Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

bearex 17.06.2010 21:13

I tak z niego, żadna rewelacja. Dużo bardziej wolę Sadloka czy chociaż Glika.

zuko1234 17.06.2010 21:16

kolejny prorok... podaj chociaż źródło..

someonewisp 17.06.2010 21:18

A ja sądzę, że interesujemy się Toni Kroosem. Tylko czekam na potwierdzenie w mediach :)

murray 17.06.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek007 (Post 915869)
jak nie wierzysz to nie zobaczymy kto będzie mial racje....

http://www.youtube.com/watch?v=EnV66y8s3y4

Uwielbiam to "podobno".

Reser 17.06.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 915873)
I tak z niego, żadna rewelacja. Dużo bardziej wolę Sadloka czy chociaż Glika.

Mówiąc rewelacje miałem na myśli przekaz, a nie samego zawodnika. Jeżeli patrzeć na statystyki i na ligę w której występował na wypożyczeniu z Hajduka no to i ja nie jestem jakoś specjalnie zadowolony z takiego następcy Głowackiego. Chyba, że to sporty talent nieoszlifowany przez Hajduk i niedoceniony w co wątpię. Jedno jest pewne na pewno tańsza inwestycja niż Glik i Sadlok.

Jednak chyba nie ma nad czym się rozwodzić bo żądza transferów goni proroctwo za proroctwem.

tomasz_19 17.06.2010 21:23

Cytat:

no dobra jak się już tak upierasz to nie zobaczymy :)

koyoot 17.06.2010 21:24

Jesli oceniacie pilkarza przez pryzmat suchych papierowych statystyk to gratuluje.

Tak abstrachujac od faktu czy to wymysl czy to fakt.

Reser 17.06.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 915897)
Jesli oceniacie pilkarza przez pryzmat suchych papierowych statystyk to gratuluje.

Tak abstrachujac od faktu czy to wymysl czy to fakt.

Tak jak pierwsze wrażenie u ludzi to wygląd, tak pierwsze wrażenie dotyczące potencjalnego nabytku to historia jego kariery oraz statystyki. Jak ty tego nie rozumiesz to również gratuluję.

tomasz_19 17.06.2010 21:31

a mnie się wydaje, że koyoot ma rację, bo statystyki nie grają, każdy wie jaką przeszłość miał Kuba przychodząc do nas i jak ważną postacią stał się dla naszego klubu... także również abstrahując od tego czy to prawda czy nie, że ma on do nas przyjść, tyczy się to każdego zawodnika. Przetestować, a nuż stanie się gwiazdą Wisły :)

Żmijka 17.06.2010 21:33

Czy "źrodła" mogłyby wypowiedzieć się w kwestii transferu Marcelo?

Edo 17.06.2010 21:35

Cytat:

:P nie mam pytań

WalkerLukeTS 17.06.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 915907)

Naszego Marcelo??? Coś jest na rzeczy? Jeśli tak to pogratulować Wiśle myślących ludzi, którzy rozpieprzają obrone w proch. Alvarez, Głowa, Marcelo odejdą...i kto zagra? :foch:

bearex 17.06.2010 21:39

Resser- ta rewelacja to nie była jakaś odnośnia do twojego postu tylko tak użyłem tego określenia.

Nawiązując do zawodnika to
1. Jest starszy chyba o 2 lub 3 lata od Sadloka
2. Chyba każdemu zależy żeby nie było aż tak bardzo widać braku Głowy, więc oczekujemy kogoś dobrego lub chociaż kogoś młodego a zdolnego, który może jeszcze nabrać doświadczenia.

A poza tym pasuje mieć jeszcze kilki Polaków w składzie.

tomasz_19 17.06.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 915907)

nie rób dymu żmijka... przecież odejście Głowy przesądziło pozostanie na R22 Marcepana...

koyoot 17.06.2010 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 915899)
Tak jak pierwsze wrażenie u ludzi to wygląd, tak pierwsze wrażenie dotyczące potencjalnego nabytku to historia jego kariery oraz statystyki. Jak ty tego nie rozumiesz to również gratuluję.

Pierwsze wrazenie w przypadku pilkarzy... :lol:

Dobra zalozmy ze przyjezdza skaut Wisly do mojej miejscowosci. Jest mecz w ktorym ja gram w pierwszym skladzie na prawym skrzydle. Przez pierwszych 15 minut robie tyle wiatru na skrzydle, ba nawet zaliczam asyste. Skaut mowi o ten kolo jest zajebisty bierzemy go i po tych 15 minutach wyjezdza. Nie oglada do konca meczu a ja w przerwie schodze z boiska bo oddycham rekawami i nie mam sil podniesc chuja nawet do gory. Przychodzi co do czego, podpisuja ze mna kontrakt a ja nie zmieniam stylu gry. Mowiono o mnie "nowy Kosowski" a wychodzi ze mnie dupa. Wy wrzeszczycie: co wyscie za buraka z youtuba sciagneli?

Nadal uwazasz, ze pierwsze wrazenie sie liczy najbardziej?

Odnosnie relacji damsko meskich to inna bajka:p. Pierwsze wrazenie jest wazne na szybki numerek a nie na powazny zwiazek. Ale to tak off-topic.

Proud 17.06.2010 21:47

Wytrzymałość można bardzo łatwo wyrobić ;p

Zły przykład dałeś:)

Ale rozumiem Twój tok rozumowania.

koyoot 17.06.2010 21:49

Sa ludzie, ktorzy nie moga...:P

EOT.

Żmijka 17.06.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 915922)
nie rób dymu żmijka... przecież odejście Głowy przesądziło pozostanie na R22 Marcepana...

Taki pewny jesteś? W tym klubie nie ma zawodnika nie na sprzedaż.

tomasz_19 17.06.2010 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 915931)

no tak ale wyobraź sobie, sprzedajemy całą defensywę i gramy juniorami w obronie ? tym ruchem pokazali by gdzie mają kibiców, a wierzę, że Wisła to po przyjściu Basałaja teraz nieco bardziej profesjonalny klub :P

flamengista 17.06.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 915931)

Jak to szło?

Cytat:

Mogę obiecać, że Żuraw i Franek nie odejdą w jednym okienku transferowym
Chyba jakoś tak.

murray 17.06.2010 22:03

@flamengista
Myślę, że casus Frankowskiego i Żurawskiego trzeba umieścić w jakimś kontekście. Frankowski by nie odszedł, gdyby nie pechowa porażka z PAO i jej następstwa. A odejście Żurawskiego było z góry przesądzone.

tormenthor 17.06.2010 22:05

Wszystko jest kwestią ceny. Jeśli będzie oferta na co najmniej 3 mln E, to można usiąść do stołu. Gorszą sprawą jest okoliczność, iż nie sądzę, że nasz jednoosobowy scauting, czyli Ździsiek ma przygotowaną, sensowną listę ewentualnych zastępców.

Reser 17.06.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 915923)
Pierwsze wrazenie w przypadku pilkarzy... :lol:

Dobra zalozmy ze przyjezdza skaut Wisly do mojej miejscowosci. Jest mecz w ktorym ja gram w pierwszym skladzie na prawym skrzydle. Przez pierwszych 15 minut robie tyle wiatru na skrzydle, ba nawet zaliczam asyste. Skaut mowi o ten kolo jest zajebisty bierzemy go i po tych 15 minutach wyjezdza. Nie oglada do konca meczu a ja w przerwie schodze z boiska bo oddycham rekawami i nie mam sil podniesc chuja nawet do gory. Przychodzi co do czego, podpisuja ze mna kontrakt a ja nie zmieniam stylu gry. Mowiono o mnie "nowy Kosowski" a wychodzi ze mnie dupa. Wy wrzeszczycie: co wyscie za buraka z youtuba sciagneli?

Nadal uwazasz, ze pierwsze wrazenie sie liczy najbardziej?

Odnosnie relacji damsko meskich to inna bajka:p. Pierwsze wrazenie jest wazne na szybki numerek a nie na powazny zwiazek. Ale to tak off-topic.

A gdzie ja napisałem, że pierwsze wrażenie się liczy najbardziej? Ja Ci napisałem wyraźnie i pogrubiłem. Że w przypadku kandydatów do Wisły, czy też innego klubu ja jako kibic w pierwszej kolejności zwracam uwagę to STATYSTYKI i HISTORIE KARIERY danego zawodnika. Nie muszę być scoutem żeby stwierdzić, że Alemao nie będzie zbawieniem naszej defensywy, a jedynie uzupełnieniem. Spojrzę w jego statystyki i wiem, że gówno osiągnął i w wieku podchodzącym pod trzydziechę raczej nie zabłyśnie jak rozgwiazda.

Tyle.

K4millo 17.06.2010 22:11

W holenderskich mediach pojawiły się dzisiaj informacje, że Marcelo okazał się zbyt drogi dla PSV. No ale może zainteresowane nim są również kluby niemieckie?

koyoot 17.06.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 915949)
A gdzie ja napisałem, że pierwsze wrażenie się liczy najbardziej? Ja Ci napisałem wyraźnie i pogrubiłem. Że w przypadku kandydatów do Wisły, czy też innego klubu ja jako kibic w pierwszej kolejności zwracam uwagę to STATYSTYKI i HISTORIE KARIERY danego zawodnika. Nie muszę być scoutem żeby stwierdzić, że Alemao nie będzie zbawieniem naszej defensywy, a jedynie uzupełnieniem. Spojrzę w jego statystyki i wiem, że gówno osiągnął i w wieku podchodzącym pod trzydziechę raczej nie zabłyśnie jak rozgwiazda.

Tyle.

Argumentacja dotyczyla Toniego Pezo a nie Alemao.

Dziekuje, bez odbioru.

polska.mysl.szkoleniowa 17.06.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WalkerLukeTS (Post 915916)
Naszego Marcelo??? Coś jest na rzeczy? Jeśli tak to pogratulować Wiśle myślących ludzi, którzy rozpieprzają obrone w proch. Alvarez, Głowa, Marcelo odejdą...i kto zagra? :foch:

Ty jako libero, a moja stara za Alvareza.

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Przecież wiadomo, że klub oszczędza, że transfery - jeśli będą - to nadal po długim namyśle i oglądaniu złotówki z każdej strony, że bida aż piszczy. Zapowiadane zmiany na lepsze miały dotyczyć tylko i wyłącznie nadejścia czasów normalnych, tj. zatrudnienia speca od marketingu, od przygotowania motorycznego, godziwego trenera bramkarzy i wreszcie pracy od podstaw - wybudowania bazy treningowej i org. akademii piłkarskiej. Na to drugie przyjdzie poczekać. A czy sztab szkoleniowy składa się z najwybitniejszych fachowców w kraju oceń sam i nie zadawaj głupich pytań.

Szali 17.06.2010 23:04

Miał na myśli to, że jeśli puścili by jeszcze Marcelo na zachód, to by była "bida" - jeśli chodzi o obronę.

szczebel 17.06.2010 23:14

Niech ja pomyślę , oj przepraszam to są fakty odeszli Juszczyk , Jop , Głowacki, Alvarez ,Ba , Hristov , Gołoś , a przyszedł tylko Jovanić . W dalszej kolejności , jak się nie mylę oczywiście powinny być transfery do klubu jeden lub dwóch stoperów , prawy obrońca , lewy pomocnik , środkowy pomocnik i przynajmniej jeden napastnik gwarantujący 10 bramek w ziemniaczanej lidze .Zapewne jak zwykle mój post zostanie usunięty, Nie podaje nazwisk tylko oceniam i mam nadzieję , że niektórzy piłkarze , którzy pojawiali się w prasie i na forum trafią do klubu .

Reser 17.06.2010 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebel (Post 915999)
Niech ja pomyślę , oj przepraszam to są fakty odeszli Juszczyk , Jop , Głowacki, Alvarez ,Ba , Hristov , Gołoś , a przyszedł tylko Jovanić . W dalszej kolejności , jak się nie mylę oczywiście powinny być transfery do klubu jeden lub dwóch stoperów , prawy obrońca , lewy pomocnik , środkowy pomocnik i przynajmniej jeden napastnik gwarantujący 10 bramek w ziemniaczanej lidze .Zapewne jak zwykle mój post zostanie usunięty, Nie podaje nazwisk tylko oceniam i mam nadzieję , że niektórzy piłkarze , którzy pojawiali się w prasie i na forum trafią do klubu .

Kadra Wisły po tym czyszczeniu jest bardzo szczupła, dlatego o transfery możesz być spokojny. Będą na pewno tylko nie wiadomo jakie i kiedy.

polska.mysl.szkoleniowa 17.06.2010 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szali (Post 915996)
Miał na myśli to, że jeśli puścili by jeszcze Marcelo na zachód, to by była "bida" - jeśli chodzi o obronę.

Ja to zrozumiałem. Po prostu nie zdziwiłbym się, gdyby sprzedali Marcelo, a wzięli jakiś odpad z Bełchatowa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl