Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Syn Kangura z 1984 31.08.2010 15:11

Miała być kadra skompletowana przed obozem w Niemczech... Jak jest wszyscy widzimy. Rozumiem sprzedać Diaza, w końcu ostatnia szansa na zarobek na tym piłkarzu, ale nie 8h przed końcem okienka nie mając pewnego zastępstwa... przecież to jakaś paranoja, żeby nie powiedzieć sabotaż! Zaraz zacznie sie .......enie o wzmocnieniach w zimie - hahaha... już to widzę. Zarobiliśmy grubo ponad 6 mln, a wydaliśmy.... 1 mln? Kpina. Pewnie w zimie odejdzie jeszcze paru grajków których chciałby ktoś kupić, a sprowadzać będziemy to co w tym okienku.

wojtole14 31.08.2010 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kipers (Post 972010)
no to pieknie... nie mamy prawej obrony, nie mamy lewej obrony (bo fajnei ze Pietia został ale jest bez formy) nie mamy srodka od zimy (Cleber idzie na emeryture). Piekne posuniecie. Ok 1,5 miliona to niezła kasa ale mozemy stracić przez to znacznie wiecej pieniędzy za nieznalezienie sie w pierwszej 3 w Poslce...:/

No nie przesadzajmy, Junior Diaz nigdy nie był wirtuozem bez którego nagle przegramy wszystkie mecze.
Budowa Wisły zaczyna się na nowo, ta runda może być ciężka, ale holenderska myśl szkoleniowa w końcu zatriumfuje nad polską.

tormenthor 31.08.2010 15:12

O stracie Diaza było wiadomo od początku okienka, gdyż sam chciał odejść, a klub miał ostatnią okazję, aby na nim zarobić. Powstaje pytanie dlaczego przez 2 miesiące nie sprowadzono zawodnika, który będzie grał na tej pozycji.

Co do samego Diaza, to jak wiadomo wirtuozem nigdy nie był, ale zawsze można było na niego liczyć. Dawał z siebie znacznie więcej niż pozostali pseudo Wiślacy. W trakcie całej przygody z Wisłą nie odniósł chyba żadnej kontuzji - był zawsze przygotowany do gry.

Wisła ma szczęście do Latynosów - przykład Clebera, Marcelo, Diaza, Cantoro, Paulisty i oby w najbliższej przyszłości Riosa. W tamtych rejonach należy szukać kolejnych wzmocnień.

_barszczu 31.08.2010 15:12

chciałbym tylko pogratulować dzieciarni zebranej tu na forum konsekwencji w zajmowanym przez siebie stanowisku.

Jeszcze tydzień, dwa temu ponad połowa forum sama sprzedawała Diaza, bo kończy mu się kontrakt, bo na lewej obronie sobie nie radzi, bo to taka zapchajdziura, która na żadnej pozycji nie gra dobrze, na każdej przeciętnie.

A dziś lament z powodu tego, iż naszym działaczom udało się sprzedać gracza, który za 5 miesięcy podpisałby kontrakt z innym klubem i tyle by było z Diaza w Wiśle

PhantomRanger 31.08.2010 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 971986)
No i trzeba na złamanie karku szukać skrajnego obrońcy za Singlara i dwóch skrajnych obrońców na pozycję Diaza.

Na razie obrona na ten sezon wygląda tak:

Cikos (brak konkurenta na pozycję) - Cleber (Chavez) - Bunoza (Kowalski) - Piotr Brożek (brak konkurenta na pozycję)

Ale równie dobrze mogą kogo innego cofnąć na pozycję Diaza nie Brożka...

Spokojnie za 2 h może okazać się, że nikogo na lewej obronie mieć nie będziemy i będzie trzeba grać systemem 3-4-3 lub też 3-5-2:rotfl: Obecnie nie jesteśmy tuzami piłki i może wypada się cieszyć, że ktokolwiek chce tutaj przychodzić. Na tramsfermarket pisali, że 1,5 mln euro zainkasowaliśmy więc może uda się ściągnąć za tą kase jednego dobrego obrońcę lub 2 młodych solidnych. Oczywiście nie podejrzewam, że Stan Valckx to magik i wyciągnie nam 2 czy 3 zawodników niczym króliki z kapelusza.

sessegnon 31.08.2010 15:14

O tym, że Diaz ma odejść pisał tu jeden użytkownik, ktory rzekomo kserował jakieś papierki związane z transferem.Okazuje się, że to prawda.

rozan 31.08.2010 15:14

Od lat wszyscy piszą że Diaz nie nadaje się na lewego obrońcę, a teraz jak odszedł (pewnie z dużym zyskiem dla Klubu) to wszyscy płaczą.
Dobra decyzja! Mam tylko nadzieję, że zmiennik jest już w drodze do Krakowa!

WISŁA 1906 NH 31.08.2010 15:18

według transfermarkt.de Diaz został sprzedany za 1.500.000 euro :). Może aż tyle nie udało się zarobić na tym transferze ale myśle że za nie mniej niż 800.000 euro to nie poszedł :)

Dubi 31.08.2010 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozan (Post 972028)
Od lat wszyscy piszą że Diaz nie nadaje się na lewego obrońcę, a teraz jak odszedł (pewnie z dużym zyskiem dla Klubu) to wszyscy płaczą.
Dobra decyzja! Mam tylko nadzieję, że zmiennik jest już w drodze do Krakowa!

ja bym zaczął innaczej.
jesli zmiennik jest w drodze ( rozmumiem że lepszy ) to bedzie dobra decyzja.
jesli tak sie nie stanie - ciężko zrozumiec wlodarzy, tym bardziej ze w Klubie nie brakuje pasożytów !!!

szymonw7 31.08.2010 15:19

A ile na nim zarobili???

fanfan 31.08.2010 15:20

Niektórzy z Was powinni wyluzować. Zatrudnienie Holendrów dało jasny znak że będziemy budować nową mocną drużynę. Rewolucja w kadrze była do przewidzenia ,Pewni piłkarze muszą po prostu odejść żeby zrobić miejsce dla nowych a jeśli można na nich zarobić to super. Ja zawsze szanowałem Juniora i nadal szanuję i życzę mu powodzenia ale to nie był zawodnik nie do zastąpienia. Jakiś czas temu wszyscy na Niego jechaliście żeby pozbyć się go od razu a teraz nagle wszyscy płaczą po Nim. Wg mnie nie był to wybitny boczny obrońca , ostatnio w słabszej formie i z dobrymi skrzydłowymi sobie nie radził, nie był zaporą nie do przejścia ( zresztą każdy kto oglądał mecze to widział ) choć waleczności to nie można mu odmówić ale jednak jeśli chcemy awansować do LM to musimy mieć po prostu kogoś lepszego. Dla mnie te ruchy kadrowe są zapowiedzią budowy "nowej mocnej Wisełki " .

lazy 31.08.2010 15:20

Jestem przekonany, że nasz dyrektor (w końcu profesjonalista w swoim fachu) ma w notesie zapisanych co najmniej kilku interesujących zawodników do wyjęcia na każdą pozycję.
Ta "wyprzedaż" to nie są nieprzemyślane nerwowe działania jak to zazwyczaj było. Prawdopodobnie po oglądnięciu video z naszych meczów w tym sezonie trener stwierdził że boczni obrońcy są do wymiany. Na dodatek na ostatnich treningach i meczu potwierdziło się to w 100 %, więc dał zielone światło do zmian na tych pozycjach.
Pytanie tylko czy zmiennicy Valckxa pojawią się jeszcze dziś czy już jako wolni zawodnicy w ciągu najbliższych tygodni.

szczepanwislak 31.08.2010 15:21

ja też nie mogę tego do końca zrozumieć..
mam tylko nadzieję , że Pieta w takim razie zostanie. Bo inaczej to wtedy będzie katastrofa dopiero

dynek.pl 31.08.2010 15:21

No to jeszcze Pietia do kompletu i bedzie rekord Guinessa: cala obrona sprzedana w ciagu jednego okienka - jak szalec to szalec :D

Św. Mikołaj 31.08.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 972038)
ja też nie mogę tego do końca zrozumieć..
mam tylko nadzieję , że Pieta w takim razie zostanie. Bo inaczej to wtedy będzie katastrofa dopiero

Przecież Pietia na obronie to jest katastrofa ;P

Kamson 31.08.2010 15:24

Sinlgar, Alvarez, Marcelo, Głowacki, Jop, Diaz czyli jak sprzedać całą obrone w jednym okienku transferowym.
To jest ku*wa chore...

Marszałek 31.08.2010 15:24

Uważacie,że sprzedano Diaza,pozbyto się Singlara i nie ma nikogo na ich miejsce. A skąd macie pewność,że nie ma już podpisanych nowych grajków na ich miejsce?wartościowych. Nie rozumiem waszego narzekania i ciągłego ujadania.

St@chu 31.08.2010 15:25

Zaraz kogoś kupią i znów będzie wielka radość...

Ten temat działa na zasadzie sinusoidy...

Jeśli się natomiast okaże, że nikogo nie kupią to tylko pogratulować, ale z tymi "gratulacjami" wstrzymałbym się jednak do jutra.

fialo 31.08.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Poul1983 (Post 972037)
ten klub zaczyna by po prostu śmieszny ;/

Rozumiem, że można być niezadowolonym, ale koleś zastanów się zanim coś napiszesz. Ban dla tego idioty, nikt nie będzie obrażał mojej kochanej Wisełki !

Spokojnie, poczekajmy do północy, może się coś jeszcze wydarzy, mam nadzieję, że mają kogoś na oku, jak nie to jest katastrofa..

DysoN 31.08.2010 15:28

Ja nie zaluje sprzedazy Diaza. Ten pilakrz nigdy mnie do siebie nie przekonal. Gral chaotycznie, slabo w obronie ale takze wkaldal cale serce w gre i nie odpuszczal gdy inni sie poddawali. Reasumujac wolalbym bardziej przewidywalnego i solidnego gracza. Oczywiscie sama w sobie sprzedaz jest kolejnym oslabieniem jesli nie bedziemy mieli nowego zmiennika. No chyba ze liczymy na kogos z ME :)

szczepanwislak 31.08.2010 15:29

no może nie gra najlepiej ostatnimi czasy , ale jak nam jeszcze on odpadnie , to już obrona na wykruszeniu , myśląc tu nie tylko o Diazie , ale również o Singlarze , teraźniejszej kontuzji Burligi , czy być może ( a raczej na pewno ) niedługiej emeryturze Clebera. A Bunoza ,Cikos nawet Chavez , nie myślać już o Kowalskim to nie ma się co oszukiwać już nie to co Głowacki , Marcelo czy Baszczu..

sayek89 31.08.2010 15:30

Nie koniecznie musi byc dzis znany nowy lewy obronca, moga np 1 lub 2 wrzesnia podpisac kontrakt z wolnym zawodnikiem za darmo. Przeciez darmo jest lepsze wedlug wladz naszego klubu :P

DeadOrAlive 31.08.2010 15:31

I co optymiści, I co się pytam !?
Super, jesteśmy w czarnej, wielkiej, murzyńskiej, głębokiej dupie... I na dzień dzisiejszy nie mamy boków. Tego chcieliśmy wszyscy, prawda ??
Modle się, by te pozostałe 7 godzin nie były jednymi z najgorszych od 1998 roku dla Wisły...

Mario Nh 31.08.2010 15:32

Nienawidziłem oglądać jego grę. Diaz miał dobrą raptem jedną rundę. Jednak jakby nie patrzeć pozbywamy się 4 obrońcy w tym okienku. W zimie również odchodzi Cleber, bądź co bądź na piłkarską emeryturę ale odchodzi.

Jedynym kołem ratunkowym wydają się być ewentualne transfery last minute...

szczepanwislak 31.08.2010 15:34

A oto coś co mnie bardzo zaciekawiło i zainteresowało :
" Przegląd sportowy " :
Wiśle Kraków przedstawiono propozycję kupna Rodrigo Millara. 29-letni środkowy pomocnik z Chile jako ostatni strzelił gola Hiszpanom podczas mistrzostw świata w RPA.

Snoop1906 31.08.2010 15:34

Tak na szybko kilka bramek Juniora w Wisle:
http://egoals.pl/videos/junior-diaz-w-wisle-krakow

szczebel 31.08.2010 15:35

Coś wiesz to gadaj , zrozum pierwszy raz widzę taką akcję odchodzi 11 piłkarzy w tym cała obrona oprócz piety , a przychodzi prawie drugie tyle i jak dla mnie Boguś , Kowalski i Łobo jak odejdą w ciągu 2 następnych okienek będzie dobrze.

Witoldon 31.08.2010 15:37

Radze niektórym ochłonąć, Valckx i Maaskant nie przyszli do Wisły, żeby firmować swoim nazwiskiem wielkiej wyprzedaży rodem z MediaMarkt.

Filippo123321 31.08.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 972049)
E; nagle okazuje sie ze Alvaraz, Singlar, ba moze nawet Jop byli zajebisci.
hipokryci...

Byli zajebisci, w porownaniu z Cikosem, Kowalskim czy jeszcze innym Bunozą to byli wirtuozi obrony ;]

Falmokirak 31.08.2010 15:37

Może liczą że Burliga powalczy z Cikosem na prawej stronie.

fcb4 31.08.2010 15:38

Panowie spokojnie skoro Holendrzy dostali 2 lata na budowe drużyny to już teraz trzeba zacząc składac cegiełki i pozbywac się nie pasujacych ogniw myśle że nie pozbędziemy się Pieti bo jakaś równowaga też musi być między polakami a obocokrajowcami.

Mam nadzieje że do dzisiejszego wieczora poznamy następców Diaza no i Singlara.

Nie dawno przewineło się gdzie nazwisko Marcio Valverde prawego obronce peruwiańskiego ze Sportingu Cristal Lima a więc czekamy obyśmy się nie rozczarowali ale znajac naszych działaczy wszystko możliwe.

szprotson 31.08.2010 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 972069)
Byli zajebisci, w porownaniu z Cikosem, Kowalskim czy jeszcze innym Bunoza to byli wirtuozi obrony ;]

przypomnij mi, co takiego zrobili że oceniach ich jako zajebistych?
Pomijając Jopa który zajebał wszystko co mógł, rozpoczynając na Levadii kończąc na Suchych Stawach.

Pan Jotka 31.08.2010 15:40

Tak się podniecacie tymi transferami jak dzieci. Ja rozumiem, że 6,5 mln euro.Tylko teraz pytanie: co z tego mamy? Skończymy jak Legia. Handelek, straganik, a na koniec po 3ech latach nie mają ani jednego Mistrzostwa, ani jednego Pucharu i zero drużyny. Bo tez rozsprzedali tylko zapomnieli ze bez zawodników nie da się osiągnąć sukcesu. Nie ma sukcesu nie ma pieniędzy,. I co wam z 6,5 mln euro kiedy musicie z tej kupki dokładać do czynnosci zwanej rokroczne gonienie własnego ogona. Dla mnie to znak, że runda jesienna upłynie nam w okolicach 5 miejsca.

vaazon 31.08.2010 15:40

Jestem ciekaw, ile tak naprawdę dostaliśmy za Diaza?
600 tyś euro? Brzmi rozsądnie.

sayek89 31.08.2010 15:46

Czyli puki co zostalismy z jednym prawym obronca, i bez zadnego lewego obroncy, bo Piotr Brozek to nie obronca. Wiec na dobra sprawe kogos dzis musza zakontraktowac.

qchar90 31.08.2010 15:48

Piotr Brozek jest solidnym obronca i pomocnikiem
przeciez to co pokazal z Azerami na lewej obronie to ja juz go nie chce wiecej widziec na lewej obronie, tak samo pamietam jak sie zagapil jak gralismy z Legia w Sosnowcu

Markus 31.08.2010 15:51

Wisła znow negatywnie zadziwia i bije rekordy glupoty.

Nieprzypadkowo nikt na świecie nie wymienia w ciągu jednego okna CAŁEJ defensywy i to na gorszą. Dla nas to nie jest jednak żaden problem. Oczywiście taka operacja musi odbić się negatywnie na wynikach, tu nie ma przeproś.

Niestety, polityka klubu od lat jest stała i się nie zmienia, zmieniają się tylko ludzie firmujący ją.

Zlatan93 31.08.2010 15:53

Popatrzcie sobie tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=S2YoD...embedded#at=73

i zwróćcie uwagę na zagranie Łobodzińskiego przy bramce Diaza. Gdzie Łobo jest teraz...

konrad1991tsw 31.08.2010 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 972057)
I co optymiści, I co się pytam !?
Super, jesteśmy w czarnej, wielkiej, murzyńskiej, głębokiej dupie... I na dzień dzisiejszy nie mamy boków. Tego chcieliśmy wszyscy, prawda ??
Modle się, by te pozostałe 7 godzin nie były jednymi z najgorszych od 1998 roku dla Wisły...

Zastanów się nad sensem ostatniego zdania... Czy naprawdę w tym klubie nie było gorszych momentów niż sprzedanie Diaza i rozwiązanie umowy z kontuzjowanym od ponad roku Singlarem? Wg mnie wreszcie zaczyna się realna przebudowa zespołu, nie żałuję piłkarzy (poza Marcelo, to jest inna bajka) którzy odeszli od Nas w tym okienku, bo wszyscy z nich przyłożyli rękę do wielu klęsk tej drużyny, mieli 'piętno' porażek... Dlatego przebudowa drużyny jest niezbędna żeby wreszcie nastała normalnośc... Holendrzy wiedzą co robią, to są doświadczeni ludzie i mają raczej gotowy plan działania, raczej Maaskant i Valckx wiedzieli o planach Basałaja i podejrzewam, że gdyby nie mieli pomysłu na tą drużynę i wzmocnienia nie ładowali by się w bagno. Dlatego spokojnie czekajcie na rozwój sytuacji. Pozdrawiam!

PS. Jeszcze 2 miesiące temu Jop był człowiekiem katastrofą, Alvarez wrzucał baloniki, Diaz wporwadzał chaos i był zapchajdziurą, Singlar w ogóle jest owiany mitem świetnego obrońcy (bo zagrał w dwa lata całe 20 meczów) a dzisiaj stają się symbolami uapdku Wisły , bo ich sprzedaliśmy :rotfl:

matys2 31.08.2010 15:55

Co jest grane??

Jak na razie to pozbyli się wszystkich, którzy potrafili grać w piłkę. W klubie zostały same cieniasy... To ma być budowa silnej Wisły?

Ps:Sorry. Jest jeszcze jeden, który cos umie - Małecki..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl