![]() |
|
Jaki numer ma Mauro ;>
|
Mauro coś nie wygląda na zadowolonego na tym zdjęciu.
|
Cytat:
Odnioslem identyczne wrazenie. Bo tak na chlopski rozum ... jak ktos odchodzi z klubu gdzie byl gwiazdą a 15 tys tlum smiewal mu piesni pochwaalne,zdobywa bramki, gra w Lidze Europeiskiej ,rok rocznie walczyl w Lige Mistrzow ...i teraz ma sie cieszyc ze bedzie walczyc o Esktraklase dla 2 tys ludzi z Wodzislawia....no tez w sumie radowac sie nie ma z czego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Poczekajmy z określaniem tego, co Cantoro będzie robił w Odrze, pracą.:lol::lol: Nie można mu natomiast odmówić tego, że jest człowiekiem rodzinnym i rzeczywiście zależy mu na bliskości z żoną/ dziećmi. Pewnie mógłby znaleźć sobie jakiś klubik w drugiej lidze greckiej/ cypryjskiej, grzać dupsko w słońcu i zarabiać pieniążki, a jednak wolał ten najgorszy w polskiej lidze wy****ów, byle być blisko nich. Co do incydentu z piłkami/ dresami, to też o tym słyszałem i to od ludzi, którym ufam w 100%. |
moze kogos to interesuje. Kosa w ostatnim meczu bardzo ładną asyste zanotował (po dłuzszej przerwie). http://www.youtube.com/watch?v=Lt7BW...layer_embedded
|
Cytat:
|
APOEL Nicosia - Ermis Aradippou
6. Kamil Kosowski :) |
|
To ja też dołożę :lol:
http://www.apoelfc.com.cy/cache/cfx_...ddf433e04d.jpg Jasiek grał do 46 minuty. |
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6932.html Dawidowski strzela:)
|
Cytat:
|
|
Paulista asystuje w 93 minucie przy golu na 2-0, dającym APOELowi dogrywke w pucharze Cypru (w 1 meczu APOEL przegrał 0-2) i ta asyste była na wage złota, APOEL wygrał 4-0.
|
A na oficjalnej stronie Kubania wywiad z jednym z lepszych w mojej ocenie trenerów bramkarzy w ostatnich latach jakich miała Wisła czyli Dumitru Stingaciu ...
- Dumitru , czy udaje Ci się dotychczas równo dzielić swoją uwagę między czterech bramkarzy? W pełni. W każdym klubie prawie zawsze pracuję z czterema bądź pięcioma bramkarzami. Młodzi i perspektywiczni podnoszą swoje umiejętności w moim systemie pracy, doświadczeni razem z młodszymi wspólnie pracują aktywnie , rywalizują. - Czy możesz kogoś wyróżnić z tych którymi się obecnie opiekujesz? Nie. Teraz wszyscy są na tych samych warunkach. U nas w tej chwili na pozycji bramkarza nikt nie ma pierwszeństwa. Przy czym w każdym z chłopaków , z którymi teraz pracuję widzę potencjał, dodatkowo Aleksiej Stiepanow ma bardzo duże doświadczenie ligowe. - A jaką cechę w twojej ocenie ,specjalisty, powinien mieć dobry bramkarz, co jest najważniejsze dla Ciebie? Wyczucie pozycji. Dobry bramkarz w każdej sekundzie meczu musi właściwie oceniać swoje położenie względem bramki ,którą ma za plecami i wtedy kiedy jest to wymagane znaleźć się w odpowiednim miejscu, we właściwym czasie. Poza tym naturalnie czas reakcji , skoczność , gra nogami ... inne rzeczy to pochodne pracowitości i charakteru. Patrząc na to Pani pytanie w szerszym kontekście zawsze uważałem i uważam ,że dobry bramkarz powinien być przede wszystkim mądrym człowiekiem. Dobry bramkarz równa się mądry bramkarz. - Można odnieść wrażenie ,że poszczególni członkowie obecnego sztabu szkoleniowego Kubania rozumieją się bez słów w wielu sytuacjach . Jak długo pracujecie razem ? Jak długo znacie się z Petrescu ? Z Danem jako trener współpracuję już około czterech lat. Dana znam już długo bo obaj zaczęliśmy w tym samym czasie występy w młodzieżowej reprezentacji Rumunii , potem razem broniliśmy barw bukaresztańskiej Steauy , graliśmy w reprezentacji Rumunii. Sporo razem przeszliśmy w naszej piłkarskiej karierze . Pozostałych kolegów znam również od dawna. - Widać ,że jesteście przyjaciółmi ale na treningach , pracując z drużyną , w wielu sytuacjach zwracacie się do Dana per Pan ? Owszem. Przyjaźnimy się z Danem ale on jest pierwszym trenerem ,dla nas jest on niepodważalnym autorytetem , do niego należy zawsze ostatnie słowo. - Dumitru co w twojej bogatej piłkarskiej biografii było najjaśniejszym punktem? Uczestnictwo w rozgrywkach Ligi Mistrzów ze Steauą , gra w na MŚ w 1998 roku z reprezentacją Rumunii. Dla każdego piłkarza gra na najlepszych stadionach Europy i świata to zawsze wielkie przeżycie. Cieszę się ,że mogłem grając czynnie w piłkę zapisać swoją biografią , malutką stronniczkę w historii rumuńskiej piłki nożnej. - No a zwycięstwo nad Barceloną w finale Pucharu Europy w sezonie 1985-86 ? O tak ! To było naprawdę świetne doświadczenie ! Miałem wtedy 21 lat i byłem rezerwowym bramkarzem Steauy. Byłem zmiennikiem naszego legendarnego bramkarza Helmuta Duckadama. - Już dziesięć dni poznajesz drużynę. Czy możesz już na tym etapie wyróżnić jakieś obserwacje , odczucia? Maksymalne zaangażowanie podczas przygotowań , dobrą ogólną atmosferę, zdyscyplinowanie oraz to jak szybko moim podopieczni przyswoili polecenia jakie wydaję im po angielsku. Możemy sprawnie współpracować nawet gdy nie ma w pobliżu Emila Karasa który by tłumaczył z rumuńskiego. - A ile masz języków obcych w swoim prywatnym arsenale ? (śmiech) Angielski , turecki , włoski , bardzo słabo hiszpański. Mam nadzieję ,że nauczę się i rosyjskiego. Jakieś kroki w tym kierunku już podjąłem wraz z Cristinelem Pojarem . Póki co nie mam za bardzo czasu na lekcje i naukę. Cristinel bardzo szybko osiągnął pozytywne rezultaty w nauce polskiego . Podobnie jest obecnie z rosyjskim. Nieodzowne rosyjskie słowa podpowiada mu lekarz Sasza Linskij albo masażysta Igor Grigorienko. - Piłka to oczywiście podstawowa sprawa a co poza nią ? Czym się zajmujesz ? Zainteresowania ? Zawsze interesowałem się piłką nożną. Pochodzę z kurortowego miasta Brasov i właśnie tam stawiałem pierwsze kroki w tej dyscyplinie. Poza tym jeżdżę na łyżwach , gram w tenisa. Bardzo dużo słucham i interesuję się muzyką klasyczną. O teraz na przykład słucham twórczości Schuberta. |
Jarosław Giszka - wyjątkowo serdeczny chłopak.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...opak,id,t.html |
|
Cytat:
|
Cytat:
Nasi działacze utwierdzą się w przekonaniu, że już w ogóle nie muszą się starać podczas renegocjacji kontraktów? |
Co osiągnie Wisła?
Nasi piłkarze utwierdzą się w przekonaniu, że muszą respektować podpisane kontrakty. |
Cytat:
|
No niestety, kontrakt obowiązuje obie strony i też mam nadzieje że nie rozejdzie się to po kościach.A Leszczak łamie swoją karierę sam , bez niczyjej pomocy już od jakiegoś czasu.
|
Leszczak sam sobie łamie karierę. Młody zawodnik musi się od początku uczyć respektowania warunków kontraktu, który stanowi podstawę jego zatrudnienia. Jeśli kręci i kombinuje już teraz, to co będzie robił jak będzie dorosły? Stare przysłowie mówi "Czym Leszczak za młodu nasiąknie tym na starość trąci". Wisła musi dbać o swoje interesy, dobre imię itd. I tak jak napisali przedmówcy będzie to nauczka dla młodziaka. Ale nie tylko dla niego. Jest to wyraźny sygnał dla innych (poza Polonią Bytom) klubów, ze nie opłaca się prowadzić gierek za plecami naszego klubu.
|
Cytat:
http://wyborcza.pl/Welch/10,99710,69...zy_reguly.html |
Cytat:
|
Na ile PZPN zawiesi Leszczaka i jak ukarze Polonię B. to jest inna sprawa. Ważne jest, że Wisła zareagowała adekwatnie. Taki przykład musi dać do myślenia kolejnym piłkarzom, którzy będą chcieli kombinować. A tego chciał pan Leszczak. Polonia już wycofuje się rakiem. Oczywiście jest rzeczą jasną, że tego typu kombinacje będą zawsze ale łatwiej jest ich uniknąć reagując energicznie, niż odpuszczać i zachęcać pośrednio tym samym do tego typu zachowań.
|
|
Ogląda ktoś bundesligę i wie dlaczego Kuba zszedł w 22. minucie meczu z VfB?
|
ja nie ogladam, ale na strone bvb pisali wczoraj ze Kuby wystep niepewny, ze wciaz jakies tam problemy ma,wiec moze sie odnowiło
|
Podobno odnowiła mu się jakaś kontuzja pleców, więc pewnie dlatego.
|
Niedobrze. Gdyby nie kontuzje, to kto wie, gdzie chłopak by teraz był. Dzięki za informacje w każdym razie.
|
Cytat:
|
Jak narazie treningi z Łaciakiem sa bardzo ciekawe i wyglądające na dobre. To co robili z nim bramkarze na sali naprawdę zacne!
|
Brazylijski piłkarz: tęskniłem za Polską i wróciłem
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Jako, ze dobrze go wspominam, chetnie widzialbym go z Biala Gwiazda na piersi, chociaz na koncowki... |
on raczej był załataj dziura zawsze .......
|
Cytat:
Gdyby w Atenach uznano jego gola mielibyśmy za sobą już debiut w LM. Fajny zawodnik, ale on ma już 37 lat, więc nie wiem czy byłby wzmocnieniem naszego zespołu.. Ja bym go widział w roli scauta pracującego dla nas na Słowacji : ) |
Jestem jak najbardziej za sprowadzeniem Turbokrasnala, skoro juz sprowadzamy szrot w postaci Juszczyka to Penksa tez nie zaszkodzi.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl