nich mistrzami i porozsyłał, że chciałby żeby mu przelano na konto milionik euro, a on się trochę poszwęda, potańczy, popije piwko. I gra gitara. |
Ci Brazylijczycy sa mlodzi, graja w silnej lidze brazylijskiej, graja regularnie hmm.. az za dobrze to wyglada jak nasza polska lige, dlatego znowu to pewnie czyste wymysly pismakow :P
|
Hmmm... Marcello i Romeu w Wiśle? Czyżby to były znów kolejne mrzonki? Choć informacja nam przedstawiona wygląda na dośc przekonującą.
Aha... no i to za darmo mnie niezbyt satysfakcjonuje - że niby obaj są za milion euro? Co z tego, jak oni są za darmo... :-) |
Cytat:
My z kolei możemy trafić na kogoś z piątki Tottenham Hotspur, Ajax Amsterdam, Udinese, Lewski Sofia, FC Kopenhaga. Moim zdaniem jeśli padnie na ostatnią dwójkę, wtedy możemy poważnie myśleć o jakiś transferach jeszcze w tym okienku, bo wzmocnienie się daje spore szanse na awans. |
Cytat:
|
21-letni obronca SANTOSU
23-letni pomocnik FLUMINENSE byli podstawowymi zawodnikami swoich klubow... JB w wywiadzie mowil ze szykuje jeszcze 2-3 transfery ale potrzebuje duzo szczescia:D czyli zapiac wszysctko w 24h? jakos watpie zeby udalo sie sciagnac mlodych brazylijczykow z tak dobrych klubow i to za fri... gdyby sie udalo to naprawde "szaczuneczek" Cytat:
|
Po pierwsze jeden z nich tzn Romeu mógłby przyjść dopiero w zimie, a po drugie coś tam piszą, że Wisła ma tylko 24 godziny, ale przecież zawodnicy, którzy są wolnymi zawodnikami mogą podpisywać kontrakty przez cały rok i żadne okienko transferowe ich nie obowiązuje, także jedyny pośpiech mógłby być spowodowany co najwyżej gdy włączył by się jakiś inny klub do walki o nich.
Napisali na wp, że oby dwóm kończą się kontrakty w sierpniu, a to nie prawda, dlatego coś mi się wydaje, że ktoś sobie to zmyślił, bo nie do końca wszystko sprawdził. Kto wie czy nie wszedł sobie taki dziennikarzyna na transfermarkt poszukał młodych brazylijczykow, którym kończą się kontrakty i już sobie wymyślił, że Wisła ich chce, bo w końcu Wisła tylko darmowych szuka :/ |
te 24 godzin, tez myslałem ze to bzdura bo wolny zawodnik to wolny no nie? ale
moim zdaniem chodzi o ogłoszenie kadry na 1. runde UEFA, chyba tak to jest |
Odnośnie tych Brazylijczyków to nie bierzcie tego newsa na poważnie, przecież on jest tak pokręcony, że szkoda gadać. Szukają taniej sensacji na sam koniec okienka.
|
Proponuję spojrzeć na temat informacje o transferach bez komentarzy... Wczoraj "Wisła sprowadza gwiazdę" a dziś "Wisła sprowadza gwiazdy!" Jak dla mnie to to jest tylko i wyłącznie zabieg, który za wszelką cenę ma poprawić sprzedaż.
Nie mam złudzeń, że jakiekolwiek transfery są bardzo mało prawdopodobne i jeśli ktoś ma do Wisły przyjść to co najwyżej nowy pracownik do koszenia murawy lub ktoś pełniący podobną funkcję. Wolę przeżyć miłe zaskoczenie niż kolejne na przestrzeni lat rozczarowanie. |
http://www.youtube.com/watch?v=fUMjlxRdsMo
Ostatnia bramka w filmiku to chyba ten Romeu. Nazwisko, kolor skory i klub sie zgadzaja ; d Bramka pierwsza klasa : o ok. 02:00 min http://www.youtube.com/watch?v=HyFv4mi1SEY ok. 01:00 kolejna jego bramka. Przydalby sie ; ) tylko to pewnie znow jakas plota ; / |
Nie uwierze póki nie zobacze ile ja juz w tym okienku takich newsów czytałem.... Smolarek, Nei w Wisełce jednak jeszcze nie ale zaraz podpisze kontrakt... ehhh
|
Kolejna kaczka dziennikarska. Dopóki nie zobaczę ich w koszulce Wisły nie uwierzę.
|
j/w ...skad niby te sensajce? Jakiś "anonimowy" pracownik Wisły o tym poinformowaŁ?? nie wierze!
|
Cytat:
W dodatku śmieszą mnie te zachwyty nad grajkami, którzy nigdy nie grali w Europie. Mogą się sprawdzić, jak Cleber, ale mogą być zupełnym nieporozumieniem jak Edno Cunha. Który całkiem nieźle pogrywa teraz w Brazylii. Przypominam, że w wymagającej polskiej lidze:-D nie poradził sobie nawet słynny Amaral (fakt, że było to w Pogoni trochę go usprawiedliwia). Niech to okienko się już skończy, te plotki robią się coraz bardziej żenujące |
Cytat:
tak tylko ten `słynny` amaral był grubo po 30 i nic juz nie chciał osiagnac grajac w piłke.. a Ci dwaj sa młodzi i moze traktuja Wisłe jako `odskocznie` do wielkich klubów ( patrz Stilic) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl