Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WioReXXX 25.08.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 968064)

Ricardo Bonetto nie dołączy do Wisły, wybrał ten grecki klub, w którym gra Baszczyński. Piszą o tym, że nowy trener i dyrektor sportowy drastycznie zmieniają politykę klubu. Tak więc Bonetto u nas nie zagra.

PS. Uczę się włoskiego

Wasiu 25.08.2010 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 968072)
no i git ;D
potrzeba ś.p l.o i snajpera ;]

A na jakiej pozycji gra Bonetto? Wlasnie na l.o.
Maaskant zrezygnowal pewnie z Wlocha bo liczy na lepsze transfery. Pytanie tylko czy rzeczywiscie dostal zapewnienie ze takie beda, czy tylko mu sie wydaje :]

westersyl 25.08.2010 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 968069)

No i prawidłowo, nie można brać gościa tylko dla tego, że miał epizod w Lazio... do tego już podstarzały. Ciekawe czy rzeczywiście jest coś w skarbcu czy znowu będzie krętactwo i kombinowanie grajków jak najtańszym kosztem.

palladynTS 25.08.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 968016)
Janse sie przyda bo Cikos jest słabiutki i Maaskant to widzi.
Sprowadzenie Bonetto chyba będzie niestety związane ze sprzedażą Diaza.Licze że to będzie taki rutynowany obrońca jak Celeber albo Stolarczyk którzy też przychodzili do Wisły po 30-ce.

Brakuje mi tu troche wartościowych graczy ofensywnych (bramkostrzelny napastnik,playmaker) no ale cóż tacy sporo kosztują.

Bardzo mnie zastanawiają wypociny niektorych forumowiczów.
Po czym wnosisz ze Maaskant juz potrafil ocenic umiejetnosci stricte pilkarskie Cikosa?Tm bardziej stwierdzasz ze Cikos jest slaby.Na jakiej podstawie?Znalazles sobie "nowego" Bunoze? Pewnie tak.Nagle Bunoza jest ok,a Cikos jest be.
A ja wole widziec szklanke do polowy pelna.Jeden z bardzo nielicznych pilkarzy Wisly ktorzy przejawiali do tej pory jakakolwiek chec do gry i ambicje to wlasnie ten,tak krytykowany przez ciebie piłkarz.
Red kartka?
Moment,moment.Glowacki nie dostawal?czerwien byla konsekwencja nierobstwa reszty obibokow na boisku.Takze proponuje wstrzymac sie z ostateczna ocena,bo wedug niektorych na tym forum Bunoza to drewno,a jak zycie pokazalo w ostatnim spotkaniu byl jednym z najlepszych wislakow na boisku.

ps.sory za brak polskich znakow ,ale mam defekt klawiatury.:-/

Wisielak 25.08.2010 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 968075)
Maaskant zrezygnowal pewnie z Wlocha bo liczy na lepsze transfery. Pytanie tylko czy rzeczywiscie dostal zapewnienie ze takie beda, czy tylko mu sie wydaje :]

O to mi właśnie chodziło że Wisła rezygnuję z niego i poszuka lepsze piłkarza na lewą stronę obrony .
Mnie osobiście zaskoczył Dudu Paraiba z Widzewa.

MCX 25.08.2010 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 968030)
Moim zdaniem nic nowego ten artykuł nie wnosi i informacje w nim zawarte należy traktować ze sporym dystansem.
3 nazwiska, które w kontekście wzmocnienia Wisły już się przewijały, żadna nowość, a gazety coś pisać muszą. Szczególnie Przegląd Sportowy, którego wiarygodność ostatnimi czasy systematycznie się obniża.

Czyli dokładnie tak jak pisałem.
A "Przegląd" pisał przecież, że zakontraktowanie Bonetto jest najbardziej prawdopodobne.
Śmiechu warte, dlatego od dłuższego czasu nie kupuję gazet sportowych.

piotrekwrd 25.08.2010 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 968077)
Tm bardziej stwierdzasz ze Cikos jest slaby.Na jakiej podstawie?Znalazles sobie "nowego" Bunoze? Pewnie tak.Nagle Bunoza jest ok,a Cikos jest be.
A ja wole widziec szklanke do polowy pelna.Jeden z bardzo nielicznych pilkarzy Wisly ktorzy przejawiali do tej pory jakakolwiek chec do gry i ambicje to wlasnie ten,tak krytykowany przez ciebie piłkarz.
Red kartka?
Moment,moment.Glowacki nie dostawal?czerwien byla konsekwencja nierobstwa reszty obibokow na boisku.Takze proponuje wstrzymac sie z ostateczna ocena,bo wedug niektorych na tym forum Bunoza to drewno,a jak zycie pokazalo w ostatnim spotkaniu byl jednym z najlepszych wislakow na boisku.

1906% poparcia. Głos rozsądku. Cikos gra na równym poziomie nieźle w obronie i lepiej niż nieźle w ataku. Po za tym wizja rozwoju. Zresztą dokładnie jak Bunoza. W tej chwili to jest najważniejsze.

szczebel 25.08.2010 12:28

Gazety nic nie wiedzą , a ja lubię poczytać co pismaki piszą na temat gry naszej drużyny i zarządzaniu klubu. Ładne bajki na dobranoc wypisują.

bonawentura 25.08.2010 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 968075)

Ojojoj - napewno będą - bynajmniej trzeba wierzyć. Ale do końca tego okienka raczej nikt nowy się nie pojawi, no może ten Janse, ale to bardzo bardzo ewentualnie. Ja jestem wrecz przekonany, że nikt się nie pojawi, bo dyrektor sportowy jakim jest Valcks za bardzo się szanuje, by dokonywać jakichś nieprzemyślanych wzmocnień. Pierwsze musi stwierdzić braki na konkretnych pozycjach a potem dokonać solidnych wzmocnień na dane miejsce. To musi współgrać z potrzebami trenera etc. Przypuszczam, że dobrze przygotowane transfery przez Valcksa spowodują, że Cupiał wyłoży trochę więcej pieniędzy niż dotychczas, w końcu wejście do LM, to zarobienie fortuny.

gasienica10 25.08.2010 12:31

czy to prawda że Wisła interesuje się Mateuszem Siebert ?

bozar 25.08.2010 12:40

Jeśli to prawda że rezygnujemy z Bonetto, to pokuszę się o stwierdzenie że oto mamy pierwszą zdroworozsądkową decyzję nowego dyrektora sportowego.
gasienica10: skąd masz takie info? Byłby to ciekawy nabytek, perspektywiczny zawodnik. Pytanie czy byłby realną konkurencja w składzie "na tu i teraz".

bonawentura 25.08.2010 13:46

A czy to prawda, że Wisła interesuje się Ronaldinho? Darujcie sobie takie komentarze, bo to do niczego nie prowadzi. Zresztą kto to jest ten Mateusz Siebiert, gdzie on gra? Może to jest ewentualne wzmocnienie do ME, a nie do pierwszej drużyny. Dajcie już spokój, transferów raczej nie będzie w tym oknie. Spekulacje dziennikarskie są tylko po to byście czytali te brednie, a i żeby im sprzedaż dzienników rosła.

Wisielak 25.08.2010 13:53

http://www.spartak.sk/?clanok=2930

Chyba transfer Kopunka odpada ...

sevenheaven 25.08.2010 14:02

Cytat:

Cikos gra na równym poziomie nieźle w obronie i lepiej niż nieźle w ataku.
nie wiem w którym meczu widziałeś niezłą defensywę z jego strony, bo ja w żadnym co grał .. przy lepszych przeciwnikach pięknie nas wypunktują , każda akcja z jego strony to jest dośrodkowanie w nasze pole karne
dla mnie w obronie = katastrofa, jeśli chodzi o atak to ogromny plus dla niego, włącza się w każdą praktycznie akcję, niestety brakuje mu trochę dokładnośći, ale ambicję ma ogromną, dla mnie to pomocnik nie obrońca ;/

piotrekwrd 25.08.2010 14:07

Baszczu jak do nas przychodził miał kłopoty z trafieniem lewą nogą w piłkę i co z niego 'wyrosło'? Może faktycznie masz rację z tą obroną, ale podkreśliłem już, to jest gość który będzie coraz lepszy, w to ślepo wierzę xD

Acapelo 25.08.2010 15:58

Istnieje napewno mozliwosc sciagniecia Janse tak jak Milan wypozyczyl Boatenga z Genui...

AYALA 25.08.2010 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 968077)
Bardzo mnie zastanawiają wypociny niektorych forumowiczów.
Po czym wnosisz ze Maaskant juz potrafil ocenic umiejetnosci stricte pilkarskie Cikosa?Tm bardziej stwierdzasz ze Cikos jest slaby.Na jakiej podstawie?Znalazles sobie "nowego" Bunoze? Pewnie tak.Nagle Bunoza jest ok,a Cikos jest be.
Red kartka?

ps.sory za brak polskich znakow ,ale mam defekt klawiatury.:-/

to po co Maaskant chce ściągnac prawego obrońce Janse z Bredy ? Pomyśl troche.Cikos popełnia proste błędy w kryciu i co najgorsze podaje piłke do przeciwnika jeszcze na swojej połowie.To tak jakby ktoś wjechał na skrzyżowanie na czerwonym świetle.W 1 czy 2 lidze takie błędy są baz konswkwencji ale nie w ekstraklasie.Alvarez jak przyszedł to takich katastrofalnych błędów nie popełniał

fanfan 25.08.2010 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 968225)
to po co Maaskant chce ściągnac prawego obrońce Janse z Bredy ? Pomyśl troche.Cikos popełnia proste błędy w kryciu i co najgorsze podaje piłke do przeciwnika jeszcze na swojej połowie.To tak jakby ktoś wjechał na skrzyżowanie na czerwonym świetle.W 1 czy 2 lidze takie błędy są baz konswkwencji ale nie w ekstraklasie.Alvarez jak przyszedł to takich katastrofalnych błędów nie popełniał

A skąd wiesz że chce ściągnąć Janse? Bo Przegląd Sportowy tak napisał? Czy może któryś z dzieciaków na jakimś forum taką bajeczkę zapodał . A po drugie nawet jakby przyszedł do nas ten Holender to nie musi znaczyć że z Cikosza są niezadowoleni tylko po prostu potrzebują kogoś więcej na bok obrony . Szczerze mówiąc przydałby nam się jakiś dobry boczny obrońca który mógłby zagrać na obu bokach bo Pietia "podobno" woli grać na skrzydle, Diaz "podobno" ma zostać sprzedany, Singlar niestety się posypał ze zdrowiem i zostaje nam tylko Cikosz . Sam z chęcią zobaczyłbym tego Janse ale on w tym okienku podpisał kontrakt z NAC więc jego transfer jest małoprawdopodobny , wprawdzie Breda ma kłopoty finansowe ale będą chcieli się utrzymać a sprzedając podstawowych piłkarzy im się to nie uda a na sprzedaży jakiegoś zawodnika do Wisły nie zarobią kokosów bo kto jak kto ale Wisła im dużo nie zapłaci i wydaje mi się że sam zawodnik nie będzie chciał odchodzić już w tym okienku , najwcześniej w zimie albo nawet za rok bo nikt nie chce w takim tempie zmieniać klubów.

wojtole14 25.08.2010 16:31

Brawa za rozsadek, Erik Cikos poddawany jest sporej probie w Wisle i znowu robi sie podzial tak jak bylo to i jest nadal z Patrykiem Maleckim. Jedni przytakuja na sposob gry Maleckiego, inni z checia pozbyliby sie go z Wisly na dzien dobry. Powod prosty, propaganda mediow, a wy to chloniecie i stajecie sie marionetkami Przegladu Sportowego czy wp.pl. Dla nich nie liczy sie prawda, tylko zeby zrobic cos co sie dobrze przeczyta. To samo bylo z odmowa gry przez Maleckiego, gdyby nie media ta sytuacja nie dotarlaby do nikogo i zostaloby to raczej z przymruzeniem oka potraktowane w Wisle. Bo takie sytuacje sa na porzadku dziennym w futbolu.
Dla mnie gadanie o transferze Janse, bo Cikos jest za slaby to jakas farsa. Maaskant nie widzial jeszcze tego chlopaka na treningu, a gazety juz stwierdzily, ze Cikos podpadl naszemu trenerowi. No nie robmy sobie jaj, zaden trener nie zrobilby czegos takiego, tylko dlatego ze chlopak dostal czerwona kartke. Bunoza gral piach, dostal czerwien i sie ogarnal. Troche wiary w naszych nowych gwiazdorkow.
Btw. Cikos moim zdaniem byl jednym z lepszych pilkarzy przez poczatek sezonu.

Pan Jotka 25.08.2010 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 968238)
To samo bylo z odmowa gry przez Maleckiego, gdyby nie media ta sytuacja nie dotarlaby do nikogo i zostaloby to raczej z przymruzeniem oka potraktowane w Wisle. Bo takie sytuacje sa na porzadku dziennym w futbolu..

Gdzie???W którym futbolowym świecie? Bo w takim co ja znam to są kary za krytykę sędziego, za odpychanie rywali zólte kartki,za gesty do kibiców dyskwalifikacje i kary finansowe. A niesubordynacja piłkarza i odmowa gry to kara po kieszeni.
No chyba, że dla ciebie futbolowy świat to Ameryka Płd gdzie finał pucharów kónczy sie naparzanką i strzelaniną...
Zobaczysz gdzie skończy Patryczek jak raz odpysknie Holendrowi.

Wisielak 25.08.2010 21:15

Święta racja jeszcze sprzedać Jirsaka oraz Kowalskiego
sprowadzić napadziora i ś.p i jest git !
Badyll a można wiedzieć jakie to forum ?

PhantomRanger 25.08.2010 21:18

Ciekawy jestem tylko ciekawy jak to zniesie Zdzisiu. Przyszedł jakiś Holender i od razu nie chce sprowadzać szrotu, który on wynalazł. Jeśli to prawda to należy przyklasnąć tej decyzji. W naszej I czy II lidze lepsi są tylko pijawek nie mają dobrych, które by je gdzie opchnęły w lepszych polskich klubach.

Korbit 25.08.2010 21:21

Jirsakowi dałbym szanse dla mnie do odstawki są Łobo Kowalski Pawełek(i to jak najszybciej) i za nich ( kasa za transfer +chora kasa którą ma łobo w kontrakcie) powinna wystarczyć na klasowego napadziora i obrońce pokroju Marcelo, oby holendrzy zobaczyli ze Ci grajkowie nie są warci aby nosić koszulki z Bialą Gwiazdą!

mi się spodobała ta reakcja trenera powiedział pewnie gościu to jest Wisła, z taką grą nie masz czego tu szukać a sam fakt, że jesteś z lazio nie przemawia do mnie! hehe mam nadzieję, że teraz transfery będą trafione i nie dostaniemy kolejnych dudu i christowów:)

Korbit 25.08.2010 21:29

nie nie ja mówiłem o "goal machine" król strzelców ligi indyjskiej:P

Wisielak 25.08.2010 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Korbit (Post 968394)
nie nie ja mówiłem o "goal machine" król strzelców ligi indyjskiej:P

wiem ale ja tak palnąłem z innej beczki bo potrzebujemy lewego obrońce bo Juniora to raczej się nie uda zatrzymać ...

Korbit 25.08.2010 21:34

wiesz co nawet nie chciałbym go zatrzymywać on potrafi zagrać super, ale głównie się bardzo myli, wziąść za niego 1.2 mln ojro i za to mamy klasowego defensora z mocniejszej ligi

Korbit 25.08.2010 21:53

Moim zdaniem to może być początek wielkiej Wisły tylko Cupiał musi dać kasiorkę a holendrzy muszą wygrywać żeby ich nie zwolnił ta budowa będzie pewnie powolna i na efekty możliwe, że trzeba będzie poczekać, miejmy nadzięje, że Boss jest bardziej cierpliwy niż miało miejsce ostatnimi laty
P.S. szkoda, że Wielki polski klub będzie tak naprawdę zagranicznym bo spójrzmy prawdzie w oczy polscy kopacze byli są i będą słabi, przeciętny obcokrajowiec np. argentyńczyk itd. będzie lepiej wyszkolony w Polsce wyjątkiem są tacy piłkarze jak Kuba ale znamy jego cenę...

Reiro 25.08.2010 23:09

Tak przeglądam wyniki dzisiejszych meczów i z zaskoczeniem stwierdzam, że Žilina dostała się do LM ogrywając w dwumeczu Spartę Praga. Ten wynik przypomniał mi sytuację sprzed miesiąca kiedy grupa osób wykłócała się o tym jaka to liga Słowacka jest słaba, a jak się okazuje jest na tyle silna, że będzie miała swojego reprezentanta w Lidze Mistrzów, co Polsce nie udało się od bardzo dawna. Może jednak transfery z klubów Słowackich nie są takim złym pomysłem, np. taki Kopunek, którym się ponoć interesujemy.
Pozbycie się Jirsaka i pozyskanie Kopunka mogłoby nam jedynie wyjść na dobre...

Wojtas 26.08.2010 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 968385)
Ciekawy jestem tylko ciekawy jak to zniesie Zdzisiu. Przyszedł jakiś Holender i od razu nie chce sprowadzać szrotu, który on wynalazł. Jeśli to prawda to należy przyklasnąć tej decyzji. W naszej I czy II lidze lepsi są tylko pijawek nie mają dobrych, które by je gdzie opchnęły w lepszych polskich klubach.

Towarzysz Zdzich napewno zasmucony bo nie bedzie juz jezdzil ,i ogladał meczy(pil wodke),i obserwowal pilkarzy (pil wodke) ....
tak wiec alkoholowe wojaze Zdzicha po ktorym to sprowadza nam Cikosa czy Bunoze czas zakonczyc bo tak daleko nie zajedziemy

bódyń 26.08.2010 07:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 968462)
Towarzysz Zdzich napewno zasmucony bo nie bedzie juz jezdzil ,i ogladał meczy(pil wodke),i obserwowal pilkarzy (pil wodke) ....
tak wiec alkoholowe wojaze Zdzicha po ktorym to sprowadza nam Cikosa czy Bunoze czas zakonczyc bo tak daleko nie zajedziemy

Kto wie czy tak bedzie. Nowy dyrektor go oceni a nie pijawki z forum

PANDEM0NIUM 26.08.2010 08:00

Czy ktokolwiek mógłby zweryfikować informację o tym że Marko Milinkovic jednak wybrał Wisłe?
To prawda?

PrawdziwośćDlaGry 26.08.2010 08:12

a na jakiej podstawie tak stwierdziłeś?

JrQ- 26.08.2010 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 968483)
Czy ktokolwiek mógłby zweryfikować informację o tym że Marko Milinkovic jednak wybrał Wisłe?
To prawda?

Nieprawda, kompletna bzdura, nonsens :rotfl:

AYALA 26.08.2010 10:02

Wisła interesuje sie Mateuszem Siebertem z FC Metz.Siebert gra na prawej obronie.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html

Skoro Cikos gra tak dobrze to po co nam kolejny prawy obrońca ?

Seth 26.08.2010 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 968517)
Wisła interesuje sie Mateuszem Siebertem z FC Metz.

Źródłem tej wiadomości jest fakt, a dla faktu podejrzewam że źródłem były komentarze na WO gdzie ktoś o tym napisał (równie lakonicznie jak w tym "newsie")

Donki 26.08.2010 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 968517)
Wisła interesuje sie Mateuszem Siebertem z FC Metz.Siebert gra na prawej obronie.

Skoro Cikos gra tak dobrze to po co nam kolejny prawy obrońca ?

Siebert jest srodkowym obroncą, a nie prawym.

gasienica10 26.08.2010 10:12

wczoraj o tym pisałem;)

marian paździoch 26.08.2010 10:48

Nie taki zły ten pomysł z Siebertem .

AgresywnyChomik 26.08.2010 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 968476)
Kto wie czy tak bedzie. Nowy dyrektor go oceni a nie pijawki z forum

"To nie ludzie to wilki"

Ta to moze niezatapialny zostanie podany jako wzor profesjonalizmu przez Valckx'a :lol:

P.s.Oczywiscie nie wierze zeby nas Zdzichu opuscil, jest na to za sprytny.

szczebrzeszcz 26.08.2010 11:23

Siebert grał w zeszłym sezonie w Arce, pamięta go ktoś?:>

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=14235

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl