Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

_barszczu 31.08.2010 12:32

może coś jest na rzeczy z Golańskim?

For_FuN_ 31.08.2010 12:35

Do wieczora bedzie wszystko jasne(watpie zeby podpisywali o godz.23). Obstawiam, ze nikt nie przyjdzie, a mozemy kogos jeszcze stracic.

LooNatyk 31.08.2010 12:37

ja tam wierze ze Valckx wie co robi, i pewnie maja kogos na oku, skoro puscili Singlara.

palladynTS 31.08.2010 12:41

Panowie.Biorąc mające się sprawy na logike.
Jest 2 tygodnie przerwy,na to by nasz trener mógł w miarę spokojnie popracować tak?
Dzisiaj jest ostatni dzień na transfery.Skoro Maaskant pojechał do Holandii,to chyba nie po ementaler czy też stuff.
Dla mnie jest to proste.Trener chce pracować z ludźmi którzy rokują na przyszłość .Widocznie w klubie uznano że Singlar,Brożek nie rokują.Troszkę spokojniej bo mi się widzi że dziś padną 2 nazwiska które w tym oknie dołączą do naszego zespołu.Rozwaga i logika na takie rozwiązanie właśnie wskazują.

Ponadto zauważcie że najbardziej opiniotwórcze (!) portale milczą od pewnego czasu kto sobie w Wiśle pierdnął,kto był w kasynie a kto może do drużyny dołączyć.Ja akurat pomny doświadczeń z dotychczasowymi transferami widzę w tym ogromny pozytyw.

bódyń 31.08.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandiegoo (Post 971843)
Heh moze by tak z Łobo rozwiazac kontrakt lub chociaz wystawic na liste transferowa . Moze jakis 1 lub 2 ligowy klub by sie zglosil

No i co niby by to dalo?? Przeciez Lobodzinski musi sie zgodzic na transfer bo kontrakt ma z Wisla a nie innym klubem.

St@chu 31.08.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 971849)
Do wieczora bedzie wszystko jasne(watpie zeby podpisywali o godz.23). Obstawiam, ze nikt nie przyjdzie, a mozemy kogos jeszcze stracic.

Taka drobna uwaga, że zawodników wolnych można podpisać w każdej chwili... Tj. także jutro, za tydzień, etc.

DeadOrAlive 31.08.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 971833)
A ty się weź zastanów przez chwile. Skoro rozwiązali z nim kontrakt, to chyba oczywiste jest, ze maja kogos na jego miejsce.
Wątpie, że Peter przyszedl do Basałaja i powiedzial, ze nie chce tutaj wiecej grac i prosi o rozwiazanie kontraktu. Inicjatywa na pewno wyszla od klubu.

Bridge Runner- Singlar ma całe 11 godzin na znalezienie klubu, rzeczywiscie bardzo wygodna sytuacja. Jakby chcieli mu pójść na ręke, to by mu podziękowano kilka tygodni temu.

Miejmy nadzieję, że Twoje słowa się sprawdzą, bo nie wyobrażam sobie, że za 8 godzin nasz stan kadrowy będzie taki sam jak na chwilę obecną...

Wszyscy są tutaj pewni tego, że pojawi się jakiś obrońca, czy w ogóle jeszcze jakiś piłkarz, który zasili naszą kadrę. Do klubu wpłynęła oferta pozyskania reprezentanta Chile, który strzelił bramkę Casillas'owi.

Ja jednak wolę nastawić się na najgorsze i w razie czego nie mieć później pretensji do całego świata, że gramy takim a nie innym składem. Mimo wszystko zarządzający naszym klubem raz po razie strzelają sobie samobója...

willow 31.08.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 971795)
za nim jeszcze Piotr Brozek i niech jeszcze Diaz odejdzie.. zagramy Krzoskiem na obronie..
ale nie zawodnikow, ktorzy sa solidnymi pilkarzami na miare Polskiej ligi i zawsze sie moga przydac i nie do naszych rywali o najwyzsze cele..!!

Wiesz stary, dlaczego do tej pory nie awansowaliśmy do LM,a nasze pucharowe popisy kończyły się kompromitacją?
Bo trzymaliśmy solidnych piłkarzy na miarę polskiej ligi.
I w tej lidze laliśmy ogórków, a w Europie sami byliśmy ogórkami.
Czas najwyższy przewartościować trochę nasze myślenie. My potrzebujemy solidnych piłkarzy, ale na miarę Europy, a nie naszej ligi.
A Ty za bardzo przywiązujesz się do nazwisk.

szlaQ 31.08.2010 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 971868)
Proste ze sprowadza, tego ogorka z Bremy. W koncu to okienko sie juz konczy i trzeba jeszcze troche kasy dla menago wyciagnac :) Pieknie wyglada to "nowe" oblicze polityki naszego klubu. Wywalic sprawdzonego - zastapic gosciem o ktorym nie wiemy nic. Brawo!!!

Z jakiej Bremy ?? xD co wy piszecie hahahaha :rotfl: ogarnijcie rzesz się !!!

z Singlarem dobra decyzja jesli mają kogoś na prawą obronę

kolarz90 31.08.2010 13:02

Dobrze się stało. W ostatnich miesiącach zero pożytku z niego. Oczyszczanie kadry trwa nadal i bardzo dobrze. Trzeba pozbywać się piłkarzy wiecznie kontuzjowanych, nic nie wnoszących do zespołu. Pewnie była to po części decyzja holenderskiego duetu, może otwarcie powiedzieli że nie ma dla niego miejsca? Albo Maaskant przekonał tego Janse do przyjścia do nas.
Teraz jeszcze tylko Łobo, Jirsak, Kowalski i git.

snyrting 31.08.2010 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 971868)
Proste ze sprowadza, tego ogorka z Bremy. W koncu to okienko sie juz konczy i trzeba jeszcze troche kasy dla menago wyciagnac :) Pieknie wyglada to "nowe" oblicze polityki naszego klubu. Wywalic sprawdzonego - zastapic gosciem o ktorym nie wiemy nic. Brawo!!!

To co napisałeś jest tak głupie, że nawet nie wiem co napisać...

Spróbuje:
Singlar- ponad 30 na karku, podatny na kontuzje, całą karierę spędził na Słowacji
Janse - 24 lata, 100 meczów w Eredivise, młodzieżowy reprezentant wice mistrza świata.

Ale tak masz rację, Holenńdrzy chcą nasz oszukać i rozbić naszą mistrzowską drużyne.

Ochłoń...

arti 31.08.2010 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 971845)
Nie pojmuję tego, pozbywamy się naszego najlepszego (i jak dla mnie) jedynego prawego obrońcy...
Nie wpadnę w szał tylko pod warunkiem, że na jego miejsce przyjdzie dzisiaj ktoś znaczne lepszy. Inaczej dojdę do wniosku, że IQ naszych działaczy oscyluje wokół co najwyżej temperatury pokojowej...

Baszczu to nie był, ale jakiś poziom trzymał. Tylko że... łamał się ostatnio notorycznie a i ostatni rok kontraktu więc...
No to jeszcze Łobo i Kowalski jeśli się nie pozbierają do zimy.
Szczerze mówiąc przestaję też liczyć na ŁG, będę bardzo mile zaskoczony jeśli się pozbiera. Za długo to trwa...

wojtole14 31.08.2010 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 971834)
Powiedzmy sobie szczerze. Singlar ostatnio więcej czasu spędzał w gabinetach lekarskich niż na boisku. Jest już po 30 i widocznie przegrał rywalizacje z Cikosem. Dla mnie dobra decyzja. Jeżeli nie przyszedłby nikt w jego miejsce to powinien dołączyć Nalepa z ME.

Szkoda, że nikt nie ma jaj, żeby podziękować Łobo...

Nie ma opcji, że nie mają jaj tylko weź wywal taki beton ze stołka płacowego. Gdybyś zarabiał 100tys. miesięcznie to zgodziłbyś się na rozwiązanie takiej umowy?
Szczerze wątpię.
Bez jego zgody on sobie może trzepać kasę do końca kontraktu i udawać kontuzjowanego.

Marszałek 31.08.2010 13:13

Dość mocno mnie zaskoczyli z Singlarem. Ostatnia rzecz której się spodziewałem,ale pewnie nie podjęli jej z dnia na dzień,więc zapewne mają kogoś na jego miejsce. Zachowajcie spokój.

bonawentura 31.08.2010 13:24

To jak Brożek dostał ofertę z Polonii Warszawa i Singlar rozwiązał kontrakt, to musi ktoś do nas jeszcze przyjść. Poczekajmy... A nuż będzie jakaś niespodzianka i niekoniecznie będzie to Janse. Przecież sam dyrektor sportowy z Holandii napewno ma kilkadziesiąt nazwisk na każdą pozycję i może w każdej chwili wyciągnąć jakiegoś asa z rękawa. Zobaczymy jak to będzie. Sam uważam, że rozwiązanie kontraktu z Singlarem to dobry ruch. Po co trzymać starszego zawodnika o wątpliwej wartości dla drużyny.

willow 31.08.2010 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 971874)
To co napisałeś jest tak głupie, że nawet nie wiem co napisać...

Spróbuje:
Singlar- ponad 30 na karku, podatny na kontuzje, całą karierę spędził na Słowacji
Janse - 24 lata, 100 meczów w Eredivise, młodzieżowy reprezentant wice mistrza świata.

Ale tak masz rację, Holenńdrzy chcą nasz oszukać i rozbić naszą mistrzowską drużyne.

Ochłoń...

Jeśli tak będzie wyglądała wymiana, to podpisuję się rękami i nogami.
Z tym, że jest to mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę nasze dotychczasowe wybryki transferowe.

zim zum 31.08.2010 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _barszczu (Post 971847)
może coś jest na rzeczy z Golańskim?

Zapewne będzie to..Wojtek Szala :D :D :D . A tak poważnie mówiąc, to mam nadzieje ,że nie będzie to Golański.

pikey 31.08.2010 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 971888)
Zapewne będzie to..Wojtek Szala :D :D :D . A tak poważnie mówiąc, to mam nadzieje ,że nie będzie to Golański.

Nadzieje uzasadnione zwłaszcza, że pewne bardzo wiarygodne źródło (PS :lol:) podaje, że Golańskim interesuje się Polonia- a wiadomo, Wojciechowskiego nie przelicytujemy.

Cytat:

Burliga zdrowieje?
:lol:

szczebrzeszcz 31.08.2010 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 971882)
więc zapewne mają kogoś na jego miejsce. Zachowajcie spokój.

Burliga zdrowieje?

na pewno okienko dzisiaj się kończy, a nie za dwa dni?

coś czuje że wypożyczą kogoś na rok, tak jak Alvareza w zeszłym roku i tez będzie za drogi

WHITE*STAR 31.08.2010 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 971887)
Jeśli tak będzie wyglądała wymiana, to podpisuję się rękami i nogami.
Z tym, że jest to mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę nasze dotychczasowe wybryki transferowe.

Dotychczasowe wybryki transferowe? W meczu z Polonią Bytom wystąpiło w pierwszej jedenastce pięciu z ośmiu nowych piłkarzy, a szósty (Wilk) dał dobrą zmianę. W meczu z Widzewem wystąpiło siedmiu nowych piłkarzy w pierwszym składzie, nie zagrał tylko Chavez - który to właściwie jest/był awizowany przez wielu na bardzo dobry transfer. Tak więc jeżeli nawet nie są to transfery wybitne, jak np. Marcelo, to trzeba przyznać, że obecnie nowi piłkarze wyglądają lepiej niż ci którzy nam zostali po poprzednim sezonie.

Wybrykami transferowymi można obecnie nazwać tylko wyprzedaż obrony.

jachting 31.08.2010 13:45

O ile wiem to jeszcze chyba nikt go nie sprzedał :P ? Jak dla mnie to bardziej prawdopodone jest to że ktoś tu jeszcze przyjdzie .

Herz 31.08.2010 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 971838)
Singlar jest wolnym zawodnikiem i może podpisać kontrakt kiedy zechce.

To prawda, ale w niektórych krajach dzień po zakończeniu okienka transferowego trzeba zgłosić listę piłkarzy mogących grać w pierwszej rundzie sezonu i w tym czasie piłkarze, którzy podpiszą kontrakt grać nie mogą, więc rozwiązując kontrakt wcześniej ułatwili by mu, chociaż i tak pewnie wróci do Słowacji.

1q2 31.08.2010 13:56

Spokojnie ludzie :lol:
Singlar od dawien dawna się tylko leczył więc nie wiem o co chodzi.Piotrek , to jest na razie tylko spekulacja ale nawet jeśli to tez jestem za.Jest to zawodnik który swoim marudnym charakterem tylko dołował a nie zachęcał do walki - niestety.
Wiadomo że każdy by chciał przeczytać że pozbyliśmy się balastu zwanym Łobo, czy choćby Jirsaka bądź Boguskiego ale tak pięknie to na razie nie ma.

Ja pierwszy raz od dawna mam wiarę że jest jakiś pomysł bo nie wiem jaki sens by miało zatrudniać gościa z PSV, płacić mu pewnie niezłą pensje, gdyby miał on być tylko statystą, bez grosza na transfery.

Żal to był po Marcelo,Głowie czy Alvarezie - teraz to każdego w składzie można pozbyć się bez żalu(pisze tu o tych 'starych' , przesiąkniętych klęskami).

FraMat 31.08.2010 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 971910)
Żal to był po Marcelo,Głowie czy Alvarezie - teraz to każdego w składzie można pozbyć się bez żalu(pisze tu o tych 'starych' , przesiąkniętych klęskami).

W zasadzie masz rację. Ja jeszcze żałowałbym odejścia Diaza, ale 1,5 mln euro mogloby ten żal ukoić.
Resztę pożegnałbym z ulgą. Może poza Patrykiem, który pod silną ręką szkoleniowca może jeszcze coś osiągnąć....

Macioos45 31.08.2010 14:13

Wybaczcie ale...Niektórzy z Was naprawde są mocno niepoważni... Proszę mi powiedzieć ile razy Singlar wyszedł w podstawowej 11 odkąd zjawił się w Wiśle...?? ... a no właśnie...tak tak dobry z niego brońca był... :/ ... Bardzo dobrze się stało...

Sartre 31.08.2010 14:16

Cytat:

A ty się weź zastanów przez chwile. Skoro rozwiązali z nim kontrakt, to chyba oczywiste jest, ze maja kogos na jego miejsce.
Tak tylko wtrącę od siebie, że to samo mówiliśmy my po rozwiązaniu kontraktu z Dongiem i oddaniu Górskiego na wypożyczenie. Wszyscy to zinterpretowali, że szykuje się transfer napadziora, a okazało się, że ostatniego dnia ściągamy na testy gościa z francuskiej drugiej ligi, którego Jóźwiak widział na kasetach video ;)

Ja nie rozumiem tej nagłej potrzeby Wisły do pozbywania się swoich obrońców ;D

1q2 31.08.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 971915)
W zasadzie masz rację. Ja jeszcze żałowałbym odejścia Diaza, ale 1,5 mln euro mogloby ten żal ukoić.
Resztę pożegnałbym z ulgą. Może poza Patrykiem, który pod silną ręką szkoleniowca może jeszcze coś osiągnąć....

Dokładnie.niektórzy się śmieją z nas że tak Diaza bronimy przed odejściem ale to jest tak że mimo iż go krytykowaliśmy nie raz, mimo iż jest to przeciętny zawodnik, to jest z niego nieprzeciętny wojownik.My mamy sporo 'panienek' na składzie a to jest facet.U nas towar deficytowy.Z innych prawdziwych kozaków - Cleber 36, Sobol 34
Nie przypadkowo są faktyczne zapytania o Diaza.Przeciez te kluby widzą że nie jest to koleś świetnie technicznie i motorycznie , tylko zadzior który wsadzi tam łeb, gdzie nikt by nogi nie wsadził.

tofik 31.08.2010 14:22

To był mały pikuś. Ciekawe jak poradzą sobie z usunięciem Łobodzińskiego i Garguły.

Marszałek 31.08.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 971925)
Tak tylko wtrącę od siebie, że to samo mówiliśmy my po rozwiązaniu kontraktu z Dongiem i oddaniu Górskiego na wypożyczenie. Wszyscy to zinterpretowali, że szykuje się transfer napadziora, a okazało się, że ostatniego dnia ściągamy na testy gościa z francuskiej drugiej ligi, którego Jóźwiak widział na kasetach video ;)

Ja nie rozumiem tej nagłej potrzeby Wisły do pozbywania się swoich obrońców ;D

Trzeba budować coś nowego,Singlar był raczej opcją tymczasową. Ja wiem czy jest sens porównywać Jóżkowiaka do faceta,który zajmował się sprowadzaniem zawodników w PSV. Nie to doświadczenie,nie te kontakty,nie to rozeznanie. Nie ten rozmiar kapelusza.

emj10 31.08.2010 14:29

Patrząc z zewnątrz to Singlar był jednym z największych drewniaków jakich pamiętam w lini defensywnej Wisły w ostatnich latach.

JrQ- 31.08.2010 14:32

Piotrek zostaje, Wojciechowski na łamach Orange Sport powiedział, że czarne koszule rezygnują z naszego bliźniaka.

Zwierze 31.08.2010 14:35

A nie powiedział czy on coś na ten temat wiedział?:)

Marszałek 31.08.2010 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 971948)
A nie powiedział czy on coś na ten temat wiedział?:)

Wojciechowski w ostatecznej fazie sam negocjuje kontrakt. Widać coś poszło nie tak,lub klub nie chce Brożka się pozbywać. Gdyby nie było tematu to Wojciechowski by powiedziało tym.

Edit. No to już wiemy czemu Brożek został. Widać była,że obydwoje są na sprzedaż,na zasadzie który pierwszy,wtedy drugi zostaje.

twardybidon 31.08.2010 14:39

Diaz w Brugge:
http://www.90minut.pl/news/133/news1...Brugge-KV.html

TRNKRN 31.08.2010 14:40

Oficjalna strona Club Brugge to potwierdza. W takim razie zrobiło nam się bardzo ciekawie na tej obronie...

Billy 31.08.2010 14:41

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_club_brugge/
Nasza też...

Kamson 31.08.2010 14:41

Brawo zarząd :lol: po co nam obrona... :lol:

Birsa 31.08.2010 14:41

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_club_brugge/

no to mamy problem

Diaz w Brugge: http://www.clubbrugge.be/nl/nieuws/b...voor-drie-jaar!

sovinho_02 31.08.2010 14:41

No i dobrze...
Może mi zarzucicie OT ale skład na ten sezon powinien być taki:

Jovanic - Cikos ( chyba że kupią kogoś lepszego ) Chavez, Cleber ( Jak odejdzie to Bunoza ) - Piotrek - Malecki - Wilk ( Sobol to nie to samo co 2 lata temu ), Garguła, Pajlic - Paweł Brożek , Rios

qchar90 31.08.2010 14:42

ciekawe za jaka kase poszedl od Belgow, wczoraj info mial prawdziwe jeden uzytkownik

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl