![]() |
Cytat:
Trzeba odroznic zycie sportowe od prywatnego.Wiadomo ze w pewnym senie jedno wplywa na drugie ale jednak jesli pilkarz prywatnie lubi sie pobawic ok,cos wypic -tez nie ma tragedii-oczywiscie jesli nie wplywa to negatywnie na aspekt sportowy.Wszytko jest dla ludzi Cien i Frantic tez ...wiec tu nie ma nic zakazanego. Gorzej kiedy zycie prywatne uplywa tylko na pałętaniu sie po klubach i piciu a pilka schodzi na drugi plan.Takiego delikwenta trzeba trzymac krotko i stawac mu ultimatum -ale nie popuszczac.To np uratowalo takiego Grosickiego i wg mnie jest to na dzis - jeden z najlepiej rokujacych polskich pilkarzy na przyszlosc.Tylko trzeb przypilnowac deliwenta. |
Cytat:
Leszczak jest młody, nie wie co tak naprawdę robi. Powinno się go otoczyć opieką. Ale jeżeli nie będzie się chciał zmienić już to aby uniknąć zgubnego wpływu na innych młodych przykładowo wywalić. |
Cytat:
|
Jest takie mądre przysłowie ludowe, "czym skorupka za młodu nasiąknie...". Dla mnie skandalem jest, że młodzi nastoletni piłkarze włóczą się po klubach i piją gorzałę. I nie godzę się ze stwierdzeniem, że "jak nie robi tego przed meczem..." albo "ważne, co pokazuje na boisku..". To jest kwestia tego, że jeśli taki młody szczon się przyzwyczai do balangowania bez konsekwencji, to moment i może się od alkoholu uzależnić. Albo od hazardu. Mało mieliśmy takich przypadków w Polsce? I po karierze. Poza tym nawet nawalenie się raz w tygodniu ma ogromny, negatywny wpływ na organizm młodego człowieka.
Jeśli się marzy o karierze, to trzeba niestety ciężko harować, poświęcić się bezgranicznie grze, a nie imprezować. Przynajmniej nie w tym wieku i nie na początku przygody z piłką. Jak będzie miał ugruntowaną pozycję i będzie się zbliżał do 30-tki, to niech raz na jakiś czas walnie browar. Ale nie teraz. |
Cytat:
A co, jeśli taki skacowany szczon zawali mecz? Tracimy, oj tracimy. |
Ja mam pytanie czemu Papież nie grał skoro zaliczył już debiut w meczu Pucharu Polski? Kontuzja czy się nie załapał?
tak k.. Maciej Papież, chyba oczywiste że o niego mi chodzi. |
Maciej Papież?
Ja p... co wy wypisujecie? |
Cytat:
Pierwszy z prawej to Kamil Rado...... .....bardzo podobny nawet z przodu :) |
Cytat:
Mały - Sobol - Jirsak - Kirm .......... Garguła ............Brożek A jak wróci Boguski, hmm, będzie problem.. kto by pomyślal:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...ager/gatr7.jpg
Ale wyskok, i weź tu z takim wygraj pojedynek główkowy :P |
Cytat:
Nie rozumiem skąd tutaj przyzwolenie do picia zawodnikom? Przecież niektórzy są jeszcze NIEPEŁNOLETNI!!! Skoro wybrali, chcą wybrać życie zawodowego piłkarza to powinni się jak zawodowcy zachowywać. I nie przekonają mnie tłumaczenia, że po meczu, że nie zaszkodziło.... Albo wybierają drogę by stać się piłkarzem i grać jak najlepiej, albo niech siedzą w sobie w pubach. U nas powinny być srogie kary za takie zachowania to by może ich czegoś nauczyło albo żeby ktoś się nimi naprawdę zaopiekował. Nie mówiąc tylko o Wiśle, straciliśmy już Burkhardta, blisko był Grosicki, lecz póki co został "uratowany". Oni przyzwolenie mieli i zobaczcie co wyszło! Było kiedyś w mediach, że Sir Alex Ferguson jak miała być jakaś zabawa klubowa wyprosił z niej młodego zawodnika i odesłał do domu bo to nie dla niego. Takie powinno być u nas myślenie. |
Nie chodzi o to, ze ktos jest glupi bo pije bedac pilkarzem Wisly. Glupi jest ten, ktory jest pilkarzem Wisly, a pije tak, ze mowi o nim pol Krakowa. Pilkarz to nie cipka i jeden bedzie pil wiecej, drugi mniej - ale pil bedzie bo oprocz biegania za pilka nie ma innych zmartwien. Po treningu w czwartek nie pojdzie do biblioteki i nie zaszyje sie w ksiazkach. Przyjdzie do domu, zwola chlopakow i zacznie pic. Proste jak drut. Jesli natomiast ktos jest tak glupi, ze nie potrafi pic w ten sposob, by pozniej nie zakladano o nim osobnych tematow na forum to rzeczywiscie ma problem, ale nie z alkoholem tylko z mozgiem.
|
Moze Leszczak, będzie naszym Georgem Bestem?
|
Cytat:
A może Leszczak będize naszym Marcinem Burkhardtem? |
Cytat:
Grał już przecież w wewnętrznym sparingu przed odwołanym meczem z Liverpoolem, coś go zabolało i jak widać do dziś nikt nie wie, co, gdzie i dlaczego. Rozumiem, że nasi klubowi lekarze (zakładam, że tacy jednak są), nie są geniuszami i wybitnymi osobistościami medycyny sportowej. Pal licho, bywa, Wisła to nie Real. Ale skoro, jak widzimy, najwyraźniej nic nie wiedzą, nie potrafią zdiagnozować i leczyć Boguskiego, to może jednak warto wysłać go gdzieś indziej na konsultacje, by ratować zdrowie zawodnika i jego przydatność dla drużyny? No ale my wolimy oszczędzać i dalej kręcić ten upiorny czeski film, ze szkodą dla wszystkich... Niestety, ale w kwestii Boguskiego lekarze Wisły kompromitują się przynajmniej tak, jak ostatnio rząd Tuska. |
Tyle zachodu o jakiegos szczyla, co nawet 90 w lidze nie rozegral, ogarnijcie sie!
edit: O Leszczaku mowie oczywiscie. |
Fajnie ,może Garguła będzie gotowy do gry na Legie.
|
|
Fajnie jest czytac ze Gargula sobie truchta ,podbija pilke,cwiczy z nią
Takie informacje napływaja jednak do nas od conajmniej 3 miesiecy i nic sie nie zmienia. Dobrze ze wszytko idzie do przodu,ale mam nadzieje ze na tym poniedzialkowym spotkaniu uslyszymy jakies KONKRETY zarowno w sprawie jego powrotu jak i sytuacji z RAFALEM BOGUSKIM. |
Cytat:
|
No to z głównej o Gargule - trenuje już prawie normalnie:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wie_normalnie/ O Rafale cisza :( |
Cytat:
A co do lekarzy to po zwolnieniu Urbana chyba ich nie ma . |
Coś mi się wydaje, że Urbana nieprzypadkowo zwolnili. Może dłuższa przerwa Boguskiego wynika z błędu w rehabilitacji?
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do Guły to skoro może już trenować na pełnych obrotach i na dniach będzie mógł już uczestniczyć w pojedynkach 1-1 to chyba już jest ostatnia prosta, super. |
Cytat:
A tak na poważnie to jakieś info na oficjalnej by się przydało. Jak on w ogóle czuje się psychicznie? Przecież niedawno czytałem z nim wywiad, że przeżywał załamania w związku z kontuzją. To co dopiero teraz jak nikt nie wie co mu jest... :/ |
Cytat:
|
Nie rozumiem jednego. Miesiąc temu Boguski grałw gierce, strzelił bramkę, czyli wynikało, że juz jest zdrowy, a później boom. Nikt nie poinformował o jego dalszej kontuzji. Na oficjalnych nie czytałem, może jest im się wstyd przyznać, że popelnili gafę i Boguskiemu się pogorszyło, dlatego na Gargułę dmuchają teraz.
|
Ostatnie co słyszałem o Boguskim, to że odnowiła mu się stara kontuzja mięśnia czworogłowego. Z tego, co mówił Szymek podczas komentowania któregoś z naszych spotkań wynikałoby, że w trakcie rehabilitacji kładzie się duży nacisk na ćwiczenia na kontuzjowanej nodze, bo to jest najważniejsze. Ale często zaniedbuje się drugą nogę, chociażby dlatego, że zawodnikowi nie starcza sił na dodatkowe ćwiczenia na drugą nogę. Po powrocie do normalnych treningów przeważnie właśnie ta zdrowa noga jest bardziej podatna na kontuzje, a Boguski miał kontuzjowany mięsień czworogłowy tej nogi i jest to uraz, który powracał mu już parokrotnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Taaa zwłaszcza Ronaldinho wie kiedy wyjśc z baru - wtedy kiedy kibice go z tamtąd wyrzucają.
|
No i Boguski dzisiaj trenował - tzn. w siatkonogę grał.
Ale czy i kiedy mógłby grać tylko w nogę...nie wie nikt. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl