Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

matizaq 14.11.2009 12:49

Panowie mam małe pytanko...

Skasował mi się poprzedni save i gram od nowa Wisełką. Pierwszy sezon - wyszedłem z grupy LM i bedę grał z AZ Alkmaar (mam wyjątkowe szczęście w losowaniu). Zgłosiłem swoja kandydature na posadę selekcjonera WKS oraz Nigerii i obydwie federację chcą mnie przyjąć. Doradzcie mi którą kadrę wybrać ? Obydwie reprezentacje są moimi ulubionymi w Afryce i mam dylemat.....

P.S Zostały już wylosowane grupy MŚ :

Nigeria ma w grupie : Francję, Niemcy i Koree Południową , a WKS : Hiszpanie, Szwajcarie i Japonie.

pirat.z.karaibow 14.11.2009 12:52

Wybierz lepszą :-)

Jaroo1 14.11.2009 12:57

WKS! Ja gram Wybrzezem i sa fenomenalni. Moim zdaniem najlepsza repra w Afryce. Co prawda nie analizowałem składu Nigerii ale sama przyjemnosc prowadzic w WKS takich pilkarzy jak Drogba, Aruna Kone, Salomon Kalou, Yaya i Kolo Toure, Eboue. Maja wyjebisty skład i jest jak zbudowac silna repre :)

Mario Nh 14.11.2009 13:03

WKS. Tam chłopcy rodzą się z takimi samymi talentami jak ci chociażby z Brazylii. Trzeba te czarne diamenty tylko oszlifować by osiągnąć " International level". Powiedziałby zapewne Leo. A tak na poważnie... WKS. :)

JOSE 841 14.11.2009 13:42

matizaq biorąc ewentualną twoją porażke/remis z Hiszpanią zdecydowałbym sie na WKS większe szanse na wyjście z grupy

Bartuk1906 14.11.2009 13:47

Ja jak koledzy wyżej wybrał bym WKS , powód prosty teoretycznie dużo łatwiejsza grupa ;-)
czyli na razie 4-0 dla WKS ;-)
ja dostałem ofertę od Kamerunu ale za długo zwlekałem i zatrudnili kogoś innego ;-/

Bufon144 14.11.2009 13:49

ja prowadze Nigerie i wszystko jest ok:)
początki trudne ale jak uzbierasz wiadomosci o piłkarzach i dopiebrzesz odpowiednią taktyke to wszystko jest ok.. ja nie narzekam:)
sporo gwiazd w rep Nigerii jest :P

pirat.z.karaibow 14.11.2009 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 816375)
Cześć! Nowy FM bardzo mi przypadł do gustu, trzeba pzyznać że prezentuje się znakomicie. Ale mam problem, gdyż przy zapisywaniu gra prosi mnie o to żebym włożył płytę... Proszę o pomoc, jest jakiś sposób na uniknięcie tego?
PS. Gra się zapisuje prawidłowo, jednak muszę wyjść z gry żeby móc grać...

Ja, pomimo oryginalnej gry, mam ten sam problem.

Zakupiłem grę pół na pół z kolegą. Początkowo wszystko śmigało. Potem zaczął prosić mnie o wrzucenie płytki przy włączaniu. Wkleiłem mu cracka, teraz natomiast prosi o płytkę po zapisywaniu...

Kamson 14.11.2009 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 816603)

Skasował mi się poprzedni save i gram od nowa Wisełką. Pierwszy sezon - wyszedłem z grupy LM i bedę grał z AZ Alkmaar (mam wyjątkowe szczęście w losowaniu). Zgłosiłem swoja kandydature na posadę selekcjonera WKS oraz Nigerii i obydwie federację chcą mnie przyjąć. Doradzcie mi którą kadrę wybrać ? Obydwie reprezentacje są moimi ulubionymi w Afryce i mam dylemat.....

Nigeria ma w grupie : Francję, Niemcy i Koree Południową , a WKS : Hiszpanie, Szwajcarie i Japonie.

Ja objąłem Nigerie i nie narzekam. Jest tam kilku dobrych zawodników (Yakubu, Mikel, Obasi, Martins, Yussuf, Yobo no i Kalu Uche :D)
Mój bilans meczów wygląda tak:
MŚ: Nigeria - Chile 3:0, N. - Anglia 0:0, N. - Słowacja 3:1, N. - Australia 2:2, przegrana w karnych
el.PNA: N. - Rep. Zielonego Przylądka 3:0, N. - Dżibuti 7:1.

Aczkolwiek jeśli miałbym do wyboru Nigeria czy WKS, to wziąłbym WKS :D Mimo wszystko mają chyba lepszych piłkarzy.

WislakWiDoK 14.11.2009 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 816603)

Ja wybrałem Ghane i wygrałem z nimi MŚ.

JOSE 841 14.11.2009 14:39

z jakich lig najłatwiej ściągać piłkarzy do polskiej ekstraklasy zwłaszcza do średnich klubów takich jak Śląsk??????potrzebuje wzmocnień na europejskie puchary najlepiej po jednym solidnym wzmocnieniu na każdą pozycje oprócz ataku już mam Frankowskiego

WILU TS 14.11.2009 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 816637)
Ja, pomimo oryginalnej gry, mam ten sam problem.

Zakupiłem grę pół na pół z kolegą. Początkowo wszystko śmigało. Potem zaczął prosić mnie o wrzucenie płytki przy włączaniu. Wkleiłem mu cracka, teraz natomiast prosi o płytkę po zapisywaniu...

Ściągnij sobie tzw mini image FMa 10 i będzie po sprawie ;) Waży około 1 mb ;)

Ivory1906 14.11.2009 14:57

Nie wiem jak inni ale ja czesto penetruje rynek Slowacki Slowenski Czeski. Mozna znalesc ciekawych zawodniko za stosunkowo nie duze pieniadze :)

HA! wkoncu trafilem na zespol ktory chce prowadzic :D a jesttt toooo.....LEVADIA TALLIN !!! :D

JOSE 841 14.11.2009 17:32

Orientuje sie ktoś z was jak jest z liga rumuńskom?????????bo mam na oku Unirea zespół rumuński tylko nie wiem jak tam ztransferami i ławką rezerwoych tak samo jak na wyspach 5ciu rezerwowych czy jak?Ivory jak będziesz propwadził levadie to z chęciom zobaczyłbym też twoją liste transferową

Ivory1906 15.11.2009 01:58

No wiec tak...Gdy obejmuje sie zespol z Estonii gre zaczyna sie gdy druzyna ma juz 19 meczy w lidze. Swoj pierwsze mecz wygralem pewnie z Trans 2-0 a potem przyszedl czas na kwal do LM...no coz M.Hajfa to nie byle jaki zespol i dostalem 3-1, chociaz tak naprawde to dwie padly ze strzalu z za pola karnego a trzecia z akcji. Pierwsza polowa totalnie przespana dopiero w drugiej sie moi obudzili, bramka kontaktowa ozywila jeszcze bardziej moj zespol potem moi obijali 2 razy poprzeczke i taki wyniki sie utrzymal do konca ;/ choc moglem smialo powiedziec ze druga polowe wygralem ja..Co do transferow...Kupilem jednego pomocnika srodkowego Vasiljev za 149 tys euro i do wydania zostalo mi 20 kilka tys :P Obrona w Levadii to jednym slowem ser zwany dziurawcem :P potrzebuje lewego prawego i srodkowego obronce za malae pieniadze :P zna ktos takeigo ??

Damianek_ABG 15.11.2009 10:05

Mam dwa pytanka:
1) Gdzie sie składa kandydature na selekcjonera jakiegos panstwa??
2) Doradzcie mi bo poszukuje PP i OP i podajcie jakies nazwiska. najlepiej jakies tanie bo pieniedy juz nie mam ;D

Żurawek 15.11.2009 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 816942)
Mam dwa pytanka:
1) Gdzie sie składa kandydature na selekcjonera jakiegos panstwa??
2) Doradzcie mi bo poszukuje PP i OP i podajcie jakies nazwiska. najlepiej jakies tanie bo pieniedy juz nie mam ;D

1. Posady >> Status managera >> Jeśli dany kraj zwolnił aktualnego selekcjonera możesz złożyć podanie przez kliknięcie lewym przyciskiem na ten kraj i zaznaczenie opcji "Złóż podanie".

2. Zależy jaki poziom zespołu :)

pablo92TSW 15.11.2009 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 816916)
No wiec tak...Gdy obejmuje sie zespol z Estonii gre zaczyna sie gdy druzyna ma juz 19 meczy w lidze. Swoj pierwsze mecz wygralem pewnie z Trans 2-0 a potem przyszedl czas na kwal do LM...no coz M.Hajfa to nie byle jaki zespol i dostalem 3-1, chociaz tak naprawde to dwie padly ze strzalu z za pola karnego a trzecia z akcji. Pierwsza polowa totalnie przespana dopiero w drugiej sie moi obudzili, bramka kontaktowa ozywila jeszcze bardziej moj zespol potem moi obijali 2 razy poprzeczke i taki wyniki sie utrzymal do konca ;/ choc moglem smialo powiedziec ze druga polowe wygralem ja..Co do transferow...Kupilem jednego pomocnika srodkowego Vasiljev za 149 tys euro i do wydania zostalo mi 20 kilka tys :P Obrona w Levadii to jednym slowem ser zwany dziurawcem :P potrzebuje lewego prawego i srodkowego obronce za malae pieniadze :P zna ktos takeigo ??

Wolny transfer :) W klubach które maja takie małe budżety to dobry sposób, zwłaszcza, że można wyciągnąć niezłych piłkarzy, tylko trzeba to robić szybko zanim nie zakontraktuje ich ktoś inny.

Al_29 15.11.2009 13:03

Z-zwycięstwo
R-remis
P-przegrana

a co to X? ;>

Dzieki. ; )

E:
jedno pytanie jeszcze. ;D

jak zaplanowac sparing?

Eleusis 15.11.2009 13:22

X to remis.

Speedy 15.11.2009 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 816975)
Wolny transfer :) W klubach które maja takie małe budżety to dobry sposób, zwłaszcza, że można wyciągnąć niezłych piłkarzy, tylko trzeba to robić szybko zanim nie zakontraktuje ich ktoś inny.

R - remis bramkowy
X - remis 0-0

Awe 15.11.2009 13:31

Jesteś pewny? Ja zawsze myślałem, że jedno to remis na wyjeździe, drugi u siebie. Aż muszę sprawdzić :)

KacpiTSW 15.11.2009 13:47

Muszę się przyzwyczaić do nowego wyglądu FM'a...

Macie jakieś wskazówki na początek gry? Jakich zawodników mogę ściągnać do Wisły? ;)

Chciał bym jakiegoś bramkarza zakupić i dobrego rozgrywającego.

ponury 15.11.2009 13:48

Nie mogę znaleźć opcji "dodaj następnego menadżera" w 2010, zlikwidowana jest czy schowała się ? ;)
(chodzi o granie dwoma menadżerami w tej samej grze, w 08 była taka możliwość)

puzzy - dzięki bardzo

pirat.z.karaibow 15.11.2009 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 817020)

Sepuya

Mphela

Vrsic

Gol

Glik

Kosznik

Zanev

Jest jeszcze jeden super lewoskrzydłowy, Chorwat, 21 lat- niestety nie pamiętam nazwiska. Przekop chorwackie kluby.

Donki 15.11.2009 13:50

Cytat:

Macie jakieś wskazówki na początek gry? Jakich zawodników mogę ściągnać do Wisły? ;)

Bramkarz Michel Alves, a Rozgrywający? Ja proponuje dać szanse Jirsakowi u mnie wymiata :D Po pierewszym sezone sprzedałem go za 6 milionów Euro!! i 25% kasy z następnego transferu trafi do mnie !:-p

puzzy 15.11.2009 14:04

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez ponury (Post 817021)
Nie mogę znaleźć opcji "dodaj następnego menadżera" w 2010, zlikwidowana jest czy schowała się ? ;)
(chodzi o granie dwoma menadżerami w tej samej grze, w 08 była taka możliwość)

Jest taka opcja. Zobacz załącznik.

matizaq 15.11.2009 14:28

Cytat:

Na bramkę- Silviu Lung
Rozgrywający - Sergey Krivets - GENIUSZ

Chyba dwaj najlepsi piłkarze jacy przychodzą w pierwszym seonie do Wisły...

Jaroo1 15.11.2009 16:03

Zajzałem dzis w edytor do FM i sie przeraziłem :P Mimo mojego wzesniejszego entuzjazmu po przeanalizowaniu moich dotychczasowych 4 rozegranych sezonow w FM w edytorze Wisła "zarobiła" 40 pkt reputacji!!! Skandal. 4 MP, 4 razy w fazie grupowej LM (raz 4 miejsce, 2 razy 3 miejsce i w tym sezonie 2 miejsce w gr i w 1/8 z Liverpoolem 1:1, 0:1). Porazka jakas :D Przeanalizowałem reputacje innych ekip, taka Sparta która rozbiłem 3:0 u siebie i 1:5 na wyjezdzie miała ok 700 pkt reputacji wiecej od Wisły! ;/ Cluj oczywiscie tez duzo lepszy od Wisły. Wszystkie zespoly ktore mialy podobne osiagniecia co ja miały o minimum 500 wieksza reputacje ode mnie. Od dzis wiec zaczynam gre z edytorem. Za dobre wyniki polskim klubom bede dodawał reputacji i jesli liga bedzie piac sie w rankingu wspolczynnikow do gory to tez trzeba dodac pkt. Troche sie w****iłem bo niby do Wisły przychodza fajni pilkarze, niezli pilkarze z Afryki ale 4 sezony w LM i reputacja wieksza o 40? to jest bug w grze. Nierelna sprawa ze klub gra w LM, jest coraz lepszy a nie jest bardziej znany- nie ma wiekszej reputacji. Takze pozostaje tylko edytor

Donki 15.11.2009 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 817076)
Zajzałem dzis w edytor do FM i sie przeraziłem :P Mimo mojego wzesniejszego entuzjazmu po przeanalizowaniu moich dotychczasowych 4 rozegranych sezonow w FM w edytorze Wisła "zarobiła" 40 pkt reputacji!!! Skandal. 4 MP, 4 razy w fazie grupowej LM (raz 4 miejsce, 2 razy 3 miejsce i w tym sezonie 2 miejsce w gr i w 1/8 z Liverpoolem 1:1, 0:1). Porazka jakas :D Przeanalizowałem reputacje innych ekip, taka Sparta która rozbiłem 3:0 u siebie i 1:5 na wyjezdzie miała ok 700 pkt reputacji wiecej od Wisły! ;/ Cluj oczywiscie tez duzo lepszy od Wisły. Wszystkie zespoly ktore mialy podobne osiagniecia co ja miały o minimum 500 wieksza reputacje ode mnie. Od dzis wiec zaczynam gre z edytorem. Za dobre wyniki polskim klubom bede dodawał reputacji i jesli liga bedzie piac sie w rankingu wspolczynnikow do gory to tez trzeba dodac pkt. Troche sie w****iłem bo niby do Wisły przychodza fajni pilkarze, niezli pilkarze z Afryki ale 4 sezony w LM i reputacja wieksza o 40? to jest bug w grze. Nierelna sprawa ze klub gra w LM, jest coraz lepszy a nie jest bardziej znany- nie ma wiekszej reputacji. Takze pozostaje tylko edytor

Ale te drużyny które podałeś tzn: Cluj, Sparta to pewnie już na początku gry miały wyższą reputacjie :-p

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl