Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

bevierek 18.08.2016 22:57

Na taczki go i do lasu z nim!

Davey777 18.08.2016 22:58

A niektorzy JM bronili, że nie ma czego z Wisły wyciągnąć. Otoż nie płacąc pensji i innych obciążeń, sprzeda kogo sie da, zniknie kasa z dni meczowych i gnoj zniknie. Takie są jego biznesy, szybki zysk i spalona ziemia

emjot 18.08.2016 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1449727)
Telefonika zaprzeczyła, że zostawiła na koncie 4 mln złotych.

Telefonika zaraz wyda oświadczenie że nigdy nie była właścicielem Wisły
że to wszystko złudzenie i ten
no
mirage ... :P a Cupiała nie znajom :P

masada 18.08.2016 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomaso (Post 1449753)
Ale ze się naszych zagorzałych kibiców nie boi to dziwne

Ja wiem, czy dziwne? Gdyby miał trochę oleju w głowie, to by to brał pod uwagę. A kora mózgowa słabo pofałdowana..
Tu wcześniej qbbba go zdiagnozował w punkt:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qbbba (Post 1449357)
Ten człowiek żyje gdzieś w chmurach, gdzieś sobie lata mentalnie nad Placem Zbawiciela, nad Charlotte, gdzie spędził połowę swojego życia. To człowiek, który obyciem jest poziom niżej niż Józef W. Józek był burakiem, bo miał tyle siana, że mógł pozwolić sobie na bycie burakiem. Kiedyś, ktoś mi powiedział, że ludzie prości mają o tyle łatwiej w życiu, że zbytnio nie analizują, że nie kminią, nie biorą pod uwagę porażki, po prostu idą przed siebie niczym kombajn podczas żniw. Pisarz właśnie taki jest, poszedł, udało się, sorry, udoło się, a że wymiar sprawiedliwości nie ustawił na gg opisu, że był on karany, to przecież jest niewinny, czysty, jest kozakiem. Biedne to, smutne. Szczerze mówiąc to trochę mi żal człowieka, bo może nawet nie zdaje sobie sprawy, że jest zwykłym ananasem z puszki (bez skojarzeń). Z Wisłą też się miało udoć. Może chociaż ciasto będzie dobrze wypieczone...

JacekFan 18.08.2016 23:04

Cupial sobie balkonik zagwarantował na 10 lat.... po ....? Moim zdaniem to juz jest koniec

czaro 18.08.2016 23:04

Byłbym ostrożny z oskarżeniami o "wypłaty". To mogą być zwyczajne plotki na podgrzanie atmosfery. Starajmy się bazować na tym, co widać - a to i tak jest przecież dramat.

Natomiast na ciekawą rzecz zwrócił uwagę na TT (wyjątkowo zajrzałem) red. Miga - data wyciągu z KRK dot. JM, z którym zapoznała się TF wskazuje, że rzeczywiście kombinowali coś odnośnie do ważności umowy sprzedaży.

heoij 18.08.2016 23:07

Jeden wspólnik już odpadł to zostanie więcej do podziału pomiędzy Jakubem M. i Pizzermanem z Włoch, przelewy już pewnie idą i chłopaki nie nadążają z wpisywaniem nowych kodów do autoryzacji transakcji.

A tak na serio to ładnie nas wyrucha(ł).

dj_ibutti 18.08.2016 23:11

Jedyne co ten kmiot może kombinować to:
-sprzedać kogo się da i co się da.
-wypłacić sobie dywidendę.
-sprzedać Wisłę lub ogłosić upadłość.

Pytanie, czy piłkarze mogą się nie zgodzić na sprzedaż?

JacekFan 18.08.2016 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1449766)

Jeśli nie zaplacil pensji to może pomarzyc o pilkarzach. A w tej sytuacji pzpn szybciutko porozwiazuje kontrakty.

JacekFan 18.08.2016 23:17

A pozatym ma tydzien kto od niego kogoś kupi?

Martinus 18.08.2016 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1449766)

Teoretycznie nie dogadasz się w sprawie kontraktu i dealu nie ma. Chociaż nie sądzę by większość z naszych kopaczy miała tutaj skrupuły.

heoij 18.08.2016 23:18

https://pbs.twimg.com/media/CqLJKhqWIAEpJAl.jpg

qbbba 18.08.2016 23:45

Scenariusze mogą być różne:

1. Wiadomix tkwi w bagnie dalej, co dla klubu pewnie skończyłoby się tragicznie.
2. Wiadomix sprzedaje klub - tutaj też trzeba brać w nawias jako taką przyszłość klubu, bo zamiarów i możliwości ewentualnego inwestora (nie wykluczam TS tudzież niestety wiadomo kogo, kto wyciera sobie gębę Wisłą) przewidzieć się nie da, co pokazuje obecna sytuacja
3. Wiadomix sprzedaje klub koleżkom-słupom, zatem agonia postępuje, pacjent już lekko śmierdzi, ale zmienia mu się prześcieradło.
4. Obudźcie mnie jak już ten film się skończy.

Franeklowcabramek 19.08.2016 00:06

Ciekawe czy prawda.
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...c-wisle-krakow

Gdyby ktoś nie wiedział kim dla Pogoni był Smolny to http://pogonszczecin.pl/aktualnosci/...i-z-klubu.html

nesta 19.08.2016 00:12

Na plus jest na pewno to, ze sa ludzie, którzy nie dadzą Wisle upaść. Sa gotowi zainwestować i odkupić klub od tego człowieka. Wiem to na 1000% i nie pytajcie skąd. Największym problemem jest żeby on chciał sprzedac... Ale na .... ten .... to ma trzymać jeszcze? Nic nie wyciągnie chyba ze to megalomania i chora ambicja żeby teraz pokazać ze potrafi

Franeklowcabramek 19.08.2016 00:14

Czemu Ci ludzie nie chcieli inwestować wcześniej? ;)

dudzon 19.08.2016 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZawszeSztywny (Post 1449658)
Citko to dobry kolega Stanowskiego, który mu udostępnił swój portal do WYBIELENIA się. Jest też radnym PiSu czyli obecnej partii rządzącej. Nie może być kojarzony z osobą podejrzaną o wyłudzanie VATu. Więc sam albo dostał polecenie odcięcia się od JM , a teraz napisał oświadczenie wybielające swoją osobę. Będzie dobrze.

Nie w.k.u.r.w.i.a.j. mnie człowieku. Trzeba brać przykład z Widzewa i zaczynać wszystko od nowa.

nesta 19.08.2016 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1449776)
Czemu Ci ludzie nie chcieli inwestować wcześniej? ;)

Bo np. dopiero teraz zrobiło sie głośno o tym, ze Wisła jest cała spłacona w TF, wypłaty uregulowane, a dług zewn. obniżony do stosunkowo niewielkich plus/minus 10 mln.

nesta 19.08.2016 01:35

Konkurencyjne forum FW, właśnie napisało na FB, ze Meresinski... podrobił gwarancje bankowe, które przedstawił TF. Nie wiem skąd to wzięli, ale grubo jednym słowem. Oczywiście pytanie skąd takie info tez maja.

Cytat:

Niektórzy z przedstawicieli firm, których nazwy udało nam się ustalić, mają wątpliwości, czy teraz nawiązywać współpracę z Wisłą, a inni – co już poważnie niepokoi – są zdziwieni, dlaczego ich spółki są łączone z osobą nowego właściciela „Białej Gwiazdy”. – Nie podpisywałem żadnego listu intencyjnego. Zresztą nawet nie mógłbym tego zrobić, bo takie prawo w naszej spółce przysługuje tylko prezesowi i wiceprezesowi – powiedział nam dyrektor marketingu jednego ze sponsorów piłkarskiej reprezentacji Polski, prosząc o nieujawnianie nazwiska, dopóki nie będzie tego wymagało dobro sprawy.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...skim,10530704/

No panowie... Mamy chyba do czynienia z jednym z najwiekszych oszustw w historii polskiej piłki klubowej..

wolfy 19.08.2016 02:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1449782)
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...skim,10530704/

No panowie... Mamy chyba do czynienia z jednym z najwiekszych oszustw w historii polskiej piłki klubowej..

Wow. Serio? Nikt nie chce aby jego firma była łączona z Meresińskim? No szok i niedowierzanie. Znaczy co, nie musimy czekać do 31 sierpnia z oceną?

Przy okazji - kupujesz ten most Dębnicki? Prawdziwa okazja. Mogę Ci przesłać akt własności.

Sevi 19.08.2016 05:37

Wstaje rano niczego nieświadomy, a tu taka informacja.
Czas wywieść tego chuja na taczkach!

bódyń 19.08.2016 05:48

A SKWK milczy. Czyzby miejsca w zarzadzie upadajacego klubu bylo tak wazne?

gooro33 19.08.2016 06:56

Mam nadzieję że po rezygnacji Citki i syfie który dalej płynie złotousty JM odsprzeda Wisłę...
Jakie ruchy z naszej strony?? Już kiedyś sąsiadkę ratowali jej kibice.. My będziemy siedzieć bezczynnie?
SKWK pisało że kontroluje sytuację i jes w kontakcie z JM, rozumiem że wiedzieli o planach Citki i rozmowach o odkupieniu Wisły przez innego inwestora?

mcrap 19.08.2016 07:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1449651)
Prawda po oświadczeniu Citki jest bajecznie prosta. Meresiński to żaden słup, żaden "zderzak". To zwykły krętacz oraz człowiek o niezbyt wysokiej inteligencji. Wisła jest w rękach oszusta oraz lokalnego ziomka. Każdy dzień klubu w rękach JM to agonia, przedłużanie męki Wisły, jej marki, tradycji, kibiców.

Za jakie grzechy tyle nieszczęść? Niestety, ale w świetle obecnych informacji, albo znajdzie się (i to szybko) nowy inwestor z dużym kapitałem (potrzebna zgoda JM) albo za rok Wisła wyląduje w IV lidze. Odbudowa klubu będzie ciężka, ale oczyszczona.

Co do dziennikarzy (m.in. Stanowski) to raczej kibice Wisły powinni im dziękować za wyjaśnienie przeszłości JM niż besztać. Prawda boli, ale wyzwala.

Nic dodać nic ująć!

arti 19.08.2016 07:05

Trzeba złapać oszusta i "wyjaśnić" mu niestosowność bycia w dalszym ciągu właścicielem Wisły albo doprowadzić żeby jak najszybciej znalazł się w pudle i stracił Wisłę w ten sposób.

JacekFan 19.08.2016 07:24

No właśnie czemu nikt na psy nie zadzwonił��

szprotson 19.08.2016 07:25

offtopic.

Citko menadżerze - jestes debilem.
D E B I L E M

1q2 19.08.2016 07:28

Jeśli szukaliście słupa to był nim właśnie Citko i już go nie ma.Citko jako znana postać miał uwiarygodnić pana M podczas rozmów z TF i jak widać zadanie wypełnił nieźle.Pewnie kapnął się że hajsu to on tu nie zrobi i trza spierdalać by nie przylgnęła do niego łatka przydupasa przekręta(M).

Jak dla mnie są 2 opcje.Jak da się nas wydoić jakoś legalnie to M nas wydoi i s.......i.Jak się nie da to będzie szukał kogoś kto nas kupi ale jak TF nie znalazła to ciężko by znalazł go gołodupiec.

Trza by go przegonić jak zrobiła to Gieksa z 'krulem', tyle że jak dla mnie nie ma kto to zrobić a jakieś manifestacje na 'pińcet' osób to będzie śmiech na sali.O ile tylu się zbierze bo chłopaki zgodnie z zasadą '.... z kibicami , liczy się miasto' zniechęciły mnóstwo osób do jakiejkolwiek działalności na Wiśle.
Tak więc jesteśmy w dupie.
Jedyny plus, jeśli to prawda, to pokrycie wewnętrznego zadłużenia przez TF czyli de facto zrzeczenie się długu.Choć to bardziej decyzja PR.Stadion miasta, baza treningowa chyba też, terenów brak, mogli jedynie kilka baniek przytulić za kopaczy ale chujowo by to wyglądało.

ps

wie ktoś kto ma hajs za transmisje i miejsce, ktróre zdobyliśmy w poprzednim sezonie?

!!IRIVER!! 19.08.2016 07:29

Myślę sobie, że reputacja Citki na "rynku menedżerskim" również została mocno zachwiana. Uzasadnienie, że był czegoś tam nieświadomy, że został wprowadzony w błąd... tylko podkreśla jego debilizm. Nie mógł o niczym nie wiedzieć, rżnie idiotę po prostu i tyle, a na dodatek w momencie kiedy wszystko wyszło na wierzch - spierdala stąd jako pierwszy, bo się przestraszył, że spali się całkowicie. WY-PIER-DA-LAJ. Krzyż Ci chuju na drogę.

heoij 19.08.2016 07:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1449714)
W przeciwieństwie do suikoden ja nie mam zamiaru przepraszać, czekam na rozwój sytuacji i na konferencje prasową. Dziękuję.

Nadal masz zamiar czekać na konferencję prasową? To możesz się nie doczekać....

Przecież każda godzina z tym Panem u steru to strata dla Wisły.

Tu nie ma na co czekać!

Lukasz 19.08.2016 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1449782)

OK, niech najpierw niech Cupiał pokaże owe 'fałszywe'' gwarancje czy dokumenty. Pokaże? :D

piotrus1985 19.08.2016 07:58

takie przemyslenia przy porannej kawie...

dziwilismy sie ze kazda sprawe/spor w uefa/pzpn przegrywamy?
no jesli ta zgraje fachowcow i prawnikow od Cupiala oje.al przy sprzedazy klubu jakis kolo bez matury to ja juz nie mam pytan... czego oczekiwac? banda ku.wa jego mac amatorow...
zreszta jak wszystkie jego przydupasy...

czysto teoretycznie wyrwanie sie ze szponow TF moglo by dobrze wplynac na losy Bialej Gwiazdy...
budowa klubu z prawdziwego zdarzenia opartego na normalnych i zdrowych zasadach a nie humorach Cupiala...

no ale jesli w miejsce jakiegos obrotnego biznesmena Wisla dostaje sie w rece JM to nie ma o czym mowic

silver03 19.08.2016 08:01

To chyba cud, że Cupiał nadal funkcjonuje w biznesie bo jest kur tak naiwny, że o ja cie pier.dol.e

Marcinkrakwoj 19.08.2016 08:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrus1985 (Post 1449807)

no jesli ta zgraje fachowcow i prawnikow od Cupiala oje.al przy sprzedazy klubu jakis kolo bez matury to ja juz nie mam pytan... czego oczekiwac? banda ku.wa jego mac amatorow...

czysto teoretycznie wyrwanie sie ze szponow TF moglo by dobrze wplynac na losy Bialej Gwiazdy...
budowa klubu z prawdziwego zdarzenia opartego na normalnych i zdrowych zasadach a nie humorach Cupiala...

no ale jesli w miejsce jakiegos obrotnego biznesmena Wisla dostaje sie w rece JM to nie ma o czym mowic

dobre przemyślenia, chyba sam o*ebie sobie kawę.
Ale to już niestety nie ważne nic, trzeba coś działać.

Herbi1303 19.08.2016 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrus1985 (Post 1449807)

dokładnie, nie ma co się dziwić, że wszystkie procesy przegrywaliśmy skoro TF ma takich prawników na swoim pokładzie.

mr_kwolf 19.08.2016 08:11

Jedyna nasza nadzieja, że wczorajsze oświadczenie Citki to nie ucieczka z tonącego okrętu tylko przygotowywanie klubu pod sprzedaż... Na zasadzie, że Meresiński wyjdzie, powie, że on chciał, ale wszystko przeciwko niemu, a odejście Citki sprawiło, że postanowił odpuścić i klub sprzedać.

Ech.

Bassart 19.08.2016 08:11

Cała historia pokazuje jedno - sytuacja Wisły lub TF (obu?) jest tak ciężka, że zostało to sprzedane pierwszemu, który naprawdę chciał ją kupić.

Wypowiedzi po sprzedaży są takie, że JM nie zrobił żadnego poważnego badania prawno-finansowego (trwa to miesiącami) przed zakupem - to jest standard a tu go jak domniemuję nie było. To już wskazuje na to, że TF powinna była co najmniej podejrzewać co jest na rzeczy i jedyne co im popsuło sytuację to to, że JM ma poważne problemy osobiste.

Moim zdaniem Ci co sprzedawali, może nie wiedzieli o sytuacji osobistej p. JM ale wiedzieli, że sprzedają komuś kto nie gwarantuje niczego poza tym, że przejmie klub.

Nie wierzę żeby TF nie wiedziała, że nawet prawdziwy list intencyjny nie ma żadnego znaczenia prawnego.

Jak nie da się spółki zlikwidować, zrobić upadłości a spółka jest w fatalnej sytuacji finansowej to sprzedaje się słupom i tak to zaczyna tu wyglądać ;(

Mimo, że są (liczne) możliwości prawne żeby TF stała się ponownie właścicielem Wisły to mało to prawdopodobne, chyba że boją się o wizerunek. Moim zdaniem CI co podjęli decyzję o sprzedaży (niekoniecznie BC) musieli się spodziewać, że to wszystko musi się posypać z przyczyn finansowych...

bódyń 19.08.2016 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bassart (Post 1449812)
Mimo, że są (liczne) możliwości prawne żeby TF stała się ponownie właścicielem Wisły to mało to prawdopodobne, chyba że boją się o wizerunek. Moim zdaniem CI co podjęli decyzję o sprzedaży (niekoniecznie BC) musieli się spodziewać, że to wszystko musi się posypać z przyczyn finansowych...

A jakie sa te mozliwosci prawne?

Budzet Wisly wynosi 30 mln a okazuje sie ze 10 mln jest obiecane ale ich nie ma. To znaczy ze mamy 2/.3 budzetu zapewnione. Czyli tak okolo lutego 2017 staniemy sie niewyplacalni.O ile w inny sposob nie bedziemy mieli tych 10 mln(np sprzedaz zawodnikow).tak wychodzi z prostego rozumowania

piotrus1985 19.08.2016 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bassart (Post 1449812)
Moim zdaniem CI co podjęli decyzję o sprzedaży (niekoniecznie BC) musieli się spodziewać, że to wszystko musi się posypać z przyczyn finansowych...

albo spodziewali sie tak samoz jak przy okazji sprawy Genkova, Jovanica, Jovanovica, Mandziary i ch.j wie kogo jeszcze... tak czy siak... jak to o nich swiadczy?

Pan Jotka 19.08.2016 08:22

Z oświadczenia TF wynika jedno: opchnęli byle komu, bo już dłużej nie dąło się zwodzić banków. Wiem, ze liga włoska to odleglejsza galaktyka, ale tam sprzedaż klubu odbywa się podobnie. Tzn. sprzedaz klubu jest autonomiczną decyzją właściciela, nie wymagana jest żadna zgoda innych klubów jak w anglii.
I tak Romę sprzedawała rodzina Sensi, Lazio rodzina Cragnotti, Milan zbywał Berlucsoni itd. Kilku z nich także było ciśniętych przez banki, ale nikt nie oddał klubu byle komu ! Zgłaszali się milarderzy, ale oni sprawdzali kto jest kim. A tutaj proszę...TF nie był w stanie zapytac sie kim jest 30 letni milioner :D teraz już wiem, ze Cupialw białych rękawiczkach pozbył się niechcianej zabawki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl