Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Baala 31.08.2010 15:56

Kompromitacja! Znajdźcie mi jakiś inny klub na świecie, gdzie w jednym okienku pozbywa się sześciu obrońców!

Elendil 31.08.2010 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2
To kim jest Piotr Brożek?, bo na pewno nie pomocnikiem

drużynowym kapelanem?

sandiegoo 31.08.2010 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zlatan93 (Post 972098)
Popatrzcie sobie tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=S2YoD...embedded#at=73

i zwróćcie uwagę na zagranie Łobodzińskiego przy bramce Diaza. Gdzie Łobo jest teraz...

Pewnie jest w barze na piwku i jakichś dziewczynkach ( czyt. Boguski ) bo pogoda taka barowa . Lepiej na trening nie wychodzić .

szprotson 31.08.2010 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad1991tsw (Post 972099)

PS. Jeszcze 2 miesiące temu Jop był człowiekiem katastrofą, Alvarez wrzucał baloniki, Diaz wporwadzał chaos i był zapchajdziurą, Singlar w ogóle jest owiany mitem świetnego obrońcy (bo zagrał w dwa lata całe 20 meczów) a dzisiaj stają się symbolami uapdku Wisły , bo ich sprzedaliśmy :rotfl:

Dlatego popatrz kto pisze takie fanaberię. Piórniki nie zapakowane jescze?

Lepiej wyjść z domu, niż siedzieć i czytać malkontentów, tylko ciśnienie podnoszą. Wierni kibice...

1q2 31.08.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 972087)
To jest lewy pomocnik, tylko za Skorzy byl mianowany na obronce. A to ze jest terazs bez formy to inna sprawa.

A dlaczego był mianowany:>?Piotrek nigdy sobie w pomocy nie radził i stąd ta zmiana.Na obronie to już lepiej zazwyczaj wyglądało.Takie życie- Cantoro do nas przyszedł jako napastnik, chwilę później był już def pomocnikiem.Kaliciak dawno temu też u nas strzelał gole ale później już nie strzelał i Smuda zrobił z niego w miarę solidnego....lewego obrońcę.Dudka przyszedł jako lewy, nie radził sobie, u Petrescu grał solidnie na środku

ps chyba że uważasz że Piotrek lepiej prezentuje się w pomocy niż w obronie - wtedy ok, każdy ma prawo do swojego zdania ale to nie jest tak że zaczynał jako lewy pomocnik to jest lewym pomocnikiem i zawsze nim będzie;)

siwy0000 31.08.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zlatan93 (Post 972098)
Popatrzcie sobie tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=S2YoD...embedded#at=73

i zwróćcie uwagę na zagranie Łobodzińskiego przy bramce Diaza. Gdzie Łobo jest teraz...

Dziwne :

http://img831.imageshack.us/img831/9884/beztytuueih.jpg

Uploaded with ImageShack.us

szymonw7 31.08.2010 16:00

ten brożek to strasznie drogi piłkarz http://www.transfermarkt.de/de/piotr...ler_14893.html czemu wojciechowski go za 300 nie brał taka promocja

Filippo123321 31.08.2010 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 972072)
przypomnij mi, co takiego zrobili że oceniach ich jako zajebistych?
Pomijając Jopa który zajebał wszystko co mógł, rozpoczynając na Levadii kończąc na Suchych Stawach.

Nie pierd*l. Cikos, to moze Alvarezowi, ktory zawsze trzymal dobry poziom czyscic buty. Nie mowiac juz o Singlarze, ktory w meczu z Odra wrocil po roku przerwy i zagral swietny mecz.

Jop na pewno jest lepszy od Kowalskiego, co udowadnia grą w Górniku czy nawet w niektorych meczach u nas (vide Lech).

Sprzedazy Diaza nie ma co komentowac. Jezeli chcemy go zastapic Piotrkiem Brozkiem, to smiech na sali.

Ale przeciez nic sie nie stalo - sprzedalismy tylko szesciu obroncow w jednym okienku ;)

matys2 31.08.2010 16:06

Cytat:

Wg mnie wreszcie zaczyna się realna przebudowa zespołu

Stary wszyscy u Ciebie zdrowi? Gdzie ty widzisz przebudowe???
Sprzedaż najlepszych i ściąganie przeciętniaków to jest przebudowa? Rozsądna przebudowa polega na pozbywaniu się zawodników nieprzydatnych i ściąganiu na ich miejsce wartościowych. Jak na razie jest tylko DEMOLKA!!!

Miejmy nadziej, że będą jeszcze jakieś transfery do klubu bo z tym składem Jaga w następnym meczu nas rozjedzie!

K4millo 31.08.2010 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siwy0000 (Post 972106)

Info że Diaz jest na celowniku Brugge pojawiło się ponad 10 dni temu.Tamtejsze media pisały że wysłannicy tego klubu go obserwowali i że będą jeszcze na meczu z Widzewem.

tormenthor 31.08.2010 16:08

Nie wierzę, nie chcę wierzyć, że nie mamy już podpisanych 2 zawodników na pozycje prawego i lewego obrońcy. Byłby to szczyt amatorszczyzny całkowicie dyskwalifikujący Basałaja i jego świtę. No ale może panowie wyszli z założenia, że zdobyliśmy 9 pkt, jesteśmy w czołówce, wiec nie jest źle.

_ukoL 31.08.2010 16:09

Mnie osobiście nigdy Diaz nie zachwycał poza tą Jego wymiennością pozycji. Szczuplutki, wysoki i chaotyczny. Tak zapamiętam Kostarykańczyka. Z drugiej jednak strony nie wiem czy tak radykalne zmiany w ciągu jednego okienka transferowego są rozsądnym rozwiązaniem. Śmiem zaryzykować twierdzenie, że to wielki błąd działaczy, który odbije się czkawką w starciach z rywalami o mistrzowski tron w Ekstraklasie.

Mario Nh 31.08.2010 16:09

Pytanie za 100 punktów. Ile razy Wisła rozgrała mecz w ustawieniu Singlar, Głowacki, Marcelo, Diaz?
A teraz mamy: Cikos, Bunoza, Cleber, Piotr Brożek. A ja bardzo chciałbym być optymistą...

Edłardo Da Sylwia 31.08.2010 16:12

Brać Golańskiego. Raz, że za darmo, dwa ... jeden polak więcej

buczo1985 31.08.2010 16:13

Serce boli, gdy patrzę na to co się dzieje w Wiśle. Nie trafia do mnie argument, że trener wie co robi. Trudno wysuwać takie stwierdzenia po kilku dniach pracy. Po prostu przyszła oferta i go sprzedali, mam nadzieję, że chociaż za rozsądną cenę.
Co do wzmocnień piszecie, że może jeszcze dziś kogoś nam sprowadzą. Równie dobrze może dołączyć do nas kolejny piłkarz ze szrotu w przyszłym tygodniu, albo i za miesiąc...
Sorry za pesymizm, ale jakoś nie wierzę teraz w budowę nowej drużyny.

konrad1991tsw 31.08.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 972109)
Nie pierd*l. Cikos, to moze Alvarezowi, ktory zawsze trzymal dobry poziom czyscic buty. Nie mowiac juz o Singlarze, ktory w meczu z Odra wrocil po roku przerwy i zagral swietny mecz.

Jop na pewno jest lepszy od Kowalskiego, co udowadnia grą w Górniku czy nawet w niektorych meczach u nas (vide Lech).

Sprzedazy Diaza nie ma co komentowac. Jezeli chcemy go zastapic Piotrkiem Brozkiem, to smiech na sali.

Ale przeciez nic sie nie stalo - sprzedalismy tylko szesciu obroncow w jednym okienku ;)

Powiedz proszę ileż to Alvarez zaliczył asyst, ile zdobył bramek? Ile razy naprawdę imponował swoją grą? Świetny dałeś argument o Singlarze, zagrał świetny mecz z Odrą po roku przerwy :rotfl: (no poprostu Dani Alves z Krakowa), raz na rok zagra dobry mecz... Kolejny geniusz Jop, już nie pamiętacie Levadii, nie pamiętacie przegranego mistrzostwa, już pozapominaliście jak to go objeżdżali trzecioligowcy w PP? Zrozumcie, że z tymi ludzmi nie byliśmy w stanie osiągac sukcesów w Europie, dlatego wreszcie ktoś zaczął żegnac się ze słabymi ogniwami. Jeśli szczytem marzeń jest dla Nas mistrzostwo Polski to ok, tylko potem nie płaczcie że w pucharach Jop(lub ktoś w tym typie) spie**oli mecz... Jakoś w lidze jesteśmy w czołówce nawet bez tych 'gwiazd', dajcie spokojnie popracowac Holendrom a będzie dobrze...

wolfy 31.08.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 972105)
A dlaczego był mianowany:>?Piotrek nigdy sobie w pomocy nie radził i stąd ta zmiana.Na obronie to już lepiej zazwyczaj wyglądało.Takie życie- Cantoro do nas przyszedł jako napastnik, chwilę później był już def pomocnikiem.Kaliciak dawno temu też u nas strzelał gole ale później już nie strzelał i Smuda zrobił z niego w miarę solidnego....lewego obrońcę.Dudka przyszedł jako lewy, nie radził sobie, u Petrescu grał solidnie na środku

ps chyba że uważasz że Piotrek lepiej prezentuje się w pomocy niż w obronie - wtedy ok, każdy ma prawo do swojego zdania ale to nie jest tak że zaczynał jako lewy pomocnik to jest lewym pomocnikiem i zawsze nim będzie;)

Ja bym bardziej martwił się tym, że mamy dwóch zdrowych bocznych obrońców, z czego jednym jest Cikos.

PODpalacz 31.08.2010 16:19

:evil:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edłardo Da Sylwia (Post 972122)
Brać Golańskiego. Raz, że za darmo, dwa ... jeden polak więcej

ja cię proszę jak się naćpałeś to wyłącz komputer.My potrzebujemy wzmocnienia:rotfl: a nie gościa co chce odbudować sobie formę < żaden z niego grajek,więcej o kasę mu chodzi niż zapier... po bojsku

Jonasz 31.08.2010 16:21

Cytat:

Zastanów się nad sensem ostatniego zdania... Czy naprawdę w tym klubie nie było gorszych momentów niż sprzedanie Diaza i rozwiązanie umowy z kontuzjowanym od ponad roku Singlarem? Wg mnie wreszcie zaczyna się realna przebudowa zespołu, nie żałuję piłkarzy (poza Marcelo, to jest inna bajka) którzy odeszli od Nas w tym okienku, bo wszyscy z nich przyłożyli rękę do wielu klęsk tej drużyny, mieli 'piętno' porażek... Dlatego przebudowa drużyny jest niezbędna żeby wreszcie nastała normalnośc... Holendrzy wiedzą co robią, to są doświadczeni ludzie i mają raczej gotowy plan działania, raczej Maaskant i Valckx wiedzieli o planach Basałaja i podejrzewam, że gdyby nie mieli pomysłu na tą drużynę i wzmocnienia nie ładowali by się w bagno. Dlatego spokojnie czekajcie na rozwój sytuacji. Pozdrawiam!

PS. Jeszcze 2 miesiące temu Jop był człowiekiem katastrofą, Alvarez wrzucał baloniki, Diaz wporwadzał chaos i był zapchajdziurą, Singlar w ogóle jest owiany mitem świetnego obrońcy (bo zagrał w dwa lata całe 20 meczów) a dzisiaj stają się symbolami uapdku Wisły , bo ich sprzedaliśmy :rotfl:

Jak to dobrze, że są na tym forum również dorośli :) Dzięki za tego posta!!!
Niby mieliśmy świetną obronę, ale i tak oprócz Mistrzostwa Polski niczego więcej ona nam nie dała -w pucharach czy jak grał Głowa czy Marcelo czy wcześniej Baszczu czy później Alvarez, to i tak dostawaliśmy regularny wpie... l od jakiś Levadii. Pytanie zatem - za kim płaczecie?
Jedynym piłkarzem, którego żal był Marcelo - ale to był kopacz z innej, lepszej półki, więc cieszmy się, że trochę pocieszył nas swoją grą i dał nam zarobić dobre pieniądze.
A Junior Diaz? Waleczny na pewno, ambitny też - tylko co z tego? Poza tym chaotyczny, często łapał niepotrzebne kartki i dodatkowo denerwował symulkami.
Ta obrona i tak nie była już ze sobą zgrana i tak, a Diaz był średni, więc powinniśmy się cieszyć, że na rok przed końcem jego kontraktu znalazł się ktoś, kto chciał wydać za niego kasę.
Teraz Maaskant i Valckx będą mogli zakontraktować kogoś ze swoich wypatrzonych zawodników.
Budujemy nową Wisłę - mam nadzieję, że w przerwie zimowej będzie kolejny etap czyszczenia klubu z zawodników wiecznie kontuzjowanych lub średnich piłkarsko.

Orson 31.08.2010 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 972125)
Ja bym bardziej martwił się tym, że mamy dwóch zdrowych bocznych obrońców, z czego jednym jest Cikos.

Gorzej, że drugim jest Piotr Brożek :-/
Cikos przynajmniej jest ambitny i jest szansa, że coś zacznie grać w przeciwieństwie do Pietii

1q2 31.08.2010 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 972125)

To jest inna sprawa;)
Może kogoś jeszcze dokoptują ale jak to ma być ktoś w stylu Bunozy i Cikosa - czyli jeśli będą z nich ludzie to najwcześniej na wiosnę - to już lepiej się przemęczyć do zimy.

Tak na marginesie - nie krzyczę ale napisze dużymi żeby choć do kilku dotarło;)

DIAZ ZA PÓŁ ROKU MÓGŁ JUŻ PODPISYWAĆ Z INNYM KLUBEM a z tego co wiadomo to nie miał zamiaru przedłużać z nami.
Tak więc nie dostalibyśmy ani grosza a wpadł milion czy nawet trochę więcej a dwa to nie byłby zawodnik na którym można by coś budować na przyszłość bo i tak by za rok odszedł.

Tak więc jest to dobra decyzja choć mi chłopa żal bo to facet z jajami był(a wcale na takiego nie wyglądał, pozory mylą;)

Krissu 31.08.2010 16:27

Nigdy nie przepadałem z Diazem. Po mojemu piłkarz mocno średni.

Valckx i Maaskant to zdaje mi się profesjonaliści i nie wierzę, że zgodziliby się na odejście i Singlara i Diaza, gdyby nie mieli kogoś na oku.

Ale z drugiej strony mamy już po 17, a my jesteśmy bez obrony.

No chyba, że ten sezon spisujemy na straty.

JOSE 841 31.08.2010 16:29

ktośc coś wie na ten temat http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html inaczej prawda czy fałsz że Wisła ma mieć kolege Marka Gonzaleza w składzie??

maRgrabkarz 31.08.2010 16:30

Taka generalna wyprzedaż wygląda tak jakby BOSS nie tylko wyraził na to zgodę ale i sam tego chciał: "Niech mi znikną z oczu to niedołegi, a za tych co coś tam pokazywali wziąć jakiś dobry grosz". Dalsze wietrzenie składu i tak już nic nie zmieni w obecnej sytuacji Wisły. Jest na tyle źle, przyszedł nowy trener, że tę runde i tak pewnie już spisano ew. na straty. Ma się zacząć nowa Wisła powoli od nowej rundy, a już pewnie na całego od nowego sezonu. Poza tym nie wierzę by to takich ruchach przynajmniej jeden nowy obrońca nie przyszedł jeszcze dziś. Nie pozwoliłby sobie pewnie na to nawet i sam Maaskant. Tak więc tak to widzę i nie rozpaczam co też polecam innym.

wolfy 31.08.2010 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 972129)
Tak więc jest to dobra decyzja choć mi chłopa żal bo to facet z jajami był(a wcale na takiego nie wyglądał, pozory mylą;)

To się okaże po zakończeniu kolejki.

Trzeba im jedno przyznać - wyprzedaż poszła znakomicie.
O dwunastej wpadnę sprawdzić jeszcze, czy nie udało im się spieniężyć Małeckiego.

Aimable 31.08.2010 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 972129)
To jest inna sprawa;)
Może kogoś jeszcze dokoptują ale jak to ma być ktoś w stylu Bunozy i Cikosa - czyli jeśli będą z nich ludzie to najwcześniej na wiosnę - to już lepiej się przemęczyć do zimy.

DIAZ ZA PÓŁ ROKU MÓGŁ JUŻ PODPISYWAĆ Z INNYM KLUBEM a z tego co wiadomo to nie miał zamiaru przedłużać z nami.
Tak więc nie dostalibyśmy ani grosza a wpadł milion czy nawet trochę więcej a dwa to nie byłby zawodnik na którym można by coś budować na przyszłość bo i tak by za rok odszedł.

Sprzedaż Diaza też uważam za słuszną - miał super serce do gry ale wkurzał mnie b. niebezpiecznymi faulami i chaosem w grze.
Nie wolno natomiast dopuścić do sytuacji "przemęczenia do zimy" - nie raz, nie dwa kontuzje eliminowały 2-3 zawodników z jednej formacji a w tej chwili na boki obrony nie mamy ŻADNYCH zmienników.
Stąd rozsądne skądinąd posunięcie w przypadku braku podpisanych zastępców uznam za skrajną nieodpowiedzialność.

kristos 31.08.2010 16:33

Diaz jest ambitny ,waleczny etc....
Szkoda tylko ,że słabo gra w piłkę

tofik 31.08.2010 16:34

W Polskiej lidze nie ma czegoś takiego jak spisanie rundy na straty. Wisła pokazuje od kilku lat, że można grać lipę i w miarę regularnie punktować :)
Przecież ja jestem zawsze zdumiony jak patrzę na mecz, a później na sytuację w tabeli :)

KoPer 31.08.2010 16:35

Oto co pojawiło się na oficnalnym profilu Wisły na Facebooku:" Drodzy Kibice! Spokojnie, pozytywne informacje też będą…
wystarczy poczekać;) "

wolfy 31.08.2010 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 972144)
Diaz jest ambitny ,waleczny etc....
Szkoda tylko ,że słabo gra w piłkę

Co za brednie...
Cikos z Brożkiem grają lepiej.

Była w ogóle jakaś decyzja Wisły, z którą się nie zgadzałeś?

:-/

SpoXsteR 31.08.2010 16:37

http://www.facebook.com/#!/pages/Wis...w/185885066281
moze tak zle nie bedzie ;)

polska.mysl.szkoleniowa 31.08.2010 16:37

Nie spodziewałem się, że nadejdą takie czasy, że odejście Diaza będę rozpatrywał w kategorii osłabienia Wisły. Po latach ładnie, tudzież do takiej aspirującej, grającej Wisły, nadeszły te gorsze, chude - a Diaz był jedynie ich zapowiedzią. Nigdy nie lubiłem patrzeć na grę Juniora - grał brzydko, chaotycznie, często się przewracał. Ale na tle naszych pozostałych kalek wyróżniał się brzydotą efektywną, chaosem nie zagrażającym naszej bramce i łapał rywali na faule, po których albo kontrowaliśmy, albo łapaliśmy kilka głębszych oddechów. Juniorowi życzę powodzenia w nowej drużynie, a nam, kibicom, cierpliwości. Nie ma dramatu, nie spadamy do drugiej ligi, a dobre lata jeszcze nadejdą.

Nie ma żadnych podstaw, by uważać, że następca Diaza, uzupełnienie za Cikosa i ewentualny kandydat na miejsce Clebera są już zakontraktowani. Dotychczas klub konsekwentnie, ale bez głębszej myśli, niszczył jedyną formację, która stanowiła o sile tej drużyny. Jeśli się coś przebudowuje, to znaczy, że na solidnych fundamentach i szkielecie konstrukcji, tworzy się nowe i lepsze. Jeśli zaś burzy się podstawy, podmieniając fundamenty niepewnym materiałem, a nadbudowę wymienia na coś jeszcze gorszego, to nic się nie przebudowuje, tylko zwyczajnie niszczy.

To tyle, pozdrawiam optymistów i tych dwóch forumowiczów, którzy od czerwca głosili tu propagandę sukcesu.

pikey 31.08.2010 16:43

Nie podoba mi się, że proces budowania nowego zespołu zaczynamy od pozbycia się najbardziej solidnych zawodników ( Głowa, Marcelo, Diaz), a nie gwiazdorów. Nie widzę innego wyjścia, jak pozyskanie dwóch skrajnych obrońców jak najszybciej- inaczej słono nam przyjdzie zapłacić za tą wyprzedaż. Wystarczą kontuzje/ kartki Cikosa czy Pi. Brożka i mamy problem. No chyba, że Łobo i Kirm na obronę? Do tej pory lekarstwem na tego typu problemy był Diaz właśnie- człowiek na każdą pozycję.

kristos 31.08.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 972150)
Co za brednie...
Cikos z Brożkiem grają lepiej.

Była w ogóle jakaś decyzja Wisły, z którą się nie zgadzałeś?

:-/

Którym Brożkiem ?
Mało było takich decyzji ,ale były .

MarecqiTSW 31.08.2010 16:44

ciekawe co to za koncepcja... sprzedaż Marcelo i Głowackiego - było minęło, ale teraz odchodzi Diaz, mówi się coś o Pi. Brożku, nasz nowy trener ma jakieś intrygujące spojrzenie na rozwój naszej obrony :P

JOSE 841 31.08.2010 16:46

a co do Brożka to nie musi trafić do Poloni bo tamci są zainteresowani byłym obrońcą Wisły Mijailovićem Singlar odchodzi ok ale Diaz szok szkoda właśnie Wisła straciła zawodnika który tworzył dobrą atmosfere w drużynie jeszcze może Pawełek wyląduje w Śląsku w tym okienku to już chyba nic mnie nie zaskoczy

murray 31.08.2010 16:46

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/

wolfy 31.08.2010 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarecqiTSW (Post 972160)
ciekawe co to za koncepcja... sprzedaż Marcelo i Głowackiego - było minęło, ale teraz odchodzi Diaz, mówi się coś o Pi. Brożku, nasz nowy trener ma jakieś intrygujące spojrzenie na rozwój naszej obrony :P

Moim zdaniem trener ma g. do powiedzenia.
Przekonamy się...

woocashx 31.08.2010 16:46

Boukhari. Świetnie :)

tomsts 31.08.2010 16:46

Nordin Boukhari pilkarzem Wisły :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl