![]() |
A ja wyznaję starą zasadę którą zresztą na tym forum doskonale się kultywuje:
PO TRUPACH DO CELU :lol: Mam to w dupie, trzy punkty są?! SĄ. Ktoś poszczeka, ale karawana pojedzie dalej... |
Proste. Zwłaszcza jak rok temu nas we Wrocławiu krecili :)
I znajac nasze realia dzis nam sie poszczesciło, za pare kolejek poszczesci sie komus innemu (Zagłębie - Wisła etc). Jak Odra dostała karnego na KSP w 90 minucie to liga była robiona pod Odre? Spiski jak na Cracovii :) I jeszcze Rosłoń komentował !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
I na to liczę:D |
Małek powinien być odsunięty do końca sezonu!
To Tylko Ja - gościu idź na swoje forum i tam pierd*l głupoty a nie obrażaj ludzi na forum Wisły broniąć oszusta!!Bo to co robił Małek to to samo jakbym podszedł na ulicy i Cię okradł! |
Cytat:
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze cytat z Dmowskiego jest ponadczasowy,co oznacza, ze bedzie obowiazywal zawsze, niezaleznie od ksztaltu i dlugosci naszych granic. Co innego gdyby oprawa dotyczyla rocznicy jakiegos historycznego wydarzenia, wtedy wlasciwe granice,herby czy daty sa wazne. Przypuszczam, ze zamiarem osob robiacych oprawe bylo umieszczenie na niej polskich symboli (flaga, godlo, kontury panstwa) i podobizny osoby, ktora slynela z patriotycznej postawy. |
Cytat:
|
Cytat:
bbbnba - Chodzi mi o to, ze Dmowski jakby widział dzisiejsze granice to raczej by się załamał. Tak wiec wrzucanie i jego i tych granic i napis 'wielka' dziwnie wyglada.. spidey - podobaja mi sie Twoje posty :) |
cóż, warszawiaczki zachwyceni , jak uda się coś przekrętem ugrać a jak już ich do czasu do czasu złapią na kancie i nie odpuszczą to latami płaczą , że im mistrza zabrali :D
(napineczka drobna, ale jak spidey takie bzdury wypisuje, to aż się prosi) |
Cytat:
Mówisz o Wrocławiu - owszem , gol Gancarczyka nie powinien był zostać uznany ale : 1) to była JEDYNA zła decyzja arbitra w tym meczu na niekorzyść Legii 2) dziś Małek podjął z 15 s****iałych decyzji! To nie Legia dostaje kary z kosmosu za urojone przewinienia! My za Kielce dostaliśmy 30 000 i 2 mecze bez wyjadu a Wy za "jeszcze jeden" NIC nie dostaliście! Mam dalej wymieniać?? |
Cytat:
|
Cytat:
Nerwy Wam puszczaja, bo pewny mistrz (dla mnie nadal pewny) ucieka przez nieporadność i zenade Waszych kopaczy. Jeszcze dwa tygodnie temu byscie to zlali, ewentualnie pogadali przez 3 posty. A dzisiaj niektore Wasze posty nie roznia sie niczym od tych Cracovii z ta roznica, ze my odgrywamy role Wisły. Cytat:
Co z tego, ze byla jednyna skoro doprowadzila do tego, ze stracilismy szanse na Mistrza (na ktorego TAK WIEM nie zaslugiwalismy). Bramka Francji tez byla jedynym bledem w meczu z Irlandią, bramka Maradony z Anglia pewnie tez. GKS mógl strzelic pare goli, ale swietnie grał Mucha. A przy jednym czy dwóch spalonych akcja leciala dalej (tzn pilkarzyki graly) i udalo sie wybic. Dostalismy faul z dupy (chociaz szczerze mowiac wcale nie jestem tego taki pewien - co innego te spalone), ale gola nie dostalismy. Iwanski dopiero oddal ladny strzal. Nie strzelilismy gola ze spalonego, nie dostalismy karnego z dupy, tylko wolnego z 30 metrow. To jest dla mnie roznica. Nie pisalbym tego wszystkiego, gdyby GKS np nie dostal ewidentnego karnego czy obronca Legii wybil pilke z bramki reka. Wyczuj roznice. A jak myslisz czemu nie dostalismy ZADNEJ kary? Pokombinuj (moze dlatego, ze u siebie mamy pelna inwigilacje i orwella, a na wyjazdach siedzimy wsrod kibiców gospodarzy albo w ogole nas nie ma?). Odezwij sie jak ogarniesz pare spraw... :> EDIT: Dostalismy JEDNA czerwona kartke, Wy zadnej. Dostalismy 22 zólte karki, Wy 21. O CZYM TY MOWISZ? |
Ludzie, ale spokojnie. Przecież wiadomo, że od dawna Legia nie gra tylko w 11. Wiadomo, ze jak ogląda się to na własne oczy to krew człowieka zalewa, ale z czasem mozna się do tego przyzwyczaić. PZPN, Komisje Ligi, sędziowie moderują jak mogą. Dzisiaj "zwycięstwo" Legii wymoderował znany nam wszystkim Małek. I jego kolesie na linii (GKS 2 razy sam na sam i choragiewka w górę). Urojone faule gwizdał w końcówce wiedzac, że moze wreszcie Iwański trafi. Tydzień temu Radović nie wyrzuconuy z boiska przez Borskiego (następny mecenas z plecami wyrobionymi w pZPN-ie przez swoją mamusie). Zawsze w odwodzie jest kolejny warszawiaczek z gwizdkiem niejaki Szulz, pomykający niedawno w szaliczku Legii na Ł3, a teraz z lubością kartkujący jej przeciwników w lidze tak jak Wiełę w zeszłym roku w Wodzisławiu (2 czerwone kartki).
Przez ostanie lata zdobywaliśmy Mistrza Polski na przekór temu towarzystwu wzajemnej pomocy. Trzeba niestety mieć zespół wyraźnie lepszy by odskoczyć Legii pchanej w górę przez wspomniane towarzycho. A tu Maciuś i spółka uznali, ze MP już zdobyli i się położyli. |
Tak troche odbiegając od tematu, ale nie wiedziałem gdzie to napisać :) Właśnie oglądałem w Mam Talent kolesia, który podbijał piłke i nasuneła mi się myśl, że o takiej technice nasi ligowcy mogą tylko pomażyć :p z grą nie miało to może wiele wspólnego, ale panowanie nad piłką zrobiło na mnie duże wrażenie :D
|
Cytat:
2. dla mnie to przyjemność i zaszczyt, gdy o mnie mówią "krakusik", cóż jest w "warszawiaczku" obraźliwego? 3. te nerwy to puszczają bardziej Tobie, przecież napisałem wyraźnie "lekka napinka", czyli przymrużenie oka. Nerwy tu ludziom puszczają na postawę sędziego, przynajmniej tyle jak zauważyłem, i tak spokojnie reagują bo mnie szlag trafia. I wyluzuj, to tylko piłka , a nam chodzi o to by była czysta. Nic ponadto. A jak takiego spideya to rajcuje, bo na jego korzyść, cóż, bardziej jego problem :) |
Cytat:
Kto tu mówi o jakimś rzucie wolnym z Polonią? Tam przekręty były inne (np: brak czerwonych kartek dla Radovica i Choto - już wtedy zaczęło się dbanie o punkty Legii w Bełchatowie). Sędziowie podarowali nam mistrza w poprzednim sezonie? No to wymień te mecze w których sprzyjali nam tak seryjnie, jak dziś Małek Legii w Bełchatowie. Czekam. Tylko żeby piekło wcześniej nie zamarzło. Jak to jest, że sędziowie na niekorzyść legii mylą się jednostkowo (bo faktycznie czegoś czasem nie zauważą), a gdy mylą się na korzyść Legii, to od razu w 10 sytuacjach z rzędu? Tak, wiem, to przypadek. :rotfl: Mamy do czynienia z ewidentnym przekrętem. Już bardziej drukować Małek nie mógł, bo by go kibice BEłchatowa nie wypuścili z miasta, a i tacy jak Spidey nie mogliby go bronić rzucając idiotycznymi hasłami. Nazywanie forowania Legii przez Małka i innych arbitrów zwykłymi błędami jest tak samo żałosne, jak robienie z Dark Queenu sztuki. |
Cytat:
|
Zdrobnienie jest obrazliwe, udajesz? Piłkarz - piłkarzyk.
Mi nerwy puszczaja? Ja sobie jaja robie z tych, którzy podchodzą jeszcze do tego (pewnie ze wzgledu na wiek) na smierc i zycie (i np z jednej strony wyszydzaja Cracovie za pare spraw, a potem w innym temacie widza spisek Legii, pzpn, kl, malka i nabuchodonozora). Koniec konców pewnie i tak zdobedziecie mistrza, bo my przegramy w Lubinie albo w Gdansku czy gdziekowliek indziej. I trudno :) |
Do O 22
A co powiesz na to że Wasi grajkowie CIĄGLE leżą na boisku i wymuszają faule?Przeciez Radovic z tymi rzutami na boisko to juz jest parodia! Mowisz ze macie wiecej kartek...Ale gdybyscie byli sedziowani ta miara , co reszta ligi to nie mielibyscie 22 tylko 44 zolte!Za samo symulowanie by sie zebralo z 15! P.S. Nie dosc ze Wam sedzia drukuje mecz , nie dosc ze powtarza wolnego tak zeby Macius "trafil w wentyl" to jeszcze nie pokazuje kartek... |
No, zenada. Ale ja sie nie utozsamiam z pajacami w koszulkach Legii tylko z eLką na tych koszulkach.
Wiedzialem, ze jak Ci znajde dowód, ze mamy jednak wiecej kartek niz Wy to znajdziesz kolejny argument (jak przestudiujemy wszystkie mecze i wyjdzie ze w sumie i w meczach Legii i Wisly mozna było dac wiecej/mniej powiedzmy 3-4 karki to napiszesz, ze to dlatego, ze mamy lepszy terminarz albo cokolwiek innego). Tak mozna do usranej smierci :) Kazdy w tej lidze symuluje jak ma dobry wynik - miedzy innymi dlatego jest taki poziom. Poza jakimis totalnymi wyjatkami w stylu Sobolewski czy Mucha. P.S. I zeby byla jasnosc - moze wolny byl z dupy (nie przygladalem sie dokladnie sto razy), ale juz powtorka moim zdaniem byla uzasadniona. Przemysl na spokojnie zapominajac o efekcie i okolicznosciach. Zanim Rybus zdaje sie kopnal pilke to chlop z GKS byl metr, a nie 9 od niej... |
Trzy grosze z Rzymu
Trochę przerwę zaciekłą dyskusję spideya and Co. z naszymi...
Oglądam sobie akurat na powtórkach strzał (i gol wyrównujący na 1:1) Łudzińskiego w dzisiejszym meczu Piasta z Cracovią. I aż złość bierze. Celny i silny strzał z linii "16" i bramka jak malowana. Czemu nasi do k*** n*** nie próbowali tego w meczu z pasiakami? Jeden anemiczny strzał Jirsaka to było "trochę" za mało, a i tak Cabaj próbował wrzucić sobie piłkę do bramki. Nie byłoby w tej chwili całej dyskusji z legionistami, kto ma 22 kartki a kto 21. Nasze towarzystwo zamiast włóczyć się po różnych Franticach czy jak im tam powinno "wyjść z Cienia" i zacząć grać. Z Cracovią nikt nam strzelonych goli nie anulował :evil: I na chwilę obecną to po prostu mi wstyd za tych grajków. Może jestem niepoprawny marzyciel, ale bez walczaków typu Sobol czy kiedyś K. Moskal to Wisełka daleko nie zajedzie. A jutro? Jeśli wygramy z Odrą, to pokonamy pogromcę Legii :D :lol: :rotfl: |
Wielokrotnego pogromce :)
To w ogole jest ciekawa druzyna - u nas wygrywali takie beznadziejne mecze 0-1 u siebie czesto tez. Pamietam ze Was tez dopadla chyba dwa albo nawet 3 razy tak, ze bylo 3-0, a potem wyciagaliscie na 2-3 :) Ale niech juz spadnie.. |
Legionistom tu piszącym odpowiedziałbym krótko - mamy wyjątkowo beznadziejnych sędziów, co w każdej kolejce "odstawią" pośmiewisko w kilku meczach. Kiedyś była kolejka, że (prawdopodobnie) 3 sędziów kwalifikowało się do zawieszenia. Ukarano tylko jednego. Coraz bardziej tęsknię za nierealnym - powtórkami wideo, jak w hokeju. Wiem, wiem, sf to inne piętro.
A co do Legii - jak wy to robicie? Macie tej jesieni na rozkładzie Lecha, Wisłę, GKS, Ruch - czyli samą górę. A was na rozkładzie ma sam dół (Odra i Jagiellonia). Czy większa koncentracja przy meczach z czołówką, czy "olewka" słabeuszy? U nas inna sprawa - Wisła "złapała" doła (choć tu można długo się rozwodzić), a paru kluczowych graczy wróci dopiero wiosną. |
Powiedzcie mi, ale tak szczerze : naprawdę wydaje Wam się, że ktoś tam na Miodowej, czy jakaś szycha z Ekstraklasy jest kibicem Legii i każe gwizdać pod Wojskowych ? Albo sędziowie kierują się prywatną sympatią do stołecznego klubu ? Pewnie, że w niektórych sytuacjach sędzia prędzej pokaże kartkę graczowi Odry, niż zawodnikowi Legii, albo Wisły, ale tak jest wszędzie, że tych wielkich (hehe, jak na polskie warunki) traktuje się inaczej. Na forum pejsów zawsze zwijałem się ze śmiechu, gdy czytałem jak sędziowie drukują pod Wisłę i w ogóle to nietykalni jesteśmy i w zmowie z PZPN, a jak Boguski strzelił im bramkę ze spalonego to dopiero był kabaret... Podobna sytuacja jest ze stosunkiem do wszelkiej maści mediów. Żydki : Wisła to ma fory, redaktory to psy wiślackie, nam to zawsze przywalą. Wisła : O Legii to tylko dobrze piszą, sama Warszawka, robią wszystko, aby popsuć atmosferę, stronniczy i gnoje. Legia : uwzięli się, nikt nie lubi Warszawy, same zakompleksione redaktorki ze wsi dowalic nam chcą. Lech : GównoPrawda, chamy ze stolicy, zawsze nam wiatr w oczy... Cyrk!
|
SkMk - Brawo, glos rozsadku. Fajnie, ze niektorzy mysla podobnie i nie sa hipokrytami :)
El Nuero - Jestesmy slabi. Po prostu slabi. Nazywamy sie Legia i dlatego zdobywamy jakies 10 czy 15 punktow wiecej niz Piast (na tej samej zasadzie Wy), bo w paru meczach druzyny przeciwne sa tak pewne porazki, ze nawet nie probuja. A jak sie postawia to sa problemy. Wasz remis z Bytomiem czy porazka z Craxa, nasza porazka w Wodzislawiu czy remis z Craxa. A poza tym kontuzje (brak napastnikow) i poczucie, ze o ile z Odry mozna sie wybic do Legii o tyle z Legii juz raczej sie nie mozna nigdzie wybic (bo na zachod to troche strach). |
Naprawdę jako kibic Legii chciałbym żeby prokuratura zajęła się tym meczem i zbadała "czystość" sędziowania pana Małka. Nie podobało mi się to co dziś widziałem, ale nie będę ferował żadnego wyroku, choć tak jak wcześniej pisałem sprzedanie meczu jest dla mnie wątpliwe.
|
A mi się wydaje po prostu że mamy słabych sędziów. Bez dopatrywania się jakichkolwiek układów, z całym szacunkiem ale tylko Hubert Siejewicz z Białegostoku pozwala grać piłkarzom, nie zaznacza na siłę swojej obecności na boisku.
Edit; O 22: Może to mój nastrój szwankuje ale Ciebie to już czytać nie mogę. |
Jakby Siejewicz zrobił taki numer w 2007 nie Bełchatowowi tylko Wam, dla nas, a nie dla Zagłębia to bys tak nie pisał :)
|
Ze tez Wam sie chlopaki chce :rotfl:
PS: Mamy lidera, w Warszawie mamy lidera :D |
Cytat:
I mistrza z '93 roku. Ale najważniejsze, że zawsze macie dobre samopoczucie. |
kilka ciekawych cytatów podczas meczu Zaglębie Wisła (po golu Marcelo w wiadomo jakich okolicznościach)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idąc tym tokiem myślenia, nie pozostaje mi napisać nic innego jak: a co mnie to obchodzi(pierwszy cytat)? |
Ja pierdzielę, jak się można tak długo ciskać o takie bzdury?
Naprawdę nie macie lepszych rzeczy do roboty? Tworzenie spiskowych teorii dziejów zostawmy już żydkom, oni są w tym mistrzami. A my zajmijmy się sobą. Jakbyśmy grali dobrze i kolekcjonowali punkty, to żadne błędy sędziów by nas nie musiały obchodzić. |
Jest mała różnica strzelic bramke ze spalonego na poczatku meczu, a strzelic ja w koncówce na 1-0 ;]
|
1. Ale my nie strzelilismy gola ze spalonego. Strzelilismy go prawidłowo. Wolny był prawdopodobnie z dupy. Ale z 30 metrów. I tylko prawdopodobnie.
2. Masz racje. Gol ze spalonego na poczatku meczu ustala mecz. :) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- A juz całkiem powaznie to widze ze Ruch zgodnie z moimi oczekiwaniami zaczyna konczyć swoja forme. Pobawili sie troche chłopaki, ale tak jak pisałem. Potencjalnie jest od nich pare klubów lepszych. Bytom sie skonczyl pare kolejek temu, Ruchu moze juz za tydzien.. |
Jest taka promocja:)
Kupuj w Taniej w Tesco !! Juz teraz mamy w ofercie MYDLO O ZAPACHU ALOESU 2 opakowania. -w nowej atrakcyjnej cenie 2,99 oferta wazna az do wyczerapnia zapasow Mysle ze Małek powienien wykupic na zapas, bo moze byc we Wronkach bedzie mu potrzebne ,i zapach w sumie bez znaczenia. tak samo Borski i Szulc bodaj obserwuje ich wyczyny od jakisc czasow i coraz bardziej cos mi smierdzi A co do Ruchu to wiadomo bylo ze wczesnei czy pozniej i tak sie skonczą bo na majstra to zespolu napewno nie mają. |
Cytat:
Cytat:
p.s. Info dla kolegow z Warszawy: Spotkanie na tym samym parkingu co ostatnio, z tym, ze Pan Malek prosi o kolo zapasowe z zimowa opona (+zawartosc)! Po piatkowym meczu odpalilem Gilowi caly zestaw zimowek i, rzecz jasna, dorzucilem piatke za odgwizdanie faulu, ktorego nie bylo. |
Cytat:
Gdyby spisek był to za chiny ludowe nie wygralibyśmy tej ligi w zeszłym roku A co do beznajdziejności sędziów - jaka liga tacy sędziowie.(niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego mając grajków kaleków, podwórkową ligę ktoś liczy że akurat sędziowie, swoją droga mocno przetrzebieni, maja być inni?) Poza tym sędzia bez powtórek wideo stoi zawsze na straconej pozycji. Reasumując - spalcie mnei na stosie ale ja tego nie kupuje;) btw - tragedią jest że przez nasza zajebistą grę daliśmy się każdemu odbić od dna - najpierw Lech , teraz parchy i Legia. ps i w****ia mnie to że sprawy sędziowania są podnoszone wtedy jak gramy gigantyczną padaczkę...Czy ktoś nam przeszkodził wygrać z Lechem,Legią i parchami i mieć w zasadzie mistrza w kieszeni?.Na dzień dzisiejszy w żadnym stopniu nie zasługujemy na mistrza i takie modlenie się i szukanie dziury w całym - pt. 'żeby tylko reszta przegrywała' i wielki płacz i szukanie winnych(spiski/sędziowie) jak jednak nie przegrywają - to się nadaje do frustratów z kałuży więc apeluje - nie idźmy tą drogą - to że oni się ośmieszają w każdy możliwy sposób i cała Polska wie że to ludzie z innej planety , to nie znaczy że musimy do nich równać i wszędzie widzieć spiski i układy przeciwko nam. |
Najlepszy jest Skorża w takim gadaniu. Po meczu z Legią i derbowym: Liga będzie ciekawsza i rywale stworzyli tylko jedną sytuację
|
Wydaje mi się, że nie ma się o co ciskać. Sędziowie robią błędy i tak było wczoraj w Bełchatowie. Spalone z kapelusza to nie wina Małka, tylko liniowego. Jego błędem było przyznanie wolnego po którym padł gol.
Moim zdaniem, problem polega na tym że sędziowie (a już Małek w szczególności) łatwo ulegają presji, zwłaszcza gdy grają drużyny "z nazwiskiem" z kimś z niższej półki. Pewnie będziecie protestować, ale Wisła, Legia i Lech częściej niż reszta ligi mają szanse na przychylność sędziego. W zeszłym sezonie Małek też ulegał presji, ale w meczach Lecha z Polonią Warszawa. I nie ma sensu dopatrywać się w tym znamion korupcji, bo myślę, że sędzia który nie czuje się pewnie podczas meczu, zawsze będzie starał się nie zrobić krzywdy bardziej medialnej drużynie. Na wszystkie kłopoty z sędziami odpowiedź jest jedna - zapis video do wglądu w trakcie meczu. |
widze że pół forum dostało wścieku dupy i szuka w stylu pejsów spisków i układów
raczej polecam szukać lenistwa i dziadostwa w szeregach naszych "zawodowych piłkarzy" wiadro zimnej wody na rozgrzane głowy bo wstyd czytac takie posty jak pojawiały się na wcześniejszej stronie, szkoda ze pisali to też niektórzy moderatorzy |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl