![]() |
Cytat:
|
Są tacy zawodnicy co machają rekami, burmuszą się na trenerów i pyskują w szatni. Pietia do takich zapewne należy czego dał juz kilka razy dowód. Piłkarz tez człowiek. Ten moment musiał nadejść i może to jest najlepszy moment na pożegnanie? Ale dobrze byłoby mieć jednak kogoś w zamian i to o przynajmniej trochę lepszych umiejętnościach. Ja bym pomyslał o wznowieniu rozów z Nikolą ale to zapewne kontrowersyjna wersja. Nam trzeba "zapierdalaczów" a nie machających rękami "sokołów".
|
Cytat:
Pokazcie mi drugi taki klub na swiecie ? |
Cytat:
|
Rodrigo Millar
http://www.youtube.com/watch?v=7BvyV...eature=related |
Cytat:
Pokaż mi raczej drugą taką buraczaną ligę :D |
Prawda jest i była taka że oba Brożki roz*********ją atmosfere w szatni.Pozwalał sobie na to złotousty sternik Legii,pozwalał sobie na to dziadzio Kasperczak.
Nadeszły czasy nowego trenera po którym na pierwszy rzut oka widac,że na takie zachowanie sobie nie pozwoli.Dla mnie mecz z Karabachem był doskonałą lekcją poglądową na temat jak to pan Brożek Piotr przeszedł obok spotkania,dając wyraźne symptomy tumiwisizmu i olewactwa.Zawodnik gra tam gdzie postawi go trener,a nie tak że ten ostatni bedzie strzelał na boisku focha.Dlatego wobec takiej postawy,mówię Brożkowi kategoryczne NIE,na gre w tej drużynie! Inną sprawą jest kwota za którą Brożek może przejść do Polonii.Deko to urągające takiemu klubowi jak Wisła.Jednakże tak samo jak każdy kij ma dwa końce,tak samo próbuje sobie wyobrazić,jak serdecznie dosyć muszą mieć Brożka w klubie.Wychodzi z czysto matematycznej i zdroworozsądkowej kalkulacji,zakładając odejście Brożka i Diaza,że dyrektor sportowy szykuje transfery do Wisły last minute.Kolejni do odstrzału to Łobodziński,Jirsak,Kowalski.Tym panom już serdecznie dziękujemy. Pozdrawiam |
Inna sprawa że Maaskant raczej nie zgodzi się na transfer przecież ma tylko 2 obrońców a on chyba sobie takich jaj w składzie robił nie będzie. Wątpię żeby Stan miał już przygotowany transfery żeby dziś dopiąć wszystko. W ogóle jakbyśmy tak patologicznie sprzedali i Diaza i Brożka to w okienku byśmy zarobili 7mln euro ale myślę że raczej sprzedaży nie będzie.
|
Cytat:
|
Jestem ciekaw (o ile to prawda, od kogo wyszła chęć tego transferu).
Czy od samego Brożka, któremu nie pasuje siedzenie na ławce (chociaż w pełni na to zasługuje). Czy od Wisły, która chce jeszcze zarobić i już przestaje liczyć na niego. |
Wszystko to mi troche smierdzi, bo to chyba Valckx obecnie odpowiada za transfery. Czyli to on powinien podejmowac decyzje o sprzedazy zawodnika.
Chyba, ze jest marionetka, ale w to nei uwierze ;] |
Z tym Millarem to raczej plotka. Wątpię żeby nasz klub wydawał 1 mln ojro za 29-letniego zawodnika.
|
Ja bym to klasyfikował raczej jako próba szantażu,że będę siedział na ławie to mogę odejść. Poza tym Wojciechowski nie kupuje zawodników,którzy siedzą na ławce mają tendencje spadkową formy ale wręcz odwrotnie. Co nie zmienia faktu,że w naszym interesie byłoby sprzedać Brożka za dobre pieniądze.
|
Cytat:
Naprawdę wierzysz, że sfoszeni utratą wplywów, nieprzyzwyczajeni do ciężkiej pracy, i znani z swojego otwartego na innych podejścia do życia Brożkowie są warunkiem do zdobycia mistrzostwa? Moim zdaniem jedyną szansą na jakiekolwiek wykorzystanie potencjału niektórych zawodników z starej drużyny jest wyraźny sygnał, że to już koniec piłkarskiego Monty Pythona w Wiśle. Jeśli oddanie Piotrka zapewnia taki sygnał, i gwarantuje, że reszta zostawi głupie myśli o kombinowaniu, a zamiast tego weźmie sie do roboty albo zdecyduje się kontynuowac grę w innym klubie, to moim zdaniem Wojciechowskiemu można dopłacic te 300 tyś. |
Cytat:
:) |
Skoro za Sobiecha Pan Wojciechowski był skory dać milion euro, to niech dołoży do proponowanego 0,3mln jeszcze 1,2mln i bierze obu braci w pakiecie za półtora bańki.....:-D
|
Cytat:
|
<Post został przeniesiony>
|
myślę, że to superkaczka dziennikarska...
nie sądzę, że Brozio (którykolwiek) grałby dla innego niż Wisła klubu w Polsce. Może się mylę, może nie. Z drugiej strony "wymiana" (brzydko mówiąc zawodników), tzw. świeża krew jest drużynie potrzebna. Niektórzy zostali przyzwyczajeni do minimalizmu i dalej go prezentują. |
Tak na marginesie.Niech idzie w p*****!!!
Dla mnie Brożki są synonimem staczania się po równi pochyłej mojego ukochanego klubu. Sie Wojciechowski wnet przekona z jakim leniem i leserem ma do czynienia.Do tego obrażalskim leniem i nierobem. Zależy mi tylko na tym,by niezależnie kto przywdziewa koszulkę z Białą Gwiazdą na sercu,zostawiał na boisku zdrowie i biegał.Brożkom się wydaje,takie odnosze wrażenie że zasługują na miejsce hall of fame w galerii sław naszego klubu.A to wieeeelka pomyłka. |
Może to wszystko tak specjalnie jest zaplanowane ;-) Najpierw Skorża poszedł do Legii i mały sabotaż tam odstawia, teraz Piotrek narobi dziadostwa w Polonii. Jeszcze kogoś naszego trzeba Lechowi wcisnąć ;-)
|
A ja zakładam że to prawda, Wojciechowski wyczuł że z Wisły można dobrego zawodnika wyciągnąć za małe pieniądze. I troche mi szkoda Pieti, mimo że ostatnie jego wyniki są katastrofalne (imho głównie przez niego Karabach + ławka + forma). Wychodzę z założenia, że sternicy klubu wiedzą znacznie więcej i zrobią tak, żeby było lepiej dla Wisły.
|
Cytat:
|
Pi. Brożek to mimo wszystko dobry grajek jak na polskie warunki. Dlatego moim zdaniem jest wart więcej niż 200-300 tyś euro. Wojciechowski zaś znany jest z szastania groszem, więc jakby chciał Brożka to by pewnie był skłonny zapłacić więcej. Dlatego moim zdaniem możliwe są przynajmniej dwa scenariusze:
1. Piotrek podpadł nowemu trenerowi i chcą się go po prostu pozbyć - bez względu na cenę. 2. Brożek nie chce siedzieć na ławie, sam chce odejść, bo w Polonii może grać i zarabiać więcej niż w Wiśle. Niemniej pamiętaj Piotrze- w Polonii jest jedna gwiazda- jej prezes. Mocniej niż ona nie zabłyśniesz:) |
Piotr Brożek - pewnie i nie jest w najwyższej formie, pewnie nie zagrał meczu życia z Karabachem, ale czy ktoś się zastanowił, kogo na lewej obronie mielismy wystawić w tych meczach, skoro na środku grał Kowalski, Cleber był kontuzjowany, itd. itp.
Biorąc pod uwagę, że za tego piłkarza jeszcze nie tak dawno Wolfsburg czy Trabzonspor wykładały po 800 tys euro, biorąc pod uwagę, że Polonia płaci za Sobiecha czy Sadloka kwoty sięgające 800 tys euro - za piłkarzy o podobnych umiejętnościach tylko młodszych, to cena 200 tys euro za Brożka jest żenująca. Ponadto warto wziąć pod uwagę fakt, że o ile piłkarz ten nie zarabia kokosów - chociaż nie wierzę za bardzo w kontrakt na poziomie 50 tys euro rocznie, to cena podana przez Wojciechowskiego jest rażąco niska. Wolałbym, aby Piotr Brożek dostał szansę od nowego trenera na pokazanie sie w rundzie jesiennej, na konkretnej pozycji i powalczył o miejsce w pierwszej jedenastce. Tym bardziej, że wiemy iż stać go na to. De facto pozbycie sie Brożka to pozbycie się chyba ostatniego zawodnika, który potrafi dośrodkować ze skrzydła, a nie przepraszam jest jeszcze Łobo - a ten pewnie wart jest kolejnej szansy............. Jeżeli chcemy się kogoś pozbyć na siłę - niech to będzie Łobodziński. Ciekawe, czy ktoś z Was wykonując taką samą pracę w zespole (raczej nawet większą) zgodziłby się zarabiać 7-8 razy mniejszą stawkę. To porównanie kontraktów Łobo i Pieti..... Jest jeszcze jedne aspekt - w Europie Zachodniej wprowadzono przymus posiadania w 25 osobowej kadrze zespołu przynajmniej 7 wychowanków. Chyba lepszy byłby tutaj Pietia niż np. ktokolwiek z ME w razie wprowadzenia takiego zapisu w polskiej lidze w najbliższej przyszłości. Wychowanek wg tych przepisów, to piłkarz, który trenował określony czas w grupach młodzieżowych danego klubu...... pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
:rotfl::rotfl::rotfl:..no no.Już widze kopiącego się po czole Wojtka w meczu z Juve.Del Piero,Grygera,Melo na bank nie widzieli takiego wachlarza (w)zwodów jakimi dysponuje błyskotliwy Łobo...:rotfl::D |
Zacznijmy od tego, że Brożek Piotr to przeciętny kopacz. Może grać na lewej pomocy, może również na lewej obronie. Ale prochu nie wymyśli. Jeśli idziemy w kierunku przewietrzenia składu, to 300k euro za takiego piłkarza jest wystarczające. Chcieliście Petrescu, zobaczcie co robi Rumun jak przychodzi do nowego klubu. Gdy ma władzę. 15 piłkarzy ląduje na aucie. Żeby zacząć prawdziwą pracę, trzeba mieć materiał. Maaskant również nie jest cudotwórcą, więc go potrzebuje.
Dodatkowo odnosze takie wrażenie, że niektórzy są już grą w Wiśle zmęczeni. Każdy człowiek potrzebuje w życiu zmnian. A Brożek, wygląda jakby był sfurstrowany grą tutaj. Nie wspomnę już, że przestał się rozwijać i zaczął cofać. Trzeba tych piłkarzy sprzedać i umożliwić im nowe wyzwania. W tym momencie męczą się oni, ale co ważniejsze, męczy się z nimi Wisła. |
Cytat:
Co do transferu Brożka. Myśle, że błąd popełniają Ci, którzy patrzą na ten ruch przez pryzmat umiejętności czysto sportowych Piotrka. Trener chce wstrząsnąc szatnią, pokazać naszym zawodnikom, że to on jest tutaj szefem i jeżeli ktoś nie chce pracować, to musi się liczyć z tym, że klub szybciej zrezygnuje z niego niż wypowie umowę szkoleniowcowi. Taka polityka znamionuje profesjonalizm w klubie. Ja na to właśnie liczyłem i bardzo się cieszę, że nasi działacze od słów przeszli do czynów. |
Cytat:
Jedyna możliwość to że idzie Diaz i nikt na jego miejsce nie przychodzi wtedy gdyby Piotrek zastrajkował była by dziura na obronie przy czym przy braku Diaza i nowego transferu Piotrek ma pewną grę więc i tak dalej jest to bez sensu. |
Cytat:
|
a moze sprzedaz P. Brozka jest wynikiem pozytywnie zakonczonych rozmow z innym zawodnikiem ;p?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cleber, Żuraw, Sobol, Singlar - goście na ostatniej prostej Rios, Cikos, Chavez - póki co na 1 rok Pawełek - kontrakt do grudnia Cóż - chyba trzeba się uzbroić w cierpliwość do zimy-okaże sie czy jest to co zawsze czy może idzie to w dobrą stronę. |
Cytat:
|
wg radia Kraków Pietia jest dogadany z Wojciechowskim
|
Cytat:
Ps. Ajjj ubiegł mnie:) |
Z jednej strony rozłąka bliźniaków mogłaby dobrze wpłynąć na Pawła. W dodatku Brożek nie jest tak dobry by po nim płakać. Jednak sprzedaż go do Polonii to pokaz degrengolady sportowo-finansowej Wisły. Co by nie mówić jeszcze za Skorży i Kasperczaka czyli nie tak dawno to był podstawowy zawodnik Wisły. Tak naprawdę jest rezerwowym od trzech meczy. I teraz jeśli to Polonia wyszła z ofertą transferową to robi się nie bezpiecznie bo pokazuje że Wojceichowski jest w stanie wyjąć każdego grajka w lidze, a trzeba powiedzieć że on dopiero startuje tak na dobre w budowaniu składu od tego sezonu. Jeśli to jednak Wisła wyszła z taką propozycją to pokazuje jak niepoważna jest to polityka. Pozbywać się zawodnika który co prawda obecnie siedzi na ławce ale obstawia wrazie czego dwie pozycje. Na transfer do klubu za Brożka nie wierze gdyż jest za mało czasu. i Teraz by oznaczało znowu sytuacje taką że będziemy liczyć na pół roku na szczęście na zasadzie jakoś to będzie może Diaz nie złapie kontuzji.
|
Jeżeli rzeczywiście Piotr Brożek rozwala atmosferę w drużynie to brać 300 tysięcy ojrasków i trzeba płacić z tych pieniędzy kontrakt dla Wojtka
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl