Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

wiertar 24.12.2015 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1424607)
Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że po nowym roku witamy Smudę w nowej roli. Kto wie, czy Pawłowski to nie był pierwszy jego pomysł. Oni zdaje się są przyjacioły.

W każdym razie ja proponuję szulać wzmocnień w Jugosławii ewentualnie Czechosłowacji. To są. dobre kierunki .

z zwiazek radziecki??

Fugiel 24.12.2015 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1423936)
Z tym Smuda to jest jakis niesmaczny zart, gosc sie sadzi z Wisła o 1.1mln a w zamian wraca do klub, to co sie dzieje w tym klubie jest poprostu chore.

Cos mi sie wydaje, ze skoro Gaszynskiego juz nie ma, to Smuda odpusci ten milion.

63.5 Kg 24.12.2015 13:28

Ciezko powiedzieć jak to będzie ze Smuda skoro inny portal to dementuje...

Reserve 24.12.2015 15:01

Ja nie wierzę że Cupiał, facet który dorobił się takiego majątku może być tak sakramencko tępy i głupi żeby się jeszcze na Smudzie nie poznać.
To jest niemożliwe żeby ta szuja znów tu wróciła, nie wierzę w to, no ....a po prostu nie ma szans.

dynek.pl 22.02.2016 19:50

Tylko Smuda nas może utrzymać. Potrzebujemy trenera motywatora, który każe im zapierdalać. I tak mu płacimy.

d 22.02.2016 20:18

Przy całej swojej prawdz1wkowatości, Smuda był ostatnim poważnym trenerem pracującym w Wiśle.

FraMat 22.02.2016 21:20

nie chodzi o grzyba, ale o prawą kurtyzanę

WhiteDoctor 22.02.2016 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1430096)
Przy całej swojej prawdz1wkowatości, Smuda był ostatnim poważnym trenerem pracującym w Wiśle.

bo DZ.IWKA :D

Franiu wróć

Mixu 22.02.2016 23:34

Jeszcze tego debila nam brakuje znow na lawce i bedzie w sam raz jak znalazl do spadku z ligi..

Griszka30KR 23.02.2016 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1430072)
Tylko Smuda nas może utrzymać. Potrzebujemy trenera motywatora, który każe im zapierdalać. I tak mu płacimy.

Tez tak uważam,ale mysle,ze teraz jest za późno juz na Niego.Utrzyma nas i TP,a Smuda jakby przyszedł od razu w zimie (byc moze i Moskal przy tym składzie),to by była pierwsza ósemka.

serek.c2 23.02.2016 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1430211)
Tez tak uważam,ale mysle,ze teraz jest za późno juz na Niego.Utrzyma nas i TP,a Smuda jakby przyszedł od razu w zimie (byc moze i Moskal przy tym składzie),to by była pierwsza ósemka.

Tak, Smuda to gwarant sukcesów - szczególnie na wiosnę :D

wolfy 23.02.2016 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1430212)

To zależy, co uważasz za sukces. Jak dla mnie robił momentami wynik ponad stan.

FraMat 23.02.2016 11:38

Nigdy nie sądziłem, że to napiszę, ale Smuda mógłby być lepszy od Pawłowskiego.
Smuda to dyletant trenerski i zawsze myślałem, że każdy polski trener byłby od niego lepszy.
Dzisiaj zmieniam zdanie.

AntyMod 23.02.2016 12:12

mysle ze w sobote remis z goralami, potem porazka u cykorow kieleckich i Smuda zastapi Pawlowskiego ...po prostu kpin i cyrku bedzie ciag dalszy

daka.kodaka 23.02.2016 12:46

Wole Smude niż Pawłowskiego przy Franku chociaż zapierdalali a nie spacerowali

Kamson 23.02.2016 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1430263)
mysle ze w sobote remis z goralami

Remis w sobote to chyba zbyt ambitny plan, grając bez środka pomocy i środka obrony :help:

arti 23.02.2016 17:27

Frankie miał Stilica,Gargułę,Dudkę,Stjepanovica.tu jest pies pogrzebany.

serek.c2 23.02.2016 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1430249)
To zależy, co uważasz za sukces. Jak dla mnie robił momentami wynik ponad stan.

Poproszę o wiosenne wyniki Smudy, szczególnie jeśli chodzi o te "ponad stan" ;)

Griszka30KR 23.02.2016 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1430212)

Nie tyle na wiosne ,tylko w pierwszym okresie obejmując po kimś druzyne....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1430263)
mysle ze w sobote remis z goralami, potem porazka u cykorow kieleckich i Smuda zastapi Pawlowskiego ...po prostu kpin i cyrku bedzie ciag dalszy

Taa szczególnie jak będą chcieli wziąsc odwet za wysoka porażke u siebie, przy tym srodku i obronie,to moze im sie to udać....

serek.c2 23.02.2016 18:06

Jaką drużynę? Widziałeś, żeby Smuda przejmował kiedyś tak słabą drużynę jak obecna Wisła?

arti 23.02.2016 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1430324)
Jaką drużynę? Widziałeś, żeby Smuda przejmował kiedyś tak słabą drużynę jak obecna Wisła?

Odra Wodzisław - grali poniżej ówczesnych możliwości, ale jak ich wziął Smuda to zaczęli grać jeszcze gorzej i utrzymali się po barażach.
Piotrcovia II liga - wywalony przez Ptaka po pierwszym meczu przegranym 0-4
Jeszcze Widzew jak już był goły i cienki, ale jeszcze w składzie na 1 ligę - utrzymał ich, ale w moim odczuciu grali na swoim poziomie może ciut poniżej. Trener nie był wartością dodaną.
Absolutnie nie brakuje nam starego buraka na ławce tylko przede wszystkim co najmniej niezłych kopaczy z nr (nominalnymi) 10 i 6 (w systemie 4-4-2).

Mixu 23.02.2016 18:50

Jeszcze Jan Regenesburg gdzie robił również "historyczne" wyniki..na minus oczywiście

Griszka30KR 24.02.2016 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1430324)

Odpowiem paradoksalnie choćby nas jak przejmowal w czerwcu 2013....

serek.c2 24.02.2016 10:03

Nie uważam, że w czerwcu 2013 roku mieliśmy tak słaby skład jak obecnie. Przede wszystkim mieliśmy o trzy lata młodszych Głowę i Brożka, w środku Chrapka... No i Garguła z rundą życia - to chyba wtedy, co nie?

Griszka30KR 24.02.2016 10:17

Kwestia punktu widzenia.
Ja uważam,ze teraz na + mamy Maczyńskiego,Guzmica,Bobana,(Bałszow?)
Brozek i Głowa jak narazie nie odbiegaja tak formą od tej sprzed 2,5 roku,a i niektórzy młodzi już dorosli.
Kadra jest szersza,jest więcej zmienników, 3-ech napastników,może jeszcze ktos dojdzie na środek.
Ja bym powiedział,że jest minimum porównywalny,na pewno nie gorszy.

Odbijając od Smudy,to kiedyś Majewski był uważany za takiego "doktora" dla drużyn w kryzysie.

wolfy 24.02.2016 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1430322)
Poproszę o wiosenne wyniki Smudy, szczególnie jeśli chodzi o te "ponad stan" ;)

Znaczy, chodzi Ci o to że miał wyniki podobne do Moskala?
:>

serek.c2 24.02.2016 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1430379)
...

Polecam skróty spotkań z tamtego okresu - zobaczysz, czy obecna forma Brożka i Głowy nie odbiega od tego, co prezentowali wtedy...

Młodzi dorośli? Którzy to tacy? :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1430396)
Znaczy, chodzi Ci o to że miał wyniki podobne do Moskala?
:>

Prosiłem, byś podał wyniki Smudy ponad stan - te wiosenne :)

Kazek swojej wiosny w klubie niestety nie doczekał - no chyba, że chcesz mu liczyć wiosnę po Smudowych podlewaniach tui.

Griszka30KR 24.02.2016 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1430413)
Młodzi dorośli? Którzy to tacy? :D

.

Uryga ,Bartosz,Marszalik.Szkoda tylko,ze Ci dwaj ostatni nie dostaja szans,nie mniej w 2013 r. nie pukali tak do pierwszej drużyny.
Wisła 2013 to jest to samo o ile nie gorzej niz Wisła 2016.
Zaczelismy od tematu Smudy,a konczymy na prównaniu powtórek (bo moze własnie forme mieli dzieki Smudzie.... :) ),gdzie ewidentnie obecna Wisla ma szerszą ,o ile nie lepsza kadre ,a przy odpowiednim przygotowaniu przez zimę(odpowiednim trenerze) zawodnicy typu Popvic lub Cywka mogliby brylować
Dla mnie temat zakonczony.

papiwislak 24.02.2016 18:21

http://futbolplus.pl/kraj/item/5939-...renera-w-wisle smuda czyni cuda...

kolarz90 24.02.2016 18:39

Przykro to pisać ale w obecnej sytuacji jako jedyny jest gwarantem jakiegoś w miarę solidnego poziomu gry zespołu...

Karherop 24.02.2016 18:43

Polecam poczytać co pisał wcześniej kmiecik z futbolplus. Wyssane z palca historie, byle by wzbudzić większą sensacje.

63.5 Kg 24.02.2016 18:59

:rotfl::rotfl::rotfl:

To znowu pojebaniec kmiecik i jego rewelacje myślenickie...:)

dominatorbj 28.02.2016 10:44

Z trenerem Smudą tracimy szansę na mistrzostwo mówili. Jak tak dalej pójdzie to walka o puchary będzie zagrożona. Każdy inny trener zdobyłby z tym składem puchary z palcem w tyłku mówili.Wygrane z Legią i innymi z górnej półki to nie wszystko liczy się aby zagrać w pucharach mówili. Eliminacje LM by nas uratowały finansowo mówili, ale nie ze Smudą.
Dzisiaj ich już nie ma albo siedzą cicho, a klub się stacza coraz niżej i niżej ;/

dominatorbj 28.02.2016 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1430376)
Nie uważam, że w czerwcu 2013 roku mieliśmy tak słaby skład jak obecnie. Przede wszystkim mieliśmy o trzy lata młodszych Głowę i Brożka, w środku Chrapka... No i Garguła z rundą życia - to chyba wtedy, co nie?

Większość zawodników po przyjściu Smudy dostała kopa i zanotowała wzrost jakości. Skład mieliśmy słaby, bo odeszli najważniejsi zawodnicy z pierwszej 11. Garguła był wtedy na wylocie.

dynek.pl 28.02.2016 13:23

Generalnie to Smuda jest ciągle zatrudniony więc należy go tylko przywołać z urlopowania i wręczyć awans na pozycję pierwszego trenera :)

heoij 03.03.2016 15:18

Czas odświeżyć wątek :-)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...37&oe=5751C6BE

Patryk będzie miał najgorzej :-/

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...nera,id,t.html

"Odszedłem z Wisły wyłącznie z powodu trenera"
"Żeby ktoś mnie czegoś uczył, musiałby mieć autorytet, a tutaj tego zabrakło"

Donald też:

Guerrier także nie zamierza ukrywać, że nie przepadał za "Franzem". Na pytanie czy bał się charyzmatycznego byłego trenera Wisły, odpowiada. - Trochę prawdy w tym jest. O Smudzie można powiedzieć dużo, ale nie to, że jest uosobieniem spokoju. Ja rozumiem, że czasem trzeba kogoś opieprzyć, ale gdy ktoś ciągle na ciebie krzyczy, to tracisz pewność siebie i boisz się cokolwiek zrobić... - mówił.

- Smuda chciał dobrze dla drużyny, jednak nie każdy jest w stanie znieść ciągłą presję. Trener mówił też, że przeze mnie czy Sarkiego wyląduje w domu wariatów. Dziwne słowa, przecież błędy na boisku się zdarzają. Przy Moskalu jest spokojniej. Też krzyknie, ale motywuje w pozytywny sposób - zakończył Haitańczyk.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...ariatow/9fnlym

gdsmk 03.03.2016 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1432247)

Cytat:

Najlepszy trener, który pana trenował?

Nie chciałbym nikogo skrzywdzić, każdy coś wniósł. Pod względem dyscypliny i szacunku to na pewno Franz Smuda. Potrafił wyzwolić w chłopakach zaangażowanie. Nie było przeproś. Opierał się na treningach Bundesligi. Chłopaki jak jechali na zachód to mówili, że u nas to się w ogóle nie trenuje przy tym, co tam jest. Zdarzało się, że się oberwało od Smudy. Że nie walczę, że się boję wsadzić nogę. No i Smuda to bardzo pozytywny człowiek. Pamiętam jak wszedł do szatni i powiedział:
– W klubie wszystko musi być poukładane jak w alfabecie. Od A do O!
by Grzegorz Pater.

daka.kodaka 03.03.2016 15:45

Smuda ma wady ale potrafił zawsze coś wyciagnac z graczy zwłaszcza w pierwszym pół roczu

Zooey_Deschanel 03.03.2016 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daka.kodaka (Post 1432251)
Smuda ma wady ale potrafił zawsze coś wyciagnac z graczy zwłaszcza w pierwszym pół roczu

Albo masz 9 lat, albo jesteś zwykłym piłkarskim analfabetą. Od zarania dziejów drużyny "trenera" Smudy nie potrafiły grać na wiosnę. Jesienią grały dobrze, czasami nawet ładnie dla oka, zdobywały punkty. Przychodziła wiosna i zespół prezentował się słabo oraz gubił punkty z każdym rywalem. Nie wiem, co w głowie ma Cupiał biorąc Smudę w tym momencie. Nie jest to osoba, która jest w stanie uratować Wisłę przed spadkiem. Inną, żałosną, rzeczą jest fakt, że znowu sięga po faceta, który w biały dzień podał Wisłę do sądu o wypłacanie pełnej pensji do końca kontraktu. Cupiał po prostu nie ma wstydu.

brylant17 03.03.2016 16:20

Wróbelki ćwierkają,że od poniedziałku ma zostać zaprezentowany jako trener.Mam nadzieję,że to kolejny wymysł dziennikarzy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl