![]() |
JP- 50%
J.Ang-58% Mat-40% JP ust-50% J.Ang ust-45% i nie rozumiem ludzi co maja po 80-100 % JS na 100% :) |
Cytat:
Sam wybieram się na budownictwo. |
Interesuje mnie kierunek energetyka na PK, czy waż na na jakim wydziale ją wybiorę? Będą jakieś różnice? I co ważne, czy na każdym wydziale jest ona kierunkiem zamawianym?
|
Jakie kierunki polecacie z tymi wynikiami: matma podst 86% ang podst 90% ang rozsz 66%?? Myslalem o zarzadzaniu na AE ale fajnie byloby miec cos jeszcze do wyboru..
Z gory dzieki ;) |
jp 66%
mat 40% ang 35% jp ust 100% ang ust 65% ogolnie zadowolony :) |
Jp na 90%
Matma64% Anglik 62% Wos 67% Geografia 84% Wszystko podstawa |
Cytat:
Ja właśnie kończę pierwszy rok Energetyki na AGHu i ci powiem że kierunek bardzo spoko. |
Bardzo spoko?;) Martinho a przed zaczęciem studiów na tym kierunku interesowałeś się energetyką? Ciężko się było dostać na w/w kierunek? Proszę o priv chyba, że innych tez to interesuje;)
|
Polski podst 61%
Matma podst 68% Angielski podst 86% Angielski rozsz 58% Geografia rozsz 48% Geografia mnie załamała, nie wiem co mam ze sobą zrobić. Jakieś propozycje? :/ |
a Mi co powiecie? Chce startować na UEk na Gosp i Admin. publiczną i mam z ang rozsz. 62%, a z Wosu rozsz 64%? PS. Mam nadzieje ze progi będą niskie w tym roku, wyniki na to wskazują :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Studia inżynierskie, a dodatkowo dyplom AGHu jest bardzo ceniony u pracodawców. "Bardzo spoko" - nie no myślę że wszedzie jak na AGHu:):) zajebisci ludzie(studenci), wykładowcy i prowadzący zajęcia zdarzą sie przejebani, ale zdarzą sie lajtowi, mnie np coraz bardziej interesuje ten kierunek , także okazuje się dobrym wyborem. Noi nie jest aż tak ciężko jak np na budownictwie :P(takze jest troche czasu dla siebie) żeby odpaść trzeba naprawdę chcieć(ale jak to na studiach nikt sie nie bedzie z Toba *******ił) , jest 15 pktow ects na kazdym semestrze, w tym warunek mozesz wziaść juz na pierwszym roku (ta praktyka nie jest stosowana wszędzie) Jeśli chodzi o sam wydział to budują nam nowy budynek, (a co za tym idzie dojdzie więcej specjalizacji): http://www.speedyshare.com/files/232...a_projektu.pdf Wg mnie kierunek jeden z lepszych jesli chodzi o perspektywy pracowo-finansowe. Jesli chodzi o mnie to do tego wyboru doszlo w czasie spotkan z doradcą zawodowym bo nie miałem zielonego pojęcia gdzie iść. Tu jest rozpiska wszystkich semestrów I stopnia: http://www.speedyshare.com/files/231...atka_Istop.xls Próg pierwszej rekrutacji 500 punktów. Mnie było łatwo bo dość dobrze napisałem maturę (miałem 846 pkt). Ale w tym roku może byc wyzszy, bo tendencja jest wzrostowa(rok wcześniej 430). W drugiej rekrutacji (wrześniowej) cos kolo 630. Cos jeszcze chcecie - piszcie. |
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast energetyka mechaniczna to głównie maszyny energetyczne, czyli turbiny, wiatraki, silniki ale także takie działy jak ciepłownictwo czy spalanie paliw, czyli to wszystko idzie bardziej w kierunku mechaniki i termodynamiki z elementami chemii |
Zastanawia mnie, więc na którym wydziale lepiej wybrać. I czy obie są zamawiane na Politechnice? A może lepiej to odpuścić i iść na wiertnictwo lub mechatronikę? Ciężka sprawa:-D
|
jakie dokumenty trzeba dowiesc na awf (TiR), teraz na wstepie rekrutacji
bo nie moge tego za cholere dowiesc |
Powie mi ktoś jak wygląda sprawa z językami obcymi ? Tylko angielski jako podstawowy język czy można sobie wybrać francuski/niemiecki/hiszpanski ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szukam człowieka który studiuje geografie na UJ albo geofizyke na AGH lub ma jakiekolwiek pojęcie o takich studiach. I jeszcze jedno pytanie czy prawdąjest, że o przyjęciu na UJ na studia zaoczne decyduje kolejność zgłoszeń?
Pytam bo po prostu nie ogarniam tego |
i wyniki jak dla mnie bardzo zadowalające..
Polski 73% Matma 80% (tu mogło być dużo lepiej, ale cóż..) Angielski podst. 100% :) Angielski rozsz. 85% :) - jak to zobaczyłem to byłem w pozytywnym szoku ;) Geografia rozsz. 58% - rewelacji nie ma, ale na tak trudną maturę to i tak dobrze + 3 wynik w szkole.. teraz AGH/UEk, ale co dokładnie to sam jeszcze nie wiem. :D |
Czy po tej elektronicznej rekrutacji jestem zmuszony do wpłaty pieniędzy, czy np. w przypadku rozmyślenia się, mogę nie wpłacać kasy bez żadnych konsekwencji ? Proszę o szybką odp. :)
|
Raczej nie musisz. W zamian nie bierzesz udziału w rekrutacji.;)
|
Język polski - 83%
Język angielski - 72% Matematyka - 58% Historia - 62% WOS - 66% Wszystko podstawa. Czy z takimi wynikami opłaca się startować na UJ na administracje ?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
najpierw idziecie z dowodem wplaty za oplate rekrutacyjna. Dostajecie swistek do lekarza, idziecie na badania. Potem wracacie do nich z ksero dowodu, swiadectwa maturalnego, zaswiadczenia od lekarza i wydrukiem z ESR.
|
Na pewno jest na forum ktoś, kto studiuje/studiował budownictwo na PK na WILu. No więc jak wyglądają studia od środka? Jest ciekawie? Bardzo ciężko jest się utrzymać? Są szanse( ;) ), żeby mieć trochę wolnego czasu?
|
Podstawowe pytanie czy dostanę się w KRK na co kol wiek z takim "czymś":
Polski 57% Ang 82% Matma 30% lol :( geo 44% Ang ustny 75 Polski ustny 40% Wszystko podstawa. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl