![]() |
Kompromitacja! Znajdźcie mi jakiś inny klub na świecie, gdzie w jednym okienku pozbywa się sześciu obrońców!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Lepiej wyjść z domu, niż siedzieć i czytać malkontentów, tylko ciśnienie podnoszą. Wierni kibice... |
Cytat:
ps chyba że uważasz że Piotrek lepiej prezentuje się w pomocy niż w obronie - wtedy ok, każdy ma prawo do swojego zdania ale to nie jest tak że zaczynał jako lewy pomocnik to jest lewym pomocnikiem i zawsze nim będzie;) |
Cytat:
http://img831.imageshack.us/img831/9884/beztytuueih.jpg Uploaded with ImageShack.us |
ten brożek to strasznie drogi piłkarz http://www.transfermarkt.de/de/piotr...ler_14893.html czemu wojciechowski go za 300 nie brał taka promocja
|
Cytat:
Jop na pewno jest lepszy od Kowalskiego, co udowadnia grą w Górniku czy nawet w niektorych meczach u nas (vide Lech). Sprzedazy Diaza nie ma co komentowac. Jezeli chcemy go zastapic Piotrkiem Brozkiem, to smiech na sali. Ale przeciez nic sie nie stalo - sprzedalismy tylko szesciu obroncow w jednym okienku ;) |
Cytat:
Sprzedaż najlepszych i ściąganie przeciętniaków to jest przebudowa? Rozsądna przebudowa polega na pozbywaniu się zawodników nieprzydatnych i ściąganiu na ich miejsce wartościowych. Jak na razie jest tylko DEMOLKA!!! Miejmy nadziej, że będą jeszcze jakieś transfery do klubu bo z tym składem Jaga w następnym meczu nas rozjedzie! |
Cytat:
|
Nie wierzę, nie chcę wierzyć, że nie mamy już podpisanych 2 zawodników na pozycje prawego i lewego obrońcy. Byłby to szczyt amatorszczyzny całkowicie dyskwalifikujący Basałaja i jego świtę. No ale może panowie wyszli z założenia, że zdobyliśmy 9 pkt, jesteśmy w czołówce, wiec nie jest źle.
|
Mnie osobiście nigdy Diaz nie zachwycał poza tą Jego wymiennością pozycji. Szczuplutki, wysoki i chaotyczny. Tak zapamiętam Kostarykańczyka. Z drugiej jednak strony nie wiem czy tak radykalne zmiany w ciągu jednego okienka transferowego są rozsądnym rozwiązaniem. Śmiem zaryzykować twierdzenie, że to wielki błąd działaczy, który odbije się czkawką w starciach z rywalami o mistrzowski tron w Ekstraklasie.
|
Pytanie za 100 punktów. Ile razy Wisła rozgrała mecz w ustawieniu Singlar, Głowacki, Marcelo, Diaz?
A teraz mamy: Cikos, Bunoza, Cleber, Piotr Brożek. A ja bardzo chciałbym być optymistą... |
Brać Golańskiego. Raz, że za darmo, dwa ... jeden polak więcej
|
Serce boli, gdy patrzę na to co się dzieje w Wiśle. Nie trafia do mnie argument, że trener wie co robi. Trudno wysuwać takie stwierdzenia po kilku dniach pracy. Po prostu przyszła oferta i go sprzedali, mam nadzieję, że chociaż za rozsądną cenę.
Co do wzmocnień piszecie, że może jeszcze dziś kogoś nam sprowadzą. Równie dobrze może dołączyć do nas kolejny piłkarz ze szrotu w przyszłym tygodniu, albo i za miesiąc... Sorry za pesymizm, ale jakoś nie wierzę teraz w budowę nowej drużyny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
:evil:
Cytat:
|
Cytat:
Niby mieliśmy świetną obronę, ale i tak oprócz Mistrzostwa Polski niczego więcej ona nam nie dała -w pucharach czy jak grał Głowa czy Marcelo czy wcześniej Baszczu czy później Alvarez, to i tak dostawaliśmy regularny wpie... l od jakiś Levadii. Pytanie zatem - za kim płaczecie? Jedynym piłkarzem, którego żal był Marcelo - ale to był kopacz z innej, lepszej półki, więc cieszmy się, że trochę pocieszył nas swoją grą i dał nam zarobić dobre pieniądze. A Junior Diaz? Waleczny na pewno, ambitny też - tylko co z tego? Poza tym chaotyczny, często łapał niepotrzebne kartki i dodatkowo denerwował symulkami. Ta obrona i tak nie była już ze sobą zgrana i tak, a Diaz był średni, więc powinniśmy się cieszyć, że na rok przed końcem jego kontraktu znalazł się ktoś, kto chciał wydać za niego kasę. Teraz Maaskant i Valckx będą mogli zakontraktować kogoś ze swoich wypatrzonych zawodników. Budujemy nową Wisłę - mam nadzieję, że w przerwie zimowej będzie kolejny etap czyszczenia klubu z zawodników wiecznie kontuzjowanych lub średnich piłkarsko. |
Cytat:
Cikos przynajmniej jest ambitny i jest szansa, że coś zacznie grać w przeciwieństwie do Pietii |
Cytat:
Może kogoś jeszcze dokoptują ale jak to ma być ktoś w stylu Bunozy i Cikosa - czyli jeśli będą z nich ludzie to najwcześniej na wiosnę - to już lepiej się przemęczyć do zimy. Tak na marginesie - nie krzyczę ale napisze dużymi żeby choć do kilku dotarło;) DIAZ ZA PÓŁ ROKU MÓGŁ JUŻ PODPISYWAĆ Z INNYM KLUBEM a z tego co wiadomo to nie miał zamiaru przedłużać z nami. Tak więc nie dostalibyśmy ani grosza a wpadł milion czy nawet trochę więcej a dwa to nie byłby zawodnik na którym można by coś budować na przyszłość bo i tak by za rok odszedł. Tak więc jest to dobra decyzja choć mi chłopa żal bo to facet z jajami był(a wcale na takiego nie wyglądał, pozory mylą;) |
Nigdy nie przepadałem z Diazem. Po mojemu piłkarz mocno średni.
Valckx i Maaskant to zdaje mi się profesjonaliści i nie wierzę, że zgodziliby się na odejście i Singlara i Diaza, gdyby nie mieli kogoś na oku. Ale z drugiej strony mamy już po 17, a my jesteśmy bez obrony. No chyba, że ten sezon spisujemy na straty. |
ktośc coś wie na ten temat http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html inaczej prawda czy fałsz że Wisła ma mieć kolege Marka Gonzaleza w składzie??
|
Taka generalna wyprzedaż wygląda tak jakby BOSS nie tylko wyraził na to zgodę ale i sam tego chciał: "Niech mi znikną z oczu to niedołegi, a za tych co coś tam pokazywali wziąć jakiś dobry grosz". Dalsze wietrzenie składu i tak już nic nie zmieni w obecnej sytuacji Wisły. Jest na tyle źle, przyszedł nowy trener, że tę runde i tak pewnie już spisano ew. na straty. Ma się zacząć nowa Wisła powoli od nowej rundy, a już pewnie na całego od nowego sezonu. Poza tym nie wierzę by to takich ruchach przynajmniej jeden nowy obrońca nie przyszedł jeszcze dziś. Nie pozwoliłby sobie pewnie na to nawet i sam Maaskant. Tak więc tak to widzę i nie rozpaczam co też polecam innym.
|
Cytat:
Trzeba im jedno przyznać - wyprzedaż poszła znakomicie. O dwunastej wpadnę sprawdzić jeszcze, czy nie udało im się spieniężyć Małeckiego. |
Cytat:
Nie wolno natomiast dopuścić do sytuacji "przemęczenia do zimy" - nie raz, nie dwa kontuzje eliminowały 2-3 zawodników z jednej formacji a w tej chwili na boki obrony nie mamy ŻADNYCH zmienników. Stąd rozsądne skądinąd posunięcie w przypadku braku podpisanych zastępców uznam za skrajną nieodpowiedzialność. |
Diaz jest ambitny ,waleczny etc....
Szkoda tylko ,że słabo gra w piłkę |
W Polskiej lidze nie ma czegoś takiego jak spisanie rundy na straty. Wisła pokazuje od kilku lat, że można grać lipę i w miarę regularnie punktować :)
Przecież ja jestem zawsze zdumiony jak patrzę na mecz, a później na sytuację w tabeli :) |
Oto co pojawiło się na oficnalnym profilu Wisły na Facebooku:" Drodzy Kibice! Spokojnie, pozytywne informacje też będą…
wystarczy poczekać;) " |
Cytat:
Cikos z Brożkiem grają lepiej. Była w ogóle jakaś decyzja Wisły, z którą się nie zgadzałeś? :-/ |
http://www.facebook.com/#!/pages/Wis...w/185885066281
moze tak zle nie bedzie ;) |
Nie spodziewałem się, że nadejdą takie czasy, że odejście Diaza będę rozpatrywał w kategorii osłabienia Wisły. Po latach ładnie, tudzież do takiej aspirującej, grającej Wisły, nadeszły te gorsze, chude - a Diaz był jedynie ich zapowiedzią. Nigdy nie lubiłem patrzeć na grę Juniora - grał brzydko, chaotycznie, często się przewracał. Ale na tle naszych pozostałych kalek wyróżniał się brzydotą efektywną, chaosem nie zagrażającym naszej bramce i łapał rywali na faule, po których albo kontrowaliśmy, albo łapaliśmy kilka głębszych oddechów. Juniorowi życzę powodzenia w nowej drużynie, a nam, kibicom, cierpliwości. Nie ma dramatu, nie spadamy do drugiej ligi, a dobre lata jeszcze nadejdą.
Nie ma żadnych podstaw, by uważać, że następca Diaza, uzupełnienie za Cikosa i ewentualny kandydat na miejsce Clebera są już zakontraktowani. Dotychczas klub konsekwentnie, ale bez głębszej myśli, niszczył jedyną formację, która stanowiła o sile tej drużyny. Jeśli się coś przebudowuje, to znaczy, że na solidnych fundamentach i szkielecie konstrukcji, tworzy się nowe i lepsze. Jeśli zaś burzy się podstawy, podmieniając fundamenty niepewnym materiałem, a nadbudowę wymienia na coś jeszcze gorszego, to nic się nie przebudowuje, tylko zwyczajnie niszczy. To tyle, pozdrawiam optymistów i tych dwóch forumowiczów, którzy od czerwca głosili tu propagandę sukcesu. |
Nie podoba mi się, że proces budowania nowego zespołu zaczynamy od pozbycia się najbardziej solidnych zawodników ( Głowa, Marcelo, Diaz), a nie gwiazdorów. Nie widzę innego wyjścia, jak pozyskanie dwóch skrajnych obrońców jak najszybciej- inaczej słono nam przyjdzie zapłacić za tą wyprzedaż. Wystarczą kontuzje/ kartki Cikosa czy Pi. Brożka i mamy problem. No chyba, że Łobo i Kirm na obronę? Do tej pory lekarstwem na tego typu problemy był Diaz właśnie- człowiek na każdą pozycję.
|
Cytat:
Mało było takich decyzji ,ale były . |
ciekawe co to za koncepcja... sprzedaż Marcelo i Głowackiego - było minęło, ale teraz odchodzi Diaz, mówi się coś o Pi. Brożku, nasz nowy trener ma jakieś intrygujące spojrzenie na rozwój naszej obrony :P
|
a co do Brożka to nie musi trafić do Poloni bo tamci są zainteresowani byłym obrońcą Wisły Mijailovićem Singlar odchodzi ok ale Diaz szok szkoda właśnie Wisła straciła zawodnika który tworzył dobrą atmosfere w drużynie jeszcze może Pawełek wyląduje w Śląsku w tym okienku to już chyba nic mnie nie zaskoczy
|
|
Cytat:
Przekonamy się... |
Boukhari. Świetnie :)
|
Nordin Boukhari pilkarzem Wisły :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl