Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

martin_6 03.12.2010 12:28

Wygląda na to, że Robert skompletował sobie w końcu własny sztab.
Ciekawe, ciekawe...

Najlepszy 03.12.2010 12:34

pewnie jakieś dzieci na mikołaja zostaną zaproszone na trening lub coś w tym stylu

Bartosz 03.12.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1021497)
Wygląda na to, że Robert skompletował sobie w końcu własny sztab.
Ciekawe, ciekawe...

Ciekawe jest to, że w lidze +ekstra mówił że jest zadowolony ze sztabu i w najbliższej przyszłości nie zamierza nic zmieniać..

xanti1906 03.12.2010 15:00

Teraz strzelamy którzy trenowali :)
yyy, Clebi?

KoPer 03.12.2010 15:01

Brożek na pewno ;)

aNouc 03.12.2010 15:04

Cytat:

Wyjaśniamy zagadkę sześciu nowych trenerów:
Na ostatnim tegorocznym treningu Robert Maaskant wyznaczył sześciu piłkarzy, którzy mieli za zadanie przeprowadzić zajęcia z drużyną. Trenerzy natomiast ćwiczyli jak inni piłkarze
http://www.facebook.com/pages/Wisla-Krakow/185885066281

xanti1906 03.12.2010 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1021572)
Teraz strzelamy którzy trenowali :)
yyy, Clebi?

Pięknie pojechałem, zapomniałem, że Cleber kontuzjowany.

Karherop 03.12.2010 18:21

piłkarze wznowią trening 17 stycznia , czyli będą mieli 45 dni bez treningu . Co śmieszniejsze do kolejnego meczu ligowego będzie jakieś 40 dni

suuuper , życ nie umierać , forma piłkarzy na wiosne będzie całkowitą niewiadomą

wg mnie powinni zacząć treningi tydzień - dwa wcześniej , bo co jak co , ale popracować nad zgraniem muszą bardziej niż większość zespołów

fialo 03.12.2010 18:57

Dla mnie to też jest chore. 45 dni ?! Ktoś tu czasem nie przesadził? Treningi powinni zacząć zaraz po Nowym Roku, tak to pierwsze dwa tygodnie będziemy musieli poświęcić na zrzucenie tkanki tłuszczowej. Poza tym ciężko jest prosto z plaży wskoczyć na najwyższe obroty, a treningi w zimie powinny być najcięższe. Mam nadzieję, że to są niepotwierdzone informacje.

Nie ma lepszego zawodu na świecie niż ekstraklasowy piłkarz w Polsce ..

Karherop 03.12.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1021643)
Dla mnie to też jest chore. 45 dni ?! Ktoś tu czasem nie przesadził? Treningi powinni zacząć zaraz po Nowym Roku, tak to pierwsze dwa tygodnie będziemy musieli poświęcić na zrzucenie tkanki tłuszczowej. Poza tym ciężko jest prosto z plaży wskoczyć na najwyższe obroty, a treningi w zimie powinny być najcięższe. Mam nadzieję, że to są niepotwierdzone informacje.

Nie ma lepszego zawodu na świecie niż ekstraklasowy piłkarz w Polsce ..

"
Miniturniejem piłkarze Wisły Kraków pożegnali się z rundą jesienną. Do treningów wracają w przyszłym roku – 17 stycznia."
Biuro prasowe Wisły Kraków sa

Niestety nie wyssałem sobie tego z palca

Perkos90 03.12.2010 19:47

Spokojnie, piłkarze na pewno mają wytyczne co do posiłków i planu biegania (odpowiednie tętno itp.) w czasie tej przerwy. Nie będzie tak, że zaczną od zera.

RAF 03.12.2010 19:54

No i pierwsze mini rozczarowanie w stosunku do dzialan Maaskanta. Myslalem ze pod tym trenerem choc to sie zmieni ze beda zaczynac wczesniej, ludzilem sie ze bedzie pracowal nad technika i motoryka. Ludzilem sie ze wykorzysta swoje znajomosci w Holandii i przynajmniej na okres zimowych przygotowan sciagnie fachowcow z Holandii ktorzy popracowali by z naszymi "gwiazdami" nad technika, umiejetnoscia zastawienia sie, przyjeciem pilki, uderzeniem pilki kazda czescia stopy itd, itd, itd..... Ten okres powinien byc wykorzystany do maximum a tak to pilkarze maja 45 wolnego jak powinni zaczac przygotowania zaraz po 1 stycznia..... Ech, najwidoczniej najbardziej zalezy tym ktorzy nie maja nic do powiedzenia: KIBICOM

Żmijka 03.12.2010 20:23

Ale za to w planach 3 zagraniczne zgrupowania ...

royalmichael 03.12.2010 22:10

45 dni przerwy? coś tu nie gra.. Chavez tłumaczył się że gra dopiero na 60% swoich możliwości bo miał miesiąc przerwy i przytył 4kg. Jak będzie wyglądał po 45 dniach? jak bardzo pogorszy się stan Boukhariego?
Ale może przerwa będzie aż tyle trwać ponieważ Basałaj chce domknąć wszystkie transfery przed pierwszym treningiem? tak wiem, co okienko ta sama gadka ;)

Chesteroski 03.12.2010 23:02

Kpina z tą przerwą, nie dość że tyle zarabiają, to mają prawie 3 m-ce urlopu. Powinni mieć jeszcze dwa tygodnie treningów za to co odwalili z Karabachem, oprócz tego przez całą zimę zajęcia z taktyki, no ale cóż najważniejsze że kasa się zgadza, ciekawe czy któryś z panów piłkarzy pojawi się przy Reymonta by potrenować indywidualnie, jak to miał w zwyczaju Marcelo

Wojtas 03.12.2010 23:41

Dawno nie bylo tak ze w przerwie nie usimy sie bac ze ktos odejdzie,bo na dziś nikt nawet nie chce zadnego naszego asa.

No coz oby ta przerwa nie przelozyla sie potem na forme,ale za caly tamten rok,zwlaszcza kompromitacje w Pucharach z Karabachem to ja bym ich jescze pogonil ,tye ze to bylo nie za Maaskanta.

dj_ibutti 04.12.2010 01:02

Na pewno trenerzy wiedza lepiej od Was... na pewno piłkarze dostali rozpiskę na te dni wolne i na pewno zostaną rozliczeni za jej efekty... Tyle wystarczy.

Bielau 04.12.2010 09:53

Mi też się wydaje że Maaskant jak i cały nasz stab idiotami nie są i chyba wiedzą co robią i mimo wszystko znają się na tym troszeczke lepiej od nas. Również uważam, że im wcześniej zaczęło by się zgrupowanie tym lepiej ale zaufajmy trenerowi;)

tofik 04.12.2010 12:13

A w poprzednich latach którego zaczynali przygotowania do rundy ?

brylant17 04.12.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1021812)
A w poprzednich latach którego zaczynali przygotowania do rundy ?

Wydaję mi się, że też od stycznia,ale nie pamiętam

lucas1906 04.12.2010 13:02

Ludzie !! Jeżeli Maaskant stwierdził, że potrzebuję tyle i tyle czasu, żeby optymalnie przygotować zespół do rundy wiosennej to tak jest. Kto jak kto, ale on chyba zna się lepiej na tej robocie niż my.

tofik 04.12.2010 13:13

Też mi się wydaje, że będzie wszystko w porządku. To nie szkółka piłkarska że bedziemy ich uczyć podawać. Tu nie ma co uczyć tu trzeba robić transfery:)
A ttych co się nadają postawic fizycznie na nogi i to wsyzstko cała filozofia. A do tego wystarczy spokojnie 2 tygodnie. Juz pod koniec rundy bylo widac ze treningi z Maaskantem dają radę gdyz nie wylaczalo kopaczom pradu i cisneli od poczatku do konca bez człapania.

lucas1906 04.12.2010 14:14

Pozatym musimy rozważyć dwie kwestie. Liczy się jakość treningów, a nie ich ilość. Skorża rok temu rozpoczął 12 stycznia przygotowania i jak zespół wyglądał wiosną. ? Radzę sięgnąć w pamięć

Syn Kangura z 1984 04.12.2010 14:30

Co to za turniej w Hiszpanii? Coś z rangą(a przynajmniej przeciwnikami) jak Chicago Trophy czy coś z rangą(przeciwnikami) jak Puchar króla Singapuru z Reprezentacją Polski? :D

Karherop 04.12.2010 14:51

rok temu piłkarze mieli 30 dni przerwy

ostatni mecz rozgrywali 11 grudnia
zaczynali treningi 12 stycznia

ale długi czas na trening i tak nic nie dał Skorży , spieprzył całkowicie przygotowania

suikoden 06.12.2010 20:01

Latem możemy mieć ciekawego rywala w okresie przygotowawczy podobno Borusie Dortmund która chce wypełnic umowe miedzy nami a nimi jak kupywali od nas Kube Był zapis ze maja rozegrać mecz towarzyski.
Macie artykuł
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93513&nr_str=1

Sorki nie wiem czy dobre miejsce na post jak złe to go prosze przenieść

speedfashion 07.12.2010 13:59

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...przez_tydzien/

Może to niektórych uspokoi. :)

szczebrzeszcz 07.12.2010 18:40

Cytat:

“To nie jest tak, że zawodnicy jadą teraz na wakacje i nie będą nic robić” - podkreśla Robert Maaskant. Piłkarze mają tydzień wolny, a po tym tygodniu muszą rozpocząć indywidualne treningi” - zdradza szkoleniowiec Białej Gwiazdy. Każdy z zawodników przed wyjazdem z Krakowa dostał dokładna rozpiskę swoich treningów dla siebie. Piłkarzom zostały przygotowane nawet płyty, na których pokazane są zarówno zdjęcia jak i filmy z ćwiczeniami, które mają wykonywać podczas swojej nieobecności przy Reymonta. “Sprawdzimy oczywiście na wykresach tętna serca zawodników, czy realizowali swój program” - podkreśla trener Maaskant.
nawet na płytki im to pozgrywali :-)

Proud 07.12.2010 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1023060)
nawet na płytki im to pozgrywali :-)

Łopatologicznie ;)

WiślakMyślenice 07.12.2010 18:58

Wprowadzamy profesjonalizm... pięknie :)

pawelo84 07.12.2010 23:49

Przeciez pewnie taki czujnik mogą sobie przyczepić podczas innych (np. nocnych) czynności i też będzie im mieżył tętno czy puls. Napewno nasze gwiazdy znajdą sposób by oszukać.

xanti1906 08.12.2010 00:05

Nie rób z nich leni, nierobów, kombinatorów.

bridgeburner 08.12.2010 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1023178)
Przeciez pewnie taki czujnik mogą sobie przyczepić podczas innych (np. nocnych) czynności i też będzie im mieżył tętno czy puls. Napewno nasze gwiazdy znajdą sposób by oszukać.

ja wiem, że Polak potrafi
ale z drugiej strony nie tak łatwo osiagnac tetno 140-160 przy ogladaniu telewizji
No chyba, że będą używac testerów w hmmm no ...chwilach intymnych...:>:rotfl:

TynWisla 08.12.2010 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1023183)
ja wiem, że Polak potrafi
ale z drugiej strony nie tak łatwo osiagnac tetno 140-160 przy ogladaniu telewizji
No chyba, że będą używac testerów w hmmm no ...chwilach intymnych...:>:rotfl:

Tia, jeśli w "chwile intymną" utrzymają przez 60-70 min to ujdzie. W tych rejestratorach sa zapisy godziny treningu a w wyższych modelach można odczytać oprócz tętna także m.in. długość i profil trasy i inne. Jesli maja takie to ciężko im będzie oszukiwać. I bardzo dobrze :)

pawelo84 08.12.2010 15:45

Oby mieli dobre te rejestratory, bo to co widzieliśmy na początku rundy to był dramat.

polska.mysl.szkoleniowa 08.12.2010 17:10

Oni są wolnymi ludźmi i mogą zrobić co im się żywnie podoba. Jeśli się nie sprawdzą, to wygryzie ich ze składu ktokolwiek z me, albo z tej łapanki przedsezonowej - wystarczy, że się za bardzo zapuszczą. Maaskant nie jest przywiązany do nazwisk z dawnych pierwszych jedenastek i po prostu postawi na tego, który będzie miał siłę biegać. A że większość naszych ogór-asów jest na wypożyczeniu/rocznym kontrakcie, to jeśli oleją przygotowania, to klub oleje ich za pół roku.

Ze stałych asów: Brożek Paweł i Małecki walczą o kadrę, więc powinni się postarać. Pawełek jest solidny sam z siebie, Brożek Piotr walczy o nowego pracodawcę, Boguski o powrót do składu, Wilk o pierwszy skład. Sobol nawet jak sobie odpuści, to przez miesiąc będzie chodził obok meczów, a potem złapie formę - tak, jak w tej rundzie. Właściwie wywalone to może mieć tylko Żurawski.

Podobno Basałaj wprowadził profesjonalizm, czyli rozliczanie zawodników. Zobaczymy.

rafalek 08.12.2010 17:16

Boguski to niech na razie walczy o powrót do zdrowia, żeby mógł walczyć potem o skład.
Metoda ciekawa, aczkolwiek nasze "asiory" na pewno znajdą sposób na obejście...niesteety

JrQ- 08.12.2010 19:16

Cytat:

Metoda ciekawa, aczkolwiek nasze "asiory" na pewno znajdą sposób na obejście...niesteety
Ludzie, nie przesadzajcie, przecież to będzie widać.

tofik 08.12.2010 19:41

Jak nie wykonaja pracy samodzielnie to będą mieli bardzo ciężko podczas przygotowań. Nie wiem chyba lepiej zrobić te ćwiczenia zalecone niż później na głęboką wodę się rzucić i umierać na obozie.

wonski_eNHa 08.12.2010 20:10

Zawsze umierają na obozie. Taka mentalność.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl