Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Filippo123321 19.08.2010 18:49

Masz racje na razie sciagnelismy tez polski szrot - Wilka.

Ja nie o takich polskich pilkarazch mowie, polecam przeczytac caly post :)

Wasiu 19.08.2010 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 964389)
1. Wielkim planem Basałaja było odmłodzenie drużyny. Właśnie dlatego zakontraktował Paljica, Chaveza i teraz pozyskuje Włocha. Młodość, młodość, młodość - do Cikosa i Bunozy przecież świat należy.

Nie przesadzaj, Chavez ma 26, Paljic 27. Bonetto narazie nie jest nasz. Nie da sie stworzyc druzyny o sredniej wieku 21 lat. To nie wypali, bardziej doswiadczeni zawodnicy tez sa potrzebni.

Griszka30KR 19.08.2010 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 964431)
Masz racje na razie sciagnelismy tez polski szrot - Wilka.

Ja nie o takich polskich pilkarazch mowie, polecam przeczytac caly post :)

Problem w tym,że nie ma dobrych piłkarzy,cały czas pikujemy w dół.Kiedys było ich kilkunastu,może więcej,teraz jeden-dwóch,a reszta jest lansowana przez TV(za których pieniądze są nie adekwatne).Ostatnich jakich znałem to Kuba i Lewandowski.

Dzimi 19.08.2010 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 964392)
To się właśnie nie sprawdziło. Zmanierowanymi i rozleniwionymi polskimi grajkami ze znaną mentalnością świata nie podbiliśmy i nie podbijemy !
Nie ma sensu wałkować tego samego tematu w kółko ! Podsumowaniem tego tematu są "występy" pucharowe oraz reprezentacja Polski.
Czas na zmiany.

Nie sprawdziło się tylko dlatego, że zamiast stawiać na najlepszych z najlepszych tej ligi, zaczęliśmy ściągać przeciętniaków...

W pewnym momencie gdzieś około roku 2005-2006 Ci najlepsi z najlepszych tej ligi, zamiast do Wisły zaczęli trafiać za granicę. Przykład - Ireneusz Jeleń, który powinien przyjść do Wisły najpóźniej dzień, dwa po odejściu Żurawskiego.

bódyń 19.08.2010 20:09

A co wy sie tak uparliscie, ze pilkarze maja byc mlodzi? Czy my startujemy w konkusie Najmladsza Druzyne? Druzna ma byc dobra a nie mloda. I tyle. I ze sprowadzamy kolesia co ma 30 lat?. A co mowili wszyscy jak przychodizl Cleber? Po co stary dziad.I nagle sie okazuje ze Bonetti bedzie gorszy od Diaza. Ciekawe skad to wiecie?
Sprzedanie za 1 mln E DIaza to super kasa jak na takiego pilkarza

allond 19.08.2010 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 964408)
To trzeba te pieniadze zainwestowac. Polonia celuje w najlepszych Polakow i na razie wyglada to bardzo dobrze.

Wiesz ile dotychczas Polonie kosztował ten mini sukces pt. wygranie derby kosztował? jakieś 60-80mln zł
Czy Wisła ma takie pieniądze??Nie ma i mieć nie będzie

Filippo123321 19.08.2010 23:46

skad takie dane? ;o

allond 20.08.2010 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 964797)
skad takie dane? ;o

przed oknem transferowym wyliczali w jednej z gazet ile na Polonie wydał dotychczas Wojciechowski - wyliczyli z tego co pamiętam jakieś +- 55mln złotych - za karty nowych graczy (nie były liczone płace zawodników) , wypłaty za zerwane przez klub kontrakty - z trenerami/zawodnikami , opłaty za doradztwo (Tony Slot , Listkiewicz , za wykup licencji Groclinu i wykup kart zawodniczych z Groclinu. I to było jeszcze przed tym okienkiem transferowym kiedy przyszedł Sobiech Smolarek itd. To myślisz ,że ile on wydał w sumie na klub po tym okienku gdzie szastał pieniędzmi? Pewnie już w sumie koło 90mln (licząc gaże zawodników za wolne karty , menadżerów itd itd) a Polonia nie ma podstaw biznesowych ,żeby jej się te pieniądze kiedykolwiek zwróciły - no chyba ,że wygra ligę , zbuduje stadion dostanie się do LM i jeszcze dobrze sprzeda paru grajków a to bardzo wątpliwe

Forza 20.08.2010 00:46

No to okazuje się że taki dług jeszcze rok dwa lata temu miała Wisła do pana Cupiała... Wtedy to kiedy padły dwa newsy 1) o arabach, 2) o Waldemarze Kicie.

Tylko teraz pytanie - co za różnica jak sprzedadzą Diaza, a i tak przyjdzie nowy trener?
Nowy trener, dyrektor sportowy, szef scoutingu, prezes - oni wszyscy mają polecenie stworzenia nowej Wisły od podstaw.

Co więc za różnica jak nowy trener będzie zgrywał 4 nowych obrońców zamiast 3? Żadna, bo nowy trener nie będzie znał zadnego z piłkarzy a przydatność do zespołu oceni dopiero po pewnym okresie czasu. Toteż ja bym nie płakał po Diazie (zwłaszcza po tej kaszanie którą odstawiał pod koniec tamtego sezonu oraz mega kaszanie którą zaprezentował w ostatnim meczu z Ruchem).

Może nawet lepiej jak przyszedłby ktoś nowy bo będzie taka sama sytuacja jak z trenerem - jest wielka szansa, że znajdą wspólny język dzięki temu.

s1mone 20.08.2010 00:54

Widzę, że nastroje marsowe, szczególnie po meczu z Ruchem, ale ja bym się wstrzymał przed forowaniem wyroków do zimy. Po Karabachu niektórzy pisali, że Cikosz to będzie wzmocnienie, teraz nie wyszedł mu jeden mecz i już jest zaliczany do klasowych ogórków. Rios zagrał nieźle z Ruchem, był bardzo bliski strzelenia gola. Pewnie jakby to wpadło to by na forum już były głosy, że wreszcie mamy klasowego napastnika. Zobaczymy jak zagramy z Widzewem już z Chavezem i mam nadzieję Cleberem w środku i jak będą wyglądać kolejne mecze.

Gołym okiem widać, że drużyna jest w przebudowie, nie wiem czemu niektórzy od razu spodziewali się cudów. Basałaj wyraźnie mówił, że transfery letnie są doraźne a nie dokładnie sprawdzone, a zimą będą większe wzmocnienia. Na razie nie dał mi powodów, żeby mu nie wierzyć, ale uważam (mimo naszej słabej gry jak narazie), że robi się bardzo ciekawie. Rozumiem, że żal Głowy i Marcela, ale szczerze powiedziawszy - Głowa zasłużył na wyjazd i chciał jechać, a Marcyś to była jednak za wysoka półka jak na nasz klub.

Pozostaje tylko czekać, przyjdzie nowy trener i trzeba będzie mu dać czas na budowę zespołu. Transfery ocenimy zimą / na koniec sezonu. Z tymże, nie oszukujmy się, ten sezon będzie dla nas bardzo ciężki i na pewno trzeba się liczyć z możliwością zajęcia miejsca poza pierwszą trójką (co mam nadzieję się nie stanie).

Markus, po raz kolejny proszę Cię o nie forowanie tak zdecydowanych wyroków. Wisła jest obecnie bez trzonu drużyny i ten trzon musi się wykrystalizować. Wtedy jak to się stanie, wystarczy parę wzmocnień ( i mówię o wzmocnieniach przez W) na kluczowych pozycjach i nagle z drużyny grającej średnio i chimerycznie możemy zacząć grać jak z nut. Wystarczy popatrzyć na Polonię, która trzon drużyny już miała, ale czegoś brakowało i grała grubo poniżej oczekiwań, sprowadziła 2-3 gwiazdy i grają teraz najładniejszy futbol w Polsce. Na wszystko trzeba czasu - Legia niby kupiła zawodników lepszych od nas na papierze, takich jak to Ty zwykłeś mawiać kolego - co GWARANTUJĄ wysoki poziom sportowy, a gdyby nie sędzia to po pierwszych 2 kolejkach wypadliby jeszcze mierniej od nas.

Czas pokażę na co nas stać, ja widzę zmiany i jestem z ich kierunku zadowolony, bo dają one jakieś nadzieję na to, że Pan Bogusław chce coś zmienić na lepsze. Osobiście trzymam kciuki. Na wszystko trzeba czasu. Nie tygodnia, nie dwóch, nie miesiąca, ale o wiele wiele dłużej.

Apeluję o cierpliwość i pozdrawiam

Forza 20.08.2010 01:22

Cóż... realnie - okienko zaczyna się za 3,5 miesiąca ;-) Szefa scoutingu nie ma... a 3,5 miesiąca to mało jak na obserwacje.

Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Tylko niech to zgra jakiś porzadny trener.

twardybidon 20.08.2010 05:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 964809)
Na razie nie dał mi powodów, żeby mu nie wierzyć, ale uważam (mimo naszej słabej gry jak narazie), że robi się bardzo ciekawie. Rozumiem, że żal Głowy i Marcela, ale szczerze powiedziawszy - Głowa zasłużył na wyjazd i chciał jechać, a Marcyś to była jednak za wysoka półka jak na nasz klub.

Eh, ja już nie mogę czytać powtarzanych w kółko tych samych komunałów o stoperach, że jeden był za dobry, a drugi chciał wyjechać i NIC się nie dało zrobić.

Droga frakcjo forumowych "optymistów" - obóz "maruderów" nie krytykuje samego odejścia Głowackiego i Marcelo. Wszystkich natomiast wpienia to, że nie zapewniono odpowiednich zastępców drużynie w przeddzień ważnych spotkań. To jest właśnie jedna z cech dobrego menedżmentu - umiejętność szybkiej reakcji i dostosowania się do kryzysowej sytuacji. Należało natychmiast po sprzedaży kupić jakiegoś sprawdzonego zawodnika np. Sadloka czy innego reprezentanta - oczywiście trzebaby na pewno przepłacić, ale po pierwsze sytuacja tego wymagała, a po drugie przeznaczonoby na to i tak tylko część zarobku z transferów M. i G.

Tymczasem zrobiono to samo co rok temu - niekompletny zespół wysłano na europejskie boiska z założeniem, że przejdziemy "ogórków". No i skończyło się jak rok temu - dodatkowo ta klęska przyniosła ze sobą kolejne problemy (dymisja trenera) i zawieruchy.

bonawentura 20.08.2010 22:00

Ze Smolarkiem w składzie, Sobiechem, Mierzejewskim - z tymi etatowymi reprezentantami Polski Polonia jest naprawdę bardzo groźna. Cóż w Wiśle było trzęsienie ziemi po wielkich zmianach, ale trzeba się otrząsnąć i iść dalej. Mam nadzieję, że Wisła jednak pomyśli o europejskich pucharach i wzmocni swoją siłę rażenia zimą, a nie dopiero latem, kiedy trzeba będzie szybko przygotować się do sezonu. Wisła musi kupić 3 mocnych piłkarzy - bezpośrednio do pierwszej jedenastki, by móc budować jakąś realną alternatywę dla drużyn naszego europejskiego regionu.

Acapelo 21.08.2010 09:46

No i super podobno Bonnetto wypozyczony do Wisly to teraz jeszcze sprzedac diaza za dobra kase i mamy jakies fundusze zeby Valckx mogl poszalec, a to ze ma rozeznanie i kontakty to nie watpie. Bedzie ciekawie:)

dynek.pl 21.08.2010 09:49

To teraz warto sie przyjrzec kto jest do wyciagniecia z NAC Breda - to moga byc jakies tropy transferowe.

palladynTS 21.08.2010 09:49

Ricardo Bonetto z Lazio wypożyczony do krakowskiej Wisły!

Źródło:La Gazetta Dello Sport

Oglądam od rana Orange Sport Info.Informacja z paska na tej stronie,jako źródło podaje La Gazetta dello Sport.Obok info o trenerze,to kolejna informacja o krakowskiej Wiśle.Leci do tej pory więc proponuje włączyc.

Acapelo 21.08.2010 10:21

Blagam Basalaj wyj... Lobodzinskiego i Jirsaka:) i Kowalskiego

el Nuero 21.08.2010 10:27

Ja u Włochów na stronie Lazio znalazłem tylko info, że Bonetti "coraz bliżej". Jednak wiadomo, jak w naszych warunkach te 99 % wygląda. Być może czekają na zaopiniowanie tego gracza przez nowego trenera - ja tam nie wiem.

Dean 21.08.2010 10:53

http://wisla-online.pl/news/maaskant...o-jeszcze-1322

Dean 21.08.2010 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 965644)
Z tych co sa w perspektywie na dluzej niz rok w Wisle i cos tam graja to mamy:
Jovanovic Bunoza Diaz Pi.Brozek Łobodzinski Malecki Boguski Brozek Kirm Wilk Gargula Paljic Jirsak

Wywalajac Lobodzinskiego Jirasaka zostaje:
Brozek Malecki Kirm Diaz Pi. Brozek Jovanovic Boguski Gargula Bunoza Wilk Paljic

To pokazuje w jakim jestesmy miejscu:)

A na transfery jakies 3 miliony Euro przy dobrych wiatrach...

Jovanovic... Specjalnie? :shock:

Dzimi 21.08.2010 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 965321)
Ze Smolarkiem w składzie, Sobiechem, Mierzejewskim - z tymi etatowymi reprezentantami Polski Polonia jest naprawdę bardzo groźna.

Gdy odchodził Żurawski zamiast niezłego i młodego Jelenia woleliśmy darmowego emerytowanego Penksę. Jak to się opłaciło każdy widział.

Teraz zamiast młodego i niezłego Sobiecha woleliśmy darmowego i emerytowanego... Żurawskiego. Za 2 lata Żurawski zakończy karierę, a Sobiech będzie gwiazdą ligi.

Do póki trzon zespołu nie będą stanowić najlepsi z najlepszych tej ligi, młodzi gniewni mający wiele do udowodnienia i wiele do zdobycia, do póki Wisła nie będzie tą Wisła, którą była w latach 2000-2005.

Acapelo 21.08.2010 11:03

Z tych co sa w perspektywie na dluzej niz rok w Wisle i cos tam graja to mamy:
Jovanic Bunoza Diaz Pi.Brozek Łobodzinski Malecki Boguski Brozek Kirm Wilk Gargula Paljic Jirsak

Wywalajac Lobodzinskiego Jirasaka zostaje i sprzedajac za 1mil Diaza:
Brozek Malecki Kirm Pi. Brozek Jovanic Boguski Gargula Bunoza Wilk Paljic

To pokazuje w jakim jestesmy miejscu:)

A na transfery jakies 4 miliony Euro przy dobrych wiatrach...
Jovanic
.... .... Bunoza Pi.Brozek
Kirm Wilk Gargula
Malecki Boguski
Pa.Brozek
Sklad powala na kolana haha

Dzimi 21.08.2010 11:16

Przypominam że nadal wolnym piłkarzem pozostaje Paweł Golański. W poprzednim sezonie dobrze grał w brawach Steauy Bukareszt. Wątpię, aby były słabszym obrońcą od Cikosza...

Edit: niektóre źródła podają, że doszedł do porozumienia z zespołem z rosyjskiej ekstraklasy. To są informacje sprzed 4 tygodni. Ale nie widzę nigdzie ich potwierdzenia, informacji o podpisaniu kontraktu itp. Ma ktoś jakieś informacje?

cinekw 21.08.2010 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 965691)
Przypominam że nadal wolnym piłkarzem pozostaje Paweł Golański. W poprzednim sezonie dobrze grał w brawach Steauy Bukareszt. Wątpię, aby były słabszym obrońcą od Cikosza...

No przeciez Wisła składała mu oferte, on mowił gdzieś tam, że jak do Polski to tylko Korona, on i tak nastawiony jest na zagranice.. Ma ofert z beniaminka Seria A

power1928 21.08.2010 12:26

Według mnie powinni brać tego lewego obrońce Lazio bo to co Junior z Piotrkiem odwalają to się w głowie nie mieści. A ten gość wygląda dość solidnie mimo że troche czasu siedział na ławie..

For_FuN_ 21.08.2010 12:27

Obt tylko ten Wloch nie przychodzil za Diaza, bo to bedzie kolejna porazka transferowa...zamienimy gracza, ktory jest cos wart sposrod naszych pilkarzy, na takiego ktory ma przed soba kilka lat gry i na ktorym nic sie nie zarobi(ewentualnie, chociaz to chyba bedzie kolejne wypozyczenie).

fpskora 21.08.2010 12:28

Dziś o 17:30 FK Kosice rozegra mecz ligowy ze Spartakiem Trnava - naprzeciwko siebie mogą stanąć Marko Milinkovic i Kamil Kopunek. Może po meczu umówią się na piwo w Krakowie? ;) A co do Bonetto, napisałem maila do mojego dobrego kolegi z Włoch, wielkiego fana calcio, z zapytaniem o tego jegomościa. Jego odpowiedź można przetłumaczyć mniej więcej tak: "a któż to taki??" Odpisałem mu, że przyszły najlepszy lewy obrońca polskiej ligi ;P Poważnie rzecz ujmując, myślę, iż ktoś na podobnym poziomie, a młodszy byłby do wyszukania trochę bliżej. No tak, ale tu trzeba szukać... szukać... szukać... A Zdzichu Kapka jest na wakacjach.

grzesiek632 21.08.2010 13:25

....a..

Wisła chce sprowadzić Lucasa Corree z Lazio Rzym.

INFO Z JAKIEJŚ GAZETY CHYBA FAKTU WCZORAJSZEGO WYDANIA!

bonawentura 21.08.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 965856)
....a..

Wisła chce sprowadzić Lucasa Corree z Lazio Rzym.

INFO Z JAKIEJŚ GAZETY CHYBA FAKTU WCZORAJSZEGO WYDANIA!

No to jest kolejna gazeta zakazana na tym forum. Radziłbym nie przytaczać takich bzdur. W Wiśle miał być już Kluivert, Nwankwo Kanu i choć kto jeszcze.

K4millo 21.08.2010 13:39

Dziwi mnie forma transferu Bonetto, mianowicie wypożyczenie. Czyżby Lazio chciało podobnie jak z Makinwą przedłużyć o rok kontrakt z Bonetto, aby w razie gdyby się u nas sprawdził zarobić na nim kasę. Wypożyczenie też pewnie nie będzie darmowe.

Tak więc nie wiem czy jest sens wydawać kasę najpierw na jego wypożyczenie, a potem ewentualne wykupienie 32-letniego zawodnika. Myślę, że graczy w podobnym wieku i o podobnym CV można by było bez problemu znaleźć za darmo, np. testowany Esposito.

szlaQ 21.08.2010 13:52

... Istnieje również opcja podążenia za trenerem Maaskantem któregoś z zawodników NAC Breda. Klub ten ma bowiem poważne problemy finansowe i dotychczasowy trener sondował możliwość odejścia dwóch spośród swoich dotychczasowych zawodników, wraz z nim, do drużyny Wisły... z wisla-online

Maciek#10 21.08.2010 22:59

Niepokoi mnie ilość zagranicznych zawodników w składzie Wisły. Dzisiaj na boisku nie mieliśmy w defensywie żadnego Polaka. Bronił Serb, w obronie od prawej: Słowak, Brazylijczyk, Rumun, Kostarykańczyk. Ogólnie na boisko wyszło 8 obcokrajowców, z czego wcześniej w klubie byli jedynie Jirsak, Clebi i Diaz. Do tego dodajmy rezerwowych: Chaveza, Kirma, kontuzjowanego Singlara. Ogólnie w 22-osobwej kadrze mamy dokładnie 50% stranierich.

To dobrze, że do klubu przyszli nowi zawodnicy, ale trzeba pamiętać o jednym: taka ilość sprowadzona naraz nie gwarantuje od razu dobrej jakości na boisku. Nawet jeżeli klasa sportowa nowych będzie zadowalająca, to trzeba wziąć poprawkę na:
- zamieszanie wokół stanowiska trenera i dyrektora sportowego
- rozstrzał językowy w szatni
- nieporozumienia w mocno skonsolidowanej do tej pory grupie zawodników Wisły
- trudności aklimatyzacyjne

Teraz, gdy doczekaliśmy się holenderskiego duetu sterników pionu sportowego, w.w sprawy powinny się wyprostować. Przed piłkarzami zostaną wytyczone określone cele i grupa będzie musiała współpracować, lepiej się poznać. Poza tym, znikną oznaki dziadostwa i minimalizmu, bo rywalizacja o miejsce w składzie powinna być większa niż w ostatnich sezonach.

Na koniec wnioski, po 4 meczach pucharowych oraz 3 spotkaniach w lidze: oby Maaskant porządnie jebnął tym towarzystwem. Dorośli ludzie, profesjonaliści, powinni wziąć się w garść i razem dążyć do przywrócenia Wiśle tronu w naprawdę niewymagającej lidze polskiej. Czas od tej pory działa na naszą korzyść. Na pierwsze wnioski czas w zimie, a na gruntowną analizę dopiero po zakończeniu sezonu 2010/2011.

PS. tak czy inaczej cały czerwiec, lipiec i sierpień - zmarnowane przez dziadka Henia, który myślał chyba, że będzie mu tak łatwo jak kilka lat temu, gdy miał w składzie samograjków...!

jabadabaryba 21.08.2010 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciek#10 (Post 966319)
Niepokoi mnie ilość zagranicznych zawodników w składzie Wisły. Dzisiaj na boisku nie mieliśmy w defensywie żadnego Polaka. Bronił Serb, w obronie od prawej: Słowak, Brazylijczyk, Rumun, Kostarykańczyk.

o stary gdzie Ty rumuna widziałes to ja nie wiem ;d

Maciek#10 21.08.2010 23:29

Haha, mogłem napisać Bośniak, mogłem też Chorwat a wybrałem i tak złą opcję ;) Oczywiście chodzi o Bunozę.

Edit: swoją drogą Gordan ma w sobie coś z Rumuna...

Acapelo 22.08.2010 07:06

Zbymak i Macios sie zdematerializowali- wynika z tego chyba, ze nowe transfery moga zalezec od nowego dyrektora sportowego i oczywiscie od opinii szkoleniowca, ktory pewnie teraz siedzi i ogląda mecze Wisly, Kopunka, Milinkovica i innych:) Pewnie niekontrolowanych przecieków jeszcze mniej będzie...

Maaskant ma teraz fajną robotę, chcialbym byc na jego miejscu:)

Karherop 22.08.2010 07:12

Nie czepiałbym się tak sprowadzania tylko zagranicznych zawodników , bo puchary zawalili nam głównie polscy zawodnicy , bracia Brożkowie , Żuraw , Kowalski , coraz slabszy Sobol , wejścia Łobodzińskiego z ławki nic nie wnosiły . Nie zdziwi mnie nawet jak niedługo nie zobaczymy żadnego Polaka w pierwszej 11 i pewnie będzie miało to racjonalne wytłumaczenie . Na dzień dzisiejszy nadaja sie do niej tylko Wilk i Małecki .

Jeszcze tutaj słowo o dotychczasowych wzmocnieniach .
Widać gołym okiem różnice w grze Bunozy przy Cleberze , a przy Kowalskim . Niebo a ziemia . Myślę że niepotrzebnie po pierwszym meczu wielu skresliło tego zawodnika . Po roku gry u nas będziemy mieli obrońce na miare Marcelo .
Paljić równiez coraz bardziej przekonuje . Ktoś powie - poza bramką nic nie pokazał . Chcicłabym aby w każdym meczu nic nie pokazywał i strzelał bramki . W takiej sytuacji , w której sie znalazł 1/10 strzeliłaby bramke 2/10 strzeliło by w bramkarza , 2/10 strzelilo by na wiwat , a połowa wogóle nie zdecydowała by sie na strzał.
Cikos - niestety przekouje że ma duże braki techniczne i lepszy z niego skrzydłowy niz obrońca , jednak i jego bym nie skreślał , bo dla takich 'przecinaków ' jest miejsce w polskiej lidze .
Wilk pokazał zaś , że są w polskiej lidze zawodnicy w stanie zastąpic Sobola i nie jest to taką mission impasible jak się wydaje . Coś mi sie wydaje że jeszcze kilka takich meczow i powołanie od Smudy wisi w powietrzu . Oby mu kiedys palemka nie odbiła jak Dudce czy Kokoszce .
Jovanić jest lepszy od Pawełka i to na razie wystarczy .
ustawianie Żurawia jako wysunietego napastnika nie spełnia pokładanych nadzieji . To juz zupełnie inny zawodnik i jego rola powinien być najwyżej ofensywny pomocnik . W napadzie powinni grac inni .
tyle z nowych

permamentne odstawianie od składu Łobodzińskiego ma zapewne na celu wymusic jego transfer , co jest bardzo trudne ze wzgledu na kontrakt wiadomej wysokości . Kiedys chociaz na treningach pokazywał wysokie umiejetności , teraz chyba nawet tam tego nie pokazuje .
W trawie piszczy że dla Diaza mógł by to byc ostatni mecz w Wiśle .

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 966394)
Zbymak i Macios sie zdematerializowali- (...)) Pewnie niekontrolowanych przecieków jeszcze mniej będzie...

kolega widać że nie wtajemniczony

Acapelo 22.08.2010 07:45

Wiec tak:
Bramkarze- Z Pawelkiem oczywiscie koniec dlatego, ze nie wygral rywalizacji z Jovanicem. Jovanic nam narazie wystarczy a trzeba szukac caly czas na rezerwe kogos tanszego od Mario w utrzymaniu. Tutaj nie wydawalbym zadnej kasy a zyskamy na kontrakcie Mario.
Prawa obrona- no coz zobaczymy czy przez rok Cikos sie rozwinie, ale doplacanie kolejnych 200tys Euro czy iles tam to obecnie za duzo. Trzeba ta cenę zbic... A na rezerwę sie koles przyda bo napewno potencjal do rozwoju ma spory... Singlara bym pozegnal a starac sie pozyskac zimą obrońcę do pierwszej 11.
Srodek obrony- Cleber dobry ale pogra pewnie tylko sezon, Bunoza dobry ale przy Cleberze, widac ze Cleber lepiej gra jako lewy srodkowy bo prawa noga kuleje. Obstawiam ze jak Chavez Osman dobry bedzie to on bedzie mial pewne miejsce w 11(bo prawonozny). Tyle ze jest tylko wypozyczony. Kowalski? mam nadzieje ze to jego ostatnie miesiace w Wisle bo juz pewnie z ME ktos by lepiej gral. Za maly potencjal. Widze to tak- wykupienie Chaveza lub innego zawodnika w podobnym wieku i z doswiadczeniem + na ławkę 1 Bunozę(za 400tysiakow) i 1 nowego Clebera z wolnego kontraktu.
Lewa obrona- jezeli nie odejdzie Diaz to nic, jezeli odejdzie to Bonneto i nic wiecej na -1-2 lata nie trzeba.
Prawa pomoc- jest Kirm i Malecki i tak bym to zostawil. Łobodzinski out!!! zysk na kasie... Blagam tylko niech nowy trener juz go nie weryfikuje tylko won z nim juz teraz...
Defensywna pomoc- Sobol i Wilk. Sobol ma nieco za wysoka pensje jak na rezerwe, w pierwszej 11 juz go nie za bardzo widze(w poprzednim sezonie slabo, teraz slabo). Pozwolilbym mu odejsc zima po zakonczeniu kontraktu. Wilk jako silny rezerwowy, potrzebny natomiast podstawowy zawodnik do pierwszej 11.
Ofensywna pomoc- Gargula moze jak dojdzie do formy, Jirsak na rezerwie, potrzebny gracz do 11.
Lewa pomoc- Paljic silny rezerwowy, potrzebny gosc do pierwszej 11.
Atak- coz wydaje mi sie ze Rios u nas nie zabawi jezeli nie poprawi szybkosci, Zuraw rezerwa, Brozek i Boguski, Małecki muszą wystarczyc chyba narazie. Nie wzmacnialbym tej formacji teraz... Dopiero latem po odejsciu Riosa. Moim zdaniem jestesmy skazani na Brozka(oczywiscie po doprowadzeniu do formy), nie stac nas na zawodnika bedacego krolem strzelcow a bedziemy chyba grac tylko 1 typowym egzekutorem. Ja bym jeszcze raz zaufal Brozkowi. Ciekawym posunieciem bylo wystawienie Brozka na lewą pomoc przez Kulawika- bo na tej pozycji latwo poprawic gre przodem do bramki, drybling, utrzymanie sie przy pilce. Moze to jest na niego recepta? zeby wrocil do swojej formy...

Zimą potrzeba więc kasy na prawego obrońcę, defensywnego pomocnika, ofensywnego pomocnika i lewego pomocnika moim zdaniem... z czego teraz napewno by się znalazło miejsce dla ofensywnego pomocnika i lewoskrzydłowego- ale kupować tylko jeżeli będą to gwiazdy druzyny bo sredniakow na tej pozycji nie bardzo nam potrzeba...
Latem dodatkowo 2 srodkowych obroncow i napastnik.
Jezeli zostalo nam z 2,5 banki za Marcelo i Glowe to raczej spokojnie jest to do wykonania- chyba ze wydamy kase glupio na przecietnych kopaczy zapychajac nimi kadre(np. na Kopunka jezeli ten nie jest lepszy od Wilka, czy Milinkovica jezeli ten nie jest lepszy od Djurovskiego np. a kierujemy sie tylko cena zawodnika)....

Adam 22.08.2010 08:42

Bonetti w Wiśle to kolejna juz dobra informacja płynąca z naszego klubu :) Cleber konczy kariere po rundzie jesiennej więc kolejny dobry obrońca jest na wage złota Jeszcze tylko gdyby napastnicy chciali grać... bo to co wczoraj wyczyniał np Zurawski w meczu z Widzewem woła o pomste do nieba... strasznie sie gubił nie wiedział jak grać, schodził do środka gdzie byli obrońcy zamiast na skrzydło gdszie bylo duzo wolnej przestrzeni itd

szlaQ 22.08.2010 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam (Post 966409)
Bonetti w Wiśle to kolejna juz dobra informacja płynąca z naszego klubu :) Cleber konczy kariere po rundzie jesiennej więc kolejny dobry obrońca jest na wage złota Jeszcze tylko gdyby napastnicy chciali grać... bo to co wczoraj wyczyniał np Zurawski w meczu z Widzewem woła o pomste do nieba... strasznie sie gubił nie wiedział jak grać, schodził do środka gdzie byli obrońcy zamiast na skrzydło gdszie bylo duzo wolnej przestrzeni itd

skąd wiesz że on jest taki dobry xD??

Acapelo 22.08.2010 09:18

No i oczywiscie Wisla będzie zapewne dążyła do anulowania tej dziwnej umowy Platense z Chavezem, na co pewnie ma spore szanse. Mam nadzieję, że tę sprawę rozwiążą odpowiednio szybko żeby było wiadomo czy negocjować z klubem czy z zawodnikiem o przedłużenie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl