Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Lemoniadowy Joe 01.01.2009 23:29

tylko sobie wytłumaczmy jedną Wisła ma długi które powstały parę ładnych lat temu gdzie nie było takich wpływów z Tv i reklam itd, wtedy Cupiał wpompował sporą kasę i nie sprzedawał piłkarzy a celem była LM i ta LM byłaby już gdyby nie parę niepotrzebnych wpadek

wiec nie róbmy z Amici na razie jakiegoś fenomenu i nowej jakości bo taką jakość to Cupiał na początku wprowadzał

jachting 01.01.2009 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 650515)
tylko sobie wytłumaczmy jedną Wisła ma długi które powstały parę ładnych lat temu gdzie nie było takich wpływów z Tv i reklam itd, wtedy Cupiał wpompował sporą kasę i nie sprzedawał piłkarzy a celem była LM i ta LM byłaby już gdyby nie parę niepotrzebnych wpadek

wiec nie róbmy z Amici na razie jakiegoś fenomenu i nowej jakości bo taką jakość to Cupiał na początku wprowadzał

Jakość to o tyle że sie nie osłabili ale zobaczymy jak to dalej będzie ....

Plus jakies tam drobiazgi w funkcjonowaniu ale to za krótki okres żeby coś więcej powiedzieć i ocenić .

SZYMEK_TSW 01.01.2009 23:39

Lemonadowy Joe ująłeś to pięknie że gdyby x lat temu udało się wejść do tej ligi mistrzów to teraz by to wszystko calkiem odmienne wyglądało nie tylko w Wiśle, naszej lidze, ale odmieniło by to całą Polską Piłke, i zgodnie z moją teorią spiskową najbardziej mi żal tego wykluczenia na rok z pucharów europejskich po Parmie, na który wpływ mieli makaroniarze razem z Uefą. No i wielki żal że zawsze brakowało tej iskierki (Inter, Lazio, Panathinaikos)

ale to takie off-topowe wspomnienia :)

Strasznie nie lubię tej otoczki "tych długów" Licze że nie zostanie to nigdy wykorzystane przeciw klubowi, bo przecież to była swoista inwestycia która teraz od kilku sezonów pozwala na to że klub sam się utrzymuję a nawet osiąga zysk na niezlym poziomie szkoda że dzięki transferom z klubu ale jednak.

arti 01.01.2009 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 650514)
Dobra kończe tą ciekawa dyskusje na dzisiaj :) SZYMEK - przeczytaj uważnie moje posty i dowiesz się że gdybym to JA decydował całkowicie o transferach Wisły to nie sprzedawał bym Brożka w ogóle chyba ze za te 7-8 mln. (cena specjalnie 2 krotnie powyżej wartości żeby odstraszyć potencjalnych nabywców. Natomiast jeżeli Brozio rzeczywiście naciskał by na ten transfer i niedało by sie go w żaden sposób przekonać do zostania, to mógłbym się zgodzić na 5 mln € i uważam że niżej Wisła nie powinna schodzić i będzię to błędem jeżeli tak się stanie - na to wpływu nie mamy żadnego. Zadecyduje Cupiał i sp z o.o. , przedstawiłem tylko swój pogląd na tą sprawę.

Co do Stilicia - to pisałem że dla mnie wart jest 3 mln € ale uważam że Lech za nic nie powinien się go pozbywać już teraz - tego co widać to samo twierdzi dyrektor sportowy Lecha i to się im chwali. Na pewno na tym nie stracą. A że sam zawodnik już się obślinił na myśl o większej kasie to inna sprawa. Na razie jednak nie am żadnych podstaw by wymagać pozwolenia na odejście od Lecha. Tyle w tej sprawie.

Założmy sytuację, że płacisz grajkowi 200t euro, a dajmy na to Celtic proponuje mu 600t e.I wtedy dają Ci 2,5, starasz się wyciągnąć 3,5 albo 3 i sprzedajesz bo musisz albo idziesz w zaparte i grajek Ci zaczyna sabotować grę i g.. mu zrobisz.W lecie i tak odejdzie za te 2,5 bo już tylko jeden klient zostanie na placu boju, a w perspektywie będziesz miał, że grajek nadal będzie udawał, że gra i de facto drużyna bedzie grała w 10.
dla Mnie na dziś Brożek jest bezcenny bo na dziś to następcy nie ma.co z tego, że dostaniemy 3 czy 5m euro jak potem będziemy grać Boguskim i Niedzielanem w ataku... o 5 miejsce.
A mogliśmy mieć następcę PB za 350t euro... Lewandowski się nazywa... daliśmy d... to teraz będziemy mieć następcę za 1mln albo wcale.

Kurt 02.01.2009 01:11

Cytat:

Z jednej strony byłoby fajnie, bo Stilić to filar ofensywy Lecha. Z drugiej - przykro się robi, jak zagraniczny najemnik po niecałych 6 miesiącach w naszej lidze już z niej chce uciekać, i to do tak przeciętnego zespołu.
Lech ma swoje puchary, to będą mieli swojego Kalu Uche. Choć to przecież tylko SE.

Cytat:

Ja nie wiem czym tu się cieszyć - tacy piłkarze podnoszą prestiż naszej ligi, odejście Stilića już teraz i za takie śmieszne pieniądze o jakich sie mówi tj 3 mln € znowu cofnęło by poziom naszej ligi o kilka lat wstecz.
Nie dajmy się porwać, może to Amica może swoją historię podzielić na tą przed Stiliciem i po Stiliciu. Uważasz, że to zasługa jednego Stilicia, że poziom w tym sezonie jest wyższy? (A jest naprawdę wyższy? Moim zdaniem nie. Tylko Wisła dorównała konkurencji.)
Cytat:

To jak my sie postrzegamy wbrew pozorom ma bardzo duze znaczenie .
Jakiej skali używasz ? Nasza liga rośnie i będzxie rosla bardzo szybko w siłe a 3 bańki to nie jest tak duzo ,mozemy sie cenic podobnie do Austryjaków ,Czechów,Serbów ....
Siłę naszej ligi pokazuję ranking UEFA wynikają, z postawy w europejskich pucharach, nie jest to nic dziwnego, skoro podniecamy się tym, że mamy raz na 6 lat jedną drużyną w 1/16 PUEFA. Powiem Ci, że Rumunii, Serbowie, Czesi, Austriacy. W tym czasie wprowadzali swoję drużyny do LM, i nie raz osiągali 1/16 PUEFA.

jachting 02.01.2009 01:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 650541)
Siłę naszej ligi pokazuję ranking UEFA wynikają, z postawy w europejskich pucharach, nie jest to nic dziwnego, skoro podniecamy się tym, że mamy raz na 6 lat jedną drużyną w 1/16 PUEFA. Powiem Ci, że Rumunii, Serbowie, Czesi, Austriacy. W tym czasie wprowadzali swoję drużyny do LM, i nie raz osiągali 1/16 PUEFA.

No dobra,ale jakie było podejście,mentalność,zarządzanie a ja właśnie o tym .
Jak dobrze pójdzie to w najbliższych latach prześcigniemy ich wszystkich,ja osobiście tak wróżę .

arti 02.01.2009 01:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 650541)
Lech ma swoje puchary, to będą mieli swojego Kalu Uche. Choć to przecież tylko SE.

Nie dajmy się porwać, może to Amica może swoją historię podzielić na tą przed Stiliciem i po Stiliciu. Uważasz, że to zasługa jednego Stilicia, że poziom w tym sezonie jest wyższy? (A jest naprawdę wyższy? Moim zdaniem nie. Tylko Wisła dorównała konkurencji.)

Oczywiście-Wisła dorównała... W tym sensie że się osłabiła i zamiast rozwalać wszystkich i wejść do puefa to 4 miejsce po 17 kolejkach.

Kurt 02.01.2009 04:21

Cytat:

No dobra,ale jakie było podejście,mentalność,zarządzanie a ja właśnie o tym .
Jak dobrze pójdzie to w najbliższych latach prześcigniemy ich wszystkich,ja osobiście tak wróżę .
Hmm... Ja jestem trochę bardziej sceptyczny, aby to się mogło powieść potrzebny byłby jakiś impuls, aby świat przestał patrzeć na naszą ligę, jak na ligę słabą. Np. Czechom pomógł sukces na Euro '96. Austria jakąś markę utrzyma bo zawsze będzie kusiła zarobkami + ściągnie tych co zrobili się za starzy na Bundesligę. My w tym momencie nie mamy za bardzo z czego się wybić. Potrzeba sukcesów w pucharach bo z punktu widzenia Europy to Lech się prezentuje dosyć egzotycznie wśród innych klubów. Trochę jak taka Artmedia w LM.

Cytat:

Oczywiście-Wisła dorównała... W tym sensie że się osłabiła i zamiast rozwalać wszystkich i wejść do puefa to 4 miejsce po 17 kolejkach.

Nie, ja jestem daleko od stanowiska pesymistyczo-histerycznego, zakładającego upadek Wisły, która już tylko będzie oglądała plecy Lecha. Wisła się owszem osłabiła, ale inni naprawdę nie zagrali nic fenomenalnego. Gdyby Wisła w meczach z Górnikiem, Ruchem, Cracovią i ŁKS zdobyła 8 pkt na 12 zamiast 3, a tyle spokojnie mamy prawo wymagać od zespołu w takim składzie. Wisła miałaby 38 punktów, i wtedy można by powiedzieć, że to zespół,który pomimo osłabiania się utrzymał swój poziom. Wtedy wliczamy porażki z Legią i Lechem i jedną niespodziankę ze Śląskiem. Remis z Cracovią po ciężkich derbach na Kałuży i jeden remis-niespodzianka z Górnikiem/Ruchem/ŁKS-em. Pamiętajmy, że gramy o mistrza i z takimi drużynami powinniśmy wygrywać.

Była szansa bycia na +2 jesteśmy na -3. Kolejek zostało 13. Nikt nie załamuje rąk bo w 13 kolejek to możemy zrobić i 8-10 punktową przewagę. Wisła w zeszłym sezoniu była poza zasięgiem, teraz zeszła do poziomu konkurencji. Dla mnie takie są fakty. Zobaczymy co Skorża dostanie przed rundą wiosenną i czy z takim stanem jaki dostanie będzie w stanie wynieść drużynę na ten poziom. PUEFA, to akurat kwestia losowania, szczęścia zabrakło trudno, trzeba próbować.

Marszałek 02.01.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 650550)
Hmm... Ja jestem trochę bardziej sceptyczny, aby to się mogło powieść potrzebny byłby jakiś impuls, aby świat przestał patrzeć na naszą ligę, jak na ligę słabą. Np. Czechom pomógł sukces na Euro '96.

Za sukcesem na Euro, Pepiki poprzez Spartę non stop mieli kogoś w LM. Bo co z tego,że reprezentacja dobrze grała,skoro w migo co lepsi piłkarze zostali wykupieni. To Sparta pokazał ,że są w piłce czeskiej znaczne pokłady,ponad to co prezentowała reprezentacja. I,że jest dużo więcej dobrych piłkarzy,niż tylko ci którzy grali na Euro. Tak więc źródła sukcesu ligi mozna dopaterywać się w dwóch elementach.

Natomiast my, jako liga prezentujemy się nader ubogo. Trafiają do nas piłkarze trzeciego,lub końcówki drugiego sortu. A z takimi zawodnikami trudno cokolwiek ugrać. Do tego nasi rodzimi kopacze nie mają za grosz ambicji i chęci, umiejętności pomijam. Szybko zadawala ich to co mają. Ich celem jest przejście do Wisły, lub Legii, i już osiągnęli swoje szczyty. A,że zarobki są nie wiedzieć czemu aż tak wysokie,więc po co mają się pchać na zachód, jak tam trzeba zapierniczać i coś umieć. Prosty przykład. Zbawieniem dla nas ma być Garguła. Nie pójdzie do żadnego średniaka Bundesligi,bo się zywczajnie nie będzie łapał do pierwszego składu. A u nas, ktoś za slaby na średniaka zachodniego,ma być wzmocniem pozwalającym walczyć w eliminacjach LM. Gdzie logika?

Do tego szkolenie młodzieży u nas nie istnieje.Nie ma parcia na składy pierwszech druzyn młodych zawdników. Więc jest jak jest. Cieszymy się z tego co mamy. A tak patrząc z perspektywy choćny ligi austriackiej,to gówno mamy. A napinka jest taka,jakbyśmy co najmniej byli trzecią siłą w Europie:), gdzie my tylko się kopiemy do głowach.

bbbnba 02.01.2009 14:38

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...7407&_ticrsn=5

SZYMEK_TSW 02.01.2009 14:45

No co do szkolenia w Polsce mamy taką rzeczywistośc że celem 3/4 klubów ligowych jest zdobycie tych 20-paru punktów i przedlużyc umowę z Canalem Plus na następny rok. Dlatego też wolą kupić za miliony złotych jakiegoś naprawde "średniaka" ligowego niż wybudować dobre boisko i zatrudnić kilku trenerów i zacząc faktyczne szkolenie młodzieży. Ale nie takie jak obowiązuje teraz bo naprawde mimo kilku róznych sukcesów to jest to raczej sukces pojedynczych jednośtek niż calego systemu. Swego czasu chyba Globisz wspominał i w pełni to popieram że szkolenie w Polsce polega na tym ale 10 latkowie z miasta A wygrali z rówieśnikami z miasta B. Potem mamy takich 19 latków którzy kończą wiek juniora i nie potrafią wygrać pojedynku sam na sam bo od najmłodszych lat nie mogli ćwiczyć bo liczył się tylko wynik w okręgowej lidze juniorów. O ile sie orientuje w Czechach nie ma tego rodzaju rozgrywach. Także w Czechach naprawde tak ogromnych zarobków dla wiekszości zawodników. Tylko największe gwiazdy zarabiają krocie a cała reszta ligi kwoty porównywalne dla wykonujących innych zawodów. A u nas dobrze się zapowadający zawodnicy: (Burkhardy, Korzym, Grosicki, czy wicemistrzowie Europy Globisza z Madejem na czele) dostają setki tysięcy złotych rocznie i rozwój się zatrzymuje...

lodecki 02.01.2009 15:25

czy wiadomo gdzie jedziemy na zgrypowania i z kim bedziemy grac sparingi ?

tak wyglada plan przygotowan elki.

12.01. godz. 10 - pierwszy trening
13-16.01. - treningi i badania wydolnościowe w Warszawie

17-31.01 - zgrupowanie w Hiszpanii (Mijas)
4 sparingi: Young Boys Berno (Szwajcaria), Brann Bergen (Norwegia), Metalurg Donieck (Ukraina) i Austria Wiedeń (Austria)

2.02. - sparing z Górnikiem Łęczna
3-8.02. - treningi w Warszawie

9-18.02. - zgrupowanie w Niemczech (Hennef)

21.02. - sparing z GKS-em Bełchatów
28.02. - start rundy wiosennej. Polonia - Legia

vote-for-mikey 02.01.2009 15:35

Poszukaj na głównej, było gdzieś podane.

jachting 02.01.2009 16:41

Takie Czechy mają dobre szkolenie w Austrii zaś do tej pory nie wyglądało to najlepiej ,ich liga zrobila postęp dzieki infrastrukturze(euro u nich) i kasie .Czołowka lepiej też przez to stoi bo stać ich na lepszych piłkarzy ,choc zważywszy na wkład to wyniki i tak maja żałosne .
My mamy większy potencjał,parę dużych miast które będą miały duże stadiony ,zaczna przychodzic pierwsze wyniki,wieksza kase to i autmatycznie wszystko zacznie się profesionslizować przez konkurencje .

Krissu 02.01.2009 16:46

Cytat:

Co piszę w dniu, w którym Manchester United sfinalizował transfer Zorana Tosicia (21 lat) i Adema Ljajicia (17 lat) z Partizana Belgrad. Takie doniesienia sprowadzają nas na ziemię. Za obu reprezentantów serbskiej młodzieżówki zwycięzca Ligi Mistrzów dał 16,3 mln funtów, czyli mniej więcej tyle, ile kosztowało pięciu razem wziętych najdroższych graczy wyeksportowanych przez polską ligę - Błaszczykowski (4,4 mln dolarów do Borussii), Fabiański (4,2 mln do Arsenalu), Janczyk (4 mln do CSKA Moskwa), Żurawski (3,7 mln do Celticu) i Matusiak (3,4 mln do Palermo). Ot, nasze megahity...
Takie info dziś znalazłem...

Maciuś 02.01.2009 16:56

Oni maja talenty w genach oraz proste boiska i madrych dzialaczy.

Krissu 02.01.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 650711)
oraz proste boiska

http://www.partizan.co.yu/scteleopti...n&sec=7&sec1=2

jachting 02.01.2009 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 650711)
Oni maja talenty w genach

W żadnych genach ,klimat maja lepszy a młodzież bardziej garnie się do piłki .
Polska to kraj wybrany :P ,tak troche żartobliwie ale nie powinniśmy miec kompleksów .
U nas za komuny też się lepiej grało

A Reprezentacja Serbii nie jest wcale taka mocna .

--------
http://www.weszlo.com/news/2044 kasa w Lechu

------
W Polsce duże znaczenie ma klimat(psychologiczny) ,podejście,otoczka,infrastruktura,sukcesy bo jak tego niema to większosc potrafi narzekać i opierdalać się ,dlatego ja mam spore oczekiwania i nadzieje co do przyszłości

_ukoL 02.01.2009 17:19

Teraz zamiast grać w piłkę czy uprawiać inne dyscypliny to albo jest komputer, bo w końcu internet łączy ludzi, do tego szpanerka, wódka w gimnazjum, irokez na głowie, ciuchy za dużą kasę i jedno zajebiste stwierdzenie, które słyszałem już kilkadziesiąt razy motając skład: nie bo się ubrudzę albo spocę.

Teraz to deskorolka, super telefon i zaciążone 15-latki. I jak tu mieć talenty. Na pewno jest pełno ale to znowu scouting leży i takie błędne koło wszystko robi. :-) No na czele z Grzegorzem Summer'em. :-)

Watts 03.01.2009 11:31

Cytat:

czy wiadomo gdzie jedziemy na zgrypowania i z kim bedziemy grac sparingi ?
2009-02-21 Wisła Kraków - Piast Gliwice
2009-02-16 Wisła Kraków - Dynamo Moskwa
2009-02-14 Wisła Kraków - Dynamo Kijów
2009-02-11 Wisła Kraków - Broendby Kopenhaga
2009-02-07 Wisła Kraków - MFK Rużomberok
2009-01-27 Wisła Kraków - Steaua Bukareszt
2009-01-24 Wisła Kraków - FC Zurich
2009-01-17 Wisła Kraków - Kolejarz Stróże

:)

Dubi 04.01.2009 12:43

dziś w magazynie Cafe F. wyszło na jaw że Rafała Murawskiego z Lecha poznan chciała podkupic warszawska Legia oferując mu dwukrotnie lepszy kontrakt indywidualny.Murawski odrzucił oferte i pozostał w Poznaniu.

zlotowa92gdansk 04.01.2009 13:25

Ogladał ktoś dzis Cafe Futbol? Podobno cos o Gargule móiwli...

piter116 04.01.2009 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zlotowa92gdansk (Post 651554)
Ogladał ktoś dzis Cafe Futbol? Podobno cos o Gargule móiwli...

Mówiono, że jego przejście do Wisły jest już praktycznie przesądzone. Pozostaje jedno pytanie czy teraz czy latem.

bbbnba 05.01.2009 14:44

http://www.lechpoznan.pl/art,11034,s..._odchodzi_.htm

Chyba ostatni tej wiosny news o Bośniaku.

mic 05.01.2009 14:47

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-mecze,1237061

Teraz to pewnie znowu beda Amica...

ed:
(oczywiscie w ICH mniemaniu)

Marszałek 05.01.2009 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 652188)

Cały czas są.:)

skttrbrain 05.01.2009 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 651528)
dziś w magazynie Cafe F. wyszło na jaw że Rafała Murawskiego z Lecha poznan chciała podkupic warszawska Legia oferując mu dwukrotnie lepszy kontrakt indywidualny.Murawski odrzucił oferte i pozostał w Poznaniu.

Cała sprawa poszła zapewne o to, że Muraś dostał ogromną kasę za podpis na kontrakcie. Bo pewnie i tak w ciągu roku-półtora z Lecha zostanie sprzedany, więc kontrakt dla niego na chwilę obecną aż tak istotną sprawą nie jest. A klub nie chciał robić kominów płacowych w drużynie.

Eustachy 05.01.2009 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 652188)

ed:
(oczywiscie w ICH mniemaniu)

Ciekawe co na to Czesiu ? :>
Ciekawe czy o tym tez nic nie wiedzial, tak jak o sprzedanym meczu Switowi NDM ? :)

Nergal 05.01.2009 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 652192)
Cały czas są.:)

No ale teraz na potrzeby ewentualnego postępowania sami być może to przyznają...żeby pózniej jak sprawa przycichnie znów stać się Lechem z krwi i kości.

misiek088 05.01.2009 16:47

A Lech Poznań wogóle kupił kogoś konkretnego (ma zamiar kupić) ?? Już kupili jakieś "perełki" z Bośni hahaha
Ej sory ale perełki to my mamy w gaciach :D

Oni się tylko napinają w mediach i na forach jacy to oni nie są. Oj oni na wiosnę nie wytrzymają tempa i jeszcze ten mecz z Udinese, nie mają szans i czuje że nie będą mistrzem. NAJLEPSZA BĘDZIE WISEŁKA.
Za nami Legia bo oni po cichu się kurują na wiosnę (Te Hiszpany im zdrowieją). Oj na Wiosnę będzie się działo :P

Coach 05.01.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek088 (Post 652252)
A Lech Poznań wogóle kupił kogoś konkretnego (ma zamiar kupić) ?? Już kupili jakieś "perełki" z Bośni hahaha

Oni się tylko napinają w mediach i na forach jacy to oni nie są. Oj oni na wiosnę nie wytrzymają tempa i jeszcze ten mecz z Udinese, nie mają szans i czuje że nie będą mistrzem. NAJLEPSZA BĘDZIE WISEŁKA.
Za nami Legia bo oni po cichu się kurują na wiosnę (Te Hiszpany im zdrowieją). Oj na Wiosnę będzie się działo :P

co za zenada :-P az tak Cie boli ten Lech ?

7 kotów 05.01.2009 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek088 (Post 652252)

Misio.
To jest forum dla PRAWDZIWYCH FACETOW Z COJONES JAK ARBUZY, a nie dla niedojd z perelkami.

Zolta kartka.

jachting 06.01.2009 00:17

Cytat:

20-letni reprezentant Boliwii, Didi Torrico Camacho jest na celowniku działaczy Jagiellonii Białystok, którzy chcą wzmocnić zespół.

Zawodnik grał ostatnio w klubie La Paz FC, a ponadto ma na swoim koncie trzy występy w reprezentacji narodowej swojego kraju.

- Warunki kontraktu zostały już uzgodnione, przesłaliśmy wszystkie niezbędne dokumenty do Boliwii i czekamy na akceptację umowy - mówi Cezary Kulesza, szef pionu sportowego Jagiellonii.
http://jagiellonia.net/index.php?co=aktualnosci&id=3066

No proszę jak Jagiellonia działa
choć Reprezentacja Boliwii należy do zdecydowanych outsiderów spośród wszystkich piłkarskich reprezentacji Ameryki Południowej.

W każdym razie pokazują że nawet klub niżej ulokowany ma spore pole manewru i może wykonywać ciekawe ruchy na rynku

Vinci 06.01.2009 13:47

Wygląda na to, że media lokalne w Warszawie, nie darują Trzeciakowi przegranej bitwy o Gargułę. Zerknijcie w jakim tonie te artykuły są napisane:

Weber: Gdzie jest dyrektor?

Dlaczego Legia przegrała walkę o Gargułę

Od skrajności w skrajność, prawda? :)

Teodore 06.01.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 652807)
Wygląda na to, że media lokalne w Warszawie, nie darują Trzeciakowi przegranej bitwy o Gargułę. Zerknijcie w jakim tonie te artykuły są napisane:

Weber: Gdzie jest dyrektor?

Dlaczego Legia przegrała walkę o Gargułę

Od skrajności w skrajność, prawda? :)

Mysle iz wyolbrzymiarz ta sprawe. Nie przecze ze Garguła by sie Nam przydał bo pewnie by sie przydal (z ta roznica ze u Was ma pewne miejsce a u Nas akurat trafiła mus ie pozycja gdzie rywalizacja jest pełna buzia), nie przecze tez ze Trzeciakowi nalezy sie wiele zlych slow bo sie bardzo nalezy :D ale bez przesady.

Ps. nie podniecajce sie nie wracam. tak tylko zimno wiec pisze.
pdk kmwtw.

Vinci 06.01.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teodore (Post 652976)
Mysle iz wyolbrzymiarz ta sprawe. Nie przecze ze Garguła by sie Nam przydał bo pewnie by sie przydal (z ta roznica ze u Was ma pewne miejsce a u Nas akurat trafiła mus ie pozycja gdzie rywalizacja jest pełna buzia), nie przecze tez ze Trzeciakowi nalezy sie wiele zlych slow bo sie bardzo nalezy :D ale bez przesady.

Ps. nie podniecajce sie nie wracam. tak tylko zimno wiec pisze.
pdk kmwtw.

To był kijek czy spidey? :-D

Krissu 06.01.2009 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teodore (Post 652976)
tak tylko zimno wiec pisze.

My dla rozgrzania pijemy wódkę.

Mamy też Krakowianki, które pomagają nam walczyć z mrozem.

wolfy 06.01.2009 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 653153)
To był kijek czy spidey? :-D

Sam się zastanawiam.
Założy trzecie(?)konto, to może sam nam powie:rotfl:

vote-for-mikey 06.01.2009 22:24

ja, gdybym miał stawiać, stawiałbym na tego drugiego, bo przecież, kto normalny chwaliłby się tym, że przegrał w wyborach na naj innowiercę? :D

nowy_piotrek 07.01.2009 16:56

Niewesolo w Bytomiu, najpierw kopacze nie wyszli na trening, dzisiaj wszyscy zostali wystawienie na liste transferowa. Podobny strajk w ŁKSie. Poszlo oczywiscie o kase.

Do tego Cracovia sie wzmacnia:
Nowym piłkarzem Cracovii został Maciej Murawski, który ostatnio występował w greckim Apollonie Kalamarias. Z "Pasami" podpisał półroczny kontrakt.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl