Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

wiertar 24.09.2010 12:47

jest jakis filmik z tym Vrodljakiem??

el Nuero 24.09.2010 13:14

Gdy dwóch sie bije, czy trzeci to wykorzysta???

Widzisz emj10 - ja dotychczas na rywalizację naszej Wisły z waszą Legią patrzyłem w stylu Kargula i Pawlaka, czyli:

Cytat:

Kargul ( Legia ) - to wróg, ale swój!
Tymczasem włączył się ktoś trzeci do gry, czyli drużyna z Poznania. Pomijając kwestię okoliczności w jakich powstała obecna ekipa z Poznania (Lech? Amica?), idzie im całkiem nieźle. W ostatnich 3 latach dwa razy "dobili" do fazy grupowej, a w lidze mają jeden mecz mniej rozegrany. Jeśli dzisiaj uda im się wygrać z legionistami, to będą wtedy wyżej w tabeli i od was, i od nas, a taki układ wcale nie byłby korzystny. W Białymstoku już grali (Legia jeszcze nie), z Arką punkty zdążyli już zgubić. Gdzie jeszcze mogą się potknąć, jeśli nie na Łazienkowskiej i na Reymonta? Z Ruchem albo Polonią ex-Groclinem?

Chciałbym, aby w obecnym starciu L-L padł remis, ale zobaczymy. W moim odczuciu, może to być decydujący mecz nie tylko dla pana Macieja (zostaje-wylatuje) ale tez dla niektórych piłkarzy (grają-ława-rezerwy).

MatMario 24.09.2010 13:16

http://www.youtube.com/watch?v=uBwLxOMWDDI

tu masz faul z meczu z Pogonią. Nie dostał nawet kartki, później podawał na gola.

A tego z ręką nie mogę znaleźć ale wyglądało tak że po jakiejś przepychance koleś z Zagłębia leży ten wstaje i przechodzi mu po prawej ręce.

Chłop ma nierówno pod kopuła a narazie jest najdroższy to wszyscy srają pod siebie, gwiazda zjechała.

sandomingo 24.09.2010 13:24

Osobiście trudno mi uwierzyć że szefostwo Legii zdecydowałoby się na zwolnienie Skorży w przypadku porażki.
W takim przypadku niejako przyznaliby, że trener którego podpisali pół roku przed sezonem czy nawet wcześniej i cała układana przez niego polityka transferowa jest do dupy a na to chyba nieco zbyt wcześnie...
Z drugiej strony lepiej wcześniej niż później ale mimo wszystko jakoś w to nie wierzę.

Niemniej w dzisiejszym meczu zdecydowanie bardziej ucieszyłoby mnie zwycięstwo Legii, która mimo wszystko jest Legią a nie jakimś dziwnym pseudotworem z Poznania i okolic.

Pan Jotka 24.09.2010 13:42

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,84..._Cracovii.html MYŚLAŁEM, ŻĘ PADNĘ! 100 razy więcej hehehehe To ja przebije Szymona Opryszka---w zesżłym sezonie na meczach wisły był max.5000 kibiców. Teraz było ich 18 tysięcy! To wzrost o 350%! To nic że 100 razy więcej to 1000%.Ci sami, do których kierował swoje MONDRE wywody Opryszek zauważą tylko opryszkowe 100 i moje 350 :PA więc górą liczbowo Wisła :)
PS. Rozdał bilety i jeszcze sie cieszy, że przyszli.Oby Arka wygrała to nawet darmowe bilety ich nie przyciągną :P

PhantomRanger 24.09.2010 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 985631)
Osobiście trudno mi uwierzyć że szefostwo Legii zdecydowałoby się na zwolnienie Skorży w przypadku porażki.
W takim przypadku niejako przyznaliby, że trener którego podpisali pół roku przed sezonem czy nawet wcześniej i cała układana przez niego polityka transferowa jest do dupy a na to chyba nieco zbyt wcześnie...
Z drugiej strony lepiej wcześniej niż później ale mimo wszystko jakoś w to nie wierzę.

Niemniej w dzisiejszym meczu zdecydowanie bardziej ucieszyłoby mnie zwycięstwo Legii, która mimo wszystko jest Legią a nie jakimś dziwnym pseudotworem z Poznania i okolic.

Możliwe, że masz rację i po Lechu go nie zwolnią. Pierwsze informacje pojawiły się już na przełomie kwiecień/maj , że Skorża ma być ich trenerem. Nie wiem czego oczekiwali od niego włodarze Legii, ale to, że nie potrafi przygotować zespołu do sezonu mogli się przekonać rundę temu. Nie żebym płakał z takiego obrotu sytuacji, a wręcz przeciwnie. Na transferach też się nie zna i to również w Wiśle pokazał sprowadzając Beto[na] czy Christowa. Teraz mają Mezengę i Kneżevicia czyli równowaga w przyrodzie musi być.

Syn Kangura z 1984 24.09.2010 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 985639)

Porównanie z galerią handlową wyjątkowo trafne :lol:

Sartre 24.09.2010 13:56

Cytat:

PS donosi, że Skorża, Beret i cały sztab dostali niezły op*dol od Waltera. Piorunów jeszcze nie ma, ale czarne chmury są więcej niż na horyzoncie, są już nad ich głowami.

Ale zgodzę się, że po Lechu go nie wywalą, o nie. Po Lechu może natomiast być przypieczętowany jego los. Potem już będzie tylko szukanie po cichu kogoś za granicą (o ile już kogoś nie szukają).

7 kotów 24.09.2010 14:09

O, widze ze Vrdoljak bedzie lubianym i szanowanym pilkarzem w Polsce. Niezla swinia. Atak na zakonczenie kariery.
Mam nadzieje,ze trafi na jakiegos msciwego drwala.

sandbender 24.09.2010 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 985639)
To nic że 100 razy więcej to 1000%.

10 000 chyba...

Ciekawe czy Pasy testowały swoją tablicę w taki sposób, żeby umożliwiała wyświetlanie wyższej cyfry po stronie gości. Zobaczymy jutro.

TS Girl 24.09.2010 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 985649)

Czas zmienić nazwisko na Ivica V(pier)doljak.

Ściągnięte z komentarzy na Weszło :-p

Sartre 24.09.2010 15:36

W pracy mam zablokowanego jewtuba, ale rozumiem że chodzi o wejście Vrdoljaka z wyprostowaną nogą w meczu z Pogonią?

Tamto to jeszcze było pół biedy - nie pamiętam w kogo wchodził IV w tym starciu, ale oni tam obaj robili dokładnie to samo. Obaj powinni dostać po żółtej, jak nie czerwonej, a IV bezwzględnie zejść. Dla mnie bardziej żenujące było nadepnięcie na dłoń na meczu z Zagłębiem - za to powinien dostać karę i urlop od Komisji. No zobaczymy co będzie dalej... w sumie koleś przyszedł z tej Chorwacji bez opinii jakiegoś totalnego drwala, raczej walczaka co nie odpuszcza, ale jakichś info o tym, że gość gra bardzo nieczysto nie było, przynajmniej mnie ominęły. Po paru latach grania w lidze tak, jak w tych dwóch zagrywkach u nas, to byłaby to pierwsza rzecz, która by lądowała w jego cefałce.

Sylwek1906 24.09.2010 15:47

No tak a komisja ekstraklasy nie może oglądnąć powtórki z meczu z Zagłębiem i ukarać Vrdoljaka przed ważnym meczem z Lechem, tak jak to zrobiła z Boguskim (wtedy w formie) przed meczem Wisła - Legia.
Jak sie skończyło każdy pamięta :) ale tu wychodzi jak Legia jest "chroniona".

RAFi89 24.09.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906 (Post 985675)
No tak a komisja ekstraklasy nie może oglądnąć powtórki z meczu z Zagłębiem i ukarać Vrdoljaka przed ważnym meczem z Lechem, tak jak to zrobiła z Boguskim (wtedy w formie) przed meczem Wisła - Legia.
Jak sie skończyło każdy pamięta :) ale tu wychodzi jak Legia jest "chroniona".

O ile się nie mylę to canal+ zrobił aferę w sprawie Boguskiego. Zrobili wielkie halo jakby Rafał zęby gościowi powybijał. Od tamtego czasu już tak ochoczo takich sytuacji nie znajdują, wątpię aby tej całej komisji chciało się oglądać spotkania i szukać przewinień. Im jak się czegoś nie wskaże to raczej sami się nie wysilą.

Gwiaździsty 24.09.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 985679)
O ile się nie mylę to canal+ zrobił aferę w sprawie Boguskiego. Zrobili wielkie halo jakby Rafał zęby gościowi powybijał. Od tamtego czasu już tak ochoczo takich sytuacji nie znajdują, wątpię aby tej całej komisji chciało się oglądać spotkania i szukać przewinień. Im jak się czegoś nie wskaże to raczej sami się nie wysilą.

Spoko, jakby to był gracz Wisły to zawieszenie miałby jak w banku. A tą sytuację z przejściem po ręce pokazał własnie canal+. Węgrzyn siedzący w studiu wyraził nawet przypuszczenie, ze napewno zajmie się tym odpowiedni wydział. No i co ?, ano gó..o.

Snoop1906 24.09.2010 16:18

Link do meczu Slaska; http://egoals.pl/videos/na-zywo:-kor...k-wrocław

MatMario 24.09.2010 16:31

Jasne że w C+ to było. Tylko nikt się tym nie zajął a opisali to bardzo podobnie do Boguskiego.

Buziek_LG 24.09.2010 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 985608)
A z jakich miast jest to towarzystwo, zeby się czasem nie okazało, że tak jak poprzednio, 99 % z Warszawy lub województwa i jeden z Poznania. :) Taki był skład jak głosowano nad Boguskim.

Mówisz masz:
Wojciech Zieliński - Warszawa
Piotr Jakubicz - Wrocław
Jan Roliński -Warszawa
Krzysztof Gacek -Łódź
Filip Jańczuk - Gdynia
Bartosz Urbańczyk - Kraków
Wojciech Korpetta - Warszawa

Chociaż przy Urbańczyku i Rolińskim mogę się mylić bo piszę z pamięci.

Sartre 24.09.2010 17:24

A propos meczu Korona - Śląsk: Sotirović i Diaz przepuszczają 100% akcje koncertowo. Nic dziwnego, że Śląsk jest na samym dole tabeli, jeżeli ich napastnicy nie potrafią strzelić gola w akcjach sam na sam albo do pustej bramki...

Filippo123321 24.09.2010 17:34

No akurat Diaz nie miał żadnej czystej sytuacji. Zreszta, jest chyba najlepszy na boisku, swietny technicznie.

Sartre 24.09.2010 17:39

No może takich 100%, to nie, ale kilka razy miał otwartą drogę do bramki. W sumie nie żebym bronił Tarasiewicza, zwłaszcza w obliczu wyników Śląska, ale Śląsk w tych meczach które widziałem gra na niezłym poziomie. Diaz faktycznie świetny technicznie, w ogóle całość ma ręce i nogi, tylko no... brakuje goli. No i obrona nieogarnięta, tak się zagapiać przy grze przeciwko niezłej Koronie, to jednak nie wypada.

Edit: Andradina. Uff. Strefa spadkowa jeszcze nie dla nas ;D

Edit2: O proszę, a Markiewicz daje mi 3 punkty w typerze :D

Snoop1906 24.09.2010 18:09

Link do Legia - LEch: http://egoals.pl/videos/na-zywo:-leg...---lech-poznan

bridgeburner 24.09.2010 18:47

Pytanie do ludzi z Gdańska
Nie było jakis plotek na temat dwumeczu Lechia-Górnik??
Tzn. my wam w pucharze wy nam w lidze albo cos w tym stylu
wiem ze to wczesny etap rozgrywek ale już nie takie rzeczy sie dzialy
a na Lechie jest bardzo przyzwoity kurs, pare zł by sie postawiło

JoeyLG 24.09.2010 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 985746)

:shock:

123456789

dostuffca 24.09.2010 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 985746)

Niestety, dogadane jest na 2:3, z czego jedna bramka z dyskusyjnego karnego.
Kumpel mi mówił, bo spotkał kogo trzeba z Górnika w galerii akurat.

bridgeburner 24.09.2010 18:53

Oj jaja sobie robicie
A u nas przy takich dwumeczach to co chwile do jakis wałków dochodziło

Joshua TS 24.09.2010 19:06

Jutro będzie święto na kałuży, pierwszy i ostatni raz w tym wieku będzie komplet na tym stadionie:D
A Śląsk znowu wtopił:evil:po za tym liczyłem, że zobaczę dziś Legię w strefie spadkowej.

leszekm_ 24.09.2010 19:14

ale ta legia to żart jest

sandiegoo 24.09.2010 19:14

Legia - amica 0-1 ;D

Maciuś 24.09.2010 19:15

NIKT mnie nie przekona ze Antolovic nie jest najslabszym bramkarzem w historii polskiej ligi.

cieniek 24.09.2010 19:16

Początek meczu a już widać różnice 2 klas. Jak Legia zwątpi może dostać łomot.

Elendil 24.09.2010 19:18

możecie dać link do meczu? szukałem na Soccer Live, ale nigdzie transmisji się nie dopatrzyłem

FajQ 24.09.2010 19:18

Dobry mecz.Aż jestem pod wrażeniem że to ekstraklasa.
Edit: Legia ładne pierdo****cie

WISŁAZWE 24.09.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 985763)
możecie dać link do meczu? szukałem na Soccer Live, ale nigdzie transmisji się nie dopatrzyłem

Public Sport3 łatwo znaleźć. Channel 65059

felipe 24.09.2010 19:21

http://www.atdhe.net/24636/watch-leg...vs-lech-poznan

Link do transmisji po angielsku. Nie słychać prawie w ogóle trybun, ale rekompensuje to wszystko bardzo fajna jakość :)

leszekm_ 24.09.2010 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 985763)

http://antektv.com/transmisje.php

na soccerlivie jest wszystko, na przyszłość szukaj aż znajdziesz

Pan Jotka 24.09.2010 19:24

Legia gra jak zwykle---dziadostwo. Brako oprawy ze względu na bojkot Ultrasów Legii. Ale doping świetny.

felipe 24.09.2010 19:37

Przyznać trzeba, że bez Żylety liga (!) traciła mnóstwo... Chyba najlepszy doping w kraju.

JoeyLG 24.09.2010 19:38

Lepszy był (jest) na Wiśle wg mnie

Pan Jotka 24.09.2010 19:38

My, Legia czy Lech to czołówka pod tym względem. Dlatego nie mogę sie doczekac naszego wyajzdu na Lecha i meczu u siebie z Legią. :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl