![]() |
Amoah :rotfl: To jest ziomek za 1,5-2mln ojro w promocji a nie za Wiślackie 600 tys. euro ;]
Coś mi się wydaję, że ostatnio nasi Polscy kibice przyzwyczaili się do próbowania wydawania kwot w milionach euro a jeżeli wszyscy dobrze przeglądają kwoty transferowe to jedyny koleś kupiony przez polski klub za ponad milion euro to Sobiech i Ivica Vrdoljak co było ceną olbrzymią jak na polskie warunki ;] Ale idziemy w dobrym kierunku, teraz mln euro, za rok 1,5 mln euro, a za dwa lata 2mln euro albo więcej dzięki stadionom :) |
Cytat:
|
Cytat:
Nie mówię wysokim kategorycznie "NIE" dla jasności. Chodzi mi po prostu o to, by nie tworzyć mitów, że "rosły napastnik do przepychania z przeciwnikiem i zgrywający piłkę kolegom" jest kimś absolutnie niezbędnym. |
a co z tym Ricardo Bonetto bo sprawa jakos ucichła..?
|
Rios nie jest niski. Jest średniego wzrostu. Wrzucanie go do wora niskich z Boguskim i Małeckim to trochę przesada.
Z resztą nie przesadzałbym z rolą wzrostu przy golach. Tutaj się liczy ustawienie w polu karnym i złożenie do głowy. Bark w bark z obrońcą nawet 2 metrowy kloc nie będzie potrafił celnie główkować. Wiadomo, że przy złożeniu do strzału wystarczy lekkie potrącenie i piłka leci daleko od celu. Co innego, gdyby to był tak zwany target man, na którego gralibyśmy ten przysłowiowy wyjazd. Wtedy do walki o górne piłki potrzeba kogoś silnego i wysokiego. |
świetny pomysł z ta Akademią Piłkarską która ma Valckx stworzyc, może wreszcie zamiast 3-4 rzędnych przepłaconych obcokrajowców będą grali wychowankowie ? Za jakiś czas oczywiście
|
Panowie akademia piłkarska potrzebuje dobrych trenerów , nie jednego , a kilku . Jeden fachowiec do każdej formacji , a nie jeden i jeszcze do tego z łapanki . Może pan Kulawik będzie prowadził treningi wychowanków i będą grać tą samą padakę co pierwszy zespół.Rozumiecie moją aluzję?
|
Tylko że w takiej Akademii piłkarskiej mogło by się znaleźć też trochę chłopaków z krajów ościennych. Ale prawda taka schematy schematy schematy od najlepszych. I tylko tak można coś u nas zbudować opierając się na doświadczeniach Niemców, Holendrów, Barcelony. Ale taka akademia to gigantyczne koszty więc zobaczymy na ile naszym zaangażowania wystarczy.
|
Panowie - Kopunkami to się nie przejmujmy. Valcks będzie wszystko zatwierdzał, więc to co sobie pomyślał Jarosz, Basałaj, czy Zdzisiu Kapka odchodzą od wczoraj w niepamięć. Więc przypuszczam, że jak kogoś jeszcze sprowadzimy w tym okienku, to w przyszłym tygodniu na jego zakończenie i zapewniam Was, że nie będzie to pewnie żaden z piłkarzy wymienianych w prasie. Poczekajmy i uspokójmy dyskusję na temat transferów, bo było już ich latem zbyt dużo, by myśleć o kolejnych. Kolejne będą zapewne zimą - muszą Valcksowi dać się wykazać.
|
Cytat:
Moim zdaniem nie było ich za dużo. Niestety zdecydowana większość była po pierwsze za późno, a po drugie (ale to okaże się z czasem) nie wszystkie tak dobrej jakości jak byśmy wszyscy chcieli. Największym minusem było kompletne zburzenie najlepiej funkcjonującej formacji w drużynie - środka obrony, ale ten temat był już wałkowany tysiące razy i nic na to nie poradzimy. Trzeba wierzyć, że Chavez okaże się wzmocnieniem, a Bunoza i Cleber zagwarantują solidność. Nie mniej zgadzam się, że powinniśmy spokojnie poczekać do zimy i dać Valcaxowi się wykazać, a na chwilę obecną skupić się na selekcji przydatnych zawodników spośród tych, których mamy już w kadrze. |
Powoli przestaję wierzyć w przebudzenie Pawła Brożka, a wobec tego konieczny jest klasowy środkowy napastnik, gdyż w innym przypadku Wisła będzie bezzębna. Ani Żurawski, ani Rios raczej naszego ataku nie zbawią, gdyż są to bardziej ofensywni pomocnicy aniżeli środkowi napastnicy.
|
Żuraw by zbawił jak byś odmłodzić go z 5 lat i przywrócił mu dawną szybkość ..
|
Cytat:
|
a ja się zastanawiam, czemu nikt nie chce żurawskiego przekwalifikować na stare lata jako ofensywnego pomocnika ..
kondycja już nie ta, nie jest taki szybki, a zawsze się wracał i rozgrywał .. a niby nam brakuje na tą pozycję graczy :| karlos mi chodzi o cofnięcie go nawet do pomocy, przy boku sobola o ile ten będzie jeszcze w stanie grać 90 mintu na normalnym poziomie .. |
Dokładnie miejsce Zurawia jest moim zdaniem na pozycji tylko i wylacznie cofnietego napastnika.
|
Cytat:
A mi się wydawało że Łobodziński z Iwańskim w Zagłębiu to były gwiazdy tej marnej ligi i czasami im się udawało przeciw Wiśle lub Legii bardzo dobrze zagrć. I to w dodatku w czasach gdy te zespoły potrafiły coś ugrać w europejskich pucharach. No ale pewnie w Lubinie to im wszystkie te mecze kupili. Tutaj coś się złego dzieje z zawodnikami. Zamiast iść do przodu to wiekszosc się cofa. |
Łobodzinski out:)
mam nadzieję, że uda nam się pozyskać tego obrońcę NAC jeżeli on dobry jest... 100 meczow w Eredivisie, mielibysmy wysokiego obronce na lata a powiem szczerze ze takich nam trzeba bo w powietrzu to nasze szanse marnie wygladaja... Do Kopunka jakos przekonany nie jestem, bo za Sobola potrzebujemy jakiegos mega wymiatacza, mamy przeciez juz sredniego Wilka |
Oto nowy Błaszczykowski. Niestety zamiast w Wiśle, gra w Jagielloni:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...l?ticaid=1ac34 Ten Kupisz w chwili obecnej jest zdecydowanie lepszym piłkarzem od Łobodzińskiego. Na pewno nie jest wypalony, nie dorobił się jeszcze, cała kariera przed nim, w jego rękach, więc stara się ile może. Nie to co Łobodziński. Nadal podtrzymuje swoje zdanie z wcześniejszych postów - dla przypomnienia: Cytat:
Cytat:
|
Duża kasa i małe wymagania. Było kilku, co ciągneli zespół, ale ich sprzedano. Pisząc prawdę, to zostali słabi, których nikt zagranicą nie chciał.
Trzeba mocniej pracować, intensywniej i więcej wymagać od piłkarzy. Przyjście do Wisły nie może oznaczać spokojnej kasy do końca kontraktu. To powinna być lepiej płatna, ale i trudniejsza, wyższa półka prowadząca do Niemiec, Anglii itp. |
Cytat:
Może to kwestia braku motywacji do ciężkiej pracy? Kasa na konto wpływa i to nie mała, więc po co się męczyć... |
Cytat:
Chociaż mamy słabą bazę, często przypadkowy sztab i, jak ktoś zauważył w temacie dt. trenera, złe warunki do odnowy biologicznej, to przecież wszystko to nie gorsze od reszty tej skapciałej ligi. Może chodzi o kwestie pozasportowe, mentalne. Legia, Lech dotychczas napędzane były rywalizacją z Wisłą, chęcią detronizacji; reszta ligi to banda underdogs; i tylko my, samotni faworyci. Wieczni zwycięzcy. Cokolwiek by się nie stało. I kiedy nagle się dzieje, nikt nie wie, jak, gdzie i skąd i co zrobić, żeby znów wygrywać. Psycholog sportowy im jest potrzebny. Za wyjątkiem Małego, jemu to zwykły na początek : ) Btw. ludziom z takim zaangażowaniem w pracy, jaki prezentują Brożkowie, robi się w Szwecji badania psychiatryczne : ) |
A wiecie może czy jakieś transfery będą ? ;]
dzięki z góry |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=uDr7Z...x=0&playnext=1 http://www.youtube.com/watch?v=H8J8Tep1b4c Grając tak wykorzystywał swoje najlepsze cechy - atomowy i dokładny strzał, oraz świetny balans ciałem połączony z szybkim odejściem na prawą stronę. Potem nie wiem kto przestawił go na cofniętego, dogrywającego napastnika (zarówno w Wiśle, Celticu jak i reprezentacji). Ale wtedy Żurawski przestał być już tym Żurawskim, jakim powinien być - stworzonym do wykańczania akcji i seryjnego zdobywania goli. Pozycja cofniętego napastnika sprawiła, że nie mógł często pokazywać tego, co umie najlepiej. |
Tylko, że on miał wtedy niesamowite odejscie na kilku metrach
i szybka noge do tego watpie zeby byl w stanie teraz takie bramki strzelic jak np. w rewanżu z Omonią wiek juz nie ten, natury nie oszukasz |
200tys rocznie za bonettiego to chyba duzo... jezeli Diaz zostanie to nie ma sensu jak dla mnie...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sprowadzenie Bonetto chyba będzie niestety związane ze sprzedażą Diaza.Licze że to będzie taki rutynowany obrońca jak Celeber albo Stolarczyk którzy też przychodzili do Wisły po 30-ce. Brakuje mi tu troche wartościowych graczy ofensywnych (bramkostrzelny napastnik,playmaker) no ale cóż tacy sporo kosztują. |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...l?ticaid=1ac42
Kolejny godny uwagi piłkarz zostaje sprzątnięty nam sprzed nosa |
Cytat:
|
Cytat:
Według nieoficjalnych informacji Bonnetto będzie zarabiać w Wiśle 250tyś Euro. Wydaje mi się to przesadą, dla tak wiekowego zawodnika, wiecznie wypożyczanego i w Lazio zgarniał "marne" 120tyś Euro. |
Cytat:
3 nazwiska, które w kontekście wzmocnienia Wisły już się przewijały, żadna nowość, a gazety coś pisać muszą. Szczególnie Przegląd Sportowy, którego wiarygodność ostatnimi czasy systematycznie się obniża. |
A według informatorów z W-O
powraca sprawa Marko Milinokovicia ponieważ żaden wielki klub się po niego zjawił i zostanie na lodzie (koszyce się na niego wypieły ) więc to może być możliwy transfer o ile wiem to może grać jako środkowy pomocnik . |
Cytat:
|
|
A "Nasi" zrezygnowali z transferu:
http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...ansu+partizana |
Cytat:
|
|
Cytat:
potrzeba ś.p l.o i snajpera ;] |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl